Telegram Web Link
✳️ گزارش نیکوکاری‌های شما در تابستان ۱۴۰۳

دوستان عزیز و مهربانم

در تابستان ۱۴۰۳، مبلغ هفتصد و هشتاد میلیون و چهارصد و شصت هزار تومان از شما دریافت کردم و با کمک همراهان عزیزم، این مبلغ را به شرح زیر هزینه کردم:

✔️ مبلغ چهل و هفت میلیون و هفتصد هزار تومان به سی و یک خانوادۀ نیازمند، بانوی سرپرست خانوار و خانوادۀ بی‌سرپرست تقدیم شد.

✔️ مبلغ هشتاد و چهار میلیون و ششصد هزار تومان به سی و شش بیمار نیازمند، برای تهیۀ دارو و دیگر هزینه‌های درمان، تقدیم شد.

✔️ مبلغ چهارصد و شصت و دو میلیون و ششصد و شصت هزار تومان جهت هزینۀ تحصیل و تهیۀ لوازم التحریر، برای ششصد و پنجاه دانش‌آموز و دانشجوی نیازمند، در زنجان، نهاوند، تهران، سیستان و بلوچستان، هزینه شد.

✔️ مبلغ صد و بیست و پنج میلیون تومان به عنوان کمک‌هزینه‌ی مسکن، برای بیست خانواده‌ی نیازمند هزینه شد.

✔️ مبلغ شصت میلیون و پانصد هزار تومان برای حمایت از هنرمندان و برنامه‌های فرهنگی هزینه شد.

♦️از خواهران و برادران ارجمندم، خانم دکتر طاهری و همکارانشان در مؤسسه‌ی ترنم مهر باران، آقای محمدحسین تدین و خیریه‌ی مردم‌نهاد مهرآونگ دارا، خانم زهرا امیری و گروه عیاران بلوچستان، آقای یحیی رضایی، خانم هانیه‌ی جهان‌تیغ، خانم مریم منش و دوستان ارجمندشان، آقای امیرحسین جلالوند، خانم رقیه سپهری، خانم پروین حامدی، خانم صغری عابدی، آقای محمداسماعیل شهبازی، آقای علی‌رضا حافظی‌نژاد، خانم پری‌ناز حقیقت‌دوست، خانم مژگان نکویی، خانم سمیه عباسلو، آقای جواد شهبازی، خانم اکرم غیاثی، آقای حسین زرینی، آقای علی‌اصغر ارجی، آقای محسن سلگی و خانم بیتا میرکاظمی که هر کدام در مرحله‌ای از کار کمک‌رسانی به نیازمندان، مشفقانه و خالصانه مرا یاری و همراهی کردند، صمیمانه سپاسگزارم.

امیدوارم خداوند مهربان به شما و عزیزان‌تان نور و نشاط و نیکی عطا کند و ترس و نگرانی و افسردگی و پژمردگی و درد و رنج را از وجودتان دور کند و جان‌های زیباتون بیش از پیش غرق روشنایی و مهر باشه.

بانک ملی، به نام ایرج شهبازی

۶۰۳۷،۹۹۱۷،۳۴۲۹،۲۹۹۲

@irajshahbazi
معیاری برای تشخیص عیار رابطه

ایرج شهبازی

هر انسانی دارای تعدادی ویژگی خوب و تعدادی ویژگی بد است. در وجود هر کسی قابلیتِ خیرخواهی، دادگری، احترام‌گذاری، خوش‌خویی، مهرورزی و نظایر آنها هست. از سوی دیگر در وجود هر کس تمایلاتی برای بداندیشی، بدخواهی، بیدادگری، خودکامگی، بی‌ملاحظگی، خشونت‌ورزی، حسادت و نظایر آنها وجود دارد. این ویژگی‌ها در درون ما پنهانند و در موقعیت‌های مختلف سر بر می‌آورند و خود را نشان می‌دهند.

یکی از مهم‌ترین موقعیت‌هایی که باعث آشکار شدنِ عمیق‌ترین لایه‌های وجودی ما می‌شود، روابط دوستانه و عاشقانه است. روابط عاطفی عمیق معمولاً وجود ما را شخم می‌زنند و چیزهایی را که هرگز تصوری از آنها نداشتیم، بر ملا می‌کنند. در برخی از روابط از درون ما فضیلت‌ها و احساسات خوب می‌جوشد و برخی از روابط هم سویه‌های تاریک وجود ما را آشکار می‌کنند:
آن يكى در چشم تو باشد چو مار
هم وى اندر چشم آن ديگر نگار
(مثنوی، د ۲/ ۶۰۲)

یکی از شگفتی‌های دنیای انسانی این است که گاه می‌بینیم کسی در نظر شخصی خاص، چون شیطانی مجسم جلوه می‌کند و در نگاه کسی دیگر، فرشته‌ای معصوم به نظر می‌رسد. واقع قضیه این است که این دو بُعد در همۀ انسان‌ها وجود دارند و در متن روابط انسانی است که یکی از این دو بُعد خود را نشان می‌دهند. کسی که در متن یک رابطه بسیار مهربان و ازخودگذشته و پاک‌باز است، در درون یک رابطۀ دیگر ممکن است به شخصی خشن و خشمگین و خسیس تبدیل شود:
زيد اندر حقِّ آن شيطان بُوَد
در حقِ شخصى دگر سلطان بُوَد
آن بگويد: «زيد صِدّيقِ سَنى است»
وين بگويد: «زيد گَبْرِ كُشتنى است».‏
زيد يك ذات است، بر آن يك جَنان
او بر اين ديگر همه رنج و زيان‏
(مثنوی، د ۴/ ۷۵ - ۷۲)

یکی از بهترین معیارها برای شناختن هر رابطه‌ای این است که صادقانه وجود خود را بپاییم و ببینیم که براثر این رابطه چه سویه‌هایی از وجود ما آشکار می‌شود؛ زیراکه دیدار هر کسی بخشی از وجود ما را برمی‌انگیزد و فعال می‌کند:
دوست بينى، از تو رحمت مى‏جهد
خصم بينى، از تو سَطْوَت مى‏جهد
(مثنوی، د ۵/ ۲۱۳۲)

در یک رابطۀ ناسالم، شخص احساس می‌کند بخش‌های تاریک وجود او آشکار می‌شوند، مدام افکار منفی به ذهن او هجوم می‌آورند و میلِ کارهای نیکو در او کم می‌شود. اینها نشانۀ آن است که این رابطه سالم نیست و باید اصلاح شود، یا زودتر به پایان برسد. در یک رابطۀ ناسالم، هر دو طرف با بدترین بخش‌های وجودشان با هم روبه‌رو می‌شوند و در یک رابطه‌ی سالم، هر دو طرف با بهترین بخش‌های وجود خود مواجه می‌شوند.

@irajshahbazi
عشق نوعی دستاورد است

استاد جان آرمسترانگ

عشق نوعی دستاورد است؛ یعنی عشق چیزی است که ما خودمان آن را می‌‌آفرینیم، نه چیزی که تنها اگر بخت یار ما باشد، آن را پیدا می‌کنیم. عشق نوعی آفرینش و دستاورد است؛ بنابراین به هیچ وجه نمی‌توان آن را صرفاً با قهر و تلاش و تقلا پیش برد. شما نمی‌توانید دست روی دست بگذارید و تصمیم بگیرید که به کسی دل ببازید و با این کار واقعاً عاشق و دل‌باختۀ او شوید.

باید بدانیم که عشق در گرو دستاوردهای فراوانِ دیگری است؛ مانند رفتارهای محبوب را عاشقانه تفسیر کردن، با خوش‌گمانی در کار او نگریستن، با او همدلی و تفاهم داشتن، نیازهای او را فهمیدن و آسیب‌پذیری‌های خود را شناختن. تنها از طریق چنین ویژگی‌هایی است که می‌توان عشق را به دست آورد و از آن مراقبت کرد. این گونه قابلیت‌ها و آگاهی‌ها هم البته یک‌باره به وجود نمی‌آیند. باید آنها را با صبر و حوصله در درون خود پرورش بدهیم و درونی کنیم.

این حرف نه تنها دربارۀ عشق ورزیدن، بلکه درموردِ درخورِ عشق بودن هم صدق می‌کند. حقیقتاً درخورِ عشق بودن را نمی‌توان از نیک‌سیرتی جدا کرد. به نظر می‌رسد مثال‌های نقضی برای ردّ این سخن وجود دارد؛ زیراکه فراوان می‌بینیم جذابیت ظاهری یا زیباییِ تن، باعث پدید آمدن عشق می‌شود، اما باید بدانیم که جذابیت و زیبایی در ایجادِ عشقی که پایدار بماند، نقش بسیار اندکی دارد. جذابیت و زیبایی به هیچ وجه نمی‌تواند عشقی را پدید آورد که بتواند از دوره‌های ناگزیرِ دل‌زدگی و نارضایتیِ هر دو طرف رابطه جان سالم به در ببرد.

در زمانۀ ما، توجه به مسئولیتِ فردی در قبال عشق، نسبتاً به فراموشی سپرده شده است. ما عموماً بیش از اندازه بر پیدا کردن شخص مناسب تأکید می‌کنیم، اما به هیچ رو آن قدر که بسنده باشد، به پرورش صفاتی که از عشق مراقبت می‌کنند، توجه نداریم. اگر مایلیم عشقی عمیق و پایدار را تجربه کنیم که حتی در روزهای سختی و دشواری، ما را درخورِ عشق و قادر به عشق ورزیدن ‌کند، باید ناگزیر مسئولیت خود را برعهده بگیریم و فضیلت‌هایی را که در بالا به آنها اشاره کردیم، در خود بپروریم.

(شرایط عشق، ترجمۀ استاد مسعود علیا، انتشارات ققنوس، ص ۱۸۸).

اگرچه ترجمۀ کتاب بسیار روان و خواناست، من متن را بسیار تغییر دادم. کسانی که مایلند این سخن را در نوشتار یا گفتاری نقل کنند، لازم است که حتماً به متن اصلی مراجعه کنند.
ایرج شهبازی
جمعه، ششم مهرماه ۱۴۰۳، ساعت هفت صبح، شیرپلا

@irajshahbazi
2024/10/01 16:32:52
Back to Top
HTML Embed Code: