Telegram Web Link
🖼 فضیلت هرگز تنها نیست، کسی که آن را می‌ورزد دوستانی خواهد داشت.

#کنفسیوس

@hamporseh
🖼 کسی که التیام نیافته تقریباً هر کاری که دیگران انجام ‌دهند را توهین‌آمیز می‌یابد.

▫️اما شخص التیام یافته درک می‌کند رفتار دیگران مطلقاً ربطی به او ندارد.

▫️انتخاب کن! می‌خواهی کدام باشی؟

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چرا داناتر شده‌ایم، اما عاجز از تفکر؟

🖋چه تفاوتی بین دانش و اندیشیدن وجود دارد؟ نیل دگراس تایسون، اخترفیزیکدان، نویسنده و مروج علم به مشکلی اساسی در نظام آموزشی احمق‌پروری اشاره می‌کند که فارغ التحصیل دانشگاهی را به تنبلی فکری عادت داده و به عدم استقلال او در تصمیم‌گیری یا تفکر مستقل کمک کرده است.

#نیل_دگراس_تایسون #اندیشه #علم #تفکر_انتقادی

زیرنویس و ترجمه: شهاب غدیری

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥تا مرد سخن نگفته باشد، عیبش و تنها عیبش نهفته باشد...

🔻سخنران: جردن پیترسون

🖊ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#جردن_پیترسون #رشد_فردی #اصلاح_فردی #فلسفه_زندگی

@hamporseh
Forwarded from پیوست
‌‌📽نمی‌خواهم بمیرم: اجرای خیابانی زنان ترکیه در اعتراض به شیوع قتل زنان در سال‌های اخیر

🔻تابستان ۲۰۱۹ زنی به نام امینه مقابل چشمان دختر ده ساله‌اش با ضربات چاقوی همسر سابقش به قتل رسید. امینه در حالی که جان می‌داد فریاد می‌زد «نمی‌خواهم بمیرم!» مردم از مرگ او فیلم گرفتند، اما کسی او را کمک نکرد.

🔻ماه اول سال ۲۰۲۰ میلادی ۳۴ زن به دست آشنایان مرد خود به قتل رسیدند. تنها در سال ۲۰۱۸ میلادی ۴۴۰ زن در ترکیه، در خشونتهای خانگی، به دست مردان کشته شدند. این رقم در سال ۲۰۱۹ به ۴۷۴ نفر رسید. تنها در نوامبر سال ۲۰۱۹، یعنی طی یک ماه ۳۹ زن در ترکیه به طرز فجیعی به قتل رسیدند. جمعا در طول ۱۷ سال اخیر ۱۵۰۰۰ زن قربانی خشونت خانگی شده‌ و جان خود را از دست داده‌اند.

🔻این زن‌ها در ترکیه، نه در جنگ، بلکه به دست اعضای خانواده، همسر سابق، نامزد، یا نزدیکانشان به قتل رسیده‌اند. تعداد زیادی از این زنان مثل اوزگه جان اصلان، فیلیز قاراداوود، و شعله چتین بعد از تجاوز کشته شده‌اند. پیکرشان مثله، سوزانده، یا خوراک حیوانات بیابان شده است. اما این آمار که در رسانه‌ها بازگو می‌شود تنها نشان دهنده بخش کوچکی از جنایت‌ها علیه زنان است. بیشتر زنانی که ماجرای قتلشان در رسانه‌ها انعکاس پیدا می‌کند یا به وسیله دوربین‌ها شکار می‌شود و یا مردم نقشی در رسانه‌ای کردن آن‌ها دارند.

🔻انواع خشونت علیه زنان، از جمله قتل و تجاوز مسئله‌ایست که طی سال‌های اخیر اهمیت فزاینده‌ای در جهان پیدا کرده و موضوع اشکال اعتراضی مختلفی شده است. به نظر شما این خشونت‌ها چه ریشه‌هایی دارد؟ سنت‌ها، روابط و تصورات تعریف شده زنان و مردان از یکدیگر در جامعه، قوانین مدون، دین و مذهب، نقش خود زنان به عنوان قربانی و غیره. چگونه می‌توان برای رفع آن تلاش کرد؟ آیا ما نیز مانند ناظران قتل «امینه» که از او فیلم گرفتند، صرفاً تماشاچیانی دلسوز هستیم؟

🖋ترجمه و زیرنویس: شقایق کمالی

#خشونت_خانگی #۸_مارس #روز_جهانی_زن

@hamporseh
💡وجدان اخلاقی که با تربیت خوب حاصل می‌شود عبارت است از تحقق احساس چنان یکی‌بودنی که نفع دیگران نفع خود تلقی شود.

جان استوارت میل

#فایده_گرایی

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📽جان لاک: سه پرسش درباره حکومت، آزادی مذهب و آموزش

🔻جان لاک، فیلسوفی متعلق به سده هفدهم است. او را در مقام فیلسوف سیاسی، از بنیان‌گذاران لیبرالیسم و قراردادگرایی سیاسی می‌دانند.
نظریه‌های مشهور او درباره تساهل مذهبی، حقوق شهروندان و اهمیت آموزش در شکل‌گیری شخصیت انسان‌ها تا امروز نفوذ و اهمیت خود را حفظ کرده است.

🔻در این ویدئو به طور خلاصه با اندیشه‌های این حکیم بزرگ انگلیسی آشنا می‌شویم.

🎤راوی: الن دو باتن
🖋ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری
🔻منبع: School of Life

#قراردادگرایی #لیبرالیسم #جان_لاک #وضع_طبیعی #آموزش #نظریه_سیاسی

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥کارل پوپر، جامعه باز و دشمنانش

🔻کارل ریموند پوپر را یکی از بزرگترین فلاسفه علم سده بیستم می‌دانند. او همچنین اندیشمندی سیاسی بود و خود را یک خردگرای – انتقادی می‌دانست. پوپر در عین حال که با هرگونه یقین و جزم در دستیابی به حقیقت مخالفت می‌کرد، منتقد تمام اشکال شک‌گرایی، قراردادگرایی، و نسبی‌گرایی در علم و به طور کل معارف انسانی بود.

🔻پوپر یکی از حامیان متعهد و مدافع سرسخت «جامعه باز» است که به تعبیر خود او یعنی جامعه‌ای که «یک فرد می‌تواند آزادانه نفس بکشد، آزادانه تفکر کند، جایی که هر انسان ارزش دارد».

🔻نفوذ فکری پوپر یکی از برجسته‌ترین ویژگی‌های میراث اوست: برتراند راسل او را ستایش می‌کرد؛ او معلم فلاسفه و دانشمندان برجسته‌ای نظیر ایمره لاکاتوش و پاول فایرابند و یکی از اساتید جرج سوروس جوان، سرمایه‌دار و فعال بشر دوست، در مدرسه اقتصاد لندن بود.

🖊ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#کارل_پوپر #فلسفه_علم #جامعه_باز

@hamporseh
🔻ترس از مرگ، بهترین نشانه برای وجود یک چیز اشتباه است؛ زندگی نامرغوب

#ویتگنشتاین

@hamporseh
خردمندی که به قناعت کردن به ضروریات خو بگیرد، سهیم کردن دیگران را بهتر می‌فهمد تا ستاندن از ایشان را. اوست که گنج گران خودکفایی را یافته است.

#اپیکور #فلسفه_زندگی #خودکفایی

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥چگونه هنگام بحران روحی بالغ رفتار کنیم؟

🔻بلوغ عاطفی چیزی نیست که صرفاً در اوقات خوش به آن برسیم، بلکه کیفیتی است که می‌تواند در عمیق‌ترین بحران‌های زندگی ما را همراهی کند. اندیشه کلیدی که باید به خاطر داشته باشیم این است: بیشترین تأثیری که روی زندگی ما گذاشته می‌شود نه به نوع اتفاقاتی که برای ما رخ می‌دهد، بلکه به نحوه مواجهه و تفسیر ما از آن‌ها بستگی دارد. خوشبختانه، این چیزی است که تا حد زیادی توان کنترلش را داریم.

🎤راوی: الن دو باتن
🖋ترجمه و زیرنویس:‌ شهاب غدیری
🔻منبع: School of Life

#هوش_عاطفی #هوش_هیجانی #بلوغ_عاطفی #بحران_روحی

@hamporseh
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
رسانه‌‌های گروهی| پنج فیلتر ماشین رسانه برای تولید رضایت

🔻گفته می‌شود وظیفه دستگاه رسانه خدمت و آگاهی بخشی به مردم است تا بتوانند در سیاست مشارکت بهتری داشته باشند. با این وجود، نوام چامسکی و اردوارد هرمن در کتابی با نام «تولید رضایت» که در سال ۱۹۸۸ منتشر شد، با معرفی پنج فیلتر ماشین رسانه‌های گروهی، نقش دائمی آن‌ها را تولید رضایت، برای همراه کردن مردم با حاکمان می‌دانند.

🔻این پنج فیلتر از نظر چامسکی عبارتند از: مالکیت، تبلیغات، نخبگان رسانه، مخالفت، دشمن مشترک.


راوی: اِمی گودمن
ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری

#رسانه‌_های_گروهی #نوام_چامسکی #تولید_رضایت #رسانه

منبع: الجزیره

@hamporseh
Forwarded from Shahab Ghadiri
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
نگران نباش، کسی اهمیت نمی‌دهد!

🔻ما تمایل داریم زندگی خودمان را با تجربه‌ای عمیقاً غیرعادی آغاز کنیم. اینکه افرادی ما را احاطه کنند که تا حد زیادی به ما توجه می‌کنند. اما واقعیت اینگونه نیست. ما برای هیچ کسی به اندازه کافی مهم نیستیم. با این وجود پرسش اینجاست؛ چگونه درک این واقعیت تراژیک را همچون موهبتی آرامش‌بخش درک کنیم؟

🎤راوی: الن دو باتن
🖋زیرنویس و ترجمه: علیرضا رضایی
🖊بازخوانی و ویرایش: شهاب غدیری، حسین بازو بندی

#هوش_هیجانی #بلوغ_عاطفی #ایگو #ego

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
چرا به شریک چالش انگیز نیاز دارید؟


🔻گاهی تصور می‌کنیم رابطه‌ای مطلوب و ماندگار است که کمترین تنش را داشته باشد یا عشق واقعی آن است که معشوق را همان‌طور که هست بپذیریم. اما واقعیت این‌طور نیست. روابط کم چالش و شاد بدون دلیل مشخصی تمام می‌شوند، همچنین در گذر زمان دوستان صمیمی از حلقه رفیقان جدا می‌شوند، بدون اینکه دلیلش را بدانیم.

🔻آیا به راستی رابطه‌ای ایده‌آل است که هیچ چالشی در آن نباشد؟ ما واقعاً از روابطمان چه انتظاری داریم؟ در این ویدئو جردن پیترسون، سخنران و استاد روان‌شناسی دانشگاه تورنتو، به این پرسش‌ها پاسخ می‌دهد.

🖋ترجمه و زیرنویس: رکسانا شیرخورشیدی
🖊بازخوانی و ویرایش: شهاب غدیری

#بلوغ_عاطفی #بلوغ_فکری #رابطه_عاطفی
#روابط_عاطفی #روابط_اجتماعی #رابطه_موفق #جردن_پیترسون

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
سیاست‌های هویتی چیست؟ (آیا خطرناک است؟)

🔻سیاست‌های هویتی رویکردی تحلیلی در اندیشه سیاسی است. این اصطلاح به بیان ساده یعنی محور قرار دادن هویت‌های گروهی، قومی یا نژادی، به جای توجه عمده به اصول کلی در سیاست و تدبیر امور عامه شهروندان. سیاست‌های هویتی تا پیش از جنگ جهانی دوم، به طور عمده نزد جریان راست محافظه‌کار طرفدار داشت، اما پس از جنگ دوم، به تدریج وارد جناح چپ شد و گسترش پیدا کرد.

🔻امروز جنبش‌های مدنی نظیر «زندگی سیاهان مهم است»، هم‌جنس‌گرایان، LGBTQ و جنبش‌های قومیت‌گرا که به جای فرد و مفهوم شهروند و حقوق شهروندی، روی زبان، نژاد یا قوم به مثابه واحد قوام‌بخش و سازنده هویت اجتماعی و فردی خود تأکید می‌کنند، موضوع اصلی سیاست‌های هویتی هستند.

🔻عده‌ای نگرانند سیاست‌های هویتی ممکن است حقوق دیگران را تهدید کند. سیاست‌های هویتی چگونه ظهور پیدا کردند و آیا از حد خود فراتر رفته‌اند؟


ترجمه و زیرنویس: شهاب غدیری
منبع: اکونومیست

#حقوق_مدنی #سیاست_هویتی #جنبش_سیاهپوستان #زندگی_سیاهان_مهم_است #سیاست #هویت
@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جردن پیترسون و مشکل سیاست‌های هویتی

🔻امسال پس از کشته شدن جرج فلوید، «جنبش زندگی سیاهان اهمیت دارد» دوباره به صدر اخبار جهان راه یافت. خواست سیاه‌پوستان برای رفع تبعیض نژادی، قدمتی ده‌ها ساله دارد و به عنوان یک سیاست هویتی دست‌آویز جناح‌های مختلف سیاسی بخصوص چپ‌ها قرار گرفته است.

🔻کاندس اوون، فعال سیاه پوست و محافظه‌کار آمریکایی، طرفداران این جنبش را متهم می‌کند که دوست دارند نقش قربانی را بازی کنند‌، درحالی که اکنون در آمریکا از امتیازات ویژه‌ای برخوردارند.

🔻جردن پیترسون طی مصاحبه‌ای ضمن پذیرش وجود تبعیض‌های نژادی، قومیتی و جنسیتی، هشدار می‌دهد که تقسیم دنیا به دو گروه ستمگر و قربانی می‌تواند جهان را به دوران قبیله‌گرایی بازگرداند. او با هشدار جدی درباره نفوذ جریان‌های پست‌مدرن و چپ‌گرا در دانشگاه و آثار مخرب آن در سطح جامعه، از فعالان چپ معتدل می‌خواهد مرزبندی خود را با چپ‌های رادیکال در مورد انتخاب سیاست هویتی مشخص کنند.

ترجمه‌ و زیرنویس: رکسانا شیرخورشیدی
تهیه و تنظیم: شهاب غدیری

#حقوق_مدنی #سیاست_هویتی #جنبش_سیاهپوستان #زندگی_سیاهان_مهم_است #سیاست #هویت #جردن_پیترسون

@hamporseh
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اسلاوی ژیژک | چگونه جامعه را تغییر دهیم؟

🔻اعتراضات خیابانی یکی از راه‌های بیان خواست عموم مردم یا گروه‌های متنوع در جامعه برای مطالبه حقوق و امتیازات است. به بیان دیگر، می‌توان تظاهرات را بیان عمومی خواست برای تغییر دانست.

🔻اگر به تحولات سیاسی یک دهه اخیر نگاه کنیم، از تظاهرات خیابانی مردم مصر و بهار عربی (۱۲ - ۲۰۱۰) گرفته تا جلیقه زردهای فرانسه (۲۰۱۸)، تظاهرات طرفداران محیط‌زیست و همچنین تظاهرات مردم آمریکا و جنبش‌های هویتی سیاه‌پوست پس از قتل جورج فلوید، همه نمودی از اعتراض به وضع موجود و خواست برای تغییر بوده است.

🔻با این وجود، اسلاوی ژیژک، فیلسوف چپ‌گرای اسلوونیایی با تأکید به نیاز ضروری جامعه برای تغییر، معتقد است کنش جمعی ما باید «به نفع همه باشد» و برای انجام چنین کاری، امروز برخلاف شعار معروف مارکس، نه به تغییر جهان، بلکه به فهم و تفسیر آن نیازمندیم؛ ما به کتاب نیاز داریم، نه سلاح.

ترجمه و زیرنویس: رکسانا شیرخورشیدی
بازبینی و اصلاح: شهاب غدیری

#اسلاوی_ژیژک #کارل_مارکس #تغییر_جامعه #جورج_فلوید #تظاهرات

@hamporseh
2024/09/22 20:27:51
Back to Top
HTML Embed Code: