Telegram Web Link
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
این زن‌هایی که همشهری دور آنها کادر سبزرنگ کشیده و حجاب‌شان را تایید کرده است، همان زنانی هستند که تا چند ماه پیش گشت ارشاد کشان‌کشان و تحقیرآمیز سوار ون می‌کرد.
بله حق گرفتنی است...


#حجاب_اجبارى



🖍Maryam Shokrani

@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📸 ‏تجمع مخالفت با اجباری شدن حجاب در ادارات | تابستان ۱۳۵۹


#حجاب_اجباری


@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔺تو آزمون ‎دکتری رشته مطالعات زنان و خانواده، "دانشکده علوم قضایی و خدمات اداری دادگستری" فقط مرد میپذیره.


*از نام رشته تا نوع پذیرشها آینه وضعیت زنانه، بدون هیچ شرحی.


سحر آزاد



@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
تداوم مسمومیت دانش‌آموزان دختر در بیش از ۱۰ مدرسه دیگر در شهرهای مختلف

⚠️ اخبار و تصاویر شبکه‌های اجتماعی از ادامه مسمومیت سریالی دانش‌آموزان در بسیاری شهرهای ایران حکایت دارند. مسئولان اما این موضوع را "تمارض"، "تلقین" و "شیطنت" خود دانش‌آموزان قلمداد می‌کنند.

🔺حملات شیمایی به مدارس دخترانه ماه‌هاست ادامه دارد و با وجود اعتراض خانواده‌ها و مردم، هنوز سرنخ آن روشن نشده است. تنها تلاشی که مسئولان تاکنون انجام داده‌اند این بوده که این اقدام را به گردن خود دانش‌آموزان بیاندازد

نتیجه "تحقیقات گسترده"‌؛ مقصر رسانه‌ها و دانش‌آموزان‼️

▫️خبرگزاری فارس سه‌شنبه ۲۹ فروردین از نتیجه "تحقیقات گسترده نهادهای ذیربط" خبر داد و نوشت این "تحقیقات" نشان می‌دهد که "بیش از ۹۰ درصد حوادث مدارس منشأ داخلی داشته و توسط دانش آموزان اتفاق افتاده است و شیطنت‌های دوره نوجوانی همزمان با پوشش رسانه‌ای گسترده، این رقابت را بین برخی دانش آموزان تسری داده است.

🔺این گزارش می‌گوید که بررسی‌ها همچنین نشان می‌دهد در مواردی برخی معلمین نیز "تخلفاتی" داشته و با وجود این که از ماجرا "باخبر" بوده‌اند، "با دانش آموزان برای تعطیل کردن کلاس‌ها همراهی کرده‌اند". فارس گفته  پرونده تخلف این معلمان در دست بررسی است.

▫️"تحقیق" کنندگان مدعی شده‌اند "حدود ۸۰ درصد تمارض و حدود ۲۰ درصد تلقین" در میان دانش‌آموزانی که به مراکز درمانی منتقل شده‌اند وجود داشته است.   

🔺این خبرگزاری به نقل از "یک متخصص طب اورژانس در یکی از بیمارستان‌های قم" نوشت: «تعدادی از دانش آموزان حاضر در بیمارستان هیچ علائمی از بیماری را نداشتند و تشخیص ما در پرونده پزشکی آنها تمارض قید شد.»

▫️فارس مدعی شده که "استفاده دانش‌آموزان از انواع بمب‌های بدبو به عنوان یک شوخی" در گذشته نیز متداول بوده و بنابراین سلسله مسمومیت‌های سریالی نیز می‌تواند در زمره همین "شوخی"ها باشد.

🔺این در حالی است که بهزاد رحیمی، نماینده سقز و بانه در مجلس با اشاره به مسمومیت دانش‌آموزان از وزیر کشور انتقاد کرده است که مسمومیت سریالی دانش‌آموزان "چند ماهی است به گستردگی ایران در حال وقوع است و به موضوعی پرچالش و بدون جواب تبدیل شده"، اما برای شناسایی عوامل "این جنایت ضد بشری، هنوز شاهد اقدامی رضایت‌بخش و قانع‌کننده نبوده‌ایم."


#ترور_بیولوژیک
#مسمومیت_دانش_آموزان_دختر


▫️▫️▫️▫️▫️▫️▫️

▫️تصویر: روزنامه سلامت در سال ۱۳۹۵ در افغانستان ....


@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
جنبش کمربند سبز 🔺

وانگاری ما‌‌آتای، کنشگر کنیا‌ئی و برنده‌ی جایزه‌ی صلح نوبل که برای حفظ محیط زیست و حقوق زنان مبارزه می‌کرد در سال‌های آخر دهه‌ی ۱۹۷۰ جنبشی به راه انداخت به‌نام «کمربند سبز» که موفق شد میلیون‌ها درخت بکارد و برای ده‌ها هزار زن کار و درآمد ایجاد کند.

🎥 نهال تابش - مهدی شبانی


▫️نشر آسو

#بوم_فمینیسم
#اکو_فمینیسم


@Zane_Ruz_Channel
-اون‌ها مَردن زشته کار کنند،این وظیفه خانم‌هاست
_کباب‌هارو اول ببر پیش مَرد‌ا،اول اونا باید بردارن.
-چی،مگه میشه مرد ظرف بشوره؟
_چقدر مسخره،زنه انتظار داره شوهرش تو کار‌های خونه کمکش کنه!
_اونا مَردن،احترامشون واجبه!
"پس زن‌ها چی؟اون‌ها لایق احترام نیستند؟
همیشه اولین‌ها،باید مَردا باشن؟
ظرف شستن،مختصِ زن‌هاست؟
زنی که انتظار کمک شوهرش توی کار خونه رو داره،انتظارش بیجاست؟!"
کاش ذره‌ای،فقط ذره‌ای،"برابری" توی زندگیتون معنا داشت!
#‌یاسمن‌موسوی

─  آیا در ماه های اخیر هم یاد نگرفته ایم که دیگر شریک ظلم به زنان نشویم؟
دختر هیس!
‌ ─  آیا در ماه های اخیر هم یاد نگرفته ایم که دیگر شریک ظلم به زنان نشویم؟

─  همچنان ابایی ندارند از اینکه زنان را حذف کنند. هنوز هم، قرار است غیبت زنان در استادیومی بسیار بزرگ، تنها خبر کوچکی باشد که لا به لای دیگر اخبار ورزشی گم شود.نه قرار نیست! قرارمان این نیست. دیگر «حذف زنان» موضوعی عادی نیست که بشنویم و گذر کنیم. در این ماه‌ها، خیلی چیزها یاد گرفته‌ایم. در این ماه‌ها، باید خیلی چیزها یاد گرفته باشیم.دیگر قرار نیست غیبت زنان را ببینیم و سوال نکنیم. چون آنها در این ماه‌ها، خیلی جلوتر از ما، بوده‌اند. آنها بودنشان را یاد ما انداخته‌اند. آنها کاری کرده‌اند که به یاد سال‌ها غفلت خود بیافتیم و شرمنده باشیم‌.ما دیگر قرار نیست به ظلم به زنان آری بگوییم. سکوت کردن و منفعل بودن ما، باید دیگر تمام شده باشد. بس است هر چقدر در این سال‌ها، خودخواهانه، در فضاهای اختصاصی خودمان حضور یافتیم.هنوز فراموش نکرده‌ایم که در زمان جام جهانی، در روزهایی که بسیاری از مردم داغدار رفتن عزیزانشان بودند، بازیکنان تیم ملی، در ورزشگاه رقص و پایکوبی راه انداختند. ما در آن روزها، شریک شادی آنها نشدیم و حرکتشان را توهین آمیز دانستیم.گذشت آن روزهایی که شریک ظلم می‌شدیم. جایی که زنان نباشند، ما هم نیستیم. فوتبالی که زنان را راه ندهد، جایی برای هیجان و خوشحالی ندارد.ما مسئولیت داریم. ما مسئولیت داشتن را یاد گرفته‌ایم یا حداقل داریم تمرین مسئولیت داشتن، می‌کنیم. ‌
› payam_khodabandehlou
─  چرا همیشه منشی ها زن هستند؟
› شاران
─  گاهی اوقات زنان وقتی درمورد تبعیضی که علیه اشون صورت گرفته صحبت میکنند بعضی مردها اینطور واکنش میدند که اینا طبیعیه یا حق شما زنان نیست، این شامل مردهایی نمیشه که کلا وجود مردسالاری و تبعیض جنسیتی رو انکار میکنند شامل مردهایی میشه که در مرحله اول پذیرفتند که نسبت به زنان جاهایی امتیازهای خیلی زیادی دارن و درک حداقلی از مردسالاری دارند.
تمام تبعیض ها واضح نیستند بذارید اینطور بهتون بگم بعضی تبعیض ها اینقدر درونی شدند که نامرئی محسوب می‌شوند، وقتی مردی در طول زندگی خودش چیزی رو داشته که برای اون نبوده و از زنی گرفته شده احتمالا با اون چیز عادت کرده و وقتی زنی درمورد اون مسئله صحبت میکنه و میخواد اون حقش رو پس بگیره، مردها فکر میکنند که دارند حقشون رو از دست میدند درصورتی که اینجوری نیست زنان صرفا حقشون رو بازپس میگیرند و حقیقتا این اصلا جزو حقوق یک مرد نیست!
به عنوان مثال : حق زن بر بدنش، این اصلا جزو حقوق یک مرد نیست! وقتی سال های زیادی مردها این رو داشتند فکر میکنند که جزو حق و حقوق اون ها محسوب میشه و وقتی زنی میخواد بر بدن خودش تصمیم بگیره و این حقش رو پس بگیره اینطور برداشت میشه که حق مرد داره اینجا زیر پا گذاشته میشه و این حق ازش گرفته میشه درصورتی که این اصلا جزو " حق یک مرد " نیست! چیزی که نباید اینجوری بشه و چیزی از مرد گرفته نمیشه بلکه زن داره " حق خودش " رو که به دلیل بی انصافی از دست داده پس میگیره!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
TW🚨
/ ویدیو حاوی صحنه های دلخراش/

يكم ارديبهشت ماه 1402؛ در روزى كه مردم براى استقبال عيد فطر هستند، يك دختر بچه 3 ساله از اهالى آخر اسفالت شهر اهواز قربانى مجارى فاضلاب شد. اين معضل به دليل بى تدبيرى مسؤلين و نبود سيستم فاضلاب استاندارد در مناطق مختلف اهواز است.

موضوع مرگ سریالی کودکان اهوازی در چاه ها و جوی های روباز فاضلاب به تراژدی تلخی تبدیل شده و هر سال شاهد تکرار این حوادث و داغدار شدن خانواده ها آنهم از محروم ترین طبقات جامعه در مناطق مختلف اهواز هستيم.
─  ادبیات تجاوز و عبارات جنسیت زده رو حذف کنید!
#غیرت
دختر هیس!
─  ادبیات تجاوز و عبارات جنسیت زده رو حذف کنید! › #غیرت
─ دیگر احتمالا خیلی‌هایمان فهمیده‌ایم که کلمات «غیرت» و «ناموس» چه با زنان ایران کرده‌اند. ‌
آزادی و بدن و حق عشق ورزیدن قربانی این به اصطلاح «ارزش‌های عرفی» شده. جام‌های بسیاری را با همین عناوین، گرفته‌اند و حتی در کنار جسد زن‌ها، پایکوبی راه انداخته‌اند. ‌
مریم سلیمانی، به تازگی کشته شده، اما به راستی، زنی که در پانزده سالگی، در دورانی که کودک محسوب می‌شده، به اجبار ازدواج کرده، آیا در این سیزده سال، زندگی کرده؟ نه واقعا. رابطه جنسی با یک فرد زیر هجده سال، تجاوز است. مجبور کردن کسی به ازدواج، تجاوز است. او یک قربانی است. قتل وحشیانه‌، تنها بخشی از زندگی بد او بوده است.ما آینده‌ی خوبی برای ایران می‌خواهیم. آینده‌ای که همراه با آزادی باشد. آینده‌ای همراه با امنیت.‌ این آزادی و امنیت، به طرز فکر و رفتار ما هم برمی‌گردد. ما نباید از ادبیات تجاوز، برای تحقیر دیگران استفاده کنیم. قربانی تجاوز بودن، ننگ نیست که به دشمن خود نسبت دهیم. دشمن ما، بابت رذالت‌هایش، دشمن ما است. با این ادبیات، داغ دل قربانیان را تازه نکنیم. سکوت اجباری آنها را تشدید نکنیم.ما نباید به دشمن خود، «بی ناموس» بگوییم. ‌
آنها که با افتخار، زنان خانواده خود را ناموس می‌خوانند، خود یک نوع سیستم سرکوب ایجاد کرده‌اند. آیا آنها که سر دختر خود را به دار، آویزان می‌کنند، قهرمان مطلوب ما هستند که مثل آنها نبودن (بی ناموس بودن) را به دشمن خود نسبت می‌دهیم؟به ادبیات سکسیستی حساس باشیم. بیشتر از حساسیت، از آن منزجر باشیم. آن‌ وقت کمتر خشم خود را با چنین عباراتی، تخلیه می‌کنیم.مریم سلیمانی‌ها نباید در آینده‌ی ایران، قربانی شوند. ما ایرانی می‌خواهیم زیباتر. ایرانی که برای زنانی مثل او امن‌ باشد و برای قاتلانش، نا امن‌. ‌
› payam_khodabandehlou
2024/11/05 23:15:43
Back to Top
HTML Embed Code: