Telegram Web Link
نسـل زد، واقع‌‌بین و بی‌اعتماد

|گزارشی از جزییات پیمایش تمایزهای نسلی در فضای مجازی|

مرکز نوآوری و شکوفایی فانوس در یک مطالعه تیپولوژی، میزان اعتماد اجتماعی، مصرف رسانه‌ای، کالاها و اقتصاد چرخشی را در میان آنها بررسی کرده تا به این پرسش پاسخ دهد که آیا همه نسل «زدی‌ها» مانند هم رفتار و فکر می‌کنند و به‌طورکلی با نسل‌های پیشین خود متفاوتند؟ این پژوهش به تازگی و با چند روش مختلف انجام شده است؛ بخشی از آن پیمایشی در شهر تهران بوده است که با یک نمونه 1200 نفری انجام شده، گردآوری داده آن از سوی مرکز افکارسنجی ایسپا صورت گرفته و در کنار آن مصاحبه‌های کیفی هم برای جمع‌آوری این اطلاعات انجام شده است.

بریده‌هایی از مصاحبه‌ با یکی از پژوهشگران این پروژه را بخوانید:

🔹یکی از پژوهشگران این پروژه می‌گوید: این نسل در مقایسه با نسل‌های گذشته در مقایسه با روندی که در جامعه ایران در دو، سه دهه اخیر در جریان بوده است، به سمت ارزش‌های فردگرایانه حرکت کرده است: «آنچه برای بخش بزرگی از آنها به‌عنوان ارزش فردی محسوب می‌شود، موفقیت فردی است. مهمترین چیزی که خود را با آن معرفی می‌کنند، دو مسئله است؛ یکی لذت بردن از زندگی و دیگری داشتن خانواده خوب.

🔹این پژوهشگر توضیح می‌دهد که متولدان این نسل به‌واسطه سیالیتی که در هویت و علایق آنها وجود دارد، احتمالاً کمتر دلبسته یک محیط ثابت می‌شوند و بیشتر به دنبال تجربه محیط‌های بیشتری می‌گردند تا با علایق‌شان سازگار باشد.

🔹نسل زدی‌ها مانند اکثر مردم احساس می‌کنند در آینده، وضعیت کشور بدتر می‌شود و به دیگران بی‌اعتمادند؛ همان‌طور که نتایج این پژوهش نشان می‌دهد و می‌گوید که این نسل به آینده شخصی خودشان نسبت به بقیه نسل‌ها خوشبین‌ترند و احتمالاً آنها سریع‌تر از بقیه نسل‌ها در مسیر فردگرایی خودخواهانه؛ یعنی موفق شدن بدون توجه به سرنوشت دیگران و جامعه گام برمی‌دارند.

🔹ویژگی‌های عمومی این نسل در پژوهش اخیر فردگرایی، کم‌حوصله، خوشبین به آینده خود، برابری‌طلب، تفاوت‌پذیر، ارتباط‌جو، سیالیت در هویت، سبک زندگی در حرکت و دارای فاصله نسلی به دست آمده است.

🔹نسل زدی‌های بیشتری در مقایسه با سایر نسل‌ها به مهاجرت فکر می‌کنند. اولویت اول 30 درصد از آنها مهاجرت است. برای 12 درصد نیز داشتن اندام زیبا و ظاهر متناسب، مهم‌ترین اولویت زندگی است.
(هم‌میهن)

@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 آیت‌الله ایازی در خانه اندیشمندان علوم انسانی: مجالس ما بیشتر از حسین از یزید و یزیدیان می‌گویند

@ensafnews
📸 تصویر پزشکیان در صفحه اول نیویورک تایمز

🔹مقاله نیویورک‌تایمز درباره انتخاب مسعود پزشکیان با تیتر «وعده‌های تغییر در ایران»
@ensafnews
محرومیت از خوابگاه و یک ترم تعلیق برای دانشجویان دانشگاه ساری | بخشودگی در قبال سفر اربعین

انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه ساری در کانال ایتای خود نوشت:

صدور حکم محرومیت از خوابگاه (بند ۶) برای ۳ دانشجوی دختر و تعلیق یک ترم بدون احتساب سنوات (بند ۹) برای دانشجوی دیگر در جلسه امروز کمیته بدوی انضباطی و پیشنهاد سفر اربعین در قبال بخشودگی احکام!

_تنبیه بند ۶ سنگین ترین مجازات درنظر گرفته شده در آیین نامه انضباطی دانشجویان درقبال عدم رعایت ضوابط پوشش ابلاغی وزارت میباشد.

@ensafnews
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 دفاع ابراهیم شیخ از تبعیض مثبت به نفع زنان و اقوام در چینش کابینه

@ensafnews
شام غریبان در تهران | از حضور نسل زدی‌ها تا عزاداران پرشمار افغان: شیعه و سنی یکی هستیم و برای عزاداری آمده‌ایم

آنچه می‌خوانید گزارشی از مراسم خیمه‌سوزان و شام غریبان در میدان امام حسین تهران است. بیشتر جمعیت را افغانستانی‌ها تشکیل داده بودند. برخی از ایرانی‌ها هم می‌گفتند دین‌داری جوان‌ها کم شده است اما محرم را قبول دارند.

به گزارش انصاف نیوز یکی از کسبه، عصر روز عاشورا در خیابان ۱۷ شهریور شمالی، به آقایی گفت: «یگان ویژه می‌رود سمت امام حسین. یعنی چه خبر است؟»

قبل از ساعت ۱۹ در میدان امام حسین، آقایی پشت بلندگو، والدین پسربچه‌ای به نام محمدحسین را صدا می‌کردند تا هر چه زودتر پسر گمشده‌شان را تحویل بگیرند.

شخص متولی مراسم، چند بار با خواهش از حاضران خواست تا برای حفاظت از جانشان، از خیمه فاصله بگیرند. مراسم خیمه‌سوزان روز عاشورا ساعت ۱۹ شروع شد و بعد از چند دقیقه هم با امنیت کامل به پایان رسید.

بنظر می‌رسید حدود دو سوم از جمعیت ۱۵۰۰ نفری عزاداران، افغانستانی‌ها بودند. چند نفر از آنها با پرچم فلسطین عکس گرفتند و درباره‌ی علت کارشان گفتند: همین‌جوری! در یک هیئت پرچم می‌دادند، ما هم گرفتیم و عکس را هم برای خودمان می‌خواهیم.

میان‌تیترها:

🔹دین را بد نشان داده‌اند

🔹شیعه و سنی فرقی نداریم

🔹آرزوی کسانی که شمع روشن می‌کردند

🔹نماز نمی‌خوانیم اما قلبا امام حسین را دوست داریم


متن کامل این گزارش
@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 به دولت جدید فرصت بدهیم

محمد بطحایی، رئیس کمیته فرهنگیان ستاد پزشکیان:

🔹زمان آقای رئیسی می‌گفتند که آقا اجازه دهید ایشان کارشان را کنند

🔹آقای پزشکیان هم نیاز به زمان دارد

🔹شرط اصلی موفقیت پزشکیان وفاق و همبستگی گروه‌های سیاسی‌ست

🔹حاصل این وفاق و همبستگی آن آرامشی‌ست که شرط اصلی پیشرفت جامعه است

@ensafnews
روایت خارج‌نشینان از حواشی انتخابات: شعبان بی‌مخیسم و چماقداری

حدود سه هفته از انتخابات ریاست جمهوری زودهنگام ایران گذشته است، انتخاباتی که از میزان مشارکت و تحریم تا نتیجه‌ی آن حرف زیادی برای گفتن دارد، اما موضوع دیگری که در آن بیش از گذشته مورد توجه قرار گرفت مشی بخشی از تحریم‌کنندگان صندوق رای ساکن خارج از کشور بوده است.

حرکتی که با هدف ایجاد شرمساری در رای‌دهنده، از چند سال قبل آغاز شد و امروز به ایجاد تونل وحشت و تحقیر رای‌دهنده‌گان با فحش‌های جنسی و جنسیتی تبدیل شده است.

بزعم منتقدین نثار فحش‌های جنسیتی و بی‌پرده‌‌ از سوی بخشی از مخالفین و تحریم کنندگان آن سوی آب‌ها، به رای‌دهندگان -یا هرآن کسی که در روز رای‌گیری به نمایندگی‌های ایران رفت و آمدی داشت، روشی برای پرهزینه کردن شرکت در انتخابات و در تعارضی کامل با ایده‌ها و تفکراتی چون آزادی‌خواهی، دموکراسی خواهی و حقوق زنان بوده است.

بخش‌هایی از گزارش:

محمد منظرپور: «ما شاهد یک نوع دگردیسی در ترکیب معترضین جلوی سفارت‌ها هستیم. در سال‌های قبل‌تر، معمولا تشکلی که در مقابل سفارتخانه‌ها –خصوصا سفارت ایران در لندن- تجمع می‌کرد حزب کمونیست کارگری بود؛ شعار می‌دادند و به شکل امروز فحاشی نمی‌کردند و سعی داشتند افرادی که برای رای‌گیری می‌آمدند را مورد نقد شدید قرار دهند...»

سینا عضدی نیز درمورد سازماندهی این افراد می‌گوید: «خنده‌دار این است که کسی که اینها را مثلا سازمان‌دهی می‌کند خودش تا چندسال پیش عکس‌هایش هست که در دفتر حفاظت منافع موقع رای دادن سلفی می‌گرفت!»

علی اکبر موسوی خوئینی، نماینده مجلس ششم که الان ساکن امریکاست، می‌گوید شاکله‌ی این تجمعات نشان از یک سازماندهی در پشت پرده دارد او مشخصا درمورد منطقه‌ی واشینگتن دی سی می‌گوید: «در آمریکا و مشخصا منطقه واشینگتن دی سی ارگانایزر اصلی این تجمعات مقابل صندوق‌های رای در ایالت‌های ویرجینیا-مریلند و شهر واشینگتن، مجموعه‌ای شناخته شده بنام گروه همبستگی برای ایران nsg=national solidarity group of iran بود که دارای گروهی تلگرامی بوده و فراخوان‌های آنان مرتب از سوی تلویزیون ایران اینترنشنال نیز منتشر شده و با برگزار کننده اصلی آن نیز مصاحبه‌هایی صورت می‌گرفت...

میان‌تیترها:

🔹زودتر رای را بدهم و از این فضا خلاص شوم
🔹علاقه‌ به راست افراطی
🔹موسوی خوئینی: سازمان‌دهی پشت پرده وجود دارد
🔹سینا عضدی: سازمان‌دهنده‌ی امروز چند سال پیش موقع رای دادن سلفی می‌گرفت
🔹قرابت تجمع کنندگان مقابل سفارت با رضا پهلوی
🔹از حمله به یک زن باردار تا تغییر مکان رای‌گیری
🔹دستگاه دیپلماسی ایران ضعیف عمل کرده


متن کامل این سه مصاحبه
@ensafnews
انصاف نیوز pinned «شام غریبان در تهران | از حضور نسل زدی‌ها تا عزاداران پرشمار افغان: شیعه و سنی یکی هستیم و برای عزاداری آمده‌ایم آنچه می‌خوانید گزارشی از مراسم خیمه‌سوزان و شام غریبان در میدان امام حسین تهران است. بیشتر جمعیت را افغانستانی‌ها تشکیل داده بودند. برخی از ایرانی‌ها…»
سعید جلیلی در توئیتی مخاطبان خود را به امضای کارزار «برگزاری علنی دادگاه متهمان کرسنت و انتشار صورت جلسات دادگاه» دعوت کرده است

@ensafnews
علی‌اصغر شفیعیان، سردبیر انصاف‌نیوز:

اصرار برای حرف زدن‌های زیاد رئیس جمهور را نمی‌فهمم. با این حال مسعود پزشکیان احتمالا ده روز دیگر کنفرانس خبری خواهد داشت.


@ensafnews
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥احساس شکست فقط برای جبهه پایداری و فرقه‌ای‌هاست

علی تاجرنیا، رئیس ستاد انتخاباتی تهران مسعود پزشکیان در گفت‌وگو با انصاف نیوز:

🔹اینکه دامنه‌ی وسیعی از نیروهای سیاسی کشور از اصولگرایان تا نیروهای پیشرویی مانند نهضت آزادی از مسعود پزشکیان حمایت کردند اتفاق جدیدی بود

🔹بنابر این دامنه‌ی وسیع مجموعه‌ی محدودی باقی می‌ماند که احساس شکست کند. محدود به جبهه‌ی پایداری و بخش های تند مذهبی‌ست که به دنبال حاکم کردن نوعی ایدئولوژی خاص در کشور هستند.

@ensafnews
2024/10/01 04:18:46
Back to Top
HTML Embed Code: