Telegram Web Link
🏴 فرارسیدن تاسوعا و عاشورای حسینی بر شیعیان و محبان آن حضرت تسلیت باد.

@insf_pr
🔰 بررسی رفتار سلول‌های بنیادی برای مهار بیماری‌های خونی

🔻تلاش محققان ایرانی برای شناسایی بهتر بیماری‌ها و درمان آنها همواره مورد توجه نهادهای حمایتی نظیر صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور بوده است.

🔹یکی از این طرح‌ها، «جداسازی و گسترش سلول‌های Treg کودکان مبتلا به β تالاسمی ماژور در ex-vivo و بررسی عملکرد مهاری و نیز پلاستیسیتی آنها در حضور سایتوکاین‌های التهابی» است که امیرحسین منصورآبادی به‌عنوان رساله دکتری با راهنمایی استاد علی‌اکبر امیر زرگر و استاد امیرعلی حمیدیه انجام داده است و در این مسیر از حمایت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز بهره برده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/401

@insf_pr
🔰 هوشمندسازی شبکه‌های آب‌رسانی برای جلوگیری از بروز آلودگی‌های مخرب زیست‌محیطی

🔻شبکه‌های آب‌رسانی شهری نقش مهمی در آب‌رسانی، توسعه و آبادانی شهرها دارند و محققان و صنعتگران، تحقیقات عمده خود را روی این موضوع متمرکز کردند. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز از طرح‌های مربوط به این حوزه حمایت می‌کند.

🔹«هوشمندسازی شبکه‌های آب شهری به‌منظور تشخیص و دسته‌بندی به هنگام شرایط غیرعادی پارامترهای کیفی» عنوان طرحی است که الهام قائمی در قالب رساله دکتری و با راهنمایی مسعود تابش انجام داده است و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز از این طرح حمایت کرده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/417

@insf_pr
🔰 جلبک‌ها، ناجی بیماران کبدی و دیابتی می‌شوند

🔻چاقی و بروز بیماری‌های مختلف در بدن همواره رابطه مستقیمی با هم داشته‌اند و محققان و متخصصان متعددی تمرکز اصلی خود را بر بررسی علل چاقی و کاهش عوارض ناشی از آن گذاشته‌اند. صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز به نوبه خود از طرح‌ها و تحقیقات مرتبط با این موضوع حمایت می‌کند.

🔹«درون‌پوشانی فوکوزانتین با استفاده از نانوامولسیون بر پایه فوکوئیدان و بررسی اثر ضد چاقی آن» عنوان طرحی است که نجمه اولیایی در قالب پسادکتری با راهنمایی نادر تنیده به انجام رسانده و صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور نیز از این طرح حمایت کرده است.

🔸 از چالش‌های موجود در انجام این طرح، موضوع هزینه‌های بالای آزمایش بر مدل حیوانی بود. همچنین هزینه‌های پاتولوژی بررسی کبدی و دسترسی و تهیه تجهیزاتی نظیر بافت‌ها و لام‌ها با مشکلاتی همراه بود چرا که در استفاده از لام‌ها، اولویت با بیماران است...

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/414

@insf_pr
#فراخوان

🔰 فراخوان برنامه شتاب دهی به پژوهش‌های علوم و فناوری‌های کوانتومی تمدید شد

🔻یکی از مهم‌ترین فناوری‌های آینده‌ساز در قرن حاضر، فناوری‌های کوانتومی است. تا به حال بیشتر از ۳۰ میلیارد دلار در بخش دولتی و بیشتر از ۵ میلیارد دلار در بخش خصوصی در این حوزه سرمایه‌گذاری شده که با سرعت نیز در حال افزایش است. این فناوری‌ها به ۳ بخش کامپیوتر و شبیه‌سازی کوانتومی، ارتباطات کوانتومی، و حسگر‌های کوانتومی تقسیم‌بندی می‌شوند. کامپیوتر‌های کوانتومی به دلیل سرعت بسیار زیاد و مصرف انرژی بسیار کمی که نسبت به ابرکامپیوتر‌های امروزی دارند، به عنوان یک فناوری برافکن در نظر گرفته می‌شوند و کاربرد‌های به‌سزایی در صنایع مختلفی همچون هوش مصنوعی، پزشکی، ساخت مواد، انواع مسائل بهینه‌سازی و … دارند.

🔸برنامه شتاب دهی به پژوهش‌های کوانتوم در «بنیاد ملی علم ایران» با این رویکرد و به منظور تشویق پژوهشگران داخلی، با کمک «مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری» و «ستاد اپتیک و کوانتوم» تدوین شده است...

📎 جزئیات فراخوان 👇

🌐https://insf.org/fa/news/418

@insf_pr
#فراخوان

🔰 فراخوان حمایت ویژه از تحقیقات در زمینه زیست‌شناسی مصنوعی و مهندسی متابولیک تا ۳ برابر حمایت‌های عادی

🔻بنیاد ملی علم ایران، در نظر دارد به منظور ورود و یا عمق‌بخشی به تحقیقات در عرصه زیست‌شناسی مصنوعی و مهندسی متابولیک برای تولید ترکیبات دارویی و غذایی تا سقف ۳ برابر شرایط عادی طرح‌ها، از این اولویت پژوهشی و تحقیقاتی در قالب فراخوان عمومی حمایت کند.

🔹زیست‌شناسی مصنوعی یکی از زمینه‌های علمی نوظهور چند رشته‌ای است که بر سیستم‌ها و موجودات زنده تمرکز دارد و اصول مهندسی را برای توسعه سیستم‌های بیولوژیکی جدید یا طراحی مجدد سیستم‌های موجود در طبیعت برای تولید مواد و فراورده‌های استراتژیک به خدمت می‌گیرد.

🔸علاقه‌مندان و متقاضیان می‌توانند به منظور شرکت در این فراخوان با ذکر کد" Ag402101" نسبت به ارسال طرح خود از طریق سامانه کایپر اقدام نمایند.

📎 جزئیات فراخوان 👇

🌐https://insf.org/fa/news/420

@insf_pr
#فراخوان

🔰 برنامه حمایت از پژوهش‌های انقلاب زیستی ۱- ایمونوتراپی

🔻فناوری زیستی یکی از راه حل‌های حیاتی مقابله با ابرچالش‌ها در دنیای امروز است. مسئله بهداشت و سلامت بشر و مبارزه با بیماری‌های واگیردار و غیرواگیر، تأمین غذای پایدار برای جمعیت روبه‌رشد جهان، تغییرات آب‌وهوا و مسائل زیست‌محیطی و همچنین تأمین انرژی برخی از ابر چالش‌های دنیای کنونی و آینده است که جوامع مختلف، اقتصاد جهانی و مسائل مهم زندگی بشری را تحت تاثیر قرار خواهد داد.

🔸اسناد بالادستی کشورهای مختلف وقوع یک انقلاب زیستی را در قرن حاضر پیش بینی کرده اند. این انقلاب زیستی بر حوزه‌های مختلفی مانند سلامت، کشاورزی، آبزی‌پروری و غذا، محصولات و خدمات مصرفی، مواد، شیمی - کالاها و انرژی تأثیر گذار خواهد بود.

🔹برنامه حمایت از پژوهش‌های انقلاب زیستی ۱- ایمونوتراپی در «بنیاد ملی علم ایران» با رویکرد ذکر شده و به منظور تشویق پژوهشگران داخلی، با همکاری «ستاد توسعه زیست فناوری» تدوین شده است.

📎 جزئیات فراخوان 👇

🌐https://insf.org/fa/news/426

@insf_pr
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد ملی علم ایران) از کلیه پژوهشگران علاقمند دعوت می‌کند:

🔴 كارگاه مجازي معرفی و پرسش و پاسخ آزاد «معرفی برنامه شتاب دهی به پژوهش‌های علوم و فناوری‌های كوانتومی»

🔹 با حضور:
دکتر علی اسفندیار (دبیر ستاد اپتیک و کوانتوم معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان)
دکتر سعید مداح (مدیر ارتباط با جامعه و صنعت صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور)

🕑 زمان كارگاه : چهارشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۲

🗓 تاریخ کارگاه: ۱۸ مردادماه ۱۴۰۲

💻 لینک ورود به کارگاه‌: https://www.skyroom.online/ch/insf/pr

🔸شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در «خصوص برنامه شتاب دهی به پژوهش‌های علوم و فناوری‌های كوانتومی» به نشانی [email protected] ارسال نمایید؛ همکاران ما در اسرع وقت پاسخگو خواهند بود.

📎 جزئیات فراخوان 👇

🌐https://insf.org/fa/news/422


📢فراخوان ها و رویدادهای بنیاد ملی علم ایران را دنبال کنید:
▫️ کانال بنیاد در بله https://ble.ir/insf_pr
▫️کانال بنیاد در تلگرام https://www.tg-me.com/insf_pr
▫️صفحه بنیاد در اینستاگرام https://instagram.com/insf_pr?igshid=Yzg5MTU1MDY
#رویداد
🔰 بررسی گلستان سعدی در جهان عرب/ جست‌وجوی ردپای ادبیات فارسی در جهان

🔻موضوع زبان و ادبیات فارسی و ترویج مطالعه کتاب‌های غنی تاریخی سرزمین‌مان، یکی از مواردی است که در بنیاد ملی علم ایران به آن اهمیت داده می‌شود و از طرح‌های مرتبط با این موضوع، دراین نهاد حمایت می‌شود.

🔸«آوازه گلستان در جهان عرب شامل کتاب‌شناسی، نقد، و آسیب‌شناسی ترجمه‌های عربی گلستان سعدی عنوان طرحی است که در قالب پسادکتری، نادیا دادپور با راهنمایی سید محمدرضا ابن الرسول به انجام رسانده و از حمایت بنیاد ملی علم ایران نیز بهره برده است...

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/413

@insf_pr
#فراخوان

🔰 فراخوان حمایت ویژه از تحقیقات در عرصه‌ شیمی زیست‌شناختی (Chemical Biology) تا ۳ برابر حمایت‌های عادی


🔻بنیاد ملی علم ایران با هدف جهت‌دهی علمی و حمایت ویژه از اندیشمندان و محققان برجسته کشور برای ورود و عمق‌بخشی به تحقیقات در عرصه شیمی زیست‌شناختی (Chemical Biology) بنا دارد تا سقف سه‌برابر شرایط عادی طرح‌ها این اولویت پژوهشی را در قالب فراخوان عمومی مورد حمایت قرار دهد.

🔸علاقه‌مندان و متقاضیان می‌توانند به منظور شرکت در این فراخوان با ذکر کد "Sc40210" نسبت به ارسال طرح خود از طریق سامانه کایپر اقدام نمایند.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/437

@insf_pr
🔰 تلاش برای حل مشکل دیده‌نشدن تومور‌های سرطانی

🔻طرح‌های بین‌المللی بنیاد با کشور‌های مختلف، موجب می‌شود تا یکی از چالش‌های اساسی جامعه و اقتصاد کشور از منظر علمی بررسی و راهکار‌هایی برای آن ارائه شود.

🔸همکاری بنیاد ملی علم ایران با آکادمی علوم چین، در چارچوب تفاهم‌نامه‌ای شکل گرفت و فراخوان اول آن در سال ۱۳۹۵ در سه زمینه علمی فناوری نانو، علوم شناختی، انرژی‌های تجدیدپذیر منتشر شد. فراخوان‌های دیگر هم در راستای فعالیت‌های پژوهشی مشترک میان محققین ایرانی و محققین آکادمی علوم چین در قالب «پروژه‌های تحقیق و توسعه مشترک» و «برگزاری کارگاه‌های مشترک» اجرایی شده است.

🔹یکی از این همکاری‌های بین‌المللی تحت عنوان صندوق علمی راه ابریشم، طرحی است که علیرضا قاسم پور، استاد تمام و عضو هیئت علمی دانشگاه شهید بهشتی با عنوان «مطالعه دو‌گانه ام ار آی-اسپکت برای تومور‌های اسیدی کوچک محیطی» به پایان رسانده و در این راه از حمایت بنیاد ملی علم ایران نیز بهره برده‌است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/431

@insf_pr
#فراخوان

🔰 فراخوان حمایت ویژه بنیاد ملی علم ایران در عرصه کاربرد چاپگر زیستی در مهندسی بافت

🔻بنیاد ملی علم ایران (صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور) با هدف جهت‌دهی علمی و حمایت ویژه از اندیشمندان و محققان برجسته کشور برای ورود و یا عمق‌بخشی به تحقیقات در عرصه کاربرد چاپگر زیستی در مهندسی بافت بنا دارد تا سقف سه برابر شرایط عادی طرح‌ها این اولویت پژوهشی و تحقیقاتی را در قالب فراخوان عمومی مورد حمایت قرار دهد.

🔸چاپگر زیستی یک فناوری جدید است که ترکیبی از بیولوژی، مهندسی بافت و ساختارهای سه‌بعدی برای ساخت بافت‌ها و اعضای بدن استفاده می‌کند. این فناوری همچنین شامل مواد زیست‌سازگاری مانند هیدروژل‌ها و سلول‌های زنده است. محورهای تحقیقاتی در چاپگر زیستی شامل بهبود روش‌های ساخت، استفاده از مواد مناسب، ساختاردهی بهینه، خواص مکانیکی مناسب و کاربردهای بالینی است.

🔹به منظور شرکت در این فراخوان ضمن ذکر کد" TE402101" نسبت به ارسال طرح خود از طریق سامانه کایپر اقدام نمایید.‌‌‌‌‌‌‌

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/439

@insf_pr
🔰 محققان ایرانی در یک‌قدمی تولید دانش بومی ابرخازن آلومینیومی

🔻حل مشکلات مربوط به فناوری‌های نوین باعث می‌شود تا بشر با خیال آسوده به دنبال استفاده از به‌روزترین پیشرفت‌های فناوری باشد. بنیاد ملی علم ایران نیز از طرح‌هایی که در مرز دانش و تولید دانش بومی فعالیت می‌کنند، حمایت می‌کند.

🔸«سنتز نانوکامپوزیت V2CTx/CNT و بررسی خواص الکتروشیمیایی» عنوان طرحی است که مطهره سادات محسنی صالحی منفرد با راهنمایی احسان طاهری نساج به پایان رسانده و از حمایت بنیاد ملی علم ایران نیز بهره برده است.

🔹محسنی صالحی منفرد، در رشته مهندسی مواد - سرامیک دکتری تخصصی و کارشناسی ارشد خود را از دانشگاه تربیت‌مدرس و کارشناسی را از دانشگاه علم و صنعت ایران دریافت کرده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/424

@insf_pr
#فراخوان

🔰 فراخوان همکاری برای «طراحی و توسعه برد بیوالکتریک دستگاه ارزیابی ترکیب بدنی

🔻 بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریت‌گرا‌شدن پژوهش‌ها و حمایت از طرح‌های پژوهشی که به فناوری روز دنیا می‌پردازد و می‌تواند باری از دوش صنعتگران کشور بردارد، فراخوان‌هایی را با عنوان برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان منتشر می‌کند. در این برنامه، نیاز‌های پژوهشی پرریسک شرکت‌های دانش بنیان، از طریق سامانه کایپر بنیاد ملی علم ایران به این نهاد اعلام می‌شود و پس از بررسی و داوری‌های لازم، فراخوان پژوهش‌های عمیق و پرریسک شرکت‌های دانش‌بنیان به پژوهشگران و محققان اعلام می‌شود.

🔸«طراحی و توسعه برد بیوالکتریک دستگاه ارزیابی ترکیب بدنی» به عنوان اولین فراخوان در این برنامه، عنوان فراخوانی است که برای نیاز پژوهشی شرکت برد بیوالکتریک، منتشر می‌شود.

🔹لازم به ذکر است که علاقه‌مندان برای شرکت در این فراخوان تا ۳۱ شهریورماه فرصت دارند تا پروپوزال‌های خود را در اینجا بارگذاری نمایند.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/440

@insf_pr
صندوق حمایت از پژوهشگران و فناوران کشور (بنیاد ملی علم ایران) از کلیه پژوهشگران علاقمند دعوت می‌کند:

🔴 کارگاه مجازی معرفی، پرسش و پاسخ آزاد «برنامه حمایت از پژوهش‌های انقلاب زیستی ۱- ایمونوتراپی»

🔹 با حضور:
دکتر احسان عارفیان (دبیر ستاد توسعه فناوری‌‌های پزشکی بازساختی و سلول‌های بنیادی)
دکتر محمدحسین متألهی (دبیر ستاد توسعه زیست فناوری)
دکتر سعید مداح (مدیر ارتباط با جامعه و صنعت بنیاد ملی علم ایران)

🕑 زمان كارگاه : چهارشنبه ساعت ۱۰ تا ۱۲

🗓️ تاریخ کارگاه: اول شهریورماه ۱۴۰۲

💻 لینک ورود به کارگاه‌: https://www.skyroom.online/ch/insf/pr

🔸شما عزیزان میتوانید سوالات خود را در گروه برنامه ایمنوتراپی به نشانی ble.ir/join/ZDQ0NjhiOG ارسال نمایید

📎 جزئیات فراخوان 👇

🌐 https://insf.org/fa/news/426


📢فراخوان ها و رویدادهای بنیاد ملی علم ایران را دنبال کنید:
▫️ کانال بنیاد در بله https://ble.ir/insf_pr
▫️کانال بنیاد در تلگرام https://www.tg-me.com/insf_pr
▫️صفحه بنیاد در اینستاگرام https://instagram.com/insf_pr?igshid=Yzg5MTU1MDY

#رویداد
🔰 طراحی سامانه جامع مولوی‌پژوهی و ترویج داستان‌های مثنوی در کودکان

🔻 کرسی‌های علمی در بنیاد ملی علم ایران با هدف توجه و تمرکز به موضوعات مهم و چالشی در جامعه ایجاد شده‌اند. به همین منظور و در راستای تحقق اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور، نقشه جامع علمی کشور و اجرای قانون برنامه‌های توسعه کشور، اعطای کرسی پژوهشی در دستور کار بنیاد برای ارائه تسهیلات و حمایت قرار گرفته است.

🔸کمک به ایجاد ظرفیت‌های جدید تحقیقاتی برای پژوهشگران جامع‌نگر و آینده‌نگر، بهره‌برداری مؤثر از ظرفیت‌های بالقوه پژوهشگران بر‌جسته کشور، کمک به نگهداشت سرمایه‌های انسانی پژوهشی و جذب پژوهشگران فرهیخته ایرانی مقیم خارج از کشور به داخل از جمله اهداف اعطای کرسی پژوهشی است.

🔹یکی از کرسی‌های فعال بنیاد ملی علم ایران، کرسی مولوی‌پژوهی است که تلاش می‌کند چهره مولانا را به عنوان یک شخصیت مهم ادبی و فرهنگی و تاریخی ایرانی به جهان و البته مردم سرزمین‌مان معرفی کند. برای آشنایی بیشتر با این کرسی با سید علی اصغر میرباقری فرد به گفت‌وگو نشستیم که در ادامه، مشروح این گفت‌وگو را می‌خوانید.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/438

@insf_pr
🔰 تغییرات اقلیمی زیر ذره‌بین محققان برای پیداکردن راه حل کم آبی

🔻تغییرات زیست‌محیطی یکی از دغدغه‌های محققان و پژوهشگران محسوب می‌شود که برای پایش آن، از داده‌های هواشناسی و ماهواره‌ای کمک می‌گیرند. این نوع از طرح‌ها همواره در اولویت‌های پژوهشگران بوده است و بنیاد ملی علم ایران نیز از این نوع طرح‌ها حمایت می‌کند.

🔸«بررسی اثرات تغییر اقلیم بر منابع آب با استفاده از مشاهدات زمینی، ماهواره‌ای و روش‌های تکاملی بهینه‌سازی» عنوان طرحی است که یزدان عامریان به‌عنوان استاد راهنمای سعید حاجی آقاجانی در قالب طرح پسادکتری، در سامانه بنیاد ملی علم ایران به ثبت رسانده و این تیم از حمایت‌های این نهاد برای پیش‌برد این طرح استفاده کرده است.

📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/442

@insf_pr
🔰 شناسایی نوعی بیمارگر قارچی انجیر برای اولین بار در جهان

🔻حل معضلات و مشکلات پیش‌روی کشاورزی، یکی از عواملی است که می‌تواند به تولید با کیفیت محصولات کشاورزی و صادرات آن‌ها بینجامد و در نهایت برای کشور چرخه ارزآوری مناسبی ایجاد کند. به همین دلیل بنیاد از طرح های مربوط به این حوزه حمایت می کند.

🔸انجیر از خانواده توت‌هاست و ایران پس از ترکیه و افغانستان سومین کشور تولیدکننده و صادرکننده این محصول در جهان است. در ایران، ۹۵ درصد انجیر خشک کشور در استان فارس تولید می‌شود و ارزآوری قابل‌توجهی را برای کشور به همراه دارد. متأسفانه در سال‌های اخیر بزرگترین مجموعه انواع انجیر در شهرستان استهبان و همچنین سایر باغات استان فارس به دلیل زوال گسترده در اثر بیماری شانکر فوموپسیسی، در معرض خطر نابودی قرار گرفته است.

🔹 «شناسایی و گوناگونی ژنتیکی عامل شانکر فوموپسیسی انجیر و ارزیابی حساسیت ارقام انجیر ایرانی به آن» عنوان طرحی است که زینب بلبلی در قالب رساله دکتری با راهنمایی رضا مستوفی‌زاده قلمفرسا به انجام رسانده‌است.


📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/419

@insf_pr
🔰 شناسایی نوعی بیمارگر قارچی انجیر برای اولین بار در جهان

🔻حل معضلات و مشکلات پیش‌روی کشاورزی، یکی از عواملی است که می‌تواند به تولید با کیفیت محصولات کشاورزی و صادرات آن‌ها بینجامد و در نهایت برای کشور چرخه ارزآوری مناسبی ایجاد کند. به همین دلیل بنیاد از طرح های مربوط به این حوزه حمایت می کند.

🔸انجیر از خانواده توت‌هاست و ایران پس از ترکیه و افغانستان سومین کشور تولیدکننده و صادرکننده این محصول در جهان است. در ایران، ۹۵ درصد انجیر خشک کشور در استان فارس تولید می‌شود و ارزآوری قابل‌توجهی را برای کشور به همراه دارد. متأسفانه در سال‌های اخیر بزرگترین مجموعه انواع انجیر در شهرستان استهبان و همچنین سایر باغات استان فارس به دلیل زوال گسترده در اثر بیماری شانکر فوموپسیسی، در معرض خطر نابودی قرار گرفته است.

🔹 «شناسایی و گوناگونی ژنتیکی عامل شانکر فوموپسیسی انجیر و ارزیابی حساسیت ارقام انجیر ایرانی به آن» عنوان طرحی است که زینب بلبلی در قالب رساله دکتری با راهنمایی رضا مستوفی‌زاده قلمفرسا به انجام رسانده‌است.


📎 جزئیات 👇

🌐https://insf.org/fa/news/419

@insf_pr
2024/09/28 19:34:55
Back to Top
HTML Embed Code: