Telegram Web Link
باران خون می‌بارد از آسمان بر سر

اثر مصطفی اکبری

تصویر دوم: باد شما را خواهد برد
تصویر سوم: دختر خیابان انقلاب

#اصفهان #اصفهان_تنها_نیست

#دیدبان_آزار
@harasswatch
دانشجویان متحد به مناسبت شانزده روز نارنجی منع خشونت علیه زنان برگزار می‌کند:

🔰 جلسۀ اول نشست مجازی پیرامون خشونت علیه زنان در کلاب‌هاوس

🔻 با موضوع:
🔘 خشونت خانگی و قتل‌های ناموسی

📆 شنبه/ ششم آذر ماه/ ساعت ۲۱

📌لینک ایونت در کلاب هاوس:
https://www.clubhouse.com/event/PGev0EWd

🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
🔶تجربه خشونت توسط ۷۷ درصد زنان ایرانی در دوران قرنطینه/ رشد آزارهای اینترنتی زنان در جهان

🔹دکتر تهمینه شاوردی، عضو هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات زنان با اشاره به یک نظرسنجی جهانی در سال ۲۰۲۰ در خصوص آزار و اذیت و خشونت‌های آنلاین و سایبری، گفت: این نظرسنجی جهانی نشان داد که ۵۲ درصد از زنان و دختران جوان حداقل یک بار سوء استفاده آنلاین یا خشونت در فضای مجازی را تجربه کرده‌اند که پیام های تهدید آمیز، آزار و اذیت جنسی و به اشتراک گذاری تصاویر خصوصی بدون رضایت آنها از جمله موارد این آزارهای سایبری بوده است.

🔹او در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به نظرسنجی جهانی انجام شده درباره آزار و اذیت و خشونت‌های آنلاین و سایبری در سال ۲۰۲۰ گفت که ۶۴ درصد پاسخگویان این نظرسنجی اظهار داشته اند توسط فردی مورد اذیت و آزار خشونت قرار گرفته اند که او را می شناخته‌اند.

🔹دانشیار پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی، ادامه داد: مطابق با یافته های نظرسنجی جهانی یاد شده مهم ترین نگرانی جوانان در خشونت های سایبری به اشتراک گذاری تصاویر خصوصی، ویدیو ها یا پیام ها بدون رضایت آنها است و ۳۰ درصد از پاسخ دهندگان این نظرسنجی به این موارد به عنوان نگرانی خود اشاره کرده اند.

🔹شاوردی در ادامه با اشاره به نتایج مطالعه دیگری در سال ۲۰۱۸ درباره تداوم زن ستیزی که نمونه های متعدد آزار و اذیت آنلاین علیه زنان در آن ذکر شده است، افزود: مطابق با این مطالعه ۷۶ درصد از زنان زیر ۳۰ سال استرالیا گزارش داده اند که به صورت آنلاین مورد آزار و اذیت قرار گرفته اند. در ایالات متحده زنان جوان به طور نامتناسبی هدف آزار و اذیت جنسی شدید و تعقیب آنلاین هستند و یا اینکه در پاکستان آزار و اذیت آنلاین زنان به طور کلی به عنوان بخشی از زندگی روزمره زنان پاکستانی پذیرفته شده است.


▪️افزایش ۶۴ درصدی موارد گزارش‌ شده به پلیس در خصوص «خشونت علیه زنان»

🔹این پژوهشگر همچنین درباره افزایش میزان خشونت علیه زنان در دوران پاندمی کووید ۱۹، یادآور شد: از خشونت خانگی گرفته تا بهره ‌کشی جنسی، قاچاق، ازدواج کودکان، ختنه زنان، آزار اینترنتی، زن ستیزی خشن و... در سایه همه گیری کووید رشد کرده است. سازمان ملل در ماه های نخستین همه گیری کووید ۱۹، پیش بینی کرد قرنطینه و منع رفت و آمد به ۱۵ میلیون خشونت مبتنی بر جنسیتِ بیشتر، در هر سه ماه می انجامد. متاسفانه، این پیش بینی به حقیقت نزدیک شد چراکه در ۱۲ کشور مورد بررسی سازمان ملل متحد، تعداد موارد گزارش شده خشونت علیه زنان و دختران به نهاد های گوناگون، ۸۳ درصد از ۲۰۱۹ تا ۲۰۲۰ افزایش داشته و موارد گزارش شده به پلیس، ۶۴ درصد رشد کرده است. بنابراین مسئله خشونت در دوران کرونا یک معضل همگانی بوده و همه جوامع را در بر می‌گرفته است.


▪️۷۷.۲ درصد زنان ایرانی حداقل یکی از انواع خشونت را در دوران قرنطینه تجربه کرده‌اند

🔹وی درباره شرایط ایران در خصوص افزایش یا کاهش خشونت علیه زنان در دوران پاندمی کووید ۱۹ و قرنطینه، عنوان کرد: نتایج مطالعه‌ای که اخیرا توسط یکی از مراکز علمی در ایران انجام شده ، بیانگر این است که ۷۷.۲ درصد زنان حداقل یکی از انواع خشونت را در دوران قرنطینه تجربه کرده بودند که از این میان، ۹۱.۲ درصد خشونت روانی، ۶۵.۸ درصد خشونت جسمی، ۴۲.۶ درصد خشونت جنسی و ۳۸.۲ درصد خشونت منجر به صدمه را تجربه کرده‌اند. بنابراین این مشکلات در مجموع در خانواده افزایش یافته است.

🔹عضو هیات مدیره انجمن ایرانی مطالعات زنان در بخش دیگر سخنان خود با بیان اینکه برخی از شاخص های اجتماعی بر میزان و نوع خشونت علیه زنان تاثیر گذار است، سن، میزان تحصیلات و پایگاه اقتصادی اجتماعی به خصوص میزان در آمد مرد و حتی میزان اعتیاد مردان به مشروبات الکلی، دخانیات یا مواد مخدر را از جمله عوامل مداخله گر برای اعمال انجام خشونت دانست و درباره خشونت خانگی نیز توضیح داد: مثلا در خانواده هایی که از نظر وضعیت اقتصادی و اجتماعی در سطح پایین می باشند زنان و دختران بیشتر قربانی خشونت خانگی می شوند. به عبارتی پایین بودن سطح وضعیت اقتصادی و اجتماعی می تواند این خشونت علیه زنان را در این خانواده‌ها چهار برابر افزایش دهد.


▪️زنان جوان‌تر و دارای تحصیلات پایین‌تر در معرض خشونت بیشتر

🔹به گفته وی، اکثر مطالعات بیانگر این است که زنان جوان تر و دارای تحصیلات پایین بیشتر در معرض خشونت از سوی همسر قرار می گیرند و از سوی دیگر خشونت علیه زنان با "سن" مرد در رابطه است به طوری که هر چه میزان سن مرد افزایش یابد خشونت مرد نسبت به همسرش کاهش پیدا می کند. همچنین این جامعه شناس این را هم گفت که هر چه سن زن به هنگام ازدواج کمتر باشد، میزان خشونت علیه او توسط همسرش افزایش می یابد.

#دیدبان_آزار
@harasswatch
ديد‌بان آزار
Photo
از مجموعه آثار ارائه‌شده به مناسبت ۲۵ نوامبر و ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار

عنوان: تکثیر مقاومت
تصویرگر: مونا ترابی‌سرشت


🔹️در طی ۱۶ روز نارنجی، هم‌زمان که از اشکال متنوع خشونت جنسیتی می‌گوییم، لازم است که مقاومت زنان در برابر این خشونت‌ها را هم یادآور شویم. در سال گذشته، خیزش جمعی زنان علیه خشونت جنسی، به‌واسطه روایت‌گری و افشای آزارگران، مواجهه‌ای کم‌نظیر بود. روایت‌ها مرز میان خصوصی/عمومی را درنوردید و برای اولین بار خشونت جنسی را با جزئیات تکان‌دهنده و در سطحی وسیع به نمایش گذاشت. با آغاز روایتگری‌ها، گروه‌های از پیش موجود، پشت راویان درآمدند و به سرعت گروه‌های غیررسمی جدیدی هم شکل گرفتند. برخی از این گروه‌ها علی‌رغم هجمه‌ها، تهمت‌ها و تهدیدها تاکنون مصرانه و مستمر به فعالیت‌های حمایتگرانه و آگاهی‌افزایی ادامه داده‌اند.

🔹️جریان روایتگری، از رنج‌نامه فراتر رفت و علاوه بر آسیب‌های تحمیل‌شده بر بازماندگان، نقش قانون و دستگاه قضایی در تثبیت و ترویج خشونت جنسی و ماهیت سرکوبگر عدالت کیفری را برملا کرد، حاشیه امن خشونتگران را تاحدودی از بین برد، از عدم توازن قدرت اجتماعی/اقتصادی و ایجاد بستر خشونت گفت، فرهنگ تجاوز و قربانی‌نکوهی را مشاهده‌پذیر ساخت، از تقاطع اشکال چندگانه و توامان ستم نوشت، علیه مجازات قیم‌مابانه و غیرانسانی اعدام برای متجاوزان، قاطعانه موضع گرفت و مبحث عدالت ترمیمی را گشود.

🔹️بی‌تردید توان بروز عاملیت و امکان مقاومت افراد در برابر خشونت، متاثر از خاستگاه طبقاتی، جنسیتی، ملیتی و ... آنهاست و نمی‌توان مدعی شد که اثرگذاری این جریان به زندگی اکثریت جامعه ایرانی سرایت کرده است. اما می‌توان ادعا کرد که امروز دست‌کم بخشی از زنان ایرانی در مقابل خشونت قدرتمند‌تر شده‌اند و وابسته به شرایط خود، تمامی امکانات موجود را برای درهم‌شکستن سکوت به کار می‌بندند. به قطع می‌توان ادعا کرد که هم‌صدایی و همبستگی بی‌سابقه‌ای میان ما جریان گرفته است و تدوام این جریان و تبدیل آن به مبارزه‌ای فراتر از افشاگری، با حفظ پیوندهایمان ممکن می‌شود. آدری لرد فمینیست سیاه آمریکایی می‌‌گوید: «بار سنگین سکوت ما را خفه خواهد کرد. ما در نبرد علیه ستمگری‌های سکوت، در تلاش برای شکستن آن متحد هستیم. آنچه که مانع بسیج ما می‌شود نه اختلافمان که سکوتمان است. و چه بی‌شمارند سکوت‌هایی برای شکسته شدن.»

🔹️برای مطالعه درباره جنبش من‌هم در ایران و دیگر کشورها می‌توانید دو کتاب مجموعه مقالات «هم‌صدایی علیه سکوت» و «آغاز راه آزادی» را در سایت دیدبان آزار بخوانید.

#هنرضدخشونت #۱۶روزنارنجی
#۲۵نوامبر_روز_جهانی_مبارزه_با_خشونت_علیه_زنان

#دیدبان_آزار
@hatasswatch
Forwarded from شرق
🔺زنان باردار قربانی تعارض منافع سیستم پزشکی؟
🔹پس از پزشکان عمومی، ماماها بیشترین اعضای سازمان نظام پزشکی ایران را تشکیل می‌دهند. تا به امروز حدود هفت‌هزارو 500 پروانه دفتر کار مامایی در کشور صادر شده است که اغلب آنها فعال هستند. با وجود آنکه مامایی از معدود رشته‌های گروه پزشکی است که از سال 1307 خدماتش نظام‌مند شده و دارای شرح وظایف مصوب است اما آشفتگی در این صنف ورای تصور است. آشفتگی‌ای که از شرح وظیفه آنها در بیمارستان‌ها آغاز می‌شود، به اختصاص‌یافتن تعرفه‌های زایمان بسط پیدا می‌کند و روشن است به محض اینکه تضاد منافع یک گروه با گروهی دیگر خودنمایی می‌کند، آن کسی که قدرت بیشتری در دست دارد، جولان بیشتری هم خواهد داد. اما نکته قابل توجه آنکه آسیب‌های موجود در این آشفته‌بازار تنها متوجه ماماها نمی‌شود؛ این گزارش نشان می‌دهد که چگونه بی‌برنامگی‌های متعدد و اجرانشدن بخش‌نامه‌های قانونی و دولتی در مواجهه با ماماها، زنان باردار و نوزادان‌شان را به قربانیان جدی یک منازعه بزرگ بدل می‌کند.

🔻گزارش «نیلوفر حامدی» را اینجا بخوانید:

https://www.sharghonline.com/fa/tiny/news-337317

@sharghdaily
▪️از مجموعه آثار ارائه‌شده به مناسبت ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار

▪️هنرمند: زهرا محمدی

🔹تصویر اول و دوم (Collage) :‌ طرح جوانی جمعیت، فرزندآوری اجباری، افزایش سقط‌ جنین‌های خودخواسته ناامن

🔹تصویر سوم (Mixed material): تجاوز در بستر زناشویی- ۱۹ درصد از زنان قربانی تجاوز زناشویی گفته‌اند که فرزندانشان شاهد ارتکاب جرم بوده‌اند.

🔹تصویر چهارم (Collage): خیال رهایی از بدن‌های تحت ستم

🔹تصویر پنجم (Collage): همبستگی علیه خشونت

🔹تصویر ششم (Collage)، هفتم و هشتم (Painting on readymade): خانه، فضای ناامن

*لازم به ذکر است که تعدادی از این آثار پیشتر نمایش داده شده‌اند.

#۱۶روزنارنجی #۲۵نوامبر_روز_جهانی_مبارزه_با_خشونت_علیه_زنان
#هنرضدخشونت

#دیدبان_آزار
@harasswatch
Forwarded from بيدارزنى
📌 منشا کار خانگی در نظام سرمایه‌داری

کار از روی عشق، عشق به مثابه کار


✍🏽 ارغوان فراهانی

بیدارزنی: کتاب کار از روی عشق، عشق به مثابه کار: منشا کار خانگی در نظام سرمایه‌داری (نوشته گیزلا بک و باربارا دودن، ترجمه ارغوان فراهانی) که به تازگی در نشر خرد سرخ منتشر شده، کتابی است در مورد پیدایش کار خانگی زنان، آن طور که امروز می‌شناسیم، و رابطه تنگاتنگش با نظام سرمایه‌داری. این کتاب در واقع ترجمه متنی است که از بطن گردهمایی‌های تابستانه دانشگاه برلین در سال ۱۹۷۶میلادی متولد شد؛ جایی که فعالان زنی که دهه قبل از آن، در موج دوم فمینیسم آلمان، به اتحادی جدید دست یافته بودند، به فعالان کمپین «دستمزد برای کار خانگی» پیوستند و طی هفت سال نشست‌هایی عمومی با امکان شرکت همه زنان علاقمند سازمان دادند و موضوعاتی متنوع را به بحث گذاشتند.

در این کتاب با جزئیاتی جالب توجه از زندگی واقعی زنان مواجهیم؛ زندگی‌هایی واقعی از اولین دهه‌های ظهور سرمایه‌داری در اروپا تا اواسط قرن بیستم آمریکا. این زندگی‌ها البته در تاریخ و جغرافیایی متفاوت از ایران سپری شده‌اند، اما برای فهم شرایط امروزمان و نقش زنان در بازتولید اجتماعی حیاتی‌اند. در این باره در مقدمه کتاب می‌خوانیم که «شکاف‌ها و تفاوت‌ها مخصوصا در موضوع مورد تحقیق ما کمرنگ‌اند: نه به این دلیل که ما همه‌ زنان را، در هر جا و هر زمان، به یک اندازه تحت انقیاد در نظر می‌گیریم، بلکه به این دلیل که معتقدیم ظهور و پیشرفت سرمایه‌داری تشابهاتی فرامکانی بین وضعیت زنان در سرتاسر دنیا به وجود آورده است.»


#کار_خانگی #سرمایه‌داری #نابرابری_و_تبعیض


ادامه‌ی متن را در وبسایت بیدارزنی بخوانید:


https://bidarzani.com/43255


@bidarzani
2024/09/28 19:33:28
Back to Top
HTML Embed Code: