Telegram Web Link
چهارشنبه دوازده اسفند هزار و چهارصد و دو، کتاب حقوق بشر همراه با بازنگری کامل به چاپ دوم رسید.
در بخش نخست این کتاب، نسل اول حقوق بشر یا حقوق مدنی و سیاسی شامل مبانی و کلیات این حقوق (فصل مقدماتی)، حقوق و آزادیهای فردی (فصل نخست)، آزادی‌های جمعی (فصل دوم)، آزادی‌های فکری (فصل سوم)، حقوق و آزادی‌های سیاسی (فصل چهارم)، حق‌های قضایی و مربوط به دادرسی (فصل پنجم)، اصل برابری (فصل ششم) و در بخش دوم کتاب، نسل دوم حقوق بشر یا حقوق اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی مشتمل بر مبانی و کلیات این حقوق (فصل مقدماتی)، حقوق اقتصادی شامل حق داشتن حداقل امکانات و رفاه در زندگی، آزادی کسب و کار، حق مالکیت (فصل نخست)، حقوق اجتماعی کارگران و کارمندان از قبیل آزادی کار، حق داشتن کار، آزادی سندیکایی و حق اعتصاب و حق تامین اجتماعی، حق بر سلامت، حق مسکن و حق تشکیل خانواده و زندگی با آن (فصل دوم) و حق‌های فرهنگی (فصل سوم) مورد بررسی قرار گرفته است.
#معرفی_کتاب
#بیژن_عباسی_لاهیجی
#حقوق_بشر

@iranianlls
530 Essay.pdf
631.2 KB
📖 فهرست تفصیلی و مشروح نظرسنجی سیاست‌نامه ۲۹ منتشر شد

🔖پانصد و سی مقاله

در نظرسنجی بهترین و موثرترین مقالات علوم انسانی ایران پس از انقلاب، مشارکت‌کنندگان از پانصد و سی مقاله نام بردند. پیشتر عنوان پانزده مقاله اول که مورد اشاره بیشترین افراد شرکت‌کننده در نظرسنجی بود منتشر شد. اکنون عنوان همه مقالات در این فایل پی‌دی‌اف منتشر می‌شود. بدیهی است عناوین این مقالات می‌تواند بایگانی مناسبی برای رجوع و خوانش مجدد ارزشمند‌ترین نوشته‌های چند دهه گذشته باشد.

@goftemaann🦉
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
درباره‌ی کشته‌شدن عبدالحمید زنگنه و چاقوخوردن سید حسن امامی در دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران،

از زبان جمشید بهنام،

در مصاحبه با مجموعه‌ی تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
درباره‌ی کشته‌شدن عبدالحمید زنگنه و چاقوخوردن سید حسن امامی در دانشکده‌ی حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران، از زبان جمشید بهنام، در مصاحبه با مجموعه‌ی تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران. @iranianlls
توضیحی دربارۀ زندگی و آثار شادروان جمشید بهنام
 
مهدی جوادی
 
جمشید بهنام در سالهای ملی‌کردن صنعت نفت در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران تحصیل می‌کرده است و شاهد کشته‌شدن عبدالحمید زنگنه و چاقو خوردن حسن امامی بوده است و این خود برای فهم مصاحبه‌ای که پیش‌تر گذاشتیم کافی به نظر می‌رسد؛ با این حال، شاید ذکر چند کلمه در باب زندگی و آثار او بی‌فایده نباشد.
جمشید بهنام، پس از پایان تحصیلات در دانشکدۀ حقوق، به فرانسه رفت و در آن‌جا جامعه‌شناسی و اقتصاد خواند. در سال ۱۳۳۷ به ایران بازگشت و تا سال ۱۳۵۷ به تدریس در مؤسسۀ علوم اجتماعی و دانشگاه تهران پرداخت؛ در این مدت چند مسئولیت دانشگاهی و سیاسی نیز بر عهده داشت.
آثار او را می‌توان در دو دسته جای داد:
نخست آثار جامعه‌شناختی: مقدمه بر جامعه‌شناسی ایران، به همراه شاپور راسخ، که اولین‌بار در سال ۱۳۳۹ با نام «طرح مقدماتی جامعه‌شناسی ایران» به چاپ رسید، از نخستین کتاب‌ها دربارۀ جامعه‌شناسی در ایران و مطالعۀ جامعۀ ایرانی است. ساخت‌های خانواده و خویشاوندی در ایران کتابی است در صد صفحه که به بررسی انواع خانواده در ایران و نظام خویشاوندی و شبکه‌های آن در ایران می‎پردازد. در این کتاب اشاراتی به قوانین خانواده در ایران نیز یافت می‌شود که خالی از اهمیت نیست. تحولات خانواده تحقیقی است که با بودجۀ یونسکو به انجام رسید و در سال ۱۹۹۲ منتشر شد. این کتاب را شادروان محمدجعفر پوینده به فارسی ترجمه کرده است و در آن می‌توان تحولات خانواده را در جهان معاصر، که بالطبع سبب تحول حقوق خانواده نیز می‌شود، سراغ گرفت.
دوم آثاری پیرامون مدرنیته و مدرنیزاسیون: جمشید بهنام میان مدرنیته و مدرنیزاسیون تفکیک قائل می‌شد. مدرنیته (تجدد) را حرکتی فکری و در راستای دگرگون‌شدن اندیشۀ بشر می‌خواند و مدرنیزاسیون (نوسازی) را انتقال فناوری‌ها و نهادهای پدیدآمده در غرب به شرق می‌دانست. سه کتاب مهم او در این‌باره ایرانیان و اندیشۀ تجدد، برلنی‌ها، سرگذشت اندیشمندان برلنی در شهر برلن آلمان در حد فاصل ۱۹۱۵ و ۱۹۳۰، و تمدن و تجدد، گفتگو با رامین جهانبگلو، است. در این سه کتاب، جمشید بهنام از تجدد و نوسازی سخن گفته است که به‌خودی‌خود برای پژوهشگران حقوق اهمیت دارد، به علاوه، در چند بخش نیز به طور مستقیم از تحولات حقوقی ایران سخن به میان آمده است.
از شادروان دکتر جمشید بهنام مقالاتی نیز در دست است که در این‌جا فرصت معرفی آنها نیست. به یقین کتاب‌های دیگری نیز از ایشان باقی مانده است، اما چون رقم‌زنندۀ این سطور آنها را ندیده و نخوانده است، نمی‌تواند از آنها یاد کند.

@iranianlls
همایش ملی تجلیل از مقام علمی استاد سید حسین صفایی توسط "پژوهشکده حقوق و قانون ایران" و با مشارکت دانشگاه‌ها و انجمن های علمی حقوقی کشور برگزار خواهد شد.

استاد سید حسین صفایی به حق یکی از نام‌آوران حقوق ایران هستند . آثارو اندیشه‌های ایشان در پیشبرد دانش حقوق وبالتبع ارتقای رویه قضایی وبهبود قوانین در ایران نقش موثری داشته است. این شخصیتِ تاثیرگذار با پنج دهه فعالیت علمی حق زیادی بر فرهنگ وجامعه حقوقی ایران دارند، تجلیل از مقام علمی ایشان نه تنها به عنوان یک استاد ، بلکه به عنوان یک نماد ارزشمند از حقوق و قانونِ ایران، اهمیت بسیار دارد.

پژوهشکده حقوق و قانون ایران با هدف تقدیر از مقام علمی استاد سید حسین صفایی و ترویج آرا واندیشه های حقوقی اثر گذار ایشان ، برگزاری همایشی ملی را در دستور کار دارد. جزئیات برنامه‌های این همایش به زودی منتشر خواهد شد.

آیت الله دکتر سید مصطفی محقق داماد به عنوان رئیس شورای سیاستگذاری، جناب آقای دکتر حسین مهرپور به عنوان دبیر کمیته علمی و جناب آقای محمد درویش زاده به عنوان دبیر اجرایی این همایش ملی هستند . اسامی سایر اعضای شورای سیاستگذاری و هیات علمی به زودی وپس از هماهنگی با سایر دانشگاه‌ها وانجمن های علمی حقوقی منتشر خواهد شد.

@iranian_law
.
📷گزارش تصویری نشست 🔻

🔸 بررسی فیلم از منظر حقوق و سینمانمایش و تحلیل فیلم
آرژانتین1985

🗓چهار شنبه 9 اسفند

🔻سالن آمفی تئاتر شیخ بهایی مجتمع پیامبر اعظم (ص) دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
با استادان تاریخ شفاهی
دکتر حسین مهرپور؛ ۱۳۲۳ - یزد

دکتر حسین مهرپور را با فعالیت‌های او در دیوان عالی کشور تا بیش از یک دهه خدمت در شورای نگهبان و نمایندگی او از سمت دولت ایران در شورای حقوق بشر، نه تنها به عنوان حقوقدان بلکه به عنوان فردی تاثیرگذار در عالم سیاست باید شناخت و این چنین وجه تمایز ایشان از دیگران به نمایش در می‌آید. اندیشه او در آثاری چون «نظام بین‌المللی حقوق بشر» و «دیدگاه‌های جدید در مسائل حقوقی» نمایان است.

مایه افتخار است که در آیین رونمایی جلد سوم تاریخ شفاهی حقوق ایران، میزبان دکتر حسین مهرپور خواهیم بود و با پخش گزیده‌ گفتگوهای ایشان در محضر خودشان، بهره خواهیم برد.

@lawandrt99
@iranianlls
🟥 برای نخستین بار پس از ۳۵ سال
دوره سه جلدی درس‌گفتارهای کاپیتال و درآمدی بر شناخت کاپیتال، نوشته فرج الله میزانی (ف.م.جوانشیر) به‌کوشش اکبر قنبری توسط نشر نگاه معاصر منتشر شد.

برای تهیه دوره با نشر نگاه معاصر تماس بگیرید
👇🏻👇🏻👇🏻
02122448419
09122080489
🔹🔹🔹🔹🔹🔹
https://www.tg-me.com/nashrnegahemoaser/776

https://www.tg-me.com/nashrnegahemoaser/782

https://www.tg-me.com/nashrnegahemoaser/788

@iranianlls
2024/10/01 15:36:21
Back to Top
HTML Embed Code: