Telegram Web Link
«حقوق به‌خودی‌خود قادر به هیچ‌کاری نیست و [در واقع] چیزی نیست جز روبنایی که تحولش وابسته به تحول جامعه‌ای است که ناظمِ آن است؛ و نه بالعکس.»

آلن پله،

حقوق بین‌الملل توسعه.

* مراد نویسنده این است که تحول و دگرگونی حقوق وابسته به دگرگونی جامعه است، یعنی جامعه باید متحول شود، تا در حقوق نیز تحولی پدید آید؛ وگرنه خیالِ دگرگون‌کردن جامعه با تغییر قوانین و مقررات و قواعد حقوقی تنها نشانِ خیره‌سری و نادانی است. از آن‌جا که متن کمی پیچیده است بهتر است که اصل آن را نیز به اشتراک بگذاریم:
“Par lui-même, le droit ne peut rien et n'est qu'une superstructure dont l'évolution dépend de celle de la société qu'il régit, et non l'inverse.” (Le droit international du développement, Paris, PUF., 2ème édition, 1987, P. 4.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
* The War a Triptych by Otto Dix

@iranianlls
«جامعۀ بین‌المللی در ﺣﺎل ﺣﺎﺿﺮ دو راه ﭘﻴﺶ رو دارد ﻛﻪ هیچ‌یک ﭼﺎرهﺳﺎز ﻣﺼﺎﺋﺐ و مشکلات دولت‌های جهان نیست: اوّل اینکه «بشریّت» را تا حدِّ دولتی جهانی و سلطۀ فقط یک «دولت» تنزّل دهد، و این در وقتی میسّر است که جنگی عالمگیر شعله‌ور گردد؛ دیگر اینکه به اصل «توسّل به زور» یا همان «حقّ جنگ» متوسّل گردد، تا دولت‌های متکثّر، آزاد و برابر در حقوق، حاکمیّت خود را حفظ کنند.
«حقوق صلح» کلاف پیچیده‌ای از دو رژیم مختلف حقوقی است: یکی از تعارضات موجود در حقوق غیرنهادین بین‌المللی و حقّ توسّل به زور حکایت دارد، و دیگری از تعارضات موجود در حقوق نهادین که بشارت‌دهندۀ جامعه‌ای مبتنی بر «حکومت قانون» است.»

استاد دکتر هدایت‌الله فلسفی،

«حقوق بشریّت» در برزخ میان عدالت و قدرت.

#اندیشه_حقوقی

@iranianlls
شماره چهارم دوفصلنامه نقد و تحلیل آراء قضایی (پاییز و زمستان ۱۴۰۲) به صاحب امتیازی  پژوهشکده حقوق و قانون ایران منتشر شد.

بر اساس مصوبه هیات تحریریه، مقالات شماره چهارم این نشریه به مناسبت نخستین سالروز درگذشت استاد فقید، علامه جعفری لنگرودی و برای یادبود ایشان اختصاص یافت. مجموعه مقالات این شماره به کوشش دکتر حسن محسنی دانشیار محترم دانشکده حقوق دانشگاه تهران تهیه و پس از طی فرآیند داوری مطابق شیوه نامه نشریه منتشر شد.

این شماره از نشریه که مشتمل بر ۳۲ مقاله و ۳ یادداشت است، به صورت ویژه به نقد و بررسی آراء وحدت رویه دیوانعالی کشور پرداخته است.

جهت مشاهده فهرست مقالات، به سایت نشریه مراجعه نمایید.
https://analysis.illrc.ac.ir/

برای پیش‌خرید نسخه فیزیکی نشریه با شماره ۶۳۸۷۰۰۰۰ (داخلی ۱۰۱) تماس بگیرید.

@iranianlls
ردِّ پای یک کتاب دربارۀ حقوق و سیاست در ایران در اشعار گوته
 
به لطف مقدمه‌ای که شادروان کوروش صفوی بر ترجمۀ خود از دیوان غربی‌ـ‌شرقی گوته نوشته است می‌توانیم از کتاب‌هایی که این نویسندۀ بزرگ آلمانی برای تدوین اثر ماندگار خود مطالعه کرده است آگاه شویم. در میان این کتاب‌ها، کتابی به چشم می‌خورد به نام «مبانی حکومت در ایران» نوشتۀ بارناباس برسیونیوس به زبان لاتین منتشرشده به سال ۱۵۹۵ میلادی. گوته باید این کتاب را در دهم ژانویه ۱۸۱۸، بر اساس زندگینامه‌اش، یا هشتم ژانویه ۱۸۱۸، بر اساس اسناد موجود در کتابخانۀ وایمار، امانت گرفته باشد.
خوشبختانه یافتن متن لاتین این کتاب در اینترنت چندان دشوار نیست، آنچه دشوار است یافتن ترجمۀ آن و یا حقوقدانی ایرانی است که به اندازۀ کافی برای مطالعۀ این کتاب لاتین بداند و شوق آن را هم داشته باشد که دیگران را از مفاد آن آگاه کند.

@iranianlls
باز هم قضیۀ رابرت اوپنهایمر

خواه به سبب شهرت آفرینندگانش و خواه به خاطر جوایز بسیاری که برده است، به نظر می‌رسد نیازی به معرفی فیلم اوپنهایمر نباشد. اما کمتر می‌دانند که، سالها پیش، شادروان نجف دریابندری، نمایشنامه‌ای از هاینار کیپهارت را دربارۀ قضیۀ رابرت اوپنهایمر به فارسی ترجمه کرده بود. حالا پس از سالها که انتشارات خوارزمی این کتاب را تجدیدچاپ کرده است، شاید فرصتی باشد برای بازاندیشی در ریشه‌ها و اسباب جنگ و رقابت دولت‌ها در تولید و افزایش سلاح‌های کشتار جمعی و نیز نقش علوم در روزگار آشفتۀ ما، آن هم از دریچۀ چشم مدیر پروژه‌ای که یکی از مخرب‌ترین سلاح‌های تاریخ بشر را پدید آورده است.

@iranianlls
انجمن‌حقوق‌شناسی
Photo
مقدمۀ نجف دریابندری،

بر: قضیۀ رابرت اوپنهایمر،

نمایشنامه‌ای از هاینار کیپهارت.

@iranianlls
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💚🌹💚🌹💚
نوروز هزاروچهارصدوسه فرخنده باد!
انجمن حقوق‌شناسی، روزگاری سرشار از شادکامی برای همه مردم ایران آرزو می‌نماید.


همه ساله بخت تو پیروز باد
شبان سیه بر تو نوروز باد

فردوسی

پ‌ن: موسیقی نماهنگ:
گزیده‌ای از آلبوم رنگین‌کمان، قطعه "دیگه نوروز تو راهه" ۱۹۷۸ میلادی
شاعر و آهنگساز: استاد ثمین باغچه‌بان(۱۳۸۶-۱۳۰۴)
ارکستر سمفونیک رادیو وین به رهبری توماس کریستین داوید ۲۰۰۶-۱۹۲۵
اجرای گروه هم‌سُرایان میترا(ناشنوا)
و تک‌خوانی شادروان بهجت قصری(۱۳۸۴-۱۳۱۵) و اِولین باغچه‌بان(۱۳۸۹-۱۳۰۷)

بازم گلِ نرگس، اومد به خونه
به کوچه اومده، نعنا و پونه
بیا گل ریحون دارم، دیگه نوروز تو راهه
بیا رنگین‌ کمون دارم، دیگه نوروز تو راهه
...
اسب سفیدشو، سرما زین کرده
باد و بارونشو، تو خورجین کرده
...
خورشید خانم پنجش گرم و طلایی
تو باغ درختارو چراغون کرده
بیا گل ریحون دارم، دیگه نوروز تو راهه
بیا رنگین‌ کمون دارم، دیگه نوروز تو راهه
@iranianlls
Forwarded from انجمن علمی حقوق دانشگاه خوارزمی تهران (𝗔𝗹𝗶𝗿𝗲𝘇𝗮)
📌مهلت ثبت نام در «موت کورت حقوق ورزش» تا ۷ فروردین‌ تمدید شد.

انجمن علمی حقوق دانشگاه خوارزمی⚖️

@kharazmi_law
http://instagram.com/khu__law
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
ز مهربانیِ جانان طمع مَبُر حافظ
که نقشِ جور و نشانِ ستم نخواهد ماند

 
شعر: حافظ
 
موسیقی: اجرای خصوصی صبوحی‌زدگان با آواز محمدرضا شجریان و ساز محمدرضا لطفی و محمد موسوی.

#حقوق_و_هنر
#شعر_و_حقوق

@iranianlls
@lawandart99
2024/11/19 22:21:20
Back to Top
HTML Embed Code: