Telegram Web Link
🌺 وكأن الأرض خُلقَت من جديدٍ بميلاد أبيها أبي تراب 🌺
🗯 وقتی توماس کارلایل فیلسوف ، ریاضیدان و تاریخ نگار اسکاتلندی هم شیفتهٔ حکومت عدل علوی است.

🔸«... جوانمردی چون علی را چگونه میشود دوست نداشت؟ او فردی با ذهنی متعالی بود، همانطوری که نشان داده و وجودش مملو از محبت و عاطفه بوده است و سلحشوری بسیار شجاع به مانند شیر، در عین حال دارای رحم و ترحم ، حق و حقیقت و مهرورزی. شهادت او بخاطر شدت عدالت او و ایثارش برای دیگران بوده است...»

📗 On Heroes ، hero wordship، and the Heroic in History _ page 63
🗯 فقر مردم عامل بی کفایتی حاکمان

🔻 امیرالمومنین علیه السلام در نامه خود خطاب به استاندار خویش در مصر ؛ جناب مالک اشتر فرمودند:

« ...بی تردید خرابی هر سرزمینی از تنگدستی مردمان آن است و تنگدستی مردم هم از رو کردن زمامداران به مال اندوزی و بدگمانی حاکمان به ماندن خویش [به آینده حکومت خویش اعتماد ندارند] و کم بهره‌گیری حاکمان در عبرت گیری از گردش روزگار است

📚نهج‌البلاغه نامه ۵۳
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف pinned «🔹 برخی روایات بشارت به شیعیان بر زیارت امیر مؤمنان علی علیه السلام هنگام احتضار 🔺 امام صادق (علیه السّلام) فرمود: هیچیک از دوستان و یاران ما و یا دشمنان و مخالفان ما نمی میرند مگر آنکه رسولخدا و امیرالمومنین و فرزندانش حسن و حسین (علیهم السلام) نزد آنان حاضر…»
🗯 محقق و ادیب معروف مسيحى جورج جرداق در كتاب خود به نام‌ «الامام علي صوت العدالة الانسانية» در عظمت عهدنامه جناب مالک اشتر مى‌نويسد:

🔸«بسيار مشكل است كه انسان اختلافى در ميان اين عهدنامه و اعلاميّه جهانى حقوق بشر بيابد، بلكه تمام نكات اساسى موجود در اين اعلاميه در عهدنامه امام عليه السلام ديده مى‌شود. اضافه بر اين در عهدنامه امام چيزى است كه در اعلاميه جهانى حقوق بشر نيست و آن عواطف عميق انسانى است كه بر تمام اين نامه سايه افكنده است.»

📚پيام امام امير المومنين علیه‌السلام - مكارم شيرازى، ناصر جلد 10صفحه356
🗯 وظیفه حکومت در برابر فقرا

قال امیرالمومنین علیه السلام:

ثم احتَمِلِ الخُرق مِنهُم و العِیَّ و نح عَنهُمُ الضِّیقَ و الأنفَ یبسُطِ اللّٰهُ علیڪَ بذلِکَ أکنافَ رَحمتِهِ یُوجِبُ لڪَ ثوابَ طاعَتِهِ

پس درشتی و سخنان ناهموار فقرا را بر خود هموار کن و تندخویی و خود بزرگ بینی را از خود دور ساز تا خداوند از رحمت خود , تو را مستوجب پاداش فرماید.

📚 نهج البلاغه نامه ۵۳
🗯 آقازادگی در حکومت امیرالمومنین علیه السلام

قال امیرالمومنین علیه السلام:

🔸فَاتَّقِ اللَّهَ وَارْدُدْ إِلَی هؤُلَاءِ الْقَوْمِ أَمْوَالَهُمْ، فَإِنَّکَ إِنْ لَمْ تَفْعَلْ ثُمَّ أَمْکَنَنِی اللَّهُ مِنْکَ لَأُعْذِرَنَّ إِلَی اللَّهِ فِیکَ، وَلَأَضْرِبَنَّکَ بِسَیفِی الَّذِی مَا ضَرَبْتُ بِهِ أَحَداً إِلَّا دَخَلَ النَّارَ!وَوَاللَّهِ لَوْ أَنَّ الْحَسَنَ وَالْحُسَینَ فَعَلَا مِثْلَ الَّذِی فَعَلْتَ مَا کَانَتْ لَهُمَا عِنْدِی هَوَادَةٌ وَ لَا ظَفِرَا مِنِّی بِإِرَادَةٍ حَتَّی آخُذَ الْحَقَّ مِنْهُمَا...

🔸 امیرالمومنین در نامه ای خطاب به پسر عم خود ابن عباس می‌نویسند:
پس از خدا بترس و اموال این گروه را بدانان بازگردان. اگر چنین نکنی و خداوند مرا بر تو چیره سازد با تو چنان خواهم کرد که خداوند طلب بخشش مرا بپذیرد؛ و با همان شمشیرم تو را خواهم نواخت که نشد بر احدی بزنم و به جهنم نرود.
به خدا سوگند، اگر حسن و حسین نیز چنان می‌کردند که تو کردی در بارۀ آنان هیچ نرمشی نشان نمی‌دادم؛ و آنان به خواستۀ خود نمی‌رسیدند تا آن که حق را از آنان با
ز پس ستانم.

📚 نهج البلاغه نامه ۴۲
👈🏼 کشتن نسائی عالم برجسته #اهل_سنت بخاطر طعن به معاویه


#مزی در ترجمه وی می‌گوید :
او یکی از پیشوایان برجسته و حافظان استوار و بزرگان مشهور بود
📚 تهذیب الکمال ج1 ص329

#ابن کثیر در باره او می‌گوید :
پیشوای زمان خویش ، و کسی که بر همنظران و بزرگان زمان خویش پیشی گرفت ؛ و به شهر های مختلف مسافرت کرد
📚 البدایة والنهایة ج11 ص123



#ابن جوزی و بسیاری بزرگان #اهلسنت در سبب کشته شدن نسائی می‌گویند:
نسایی در آخر عمر خویش از #مصر به #دمشق رفت ؛ پس در آنجا از او در مورد معاویه و فضیلت های او سوال کردند ؛ پس گفت : آیا به این که او را هم شان علی دانستید راضی نشدید، حال می خواهید او را از علی برتر کنید؟
پس آنقدر به او زدند تا او را از مسجد بیرون کردند؛ او را به #رمله یا #مکه بردند و در آنجا از دنیا رفت.
📚 المنتظم ج6 ص131
تذکرة الحفاظ ج2 ص700
تهذیب الکمال ج 1 ص132 و ...




#نقد_وهابیت
#معاویة_بن_ابی_سفیان
#مطاعن #مطاعن_معاویه
#مطاعن #مطاعن_دشمنان_اهلبیت
#عدالت_صحابه #نظریه_عدالت_صحابه
.
Forwarded from حدیث گراف
قسمتی از خطبه حضرت زینب سلام الله علیها در کاخ یزید لعنت الله علیه:

ای یزید آیا گمان می بری این که اطراف زمین و ‌آفاق آسمان را بر ما تنگ گرفتی و راه چاره را بر ما بستی که ما را به مانند کنیزان به اسیری برند، ما نزد خدا خوار و تو سربلند گشته و دارای مقام و منزلت شده ای، پس خود را بزرگ پنداشته به خود بالیدی، شادمان و مسرور گشتی که دیدی دنیا چند روزی به کام تو شده و کارها بر وفق مراد تو می چرخد، و حکومتی که حق ما بود در اختیار تو قرار گرفته است، آرام باش، آهسته تر. آیا فراموش کرده ای قول خداوند متعال را «و کسانی که کافر شدند، گمان نکنند مهلتی که به آنان می دهیم به سودشان خواهد بود، جز این نیست که مهلتشان می دهیم تا بر گناه خود بیفزایند، و برای آنان عذابی خوار کننده است» ( ترجمه سوره آل عمران / آیه 178) - منبع: مقتل الحسین، ابومخنف، ترجمه سید علی محمد موسوی جزایری

در بلاغت چون علی در فصاحت چون حسن
در شهامت چون حسین و در حیا چون مادر است

◼️ 15ماه رجب، سالروز رحلت حضرت زینب سلام الله علیها بر شما تسلیت باد

🆔 @hadisgraph
🗯 شدت عدالت امیرالمومنین علیه السلام

🔸امیرالمومنین علیه السلام در نامه‌ای به جناب محمد بن ابوبکر که از جانب ایشان به امارت مصر منصوب شده بود فرمودند:

«آسِ بَيْنَهُمْ فِي اللَّحْظَةِ وَ النَّظْرَةِ وَ الْإِشَارَةِ وَ التَّحِيَّةِ، حَتَّى لَا يَطْمَعَ الْعُظَمَاءُ فِي حَيْفِكَ وَ لَا يَيْأَسَ الضُّعَفَاءُ مِنْ عَدْلِك»

🔻 به صورت یکسان و یکنواخت گوشۀچشم، نگاه، اشاره،سلام وتعارف خود را بین آنان تقسیم کن تا زورمندان در نقض عدالت به نفع خودشان طمع نورزند و ضعيفان از عدالت تو مأيوس نشوند.
🔹 تلاوت سوره واقعه و هم نشینی با امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام

🔺ابو بصیر از امام صادق (علیه السّلام) نقل می‌کند:
«مَنْ قَرَأَ فِی کُلِّ لَیْلَةِ جُمُعَةٍ الْوَاقِعَةَ أَحَبَّهُ اللَّهُ وَ أَحَبَّهُ إِلَى النَّاسِ أَجْمَعِینَ وَ لَمْ یَرَ فِی الدُّنْیَا بُؤْساً أَبَداً وَ لَا فَقْراً وَ لَا فَاقَةً وَ لَا آفَةً مِنْ آفَاتِ الدُّنْیَا وَ کَانَ مِنْ رُفَقَاءِ أَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) وَ هَذِهِ السُّورَةُ لِأَمِیرِ الْمُؤْمِنِینَ (علیه السلام) خَاصَّةً لَا یَشْرَکُهُ فِیهَا أَحَدٌ»

🔺 ترجمه: هر کس در هر شب جمعه سوره واقعه را تلاوت کند، خداوند او را دوست خواهد داشت؛ او را در نزد همه مردم نیز محبوب خواهد ساخت؛ در دنیا بدبختى و تنگدستى و نادارى نمى‌‏بیند؛ آسیبى از آسیب‌هاى دنیا به او نمى‌‏رسد، و از همنشینان امیرمؤمنان (علیه السلام) خواهد بود.
این سوره مخصوص امیر مؤمنان (علیه السلام) است و هیچ کس با او در آن شریک نیست.

📚 شیخ صدوق، ثواب الأعمال و عقاب الأعمال، ص 117، دار الشریف الرضی للنشر، قم، چاپ دوم، 1406ق.
پژوهشی درباره ابن عربی، عرفان و تصوف pinned «🔹 تلاوت سوره واقعه و هم نشینی با امیر مؤمنان علی بن ابی طالب علیه السلام 🔺ابو بصیر از امام صادق (علیه السّلام) نقل می‌کند: «مَنْ قَرَأَ فِی کُلِّ لَیْلَةِ جُمُعَةٍ الْوَاقِعَةَ أَحَبَّهُ اللَّهُ وَ أَحَبَّهُ إِلَى النَّاسِ أَجْمَعِینَ وَ لَمْ یَرَ فِی الدُّنْیَا…»
قالَ مولانا الرًِّضا عَلَیهِ السَّلَام:
بَاكِرُوا بِالصَّدَقَةِ فَمَنْ بَاكَرَ بِهَا لَمْ يَتَخَطَّاهُ اَلدُّعَاءُ

امام رضا علیه السّلام فرمودند:
روز خود را با دادن صدقه اغاز کنید که هرکس چنین کند دعایش به خطا نرود.

📚عیون الاخبار ، ج ۲ ، ص ۹۲

@razavi_hadiths

📌” در نشر معارف امام مهربانی ها سهیم باشیم”
Forwarded from جِلَاءٌ لِلْقُلُوبِ (نعیمی)
▪️[كفایة الأثر] مُحَمَّدُ بْنُ عَلِیٍّ عَنِ ابْنِ عُبْدُوسٍ عَنِ ابْنِ قُتَیْبَةَ عَنْ حَمْدَانَ بْنِ سُلَیْمَانَ عَنِ الصَّقْرِ بْنِ أَبِی دُلَفَ قَالَ سَمِعْتُ أَبَا جَعْفَرٍ مُحَمَّدَ بْنَ عَلِیٍّ الرِّضَا علیه السلام یَقُولُ الْإِمَامُ بَعْدِی ابْنِی عَلِیٌّ أَمْرُهُ أَمْرِی وَ قَوْلُهُ قَوْلِی وَ طَاعَتُهُ طَاعَتِی وَ الْإِمَامُ بَعْدَهُ ابْنُهُ الْحَسَنُ أَمْرُهُ أَمْرُ أَبِیهِ وَ قَوْلُهُ قَوْلُ أَبِیهِ وَ طَاعَتُهُ طَاعَةُ أَبِیهِ ثُمَّ سَكَتَ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ فَمَنِ الْإِمَامُ بَعْدَ الْحَسَنِ فَبَكَی علیه السلام بُكَاءً شَدِیداً ثُمَّ قَالَ إِنَّ مِنْ بَعْدِ الْحَسَنِ ابْنُهُ الْقَائِمُ بِالْحَقِّ الْمُنْتَظَرُ فَقُلْتُ لَهُ یَا ابْنَ رَسُولِ اللَّهِ وَ لِمَ سُمِّیَ الْقَائِمَ قَالَ لِأَنَّهُ یَقُومُ بَعْدَ مَوْتِ ذِكْرِهِ وَ ارْتِدَادِ أَكْثَرِ الْقَائِلِینَ بِإِمَامَتِهِ فَقُلْتُ لَهُ وَ لِمَ سُمِّیَ الْمُنْتَظَرَ قَالَ إِنَّ لَهُ غَیْبَةً یَكْثُرُ أَیَّامُهَا وَ یَطُولُ أَمَدُهَا فَیَنْتَظِرُ خُرُوجَهُ الْمُخْلِصُونَ وَ یُنْكِرُهُ الْمُرْتَابُونَ وَ یَسْتَهْزِئُ بِهِ الْجَاحِدُونَ وَ یَكْذِبُ فِیهَا الْوَقَّاتُونَ وَ یَهْلِكُ فِیهَا الْمُسْتَعْجِلُونَ وَ یَنْجُو فِیهَا الْمُسْلِمُونَ.

▪️صقر بن أبی دلف می‌گوید: از حضرت جواد علیه السّلام شنیدم که می‌فرمودند: امام بعد از من، پسرم علی است. امر او امر من، گفته او گفته من و پیروی از او پیروی از من است.
امام بعد از او، فرزندش حسن است. امر او امر پدرش، گفته او گفته پدرش و طاعت وی طاعت پدرش است.
سپس حضرت سکوت فرمود. من عرض کردم: یابن رسول اللَّه! بعد از فرزند شما حسن، امام کیست ؟! حضرت سخت گریست.
آنگاه فرمودند: امام بعد از حسن، فرزندش قائم به حق و منتظر است.
عرض کردم: چرا او را قائم می‌گویند ؟! فرمودند: زیرا بعد از آنکه مردم او را فراموش کردند و غالب معتقدین به امامتش منحرف شدند، قیام خواهد کرد.
عرض کردم: چرا او را منتظر گویند ؟! فرمودند: زیرا او غیبتی طولانی خواهد کرد و آنهایی که خالص برای خدا شده اند، در إنتظار او به سر برند و آنها که شک و ریب دارند، منکرش شوند، اهل جحود و انکار، وجود او را به مسخره گیرند و آنها که وقت ظهورش را تعیین می‌کنند، دروغگو باشند و کسانی که در آمدنش عجله دارند، به هلاکت افتند و آنان که تسلیم تقدیر الهی هستند، از آن ورطه نجات یابند.

📚 بحارالأنوار ٫ جلد 51 ٫ صفحه 158


▫️کانال جِلاَءٌ لِلْقُلُوبِ
➡️ @eteghdate
خداوند زمان، مکان و معیّت با آن دو ندارد.

امام موسی کاظم علیه السـلام فرمودند:

«إِنَّ اَللَّهَ تَبَارَكَ وَ تَعَالَى لَمْ يَزَلْ بِلاَ زَمَانٍ وَ لاَ مَكَانٍ وَ هُوَ اَلْآنَ كَمَا كَانَ»1⃣

همانا خداوند تبارک و تعالی همواره بدون زمان و مکان بوده و الآن هم چنین است.

خداوند متعال فراتر از زمان و مکان و اتصاف به آن دو است. تمام موجودات حتی خود زمان حدوث حقیقی دارند؛ یعنی دارای ابتدا بوده و مسبوق به عدم میباشند و خداوند تعالی خالق زمان و مکان است چنان که اخبار بسیار و متواتری بر این مطلب دلالت دارد و متکلمان امامیه هم در کتاب هایشان به این مطلب تصریح کرده اند (علامه حلی در شرح تجرید ص۲۹۳ فی انه لیس بمتحیز)

در اخبار بسیاری وارد شده که ائمه علیهم السلام فرموده اند: «وَ اَللَّهُ لاَ يُوصَفُ بِخَلْقِهِ یعنی خداوند متصف به صفات خلقش نمی شود.»2⃣

خداوند با زمان و مکان و هیچ چیز دیگری اقتران و معیّت و همراهی ندارد؛ زیرا لازمه اقتران و معیّت چیزی با خداوند، مخلوقیت و حدوث و تجزی و زمــانـی و مکانی بودن خداست
چنان که از امام رضا نقل شده که فرمود:
«وَ شَهَادَةِ اَلاِقْتِرَانِ بِالْحُدُوثِ وَ شَهَادَةِ اَلْحُدُوثِ بِالاِمْتِنَاعِ مِنَ اَلْأَزَلِ اَلْمُمْتَنِعِ مِنَ اَلْحُدُوثِ»3⃣
اقتران گواه حدوث میباشد و حدوث گواه ازلی نبودن است»

پس نفس تقارن و معیّت و همراهی، مساوی با مخلوقیت و حدوث و عددی و مقداری بودن است و حق تعالی قبل از اشیا و هم زمان با اشیا و پس از این اشیا نیست و با زمان و غیر آن از مخلوقات خود معیّت و تقارن ندارد؛ بلکه او فراتر و متعالی از زمان و مکان است. اعتقاد به همراهی خداوند با زمان(معلول اول نزد فلاسفه)اشتباهی است که از عدم توجه به فراتر بودن و برتری او از زمان و مکان و از نگریستن به او با عینک زمان و مکان ناشی شده است.
#احادیث_امام_کاظم_علیه_السلام
#فلسفه_عرفان
#انعدام_دین_با_فلسفه_و_عرفان
@sonnat_voice
2024/10/01 07:19:15
Back to Top
HTML Embed Code: