Telegram Web Link
🏴 آجرک اللّه یا بقیّة اللّه

امام باقر عليه السلام:
هيچ شب و روزی نيست مگر اين‌که تمامی جنيان و شياطين، امامان گمراهی و ضلالت را ديدار كرده... براي ايشان سخنان ناروا و دروغ می‌‏آورند. لذا آن امام ضلالت هر روز می‌گويد كه چنين و چنان شهود كرده‌‏ام.
📚 الکافی؛ ج۱، ص۲۵۳

لَيْسَ مِنْ يَوْمٍ وَ لَا لَيْلَةٍ إِلَّا وَ جَمِيعُ الْجِنِّ وَ الشَّيَاطِينِ تَزُورُ أَئِمَّةَ الضَّلَالَةِ وَ يَزُورُ إِمَامَ الْهُدَى عَدَدُهُمْ مِنَ الْمَلَائِكَةِ حَتَّى إِذَا أَتَتْ لَيْلَةُ الْقَدْرِ فَيَهْبِطُ فِيهَا مِنَ الْمَلَائِكَةِ إِلَى وَلِيِّ الْأَمْرِ خَلَقَ اللَّهُ أَوْ قَالَ قَيَّضَ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مِنَ الشَّيَاطِينِ بِعَدَدِهِمْ ثُمَّ زَارُوا وَلِيَّ الضَّلَالَةِ فَأَتَوْهُ بِالْإِفْكِ وَ الْكَذِبِ حَتَّى لَعَلَّهُ يُصْبِحُ فَيَقُولُ رَأَيْتُ كَذَا وَ كَذَا.

@ebnearabi
⭕️ سعادت در پیروی از اهل بیت علیهم السلام است

امام باقر علیه السلام فرمودند:
«به وسیله ما خدا بندگی می شود. و به وسیله ما خدا شناخته می شود. و به وسیله ما توحید خداوند متعال تحقق می یابد. و حضرت محمد صلی الله علیه و آله حجاب خدای متعال است»


🔺 علامه مجلسی رضوان الله علیه:
«بدان هر چه خیر و خوبی هست ما در اخبار ائمه معصومین علیهم السلام یافته ایم؛ چه، هیچ حکمتی از حکمت های الهی نیست مگر این که در اخبار اهل بیت ایشان برای مردمان بیان و شرح شده است، به شرط آن که فرد دارای دلی سالم و خردی درست باشد و اندیشه اش، با پیمودن کجراهه ها و کوره راهها، به انحراف کشیده نشده و قوه فهم و درک او با افکار منحرفان و تباهکاران خو نگرفته باشد.

راه رسیدن به رستگاری و دست یافتن به خوشبختی ها، برای کسی که پرده هوی و هوس را از دیده بصیرت خویش کنار زده و در درست کردن نیتش به پروردگار خود توسل جسته باشد، در این اخبار روشن و هویدا گشته است
.
خداوند تعالی فرموده است: «و آنان که در راه ما جهاد و تلاش کنند البته ما راههای خود را به آنان نشان می دهیم»عنکبوت۶۹

و محال است که خداوند تعالی خلاف وعده خود عمل کند به شرط آن که از درهایی وارد شوند که خداوند دستور داده است از آنها وارد شوند»

📚 العقائد ص۸۵ /محمد باقر مجلسی/ناشر:موسسة الهدی للنشر و التوزیع/۱۴۲۰ ه ق

@ebnearabi
⭕️ توضیحات علامه مجلسی درباره فراز پایانی دعای عرفه

علامه مجلسی رضوان الله تعالی علیه در مورد فراز آخر دعایِ عرفه میگوید:
کفعمی – رحمه الله – در کتاب البلد الامین و ابن طاووس نیز در کتاب مصباح الزائر این دعا را آورده اند.
که قبلا ذکر شد. البته به اندازه یک ورق از آخر دعا در این دو کتاب وجود ندارد، یعنی از آنجایی که می‌گوید: «خدایا من در بی نیازی ام، فقیرم» تا آخر دعا. و نیز این مقدار از دعا در برخی از نسخه‌های کهن کتاب الاقبال نیز یافت نشد. فرازهای دعا در این ورق، مطابق با دعاهای ائمه معصومین علیهم السلام نیست و بیشتر به ذوق و سلیقه صوفیان نزدیک است، از این رو، برخی از بزرگان بر آنند که این یک ورق از الحاقات صوفیه بر دعاست و از امامان معصوم نیست.
در هر صورت، این قسمت اضافی یا از سوی صوفیه در کتاب‌ها رفته است و سید بن طاووس با غفلت از حقیقت امر آن را آورده است و یا اینکه از جانب آنان در کتاب الاقبال اضافه شده است؛ و حالت دوم به آنچه ما اشاره کردیم، از عدم وجود این دعا در نسخه‌های کهن و کتاب مصباح الزائر، نزدیک تر است. و خداوند به حقیقت امور آگاه است.

📚بحارالانوار، ج۹۵، ص۲۲۷ و ۲۲۸

@ebnearabi
⭕️ دیدگاه مولوی درباره تشیع و شیعیان

🔺
در این نوشتار، صرفا به بررسی نمونه هایی از اشعار مولوی می پردازیم که صراحتا در آن به شیعیان اشاره شده است. وگرنه اکثر اشعار مولوی در مخالفتِ با اعتقادات صحیح مذهب حق (یعنی تشیع) است.

علامه مجلسی رحمه الله در این زمینه می نویسد:
«و در هیچ صفحه از صفحه‏ هاى مثنوى نیست که اشعار به جبر یا وحدت وجود یا سقوط عبادات یا غیر آنها از اعتقادات فاسد نکرده باشد.»

◾️ تشبیه شیعیان به خر هایی که تاب شنیدن فضائل عمر را ندارند!
مولوی در اشعار کنایه آمیز خود با تشبیه شیعیان به خر و موجودات ناشنوا، حقد خود نسبت به شیعیان را آشکار می کند و با زبانی تند و آتشین گلایه می کند که چرا شیعیان تاب شنیدن فضائل عمر را ندارند...(مشاهده متن اشعار در سایت)

◾️ رافضی خواندن شیعیان و ادعای دوستی حضرت علی علیه السلام و عمر
مولوی شیعیان را رافضی(خارج شدگان از دین!) می نامد و بر خلاف روایات خود اهل سنت، مدعی می شود که امیرمومنان علیه السلام و عمر با یکدیگر رابطه ای دوستانه داشته اند و اختلافی در کار نبوده است و در اشعار دیگرش نیز بر این مضامین تاکید می کند و می گوید:... (مشاهده متن اشعار در سایت)

◾️ شیعیان غافل اند و دین آنها تباه شده است
مولوی عزاداری اهل حلب برای سیدالشهدا علیه السلام را ناشی از غفلت و كم معرفتي آنان می داند و عزادارن از دید وی دین تباه و خرابی دارند! (مشاهده متن اشعار در سایت)

◾️ شیعیان سبزوار نماد افراد دنیا زده، فاسد العقیده و مکار ؛ یک سنی به نام “ابوبکر” نماد اقطاب و اولیای خداوند
مولوی در مثنوی خویش، یک داستانی خیالی ساخته و پرداخته می کند که در آن سلطان به مردم سبزوار که همگی شیعه بودند، امر می کند که برای رهایی از مرگ باید ابوبکر نامی را پیش من بیاورید. مردم هم با جستجو و فحص فراوان مردی ضعیف و نزار را می یابند که ابوبکر نام داشت و از وی درخواست می کنند که همراه آنها نزد شاه برود. و در نهایت مردم سبزوار به برکت آن ابوبکر، امان می یابند!
در نظر مولوی، سبزوار کنایه از ویرانکده دنیا است، چرا که مردمان آن، شیعی مذهب و قومی رذیل اند!

و آن مرد ضعیف و نزار که ابوبکر نام داشت نماد قطب عالم! و مردان حقی است کـه در میان اهل دنیا(شیعیان) و دشمنکده سبزوار، گرفتار و اسیر افتاده، مظلوم و ضایع شده اند و قدرشان نامعلوم است. و البته امان یافتن سبزواریان شیعی و بقای عالم به واسطه ابوبکر است!

او ابوبکر را قطب عالم، صاحب وصال، واسطه فیض حق و انسان کاملی می داند که در سبزوار دنیا جایی برای او نیست. این ابوبکر، اتصالی با عالم بالا دارد که در کلام نگنجد و قابل وصف نیست.

دشمنی شیعیان با اهل دل و اقطاب عالم نیز میراثی به جا مانده از روز الست است و آنها تاب دیدن انسان کامل و اولیای الهی را ندارند! و اگر هم با نرمی برخورد نمایند، از روی مکر و نفاق است. همین مضمون را نیز مولوی در جای دیگر بدون پوشش و بدون استفاده از نماد و… بدان اشاره کرده و همانگونه که پیش تر بیان شد، شیعیان را به خرانی تشبیه نموده که تاب شنیدن فضائل عمر بن خطاب را ندارند! [15]

مولوی در ادامه پا را فراتر می نهد و پیکان لجن پراکنی خویش را از شیعیان به ائمه شیعه علیهم السلام متوجه می کند. او شیعیان را به مردمانی تشبیه می کند که در تشخیص اولیای خداوند نیز به اشتباه رفته اند و آنهایی که از روی دلبستگی به دنیا و هوا و هوس! به ولایت ایشان دل داده اند، از مقربین درگاه الهی نیستند. اولیای واقعی امثال ابوبکر هستند، اما هوی و هوس، قوه ممیزه شیعیان را مختل نموده و آنها دیدگاه فاسدی نسبت به ابوبکر دارند.

از بس کنایه های مولوی در قالب تشبیه نسبت به شیعیان تند و زننده است که معلوم نیست مولوی در این داستان خیالی، می خواسته دلها را متوجه به اصطلاح اولیای حق کند، یا داشته نسبت به شیعیان و پیروان اهل بیت علیهم السلام عقده گشایی میکرده؟! و این به وضوح نشان می دهد که مولوی در تسنن خود بسیار متعصب و متصلب بوده و هیچ فرصتی را برای ابراز عقاید باطل خود فروگذار نکرده است.(مشاهده متن اشعار در سایت)




📌 مشاهده متن اشعار و توضیحات بیشتر در سایت


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈

🔻تركيا من أهم الدول التي تصدر المسلسلات في العالم وهي واحدة من منتجي المسلسلات القلائل الذين لديهم جمهور عالمي، خذ من أمريكا اللاتينية إلى الدول العربية وباكستان وأفغانستان و ایران و العراق و أکثر الدول الاسلامیة، و من المثير للاهتمام جداً هو أنّ العديد من هذه المسلسلات مستهدفة بشکل رصین و الاهداف هذه أکثرها مغایرة مع القواعد الاسلامیة الصحیحة، و لایخفیٰ بأنّ هذا الاسلوب نوع من الاسالیب الاستراتيجية الثقافية في مواجهة الدین و تطبیع کل فکر منحرف!

🔻ذهبت سياسة تركيا الجديدة في مجال الدين والثقافة إلیٰ إنشاء مسلسلات عن التصوف والفلسفة! مسلسل عن ابن سينا، ​​ومولوي، و يونس عمرو، وخواجة أحمد يسوي، وعبد القادر الجيلاني و "رحلة الطيور"  المأخوذ من كتاب منطق الطير لعطار النیسابوري، و الحاج بكتاش و ... هي بعض المشاريع السينمائية الجديدة في المجال الثقافي ويتم بثها حاليًا في وسائل الإعلام لتركية.

🔻في هذا المقطع، يمكنك أيضًا مشاهدة لقاء حسين بن منصور الحلاج بالشيخ يونس أمره، أحد أشهر الصوفيين الأتراك في عالم المعنىٰ عندهم!!

خـادم الرضا علیـه‌السـلام

@ebnearabi
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف
┅ ❁ـ﷽ـ❁ ┅┈ 🔻تركيا من أهم الدول التي تصدر المسلسلات في العالم وهي واحدة من منتجي المسلسلات القلائل الذين لديهم جمهور عالمي، خذ من أمريكا اللاتينية إلى الدول العربية وباكستان وأفغانستان و ایران و العراق و أکثر الدول الاسلامیة، و من المثير للاهتمام جداً هو…
ترجمه:
┅ ❁-﷽-❁ ┅┈

🔻 ترکیه یکی از مهمترین کشورهای صادرکننده سریال در جهان است و از معدود کشورهایی است که سریال‌هایش، مخاطبان جهانی دارد، از آمریکای لاتین تا کشورهای عربی، پاکستان، افغانستان، ایران، عراق و اکثر کشورهای اسلامی...

🔻 و جالب است كه بسياري از اين سريال ها به صورت هوشیارانه ای اهداف خاص خود را دنبال می‌کنند و اين اهداف اکثرا با قواعد صحيح اسلامي مغايرت دارد و پوشيده نيست كه اين شيوه، نوعي روش راهبردي فرهنگي برای مقابله با دين و ترويج افکار انحرافی است!

🔻 سیاست جدید ترکیه در زمینه دین و فرهنگ منجر به ساخت سریال هایی در زمینه تصوف و فلسفه شده است! سریال هایی از ابن سینا، مولوی، یونس عمرو، خواجه احمد یسوی، عبدالقادر گیلانی و سریال کوچ پرندگان برگرفته از کتاب منطق الطیر عطار نیشابوری و سریال حاجی بکتاش ولی و ... از پروژه های جدید سینمایی در حوزه فرهنگی و در حال پخش در رسانه های ترکیه است.

🔻 در این کلیپ همچنین می توانید دیدار حسین بن منصور حلاج با شیخ یونس امره (یکی از مشهورترین صوفیان ترک) در برزخ و عالم معنا را مشاهده کنید!
⭕️ تصوف امامتِ اہلبیت ؑ سے انحراف ہے 🇵🇰

✨️ آیۃ اللہ العظمیٰ شیخ حسین نوری ہمدانی

☣️ یہ منحرف فرقہ کہ جو اہلبیت ؑ سے جدا ہو گیا ہے، متبادل کے طورپر قطب اور اولیاء بنا بیٹھے ہیں۔ ان کا ایک پیر مولانا روم ہے جو مثنوی میں کہتا ہے:

آزمایش تا قیامت دائم است

پس بہ ہر دوری ولیی لازم است

پس امام حی و مطلق آن ولی است

خواه از نسل عمر خواه از علی است

♻️ ترجمہ: آزمائش قیامت تک ہے تو ہر زمانے میں ولی ہونا چاہئے۔ وہی ولی زندہ و مطلق امام ہے، چاہے عمر کی نسل سے ہو یا علی ؑ کی!

🔴 انہوں نے اہلبیت ؑ کو چھوڑ کر اقطاب و اولیاء بنا لئے۔ مذہبِ امامیہ میں اولیاء کچھ خاص شخصیات ہیں۔ ہم ولایتِ شخصی کے قائل ہیں جو پیغمبرؐ اور آئمہ ؑ میں منحصر ہے، جن کے نام متواتر احادیث میں آئے ہیں۔ یہ ولایتِ نوعی کے قائل ہیں، لہٰذا پیروں کو حجتِ خدا سمجھتے ہیں۔

📍 مرجع بزرگوار کے مکمل بیان کو پڑھنے کیلئے مندرجہ ذیل لنک پر کلک کیجئے:-

https://ebnearabi.com/ur/346

@ebnearabi
🎥 مرحوم آیت‌الله محمدتقی شريعتمداری: مطالب و استدلالات فلسفه باطل و غلط است + ویدئو

🔺 آیت‌الله محمدتقی شريعتمداری مجتهد و فیلسوف و از شاگردان اساتید و آیات مرتضی مطهری، میرزا ابوالحسن شعرانی، رفیعی قزوینی، محمدتقی آملی و سید احمد خوانساری بود.


▪️حجت الاسلام کریمی از شاگردان مرحوم شریعتمداری می گوید:
«ایشان از شاگردان نزدیک شهید مطهری در رشتۀ فلسفه محسوب می‌شد، به‌گونه‌ای که آقای مطهری در یکی از کتب خویش به‌نام «جامع معقول و منقول» از آیت‌الله شریعتمداری یاد کرده است. مرحوم شریعتمداری تقریرات شهید مطهری را به‌زبان عربی به‌رشتۀ تقریر در آورد و در انتها نیز تمام آنها را تقدیم استاد خود کرد. آقای علی مطهری که مسئول نشر آثار پدرشان است، گفت شهید مطهری، فقط آیت‌الله شریعتمداری را شاگرد خویش می‌دانست.

استادمان از یک زمانی به معارف اهل‌بیت(علیهم السلام) گرایش یافت به‌گونه‌ای که دیگر فرصت پرداختن به فلسفه را نداشت. این تصمیم استاد در همان زمان حیات شهید مطهری شکل گرفت. خود ایشان به بنده می‌گفت شهید مطهری چندین بار نزدشان آمد تا استاد را به فلسفه بازگرداند، اما تصمیم ایشان قطعی بود...»



🔺 گزارشی از مباحث مطرح شده توسط مرحوم آیت الله شریعتمداری در فایل ویدئویی:
کسانی که به فلسفه و کلام آشنایی دارند ميدانند که بسیاری از استدلال‌های (فلسفه) در خصوص خداوند اصلا نه در قرآن ریشه دارد و نه در کلام معصومین(علیهم‌السلام).
کلماتی بافتند و خواستند که نتیجه گیری کنند و امکان هم ندارد که بتواند نتیجه بخش باشد.
چون اگر یک استدلال درست در اینها باشد، خود قرآن و معلمین قرآن، اولی هستند که استدلالات صحیح را ذکر کنند و فروگذار نکنند. لذا اگر حرف درستی داشتند در قرآن و سنت مطرح می شد.
قرآنی که استدلال می کند و می گوید ما با دلیل و بینه حرف می زنیم، آیا ممکن است استدلال خوبی وجود داشته باشد و ذکر نکند؟
ما خداوند را با هیچ مخلوقی هم سنخ و شبیه و شریک نمی دانیم. ذات اقدس الهی شبیه هیچ یک از مخلوقات نیست.
بنابراین کسانی که می گویند یک حقیقت واحده ای هست که اصل منبع اقیانوسی آن حقیقت واحده، خداوند است و مخلوقات، رشحات و تنزلات و رقیق شده های آن هستند، این غلط است و چنین چیزی صحیح نیست… شیء بخلاف الاشیاء
ذات اقدس الهی به وجود آورنده مخلوقات است و نمی توان او را با ابزار های انسانی شناخت.
اصل اصیل در قرآن کریم درباره توحید پروردگار، این است که خداوند یگانه است و نظیر ندارد و قریب الافق نیز ندارد.
اینکه بگوییم او مصدر اول است اینها باطل است... ذات اقدس الهی قابل شناسائی توسط انسان نیست.



📌 مشاهده ویدئو در سایت


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
⭕️ تحمیل مخطوطة الكتاب الشهاب‌ الثاقب في الرد علی ‌المتصوفة وإبطال اقوالهم وذکر بدعهم وأنّهم قايلون بوحدة الوجود للسید دلدار علی نقوی لکهنویی (بصيغة PDF)

📌
https://ebnearabi.com/ar/236/تحمیل-مخطوطة-الكتاب-الشهاب-الثاقب-في.html

@ebnearabi
⭕️ قواعد توحیدی در بیان امام هادی علیه السلام:

[تحف العقول] ، عَنْ  أَبِي اَلْحَسَنِ اَلثَّالِثِ عَلَيْهِ السَّلاَمُ قَالَ:

🔸 إِنَّ اَللَّهَ لاَ يُوصَفُ إِلاَّ بِمَا وَصَفَ بِهِ نَفْسَهُ

🔸وَ أَنَّى يُوصَفُ اَلَّذِي تَعْجِزُ اَلْحَوَاسُّ أَنْ تُدْرِكَهُ وَ اَلْأَوْهَامُ أَنْ تَنَالَهُ وَ اَلْخَطَرَاتُ أَنْ تَحُدَّهُ وَ اَلْأَبْصَارُ عَنِ اَلْإِحَاطَةِ بِهِ

🔸نَأَى فِي قُرْبِهِ وَ قَرُبَ فِي نَأْيِهِ

🔸كَيَّفَ اَلْكَيْفَ بِغَيْرِ أَنْ يُقَالَ كَيْفَ وَ أَيَّنَ اَلْأَيْنَ بِلاَ أَنْ يُقَالَ أَيْنَ هُوَ مُنْقَطِعُ اَلْكَيْفِيَّةِ وَ اَلْأَيْنِيَّةِ

🔸اَلْوَاحِدُ اَلْأَحَدُ جَلَّ جَلاَلُهُ وَ تَقَدَّسَتْ أَسْمَاؤُهُ.


اصول توحیدی که در این روایت شریف بیان شده عبارت است از:
۱_ انحصار راه شناخت و توصیف خداوند به بیان وحی. ( پس از قبول وحی از طریق عقل)

۲_ عدم قدرت عقل و حس بشر بر نیل و احاطه به پروردگار. ( عقل فقط قدرت بر اثبات ذات پروردگار دارد، نه احاطه بر او و توصیف او ، همچانکه چشم و حس بشر از ادراک حسی ذات حق عاجز است)

۳_ خداوند هم سنخ با خلق نیست تا قرب و بعد مکانی با خلق داشته باشد، به همین جهت در عین حال که نزدیک به خلق است از حیث احاطه بر خلق، از آن دور است از حیث عدم سنخیت و تشابه

۴_ خداوند خالق کیفیت و مکان است یعنی این دو حقیقت را از کتم عدم به وجود آورده است پس خود او کیفیت و مکان نداشته و ندارد.

۵_ خداوند یگانه است و هیچ چیز همانند او نیست و حتی نامهای او نیز مقدس از درک عقل بشر است.

🔺اما صوفیه و فلاسفه اساس خداشناسی خود را بر تشبیه و قیاس و تفکر در ذات حق تعالی بنا گذاشته و به عقائدی همچون وحدت وجود و قدم عالم و ... معتقد گردیده اند.

@ebnearabi
Forwarded from آئین و خرد
✳️عید غدیر مبارک

🔴فرصت استثنائی برای دانشجویان آئین و خرد در تابستان ۱۴۰۲

📚دوره آنلاین ادبیات عربی

تا ۷۰ درصد تخفیف به مناسبت عید غدیر
+ هدیه عضویت در کانال اختصاصی دوره‌های آموزشی اساتید جهان تشیع

🔻ویژگی های دوره ادبیات عربی

۱) آموزش صرف و نحو و بلاغت
۲) آموزش معانی و بیان
۳) شرح کتاب مبادی العربیه جلد ۲
۴) توان شرکت در آزمون‌های صرف و نحو حوزه‌های علمیه
۵) آموزش آنلاین در ۴۰ تا ۵۰ جلسه
۶) جلسات به صورت آفلاین نیز در اختیار شما خواهد بود
۷)عضویت در گروه و کانال ادبیات عربی برای همیشه و پرسش و پاسخ مستقیم با استاد درس
۸) روز‌های یکشنبه و سه‌شنبه هر هفته

توجه : این دوره در کنار دوره های منطق و اصول فقه در تابستان ۱۴۰۲ برگزار می‌شود

برای ثبت نام به آیدی زیر پیام دهید
@ayeenkherad

@ayeen_kherad
⭕️ استفتاء از آیت الله سیستانی درباره مراقبه و جهاد با نفس و نقش استاد در آن
📌 مشاهده در سایت



🇬🇧 The question of spiritual guide – Grand Ayatollah Sistani
📌 https://ebnearabi.com/en/2023/07/05/the-question-of-spiritual-guide-grand-ayatollah-sistani/



🇵🇰 کسی کو روحانی مرشد بنانے کا مسئلہ – آیۃ اللہ العظمیٰ سید علی سیستانی
📌 https://ebnearabi.com/ur/473




🇦🇪 استفتاء من آية الله السيستاني عن المراقبة والجهاد النفس ودور المعلم فيه
📌 https://ebnearabi.com/ar/296


سوال: چگونه انسان می تواند با نفس خود جهاد کند و روح خود را برای پاکسازی از رذائل و آلودگی های اخلاقی تهذیب نماید؟ و به ریاضت های شرعی بپردازد؟ آیا ممارست بر ریاضت های شرعی بدون استاد ممکن است؟ با توجه به اینکه فرد کتب بسیاری در این زمینه مطالعه می کند، به سخنرانی ها و مواعظ گوش فرا می دهد، مراقبه و تلاش می کند، اما احساس می کند که قادر به تربیت نفس خود نیست، به همین دلیل احساس ناامیدی و خسران می کند، و از حضرتعالی تمنا دارد که او را برای خروج از این وضعیت راهنمایی فرمائید.


پاسخ: مراقبه و ریاضت های مشروع، نیازی به استاد ندارد. برای این منظور، کافی است به آنچه در رساله های عملیه آمده عمل کند و با ترک لذت های حرام، با نفس خود مبارزه و مقابله نماید. و اما ترک لذت‌های مشروع اگر افراط در آنها نباشد واجب نیست.


🔹 پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف:
https://www.tg-me.com/ebnearabi
@ebnearabi
🔹 قَالَ سیدنا و مولانا اَلْإِمَامُ اَلصَّادِقُ صَلَوَاتُ اَللهِ عَلَيْهِ : وَ اَللَّهِ لَوْ عَرَفَ اَلنَّاسُ فَضْلَ هَذَا اَلْيَوْمِ بِحَقِيقَتِهِ لَصَافَحَتْهُمُ اَلْمَلاَئِكَةُ فِي كُلِّ يَوْمٍ عَشْرَ مَرَّاتٍ … وَ مَا أَعْطَاهُ اَللَّهُ لِمَنْ عَرَفَهُ مَا لاَ يُحْصَى بِعَدَدٍ.

🟠 حضرت صادق صلوات الله و سلامه علیه:
به خدا قسم اگر مردم فضيلت واقعی «روز غدير» را می شناختند ، فرشتگان روزی ده بار با آنان مصافحه می كردند... و بخشش های خدا به كسی كه آن روز را شناخته ، قابل شمارش نيست.

📚مصباح المتهجد، ص۷۳۸

@ebnearabi
🔹 اگر می خواهید با امیرالمؤمنین علیه السلام محشور شوید و از رفقای آن حضرت باشید، بر خواندن سوره «العادیات» مداومت ورزید

🔺عَنْ أَبِي عَبْدِ اللَّهِ علیه السلام قَالَ: مَنْ‏ قَرَأَ سُورَةَ الْعَادِيَاتِ‏ وَ أَدْمَنَ‏ قِرَاءَتَهَا بَعَثَهُ اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ مَعَ أَمِيرِ الْمُؤْمِنِينَ علیه السلام يَوْمَ الْقِيَامَةِ خَاصَّةً وَ كَانَ فِي حَجْرِهِ وَ رُفَقَائِهِ.
📚ثواب الأعمال، ص125

حضرت صادق عليه السّلام: كسى كه سوره عاديات را بخواند و بر تلاوت آن مداومت نمايد، خداوند او را در روز قيامت، خصوصاً با اميرالمؤمنین علیه السلام مبعوث می کند و وی در کنف حمایت امیرالمؤمنین علیه السلام و از رفقای ایشان خواهد بود.


دیگر خواص خواندن سوره العادیات

1) قالَ رَسُولُ الله صلّى الله عليه و آله: مَنْ‏ قَرَأَ سُورَةَ الْعَادِيَاتِ اُعْطِيَ مِنَ الأجرِ كَمَنْ قَرَأَ اْلقُرْآنَ، وَ مَنْ أَدْمَنَ‏ قِرَاءَتَهَا و عَلَيهِ دَيْنٌ أعانَهُ اللهُ عَلَى قَضائِهِ سَريعاً، كائِناً ما كانَ. (البرهان في تفسير القرآن، ج‏5، ص731 به نقل از خواصّ القرآن)

رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: هرکس سوره عادیات را قرائت کند، به وی پاداشی همچون پاداش کسی که همه قرآن را قرائت کرده باشد، عطا می شود. و کسی که بر خواندن این سوره مداومت نماید و دینی بر گردن او باشد، دین او هرچقدر باشد، خداوند وی را بر ادای سریع دینش کمک می کند.

2) قالَ رَسُولُ الله صلّى الله عليه و آله: مَنْ صَلَّى بِهَا الْعِشاءَ الآخِرَةَ عَدَلَ ثَوابُهَا نِصْفَ الْقُرآنِ، وَ مَنْ أدْمَنَ قِراءَتَها وَ عَلَيْهِ دَيْنٌ أعانَهُ اللهُ تَعالى عَلَى قَضائِهِ سَريعاً. (البرهان في تفسير القرآن، ج‏5، ص731 به نقل از خواصّ القرآن)

رسول خدا صلّی الله علیه و آله فرمود: هرکس سوره عادیات را در نماز عشا بخواند، معادل پاداش (قرائت) نصف قرآن برای او منظور می شود. کسی که بر قرائت این سوره مداومت ورزد، و دینی داشته باشد، خداوند وی را بر ادای سریع دینش کمک می کند.

3) قالَ الصّادِقُ عليه السّلام: مَنْ قَرَأ‌ سُورَةَ الْعَادِيَاتِ لِلْخائِفِ أمِنَ مِنَ الْخَوْفِ، وَ قِراءَتُها لِلْجائِعِ يَسْكُنُ جُوعَهُ، وَ الْعَطْشانُ يَسْكُنُ عَطَشَهُ، فَإذا قَرَأها وَ أدْمَنَ قِراءَتَها الْمَدْيُونُ أدَّى اللهُ عَنْهُ دَيْنَهُ بِإذْنِ اللهِ تَعَالى. (البرهان في تفسير القرآن، ج‏5، ص731 به نقل از خواصّ القرآن)

حضرت صادق علیه السلام فرمود: هرکس سوره عادیات را برای فرد ترسان بخواند، از خوف ایمن می گردد. قرائت آن برای فرد گرسنه، سبب آرام شدن گرسنگی وی می شود، و قرائت آن برای فرد تشنه، سبب آرامش تشنگی وی می شود. اگر مدیون بر خواندن این سوره مداومت نماید، خداوند دینش را ادا خواهد فرمود.


سوره العادیات:

بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ. وَ الْعَادِيَاتِ ضَبْحاً(1) فَالْمُورِيَاتِ قَدْحاً(2) فَالْمُغِيراتِ صُبْحاً(3) فَأَثَرْنَ بِهِ نَقْعاً(4) فَوَسَطْنَ بِهِ جَمْعاً(5) إِنَّ الْإنْسَانَ لِرَبِّهِ لَكَنُودٌ(6) وَ إِنَّهُ عَلىَ‏ ذَالِكَ لَشَهيدٌ(7) وَ إِنَّهُ لِحُبّ‏ِ الْخَيْرِ لَشَدِيدٌ(8) أَ فَلَا يَعْلَمُ إِذَا بُعْثِرَ مَا فِى الْقُبُورِ(9) وَ حُصِّلَ مَا فِى الصُّدُورِ(10) إِنَّ رَبَّهُمْ بِهِِمْ يَوْمَئِذٍ لَخَبِيرٌ (11)

«اللّهمّ عجّل لولیّک الفرج»

@ebnearabi
📝 يا أميرالمؤمنين شهادت می‌دهم مقصود خداوند مقتدر و مهربان، شما هستید که فرمود: « و این است راه راست مـن، پس از آن پیروی کنید و از راه‌های دیگر که موجب تفرقه شما از راه اوست، متابعت نکنید. »

● وَ أشْهَدُ أَنَّكَ المَعْنِيُّ بِقَوْلِ العَزِيزِ الرَّحیمِ : « إِنَّ هذا صِرَاطِي مُسْتَقِیماً فَٱتَّبِعُوْهُ وَ لا تَتّّبِعُوا السُّبُلَ فَتَفَرَّقُوا بِکُمْ عَنْ سَبِیْلِهِ »

📚 از زیارت غدیریه

🔅اللهم عجل لولیک الفرج🔅
2024/09/30 13:32:05
Back to Top
HTML Embed Code: