Telegram Web Link
🔰 تلاش برای تغییر در بازار ذخیره‌های انرژی قابل شارژ

🔻«ساخت یک ابرخازن متقارن با عملکرد بالا براساس کاغذ با استفاده از TiO۲/ پلی پیرول/ گرافن اکساید کاهش یافته/ (MXene) Ti۳C۲Tx بر روی کاغذ معمولی» عنوان طرح پسادکتری المیرا عزیزی است که با راهنمایی جلال ارجمندی، محمد علی کیانی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸 ابرخازن‌ها به علت ویژگی‌های برجسته‌ای مانند دانسیته توان بالا، شارژ سریع و پیل‌های سوختی، بیشتر مورد توجه قرار گرفته‌اند. با این وجود آنها دارای معایبی نیز هستند از جمله دانسیته انرژی پایین و قیمت تولید بالای آن‌ها اشاره کرد.

🔹 بنابراین چالش اساسی در این زمینه، توسعه ابرخازن‌های انعطاف‌پذیر با دانسیته انرژی و توان بالا نسبت به دستگاه‌های ذخیره انرژی موجود است. برای رسیدن به این نیاز به طراحی جمع‌کننده‌های جریان انعطاف‌پذیر، مواد الکترودی جدید، الکترولیت‌های جدید و معماری دستگاه جدید است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/756

🆔@insf_pr
🔰 امکان رفع نواقص طراحی کاتالیست‌های مقرون به‌صرفه

🔻طرح پژوهشی «سنتز و کاربرد کاتالیستی کمپلکس‌های آهن و روتنیم با لیگاند‌های کاربن N-هتروسیکل جدید در واکنش‌های هیدروژنه کردن انتقالی» توسط دکتر عبدالله نشاط استادیار دانشگاه تحصیلات تکمیلی زنجان با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

🔸با استفاده از کاتالیست‌های کارامد نه‌تنها می‌توان الکل‌های نوع اول و دوم را بدون نیاز به گاز هیدروژن و تنها با استفاده از حلال‌هایی مانند ایزوپروپیل الکل به دست آورد، بلکه در مواردی می‌توان انانتیومر‌های خاصی از الکل‌های کایرال نیز تولید کرد که کاربرد‌های فراوانی در صنایع دارویی و شیمیایی دارند .

🔹این مطالعات تئوری امکان رفع نقص و طراحی کاتالیست‌های بهتر را می‌دهد. علاوه بر این، محصول این واکنش‌ها نیز دارای ارزش اقتصادی است. احیا بعضی از کتون‌ها با استفاده از این روش منجر به تولید الکل‌های کایرال می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/810

🆔@insf_pr
🔰 پژوهشگر مؤسسه تحقیقات قلب و ریه ماکس پلانک آلمان برنده جایزه دکتر کاظمی این دوره شد

🔻توماس براون برنده جایزه این دوره بر روی مکانیسم‌های مولکولی تکوین عضلات قلب و اسکلتی، سلول‌های بنیادی و بازسازی بافت‌های انقباضی و همچنین پیری و سازگاری سیستم قلبی عروقی مطالعه می‌کند.

🔸پس از درگذشت دکتر سعید کاظمی آشتیانی مؤسس پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به‌منظور تکریم تلاش‌ها و زنده نگهداشتن یاد وی در میان دانشمندان ملی و بین‌المللی، به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب مقرر شد جایزه‌ای با عنوان «جایزه کاظمی» به دانشمندی اعطا شود که تأثیر قابل توجهی در زمینه پیشرفت علوم زیستی داشته است.

🔹گفتنی‌ست بنیاد ملی علم ایران نیز از حامیان مالی جایزه دکتر کاظمی آشتیانی است.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/826

🆔@insf_pr
🔰 تولید دانش فنی ساخت غشا‌های نانوفیلتراسیون مناسب برای تصفیه پساب صنایع دارویی

🔻 « ساخت غشا‌های اصلاح شده با کوپلیمر‌های عاملدار حاوی نانوذرات آبدوست برای جداسازی آلاینده‌های دارویی» عنوان پژوهشی است که به تازگی و با حمایت بنیاد ملی علم ایران در قالب طرح پسادکتری امیررضا فارغی با راهنمایی علیرضا‌ امانی قدیم و همکاری مهدیه صفرپور از اعضای هیئت‌علمی گروه شیمی کاربردی دانشکده علوم دانشگاه شهید مدنی آذربایجان در آزمایشگاه پژوهشی شیمی کاربردی این دانشگاه، به پایان رسیده است.

🔸افزایش روزافزون آلاینده‌های آلی به‌ویژه ترکیبات جانبی و پسماند‌های تولید شده در صنایع دارویی و سایر صنایع مرتبط و متعاقب آن خطرات زیست‌محیطی این آلاینده‌ها، ضرورت حذف آن‌ها را از پساب‌ها و آب‌های آلوده ایجاد کرده است.

🔹اغلب پسماند‌های دارویی موجود در آب در مقابل تجزیه بیولوژیکی مقاوم بوده و به مدت طولانی در محیط باقی می‌مانند.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/773

🆔@insf_pr
#کافه_علم_و_فناوری

💠 هوش مصنوعی مولد و آینده کار در آمریکا

🖋️این خلاصه، نگاهی کلی به نکات اصلی گزارش مک‌کنزی درباره هوش مصنوعی مولد و آینده کار در آمریکا را ارائه می‌دهد. گزارش مک‌کنزی در جولای ۲۰۲۳ به بررسی تأثیر هوش مصنوعی مولد (Generative AI) بر بازار کار آمریکا و تغییرات آن تا سال ۲۰۲۳ پرداخته است


بازار کار آمریکا با تغییرات سریع مواجه است و نیاز به تطبیق با شرایط جدید دارد. هوش مصنوعی مولد می‌تواند بهره‌وری کار را افزایش دهد و به رشد اقتصادی کمک کند، اما نیازمند مدیریت صحیح انتقال شغلی و رفع مخاطرات مرتبط است.👇

📎 ادامه مطلب

🆔@insf_pr
سلام به اندیشمندان گرامی، در راستای شفافیت هرچه بیشتر فعالیت‌های بنیاد ملی علم ایران آمار ماهانه مردادماه به صفحه اول سایت اضافه شد.

براساس گزارش واحد روابط عمومی بنیاد، در مرداد ماه رکورد بازدید از صفحات بنیاد ملی علم ایران شکسته شد.

#آمار_ماهانه
🔍 اینفوگرافیک آمار مردادماه ۱۴۰۳
🔰 ویژه پژوهشگرانی که با بنیاد ملی علم ایران طرح پژوهشی دارند یا داشته‌اند؛ حمایت از چکیده‌‎های ترویجی برخاسته از طرح‌های پژوهشی، مورد حمایت بنیاد ملی علم به زبان ساده و جذاب

🔻 در راستای حمایت از ترویج علم و برقراری ارتباط میان علم و اقشار جامعه، بنیاد ملی علم ایران «حمایت از چکیده‌های ترویجی برخاسته از طرح‌های پژوهشی» را تعریف و اجرا می‌کند. این برنامه با هدف کاهش فاصله میان عامه مردم و پژوهشگران حوزه علم و فناوری و ایجاد ارتباط قابل فهم میان دانشگاهیان و عموم مردم در حوزه علم و فناوری اجرا خواهد شد.

🔸 تمامی پژوهشگرانی که از سال ۱۴۰۰ به بعد در قالب‌ طرح پژوهشی از بنیاد ملی علم ایران حمایت دریافت کرده‌ و آن را با موفقیت به اتمام رسانده‌اند و کسانی که در حال حاضر طرح‌ جاری آن‌ها ۸۰ درصد پیشرفت داشته باشد، می‌توانند در این برنامه شرکت کنند.

🔹 از برگزیدگان با توجه به محتوای دریافتی و نظر گروه ترویج علم، تا ۲۵ درصد مبلغ طرح پژوهشی حمایت خواهد شد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/828

🆔@insf_pr
#رویداد

🔰 بنیاد ملی علم ایران با همکاری IIASA برگزار می‌کند؛وبینار تنوع زیستی و آب

🔻 وبینار سوم با موضوع تنوع زیستی و آب با سخنرانی پتر هاولیک، طاهر کی هیل، پیرو ویسکنتی، الیسا استفانیاک و یورای بالکوویتز از مؤسسه IIASA روز سه‌شنبه ۲۰ شهریور ۱۴۰۳، ساعت: ۱۴:۳۰ الی ۱۶:۳۰ برگزار خواهد شد.

🔸 بنیاد ملی علم ایران (INSF) در چارچوب عضویت خود در IIASA و با هدف توسعه نگرش تحلیل سیستمی در رویارویی با مسائل پژوهشی کلان ملی و فراملی، در حال برگزاری سلسله رویدادهایی به صورت مجازی، با حضور متخصصین برجسته مؤسسه یاسا است.

🔹در این وبینار، دکتر پتر هاولیک (Petr Havlik)، مدیر برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی یاسا به معرفی یاسا و برنامه تنوع زیستی و منابع طبیعی خواهد پرداخت. سپس دکتر طاهر کهیل (Taher Kahil)، مدیر گروه امنیت آب یاسا، گروه تحقیقات آب یاسا را معرفی خواهد کرد.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/824

🆔@insf_pr
🔰 توسعه دانش فنی ساخت کاتالیست‌ مورد استفاده در پتروشیمی

🔻 طرح پژوهشی «توسعه دانش فنی کاتالیست زئولیت HZSM۵ با ساختار‌های مختلف بدون استفاده از قالبگیر و با استفاده از مواد اولیه تجاری» توسط علی نخعی‌پور استاد دانشگاه فردوسی مشهد و با حمایت بنیاد ملی علم ایران انجام شده است.

🔸 بسیاری از فرآیند‌های پتروشیمی و پالایشی به کمک کاتالیزور‌ها انجام می‌شوند. استفاده از کاتالیزور‌ها باعث افزایش سرعت واکنش، افزایش بازدهی و کاهش مصرف انرژی می‌گردد و از این طریق باعث کاهش هزینه‌های تولید فرآیند‌های شیمیایی می‌شود.

🔹زئولیت HZSM۵ یکی از کلیدی‌ترین کاتالیست‌های مورد استفاده در فرآیند‌های پتروشیمی و پالایش است. اگر چه ساختار کاتالیست برای هرکدام از این فرآیند‌ها متفاوت است اما نقطه کلیدی امکان ساخت کاتالیست با نسبت‌های سیلیس به آلومینای متفاوت است که باعث تغییر اسیدیته کاتالیست مورد استفاده در این فرآیند‌ها می‌شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/809

🆔@insf_pr
🔰 تولید سلول مهندسی‌شده برای افزایش اثرات ضد توموری در سرطان

🔻«ارزیابی اثر کاهش همزمان بیان گیرنده آدنوزین A۲aR و مولکول Tim۳ بر فعالیت سلول‌های Tواجد گیرنده‌های آنتی‌ژنی کایمریک در شرایط in vitro و in vivo» عنوان رساله دکتری طاهره سلطان تویه است که با راهنمایی جمشید حاجتی و حمایت بنیاد ملی علم ایران به پایان رسانده است.

🔸تاکنون اقدامات درمانی متعددی شامل جراحی، شیمی درمانی و رادیوتراپی برای درمان سرطان‌ها به کار گرفته شده است. اما متأسفانه این روش‌های درمانی به دلیل بروز مشکلاتی چندان مؤثر نبوده است

🔹 استفاده از مهار‌کننده‌های دارویی و آنتی‌بادی‌های منوکلونال مهاری برای هدف قرار دادن این گیرنده‌های مهاری به دلیل مشکلاتی در رسیدن غلظت مناسب از آن‌ها به محیط تومور با محدودیت‌هایی مواجه است. این طرح سعی داشت تا با کاهش همزمان بیان دو گیرنده مهاری، کارایی سلول‌های CART ضد مزوتلین تولید شده در مراحل قبلی را افزایش دهد و موجب تولید سلول‌های CAR T ضد مزوتلین کاراتر شود.

📎 جزئیات 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/818

🆔@insf_pr
2024/11/15 11:30:23
Back to Top
HTML Embed Code: