Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
#سایه_روشن_تاریخ

- خطای جبههٔ ملّی در عدم همراهی با دولت امینی از نگاه عطاءالله خسروانی، وزیر کار دولت امینی، وزیر کشور دولت هویدا و دبیرکلّ حزب ایران نوین:


«انتقاد کردن خیلی آسان‌تر است از کار کردن. کسی که کار می‌کند اشتباه هم می‌کند و مورد ایراد هم می‌تواند قرار بگیرد. ولی کسی که کنار نشسته، می‌تواند هر دقیقه از هر چیزی ایراد بگیرد. جبههٔ ملّی نه [تنها با دولت امینی] همکاری نکرد، [بلکه] آنها خودشان برای خودشان میتینگ هم راه انداختند.
...

ولی اگر وطن‌پرست بودند، [کمک به دولت امینی] را می‌بایستی می‌کردند، چون یک شرایطی هست که آن‌موقع یک [مسألهٔ] ملّی [است].

من سعی کردم در اینجا که آقایان به هم نزدیک بشوند. من هم بشوم یک عضو [دولت]، هر کار از دستم برمی‌آید بکنم. این خطاست که آدم فقط اگر خودش [کاری] کرد خوب است، اگر همان کار را دیگری کرد، بد است.»

(پروژهٔ تاریخ شفاهی ایران، دانشگاه هاروارد)

@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ظریف، وزیر اسبق خارجه، در مراسم چهلمین روز شهادت سیدحسن نصرالله: اسرائیل یک روز آرامش نخواهد دید تا زمانی که اشغال ادامه دارد
@ensafnews
📷 گپ و گفت قاآنی، ظریف و عراقچی در مراسم چهلم سیدحسن نصرالله در سالن اجلاس سران در تهران
@ensafnews
معنویت‌های نوظهور و کافرکیشی مدرن از کجا آمده‌اند؟

نهادهای رسمی دین نتوانستند به دغدغه‌های انسان مدرن پاسخ دهند

متن پیش رو بخشی از مصاحبه‌ای مفصل با مصطفی کلاهدوز دانشجوی کارشناسی ارشد ادیان و عرفان دانشگاه تهران است. او که موضوع پایان نامه‌اش هم نئوپاگانیسم (modern paganism) است در این مصاحبه از کافرکیشی مدرن، معنویت‌های نوظهور در دوران ما و ریشه‌های آن گفته است. آقای کلاهدوز در یک موسسه پژوهشی در حوزه دین کار می‌کند و از دلایل برتری پیدا کردن معنویت‌های نوپدید بر ادیان سنتی در زمانه‌ی ما گفت.


🔹معنویت‌های نوظهور غالبا ریشه‌ای در دین ندارند

انصاف نیوز: عرفان‌های نوظهور پرمخاطب در ایران کدام عرفان‌ها هستند؟ و مخاطبینشان چه کسانی هستند؟

کلمه‌ی عرفان نوظهور اساسا اشتباه است. اصطلاح درست برای خطاب این مسئله معنویت نوظهور است. اگر دقیق‌تر بخواهیم موضوع را واکاوی کنیم باید از ترمینولوژی جنبش‌های نوپدید دینی (new religious movement NRS) یا معنویت‌گرایی جدید (new spiritualism) استفاده کنیم.

عرفان چیزی‌ست که به سنت دینی برمی‌گردد یعنی در سنت دینی ریشه‌‎هایی وجود دارد که می‌توان آن را به شکل دیگری تفسیر کرد. مثلا در اسلام، عرفان به آیاتی که در قرآن آمده از ساحت دیگری نگاه می‌کند و اصطلاحا تفسیری عرفانی و باطنی از سنت انباشته دینی ارائه می‌کند. یا مثلا در مسیحیت، عرفای مسیحی از طریق مکاشفات و دیگر مسائل، آیات انجیل و چیستی شخصیت عیسی مسیح را به صورت باطنی و با نمایه‌ای آخرالزمانی تفسیر می کردند.

اما معنویت‌های نوظهور اکثرا ریشه‌ای در سنت انباشته دینی ندارند و بیشتر التقاطی هستند و آموزه‌های چند سنت دینی را با یکدیگر ترکیب می‌کنند و با بسته بندی جدیدی به مخاطب ارائه می‌دهند. همچنین اگر این معنویت‌ها خود را منتسب به سنتی دینی می‌کنند به صورت عوام فریبانه و همه پسندی این کار را می‌کنند.

میان‌تیترها:

🔹انجمن معتادان گمنام هم نوعی معنویت نوظهور محسوب می‌شود

🔹آنچه امروز بعنوان یوگا می‌شناسیم ربطی به سنت باستانی آیین یوگای هند ندارد

🔹معمولا نخبگان جذب این معنویت‌ها می‌شوند

🔹دلزدگی از قرائت‌های رسمی از دین باعث جذب افراد به معنویت‌ها می‌شوند

🔹جداشدگان عرفان حلقه می‌گفتند معنویت عادی زندگی‌شان را هم از دست داده‌اند

https://ensafnews.com/537763
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «معنویت‌های نوظهور و کافرکیشی مدرن از کجا آمده‌اند؟ نهادهای رسمی دین نتوانستند به دغدغه‌های انسان مدرن پاسخ دهند متن پیش رو بخشی از مصاحبه‌ای مفصل با مصطفی کلاهدوز دانشجوی کارشناسی ارشد ادیان و عرفان دانشگاه تهران است. او که موضوع پایان نامه‌اش هم نئوپاگانیسم…»
خشایار سفیدی، دانشجوی سابق دانشگاه هنر به زندان می‌رود

خشایار سفیدی، دانشجوی سابق دانشگاه هنر در صفحه‌ی اینستاگرام خود خبر از اجرای حکم زندانش از یک‌شنبه، ۲۰ آبان داد.

او توضیح داد که این حکم در پی تشکیل پرونده به دلیل «تحصن و اعتصاب غذا در خانه موسیقی ایران در اعتراض به صدور حکم اعدام برای توماج صالحی» و رد درخواست تجدید نظر برای او صادر شده است.

خشایار سفیدی دانشجوی ارشد و سابق دانشگاه هنر است که در سال ۱۴۰۱ احکام انضباطی، تعلیق از تحصیل، ممنوع‌الورودی به دانشگاه و وارونه‌گویی مسئولان در سامانه‌ی تحصیلی‌اش منجر به ناتمام ماندن تحصیل او شد.

گفتنی‌ست که حکم اعدام توماج صالحی که مورد اعتراض این دانشجو بوده لغو شده است.

@ensafnews
شبنامه‌ی انصاف - ۱۹ آبان | حضور عجیب پالیزدار بعد از ۲۰ سال و حمایت از رهبری آقا مجتبی | حمله‌ی افسر پیشین گارد شاهنشاهی به رضا پهلوی
انصاف نیوز - شبنامه، شنبه ۱۹ آبان ۱۴۰۳

حمله‌ی افسر پیشین گارد شاهنشاهی به رضا پهلوی

کلیپی از فرامرز دادرس، از افسران پیشین گارد شاهنشاهی در ارتش، امروز درمیان کاربران فضای مجازی دست بدست شد که در آن به رضا پهلوی و حمایت او از اسرائیل در برابر ایران، تاخته و گفته است: خجالت بکش مرتیکه؛ این آرزو را به گور خواهی برد که اسرائیل بیاید و ایران را بمباران کند و تو پادشاه شوی.

شکایت علیه انتصاب ظریف رد شد

شخصی بنام سجاد کریمی پاشاکی علیه نهاد ریاست جمهوری بخاطر انتصاب محمد جواد ظریف به معاونت ریاست جمهوری شکایتی ثبت کرده بود که توسط دیوان عدالت اداری این شکایت رد شد.

ظهور عجیب عباس پالیزدار بعد از ۲۰ سال و حمایت از «آقا مجتبی»

عباس پالیزدار، عضو هیات تحقیق و تفحص مجلس هفتم از قوه قضاییه و یکی دیگر از نزدیکان احمدی‌نژاد بود که بعدا از او روی‌گردان شد، با سایت دیدبان ایران گفتگویی داشته که مورد توجه بسیاری از افراد و رسانه‌های فارسی‌زبان قرار گرفته.
پیش از این در سال‌های گذشته او گفتگویی با فلاحتی، از مجریان صدای آمریکا در چند قسمت نیز داشت که تقریبا به همین مسائل فساد در میان بزرگان و صاحب‌منسبان پرداخته بود.
نکته‌ی جالب توجه غیر از آوردن اسامی چون محمد یزدی، امامی کاشانی، عبدالله جاسبی، سعید مرتضوی و حتی بعضی اعضای خانواده هاشمی شاهرودی و حداد عادل، که به گرفته‌ای او دستی بر آتش فساد اقتصادی داشته‌اند، تاکید او بر مناسب بودن «آقا مجتبی» فرزند رهبری برای جانشینی آقای خامنه‌ای جالب توجه است؛ او هم به سیاق عبدالرضا داوری -از دیگر یاران جدا شده‌ی احمدی‌نژاد که چون پالیزدار مدتی را در زندان سپری کرد- معتقد است «با آمدن آقا مجتبی در عرصه رهبری آینده کشور، اصلاحات بنیادین اتفاق می‌افتد. کسی را بالاتر از ایشان نداریم که مشرف به مسائل اجرایی و شرایط کشور باشد. ایشان همچنین توانایی آن را دارند که گردن مفسدان اقتصادی را بشکنند.»
برخی این گفته‌های پالیزدار بعد از ۲۰ سال را پس از تعطیلی درس سید مجتبی خامنه‌ای و… نشانه‌ای قلمداد کرده‌اند از تلاشی پشت پرده. زیرا صحبت‌های او درمورد فساد در برنامه‌های دیگری با خارج از ایران گفته شده بود.

او همچنین در مورد سعید مرتضوی که حالا آزاد است ابراز تعجب کرده و گفته است: بر اساس اسناد وتصاویری که داشتیم، قتل ها و شکنجه ها جلوی چشم مرتضوی در ⁧کهریزک⁩ انجام می‌شد. چطور با این همه جنایت و اسناد به ⁧مرتضوی⁩ حکم برائت دادند؟!
او در بخش دیگری تاکید کرده که «مرتضوی، زهرا کاظمی را به قتل رساند».
او در بخش دیگری به احمدی نژاد پرداخته و مدعی است که برادر احمدی‌نژاد به او گفته «محمود احمدی نژاد لامذهب است، دین ندارد».

https://ensafnews.com/558260/
#شبنامه_انصاف
@ensafnews
غزال راهب، سرپرست مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی شد

به گزارش انصاف نیوز، به‌موجب حکمی از سوی وزیر راه و شهرسازی، دکتر غزال راهب، دانشیار مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، به عنوان سرپرست این مرکز منصوب شد.

تحقیقات دکتر غزال راهب در حوزه معماری و شهرسازی، طراحی مسکن روستایی و توجه به مسائل اجتماعی و محیطی تمرکز داشته است. او با رویکردی کاربردی و نوآورانه، به دنبال بهبود کیفیت زندگی و توسعه پایدار در زمینه مسکن و شهرسازی بوده است.

شخصیت علمی راهب با همکاری‌های بین‌رشته‌ای و توجه به چالش‌های اجتماعی، اقتصادی و زیست‌محیطی، او را به یک محقق تأثیرگذار در حوزه معماری و شهرسازی تبدیل کرده است.

سرپرست حوزه پژوهشی معماری و شهرسازی، رئیس بخش معماری و طراحی محیط، رئیس بخش مسکن و مدیر امور آموزش، از سوابق مدیریتی دکتر غزال راهب در مرکز تحقیقات راه مسکن و شهرسازی بوده است.

https://ensafnews.com/558267
@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 علی لاریجانی: چرا شورای عالی توسعه نداریم؟

- حکومت خوب بستر رشد در جامعه را با رقابت فراهم بکند. دولت جایگزین اراده مردم نمی‌شود. در قانون اساسی، عدالت به درستی ذکر شده است، اما مقصود از عدالت اجتماعی نیامده است.

- یک نهاد تصمیم‌ساز برای توسعه ملی نداریم. سازمان برنامه و بودجه با هم ترکیب شده است، مسئولین این سازمان برای انتهای ماه فکر بودجه هستند و فکر منسجمی برای توسعه ندارد.

- در حوزه صنعت و معدن، ۸۵ درصد دولتی و خصولتی هستند، یعنی مردم رقابت نمی‌کنند، بخش خصوصی چه بکند؟ جوان‌هایی که در بخش خصوصی می‌خواهند رقابت بکنند چه باید بکنند؟

- شهید مطهری فرمودند: اگر صدبار مردم به نادرستی افرادی را انتخاب کردند، جای تاسف و تاثر دارد، اما جای منع ندارد.

- در مساله حجاب باید عقلاً افراد را قانع کرد. ارزش به اراده افراد است.

- یک مرکزی برای تصمیم‌سازی توسعه ملی نیاز داریم، سازمان برنامه از سازمان بودجه می‌تواند جدا شود. در سازمان برنامه باید نخبگان حضور پیدا بکنند. چرا شورای عالی توسعه نداریم؟ حدود ۱۷۰۰ سیاست کلی داریم، در صورتی که باید سیاست‌های کلی کم باشد.

@ensafnews
«سید جواد حسینی» رئیس بهزیستی شد

🔹وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی طی حکمی «سید جواد حسینی» را به‌عنوان رئیس سازمان بهزیستی کشور منصوب کرد.

[تابناک]
@ensafnews
2024/11/18 18:24:17
Back to Top
HTML Embed Code: