Telegram Web Link
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق استان خراسان؛
جلد نخست از تاریخ شفاهی حقوق ایران در بخش استانی:
            
                           استاد حسین نیکزاد

بخش چهارم از گفت‌وگوی وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و محمد جلالی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با
دکتر حسین نیکزاد؛ وکیل دادگستری و استاد بازنشسته دانشگاه آزاد اسلامی مشهد.

@lawandart99
@iranianlls
پژوهشکده حقوق و قانون ایران با مجوز هیئت حمایت از کرسی های نظریه پردازی شورای عالی انقلاب فرهنگی، کرسی علمی ترویجی "بررسی مرجع اعتراض به اجرای سند" را برگزار می‌کند.

ارائه کنندگان: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. حسین برجی
قاضی دادگاه عمومی حقوقی استان لرستان
۲. رحیم پیلوار
عضو هیات علمی دانشگاه تهران

ناقدین: (به ترتیب حروف الفبا)
۱. حمیدرضا آدابی
قاضی پیشین دیوانعالی کشور
۲. وحید میرحسینی
قاضی دادگاه عالی انتظامی قضات

مدیر جلسه:
محمد مهدی توکلی
مدرس دانشگاه و پژوهشگر حقوق خصوصی

زمان: دوشنبه، ۷ اسفند ۱۴۰۲ از ساعت ۱۵ الی ۱۷

مکان: انقلاب، خیابان فخررازی، خیابان نظری، پلاک ۸۱، پژوهشکده حقوق و قانون ایران

به دلیل محدودیت مکان، حضور علاقه‌مندان در کرسی منوط به رزرو صندلی از طریق شماره ۰۹۹۶۱۱۲۵۵۶۵ (در واتساپ) است.

پی‌نوشت: حضور در کرسی‌های علمی رایگان بوده و به شرکت کنندگان، گواهی حضور در کرسی تقدیم می‌شود.

@iranianlls
Forwarded from شرق
🔺مصوبه‌ای جدید، ممنوعیتی تازه

🔹جامعه ایران هر روز سطح جدیدی از هرج‌ومرج حقوقی را تجربه می‌کند. نظام حقوقی که مأموریت تسهیل زندگی اجتماعی از طریق برقراری نظمی عقلانی را برعهده دارد، خود چنان دچار بی‌نظمی شده است که به‌واقع نمی‌توان گفت اصلا «سیستمی» در کار است. جزیره‌های تولید جواز و ممنوعیت و امر‌ و نهی در رقابتی آشکار و پنهان، جدا از هم، سخت مشغول کارند. حاصل کار، همین است که می‌بینید.‌ نمی‌توان به انبوه هنجارهای رو به تزاید و روی هم تلنبارشده که فاقد انسجام است و رابطه آنها با یکدیگر معلوم نیست و میان کاربران‌شان درباره جایگاه آنها اتفاق نظری وجود ندارد و از منطق و الزامات سلسله‌مراتبی خاصی که انتظام‌بخش است، پیروی نمی‌کند، «نظام حقوقی» گفت. جدیدترین نمونه از این هرج‌ومرج‌ها، مصوبه اخیر شورای‌عالی فضای مجازی در اعلام ممنوعیت استفاده از فیلترشکن یا به تعبیر خود مصوبه، «پالایش‌شکن» است.

🔻یادداشت حسن وکیلیان را اینجا بخوانید:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-920244

@sharghdaily
sharghdaily.com
« مراد من از "اندیشۀ حقوقی"، "اندیشۀ حقوقدانان" است، زیرا [تنها] بعضی از حقوقدانان می‌اندیشند. »

اولیویه ژوانژان،

تاریخ اندیشۀ حقوقی در آلمان.

"Par « pensée juridique», j'entends d'abord la pensée de juristes. Car les juristes, certains d'entre eux, pensent." (Olivier Jouanjan, Une histoire de la pensée juridique en Allemagne (1800-1918), Paris, PUF., 2005, p. 5.)

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
آیت‌الله سید محمد موسوی بجنوردی استاد فقه و حقوق در سن ۸۰ سالگی درگذشت. ایشان در دانشکده‌های حقوق و الهیات دانشگاه‌های مختلف از جمله خوارزمی، تهران، شهید بهشتی و تربیت مدرس به تدریس فقه و حقوق اسلامی مشغول بودند و در سال ۱۳۸۴ نیز به عنوان چهره ماندگار فقه و حقوق انتخاب شدند. از ایشان آثاری در فقه و حقوق خصوصی به جای مانده است.
#انجمن_حقوق_شناسی درگذشت ایشان را به دوستدارانشان تسلیت می‌گوید.

@iranianlls
*من ؛ وکیل ام و مرامنامه ام این است:‌*

۱) من ؛ هماره قدردان نهاد وکالت هستم و با پایبندی به اقتضائات وکالت منصفانه و عدالت -محور ، نگاهبان " لاله" در رهگذر تندبادهای ناموافق خواهم بود.
۲) من ؛ عدالت را سر سلسله ارزشهای جمعی می دانم ، از اینرو می کوشم ، مشق عدالت بدل به مشی عدالت گردد تا عشق به عدالت در بطون متون نفسرد.
۳) من ؛ وکالت را یکی از مقدمه های ضروری عدالت قضایی دانسته و بر همین مبنا، به تاسی از بزرگان حقوق ایران، از تقلیل وکالت به تجارت می پرهیزم.
۴) من ؛ اصول عام الشمول و متین اخلاقی همچون صداقت را پیش پای آداب مصلحت اندیشانه حرفه ای به مسلخ نمی برم.
۵) من از انگاره عدالت ستیز" هدف مقدس، وسیله را توجیه می کند" ، فاصله می گیرم و آمالم را تابع امیالم قرار نمی دهم، از اینرو می کوشم در حد توان نسبی بشری ، در ساحت رفتار و گفتار و نوشتار ، از مغالطات حقیقت سوز پرهیز نمایم.
۶) من ؛ بر آنم در صورت اشتغال به تعلیم، " معلمی" را زینت العنوان وکالت ننمایم و گفتار و رفتارم، در دانشگاه و دادگاه همنوا باشند.
۷) من؛ با ابتنای بر آخرین دستآوردهای حقوقی -که مستلزم مطالعه و مشورت است- با سنجش کلیه جوانب امر ؛ و در راستای حفظ حقوق آیینی و ماهوی افراد، وکالتشان را می پذیرم و دور باد آن روزی که صرفا حق الوکاله، سنجه منحصر در این میان گردد.
۸) من ؛ مصالحه را بر محاکمه مقدم می دانم و مادامی که فصل خصومت از رهگذر مصالحه امکانپذیر باشد، باب محاکمه را نمی گشایم.
۹) من ؛ قطعا و فقط در حد ضرورت و به قدر متیقن، در راستای تثبیت منفعت یا تقلیل مشقت موکل، اقامه دعوی می کنم و در حد وسع، از بار گران دادگستری می کاهم.
۱۰) من ؛ همچو بید بر سر تصمیم خویش می لرزم که در مقام منازعه "تقریر حقیقت" وقایع و " تقلیل مرارت" موکل، چه سان رفتار کنم؟
۱۱) من ؛ تحت هیچ شرایطی، دامن به اقسام سیاه و خاکستری و صورتی فساد نمی آلایم.
۱۲) من؛ هماره متفطن ام که وکالت؛ عرصه معضله ها و انتخابهای مهیب اخلاقی است، از اینرو دست به عصا ره می پیمایم و رذیلت " طمع" را ساده نمی انگارم و فضیلت " قناعت" را به بوته نسیان نمی سپارم.
۱۳) من ؛ آراستگی برون را برای وکالت، وافی به مقصود نمی دانم و می کوشم پیراستگی درون را نیز ضمیمه آن بنمایم.
۱۴) من ؛ سر آن دارم که مددرسان همکاران نوکسوت باشم و استثمار آنان را مذموم بیانگارم و خصوصا شوون وکالتی و حرمت زنانگی وکیلبانوان را پاس بدارم.
۱۵) من حق الوکاله ، را با ابتنای بر استیصال و اضطرار موکل تعیین نمی کنم و همیشه انصاف را سرلوحه مباحث مالی قرار می دهم.
۱۶) من ؛ از مقایسه و مسابقه با همکاران و همصنفانم در ترسیم و تعیین گستره فعالیت وکالتی ام خودداری می ورزم.
۱۷) من؛ صدور آرای له موکل را، تماما به حساب خود نمی گذارم و صدور آرای علیه موکل را نامنصفانه و ناصادقانه توجیه نمی کنم.
۱۸) من ؛ به تبع بزرگان حقوق ایران، نهاد دادگستری را کماکان ارج می نهم و بی مهری های مقطعی و هیجانی را به پای این نهاد دیرپای نمی نویسم.
۱۹) من ؛ با وصف رفتارهای پرشمار کرامت سوز، حرمت اصحاب دادگستری، خصوصا قضات را پاس می دارم و مهرورزانه، با بی مهریها مدارا می کنم و با تلخندی بر لب، آهسته می خوانم که:
وفا کنیم و ملامت کشیم و خوش باشیم/ که در طریقتِ ما کافریست رنجیدن.

۲۰) من ؛ از جان هستی به دعای مستمر می خواهم تا شعله شرافتم نمیرد بل برفروزد و برکشد تا بتواند وثیقه و پشتیبان سوگند نامه ام گردد.
*مجتبی فرح بخش*
*وکیل پایه یک دادگستری کانون مرکز*
*اسفند ۱۴۰۲*


@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کار در دادگستری و وزارت خارجه برای ایرج پزشک‌زاد، این مولیر عصر ما، خاطراتی به همراه آورد که مشتی از آنها را در رمانها و داستانهایش جا داد و چندتایی را هم در خاطراتش قلمی کرد. آنچه می‌بیند حکایت تلاش او، در قامت کارمند وزارت امور خارجه، است برای رشوه‌دادن به معاون وزارت امور خارجه‌ی چکسلواکی در راستای انجام وظایف سازمانی!

یکی از خاطرات قضایی ایشان با نام «چرخ خیاطی خانم ضیاءالسلطنه (همسر دکتر محمد مصدق)» را می‌توانید اینجا و «درجۀ زیر بغل» را می‌توانید اینجا و اینجا و «بچه پرروی اکبر آقا» را می‌توانید اینجا و «فایدۀ نانِ خرس برای دانشجوی حقوق» را می‌توانید اینجا بخوانید و «دادستان گرفتارِ عوارضِ دیفتری و متهمِ بی‌خیال» را هم می‌توانید اینجا ببینید.

@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق استان خراسان؛
جلد نخست از تاریخ شفاهی حقوق ایران در بخش استانی:
            
                           استاد حسین نیکزاد

بخش پنجم از گفت‌وگوی وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و محمد جلالی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با
دکتر حسین نیکزاد؛ وکیل دادگستری و استاد بازنشسته دانشگاه آزاد اسلامی مشهد.

@lawandart99
@iranianlls
🔗 همگاه با سال‌روز استقلال کانون وکلای دادگستری

"آیین گشایش و آشنایی با مجموعه حقوقی سراداد"

🗓 دوشنبه، ۷ اسفندماه ۱۴۰۲

ساعت ۱۴ تا ۱۷

📍خیابان ولی‌عصر، بین بهشتی و مطهری، کوچه شجاعی، پلاک ۲۵

حضور همکاران موجب مباهات ماست.

@iranianlls
📔نقد و بررسی کتاب کارنامه فیاض

سخنرانان:
#دکتر_اصغر_دادبه
#دکتر_رسول_جعفریان
#محمدحسین_ساکت
#دکتر_بهرام_پروین_گنابادی
#دکتر_سلمان_ساکت

دبیر نشست:
#حیدر_زندی

🗓 دوشنبه 14 اسفند 1402 ساعت 17

🏡 سالن حافظ

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می‌گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن سرو سایه فکن💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢


🆔 @iranianhht
چگونه از جنایات علیه بشریت مصون بمانیم:
خلاء قانونی در قوانین ایالات متحده آمریکا

Jeremy Gutner
مترجم: محمدرضا مددی
دانش‌آموخته کارشناسی‌ ارشد حقوق بین‌الملل دانشگاه تهران
ویراستار علمی: دکتر فریدون جعفری
دانشیار دانشگاه بوعلی سینا، همدان

چگونه مردم از جنایات علیه بشریت مصون بمانند؟ برای برخی از جنایتکاران، بهترین راه گریز، مهاجرت به ایالات متحده آمریکا است؛ جایی که هیچ قانونی این جنایات را جرم‌انگاری نمی‌کند. قانون فدرال بر خلاف جنایات علیه بشریت، نوعی صلاحیت جهانی را برای جنایات جنگی و نسل زدایی صرفا در صورت حضور مجرم در قلمرو ایالات متحده می‌پذیرد. بدون صلاحیت جهانی در خصوص جنایات علیه بشریت، قانون فدرال ایالات متحده هیچ‌ راه حل کیفری فراتر از استرداد یا پیگرد در مورد تقلب مهاجرتی چنانچه فرد در فرم‌های مهاجرتی خود دروغ گفته باشد، ارائه نمی‌کند.

▫️برای مطالعه نوشتار از طریق لینک زیر اقدام کنید:
https://bigdeliacademy.com/1402/12/07/usa_mohammadrezamadadi/

@BigdeliAcademy
Audio
بخش‌هایی از گفتگوی ناصر یگانه

با مجموعه‌ی تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران

درباره‌ی حقوق خانواده

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
بخش‌هایی از گفتگوی ناصر یگانه با مجموعه‌ی تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران درباره‌ی حقوق خانواده @iranianlls
ناصر یگانه و حقوق خانواده
 
مهدی جوادی 

آنچه در پست قبل آمده مصاحبۀ ناصر یگانه است با مجموعۀ تاریخ شفاهی بنیاد مطالعات ایران. یگانه تحصیل حقوق را در دانشکدۀ حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران آغاز کرد و آن را با گرفتن دکترای حقوق از فرانسه و گذراندن دوره‌هایی در امریکا به پایان رسانید. کار قضایی را پس از کسب لیسانس حقوق از پایین‌ترین مراجع قضایی آغاز کرد و سپس به ریاست دادگاه شهرستان و تجدیدنظر استان هم رسید. مدتی هم رییس ادارۀ حقوقی وزارت دادگستری و مدیر کل قضایی آن وزارت شد. در این میان، هم نمایندۀ مجلس شد و هم سناتور و هم چند پست دولتی دیگر به دست آورد، اما مهمترین نقش حقوقی او، دادیاری در دیوان عالی کشور بود که سرانجام به ریاست دیوان عالی کشور ختم شد.

انقلاب بهمن ۵۷ که به پیروزی رسید، یگانه مدتی خانه‌نشین و سپس بازداشت شد و چهارده ماهی در زندان گذارند. از زندان هم که آزاد شد، از ترس جانش، هر چه داشت گذاشت و، به گفتۀ خودش از کوه و بیابان، از ایران فرار کرد.

با دانستن این نکات، اهمیت مصاحبۀ او روشن می‌شود، چون در سال ۱۳۶۱ که این حرف‌ها را به زبان می‌آورد، دیگر در ایران نیست که تحت فشار باشد و یا از سر ترس عقاید واقعی خود را پنهان کند؛ آنچه می‌گوید باورها و افکارش است، بدون رتوش و اصلاح.

این مصاحبه، جز اینکه افکار رئیس اسبق دیوان عالی کشور را برای ما ترسیم می‌کند، فایدۀ دیگری هم دارد و آن اینکه نشان می‌دهد مخالفان اصلاح واقعی قوانین خانواده تنها در میان گروهی خاص پیدا نمی‌شدند، بلکه یگانه و امثال او نیز مخالفان سرسخت‌تری بودند، چون در آن زمان نفوذ و قدرت بیشتری داشتند.

استاد شفیعی کدکنی روایت کرده است که: «در مجلس ختم مرحوم حبیب یغمایی، مدیر مجلۀ ادبی یغما که سی‌‌سال تمام بی‌هیچ وقفه‌ای سنگردار دفاع از شعر کهن بود، واعظی که به منبر رفته بود، بدون کوچک‌ترین قصد و توطئه‌ای، در تبیین مضامین منبرش، پاره‌ای از یک شعر [مجموعۀ] تولدی دیگر را خواند و شاید گوینده را هم به‌درستی نمی‌شناخت. به اخوان [ثالث] که در کنارم نشسته بود گفتم: "بدین‌گونه امروز، به دو معنی، مجلس ختم شعر کلاسیک است."»* اما طعنۀ تاریخ تنها در این نیست که واعظی، شعری نو در مراسم ختم سرسخت‌ترین مدافع شعر کهن می‌خواند، شگفت این‌جاست که تولدی دیگر، که بخشی از آن نقد روابط خانوادگی در جامعۀ آن روزگار است،** بر واعظی منبری تأثیر بیش‌تری گذاشته است، تا حقوقدان تحصیل‌کردۀ فرانسه.

بگذارید مثال روشن‌تری بزنم و سخنم را به پایان ببرم: شیخ فضل‌الله نوری محضری داشت که، همانند دفاتر اسناد امروزی، معاملات و روابط مردم در عصر قاجار در آن ثبت می‌شد. در این محضر، زیر نظر شیخ فضل‌الله، ازدواج‌ها و طلاق‌هایی ثبت شده است، با شروط و مفاد مختلف.*** بدون کوچک‌ترین اغراق، شیخ فضل‌الله نوری در پاره‌ای از این اسناد به مراتب مردم‌پسندتر و به تعبیری مدرن‌تر از گفته‌های ناصر یگانه عمل کرده است. به تعبیر دیگر، حتی رفتار شیخ فضل‌الله نوری نیز در بعضی از امور خانوادگی با نظر سخت‌گیرانۀ ناصر یگانه، رییس دیوان عالی کشور و تحصیل‌کردۀ فرانسه، مخالف است؛ و این آیا از شوخی‌های تاریخ نیست؟
 
پانوشت‌ها:

* محمدرضا شفیعی کدکنی، موسیقی شعر، تهران، آگاه، چاپ ۲۲، ۱۴۰۱، ص. بیست و هشت.

** از جمله در شعر «عروسک کوکی»: فروغ فرخزاد، مجموعه اشعار، آلمان، نوید، ۱۹۸۹ میلادی، ص. ۳۱۷ به بعد.

*** در محضر شیخ فضل‌الله نوری (اسناد حقوقی عهد ناصری)، دو جلد، به کوشش منصوره اتحادیه و سعید روحی، به پیشگفتار سیدعلی آل داود، تهران، نشر تاریخ ایران.
 
@iranianlls
Forwarded from حقوق و هنر
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
شرح حق استان خراسان؛
جلد نخست از تاریخ شفاهی حقوق ایران در بخش استانی:
            
                           استاد حسین نیکزاد

بخش ششم از گفت‌وگوی وحید آگاه، عضو هیات علمی دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبائی و محمد جلالی، عضو هیات علمی دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی با
دکتر حسین نیکزاد؛ وکیل دادگستری و استاد بازنشسته دانشگاه آزاد اسلامی مشهد.

@lawandart99
@iranianlls
دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه علامه طباطبایی، انجمن‌علمی دانشجویی حقوق و کلینیک حقوقی با همکاری معاونت فرهنگی برگزار می‌کنند:

نخستین موت کورت ملی حقوق کیفری
“مرحله شفاهی«حضوری»”
|رقابت تیم‌های فینالیست|


زمان:
۱۳ اسفند ۱۴۰۲
ساعت۱۳


مکان:
تهران، دهکده المپیک، پردیس مرکزی دانشگاه علامه طباطبایی، دانشکده حقوق و علوم سیاسی، سالن شهید بهشتی


متقاضیان خارج از دانشگاه جهت ورود به عنوانِ تماشاچی مرحله نهایی از طریق آیدی زیر اقدام به ثبت نام بفرمایند.

تلگرام:
@FATEMEH_BD

ایتا:
@FATEMEH_B_D

«حضور برای عموم آزاد و رایگان می‌باشد و برای افراد خارج از دانشگاه منوط به ثبت نام است.»

مهلت ثبت نام: تا پایانِ روز ۱۱ اسفند ماه


تلگرام / اینستاگرام
📔مشارکت انجمن حقوق‌شناسی در برگزاری آیین یادبود شهریار اندیشه ایرانشهر؛ زنده یاد دکتر سید جواد طباطبایی

با گفتارهایی از استادان:
#علی_اکبر_احمدی_افرمجانی
#شهین_اعوانی
#سهراب_پورناظری
#فرهنگ_رجایی
#صادق_سجادی
#موسی_غنی_نژاد
#عزت_الله_فولادوند
#رضا_منصوری
#احمد_نقیب_زاده

🗓 سه شنبه ۸ اسفند ۱۴۰۲ ساعت ۱۷
🏡 سالن فردوسی

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.


🆔 @iranianlls
2024/10/01 19:26:56
Back to Top
HTML Embed Code: