Telegram Web Link
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
افغان هراسی و انشقاق در صفوف کارگران
▪️بریده ای از گفتگو درباره مساله مهاجران افغانستانی در ایران
♦️سیمین کاظمی و حسن موسوی چلک
▪️کافه خبر، خبرآنلاین
@drsiminkazemi
♦️تفوق عقلانیت بازار نه‌تنها نگاه سیاست‌مداران بلکه نگاه حرفه‌مندان سلامت به بیمار و حرفه‌شان را تحت تأثیر قرار داده است.

♦️آنچه با آن روبه‌رو هستیم تنها تسلط اقتصاد بازار آزاد نیست، بلکه ظهور جامعه بازار آزاد است. جامعه بازار آزاد سوژه نفع‌جوی خودمحور تولید می‌کند که در درجه اول در اندیشه سود و زیان اقتصادی خودش است؛ بنابراین حرفه‌مندان سلامت و بالینگران با گذر از مفاهیم اخلاقی و بحث‌های پرسوز و گداز آلتروئیسم پزشکی و شفقت طبیبانه، به دنبال جبران محرومیت‌هایی هستند که برای رسیدن به جایگاه‌شان متحمل شده‌اند.

♦️راه جبران این محرومیت‌ها نگریستن به پزشکی و سلامت به عنوان یک کسب‌وکار است که باید از آن پول درآورد و عرصه‌ای را کشف کرد که سودآوری آن بیشتر و کم‌دردسرتر باشد.

♦️ از این روست که پزشکان به صنعت زیبایی رو آورده‌اند که پول‌سازی آن تضمینی و وسوسه‌انگیز است.

♦️در تسلط منطق بازار است که دانشجوی پزشکی دیگر به رشته‌هایی که سلامت جامعه به آن متکی است، رغبت نشان نمی‌دهد و رهسپار رشته‌هایی می‌شود که آینده اقتصادی او را تأمین کنند.

▪️از یادداشت اضطراب سلامت در تفوق عقلانیت بازار

سیمین کاظمی
@drsiminkazemi
روزنامه شرق، شماره ۲ تیر ۱۴۰۳
رشد اقتصادی بدون برابری آسیب های اجتماعی را درمان نمی کند

▪️سیمین کاظمی/ متن اولیه و کامل گفتگو با ایسنا
@drsiminkazemi
♦️آسیب های اجتماعی بیش از هر چیز محصول فقر و نابرابری هستند. اعتیاد، روسپیگری و بی خانمانی مهمترین آسیب هایی هستند که سالانه ابعاد گسترده تری پیدا می کنند و همه آنها ریشه در فقر و نابرابری دارند.

♦️متاسفانه تاکنون مواجهه با این آسیب ها، متمرکز بر ظاهرسازی و پنهان کردن آسیب دیدگان اجتماعی از چشم جامعه بوده است. در این راستا مسوولان از واژگانی مثل جمع آوری استفاده می کنند، که خود به تنهایی نشان دهنده نحوه مواجهه با آسیب دیدگان اجتماعی به عنوان زباله های جامعه بوده است. یا اینکه سعی شده با رویکرد خیریه ای به طور موقتی نیازهای آنها مثل سرپناه یا غذا برای مدتی برآورده شود و دوباره به فراموشی سپرده شده اند.

♦️این در حالی است که آسیب دیدگان اجتماعی، قربانی شرایط اقتصادی نابسامان، فقر و نابرابری های عمیقی هستند که هر چه می گذرد به ابعاد آن اضافه می شود.

♦️برای اینکه جامعه ا از آسیب های اجتماعی مصونیت پیدا کند و انسان های کمتری قربانی شوند، لازم است در وهله اول وضعیت اقتصادی اصلاح شود. کاهش شکاف طبقاتی، رفع فقر و حل مسأله بیکاری و مسکن پیش نیاز هر نوع برنامه ریزی برای آسیب های اجتماعی هستند. یعنی غیر این ها هر راه حل دیگری موقتی و به معنای تداوم این آسیب ها خواهد بود. نه مواجهه ی پلیسی، نه جرم انگاری، نه جمع آوری و نه رویکرد خیریه ای نمی تواند به حل مسایل و آسیب های اجتماعی کمک کند.

♦️وقتی که دولت راهکار اصلی برای مواجهه با مشکلات را در عقب نشینی از وظایف اش جستجو کند و خصوصی سازی و قواعدزدایی به مهمترین راهبردش تبدیل شود، این در واقع به معنی افزایش مشکلاتی مثل نابرابری های اجتماعی و محرومیت بخشی از جامعه خواهد بود که به منابع، ثروت و امکانات کمتری دسترسی دارند. در چنین جامعه ای مهمترین نیازهای انسان مانند مسکن و بهداشت و درمان و آموزش به کالا تبدیل می شوند و به عنوان ابزار سودآوری در دست اقلیت سرمایه دار محصور خواهند شد.

♦️اخیراً از رشد اقتصادی و توسعه به عنوان اهدافی جذاب یاد می شود که گویا نوشداروی همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی خواهد بود، اما واقعیت این است که رشد و توسعه اقتصادی اگر یکسونگر باشد و با هدف برابری و عدالت اجتماعی همراه نباشد، نه تنها چاره مشکلات فعلی نخواهد بود، بلکه بخش بیشتری از جامعه، زیر چرخ هایش له خواهند شد. همان بخشی که ما به عنوان آسیب دیدگان اجتماعی می شناسیم.

♦️بنابراین اگر قرار است، از آسیب های اجتماعی پیشگیری شود، لازم است در برنامه ها و سیاستگذاری ها، هدف برابری و کاهش شکاف طبقاتی در صدر قرار بگیرد و این واقعیت در نظر گرفته شود که رشد اقتصادی و توسعه به تنهایی مشکلات جامعه را برطرف نخواهد کرد.

🔹نسخه منتشر شده این گفتگو در ایسنا:
https://www.isna.ir/news/1403060301304/
مطالعه پدیدارشناسانه جستجوی نظریه دوم پزشکی
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسنده: سیمین کاظمی 
منتشر شد. چکیده و فایل pdf مقاله در لینک زیر قابل دسترسی است:

https://jisr.ut.ac.ir/article_97421.html
انتصاب سخنگوی زن در دولت: ساختارشکنی یا سنت شکنی
▪️سیمین کاظمی/ گفتگو با جهان صنعت
@drsiminkazemi

۱. طی ۴۶ سال گذشته اولین زن سخنگویی دولت انتصاب شده است، به نظر شما این موضوع قدم بزرگی است؟
🔹انتصاب زنان در برخی سمت ها، قدم هایی در جبران عقب ماندگی ها در مشارکت سیاسی زنان است. ایران از حیث مشارکت سیاسی زنان و حضور زنان در دولت و مجلس در بین سایر کشورها تقریبا بدترین وضعیت را دارد. اگر گماردن زنان در سمت های سیاسی و مدیریتی سطح کلان ادامه یابد، به جبران و بهبود وضعیت کمک می کند.

۲. انتصاب یک زن در این بخش ساختارشکنی است؟
🔹نمی توان گفت، ساختارشکنی است، چون ساختارها نفوذناپذیری و تغییر ناپذیری شان در هنگام تعیین وزرا مشخص شد. اینکه یک زن به عنوان سخنگوی دولت منصوب شده را حداکثر می توان سنت شکنی دانست چون برخی مناصب و جایگاه ها به طور سنتی مردانه بوده و به مردان اختصاص داده شده اند از جمله سخن گوی دولت. حالا یک زن به این سمت منصوب شده است و آن سنت پیشین کنار زده شده است.

۳. این انتصاب چه تاثیری در حقوق زنان ایرانی دارد؟
🔹بیشتر از اینکه تاثیری در احقاق حقوق زنان داشته باشد، از دولت چهره بهتر و قابل قبول تری به جهان ارائه می دهد. حالا ویترین دولت مزین به حضور چند زن سیاستمدار شده و در معرض دید جهانیان قرار گرفته است. چنین انتصاباتی تلاش برای انتفال این پیام است که این دولت زنان را طرد نمی کند و به آنها فرصت مشارکت و مدیریت می دهد.

۴.  دولت پزشکیان تفاوتی در وضعیت زنان ایجاد می کند یا نه؟
🔹اقداماتی مثل گماردن زنان به عنوان سخنگو و معاون و ... اقدامات مثبت و ضروری هستند. اما دولت می تواند، تغییراتی ایجاد کند که به نفع توده های زنان باشد و در رفع بعضی تبعیض ها علیه زنان اثر واقعی داشته باشد، به خصوص در حوزه اشتغال و ورود زنان به بازار کار. و برابری دستمزدها.
در حال حاضر نرخ مشارکت اقتصادی زنان تقریبا ۱۳ تا ۱۴ درصد است که رقم بسیار اندکی است و ایران از این نظر در قعر جدول رتبه بندی بین المللی قرار دارد. رفع تبعیض های آموزشی علیه زنان، محافظت از زنان در برابر خشونت، احداث مهد کودک رایگان یا ارزان از کارهای دیگری است که دولت می تواند برای بهبود وضعیت زنان انجام دهد.

https://jahanesanat.ir/%D8%B3%D9%86%D8%AA-%D8%B4%DA%A9%D9%86%DB%8C/481979/
📔سیاست ورزی جنسیتی: تولید من بی نقص (فهم دستکاری بدن در ایران)


سخنران:
#دکتر_سیمین_کاظمی

🗓 شنبه 10 شهریور 1403، ساعت 17

🏡 سالن خیام

🔹برنامه به صورت حضوری برگزار می گردد.

🔹ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

💢انجمن جامعه‌شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
Audio
🎤فایل صوتی نشست:
تولید منِ بی نقص
(فهم دستکاری بدن در ایران)
♦️سیمین کاظمی
۱۰ شهریور ۱۴۰۳
خانه اندیشمندان علوم انسانی
@drsiminkazemi
📷 گزارش تصویری نشست سیاست ورزی جنسیتی: تولید من بی نقص (فهم دستکاری بدن در ایران)

🗓 شنبه 10 شهریور 1403

🏡 سالن خیام

💢انجمن جامعه‌شناسی ایران💢

💢خانه اندیشمندان علوم انسانی💢

🆔 @iranianhht
Forwarded from مؤسسهٔ رحمان
▫️موسسه رحمان در سال ۱۴۰۱ در ۳ نشست به بررسی علل و زمینه‌های بروز اعتراضات خیابانی آن سال پرداخت. این مجموعه نشست‌ها با حضور اساتید دانشگاه، پژوهشگران و فعالان اجتماعی برگزار شد. سیمین کاظمی، فاطمه علمدار، هادی خانیکی، مینو مرتاضی، اردشیر منصوری، فاطمه صادقی و نفیسه آزاد سخنرانان این مجموعه بودند.

🔻فایل پی‌دی‌اف این نشست‌ها را از سایت موسسه رحمان دانلود کنید:
https://rahman.org.ir/protestsiniran/

@rahmaninstitute
حجاب ششمین مساله مهم کشور

▪️سیمین کاظمی/ از گفتگو با هم میهن
@drsiminkazemi

در پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان در سال ۱۳۹۴ موضوع حجاب تحت عنوان بدحجابی مطرح شده و در میان مسائل مهم نبود، چنانکه فقط  0.9 درصد آن را مهم ترین مشکل جامعه دانسته اند، اما در پیمایش چهارم که جدیدترین پیمایش است، تحت عنوان "مسأله حجاب" مطرح شده، و از نظر 11.9 درصد مهمترین مسإله کشور است. حالا حجاب به ششمین مسأله مهم کشور ارتقا یافته است، یعنی بعد از گرانی و بیکاری و اعتیاد و فساد اقتصادی و مسکن، مهمترین مسأله حجاب است. به نظر می رسد بعد از مرگ مهسا امینی در بازداشت گشت ارشاد و اعتراضات 1401، نگرش جامعه به مسأله حجاب تغییر کرده است و مناقشه بر سر حجاب و تنش ها و درگیری های مربوط به آن بیشتر از گذشته ذهن جامعه را به خود مشغول کرده است.
متن کامل در لینک
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-20236
نکاتی درباره چهارمین پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان/ مسائل اجتماعی

▪️سیمین کاظمی/ از گفتگو با هم میهن
@drsiminkazemi

🔹این که در جدیدترین پیمایش ارزش ها و نگرش های ایرانیان که در سال 1402 انجام شده، فقط 8.2 درصد وضع موجود را قابل قبول می دانند نکته مهم و قابل توجهی است که نشان می دهد، اکثریت جامعه از وضع موجود رضایت ندارند، و سی درصد حتی امید به اصلاح وضع موجود ندارند. در واقع این ناامیدی از اصلاح وضعیت کشور، وقتی که 60 درصد در دور اول انتخابات ریاست جمهوری 1403 شرکت نکردند، هم آشکار شد.

🔹 این وضعیت در زنگ هشداری است برای حکومت که به خود بیاید و در راه پیموده تجدید نظر کند و مسیر خود را به سمتی تغییر دهد که به مصلحت جامعه و تامین رفاه، برابری و آزادی باشد. دولت جدیدی که روی کار آمده، وظیفه و مسولیت مهمی بر دوش دارد که از فرصتی که نصیبش شده استفاده کند، در غیر این صورت تشدید نارضایتی و سرخوردگی ممکن است به بحران های سیاسی و اجتماعی در ابعاد بزرگتر از قبل منجر شود.

🔹 بر اساس پیمایش چهارم در اولویت بندی مسائل اجتماعی تفاوت فاحشی نسبت به پیمایش قبلی که در سال 1394 انجام شده، مشاهده می شود. به طوری که گرانی و تورم با فاصله از سایر مسائل اجتماعی، به مهمترین مسأله کشور تبدیل شده است. بعد از آن هم بیکاری مهمترین مسأله کشور است. در واقع این پیمایش نشان می دهد که از نظر مشارکت کنندگان وضعیت اقتصادی کشور در یک دهه اخیر به مراتب بدتر از گذشته شده است.

🔹در پیمایش موج چهارم، اعتیاد در جایگاه سومین مسأله مهم کشور قرار دارد، که نشان می دهد برنامه کنترل اعتیاد شامل مبارزه با قاچاق و توزیع مواد مخدر و روانگردان و برنامه های پیشگیری از مصرف مواد موفقیت آمیز نبوده است. در سالهای اخیر حتی در برخی از مناطق کشور افراد مبادرت به کشت خشخاش و تولید تریاک می کنند که خود بیانگر وضعیت نگران کننده مصرف مواد مخدر و اعتیاد در کشور است.

🔹فساد اقتصادی هم نسبت به پیمایش پیشین، حالا در شمار مهمترین مسائل کشور قرار دارد و چهارمین مسأله مهم کشور از نظر جامعه است. این نتیجه نشان می دهد که رویکرد حکومت در مقابله با فساد اقتصادی مطلوب نبوده و در طی این یک دهه به یکی از مسأیل مهم کشور تبدیل شده است. با توجه به دیدگاههای مردم که در این پیمایش منعکس شده، مبارزه با فساد اقتصادی، چه تعبیه سازوکارهایی برای پیشگیری از آن، چه برخورد با مرتکبان فساد باید به طور جدی و بدون توقف دنبال شود.
https://hammihanonline.ir/fa/tiny/news-20236
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
بریده ای از گفتگو درباره موضوع خودکشی پزشکان
کافه خبر، خبرآنلاین
@drsiminkazemi
💢گزارش نشست من بی نقص، فهم دستکاری بدن

10 شهریور 1403

گروه علمی-تخصصی جامعه شناسی تفسیری با مشارکت گروه علمی-تخصصی جامعه شناسی سیاسی روز شنبه از ساعت 17 تا 19 نشستی را با عنوان «تولید من بی نقص، فهم دستکاری بدن» از سلسله نشستهای "سیاست ورزی جنسیتی"، در سالن خیام خانه اندیشمندان علوم انسانی با ارائه دکتر سیمین کاظمی پزشک و جامعه‌شناس و با حضور اعضای دو گروه و جمعی از علاقه مندان و پژوهشگران برگزار کرد.
نخست دکتر بی تا مدنی مدیر گروه جامعه شناسی تفسیری پیشینه ای از فعالیتهای صورت گرفته در انجمن جامعه شناسی ایران ذکر کرد که از دهه 1390 و از گروه جامعه شناسی ورزش، با دعوت از پژوهشگران حوزه میان رشته ای جامعه شناسی بدن (با تأکید بر رویکرد همکنش گرایی نمادی) علی رغم موانعی که وجود داشت، پا گرفت و برگزار شد و تداوم یافت تا به امروز که در گروه تخصصی تفسیری، جامعه شناسی بدن یکی از موضوعات محوری با همکاری سایر گروههای تخصصی انجمن پی گیری می شود. او بر ضرورت تبیین جامعه شناختی بدن به مثابه بستر همکنشی های اجتماعی در زیست جهان معانی بر پویایی رویکرد تفسیری در این رابطه تأکید کرد.

ادامه این گزارش را روی وب سایت انجمن جامعه شناسی ایران بخوانید.

@iran_sociology
#انجمن_جامعه_شناسی_ایران
با حمایت انجمن جامعه شناسی، از فرهنگ‌ و فرهیختگی حمایت کنید
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
▪️تحلیل اعتراضات اجتماعی ۱۴۰۱ (نسخه کوتاه شده)
♦️چرا زنان اعتراض می کنند؟

سیمین کاظمی
@drsiminkazemi

🔹 ۷ آذر ۱۴۰۱
🔹 موسسه رحمان
🔻 تحصیل کودکان مهاجر در ایران: چالش ها و فرصت ها
🔺 نقد و بررسی کتاب بازماندگی از تحصیل کودکان مهاجر در ایران

▪️با حضور :
محسن رنانی
سیمین کاظمی
پیمان حقیقت طلب

▪️ به میزبانی:
ژیلا بنی یعقوب
اعظم صوفیانی

🔹 پنج‌شنبه ۱۲ مهر ۱۴۰۳
🔹 فرهنگان رازی: خیابان هلال احمر، نرسیده به پل هلال احمر، نبش کوچه کمپانی، پلاک ۶۰۰

@drsiminkazemi
2024/10/01 16:32:03
Back to Top
HTML Embed Code: