Telegram Web Link
Channel created
❇️ به نام خدا

🔴 کانال موسسه مشاوره و آموزش روانشناسی هرمس جهت کمک به داوطلبان کنکور کارشناسی ارشد روانشناسی راه اندازی شده است.

🔴 فعالیت این کانال زیر نظر مصطفی امينی رتبه ۹ کنکور کارشناسی ارشد سال ٩٨ و دانشجوی روانشناسی بالینی دانشگاه شهید بهشتی تهران می باشد.

از اهداف این کانال :

اطلاعات در مورد ارشد روانشناسی
ارائه منابع ارشد روانشناسی
برنامه ریزی و مشاوره کنکور
ارائه آخرین اخبار کنکور

@hermesin
ضریب مجموعه روانشناسی در کنکور ارشد 📚

@hermesin
📌 ضرایب دروس در گرایش روانشناسی بالینی :

🔵 متون روانشناسی : ۲
🔴 علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی : ۱
🔵 آمار و روش تحقیق : ۱
🔴 روانشناسی مرضی و کودکان استثنائی : ۲
🔵 روانشناسی رشد : ۲
🔴 روانشناسی بالینی : ۳
🔵 روانشناسی فیزیولوژیک و انگیزش و هیجان : ۱

📌 ضرایب دروس در گرایش روانشناسی عمومی :

⚫️ متون روانشناسی : ۲
⚪️ علم النفس از دیدگاه دانشمندان اسلامی : ۱
⚫️ آمار و روش تحقیق : ۱
⚪️ روانشناسی مرضی و کودکان استثنائی : ۲
⚫️ روانشناسی رشد : ۲
⚪️ روانشناسی عمومی : ۲
⚫️ روانشناسی فیزیولوژیک و انگیزش و هیجان : ۱

@hermesin
🔴 قاعده ي بازي
*چند نكته درباره منابع كنكور وزارت علوم*

کنکور روانشناسی وزارت علوم بر خلاف کنکور وزارت بهداشت منابع مشخصی ندارد و این موضوع، اولین عامل سرگردانی داوطلبان به حساب می آيد.

🔸 به طور مثال شما می دانید که برای گرایش بالینی باید تعداد مشخصی از دروس را مطالعه کنید: زبان، آمار و روش تحقیق، آسیب شناسي رواني و كودكان استثنایی، رشد، علم النفس، بالینی، روانشناسی فیزیولوژیک و انگیزش و هیجان.
اما برای هریک از این درس ها چه کتاب هایی را باید بخوانیم؟ پاسخ مشخص نیست❗️ در واقع همواره احتمال طراحی سوال از هریک از منابع موجود (یا غیرموجود!) در بازار وجود دارد!

خب، طبیعتاً موضوع خوشایندی نیست!
اما یک واقعیت است که باید پذیرفته شود. این قاعده ی بازی است و جایی هم برای اعتراض وجود ندارد.

معمولاً داوطلبان کنکوری در مواجهه با این موضوع 3 عکس العمل قابل پیش بینی را بُروز می دهند:

1️⃣ تا مدت زیادی به دنبال انتخاب منابع هستند و زمان را از دست مي دهند

سرک کشیدن به سایت ها و کانال ها و گروه های مختلف برای رسیدن به لیست مشخصی از منابع، یکی از اصلی ترین اتفاقاتی است که برای داوطلبان می افتد. تحقیق و بررسی نه تنها مشکلی ندارد بلکه کاملا ضروری هم هست، اما مشکل از جایی شروع می شود که وسواس و دودلی به سراغمان می آيد و اجازه نمی دهد كه به یک جمع بندی معقول و مناسب برسیم. گاهی دیده می شود که حتی تا ماه های پایانی نيز همچنان سؤال «چی بخونم؟» برای بچه ها وجود دارد؛ يعني هنوز گوشه ای از ذهنشان در مرحله انتخاب منبع گیر کرده.
اگر از مشاورين مختلف سوال كنيد خواهيد ديد که اكثر منابعي كه معرفي مي شوند مشترکند و تنها درصد اندكي تفاوت وجود دارد. بنابراین بهتر است که یک بار برای همیشه تکلیف خودتان را مشخص کنید و اجازه ندهید تردید بيجا مانع راهتان شود. فراموش نکنید که این وضعیت برای تمام رقبای شما هم وجود دارد. حتي افرادی که بهترین برنامه ریزی و بیشترین مطالعه را دارند هم در روز کنکور با تست هایی مواجه می شوند که برايشان ناآشناست. پس تحقيق كنيد اما ترديد نكنيد.


2️⃣ منابع اصلي را مطالعه نمي كنند

اکتفا به کتاب ها و جزوات کمک آموزشی مؤسسات مختلف یکی از رایج ترین اشتباهات كنكوري هاست. وقتی تعداد منابع زیاد می شود و احساس می کنیم از پس مطالعه آن ها بر نمي آييم، وسوسه می شويم به دنبال جزواتي بریم که ادعا دارند تمام مطالب مهم یک درس را در خود جا داده و ما را از هر منبع دیگري بی نیاز مي كنند. در حالي كه وقتی كنكور از اساس غيرقابل پيش بيني است و از هر منبعی احتمال سوال دادن وجود دارد، پس هیچکس نمی تواند ادعا کند که جزوه اي کامل و بدون نقص در اختيار دارد. اگر مصاحبه رتبه های برتر را ملاحظه کنید می بینید که تقريبا همه آن ها در وهله اول، منابع اصلی را مطالعه کردند و در کنار آن از برخی کتب کمک آموزشی مفيد هم بهره بردند. پس شما هم اگر به دنبال موفقيت در كنكور هستيد تمرکز خودتان را بر رفرنس هاي اصلي قرار بدهيد.


3️⃣ سعی می کنند منابع بيشتر و بيشتري بخوانند

براي بعضي از داوطلب ها هميشه اين توهم وجود دارد كه براي رتبه شدن در كنكور بايد همه چيز خوانده شود! مثلا از همین الان به این فکر می کنند که برای درس بالینی باید n منبع بخوانند و شروع مي كنند به مطالعه پشت سر هم كتاب ها. غافل از این که اگر تعداد منابعی که مطالعه می کنید به شکل غیرمنطقي بالا برود نه تنها هیچ کمکی به شما نمی كند بلکه آسیب هم مي رساند. دلیلش واضح است. شما در هر کدام از منابع با حجم زیادی از اطلاعات ریز و درشت مواجه می شويد که تثبیت آن ها در حافظه به مرور فراوان نیاز دارد. فراموش نکنید که زمان شما محدود است و مرور مكرّر يك تعداد منبع محدود، خيلي خيلي مؤثرتر از مطالعه چندين منبع مفصل اما بدون مرور است. البته با یک برنامه ریزی صحیح می شود برای بعضی از درس ها چند منبع را همراه با مرور کافی مطالعه کرد اما مطمئن باشید اگر مرور از برنامه شما حذف شود چیز چنداني نصیبتان نخواهد شد.

در چنین شرایطی، بهترین و مطمئن ترين كار این است که تجربه سال های گذشته را معيار قرار دهيم. يعني منابعی که سوالات بيشتري از آن ها طراحي شده و به اصطلاح «تست خیز» هستند را انتخاب و بر اساس همان ها مطالعه خود را آغاز كنيم.

💡 در پست هاي بعدي كانال هرمس به معرفي دروس مختلف و گزيده اي از منابع ارجح براي آنها مي پردازيم.

📝 مصطفی امینی
رتبه 9 کنکور ارشد روانشناسی بالینی
سال 98

@hermesin
📚 متون روانشناسی به زبان انگلیسی :

اهمیت این درس با ضریب ۲ در کنکور بر کسی پوشیده نیست.
در کنکور از متون انگلیسی ۵ یا ۶ متن داده می شود که جمعا ۳۰ سوال دارد.
منابع این درس بر اساس سطح داوطلبان متفاوت است.
در پستی جداگانه به طور مفصل از این درس خواهیم گفت .

@hermesin
📚 علم النفس :

علم النفس همانطور كه از نام آن پيداست، دانش مطالعه نفس و احکام و ویژگی های آن از ديدگاه انديشمندان اسلامي است. مهم ترین مسائلی که در این درس می خوانید عبارتند از: تعریف و ماهيت نفس، معاني نفس، اثبات وجود نفس، مادی یا مجرد بودن نفس، حادث یا قدیم بودن نفس و... .

درس علم النفس در کنکور ضریب ۱ دارد و از این درس مجموعا ۱۵ سوال طرح می شود.
منابع اصلي:

📘 علم النفس دكتر احدی - بنی جمالی
📗 علم النفس دكتر کجباف
📕 روانشناسي شخصيت از ديدگاه اسلامي دكتر علي اصغر احمدي
📙 علم النفس دكتر جواد اژه ای

اگر به كنكور سالهای گذشته نگاه کنیم متوجه می شويم که در این درس با حفظ كردن يك سري از مفاهيم پايه و تسلط به فصول مهم، به راحتی می توانستید درصد قابل قبولی کسب کنید اما در چند سال اخیر مخصوصا کنکور سال گذشته (98) به وضوح مشخص شد که این درس نیاز به یادگیری مفهومی دارد و استنباط هاي ذهني شما را برای جوابگویی به سوال ها مي طلبد.

خبر خوش اینکه: به زودی کلاس آنلاین این درس به صورت کاملا مفهومی و متفاوت در موسسه هرمس برگزار می شود. 🌸

@hermesin
2024/09/28 21:31:20
Back to Top
HTML Embed Code: