Telegram Web Link
🔴از هر ۱۰ زن افغان، ۹ نفر قربانی خشونت می‌شوند

🔺«یوناما» می‌گوید: افغانستان یکی از بالاترین ارقام خشونت علیه زنان را در سطح جهان دارد، به طوری که از هر ۱۰ زن، ۹ زن در جریان زندگی خود حداقل یک نوع خشونت را از یک شخص نزدیک به خود تجربه کرده‌اند.

🔺نمایندگی سازمان ملل در افغانستان «یوناما» امروز (پنج‌شنبه، ۴ قوس) به مناسبت ۲۵ نوامبر مصادف با روز جهانی محو خشونت علیه زنان در اعلامیه‌ای خواستار همبستگی و تعهد برای پایان‌دادن به خشونت علیه زنان و دختران در میان بحران‌های بشری شده‌است.
@tolo_news
🔶 بیانیه جمعی از فعالان فمینیست زن و کوییر کُرد به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان


🔹از متن: اغلب زن‌کشی‌ها در کردستان و دیگر مناطق حاشیه‌ای ایران با اکثریت غیرفارس، به “ناموس” و “تهدید شرف و آبرو” نسبت داده می‌شود. گویی که هر زن‌کشی‌ای که در کردستان اتفاق می افتد پیشاپیش دلالت ناموسی دارد و بنابراین نیازی به تعمق و تحلیل ساختاری پدیده ندارد. مشکل اول چنین دیدگاهی در وهله اول این است که سرکوب سیستماتیک سیاسی-اقتصادی-اجتماعی این منطقه که ریشه‌های آن به اوایل قرن بیستم و پروسه دولت-ملت‌سازی متمرکز در ایران بر می‌گردد را نادیده می‌گیرد.

🔹این در حالی است که شهروندان کُرد، همچون بخشی بزرگ از بدنه اقلیت شده کشور، به‌علت موقعیت اتنیکی به حاشیه رانده شده همواره دسترسی محدودتری به منابع لازم برای کسب سرمایه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی از جمله به آموزش، تحصیل به زبان مادری، سیستم سلامت، دانشگاه، اشتغال، بازار کار و … داشته اند. به همین ترتیب زنان منطقه با محرومیت از آموزش‌های جنسیتی یا امکان های محدودتر کسب استقلال مالی، در عین حال که در معرض خشونت سیاسی بیشتری نیز قرار داشته‌اند، همواره در برابر خشونت خانوادگی آسیب پذیرتر و از ابزار دفاعی کمتری برخوردار بوده‌اند.

🔹 ضمن اینکه با تحمیل سیاست‌های امنیتی سازی، فعالیت فمینیستی در این مناطق به منظور آگاهی‌رسانی یا پیشگیری از خشونت، همواره با موانع بیشتر روبه رو بوده است. مشکل دوم چنین تحلیل‌هایی این است که با نگاهی مرکزگرایانه، پیشاپیش مفروضات و گفتمان حاکمیت در مورد این منطقه را می‌پذیرند؛ آنها خشونت‌های اتفاق افتاده را نه پدیده‌ای اجتماعی در حوزه زنان، بلکه «چیزی ذاتی مربوط به خودشان و فرهنگشان» نشان می‌دهند و بدین ترتیب مسائلی از این دست را امری غریب یا بیگانه با فرهنگ کل کشور و خاص فرهنگ «عقب افتاده» این مناطق معرفی می‌کنند.

🔹️ این نگاه تا آن‌جا پیش می‌رود که وقتی پای پوشش اخبار زن‌کشی در کردستان پیش می‌آید، تقریبا تمام این قتل‌ها عنوان «قتل ناموسی» به خود می‌گیرند و حساسیت‌ها نسبت به این شکل از ساده‌سازی عریان‌ترین فرم خشونت علیه زنان -یعنی قتل- رنگ می‌بازند. چنین مواجهه‌ای در حالی رخ می‌دهد که زن‌کشی تنها مختص این منطقه نیست. اگرچه آمار دقیقی از میزان زن‌کشی و پژوهش‌های علمی بسته به زمان و مکان در ایران در دست نیست‌ و حاکمیت عامدانه از اعلام این آمارها و موارد زن‌کشی جلوگیری می کند، اما در جامعه ای مستعد خشونت، جامعه ای که در بحران های اقتصادی، سیاسی و اجتماعی دست و پنجه نرم می کند، در مواردی خبرهای زن کشی در گوشه و کنار ایران، علی رغم خواست حاکمیت، به رسانه‌ها درز پیدا می‌کنند.

منبع: رادیو زمانه

#بیست_و_پنج_نوامبر


ادامه‌ی متن را در لینک زیر بخوانید:

https://bit.ly/3r5w7Tb


#دیدبان_آزار
@harasswatch
🔰به مناسبت روز جهانی منع خشونت علیه زنان؛
🔻دانشجویان، اساتید، مدیران و تمامی اعضای جامعه دانشگاهی،

▫️هرسال در تاریخ ۲۵ نوامبر به مناسبت روز جهانی «منع خشونت علیه زنان» و به مدت دوهفته در سرتاسر جهان فعالیت‌های مبارزه-محور و اقدامات مثبت بسیاری صورت می‌گیرد و اهمیت این روز در جوامع توسعه یافته هرسال بیش از سال قبل دیده می‌شود. در طی این شانزده روز مبارزه علیه خشونت بر پایه‌ی جنسیت، برگزاری کارزارهای مختلف توسط نهادهای دولتی و سمن‌ها، جنبش‌های مردمی، ایجاد بسترهای گفت‌وگو حول خشونت و نحوه‌ی مبارزه با آن، کارگاه‌های آموزشی و حتی فعالیت برای تغییر قوانین خشونت‌آمیز در جریان است.

▫️در جامعه‌ی ما و خصوصا در دانشگاه‌های ما هرسال در این روزها چه می‌گذرد؟ متاسفانه شاهد این هستیم که دانشگاه هیچ‌گاه متولی امر مبارزه با خشونت علیه زنان نبوده‌‌است و نهاد‌های درون دانشگاهی مانند معاونت‌های فرهنگی و سایر نهادها نیز نه تنها بستر این مبارزه را فراهم نمی‌کنند بلکه تنها اقدام آن‌ها سرکوب و منع آن دسته از تشکل‌ها و فعالین دانشجویی است که قصد فعالیت در این راه را داشته‌اند. هرچند در فضای دانشجویی اوضاع به نسبت بهتر است، اما برخی از تشکل‌ها و فعالین سیاسی و اجتماعی به ندرت به موضوع زنان و خشونت علیه آن‌ها می‌پردازند و مسائل زنان را در اولویت‌های بسیار پایین فعالیتشان قرار می‌دهند. چه در این روزها و چه در باقی ایام سال، جامعه‌ی دانشگاهی به خشونت علیه بخش قابل توجهی از اعضای خود بسیار بی‌اعتناست و قدمی برای مبارزه با آن برنداشته‌است.

▫️گزارش‌ها و شکایات زنان در دانشگاه به ندرت سرانجامی دارند و همین بی‌اعتنایی‌ها باعث شده که آن‌ها از پیگیری رفتار تبعیض‌آمیز و خشونت‌باری که شاید بارها در خوابگاه و دانشگاه از طرف اساتید، مدیران، کارمندان، مامورین حراست و دانشجو‌ها می‌بینند صرف نظر کنند. مصادیق این خشونت‌ها بسیار است؛ آزار جنسی و تجاوز اساتید، کارمندان و دانشجویان مرد، تبعیض اساتید در برخورد با دانشجویان زن در کلاس درس و دست کم گرفتن آن‌ها، آیین‌نامه‌های پوشش و رفتار خشونت‌آمیز حراست با دانشجویان زن، تبعیض آشکار در قوانین خوابگاه به خصوص ساعات ورود و خروج، سهمیه‌های جنسیت محور و سخت‌گیری‌های بی‌مورد برای عضویت اساتید زن در هیئت علمی دانشکده‌ها که فضای پیشرفت را برای زنان محدود می‌کند. حتی در مواردی که شکایات افراد به مسئولین دانشگاه برده می‌شود، اغلبا واکنش‌ آنها بی‌اعتنایی و حتی تهمت به دروغ‌گویی است که خود دامن زدن به خشونت است.

▫️انتظار ما از دانشگاه و جامعه دانشگاهی به‌عنوان عضو کوچک این جامعه این است که در پرداختن به مسائل زنان و آگاه‌سازی درباره‌ی خشونت علیه آن‌ها پیشگام باشد و قاطعانه در برابر رفتارهای تبعیض‌آمیز و خشونت‌باری که در مجموعه دانشگاه اتفاق می‌افتد بایستد و با آن مبارزه کند. جامعه‌ی دانشگاهی نه تنها در درون خود باید متولی این امر باشد بلکه باید این آگاه‌سازی را به بستر جامعه نیز توسعه دهد و در آموزش جامعه برای مقابله با خشونت‌های بر پایه‌ی جنسیت و تصحیح رفتارهای خشونت‌آمیز پیشرو باشد.

🔺در نهایت، خطاب به تمامی اعضای این جامعه‌ی بزرگ که در طول سال‌ها در برابر مسائل زنان و خشونت‌های آشکار وارد بر آنان سکوت کرده‌اند؛ زنان و مسائل آن‌ها را نادیده نگیرید، چشم‌پوشی شما از این مسائل در تمامی این سال‌ها بسیار تاسف‌بار است‌. امروز روز آن رسیده که مسئله خشونت علیه زنان را جدی بگیرید‌. به شکایت‌های آزار جنسی به دور از تعصب و به صورت شفاف رسیدگی کنید، آیین‌نامه‌ها و ضوابط تبعیض‌آمیز را لغو کنید و حتی اگر خودتان در امر آگاه‌سازی پیش‌قدم نمی‌شوید، فعالین حوزه‌ی زنان را سرکوب نکنید و مانع فعالیت و برگزاری برنامه‌های آن‌ها نشوید.
«خشونت علیه زنان را همین حالا پایان دهید!»


🆔 @anjmotahed | دانشجویان متحد
ديد‌بان آزار
Photo
🔻همزمان با روز جهانی منع خشونت علیه زنان

🔶تظاهرات زنان در اعتراض به خشونت، با گاز اشک‌آور پلیس روبرو شد

🔹زنان در سراسر جهان با شرکت در راهپیمایی اعتراضی خواستار پایان خشونت جنسیتی شده‌اند. در ترکیه و مکزیک پلیس ضد شورش با گاز اشک آور و بمب‌های دودزا به مقابله با معترضان رفته است.

🔹در شهر استانبول ترکیه، این اعتراضات به درگیری با نیروهای امنیتی کشیده شد.
در مکزیکوسیتی، پلیس گروه کوچکی از زنان را که چکش به دست تلاش داشته‌اند و به پلیس نزدیک می‌شدند، را با بمب دودزا متوقف کرده است.
معترضان در پایتخت مکزیک خواستار پایان "زن‌کشی" شده‌اند.
به گفته سازمان عفو بین‌الملل روزانه دست کم ده زن و دختر در مکزیک کشته می‌شوند.

🔹۱۷ نفر در جریان برخورد پلیس و معترضان در مکزیک زخمی شده‌اند.
رسانه‌های محلی گزارش داده‌اند، برخی معترضان به سوی پلیس بطری و سنگ پرتاب کرده‌اند و ۱۷ نفر از جمله ۱۰ افسر پلیس درجریان تظاهرات زخمی شده‌اند.
در پی تظاهرات در میدان تقسیم استانبول نیز پلیس با معترضان درگیر شده است.

🔹برخی از معترضان خواستار استعفای دولت به دلیل خروج از کنوانسیون منع خشونت علیه زنان بودند، که اخیرا روی داده است.
برخی از هم حزبی‌های رجب طیب اردوغان گفته‌اند که این کنوانسیون با ارزش‌های مذهبی ترکیه هماهنگی ندارد و رییس جمهوری ترکیه نیز گفته است از قوانین محلی برای حمایت از زنان استفاده خواهد کرد.

🔹یکی از زنان معترض به خبرگزاری رویترز گفته است "زنان را می‌کشند، آنها را علنا می‌کشند. ما این وضع را نمی‌پذیریم."
گروه‌های حامی حقوق زنان می‌گویند، در سال جاری دست کم ۳۴۵ زن تا کنون کشته شده‌اند.

🔹صدها نفر نیز در لندن، بارسلون و پاریس در اعتراض به خشونت علیه زنان به خیابان‌ها آمده‌اند./ بی‌بی‌سی

#دیدبان_آزار
@harasswatch
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟧 ۲۵ نوامبر، ۴ قوس، گروهی از زنان در پنجشیر افغانستان به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان، به رغم محدودیت‌های طالبان تجمع برگزار کردند.
🔸آنها با توصیف وضعیت کنونی زنان در افغانستان و تقاضای کمک از جامعه جهانی، خواستار مجازات کسانی شدند که علیه زنان خشونت می‌ورزند.

#25نوامبر
#طالبان_علیه_زندگی
#زنان_افغانستان_علیه_طالبان
#علیه_ارتجاع
@nedaeziran
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🔹آنکارا، تظاهرات به مناسبت ۲۵ نوامبر روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان

《ساکت نمی‌شویم و در برابرتان سر تعظیم فرود نخواهیم آورد》

#دیدبان_آزار
@harasswatch
@Blackfishvoice
ديد‌بان آزار
Photo
🔶️قانون جوانی جمعیت، نظارت پلیسی بر بدن زنان

▪️از مجموعه کارهای ارائه‌شده به مناسبت ۲۵ نوامبر و ۱۶ روز نارنجی، به دعوت دیدبان آزار

▪️عنوان: کارت《نا》تبریک

▪️گلدوزی روی کارت تبریک کار مهرنوش سنقری
▪️عکس‌ها از آرشیو موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران


🔹️طرح جوانی جمعیت در ماه آبان به تایید شورای نگهبان رسید و به رئیس‌جمهور ابلاغ شد. به گفته بهورزان، در نقاط دور از مرکز مانند سیستان و بلوچستان پیش از تصویب نهایی این طرح هم دسترسی به لوازم رایگان پیشگیری از بارداری در خانه‌های بهداشت محدود بود و اکنون با جمع‌آوری مطلق این لوازم، زنان مناطق کم‌برخوردار و دارای شرایط اقتصادی شکننده، بیش از پیش تحت تاثیر قرار می‌گیرند. مطابق مواد ۵۱ و ۵۲ این قانون، هرگونه توزیع رایگان و ارائه اقلام مرتبط با پیشگیری از بارداری و کار گذاشتن اقلام پیشگیری و تشویق به استفاده از آنها ممنوع بوده و ارائه‌ داروهای هورمونی جلوگیری از بارداری در داروخانه‌های سراسر کشور باید با تجویز پزشک صورت بگیرد. ممنوعیت جراحی‌های وازکتومی و مسدودسازی لوله‌های زنان هم که از سال ۹۳ اعمال شده بود، با تصویب قانون جدید سختگیرانه‌تر پی گرفته خواهد شد.

🔹️گفته می‌شود سالانه ۶۰۰ مورد سقط جنین خودخواسته غیرمجاز در ایران انجام می‌شود. یعنی هزاران سقط خودخواسته در شرایط ناامن، تحت فشار و اضطراب شدید که عواقب جسمی و روانی متعددی برای زنان به دنبال دارد. طبق آمار سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود ۴۷ هزار زن جانشان را بر اثر سقط جنین خودخواسته ناامن و غیربهداشتی از دست می‌دهند. همچنین ۵ میلیون نوزاد به خاطر شرایط نامساعد سقط جنین دچار معلولیت می‌شوند. ماده ۶۱ قانون جدید فراهم کردن گسترده دارو، مواد و لوازم سقط جنین غیرقانونی جنین، مباشرت و معاونت گسترده در انجام سقط جنین و یا فعالیت در تجارت سقط جنین را مصداق جنایت گسترده علیه تمامیت جسمانی افراد دانسته با اطلاق عنوان مجرمانه افساد فی‌الارض، مجازات اعدام برای آن پیش‌بینی کرده است.

🔹️قانون مجازات ایران، اگرچه درباره بارداری‌های ناشی از تجاوز سکوت کرده است، سقط‌درمانی و سقط جنین دارای نقص فیزیکی و ژنتیکی را تا ماه سوم بارداری مجاز دانسته است؛ آنطور که از آمارهای سازمان بهزیستی برمی‌آید، از سال ۹۲ تا سال ۹۹، بالغ بر ۷ هزار و ۶۰۰ سقط‌ درمانی انجام شده است. حالا قانون جوانی جمعیت با اختیاری کردن غربالگری و همچنین سخت‌تر کردن فرآیند اجرای سقط‌درمانی که از این به بعد باید با رای «کمیسیون سقط قانونی» صورت بگیرد، پروسه سقط را طولانی کرده و عملا فرصت سقط جنین از دست می‌رود. از این رو معاون پیشگیری از معلولیت‌های سازمان بهزیستی کشور می‌گوید این قانون می‌تواند موجب افزایش تولد سالانه بیش از ۷۰۰ مورد فرد دارای معلولیت شود.

🔹️همچنین طبق ماده ۵۴ این قانون، در تمام آزمایشگاه‌ها و مراکز بهداشتی باید به‌صورت آنلاین اطلاعات مراجعه‌کنندگان ثبت شود و اگر زنی برای تشخیص بارداری اقدام کند تا زمان زایمان ردیابی می‌شود. طرح جوانی جمعیت، مجوزی است برای نظارت پلیسی بر افراد باردار، نقض فاحش حقوق باروری که به فرزندآوری‌های اجباری، ناامن‌ شدن بیش از پیش سقط‌جنین‌های خودخواسته و بیماری‌های جنسی و مقاربتی دامن می‌زند.

#هنرضدخشونت
#۱۶روزنارنجی
#۲۵نوامبر_روز_جهانی_مبارزه_با_خشونت_علیه_زنان

#دیدبان_آزار

@hatasswatch
Forwarded from اتچ بات
زنان ژیونو روز جمعە پنجم آذر بە مناسبت 25 نوامبر (روز جهانی مبارزە با خشونت علیە زنان) در گوێزە کوێر آبیدر سنندج با زدن ماسک های نارنجی بە نشانە اعتراض به خشونت علیه زنان تجمع کردند.
اعضای ژیوانو در این تجمع با در دست داشتن پلاکاردهایی با شعارهای "نه به خشونت علیه زنان"، "ما خواهان جامعه ای امن برای زنان هستیم"، "خشونت علیه زنان شایع ترین نوع نقض حقوق بشر است"، "در برابر خشونت بی تفاوت نباشیم"، "همبستگی علیه نابرابری، فقر و خشونت"، "مسئله هر چه باشد خشونت راه حل نیست، "خشونت علیه زنان معلول جامعه ای بیمار است"، شرکت کردند.
در این تجمع بیانیه ژیوانو توسط یکی از اعضاء قرائت گردید و در پایان دفترچه های آموزشی تهیه شده توسط ژیوانو به مناسبت روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان توزیع شد.
2024/09/28 21:37:09
Back to Top
HTML Embed Code: