Telegram Web Link
🔸نتیجۀ یک پژوهش علمی
                   در دانشگاه زوریخ سوئیس
: پسرها در ریاضی از دخترها بهتر نیستند

▫️نتایج تحقیقات دانشگاه زوریخ سوئیس در مطالعه‌ای نشان می‌دهد که برخلاف تصور عموم، پسران در ریاضی بهتر از دختران نیستند؛ اما به‌دلیل یک مکانیزم شناختی، اعتماد‌به‌نفس بیشتری در این موضوع دارند.

▫️این موضوع سبب شده که طبق تحقیقات میانگین دانش‌آموزان دختر دوره‌ٔ متوسطه نسبت به هم‌سالان پسر خود، اعتمادبه‌نفس کمتری در توانایی‌های ریاضی خود داشته باشند. در حالی‌که هیچ تفاوت قابل‌توجهی بین عملکرد دختران و پسران در درس ریاضی یافت نشده است.

▫️این شکاف در اعتمادبه‌نفس در ریاضی پیامدهای گسترده‌ای دارد؛ درک فرد از توانمندی‌هایش بر انتخاب‌های تحصیلی و شغلیِ او تأثیر می‌گذارد و جوانان موضوعات دانشگاهی و حرفه‌هایی را انتخاب می‌کنند که احساس می‌کنند در آن‌ها استعداد دارند.

▫️در نتیجه زنان در رشته‌های علوم، فناوری، مهندسی و ریاضی (STEM) در سطح دانشگاه و مشاغل پردرآمد این حوزه کم‌تر حضور پیدا می‌کنند .

پ ن : احساس خود باوری و خود پنداره مثبت،  بزرگترین خدمتی است که نظام آموزشی و معلمان می توانند به فرزندان این مرز و بوم داشته باشند.

🆔 https://www.tg-me.com/dr_s_rasouli
Forwarded from مەهاباد۳
🔵جدیدترین عکس از ماه🌜

🔹۷۰۸ گیگابایت داده و ۸۱ هزار فریم کنار هم گذاشته شده تا چنین زیبایی از ماه ثبت و ضبط شود!


🆔️ @mahabadsey
🌐 mahabadsey.ir
Forwarded from زنگ فیزیک (Bahareh Fakhraei)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آیا می‌دونستید که می‌تونین از توی خونه هم در تحقیقات برخورددهنده هادرونی مرکز سرن مشارکت کنید و در کشف ذرات جدید و ماده تاریک نقش داشته باشید؟؟؟ 🤩😍😎😃👌

🔆 particleclara:

Did you know you can help CERN from home?

If you want to be able to brag to your friends that you've helped the Large Hadron Collider at CERN to be even better and maybe even help to find what dark matter is, or a brand new particle, you don't need to wait for screen savers to come back in style!

We have a volunteer Computing program called LHC at home which allows you to download a program and then run simulations on your computer for the Large Hadron Collider and for the experiments that we have at CERN

So if you've got a computer that's sometimes idle, and you want to contribute to science check it out!

https://lhcathome.web.cern.ch

#CERN #computing #collider

آیین تکریم از خدمات علمی و فرهنگی استاد اسفندیار معتمدی؛ نویسنده، پژوهشگر و پیشکسوت حوزه آموزش فیزیک در آموزش و پرورش ایران

امروز یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳ به همت بنیاد ملی نخبگان در بنیاد نخبگان استان تهران برگزار شد.
در این مراسم آقای سید سلمان سید افقهی قائم مقام بنیاد نخبگان استان تهران، جناب آقای دکتر امانی ، جناب آقای دکتر لطیفی ، رئیس اتحادیه انجمن‌های عامفا خانم دکتر مریم حیدری و دونفر از اعضای شورای اجرایی اتحادیه انجمنهای عامفا، اعضای شورای اجرایی انجمن شهرستانهای استان تهران ، شهردار
شهر سده لنجان از استان اصفهان (زادگاه استاد) ، رئیس و اعضای شورای شهر و همچنین بسیاری از پیشکسوتان آموزش و
شخصیتهای علمی حضور داشتند.
در این مراسم جناب آقای دکتر امانی ، آقای مهندس فریپور ، آقای شاهرضایی ، آقای محمدی وند و تنی چند از شخصیت های علمی
سخنرانی کردند.
استاد معتمدی در سخنرانی خود خاطراتی از سالهای گذشته بیان کردند و از زحمات همسر خود ( حاظر در مراسم) سپاسگزاری کردند.
در پایان مراسم هدایا و لوحهای یادبودی از طرف بنیاد ملی نخبگان ، وزارت آموزش و پرورش و شورای شهر سده لنجان به استاد تقدیم شد.

🆔 @dr_s_rasouli
R1403-Fizik-Vahid-Gholami-[konkur.in].pdf
3.5 MB
🟡 پاسخ تشریحی درس فیزیک کنکور ریاضی تیر 1403


👨‍💼 وحید غلامی


#پاسخ_کنکور_ریاضی

🌐 konkur.in
🆔 @konkur_in
Forwarded from اتچ بات
🔴ای دریغا هێرش ناکام ما

اسماعیل شمس

🔺خبر تلخ است: دکتر هێرش امینی هم از میان ما رفت و چه می‌توان گفت جز تکرار این شعر مولوی؛ ای‌دریغا ای‌دریغا ای‌دریغ/ که آنچنان ماهی نهان شد زیر میغ. داستان زندگی هێرش را می‌توانید از قول خودش در دو لینک زیر ببینید،
B2n.ir/d38840
http://B2n.ir/x75699

او در شهر سردشت در استان آذربایجان غربی به دنیا آمد. سه ساله بود که در بمباران شیمیایی سردشت پدرش را از دست داد و زیر نظر پدربزرگش پرورش یافت. کارشناسی ارشد را در دانشگاه تهران و دکترای اپیدمیولوژی(همه‌گیرشناسی) را در سویس دریافت نمود و فوق دکتری را در همین رشته از دانشگاه هاروارد سپری کرد. پس از آن در دانشگاه کپنهاگ دانمارک تدریس کرد و از مدتی پیش برای تدریس به نیویورک برگشت که گرفتار بیماری سرطان گردید و در همین شهر درگذشت. او در سال ۱۳۹۹ به خاطر تحقیقات علمی‌اش برنده جایزه روزنبلت متعلق به انستیتوی عوامل سلامت (EHI) شد.

🔺از زندگی و دغدغه‌های دکتر هێرش تنها به دو مورد می‌پردازم که برای خودم بسیار اهمیت دارند. نخست اینکه او در ویدیوی اعلام ابتلایش به بیماری سرطان گفت که " به سرطان حمله می‌کنم". این جمله از آن جهت مهم است که تقریباً در نمونه‌های مشابه، بیماران از تعبیر مبارزه و مقابله با سرطان یا مقاومت در برابر آن و حتی کنارآمدن با آن سخن می‌گویند. برای کسی که نام خود را از حسن(در شناسنامه) به هێرش(به معنای حمله یا یورش) تغییر داده است،تعبیر هجوم کاملاً هدفمند و آگاهانه انتخاب شده است. این را به این سبب می‌گویم که انتخاب مفهوم یورش به جای مقاومت یا کنار آمدن توسط فردی که خاستگاهش فرهنگ و جامعه کردی است،امری استثنایی و عجیب است. کردها در طول تاریخ خود هرگز اهل هجوم به آب و خاک دیگران نبوده اند. هیچ کس در تاریخ سراغ ندارد که کردها مانند یونانیان و رومیان یا اعراب و ترکان و مغولان و ... به صورت دسته‌جمعی و قبیله‌ای از خاستگاه خود برخاسته و با طی‌کردن هزاران کیلومتر راه، قلمرو دیگران را اشغال کرده باشند. آنان کمابیش در سرزمین خود مشغول مقاومت در برابر اشغالگران مهاجم شرق و غرب بودند و نماد و شعارشان هم "مقاومت، زندگی است" بود. این شیوه عمل و این شعار هرچند از نظر اخلاقی والاست، اما کیست که نداند، وقتی اخلاق از در وارد می شود، سیاست از پنجره فرار می‌کند.تاریخ نشان داده است یکی از علل اصلی شکست کردان در برابر اعراب و ترکان و دیگر مهاجمان در طول تاریخ، پیروی از استراتژی دفاعی بوده است. من به عنوان پژوهشگر تاریخ وقتی نخستین بار اصطلاح یورش به جای مقاومت را از زبان هێرش شنیدم، بسیار امیدوار شدم که سرانجام حمله او به سرطان، بیرون راندن این موجود بیگانه و اشغالگر از بدنش است و حتی لحظه‌ای هم که خبر وفات او را شنیدم ،باورم نمی‌شد که عامل مرگ او سرطانش بوده است. شعار کاک هێرش ابتکاری استثنایی در جامعه ما بود، اما دریغ و درد که دیگر دیر شده بود.

🔺نکته دوم، تٲکید دکتر هێرش بر نقش گاز شیمیایی در ابتلای او به سرطان است. او در اینجا هم استثنایی بر قاعده بود. هێرش نگران خودش نبود، بلکه غم بیماران شیمیایی سردشت را داشت که به درمان دسترسی ندارند و از عهده هزینه‌های آن برنمی‌آیند. او وعده می‌دهد که صدای قربانیان بمباران شیمیایی سردشت در جهان خواهد شد و زمینه‌های پاسخگو کردن حامیان صدام را فراهم خواهد کرد. هێرش رفت و رٶیای انسانی‌اش را با خود برد، اما مرگ این دانشمند و نخبه برجسته کرد و سنی در روزهایی که برخی‌ها به اسم نخبگان و نمایندگان کرد و سنت در راهروهای قدرت مشغول تلاش برای کسب مقام وزارت، معاونت،استانداری و دیگر صندلیهای رنگین قدرت‌اند، نشان داد که نخبگان راستین این جامعه چقدر مظلوم و گمنام هستند و درد و دغدغه آنان چقدر با بقیه متفاوت است.

🔺و حرف آخر من خطاب به کسانی است که به عنوان نماینده و نخبه کرد و سنت، واگذاری چند صندلی وزارت و معاونت و ... را که احتمالاً خودشان هم بر آنان تکیه خواهند زد نشانه احقاق حقوق مردم کرد و سنی می‌دانند. از این عزیزان می‌خواهم به ندای کاک هێرش پاسخ دهند و اگر دلسوز خاک و خلق خود هستند به رئیس جمهور جدید بگویند که هیچ پست و مقامی نمی‌خواهند و در قبال آن از او تعهد بگیرند که بیمارستانهای شهرهای مرزی را به تجهیزات مدرن تشخیص بیماری مجهز کند و یک بیمه ویژه کاملاً رایگان برای درمان بیماران شیمیایی سردشت، نودشه، سرپل زهاب و دیگر بیماران نوار مرزی و قربانیان جنگ تعریف کند که دغدغه درمان نداشته باشند. از او بخواهند در نواحی مرزی با ایجاد کارخانجات و تولید مشاغل بومی ضریب اشتغال را چنان بالا ببرد که کسی کولبری و سوخت‌بری نکند.از او بخواهند که جاده‌های منطقه را به نوعی ایمن‌سازی کند که هر روز قربانی نگیرند.

@kurdistanname
پشه آئدس چیست؟
تب دنگی چه علائمی دارد؟!

🆔 https://www.tg-me.com/dr_s_rasouli
Forwarded from هاژه میدیا
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥بینه‌ر بن//

🔴 پروفیسۆر هێرش ئه‌مینی کێ بووه؟

١۴٠٣٫٠۴٫٢۷
🆔 @HajeMedia
🆔 @HajeNews
Forwarded from Shahbazmohseni (شهباز محسنی)
مسعود پزشکیان، متولد1333 و بزرگ شده مهاباد است. پدر مرحومش، مشهور به ممد آقا کارمند بهداری ارتش در مهاباد بود. اقامت این خانواده در مهاباد تا 1358 ادامه یافت یعنی مسعود بیش از بیست سال در مهاباد بوده است. محمد آقا، در مطب دکتر لازار هم که ارمنی و تنها پزشک وقت مهاباد بود به  تزریقات مشغول بود و مورد احترام مردم.
پس از انقلاب به ارومیه که اصالتا آنجایی بودند منتقل شدند.  دوران کودکی و نوجوانی و جوانی مسعود پزشکیان در مهاباد گذشته. در کنار تحصیل ورزش می کرد.  با جوانان فوتبالیست، عضو تیم فوتبال برق مهاباد  بود و در ورزش بوکس هم موفق و صاحب نام. دوستان مهابادی زیادی دارد که هنوز با آنان در پیوند و رفت و آمد است و  هرسال دوسه بار مهاباد می رود.
در چند روز گذشته در دیدار با بعضی دوستان، که از رفقای ایشان اند از روی کنجکاوی سوالاتی کردم. چون به گمانم جزو تاریخ این خطه است نقل میکنم. همه دوستانش حتی گاه با داشتن اختلاف دیدگاه سیاسی، بر سلامت نفس و درستکاری وی تٲکید داشتند.  و همه متفق القول در تقید عملی  وی به دین و اخلاق اسلامی و تواضع و مردمی بودن. خودساخته و زحمتکش بوده. یکی از دوستان  میگفت با هم در احداث بخشی از بیمارستان مهاباد، ایام تابستان کارگری کرده ایم. همچنین زمانی که   دانشجوی پزشکی دانشگاه تبریز می شود  و در جریان مبارزات علیه رژیم پهلوی قرار می گیرد تجربیات خود را به مهاباد انتقال می دهد. چندنفر از دوستانش، سازمان جوانان مسلمان را پایه گذاری می کنند که پزشکیان جوان و دانشجوی دانشگاه تبریز، در مساجد مهاباد مانند  فقیران در محله ارمنیان یا مسجد سور(سرخ) جلسات تفسیر قرآن می کرد و با دوستانش فعالیت فرهنگی و سیاسی داشته. مرحوم  رسول رش احمدی  هم در آن جلسات، زبان کردی درس می داد. در فضای آن زمان، چنین تلاشهایی،  بی دردسر نبود.  این جمع از کتابهای روشنفکران دینی مانند علی شریعتی و افکار سیدقطب و کاک احمد مفتی زاده و دیگران متاثر بودند. در تیر 1358 با بحث پیش نویس قانون اساسی و طرح مذهب جعفری برای شرط ریاست جمهوری، این افراد دچار اختلاف شدند و گروهشان از هم پاشید. بعضی از اعضا توسط احزاب  دستگیر شدند بعضی هم جذب دیگر  گروهها شدند.  در پرس و جویم دریافتم که خوانش و تفسیر مسعود پزشکیان، از قرآن، متناسب با جو٘ انقلابی  و ایدئولوژیک آن زمان بود نه تفسیری اصولی و علمی مطابق دانش تفسیر. گویا از بحثها و دیدگاههای موسوی خوئینی ها استفاده می کرد و از نزدیک مسایل کردستان را رصد و تعقیب می کرد.  پبش از انقلاب، در جلسه ای احتمالا در آبان یا آذر 1357 با حضور جمع کثیری از مردم در مسجد تاربخی عباس آقا، که دکتر حسین خلیقی، استاد وقت فلسفه دانشگاه تبریز و دکتر صالحی کرمانشاهی که چپ و مارکسیست بود بحث از  مارکس و اندیشه های چپ برای مردم می کنند. گویا خلیقی با روکشی اسلامی که به بحثش داده بود زیرکانه اسلام را زیر سوال می برد. صالحی هم آشکارا و از منظر چپ، اسلام را  نقد می کرد. پزشکیانِ  24 ساله و دانشجوی پزشکی، که همراه  پانزده نفر از یاران مهابادی اش در آنجا  بود زبان به اعتراض می گشاید  و پشت تریبون قرار می گیرد به زبان رسای کردی به نقدشان می کشد که هنوز در ذهن مردم مانده. از جمله می گوید  با وجود اسوه ای عادل چون حضرت عمر، که تاریخ شاهد عدالت پیشگی  اوست ما چه نیازی داریم که به مارکس و لنین پناه ببریم؟! بیایید حضرت عمر را با امثال مارکس  مقایسه کنیم، اگر کمتر از این افراد که شما نام می برید بود من حاضرم کمونیست شوم! که سخنانش با  فریاد الله اکبر  همه مردم حاضر در مسجد عباس آقا استقبال و تایید می شود!
یا اینکه در جریان انقلاب با چندنفر از  افراد، نزد ماموستا شیخ عزالدین، می رود. کاک قاسم مویدزاده، شاعر  مهابادی، شعری در نقد چپ روی های ماموستا سروده بود که سبب تکدر ماموستا و اطرافیانش می شود. پزشکیان وقتی آن فضا را می بیند به کاک قاسم می گوید کمی آرام تر باید نقدشان میکردی نکند ما را بکشند! همچنین یکی  دیگر از دوستانش، ماجرای پایین کشیدن مجسمه رضاشاه را در میدان ملاجامی نقل می کرد. پس از پایین کشیدن مجسمه رضاشاه، عده ای،  پرچم سرخ شوروی را در جای مجسمه می گذارند. چند نفر از جمله پزشکیان، با گلوله های برف و سنگ، پرچم را پایین می اندازند. ماموستا شیخ عزالدین هم که جریان چپ را  همراهی می کرد وقتی این صحنه را می بیند و داشت خارج می شد  برمی گردد  و در انظار مردم، پرچم را از زمین برداشته می بوسد در دست می گیرد و می گوید این پرچم، خون شهیدان است و حرمت دارد!
Forwarded from Shahbazmohseni (شهباز محسنی)
آن زمان در برابر شیخ عزالدین، ماموستا کریم شهریکندی هم بود که مرجع مقبول مردم و جوانان بود قطبی دینی و علمی به حساب می آمد که بعدها  متاسفانه ترور و شهید می شود. این جمع  با وی نیز در تماس و رفت و آمد بودند.
پزشکیان  با مسایل کردستان و همه طیف ها آشناست و بخوبی گرهها را  می داند و خوب می داند که  متاسفانه  به  بهانه های واهی، در دولتهای گذشته، حقوق مردم کردستان زیر پا گذاشته شده  از همین رو بود که در مناظرات  و سخنرانیهایش، به کرات  و بصراحت، از حقوق پایمال شده اقوام و مذاهب در ایران  سخن گفته است. حال ببینیم چگونه با مشی حکیمانه اش، در کنار ابرچالشهای سیاست خارجی و اقتصادی،  در رفع تبعیضات خواهد کوشید. امیدوارم بااین فرصت پیش آمده، عملا سوءتفاهم های گذشته میان حاکمیت و بخش مهمی از مردم که خیلیهایشان دراین دوره از انتحابات قهر بودند حل شود و گفتمان رفع تبعیض و نگاه مساوی به همه جای ایران و همه ایرانیان، عملی گردد بخصوص آنکه بارها به فرمایش زیبای حضرت  علی استناد جسته است که ذمتی بما اقول رهینه، گردنم را در برابر گفته هایم گرو می گذارم.
شهباز محسنی
سخن روز


بهترین معلمان کسانی نیستند که تمام پاسخ ها را می دانند، بلکه کسانی اند که با [شنیدن] پرسش هایی که پاسخ آنها را نمی دانند، هیجان زده می شوند.

برایان گرین

__
📚🎓🇮🇷کانال مهندسی هسته ای ایران
 @nuclearbooks
Forwarded from Bahman Abdolahi
1_12669199229.pdf
5.1 MB
📤 دانلود کنید

✳️ مصوبه آیین نامه جذب و پرورش استعدادهای برتر ملی در حوزه های پژوهشی فناوری فرهنگی هنری تربیتی قرآنی و ورزشی در دانشگاه فرهنگیان ۱۴۰۳

شماره نامه: ۱۴۰۳/۷۹۰۹/دش
تاریخ نامه: ۱۴۰۳/۰۴/۳۱
Forwarded from Bahman Abdolahi
4_5832304058819416955.pdf
543.8 KB
ابلاغ آیین نامه اجرایی متناسب سازی حقوق بازنشستگان (تصویب نامه شماره ۶۸۹۶۹/ت۶۲۷۷۰هـ مورخ ۱/۵/۱۴۰۳ هیئت وزیران)
برای ایجاد نوآوری در امر مدرسه سازی می‌توان به چندین روش مختلف فکر کرد که باعث افزایش کارایی، جذابیت و تاثیرگذاری مدارس می‌شود. در اینجا چند ایده ارائه می‌شود:

1. مدارس سبز و پایدار:
- استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر مانند پنل‌های خورشیدی و توربین‌های بادی.
- طراحی ساختمان‌های با مصرف کم انرژی و استفاده از مواد بازیافتی.
- ایجاد باغ‌های مدرسه‌ای برای آموزش کشاورزی پایدار به دانش‌آموزان.

2. فناوری و آموزش دیجیتال:
- تجهیز مدارس به کامپیوترها، تبلت‌ها و دسترسی به اینترنت.
- ایجاد کلاس‌های مجازی و استفاده از ابزارهای آموزشی آنلاین.
- برنامه‌های آموزش کدنویسی و مهارت‌های دیجیتال.

3. فضاهای یادگیری انعطاف‌پذیر:
- طراحی فضاهای آموزشی چند منظوره که می‌توانند به راحتی تغییر کنند.
- استفاده از مبلمان قابل حمل و متحرک.
- ایجاد فضاهای باز و تعاملی برای تشویق به یادگیری گروهی و مشارکتی.

4. آموزش مهارت‌های زندگی و شغلی:
- برنامه‌های کارآموزی و همکاری با کسب‌وکارهای محلی.
- آموزش مهارت‌های عملی مانند مدیریت مالی، تعمیرات ساده و مهارت‌های دستی.
- ایجاد کارگاه‌های آموزشی و آزمایشگاه‌های علمی.

5. برنامه‌های آموزشی مبتنی بر پروژه:
- تشویق دانش‌آموزان به کار بر روی پروژه‌های بلندمدت و عملی.
- همکاری با نهادهای محلی و اجتماعی برای حل مسائل واقعی جامعه.
- ارائه پلتفرم‌هایی برای نمایش و اشتراک‌گذاری پروژه‌های دانش‌آموزان.

6. تمرکز بر آموزش‌های هنری و فرهنگی:
- ایجاد برنامه‌های موسیقی، تئاتر، هنرهای تجسمی و دیگر فعالیت‌های فرهنگی.
- برگزاری نمایشگاه‌ها و مسابقات هنری برای دانش‌آموزان.
- همکاری با هنرمندان و موسسات فرهنگی برای برگزاری کارگاه‌های آموزشی.

7. حمایت از دانش‌آموزان محروم:
- ارائه بورس‌های تحصیلی و کمک‌های مالی به دانش‌آموزان نیازمند.
- ایجاد برنامه‌های مشاوره و حمایت روانی.
- برگزاری کلاس‌های تقویتی و آموزشی اضافی برای کمک به دانش‌آموزانی که نیاز به کمک بیشتری دارند.

این ابتکارات می‌توانند باعث شوند تا مدارس نه تنها مکانی برای آموزش، بلکه محیطی برای رشد همه‌جانبه و توسعه مهارت‌های زندگی باشند.
🆔 @dr_s_rasouli
2024/11/14 02:57:35
Back to Top
HTML Embed Code: