Telegram Web Link
هیچ قیمتی برای فداکاریهای کادر درمان قابل تصور نیست
@gacogo
🔴 دارایی‌۱۰ ثروتمند برتر دنیا از ابتدای همه‌گیری کرونا ۲ برابر شده است

ثروت ۱۰ مرد ثروتمند دنیا در طی ۲ سال همه‌گیری کرونا ۲ برابر شده‌است. طبق نتایج تحقیقات موسسه آکسفام که روز دوشنبه ۱۷ ژانویه ۲۰۲۲ منتشر شده مجموع دارایی‌هایی ۱۰ ثروتمند دنیا به رقم ۱.۵ تریلیون دلار رسیده است. به زبان دیگر این افراد روزانه به‌طور میانگین ۱.۳ میلیارد دلار درآمد داشته‌اند. این درحالیست که ویروس کرونا و همه‌گیری کووید ۱۹ موجب شده تا جهان با بی‌سابقه ترین رکود اقتصادی از سال ۱۹۲۹ به‌این‌سو مواجه باشد.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 مبتلایان به کرونای طولانی، تا 8 ماه پس از ابتلا به ویروس، در سیستم ایمنی خود اختلال دارند.


مطالعه جامعی که نتایجش به‌تازگی منتشر شده، حاکی از آن است که نشانه‌های بی‌نظمی در سیستم ایمنی در مبتلایان به کرونا طولانی تا 8 ماه پس از ابتلا به ویروس در بدن آن‌ها دیده می‌شود. فعلا مشخص نیست که واکسیناسیون یا واریانت امیکرون چه اثری بر کووید طولانی خواهد داشت.


پژوهشگران استرالیایی در تحقیقی که نتایج آن در مجله Nature Immunology منتشر شده، دریافتند که کرونا طولانی با افزایش سطح برخی از نشانگرهای زیستی در ایمنی بدن شناخته می‌شود. آن‌ها 147 بیمار را پس از ابتلا به سارس کوو 2 به مدت 8 ماه تحت نظر گرفتند. حدود 20 درصد افراد 4 ماه پس از ابتلای اولیه شاهد بروز علائم کووید طولانی بودند.

علائم کرونا طولانی در نمونه خون بیماران شناسایی شد
«چانساوات فتسوفان» به عنوان یکی از نویسندگان اصلی این مقاله می‌گوید: «ما در حین انجام این مطالعه در سرم افراد به دنبال پروتئین بودیم. پروتئین‌ها یا نشانگرهای زیستی گواه یک فرآیند غیرعادی هستند که در اثر بیماری ایجاد می‌شود. ما 31 نشانگر زیستی مختلف را که احتمال می‌دادیم در اثر کووید-19 ایجاد شده باشند بررسی کردیم، و توانستیم شمار کمی از آن‌ها را که با سندرم کووید طولانی در ارتباط هستند، شناسایی کنیم.»

6 نشانگر زیستی خاص در مبتلایان به کرونا در مقایسه با گروه کنترل که شامل افراد سالم یا مبتلا به سایر انواع کروناویروس‌ها بودند، به شکل قابل توجهی بیشتر دیده شد. البته اختلاف این نشانگرهای زیستی میان مبتلایان کرونا طولانی و افرادی که تا 4 ماه بعد از ابتلا به کرونا علائم ماندگاری نداشتند، چندان زیاد نبود. ولی از ماه چهارم به بعد در حالی که سطح این نشانگرها در نمونه‌های کرونا عادی کاهش پیدا کرد، در افراد مبتلا به کووید طولانی همچنان بالا باقی ماند.

الگوی بی‌نظمی در سیستم ایمنی چنان مشهود بود که محققان با دقت 80 درصد توانستند از طریق بررسی نشانگرهای زیستی در نمونه خون افراد، بیماران مبتلا به کرونا طولانی را شناسایی کنند. فتسوفان می‌گوید تغییر در سیستم ایمنی ربطی به شدت بیماری در مراحل اولیه ابتلا نداشت. پژوهشگران مطالعه خود را روی مبتلایانی انجام دادند که در سال 2020 قبل از واکسیناسیون به سارس کوو 2 مبتلا شده بودند. بنابراین مشخص نیست که اثر واکسن‌ها بر این سندرم چقدر خواهد بود./ کافه دارو روزنه

مترجم:ایمان صاحبی

https://www.nature.com/articles/s41590-021-01113-x

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴رسانه‌های چین دربارۀ ورود بسته‌های پستی آلوده به کرونا به خاک این کشور هشدار دادند

رسانه‌های دولتی چین می‌گویند به تازگی بسته‌هایی آلوده به سویه «اومیکرون» ویروس کرونا از خارج از کشور به مقصد سرزمین اصلی چین پست و در پکن و دیگر جاهای این کشور پخش شده‌اند.

اگرچه کارشناسان بهداشت می‌گویند که ویروس کرونا عمدتاً از راه هوا و با صحبت، سرفه یا عطسۀ افراد آلوده پخش می‌شود اما چین بارها درباره خطر انتقال عفونت از مسیر بسته‌های پستی هشدار داده و بر این اساس آزمایش مواد وارداتی به این کشور از جمله مواد غذایی را افزایش داده است.

https://www.tg-me.com/gacogo
⭕️ هفت میلیون واکسینه‌نشده، "عامل طولانی شدن گردش دلتا" در ایران

پیام طبرسی، عضو کمیته ملی مقابله با کرونا در ایران، گفته حدود هفت میلیون نفر در کشور هنوز هیچ نوع واکسن کرونا تزریق نکرده‌اند و همین افراد "شاید یکی از علل طولانی‌ شدن گردش سویه دلتا" در ایران باشند. او با اشاره به سویه اومیکرون و افزایش شیوع آن اضافه کرده افراد واکسن نزده با خطر ابتلا به هر دو سویه ویروس کرونا مواجه هستند.

به گزارش ایسنا این مقام مسئول عنوان کرده تا کنون در ایران حدود ۶۰ میلیون نفر دوز اول و ۵۳ میلیون نفر دوز دوم را تزریق کرده‌اند.

همزمان جعفر جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت از تزریق ناکافی دوز سوم انتقاد کرده و گفته تنها حدود ۱۷ درصد در ایران دوز سوم را تزریق کرده‌اند. او هشدار داده: «میزان پوشش دوز سوم باید به حدود ۸۰ تا ۹۰ درصد برسد تا ایمنی در مقابل اومیکرون ایجاد شود.»
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴وزیر آموزش و پروش ایران: کلاس‌های مجازی بلوغ دانش‌آموز را عقب می‌اندازد

تهدید اومیکرون و دلتا از میان نرفته اما وزیر آموزش و پرورش ایران می‌گوید کلاس‌های درس و امتحان حضوری خواهند شد. یوسف نوری این تصمیم را ضرورتی برای "نجات آموزش" خواند و نسبت به تاخیر بلوغ دانش‌آموزان هشدار داد.
وزیر کشور در ابلاغیه‌ای به وزیر علوم ایران، خواستار حضوری شدن کلیه کلاس‌های دانشگاه‌ها و مدارس وابسته به وزارت‌خانه‌های دولتی شده است. این دستور به کاهش محدودیت‌های مرتبط با کرونا اتکاء دارد و به ویژه بر ضرورت حضوری بودن امتحانات و جلسات دفاع پایان‌نامه‌های تحصیلی تاکید می‌کند.
یوسف نوری، وزیر آموزش و پرورش گفته که ستاد ملی مدیریت کرونا در بررسی‌های مختلف، نتیجه گرفته که مدارس و دانشگاه‌ها باید بازگشایی شوند. او افزوده که این یک ضرورت است و برای "نجات آموزش" کشور باید در کوتاه‌ترین زمان انجام گیرد.
احمد وحیدی، وزیر کشور جمهوری اسلامی نیز تاکید کرده که حضور دانش آموزان در مدارس اختیاری نخواهد بود بلکه همه موظفند در سر کلاس حاضر باشند. او در عین حال گفته که تصمیم‌ مستقل برای شهرستان‌ها در موارد خاص، منتفی نیست.
خبرگزاری فارس به نقل از وحیدی نوشت: «حضور دانش‌آموزان در مدرسه طبق برنامه‌ای است که آموزش و پرورش اعلام می‌کند یعنی ممکن است در بعضی جاها تصمیم بگیرند به خاطر جمعیت دانش‌آموزان بگویند که برخی سه روز در هفته به مدرسه بروند یا مدرسه دو یا سه شیفته شود که تشخیص با آموزش و پرورش است اما اصل با آموزش حضوری است.»
وزیر آموزش و پرورش ایران در توجیه لزوم بازگشایی هر چه زودتر مدارس و دانشگاه‌ها گفته است: «آمادگی تمام مدارس را داریم، دولت همت خوبی کرده و از افتخارات دولت بود که واکسیناسیون انجام شده که به طور میانگین ۹۰ درصد برای دانش آموزان و معلمان انجام شده و مدارس آمادگی کامل را دارند و کلاس‌ها باید بر اساس پروتکل‌ها برگزار شود.»
یوسف نوری افزوده که زیان‌های آموزشی به ویژه در پایه‌های اول و دوم دبستان قابل تصور نیست و هم‌زمان هشدار داده که حضوری نبودن کلاس‌ها موجب "تاخیر در بلوغ دانش آموزان" می‌شود.

❗️تهدید بزرگ

تصمیم‌گیری برای بازگشایی عاجل کلاس‌های حضوری در حالی اعلام می‌شود که یک عضو "کمیته علمی کشوری مقابله با کرونا" هشدار داده که هفت میلیون نفر در ایران هیچ نوع واکسنی تزریق نکرده‌اند و اومیکرون می‌تواند برای این گروه یک تهدید بزرگ باشد.

❗️پیام طبرسی به خبرگزاری ایسنا گفته است: «اکنون روند کلی بیماری در مرگ‌ومیر و بستری رو به کاهش است؛ ولی با توجه به سویه اومیکرون این خطر وجود دارد که تا حدود ۳ هفته آینده افزایشی در این موارد داشته باشیم. ما از کل دنیا مستثنی نیستیم،‌ یک افزایشی در موارد خواهیم داشت اما چیزی که مهم است این است که این افزایش تبدیل به پیک و یا معضل بهداشتی نشود.»
طبرسی یادآور شده که یکی از علل طولانی شدن گردش دلتا در ایران، می‌تواند افراد واکسن نزده باشد: «اکنون هم خطر اومیکرون و هم خطر دلتا وجود دارد و کسانی که واکسینه نشده‌اند خطر اصلی برای حمله هر دو سویه کرونا هستند.»

بنا بر آمار وزارت بهداشت ایران از چند هفته قبل آمار مرگ و میر کرونا دو رقمی شده است. تازه‌ترین آمار روابط عمومی این وزارت‌خانه حاکی از آن است که در شبانه روز منتهی به سه‌شنبه ۲۸ دی، ۱۸ نفر فوت کرده‌اند و ۳۶۵۳ بیمار شناسایی شده‌اند.
رئیس دولت سیزدهم پیشتر خواسته بود که مدارس و مراکز آموزش عالی از اول آذر بازگشایی شوند!
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴سازمان جهانی بهداشت:

پاندمی کرونا اصلا به پایان نزدیک نیست

مدیرکل سازمان جهانی بهداشت نسبت به "بی‌خطر" تلقی کردن سویه اومیکرون هشدار داده و گفته تا رسیدن به پایان کرونا راهی طولانی در پیش است. او گفته است اومیکرون نیز می‌تواند به بستری شدن در بیمارستان و مرگ منجر شود.
تدروس ادهانوم قبریسوس، مدیرکل سازمان جهانی بهداشت (WHO) نسبت به "کم‌اهمیت" و "بی‌خطر جلوه دادن" سویه اومیکرون ویروس کرونا هشدار داد.

او گفت: «اشتباه نکنید، اومیکرون منجر به بستری شدن در بیمارستان و مرگ می‌شود و حتی ابتلا به موارد خفیف‌تر هم مانند سیل، امکانات مراقبت‌های بهداشتی را غرق می‌کند.» 

او گفته است که تا پایان همه‌گیری کرونا مسیری طولانی در پیش روست.

به گفته مدیرکل سازمان جهانی بهداشت: «اومیکرون ممکن است در مجموع ​​شدت کمتری داشته باشد، اما این روایت که این یک بیماری بی‌خطر است گمراه‌کننده است ...  و هزینه بیشتری به همراه دارد».
او نسبت به بروز سویه‌های جدید کرونا به دلیل گسترش وسیع اومیکرون هشدار داده است.
تبدیل به یک بیماری بومی "به معنای خوب نیست"
هفته گذشته آژانس دارویی اروپا (EMA) گفت که شیوع نوع اومیکرون می‌تواند کووید-۱۹ را به بیماری بومی تبدیل کند، به نحوی که بشریت بتواند زندگی با آن را بیاموزد. آلن برست، وزیر بهداشت سوئیس نیز گفته است که این سویه می‌تواند "آغاز پایان" همه‌گیری کرونا باشد.
اما مایکل رایان، کارشناس سازمان جهانی بهداشت در یک نشست آنلاینی به میزبانی مجمع جهانی اقتصاد گفته است که بومی شدن یک بیماری به معنای بی‌خطر شدن آن نیست زیرا «مالاریا و ایدز هم بومی است، اما صدها هزار نفر را می‌کشد».
او تاکید کرده که "آندمی به معنای خوب نیست" و بومی شدن یک بیماری فقط به این معنی است که این بیماری "برای همیشه وجود دارد."
به گفته او، جهان در سال جاری میلادی نیز از شر ویروس کرونا خلاص نمی‌شود و ممکن است هرگز نتواند این ویروس را ریشه کن کند.
او اشاره کرده که ویروس‌هایی که باعث همه‌گیری وسیع می‌شوند "به این سمت می‌روند که به بخشی از اکوسیستم تبدیل شوند" اما وضعیت اضطراری بهداشت عمومی را تنها با افزایش واکسیناسیون می‌توان پایان داد و تنها زمانی می‌توان از پایان کرونا سخن گفت که دیگر کسی جان خود را بر اثر بیماری کووید ۱۹ از دست ندهد.

پی نوشت:
خلاصه ش ، بخصوص خدمت افراد ضد پزشک:
کادر درمان همچنان مدافعین سلامتند
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴نتیجه یک تحقیق: پادتن ایجاد شده بر اثر ابتلا به سویه دلتا بیشتر از پادتن ناشی از واکسن است

یافته‌های یک مطالعه جدید نشان می‌دهد بدن افرادی که از سویه دلتای ویروس کرونا جان سالم به در برده‌اند، نسب به کسانی که صرفا واکسن دریافت کرده‌اند، ایمنی بالاتری دارند.

این یافته جدید که به بحث‌ها در خصوص مقایسه میان ایمنی ایجاد شده در بدن پس از بیماری و همچنین پادتنی که توسط واکسن به بدن منتقل می‌شود، دامن می‌زند به تایید مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری‌های ایالات متحده آمریکا نیز رسیده است.

خبرگزاری فرانسه گزارش داده که با این حال نویسندنگان این مقاله هشدار داده‌اند افراد واکسینه نشده با خطرات بیشتری از جمله بستری شدن در بیمارستان و حتی مرگ احتمالی و البته اثرات و عوارض بلندمدت حاصل از این بیماری مواجه خواهند بود.

https://www.tg-me.com/gacogo
🔴رکورد ابتلا به کرونا در آلمان؛ ۷۰۰ هزار مورد در یک هفته

موارد جدید ابتلا به ویروس کرونا و عفونت‌های ناشی از آن در آلمان به شدت در حال افزایش است. براساس آماری موسسه پژوهشی روبرت کخ (RKI) در هفت روز گذشته ٧٠۶ هزار مورد جدید ابتلا به ویروس کرونا در آلمان ثبت شدە است.

به گفته مقامات بهداشتی آلمان تنها طی ٢۴ ساعت گذشته ١۴٠ هزار مورد جدید ابتلا به کرونا در این کشور شناسایی شدە است. ١٧٠ نفر هم در پی ابتلا به کووید ۱۹ جان خود را از دست دادەاند.

بر اساس آخرین اطلاعات موسسه کخ، از ابتدای همه‌گیری کرونا در مجموع ۸ میلیون و ۴۶۰ هزار مورد ابتلا به ویروس کرونا در آلمان ثبت شدە است. تعداد کل قربانیان کرونا هم در این کشور به ۱۱۶ هزار و ۴۸۵ نفر رسیدە است.

https://www.tg-me.com/gacogo
دستور باز گشایی ...
داستان چوب دوسر طلا داستان ماست!
اگر بازگشایی بشود مصیبت شروع میشود
اگر باز گشایی نشود نسلی بی سواد با افت تحصیلی شدید بوجود می آید!
واقعا چه باید کرد؟

@gacogo
4_6007885624709745204.MP4
1.4 MB
محقق دو واکسن ایرانی اسپایکوژن و برکت واکسن آسترازنکا زده است!
قطعا بعدها آمارهای دقیقتری خواهد آمد...
قطعا
@gacogo
🔴وعده های زیادی به کادر درمان درگیر کرونا داده شده اما...‌

آیا این وعده ها عملی میشود؟
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴آلمان سه چهارم کشورهای دنیا را در رده پرخطر کرونا قرار داد

مقامات مسئول در آلمان سه چهارم از ۲۰۰ کشور دنیا را در رده پرخطر از نظر ویروس کرونا طبقه‌بندی کردند. نمایندگان احزاب حاکم در پارلمان آلمان در حال تهیه طرحی برای اجباری شدن واکسیناسیون هستند.
انستیتو روبرت کخ در آلمان یک هفته پیش ۱۳۶ کشور در سراسر دنیا را در رده پرخطر از نظر ویروس کرونا طبقه بندی کرده بود. از یکشنبه ۲۳ ژانویه (۳ بهمن) ۱۹ کشور دیگر نیز به این فهرست اضافه می‌شوند.
به گزارش موسسه روبرت کخ کشورهای مالدیو، برزیل، شیلی، اکوادور، پاراگوئه، رومانی، مولداوی، کوسوو، مراکش، تونس، الجزیره، عربستان سعودی، ژاپن، هند، بوتان، نپال، مغولستان، قزاقستان و ازبکستان کشورهایی هستند که به لیست پرخطر اضافه می‌شوند.
کسانی که از این کشورها به آلمان سفر می‌کنند و واکسینه‌نشده یا بهبودیافته نیستند، باید ۱۰ روز در قرنطینه بمانند. آنان پس از حداقل پنج روز در صورت منفی بودن تست کرونا می‌توانند از قرنطینه خارج شوند.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴تظاهرات علیه گواهی واکسیناسیون در شهرهای مختلف اروپا همزمان با افزایش شدید آمار مبتلایان اومیکرون

در حالی‌که شمار مبتلایان به گونه اومیکرون ویروس کرونا در کشورهای مختلف اروپایی و از جمله فرانسه به شدت افزایش یافته، هزاران نفر روز شنبه علیه گواهی (پاسپورت) واکسیناسیون که جایگزین گواهی سلامت می‌شود، در آتن، پاریس، استکهلم، گوتنبرگ، هلسینکی و چند شهر دیگر تظاهرات کردند.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴نخست‌وزیر نیوزیلند مراسم ازدواجش را به دلیل کرونا عقب انداخت

جاسیندا آردرن، نخست‌وزیر نیوزیلند به دلیل شیوع سویه اومیکرون ویروس کرونا در این کشور محدودیت‌ها را بیشتر کرد. او هم‌زمان مراسم ازدواج خودش را نیز به تعویق انداخت.
هم‌زمان با شیوع سویه اومیکرون ویروس کرونا در نیوزیلند، نخست‌وزیر این کشور محدودیت‌ها و مقررات کرونایی را تشدید کرد. جاسیندا آردرن هم‌زمان اعلام کرد، مراسم ازدواج خودش نیز با توجه به همه‌گیری کرونا برگزار نخواهد شد.
نیوزیلند که در موج‌های پیشین کرونا و در مقابله با سویه‌های تا کنونی این ویروس بسیار موفق عمل کرده بود، حالا گرفتار سویه شدیدا واگیردار اومیکرون شده است.
۹ نفر از اعضای یک خانواده زمانی که برای شرکت در یک مراسم عروسی به شهر دیگری رفته بودند، به سویه اومیکرون مبتلا شدند. همچنین یکی از خدمه هواپیمایی که این خانواده با آن پرواز کرده بودند نیز به کرونا مبتلا شده ‌است.
بنا بر مقررات جدید دولت، بار دیگر استفاده از ماسک اجباری شده و تجمعات بیشتر از ۱۰۰ نفر ممنوع شده است. به همین دلیل نخست‌وزیر این کشور مراسم ازدواج با نامزدش کلارک گی‌فورد را به تعویق انداخت. هنوز زمان جدیدی برای انجام این مراسم اعلام نشده است.

نخست‌وزیر نیوزیلند در پاسخ به این پرسش که چه احساسی از عقب افتادن عروسی‌اش دارد، گفت: «زندگی همین است. حال من تفاوتی با حال هزاران نفر نیوزلندی که پیامدهای بسیار سخت‌تری از پاندمی را تجربه کرده‌اند، ندارد.»
از میان پنج میلیون جمعیت نیوزلند تا کنون ۵۲ نفر در اثر ابتلا به کووید ۱۹ جانشان را از دست داده و ۱۵ هزار نفر نیز به این ویروس مبتلا شده‌اند.

پی نوشت:
کاری به اصل خبر ندارم
به نسبت کل فوتی ها و جمعیت توجه کنید!!
کلا ۵۲ نفر از پنج میلیون نفر فوت کردند! یعنی اگر جمعیتشون میشد هشتاد و پنج میلیون نفر ، تعداد فوتی ها میشد چقدر؟

۸۸۲ نفر!!!

یعنی اگر اون مدیریت در ایران بود ما اینقدر فقط کشته داده بودیم...۸۸۲ نفر!!!
این تفاوت مدیریتی رو نشون میده!
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 آیا وارد پیک ششم کرونا شده ایم؟

به گفته یک عضو ارشد ستاد ملی کرونا روند ابتلا به سویه جدید اومیکرون در ایران به شکل تصاعدی رو به افزایش است. طی حدود دو هفته شمار مبتلایان روزانه بیش از هفت برابر شده اما موارد بستری و مرگ زیاد افزایش نداشته است.
مرکز روابط عمومی و اطلاع‌رسانی وزارت بهداشت یک‌شنبه سوم بهمن اعلام کرد در شبانه‌روز گذشته پنج هزار و ۱۴۴ مورد ابتلای قطعی به ویروس کرونا در ایران شناسایی شد.
۱۸ دی ماه تعداد مبتلایان شناسایی شده در یک روز ۷۰۱ نفر بیشتر نبود. از آن زمان تا کنون شمار مبتلایان جدید با نوسان‌های اندکی مدام رو به افزایش بوده و فقط طی یک هفته گذشته بیش از ۲ و نیم برابر شده است.
این گونه جهش در افزایش مبتلایان در کشورهای دیگری که سویه اومیکرون ویروس کرونا در آنها غالب شده نیز مشاهده شده است.
وزارت بهداشت یک ماه پیش شناسایی نخستین مورد ابتلا به سویه اومیکرون در ایران را تائید کرد. کارشناسان معتقدند تحولات اخیر نشانه غالب شدن این سویه در ایران است.

❗️نشانه‌های خیز اومیکرون در ایران

رئیس کمیته پیشگیری و بهداشت قرارگاه ستاد ملی کرونا سوم بهمن به خبرگزاری دولتی ایرنا گفت: «روند ابتلا به سویه جدید اومیکرون در کشور به شکل تصاعدی رو به افزایش است به عبارتی فراوانی ابتلا به این سویه روزانه صعودی است.»
حمید سوری می‌گوید هرچند علائم و نشانه‌های اولیه خیز اومیکرون در ایران بروز کرده، اما حدود ۲ هفته باید بگذرد تا بتوان به طور دقیق‌تر در این مورد قضاوت کرد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بهشتی افزود گرچه هنوز در شاخص‌های مرگ و موارد بستری تغییر زیادی مشاهده نمی‌شود، روند افزایشی سویه اومیکرون در ایران نگران کننده است.
سویه اومیکرون به نسبت سویه‌های شناخته شده قبلی ویروس کرونا از قدرت سرایت به مراتب بیشتری برخوردار است اما بیماری‌زایی آن از سویه دلتا بسیار کمتر است.
این وضعیت در کشورهایی مانند بریتانیا، ایالات متحده و آلمان که سویه اومیکرون در آنها غالب شده نیز دیده می‌شود که با وجود افزایش سرسام‌آور موارد جدید ابتلا، موارد بستری و مرگ و میر افزایش زیادی نداشته است.
در ایران تعداد تست‌های روزانه به نسبت جمعیت به دلیل کمبود امکانات ناچیز است. بر پایه آمار وزارت بهداشت در شبانه‌روز گذشته حدود ۸۴ هزار آزمایش تشخیص ابتلا به کرونا در ایران انجام شده است.

❗️ابتلا به اومیکرون ۶۰ برابر آمار رسمی؟

افزون بر این ایران با کمبود امکانات آزمایشگاهی برای شناسایی سویه‌های گوناگون ویروس کرونا نیز روبرو است. به همین دلیل آمار ۲ هزار مبتلا به سویه اومیکرون که وزیر بهداشت، بهرام عین‌اللهی سی‌ام دی اعلام کرد بیشتر یک گمانه‌زنی است و بازگوی واقعیت نمی‌تواند باشد.
به گزارش خبرگزاری فارس جعفر جندقی، رئیس مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت چند روز پیش گفته بود چون از همه مبتلایان به کرونا تست اومیکرون گرفته نمی‌شود آمار رسمی در این مورد "باید ضرب در ۶۰ شود".
حمید سوری غیرفعال و نادقیق بودن نظام بیماریابی را مانعی در برابر مقابله موثر با پاندمی کرونا عنوان کرده و می‌گوید اگر این معضل وجود نداشت بهتر می‌شد وضعیت آینده را پیش‌بینی و برنامه‌های متناسب را اجرا کرد.
این  اپیدمیولوژیست به ایرنا گفت: «بیشتر مبتلایان شناسایی شده، افرادی هستند که خودشان به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه می‌کنند و به نظر می‌رسد چندین برابر مبتلایانی که شناسایی شدند، افرادی هستند که دچار بیماری شده اما هنوز شناسایی نشده‌اند و به راحتی در جامعه در حال تردد هستند.»
افراد واکسینه شده و به خصوص کسانی که دوز یادآور (بوستر) واکسن کرونا را دریافت کرده‌اند کمتر با خطر ابتلا به سویه اومیکرون روبرو هستند و در صورت ابتلا نیز بیماری آنها در اغلب موارد به نسبت خفیف است.

🖍آغاز واکسیناسیون کودکان بالای پنج سال

بر پایه آمار رسمی وزارت بهداشت تا سوم بهمن ماه در مجموع نزدیک به ۵۳ میلیون و ۵۸۷ هزار نفر از جمعیت حدود ۸۵ میلیون نفری ایران دو دوز واکسن کرونا دریافت کرده‌اند.
در ایران حدود هفت میلیون نفر هم وجود دارند که یک دوز واکسن کرونا به آنها تزریق شده اما برای دریافت دوز دوم مراجعه نکرده‌اند یا هنوز نوبت‌شان فرانرسیده است.
تا کنون اندکی بیش از ۱۴ میلیون و ۵۶۳ هزار نفر در ایران دوز سوم واکسن کرونا برای پیشگیری از ابتلا به بیماری کووید۱۹را دریافت کرده‌اند.
واکسیناسیون در ایران تا کنون شامل شهروندان بالای ۱۲ سال می‌شد. محمد هاشمی، سرپرست روابط عمومی وزارت بهداشت می‌گوید مطابق مصوبه دوم بهمن ماه ستاد ملی کرونا قرار است واکسیناسیون گروه سنی پنج تا ۱۱ سال در سراسر ایران "به صورت پلکانی و با رضایت والدین" آغاز شود.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴خسارت ۳۵۰ میلیارد یورویی کرونا به اقتصاد آلمان

قرنطینه، مشکلات زنجیره تولید و مشتریانی که محتاط شده‌اند؛ به گفته یک موسسه اقتصادی در آلمان، همه اینها و بسیاری موارد دیگر باعث رکود عظیم اقتصادی در آلمان شده است.
نتایج یک تحقیق نشان می‌دهد که پیامدهای همه‌گیری کرونا طی دو سال گذشته ۳۵۰ میلیارد یورو هزینه بر اقتصاد آلمان وارد کرده است.
برآوردهای ''موسسه اقتصاد آلمان'' (IW) در سالگرد شیوع پاندمی کرونا در آلمان حاکی از آن است که بخش بزرگی از این هزینه سنگین، به دلیل کاهش مصرف است.
دلیل دیگر در این زمینه، کاهش سرمایه‌گذاری توسط شرکت‌ها است.
این موسسه می‌گوید در سه ماه نخست سال میلادی جاری نیز ممکن است ۵۰ میلیارد یورو هزینه بیشتر به اقتصاد آلمان وارد شود. اقتصاددانان انتظار دارند که بهبود این شرایط سال‌ها طول بکشد.
بر اساس یافته‌های این تحقیق، در آغاز پاندمی، قوانین مربوط به قرنطینه به بروز مشکلاتی در فرآیندهای تولید و ارسال در داخل و خارج از کشور منجر شد.
همچنین، با محدود شدن گزینه‌های مصرف و محتاط شدن مشتریان، هزینه‌های بیشتری بر اقتصاد آلمان وارد شد.از سوی دیگر، تجارت با سایر کشورها نیز کاهش یافت.
در نتیجه این شرایط و به طور کلی، در سه ماه دوم سال ۲۰۲۰ میلادی، تولید ناخالص داخلی آلمان نسبت به سال پیش از آن، ۱۱ درصد کاهش پیدا کرد.
مشکلات در زنجیره تولید در سال دوم پاندمی، بسیار حیاتی بودند؛ کمبود قطعات بویژه برای صنعت خودروسازی دردسرساز شد.
محققان ''موسسه اقتصاد آلمان'' می‌گویند که کم کردن هزینه‌های دولت و همچنین صادرات می‌توانست حداقل تاحدودی به اقتصاد آلمان کمک کند اما با توجه به روند رشد کم کنونی پیش‌بینی می‌شود در ماه‌های آینده نیز ضرر و زیان ادامه داشته باشد.
مایکل گروملینگ، اقتصاددان در موسسه اقتصاد آلمان می‌گوید: «با این وجود، سویه جدید اومیکرون نیز دلیلی برای امیدواری در خودش دارد: اگر امسال وارد فاز اندمیک (بومی) شویم، همه چیز باید دوباره شروع شود».
اندمی مرحله‌ای است که در آن ویروس تضعیف و بومی شده و مانند ویروس آنفولانزا وجود دارد اما قدرت سرایت و کشندگی آن کاهش یافته است.
به گفته این اقتصاددان، پس از آن به چند سال رشد اقتصادی قوی نیاز است تا هزینه‌های سنگین ناشی از کرونا، جبران شوند.
https://www.tg-me.com/gacogo
🔴 «اُمیکرون» در کشور غالب شد

دبیر کمیته اپیدمیولوژی و پژوهش کمیته علمی کشوری مقابله با کووید۱۹با بیان اینکه بیش از ۵۰ درصد موارد در گردش کرونا در کشور مربوط به سویه اُمیکرون است، گفت: «بنابراین می‌توان گفت که اُمیکرون در کشور غالب شده است.»

مسعود یونسیان درباره وضعیت ابتلا به کووید۱۹ در کشور گفت: «شرایط کشور به گونه‌ای است که طی دو هفته گذشته از نیمه دی ماه روزانه افزایش موارد جدید کرونا را داشتیم که حدوداً روزی ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش نسبت به روز قبلش شاهد بودیم.»/ روزنامه سپید

https://www.tg-me.com/gacogo
ای سی یو کرونا بیمارستان رسول اکرم تهران مجددا باز گشایی شد
@gacogo
🔴 آیا با فروکش موج اومیکرون به پایان پاندمی کرونا می‌رسیم؟

نظرات امیدوارکننده‌ای از سوی سازمان جهانی بهداشت مطرح شده که بر اساس آن احتمالا سویه اومیکرون پایان همه‌گیری طولانی مدت کرونا در اروپا باشد. این امکان وجود دارد که پاندمی کرونا به یک بیماری بومی تبدیل شود.
موج ابتلا به سویه اومیکرون امید روزافزونی را به وجود آورده است که کرونا پس از دو سال از یک بیماری همه‌گیر به یک عفونت بومی تبدیل شود و مانند بیماری آنفولانزا باقی بماند و در یک منطقه یا بخش‌هایی از جمعیت بروز کند.

هانس کلوگه، مدیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اروپا گفته است که این  چشم‌اندازی "قابل تصور" به نظر می‌رسد که اروپا "به سمت مرحله پایانی همه‌گیری پیش برود".
به گفته او یا با فروکش موج اومیکرون در اروپا و مصونیت گروه زیادی در برابر آن یا به دلیل واکسیناسیون در سطح گسترده ممکن است مصونیت در برابر ویروس کرونا تنها "برای چند هفته یا چند ماه دیگر در اروپا " ادامه داشته باشد.

تغییرات فصلی در بهار و تابستان نیز می‌تواند این چشم انداز را تقویت کند. به همین دلیل کلوگه پیش‌بینی کرده که پیش از بازگشت کووید-۱۹ در اواخر سال جاری میلادی، یک دوره آرامش وجود داشته باشد. مدیر سازمان جهانی بهداشت در اروپا به در عین حال تاکید کرد بازگشت کووید-۱۹  "لزوما به معنای بازگشت پاندمی نیست".

بر اساس برآوردهای سازمان جهانی بهداشت، ۶۰ درصد از کل مردم اروپا تا ماه مارس ممکن است به سویه اومیکرون مبتلا شده باشند. اما بر اساس دانش فعلی، جهش‌های بعدی این ویروس به شکل‌گیری سویه‌هایی منجر می‌شوند که معمولا باعث بروز روند خفیف‌تر این بیماری خواهند شد.
در آلمان نیز اومیکرون اوج بی‌‌‌سابقه‌ای گرفته است. انستیتو روبرت کخ  (RKI) صبح روز دوشنبه خبر داد شاخص این بیماری (میزان ابتلا در طول هفت روز متوالی به ازای هر ۱۰۰ هزار) به بالاترین رکورد تاکنونی یعنی ۸۴۰،۳ رسیده، اما شمار افرادی که در بیمارستان بستری شده‌اند، نسبتا پایین است.

با این حال مدیر سازمان جهانی بهداشت (WHO) در اروپا به دلیل جهش‌های احتمالی جدید نیز هشدار داده و گفته است این ویروس بیش از یک بار جهان را غافلگیر کرده و باید محتاط بود.
https://www.tg-me.com/gacogo
2025/02/25 03:35:57
Back to Top
HTML Embed Code: