Telegram Web Link
متن از صفحه اينستاگرام امير رئيسيان، وكيل دادگستری

https://www.instagram.com/p/CiySAncDPzz/?igshid=YmMyMTA2M2Y=
Forwarded from نقد
▫️ زن، زندگی، آزادی: دستاوردها و چشم‌اندازها

23 سپتامبر 2022

🔸 شعار مرکزی و عامل ‌وحدت‌بخش خیزش کنونی در عبارت زیبای «زن، زندگی، آزادی» (ژن، ژیان، ئازادی) تبلور یافته است. این شعار که ریشه در تاریخ مبارزات رهایی‌بخش در خاورمیانه به‌ویژه منطقه‌ی کردستان دارد، گویی چکیده‌ی تضادهای دیرینه‌ای است که بخش اعظم مردم ایران در خلال چهل و چهار سال حکومت اسلامی با آن مواجه بودند. خواست مبارزه با تبعیض علیه زنان که در شکل‌های گوناگون مطرح می‌شود در واقع یکی از اصیل‌ترین مطالبات کل جامعه‌ی ایران چه مرد و چه زن از ابتدای انقلاب بهمن ۵۷ تا به امروز است. این خواست با مبانی اساسی تفکر و دیدگاه ایدئولوژیک حکومت اسلامی در تضادی اساسی قرار دارد و مخالفت با آزادی زنان یکی از مهم‌ترین ارکان هویت حاکمان را تشکیل می‌دهد. اما این مخالفت فقط در بعدی حقوقی مطرح نیست که با اعطای برخی حقوق ظاهری به زنان رفع شود. هویت زن به عنوان نماد مخالفت با کلیت نظام اسلامی در واقع انواع پیش‌فرض‌های دیگری را پیش می‌کشد: حذف حجاب اجباری به معنای انتخاب نوع پوشش و نوع سبک زندگی و در یک کلام پذیرش حق زنان بر تن و سرنوشت خویش است؛ اعطای برابری حقوقی به زنان در ازدواج و طلاق و ارث و نظایر آن به معنای به لرزه درآوردن ارکان ایدئولوژیک و دینی حاکمان است. آزادی زنان در کشوری مانند ایران هم‌چون بمبی عمل می‌کند که تمامی مناسبات عقب‌مانده‌ی اجتماعی را می‌ترکاند.

🔸 فاصله‌ی موج‌های جنبش سیاسی در چند سال اخیر کوتاه و کوتاه‌تر شده‌اند. اگر از موج جنبش سبز در سال ۸۸ تا خیزش دی 96 هشت سال طول کشید، اکنون ما با تغییری کاملاً مشهود در فاصله‌ی موج‌ها روبه‌روییم: 1396، ۱۳۹۸، ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱. ویژگی تعیین‌کننده و سرشت بارز این موج‌ها این است که شکست مقطعی نمی‌تواند به خفقان پی‌گیر و افت عملی جنبش سیاسی در درازمدت بیانجامد. در واقع حرکت موج‌ها مدام تکمیل‌کننده‌ی هم هستند و اگر در یک چشم‌انداز کوتاه بنگریم، گویی خطی ممتد است از موج‌های پیاپی که به‌رغم سرکوب شدید و قهرآمیز ادامه یافته‌اند. در این صورت در صورت تداوم این وضعیت این امکان عینی و واقعی مطرح می‌شود که ما با نوعی جنبش مردمی روبه‌رو باشیم که به تدریج پیکار خود را با نظام حاکم در فواصل کوتاهی تمدید می‌کند تا روزی برسد که این جنبش لحظه‌ای هم سکوت نکند و سرانجام در هیأت یک انقلاب سیاسی به میدان آید. بنابراین مهم‌ترین دستاورد این است که اولاً یک نسل معین شاهد چند جنبش به هم پیوسته است و در نتیجه به‌سادگی تجارب خود را منتقل می‌کند. دیگر با وضعیتی روبه‌رو نیستیم که یک جنبش رخ می‌دهد و سرکوب می‌شود و افراد شرکت‌کننده در طول زمان انگیزه‌‌ی سیاسی خود را از دست می‌دهند. ثانیاً شکست دیگر در این‌جا معنایی نمی‌یابد بلکه فقط فراز و فرود یک جنبش است. اما آن‌گاه چه چیزی عامل تداوم آن است؟ سویه‌ی سلبی خیزش کنونی، نفی نظام حاکم‌ و سازوکارهای آن، بی‌تردید نیروی محرک تعیین‌کننده‌ی جنبش است. اما سویه‌ی ایجابی خیزش کنونی در کجاست؟

🔸 جنبش چپ ایران در شکل‌های سازمانی و غیرسازمانی خود همواره به یک تز مهم و تعیین‌کننده معتقد بوده‌اند: جنبش‌های خودبه‌خودی بدون داشتن رهبری ناگزیر نابود می‌شوند. در این پیش‌فرض اصل اساسی وجود سازمان یا حزبی است که عملاً توان و قدرت سازمان‌دهی را دارد. اما وضعیت کنونی چه چیزی را نشان می‌دهد: مردم در عمل متوجه شده‌اند که جز نیروی خودشان هیچ نیرویی نمی‌تواند آنان را سازمان دهد. این پدیده ابداً جدید نیست. ما از جنبش ۸۸ تا به امروز پیوسته شاهد این وضعیت بودیم. این تجربه در آگاهی مردمی که به دفعات به خیابان‌ها می‌ریزند حک شده است. اکنون پرسش این است: اگر رژیم حاکم از حل معضلات پیش روی خود ناتوان باشد، اگر جنبش‌های اعتراضی چون رشته‌ نخی پیاپی رخ دهند و اگر مکانیسم رفرم و حتی عقب‌نشینی هم بی‌فایده باشد، و اگر این عدم سازماندهی از بالا تداوم داشته باشد، آیا این امکان وجود ندارد که این جنبش‌ها ناگزیر شوند که از درون خود کانون‌های سازمان‌دهی به وجود آورند؟ یعنی آیا امکان‌پذیر نیست که این جنبش که بر بستر تضادهای ژرف چهل‌وچندساله با نظام سیاسی حاکم شکل‌ گرفته خود کانون‌های خود را بیافریند؟

🔹 متن کامل این مقاله را در لینک زیر بخوانید:

https://wp.me/p9vUft-3af

#زن_زندگی_آزادی
#مهسا_امینی
#جنبش_مردمی
#Jîn_Jîan_Azadî
#Mahsa_Amini

👇🏼

🖋@naghd_com
ديد‌بان آزار
Photo
🔹میدان کرامت، ریاض‌الصالح، پارک گزی و گورستان آیچی، در امتداد شریان‌های فراملی

🔹تصاویری از پیوندها و همبستگی‌های فرامرزی/فراملی که از پشت‌گرمی‌ها و رهاوردهای فمینیستی این روزهاست. زنانی که همواره از مجاهدت‌ها و مبارزاتشان می‌نوشتیم و الهام می‌گرفتیم، امروز در همبستگی با مردم ایران در خیابان‌های لبنان، ترکیه، شیلی و دیگر نقاط جهان عکس مهسا امینی بدست گرفته‌اند و ورای مرزهای تحمیلی، شعار «زن، زندگی، آزادی» سرمی‌دهند.

@harasswatch

#دیدبان_آزار
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹این تصویر دیروز بارها دست‌به‌‌دست و‌ بازنشر شد. شجاعت خیره‌کننده این زن جوان، که حجاب از سر برداشته، موهایش را پشت سرش می‌بنند تا به سوی نیروهای سرکوب پیشروی کند و با آنها رودررو شود. موهایش را جمع می‌کند که در این رویارویی دست‌وپایش را نبنند و مزاحمش نباشد. در چند ثانیه خودش را آماده می‌کند. جسارت و اراده‌اش، اداهای بدن یاغی و استوارش، میخکوبمان کرده بود. خبر رسیده روز چهارشنبه، ۳۰ شهریورماه، در بلوار ارم کرج، او را به ضرب شش گلوله در صورت و گردن و قلب کشته‌اند.

🔹نامش #حدیث_نجفی و متولد ۱۵ آبان ۱۳۷۸ است. گفته می‌شود عاشق رقص بوده است. در این تصاویر رقصیدن او را می‌بینید، چقدر شوکه‌کننده است اعلام خبر کشته‌شدن در کنار تصویر رقص، مانند ویدیویی که از #مهسا_امینی در حال رقص کردی در آن پیراهن سرخ منتشر شد، این زنان می‌خواستند زندگی کنند، زن، زندگی، آزادی! ژینا، حدیث، حنانه، غزاله، … نام شما و تمامی کشته‌شدگان دیگر را به نام زندگی و آزادی فریاد خواهيم كرد.

#مهسا_امینی
#حدیث_نجفی
#حنانه_کیا
#غزاله_چلاوی
#بهنام_لایق_پور
#فرجاد_درویشی
#زن_زندگی_آزادی
🔹این یک انقلاب فمینیستی است

نويسنده: منی الطحاوی

🔹قدرت و پیروزی از آن زنان ایرانی که روایت غالب از انقلاب را دگرگون کردند و آن را پس گرفتند. زنان و دغدغه‌هایشان عموما از امور ثانویه و واپسین انقلاب‌ها بوده‌اند و نه منشا رخداد آن. به صدای شعارهایشان گوش دهید: «زن، زندگی، آزادی!» قدرت و پیروزی از آن زنان ایرانی که ما را به چالش کشیدند؛ اگر مردم تحت کنترل یکی از پلیسی‌ترینِ حکومت‌ها تا این حد نترس و شجاعند، پس ما برای مبارزه با سرکوبگرانمان چه می‌کنیم؟ در یک انقلاب، شما نمی‌توانید آنچه را که چشمانتان دیده، فراموش کنید، نمی‌توانید شجاعت افرادی را که از برخاستن نمی‌هراسند، از خاطر ببرید. این شجاعت، ماتحت شما را به آتش می‌کشد و به شما هشدار می‌دهد که سراغ تمامی سرکوبگران ریز و درشت خواهند آمد.

🔹در بسیاری از انقلاب‌ها، زنان کشته شده‌اند، مورد ضرب‌وشتم و تعرض جنسی قرار گرفته‌اند تا از سرکوبگران رده‌بالا خلاص شوند، اما سرکوبگران رده‌پایین به سرکوبگری ادامه داده‌اند. ما دیگر نمی‌ترسیم. پیروزی و قدرت از آن زنان ایرانی که حجابشان را آتش زدند و مرزهای تخیل ما را جابجا کردند. خیزش‌های جهان عرب، از سوی مردان جرقه خورد و ناتمام ماند. و حالا زنان ایرانی دوباره قلب‌های انقلابی ما را با فمینیسمی که انقلاب‌های عربی کم داشت، شعله‌ور کرده‌اند.

🔹در زمان انقلاب مصر، شعارها معطوف به نان، آزادی و عدالت اجتماعی بود. شعارهایی که از ایران می‌شنویم، به ما یادآور می‌شوند که هیچ‌کدام از این آرمان‌ها بدون فمینیسم ممکن نیست: «زن، زندگی، آزادی!» یک انقلاب فمینیستی، پدرسالاری را هم‌زمان در حکومت، خیابان و خانه مورد هدف قرار می‌دهد. چرا که اذعان دارد رهایی بدون رهایی جنسی/جنسیتی و رهایی کوئیر ممکن نیست. انقلاب فمینیستی، شهامت دارد که رهایی از نظامی‌گری حکومتی را تخیل کند و هم‌زمان علیه انعکاس صدای پدرسالاری در خانه و خیابان بشورد. تئوکراسی را با یک انقلاب فمینیستی باید به مصاف طلبید و هرچیزی جز این، چاشنی دیگری از پدرسالاری خواهد بود.

@harasswatch
متن کامل:
https://harasswatch.com/news/2042/این-یک-انقلاب-فمینیستی-استو
هیچ‌یک از ناآرامی‌ها و اعتراض‌های رخ‌داده در سال‌های اخیر، این‌چنین با مطالبه‌ی رهایی بدن عجین و درهم‌تنیده نبوده است. درست است که به‌نوعی می‌توان ناآرامی‌های پیشین را به قسمی اعتراض به درهم‌فشردگی و تنگنای اقتصادی یا سیاسی بدن‌های دربند ربط داد، اما در این جنبش‌ها مطالبه‌ی رهایی بدن هیچ‌گاه به این شفافیت و علنیت ــ که در ناآرامی‌های اخیر شاهدش هستیم ــ طرح و طلب نشده بود. #مهسا_امینی
___________
👈متن کامل
Forwarded from BBCPersian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زنی که بستن موهایش نماد جسارت و شجاعت معترضان در خیابان‌های ایران شد، در تماس تصویری با بی‌بی‌سی فارسی گفت که او حدیث نجفی که خبر کشته شدنش اعلام شده نیست. او در پیامی ویدیویی می‌گوید «برای حدیث‌ها و مهساها می‌جنگم.»

در روزهای اخیر، تصویر زنی که موهایش را می‌بست و مصمم به میانه اعتراض‌ها پا می‌گذاشت، به سرعت دست به دست شد و بسیاری این تصویر را نماد جسارت و یکی از تصویرهای ماندگار اعتراضات ایران توصیف کردند. اما اندکی بعد خبر کشته شدن او در درگیری‌ها در رسانه‌ها از جمله بی‌بی‌سی فارسی منتشر شد؛ گفته می‌شد که او حدیث نجفی نام دارد و تصاویری از سوگواری خانواده‌اش هم پخش شد.

ساعاتی پیش، او به همراه همسرش که ویدیوی حضور در تظاهرات را نخستین بار شامگاه جمعه برای بی‌بی‌سی فرستاده بود، در تماسی تصویری با ما گفت که او حدیث نجفی، که خبر کشته شدنش اعلام شده، نیست.

او همچنین پیامی ویدیویی برای انتشار در بی‌بی‌سی فارسی فرستاده است که همزمان با اصلاح خبر پیشین خود منتشر کرده‌ایم.

https://bit.ly/3fkgsLW
@BBCPersian
راهنمای خانواده‌های بازداشت‌شدگان

🔹در کارت نوشته‌های بالا توصیه‌هایی برای خانواده یا نزدیکان‌ بازداشت‌گان گردآوری شده. اگر کسی از اطرافیانتان بازداشت شد، مطالعه این راهنمای کوتاه به شما کمک می‌کند تا بدانید که بهتر است در ساعات و روزهای ابتدایی چه کارهایی انجام دهید.

🔻اگر کسی از خانواده یا نزدیکانتان دستگیر شده است، لطفا اسم، تاریخ بازداشت و مکان دستگیری را برای ما ارسال کنید.

[email protected]

🆔@Followupiran
2024/09/28 11:15:32
Back to Top
HTML Embed Code: