Telegram Web Link
علی معینی، فعال سیاسی و اجتماعی ظهر امروز بازداشت شد
[شرق]

@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥محمد عطریانفر از اهمیت سال ۸۸ در تحلیل مسئله‌ی امروز ما می‌گوید

@ensafnews
🔹فهرست وزرای پیشنهادی پزشکیان به مجلس برای اخذ رای اعتماد

وزارت آموزش و پرورش: علیرضا کاظمی

وزارت ارتباطات: ستار هاشمی

وزارت اطلاعات: سید اسماعیل خطیب

وزارت اقتصاد: عبدالناصر همتی

وزارت امور خارجه: عباس عراقچی

وزارت بهداشت: محمدرضا ظفرقندی

وزارت کار: احمد میدری

وزارت جهاد کشاورزی: غلامرضا نوری

وزارت دادگستری: امین حسین رحیمی

وزارت دفاع: عزیز نصیرزاده

وزارت راه: فرزانه صادق

وزارت صمت: محمد اتابک

وزارت علوم: حسین سیمایی

وزارت فرهنگ: عباس صالحی

وزارت کشور: اسکندر مومنی

وزارت میراث فرهنگی: محمدرضا صالحی امیری

وزارت نفت: محسن پاک‌نژاد

وزارت نیرو: عباس علی‌آبادی

وزارت ورزش: احمدی دنیامالی

@ensafnews
ابوالفضل کیانی رئیس دفتر عارف معاون اول رئیس جمهور شد

طی حکمی از سوی محمدرضا عارف، معاون اول رئیس جمهور، ابوالفضل کیانی بختیاری به عنوان مشاور و رئیس دفتر معاون اول رئیس جمهور منصوب شد.

@ensafnews
نظر دو حقوقدان درباره‌ی انتصاب افرادی که تبرئه شده‌اند | اعدام اجتماعی نکنید! | «تبرئه» یعنی فرد خطایی نکرده

انتصاب برخی افراد در پست‌های مدیریتی دولت چهاردهم، برای عده‌ای سوال‌برانگیز شده است. از نظر دو حقوقدان، اگر فردی متهم و بعد تبرئه شده باشد، هیچ منعی برای پذیرش پست‌های دولتی برای او وجود ندارد.

به گزارش انصاف نیوز، علی اکبر گرجی، حقوقدان، درباره‌ی سپردن پست‌های دولتی به کسی که متهم و تبرئه شده‌ است، گفت: قانون صراحت دارد و برخی از محکومیت‌ها به دستور قاضی به این صورت است که فرد از حقوق اجتماعی یا تصدی پست‌های عمومی محروم می‌شود (مجازات تکمیلی یا تبعی مواد ۲۳، ۲۴ و ۲۵ قانون مجازات اسلامی)، وقتی چنین چیزی قید نشده باشد، مانعی برای انتصاب فرد وجود ندارد.

🔹گرجی، حقوقدان: محرومیت اجتماعی نیاز به حکم قضایی دارد

او در ادامه گفت: هرگونه محرومیت اجتماعی و سیاسی، به تصریح قانونی و حکم قضایی نیاز دارد. مسائلی که درباره‌ی برخی افراد در دولت چهاردهم مطرح می‌شود، درست نیست چون آنها متهم شده‌اند و هیچ‌گونه محکومیت قطعی ندارند. مثل این است که قاضی شهروندی را احضار کند و بخواهد درباره‌ی موضوعی از او تحقیق کند.

🔹کامبیز نوروزی: تبرئه شدن یعنی فرد خطایی نکرده است

کامبیز نوروزی، حقوقدان، درباره‌ی انتصاب متهمان در پست‌های دولتی بعد از تبرئه شدن گفت: اگر کسی به هر دلیلی متهم و بعد تبرئه شده باشد، مطلقا هیچ سوءپیشینه‌ی کیفری ندارد، درنتیجه صلاحیت احراز هر سمت دولتی از جمله وزارت را دارد.

او در ادامه گفت: وقتی کسی تبرئه می‌شود، یعنی اصلا جرمی مرتکب نشده است. اتهام به تنهایی باعث از بین رفتن حقوق اجتماعی فرد نمی‌شود. بعضی جرائم هستند که اگر فرد به آنها محکوم شود، ممکن است سوءسابقه‌ی کیفری برایش قید شود و برای مدتی از حقوق اجتماعی محروم شود؛ اما وقتی تبرئه می‌شود یعنی خطایی نکرده است و هر سمت دولتی را بپذیرد.

متن کامل این گزارش
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «نظر دو حقوقدان درباره‌ی انتصاب افرادی که تبرئه شده‌اند | اعدام اجتماعی نکنید! | «تبرئه» یعنی فرد خطایی نکرده انتصاب برخی افراد در پست‌های مدیریتی دولت چهاردهم، برای عده‌ای سوال‌برانگیز شده است. از نظر دو حقوقدان، اگر فردی متهم و بعد تبرئه شده باشد، هیچ منعی…»
انصاف نیوز
🎥اظهارات و ادعاهای یک شهروند درباره‌ی برخورد ماموران طرح نور با دختر نوجوان در تهران مریم عباسی مادر دختر نوجوان ۱۴ ساله‌ای‌ست که در یکم تیر در خیابان وطن‌پور شمالی در تهران مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد. بنا بر ادعای این شهروند حین درگیریِ و زمان دستگیری،…
واکنش سردار رادان به برخورد ماموران طرح نور با دختران نوجوان: رفتارشان قدری غیرحرفه‌ای بود

احمدرضا رادان در آئین گرامیداشت روز خبرنگار درباره‌ی برخورد ماموران طرح نور با دختران نوجوان تهرانی گفت: هیچکس نمی‌گوید آن دو خانم هم خلاف کردند. آن رفتار هم یک مقدار حرفه‌ای نیست!

@ensafnews
الهه محمدی از اتهام همکاری با دولت خارجی متخاصم تبرئه شد | تایید ۵ سال حبس به اتهام اجتماع و تبانی و ۱ سال به اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام

🔹دادگاه تجدیدنظر، رای پرونده الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن را صادر کرد. به گفته وکیل این خبرنگار، شعبه ۳۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران، الهه محمدی را از اتهام همکاری با دولت خارجی متخاصم تبرئه، اما حکم صادره را درباره دو اتهام دیگر یعنی ۵ سال حبس برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و یک سال حبس برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام، تایید کرده است.

🔹شهاب‌الدین میرلوحی، وکیل الهه محمدی در این باره گفت: «پس از اعتراض به حکم محکومیت الهه محمدی، خبرنگار روزنامه هم‌میهن، پرونده جهت رسیدگی مجدد به شعبه ۳۱ دادگاه تجدیدنظر استان تهران ارجاع و نهایتا این دادگاه الهه محمدی را از اتهام همکاری با دولت خارجی متخاصم تبرئه کرد. اما حکم صادره درخصوص دو اتهام دیگر یعنی ۵ سال حبس برای اتهام اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور و یک سال حبس برای اتهام فعالیت تبلیغی علیه نظام تایید و این حکم در تاریخ ۱۶ تیرماه سال جاری جهت اجرا به شعبه اول اجرای احکام کیفری دادسرای عمومی و انقلاب ناحیه ۳۳  ارجاع شد و رأی قطعی در اجرای احکام به وکلا ابلاغ شد. البته طبق دادنامه دادگاه تجدیدنظر، حکم اشد (یعنی 5 سال حبس) قابل اجراست.»

🔹او ادامه داد: «با توجه به اینکه دو اتهام باقیمانده از شرایط کامل بخشنامه عفو سال ۱۴۰۱برخوردار است، امیدواریم الهه محمدی مشمول عفو شده و این پرونده با صدور قرار موقوفی اجرا مختومه شود.»

[هم‌میهن]
@ensafnews
تبرئه نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا» | مابقی اتهامات نیلوفر حامدی قانونا مشمول بخشنامه عفو بهمن 1401 است

پرتو برهانپور و حجت کرمانی وکلای نیلوفر حامدی، روزنامه‌نگار، خبر از تبرئه موکلشان از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا» دادند و اظهار کردند: «نیلوفر حامدی که در 31 شهریور 1401 و پس از فوت خانم مهسا امینی بازداشت شده بود، در شعبه 15 دادگاه انقلاب اسلامی تهران با اتهامات «همکاری با دولت خارجی متخاصم آمریکا»، «اجتماع و تبانی برای ارتکاب جرم بر ضد امنیت کشور» و «فعالیت تبلیغی علیه نظام» پس از گذشت 13 ماه از بازداشت موقت غیرقانونی، محاکمه و به ترتیب به 7، 5 و 1 سال حبس از باب اتهامات مذکور محکوم شد.»

برهانپور و کرمانی با اشاره به نتیجه دادگاه تجدیدنظر، بیان کردند: «پس از تجدیدنظرخواهی صورت گرفته از دادنامه بدوی، طی حکم قطعی صادره از دادگاه تجدیدنظر استان تهران، خانم نیلوفر حامدی از اتهام «همکاری با دولت خارجی متخاصم» تبرئه شد.»

آن‌ها همچنین افزودند:«خانم نیلوفر حامدی مشمول هیچ یک از مستثنیات بخشنامه عفو مذکور نیست. بنابراین باید پرونده خانم نیلوفر حامدی با اعمال بخشنامه عفو سال 1401، همانند هزاران متهم و محکوم دیگر سال 1401، با صدور قرار موقوفی تعقیب مختومه شود.»

[شرق]
@ensafnews
عباس نعیمی جورشری، مدیر گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران نوشت:

مشروطه چه می گوید؟

طرح این پرسش در فحوای خودش دلالت بر این دارد که رویداد تاریخی مشروطیت میل دارد از آنسوی زمان با ما سخن بگوید فلذا زبانی برای بیان نمودن خویش دارد. اما این زبان چیست و چگونه به چیستی سخن و محتوا، فرم می دهد؟

منابع تاریخی درواقع زبانی هستند که مشروطیت به واسطه آنها با ما حرف می زند. اسناد و نگارنده ای که سند را بازخوانی می کند اهرم های این زبان هستند. این منابع اما متاثر از ذهن و زبان نگارنده خویشند. بنابراین می توان ادعا نمود که ما در امروز ایران با مشروطه هایی چند مواجه هستیم که در روایت راویان یافت می شود و به تعبیر فوکو تبارشناسی خویش را طلب می کند.

بر این اساس سزاوار است برخلاف معمول، دانایی مان درباره مشروطه را مسلم فرض نکنیم و درباره آنچه می‌پنداریم دقیق شویم. این دقت باید از موضع تشکیک باشد تا در عین حال که صحت و سقم گزاره ها را بررسی می کند، امکان مطالعه تطبیقی را فراهم آورد.

برای این امر لازم است از کل گویی تاریخی و توقف در تحلیل های کل گرایانه‌ درباب مشروطه فراتر رویم و در سطح افراد و آرا متمرکز شویم. در این راستا سمپوزیوم ملی «مشروطه چه می گوید؟» کوششی است ریزبینانه در صحت سنجی فهم امروز ما از آن واقعه، مقایسه راویان و کنش‌گران زمانه و ارتباطی که آن پروژه های گفتمانی می تواند با مسایل امروز ایرانیان داشته باشند.

اینگونه چهار نشست مستقل در روزهای ۱۳ تا ۱۶ مرداد به واکاوی مشروطیت در روایت میرزا ملکم خان، میرزا محمدحسین نائینی، احمد کسروی و فریدون آدمیت پرداخت. در نشست های یاد شده، یازده تن از پژوهشگران تاریخ، جامعه‌شناسی، علوم سیاسی، حقوق و فقه به ارایه بحث پرداختند.

شکل ارایه مباحث و فرم اجرا، در دو سطح سخنرانی و میزگرد برای هر نشست تنظیم شد. آنچنان که شاهد بودیم گفتگوهای جدی هر میزگرد با بازخوانی انتقادی روایت ها و تحلیل های موشکافانه، پاسخ هایی به سمت آگاهی نو گشود و دست کم پرسش هایی دیگرسان ایجاد نمود. ضمن سپاس از همه کسانی که در این روزها با ما همراه بودند، امیدمان این است که این کوششها بتواند به ارتقای دانایی‌ و حل مسایل امروز مردم ایران یاری برساند.


عباس نعیمی جورشری
مدیر گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران
مرداد ۱۴۰۳

@ensafnews
Audio
🔻مشروطه چه می گوید؟
سمپوزیوم چهارروزه واکاوی مشروطیت در روایت ملکم خان، نائینی، کسروی، آدمیت


⭕️ نشست اول: میرزا ملکم خان
در دو بخش سخنرانی و میزگرد


👤دکتر شروین وکیلی | پژوهشگر جامعه‌شناسی تاریخی

👤دکتر الناز پروانه زاد | پژوهشگر علوم سیاسی

👤دکتر مهدی روزخوش | پژوهشگر علوم سیاسی


مدیر علمی نشست:
دکتر عباس نعیمی جورشری | جامعه‌شناس


📍گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران | شنبه ۱۳ مرداد ۱۴۰۳
#فایل_صوتی


🔻کانال رسمی گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران
🆔️@sociologyoflaw
Audio
🔻مشروطه چه می گوید؟
سمپوزیوم چهارروزه واکاوی مشروطیت در روایت ملکم خان، نائینی، کسروی، آدمیت


⭕️ نشست دوم:
میرزا محمدحسین نائینی

در دو بخش سخنرانی و میزگرد


👤دکتر سیدجواد ورعی | پژوهشگر فقه سیاسی

👤دکتر سمیه توحیدلو | پژوهشگر جامعه‌شناسی

👤دکتر علی اکبر گرجی | پژوهشگر حقوق عمومی


مدیر علمی نشست:
دکتر عباس نعیمی جورشری | جامعه‌شناس



📍گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران | یکشنبه ۱۴ مرداد ۱۴۰۳
#فایل_صوتی

🔻کانال رسمی گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران
🆔️@sociologyoflaw
Audio
🔻مشروطه چه می گوید؟
سمپوزیوم چهارروزه واکاوی مشروطیت در روایت ملکم خان، نائینی، کسروی، آدمیت


⭕️نشست چهارم: فریدون آدمیت
در دو بخش سخنرانی و میزگرد


👤دکتر حسین آبادیان | تاریخ دان

👤دکتر داریوش رحمانیان | تاریخ دان


مدیر علمی نشست:
دکتر عباس نعیمی جورشری | جامعه‌شناس


📍گروه جامعه شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران | سه شنبه ۱۶ مرداد ۱۴۰۳

پ.ن.
این برنامه به مدت ۱۴۵ دقیقه برگزار شده اما به دلیل مشکل فنی رکورد، این فایل شامل ۴۵ دقیقه پایانی است.
#فایل_صوتی

🔻کانال رسمی گروه جامعه‌شناسی حقوق انجمن جامعه‌شناسی ایران
🆔️@sociologyoflaw
آخرین نشست سرپرست وزارت خارجه با اصحاب رسانه

🔹علی باقری کنی، سرپرست وزارت امور خارجه به مناسبت روز خبرنگار، از جمع بزرگی از خبرنگاران رسانه‌های داخلی و نمایندگان رسانه‌های خارجی مقیم تهران تجلیل کرد.

🔹آقای باقری کنی در این آخرین نشست خود با خبرنگاران پای صحبت‌های جمعی از آنان نشست و سپس از همه حاضران خواست نقدهای خود به دستگاه دیپلماسی را بیان کنند.

🔹این جلسه به شکل غیررسمی برگزار شد اما سرپرست وزارت امور خارجه نقطه نظرات خود درباره برخی مسائل مطرح‌شده از سوی خبرنگاران بیان کرد.

🔹یکی از جالب‌ترین فرازهای سخنان باقری کنی آن‌جا بود که درباره ارجحیت سیاست شرق‌گرایی یا غرب‌گرایی برای دستگاه دیپلماسی توضیح داد.

🔹او گفت من حتی به سیاست متوازن هم اعتقاد ندارم و معتقدم هر جا که منافع ملت ایران اقتضا کرد، باید حضور داشته باشیم.

🔹علی باقری کنی نزدیک به دو ساعت از زمان جلسه را به صورت ایستاده میزبانی کرد و با اصحاب رسانه سخن گفت.

🔹در این نشست چند بار از دکتر امیرعبداللهیان، وزیر فقید امور خارجه و شهدای رسانه یاد شد.

@ensafnews
وکیل: دادگاه توماج صالحی در اصفهان برگزار شد | منتظر صدور رای هستیم

@ensafnews
پیام تسلیت رئیس جمهور به مدیر انصاف نیوز

رئیس جمهور پزشکیان در پیام تسلیتی به مدیر انصاف نیوز نوشت:

برادر ارجمند، جناب آقای علی‌اصغر شفیعیان

درگذشت پدر گرانقدرتان، مرحوم حاج محمد شفیعیان، را به حضرتعالی که از دست‌اندرکاران و عناصر خدوم رسانه‌ای کشور هستید تسلیت می‌گویم.

برای آن مرحوم رحمت و مغفرت واسعه‌ی الهی و برای جنابعالی و سایر بازماندگان صبر و سلامت از خداوند منان مسئلت دارم.

مسعود پزشکیان، ریاست جمهوری اسلامی ایران

https://ensafnews.com/539373
@ensafnews
ابطحی: پزشکیان بعد از معرفی اعضای دولت، مظلوم واقع شد

@ensafnews
معاون زنان ستاد پزشکیان: به انتخاب پزشکیان احترام بگذاریم | مواظب بازی‌گردانی جناح رقیب در دولت چهاردهم باشیم

فاطمه راکعی، معاون زنان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان می‌گوید در ستاد از نزدیک با زنان و جوانانی برخورد کرده که به قول و تعهد پزشکیان امید بستند.

او در گفت‌وگوی خود با انصاف نیوز امیدوار بود این نگاه با روی کار آمدن امثال مجاهدان شنبه خدشه‌دار نشود. راکعی البته بر این باور بود که باید به انتخاب پزشکیان احترام گذاشت و در ضمن از خطر باز‌ی‌گردانی جناح رقیب گفت.

بخشی از گزارش مصاحبه:

فاطمه راکعی در آغاز مصاحبه در واکنش به ویدئو‌ی برخورد ماموران طرح نور با دختری ۱۴ ساله در تهران از انتقاداتی که مسعود پزشکیان به طرح نور، حجاب اجباری و بی‌اثر بودن آن داشته گفت. او امیدوار است بعد از شکل گرفتن معاونت زنان در این دولت تجدیدنظرهای اصولی در قانون عفاف و حجاب صورت گیرد.

متن کامل این مصاحبه را در این لینک بخوانید.
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «معاون زنان ستاد پزشکیان: به انتخاب پزشکیان احترام بگذاریم | مواظب بازی‌گردانی جناح رقیب در دولت چهاردهم باشیم فاطمه راکعی، معاون زنان ستاد انتخاباتی مسعود پزشکیان می‌گوید در ستاد از نزدیک با زنان و جوانانی برخورد کرده که به قول و تعهد پزشکیان امید بستند.…»
2024/10/04 19:21:27
Back to Top
HTML Embed Code: