Telegram Web Link
#کافه_علم_و_فناوری

💠 ده فناوری‌خط شکن ۲۰۲۴ از منظر مؤسسه MIT Technology Review

🖋️ شرکت رسانه‌ای مستقل و مشهور جهانی (MIT Technology Review) مؤسسه‌ای است که تجزیه و تحلیل، بررسی‌ها، مصاحبه‌ها و رویدادهای زنده مربوط به جدیدترین فناوری‌ها و تأثیرات تجاری، اجتماعی و سیاسی آن‌ها را شرح می‌دهد.

این شرکت اقتدار خود را از ارتباط خود با برترین مؤسسه فناوری جهان و دانش فنی عمیق دست‌اندرکاران آن، ظرفیت رصد فناوری‌ها در گسترده‌ترین زمینه آن‌ها و دسترسی بی‌نظیر به نوآوران و محققان برجسته، دریافت می‌کند. 👇

📎 ادامه مطلب

@insf_pr
🎤۱۷ مــردادمـاه، روز خبـــرنــگار بر تمامی خبــرنــگاران و فعــالان رســـانه‌ گـــرامی بــاد.

🆔 @insf_pr
🔰 استفاده از شبیه‌سازی دینامیک مولکولی برای بررسی فعالیت کاتالیزور‌ها

🔻«بررسی فعالیت کاتالیزوری دی‌اِن‌اِی‌زیم ۱DB۹ با شبیه‌سازی دینامیک مولکولی» عنوان طرح پژوهشی سعید‌امینی کمیجانی عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه شیمی و مهندسی شیمی ایران است که با حمایت بنیاد ملی علم به پایان رسانده است.

🔸ارائه مکانیسم واکنش این دی‌اِن‌اِی‌زیم بر پایه نتایج حاصل در سطح مولکولی که می‌تواند در طراحی و سنتز دی‌اِن-اِی‌زیم‌های جدید بسیار مفید باشد. بنابراین، می‌توان از آن‌ها در کاتالیز کردن واکنش‌ها در بدن موجودات زنده و به‌ویژه انسان استفاده کرد.

🔹 هدف اصلی پیشنهاد الگویی جهت طراحی دی‌اِن‌اِی‌زیم‌های قابل استفاده در بدن انسان است و هدفی دیگر ارائه مکانیسم واکنش این دی‌اِن‌اِی‌زیم بر پایه نتایج حاصل از شبیه‌سازی و یافتن نقش دقیق کوفاکتور‌های فلزی در عملکرد آن است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/785

@insf_pr
🔰 سکته مغزی زیر ذره‌بین محققان

🔻«بررسی آثار پیش‌درمانی بالقوه حاصل از تجویز miRNA-۱۴۹-۵p بر بهبود نقص‌های نورولوژیک در مدل سکته مغزی رت» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری محمدرضا بیگدلی مسئول آن بوده و سمیرا وحیدی با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸سکته مغزی دومین عامل مرگ‌و‌میر و علت اصلی ناتوانی جسمی است. هر سال تقریباً 15 میلیون نفر دچار سکته مغزی می‌شوند و حدود 5 میلیون نفر در سراسر جهان فوت می‌کنند. با توجه به آسیب‌شناسی زمینه‌ای، سکته مغزی ممکن است به عنوان سکته مغزی ایسکمیک یا هموراژیک طبقه‌بندی شود.

🔹از این پژوهش می توان در ساخت داروهای مؤثر بر درمان عوارض ناشی از سکته مغزی ایسکمیک استفاده کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/783

🆔@insf_pr
#فراخوان

🔰 اعلام چهارمین فراخوان شتاب‌دهی به پژوهش‌های انقلاب زیستی؛ فراخوان «سلول‌درمانی و پزشکی بازساختی»

🔻بنیاد ملی علم ایران با همکاری ستاد توسعه فناوری‌‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی از پژوهشگران فعال در حوزه سلول‌‌درمانی و پزشکی بازساختی در قالب فراخوان مشترک «سلول‌‌درمانی و پزشکی بازساختی» حمایت می‌نماید.

🔸 مهلت ارسال پیشنهاده برای پژوهشگران پسادکتری تا پایان روز ۱۴۰۳/۰۷/۰۸ و برای متقاضیان رساله دکتری ۱۴۰۳/۱۰/۲۳ در نظر گرفته شده است.

🔹 پژوهشگران گرامی جهت ثبت‌نام می‌توانند به سامانه کایپر مراجعه و از طریق بخش متقاضیان/ پژوهشگران اقدام نمایند.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/816


🆔@insf_pr
#رویداد

🔰 وبینار تحلیل سامانه های کاربردی: تصمیم‌گیری با تعدیل ریسک برای مدیریت پایدار با سخنرانی النا روونسکایا، از مؤسسه یاسا (IIASA)/ دومین وبینار از سلسه وبینارهای توسعه نگرش تحلیل سیستمی

🔻بنیاد ملی علم ایران در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته  مؤسسه یاسا می‌باشد.

🔸وبینار دوم با موضوع: تحلیل سامانه های کاربردی؛ با سخنرانی النا روونسکایا، مدیر برنامه تحلیل سیستم‌های پیشرفته مؤسسه یاسا روز سه‌شنبه ۳۰ مرداد ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ از طریق نشانی https://www.skyroom.online/ch/insf/international برگزار می‌شود.

🔹مدیریت مؤثر سیستم‌های وابسته به منابع طبیعی مانند غذا، آب و دیگر منابع نیازمند تصمیم‌گیری در شرایط عدم قطعیت ذاتی است. در این سخنرانی، چارچوبی مدل‌سازی برای پشتیبانی از تصمیم‌گیری در شرایط عدم قطعیت معرفی خواهد شد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/817

🆔@insf_pr
🔰 تولید سیب‌زمینی‌های مقاوم به بیماری‌های قارچی

🔻«خاموشی ژن MAPKKKε سیب‌زمینی‌ به‌وسیلۀ تکنیک کریسپر-کاس ۹ و غربالگری گیاهان تراریخت برای موتانت‌های مقاوم به بیماری‌های قارچی» عنوان رساله دکتری محسن نوروزی است که با راهنمایی فرهاد نظریان فیروزآبادی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸شناسایی ژن‌های دخیل در مسیر آبشاری MAPKKK تولید گیاه تراریخت مقاوم به برخی از قارچ‌های بیماری‌زا و ارزیابی امکان استفاده از این تکنیک برای دست‌ورزی‌های بیشتر از جمله اهدافی بود که در انجام این تحقیق، محقق شد.

🔹در میان تنش‌های زیستی، بیماری‌های قارچی سیب‌زمینی یکی از مهمترین عوامل محدویت کشت سیب‌زمینی هستند و بیماری بادزدگی یا همان بلایت دیررس که توسط یک قارچ ایجاد می‌شود، مهمترین بیماری سیب‌زمینی در دنیا، به‌ویژه در مناطق خنک و مرطوب است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/783

🆔@insf_pr
🔰 تدوین الگوی مطلوب توسعه نظام سکونتگاهی شهری

🔻«تدوین الگوی مطلوب توسعه نظام سکونتگاهی شهری مبتنی بر رویکرد آینده‌نگاری و برنامه‌ریزی بر پایه سناریو (موردمطالعه: استان قم)» عنوان طرحی است که در قالب رساله دکتری توسط سید علی حسینی با راهنمایی حسین یغفوری و زهره هادیانی با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

🔸برنامه‌ریزی بر پایه سناریو، روشی مبتنی بر پارادایم‌های آینده‌پژوهی است که در پاسخ به چالش‌های اصلی عصر حاضر مانند بی‌ثباتی محیط آینده و آینده‌های مملو از عدم قطعیت‌های عمیق توسعه داده‌شده است.

🔹هدف اصلی تحقیق؛ تدوین الگوی مطلوب توسعه نظام سکونتگاهی شهری استان قم مبتنی بر رویکرد آینده‌نگاری و برنامه‌ریزی بر پایه سناریو است تا درنهایت بتوانیم مناسب‌ترین و مطلوب‌ترین سناریوی توسعه نظام سکونتگاهی شهری استان قم را انتخاب و تنظیم کنیم.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/804

🆔@insf_pr
🔰 بررسی ظرفیت گردشگری کوسه در چابهار

🔻«ارزیابی ظرفیت راه‌اندازی گردشگری کوسه در آب‌های اطراف چابهار» عنوان طرح پژوهشی‌امیر قاضی‌لو استادیار پژوهشگاه ملی اقیانوس‌شناسی و علوم جوی است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸بررسی پتانسیل چهار گروه کاری صنعت گردشگری کوسه در آب‌های اطراف چابهار با توجه به گونه‌های کوسه‌ماهیان موجود در منطقه، بررسی میزان علاقمندی ایرانیان به گردشگری کوسه و ایجاد زمینه رقابتی برای تأسیس کلوپ‌های غواصی در منطقه از اهداف انجام این طرح بوده است.

🔹ترکیب این صنعت با انواع صنایع دیگر اکوتوریسم که در حال حاضر در منطقه فعال هستند نظیر گردشگری دلفین‌ها، گردشگری پرنده ماهی‌ها، گردشگری جنگل‌های حرا، می‌تواند در توسعه هر بیشتر صنعت توریسم مؤثر باشد. ترکیب این صنایع در یک پیکر و ارائه آن در قالب پکیج گردشگری دریایی احتمالاً بتواند در جذب هرچه بیشتر گردشگران به منطقه مؤثر باشد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/812

🆔@insf_pr
🔰 بررسی اوتیسم و تأثیر آن بر مغز


🔻«بررسی تأثیر گیرنده‌های سروتونینی ۵-HT۷ بر تحریک‌پذیری ذاتی و جریان‌های IA و Ih در نورون‌های هرمی ناحیه CA۱ هیپوکمپ در بیماری اوتیسم القاء شده با والپروئیک (VPA) اسید در موش» عنوان طرح پسادکتری مونا راهدار است که با راهنمایی مهیار جان احمدی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸 با وجود مطالعات بسیاری که اهمیت عوامل ژنتیکی و فاکتور‌های محیطی را در‌ اتیولوژی اوتیسم نشان داده‌اند، اما مکانیسم‌های سلولی این بیماری نامشخص است و به‌همین دلیل راهکار درمانی قطعی برای بیماری وجود ندارد.

🔹 بررسی های مختلف نشان داده‌اند که در افراد اوتیسمی سطح سروتونین مغز پایین است، بنابراین، احتمالاً می‌توان آن را یکی از عوامل مؤثر در ایجاد اوتیسم دانست. سروتونین نقش تنظیمی مستقیم و حاد در نوروژنز وابسته به فعالیت هیپوکمپ دارد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/821

🆔@insf_pr
◾️ فرارسیدن اربعین سیدالشهدا، حضرت اباعبدالله الحسین (ع) و یاران با وفای ایشان بر شیعیان جهان تسلیت باد.

🆔@insf_pr
🔰 بررسی میزان تأثیر بی‌خوابی

🔻«بررسی تأثیر محرومیت حاد خواب قبل از انفارکتوس میوکارد و نقش نورون‌های اکسی‌توسین در هسته پاراونتریکولار بر عملکرد سیستم عصبی سمپاتیک و آسیب ناشی از ایسکمی- پرفیوژن مجدد در موش سوری» عنوان طرح پژوهشی علیرضا‌ ایمانی استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران است که با حمایت بنیاد ملی علم ایران این طرح را انجام داده است.

🔸علی‌رغم پیشرفت‌های چشمگیر در سال‌های اخیر، بیماری‌های قلبی- عروقی همچنان به عنوان یکی از علل اصلی مرگ و میر در جهان هستند. نارسایی قلبی یکی از مهمترین علل مرگ و میر مرتبط با بیماری‌های قلبی بوده و شیوع آن با افزایش سن جمعیت، در حال افزایش است.

🔹 با وجود نگرانی‌هایی که در مورد اثرات مخرب بی‌خوابی وجود دارد، اما ما در مطالعات قبلی خود نشان داده‌ایم که بی‌خوابی حاد الزاماً اثرات زیان‌بار به دنبال ندارد و شاید بتوان این نتایج را به شرایط بالینی نظیر آنچه بسیاری از اعضای جامعه پزشکی تجربه می‌کنند، تعمیم داد و به نوعی بتوان از نگرانی این افراد در این راستا کاست.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/814

🆔@insf_pr
دکتر مالک نادری ، امروز دوشنبه ۵ شهریورماه ساعت ۱۹، مهمان برنامه زنده چرخ با موضوع ژنوم مواد خواهند بود و به معرفی فراخوان‌های بنیاد ملی علم ایران نیز خواهند پرداخت. برنامه چرخ، کاری از گروه علم و فناوری شبکه چهار سیما می‌باشند.

با ما همراه باشید.

🆔@insf_pr
2024/11/15 15:01:37
Back to Top
HTML Embed Code: