Telegram Web Link
🟢گروه جامعه شناسی خانواده
با همکاری خانه اندیشمندان علوم انسانی
برگزار می کند :

🟣 سلسله نشست های
سـبک زنـدگی ؛ خانواده و سرطان

سخنرانان:

🔵 دکترعبدالرحیم حزینی
فوق تخصص خون و سرطان و طب تسکینی
شفای سرطان کجاست ؟

🔵 دکترهادی خانیکی
جامعه شناس
تجربه مواجهه با سرطان در خانواده

🔵 دکترمحمود گلزاری
روانشناس
تاثیر به کارگیری الگوهای مقابله ای مثبت  در بهبود کیفیت زندگی بیماران سرطانی   

🔵 دکتر حسین حجت پناه
جامعه شناس
نگاه اجتماعی به سرطان


🟢 دبیر نشست :
دکتر فهیمه نظری
مدیر گروه خانواده انجمن جامعه شناسی ایران


🕓زمان :شنبه 1402/10/23 ساعت 17-19
🔹مکان :
خ انقلاب ، خ نجات اللهی ، خ ورشو ،
خانه اندیشمندان علوم انسانی ( سالن
حافظ)

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
Audio
🟢گروه جامعه شناسی خانواده؛

🟣 سلسله نشست های
سـبک زنـدگی ؛ خانواده و سرطان

🔵 دکترهادی خانیکی
جامعه شناس

تجربه مواجهه با سرطان در خانواده


شنبه ۱۴۰۲/۱۰/۲۳

@sociologyofislamiccountries20
📷 گزارش تصویری نشست علمی سبک زندگی؛ خانواده و سرطان

🗓شنبه 23 دی 1402

@sociologyofislamiccountries20
🟠هادی خانیکی: تضعیف گفت وگو، فرهنگ سکوت را حاکم می کند/ توسعه با عدم استقلال دانشگاه حاصل نمی شود

🔹دومین جایزه استاد دکتر محمد قریب، روز جمعه در حالی برگزار می شود که هادی خانیکی، عضو هیات مدیره انجمن ایرانی اخلاق در علوم و فناوری و دبیر گروه علوم انسانی و اجتماعی این همایش، برگزاری آن را گامی برای گفت وگو در میان دانشگاه و جامعه، گفت وگویی در درون دانشگاه و گفت و گویی میان ساحت های مختلف علمی و گفت وگویی در سه حوزه امر علمی، تعهد اخلاقی و مسئولیت اجتماعی از یکسو و تلاشی برای متوجه کردن شکاف و گسست میان دیروز و امروز می داند.
🔹در این راستا، این استاد ارتباطات دانشگاه علامه طباطبایی بر استقلال دانشگاه و آزادی علمی تاکید می کند چراکه اگر دانشگاهی مستقل نباشد، نه می تواند نقش توسعه ای در درازمدت و نه نقش موثری در گفت وگو و گسترش آن در جامعه داشته باشد.

مشروح گفت و گو در لینک زیر👇

https://www.jamaran.news/fa/tiny/news-1620440
☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️☘️
@iranethics
◇افغانستان به روایت روزنامه اطلاعات

◇مراسم رونمایی و جشن امضای کتاب "افغانستان به روایت روزنامه اطلاعات" از سال ۱۳۰۷ تا ۱۳۳۳ با حضور هادی خانیکی، محمدکاظم کاظمی، بصیراحمد حسین‌زاده، فتح‌الله جوادی برگزار می‌شود.

◇۱۴ بهمن ساعت ۹.۳۰
◇مشهد، سه‌راه ادبیات، آمفی‌تئاتر مجتمع دکتر شریعتی جهاد دانشگاهی

🗞 @ettelaatonline
🔸 ettelaat.com
◇این همسایه قدیمی بر گردن ایران و ایرانی حق دارد

◇دکتر هادی خانیکی، استاد علوم ارتباطات در مراسم رونمایی «افغانستان به روایت روزنامه اطلاعات» در مشهد: سیاست سبب شده است ملت افغانستان را همسایه ای که در آیین تمدن و سنت ماست نبینیم و همسایه ای که حقی برگردن ما دارد نبینیم.

◇گزارش را اینجا بخوانید👇
ettelaat.com/0008DR

◇اطلاعات را دنبال کنید👇
اینستاگرامایکس(توئیتر)روبیکابله

🗞 @ettelaatonline
Forwarded from مؤسسهٔ رحمان
🎬 ویدیوی نشست «روزنامه‌نگاری و جامعه مدنی» در یوتیوب رحمان قرار گرفت. هادی خانیکی، نیلوفر قدیری و سعید ارکان‌زاده یزدی سخنرانان این نشست بودند که ۱۶ مرداد ۰۲ به مناسبت روز خبرنگار برگزار شد.

▫️نشست روزنامه‌نگاری و جامعه مدنی چهارمین نشست از مجموعه نشست‌های جامعه مدنی است که در موسسه رحمان برگزار شد.

🔻از لینک زیر ببینید:
https://youtu.be/eKIb4_pRlfA?si=eokGOnxH3YCtT8MD

@rahmaninstitute
اعتراض و مطالبه گری نشان از این دارد که افراد به این بلوغ روانی رسیده اند که بتوانند احساسات و نیازهای خود را تشخیص دهند، حقوقشان را بشناسند و به صورت جرأت مندانه و بدون تضییع حق دیگری یا اضطراب و احساس گناه، حق خود را مطالبه نمایند.
از سمت دیگر مطالعات انجام شده نشان داده اند تحرکات جمعی مانند شورش ها، اعتراضات و انقلاب ها تاثیرات منفی یا مثبتی بر سلامت روان افراد جامعه دارند.
تأثیرات منفی شامل افزایش افسردگی، اختلال استرس بعد از سانحه، علائم اضطرابی، مصرف الکل و خودکشی حتی در افرادی که به شکل مستقیم درگیر اعتراضات یا خشونت نبودند گزارش شده است.
یکی از عوامل خطر شناخته شده برای آسیب های غیرمستقیم روانی ، میزان مواجهه و نحوه آگاهی یافتن افراد از طریق محتوای ارائه شده توسط رسانه ها است.
مطالعاتی هم نشان داده اند که در برخی از جوامع ، اعتراضات اجتماعی نتایج مثبتی مانند کاهش افسردگی و خودکشی به دنبال تقویت احساس همبستگی و تجربه جمعی تخلیه هیجانات منفی به دنبال داشته اند.
پرواضح است که نقش رسانه ها در تمامی مراحل فوق قابل توجه و حتی تعیین کننده است. خصوصا در عصر دیجیتال که تعامل رسانه و مخاطب دوطرفه بوده و تشخیص اطلاعات معتبر و غیرمعتبر بیش از پیش پیچیده شده است.
در سیزدهمین همایش «سلامت روان و رسانه» صاحب نظران در پنل « اعتراض، روان و رسانه» به گوشه هایی از این مهم خواهند پرداخت.

در اینستاگرام دنبال کنید


@mentalhealthmedia
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 خانیکی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: در جامعۀ فعلی نیازمند بازسازی تشکیلاتی و گفتمانیِ خودمان هستیم

🔹عضو شورای مرکزی حزب اتحاد ملت: حتماً باید این دوگانۀ قدرت‌محوری و جامعه‌محوری را در جریان اصلاحات کنار گذاشت به این معنا که یک جامعۀ تمایزیافته کار مدنی‌اش را به‌عنوان کار مدنی انجام می‌دهد و کار سیاسی‌اش را به‌عنوان کار سیاسی انجام می‌دهد. این‌ها هم با همان سپهر کلی که تحت عنوان توسعه یا تحت عنوان اصلاح یا تحت عنوان اصولگرا یا هر کدام از مجموعه این‌ها آن جریان را پیش می‌برد.

🔹ما در یک جامعۀ بزرگ‌تری از تحولات قرار داریم که در این جامعه بزرگ‌تر علی‌القاعده نه تنها نیازمند بازسازی تشکیلاتی خودمان هستیم بلکه نیازمند بازسازی گفتمانی هم هستیم؛ بازسازی گفتمان این نیست که با کلمات بازی کنیم، به این معنا است که بگوییم که ما با چه کسانی روبرو هستیم.

@Farsna - Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 خانیکی، فعال سیاسی اصلاح‌طلب: هیچ جامعه‌ای نمی‌تواند انتخابات را نادیده بگیرد.

@Farsna - Link
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
شکاف عمیق میان نهادهای علمی با نهادهای اجرایی
✍️ دکتر هادی خانیکی |
روزنامه اعتماد | ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ | شماره ۵۶۹۱

🆔 @HadiKhaniki

«مسئولیت اجتماعی علم»، یکی از مولفه‌های مهم است که اثربخشی و کارآمدی آن بر روش های تخصصی بخش‌های مختلف تاثیرگذار است.
به عبارت دیگر می‌شود آن را به شکل وجهی برای بالا بردن تاثیرگذاری در جامعه درنظر گرفت.
۱) وجه نخست، خود علم است که در حوزه‌های مختلف اعم از علوم انسانی و اجتماعی دانش گرفته تا علوم تجربی و محض همواره مطرح بوده است.
در واقع علم مقوله‌ای است که پیشران توسعه است و به جوامع برای غلبه بر مشکلاتشان کمک می‌کند.
۲) جنبه دوم یا وجه دوم، کاربرد اخلاقی علم است. به این معنا که در حقیقت علم هم به اعتبار صفات ذاتی و کاربردی خود و هم به اعتبار حاملانش که دانشمندان و اندیشمندان هستند، می‌تواند در اخلاقی‌کردن جامعه نقش داشته باشد. منظور از اخلاقی‌کردن جامعه این است که جامعه ای که مبنای مناسبات، روابط و نقش‌هایش را بر علم استوار می‌کند به طور طبیعی اخلاقی‌تر است و مبتنی بر اطلاعات، دانش و تحلیل و تبیین و نظر داده، کنش می‌ورزد.
۳) وجه سوم آن هم که در اینجا مطرح است، مسئولیت اجتماعی علم است. منظور از «مسئولیت اجتماعی» این است که علم به بالا‌بردن و ارتقای میزان انتظام اجتماعی هم در سطح کنشگری فردی و هم در سطح کنشگری جمعی کمک کند. من به اعتبار حوزه تخصصی خودم و اینکه حوزه کاری‌ام در دانشگاه، بیشتر حوزه ارتباطات است، به موضوع نسبت میان ارتباطات و اخلاق حرفه‌ای و اخلاق نهادی علاقه‌مندم. معتقدم وقتی در ارتباطات از مسئولیت اجتماعی صحبت می‌کنیم، بیشتر ذهنمان معطوف اخلاق رسانه‌ای می‌شود.
طبیعتاً مسئله بایدها و نبایدها و هنجارها و ارزش‌هایی که در محیط رسانه و توسط رسانه‌ها باید مورد توجه قرار بگیرند، بیشتر مدنظر قرار می‌گیرند، اما حرف من این است که مسئله اخلاق رسانه‌ای، فراتر از این سطح است، چراکه اخلاق یک مفهوم مجرد و انتزاعی نیست و مفهومی کاربردی است و
به دلیل همین کاربردی‌بودن، التزام اجتماعی آن بیشتر نمایان می‌شود. در واقع بیشتر از آنکه اخلاق در پی اخلاق ارتباطی در حوزه فلسفه اخلاقیات مطرح شود در حوزه اخلاق یا «اتیک» مطرح است. اینجاست که بخش نهادها اعم از نهادهای حرفه‌ای، نهادهای علمی و تخصصی به میان آمده و فراتر از انتظار از کنشگران منتقد یعنی اخلاق فردی سازمانی باید به موضوع پرداخت و عوامل ساختاری و حرفه‌ای را شناخت. در واقع بحث اصلی که به آن می‌پردازم آن است که دایره اخلاق حرفه وسیع‌تر و بزرگ‌تر از مسئولیت‌های فردی و حرفه‌ای است و بیشتر به سمت چهارچوب‌های اخلاق شناسانه در سطوح نهادی اعم از نهادهای مدنی، ملی و بین‌المللی سوق پیدا کرده است.
به این اعتبار که برای پاسخ‌گفتن به التزام اجتماعی، می‌بایست فضای متکثر و متنوع انسانی را اعم از ارتباطات شفاهی، ارتباطات مکتوب و روزنامه‌ها و نشریات گرفته تا ارتباطات مجازی و... را ایجاد کرد و به آن‌ها پرداخت.
در واقع هسته مرکزی اخلاق رسانه‌ای از تمرکز بر کنشگران مستقل به تمرکز بر نهادها از جمله نهادهای علمی و مدنی و حرفه‌ای و دولت‌ها و نهادهای بین‌المللی رسیده است. برای کاربردی‌کردن این محتوای علمی هم باید فضای گفت‌وگویی بین نهادهای علمی، حرفه‌ای، نهادهای رسانه‌ای و حتی نهادهای رسمی و مدنی را ایجاد کرد تا فاصله‌ها کم شود. هر اندازه گفت‌وگو بیشتر صورت گیرد، دانش تولیدشده در محیط‌های علمی می‌تواند جنبه‌های کاربردی بیشتری پیدا کند. متاسفانه در جوامع در حال گذار و جوامعی نظیر ایران یکی از مسائل مهم، فاصله‌ها و شکاف‌هایی است که میان نهادهای رسانه‌ای و نهادهای علمی و مدنی با نهادهای اجرایی وجود دارد. باید بین این گزاره‌ها، مسائل مشترک را تعریف کرد تا آن‌ها بین حلقه‌ها و حوزه‌های مشترک ابتدا به فهم مسئله و سپس به راه‌حل‌های مسائل برسند.
در دومین پنل سیزدهمین همایش سلامت روان و رسانه، دکتر هادی خانیکی سخنان خود را با تعریف جامعه‌ی شبکه‌ای‌شده آغاز کرد و اعتراض و گم‌شدگی گفت‌وگو را در این محور دنبال کرد.
سخنان دکتر خانیکی را می‌توانید به‌شکل همزمان در اسکای‌روم ببینید و بشنوید.


◇پخش زنده‌ی این رویداد دوروزه (۱ و ۲ اسفند) را در آدرس اسکای‌روم ببینید و بشنوید.

@mentalhealthmedia
Hadi Khaniki
Hadi Khaniki
فایل صوتی سخنرانی دکتر هادی خانیکی، در پنل «اعتراض، روان و رسانه» از پنل‌های روز اول سیزدهمین همایش «سلامت روان و رسانه» با عنوان «جامعه‌ی شبکه‌ای‌شده، اعتراض و گمشدگی گفت‌وگو» - اول اسفند ۱۴۰۲ تهران

@mentalhealthmedia
2024/06/29 04:09:25
Back to Top
HTML Embed Code: