Telegram Web Link
دختر هیس!
دخترا من چند وقتی هست اینو زیاد میبینم براش ویدیو ساختم این پست رو ببینید! این خانم بدون هیچ سواد حقوقی و دادن شرم به زنان بخاطر مهریه سعی در فریب مخاطب داره🤦🏻
من بخاطر همین موضوع از وکیلی مشاوره گرفتم و متوجه‌شدم متاسفانه شما حتی با وجود #شروط_ضمن_عقد هم نمیتونین بخشی از حقوقتون رو پس بگیرید و شما نمیتونید ازدواج برابری داشته باشید تنها زمانی امکان پذیره که قوانین ازدواج تغییر کنه!
این خانم تنها حرف درستش هم " کدوم برابری" بود!
هیچ ایده ای از زندگی واقعی زنهای ایرانی نداره...
دختر هیس!
دخترا من چند وقتی هست اینو زیاد میبینم براش ویدیو ساختم این پست رو ببینید! این خانم بدون هیچ سواد حقوقی و دادن شرم به زنان بخاطر مهریه سعی در فریب مخاطب داره🤦🏻
─ خوب خوب فکر کردم که خیلی بی انصافیه که میم بهش اضافه نشه و نقد رو روی خود ویدیو نذاریم، برای همین ویدیو رو عوض کردیم.
برای کسایی که میخوان برابر ایجاد کنند ولی از آخر به اول 🥹
همیشه در این خصوص با وکیلی مشورت داشته باشید و فریب این نوع پست های اینستاگرامی که یهو وایرال میشوند رو نخورید 🫶🏻
از اول ببینیدش و با بقیه در هر پلتفرمی به اشتراک بگذارید ذکر منبع لازم نیست.
#ازدواج
#برابری
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔺تصویب کلیات لایحه ارتقای امنیت زنان، بی اشاره به خشونت خانگی


در این لایحه که در چهار فصل و ۵۲ ماده منتشر شده و متن آن ۶۳۳۱ کلمه است حتی یک بار از واژه "خشونت خانگی" یا "قتل ناموسی" استفاده نشده است.

▫️در فصل چهارم که مربوط به جرایم و مجازات‌هاست ماده ۲۹ تنها تصریح کرده: «هرکس مرتکب قتل عمد زنی شود و به هر علت قصاص نشود چنانچه قتل همراه با طرح و نقشه قبلی باشد به حبس درجه سه و در غیر اینصورت به حبس درجه چهار محکوم می‌شود.»

حبس درجه سه بین ۱۰ تا ۱۵ سال و درجه چهار بین پنج تا ۱۰ سال است.

▫️در بخش مربوط به وظایف سازمان بهزیستی آمده است: «هرگاه خطر شدید و قریب‌الوقوعی زنی را تهدید کند، مددکاران اجتماعی بهزیستی یا دفاتر امور زنان و خانواده قوه قضائیه و ضابطان دادگستری مکلفند فوری و در حدود وظایف و اختیارات قانونی، تدابیر و اقدامات لازم را در صورت امکان با مشارکت و همکاری خانواده زن، جهت رفع خطر، کاهش آسیب و پیشگیری از وقوع یا تکرار جرم انجام داده و در موارد ضروری وی را از محیط خطر دور کرده و با تشخیص و زیر نظر مددکار اجتماعی به مراکز مربوط منتقل کنند و گزارشی از ادله ضرورت مداخله و اقدامات خود را حداکثر ظرف مدت دوازده ساعت به اطلاع دادستان برسانند تا بر اساس تصمیم وی اقدام گردد.»

در این بخش هم اشاره‌ مستقیمی به این موضوع نشده که اگر "محیط خطر" خانه و زندگی زناشویی باشد تکلیف چیست.

▫️براساس ماده ۱۱۱۴ قانون مدنی ترک منزل بدون عذر موجه از سوی زن موجب ناشزه شدن او خواهد شد و عواقبی چون قطع نفقه و اجازه طلاق به مرد را در پی خواهد داشت. اما بر اساس ماده ۱۱۱۵ قانون مدنی "اگر بودن زن با شوهر در یک منزل متضمن خوف ضرر بدنی و یا مالی یا شرافتی برای زن باشد زن می‌تواند مسکن جداگانه اختیار کند و در صورت ثبوت ضرر مزبور دادگاه حکم بازگشت به منزل شوهر نخواهد داد".

پرسش اینجاست که آیا ماموران بهزیستی می‌توانند پیش از حکم دادگاه زن را از خانه‌ای که در آن مورد خشونت قرار گرفته دور کنند یا نه. 

▫️ازدواج اجباری

ماده ۳۴ لایحه ارتقای امنیت زنان تصریح کرده: «هر کس از جمله ولی، وصی، قیم و سرپرست بدون رضایت زن، وی را به هر دلیل مانند حل و فصل اختلافات از جمله خون بس اکراه به ازدواج با دیگری نماید یا به دلایل مذکور او را وادار به درخواست طلاق از مراجع قضایی کند و یا اینکه بدون اطلاع زن، او را به عقد دیگری درآورد به حبس یا جزای نقدی درجه شش محکوم می‌شود. زوج نیز در صورت علم به وضعیت ازدواج یا عقد مزبور مشمول مجازات مذکور می‌شود.» 

در اینجا تنها گفته شده اگر ولی "بدون رضایت زن" او را مجبور به ازدواج کند به حبس یا جزای نقدی محکوم می‌شود اما تصریح نشده که سرنوشت چنین ازدواجی چه خواهد شد، آیا این ازدواج غیرقانونی تلقی شده و ملغی می‌شود یا زن مجبور شده به ازدواج ناچار است مانند بقیه زنان از هزارتوی طلاق عبور کند تا شاید بتواند از این ازدواج اجباری رهایی یابد.

علاوه بر این طبق ماده ۱۰۴۱ قانون مدنی، نکاح دختر قبل از رسیدن به سن ۱۳ سال و پسر قبل از رسیدن به ۱۵ سال به شرط اجازه پدر و رعایت مصلحت و تشخیص دادگاه امکانپذیر است.

حال پرسش اینجاست که دختری که کمتر از ۱۳ سال دارد اصولا امکان مخالفت با پدرش را دارد که بتوان با استناد به عدم رضایت او مانع ازدواجش شد؟

▫️‌در ماده ۵۰ لایحه ارتقای امنیت آمده است: «زنانی که برای خروج از کشور نیاز به اذن همسر دارند، در صورت خودداری غیرموجه وی از اعطای اذن، می‌توانند ضمن تقدیم دادخواست، مدارک و مستندات خود مبنی‌بر ضرورت خروج از کشور را به دادگاه خانواده تسلیم کنند. دادگاه خارج از نوبت نسبت به موضوع رسیدگی کرده و در صورت احراز ضرورت امر، عنداللزوم پس از اخذ تأمین مناسب، اذن خروج از کشور با ذکر مدت و دفعات سفر خواهد داد.» 

در اینجا نیز اصل اجازه شوهر برای خروج بر جای خود باقی است و تنها زمانی که شوهر به صورت "غیرموجه" از صدور اجازه خودداری کند، پای دادگاه به میان می‌آید. تشخیص غیرموجه بودن صدور اجازه خروج نیز طبعا بر عهده قاضی مرد است.


#حقوق_زنان


@Zane_Ruz_Channel
یک‌بار برایِ همیشه!
برای بیرون رفتن آماده شدم،رژ قرمزم رو به لبام زدم، موهام رو مدل دادم،لباسی که دوست‌داشتم رو پوشیدم؛
اما برایِ خودم،نه نگاه‌های دیگران!
ساده‌ترین لباس‌هام رو پوشیده بودم و توی ژولیده‌ترین وضع ممکنم بودم
اما با این‌حال از یکی از نزدیکانم مورد تجاوز قرار گرفتم
به اطلاعتون برسونم که تجاوز میتونه بغل کردن،بوس کردن و... اجباری باشه!
پس مارو مقصر ندونید
نگید مقصر خودتی اگه اون لباسو نمیپوشیدی و اون آرایشو نمیکردی این اتفاق نمی‌افتاد
نگین کرم از خودِ درخته...
#ارسالی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
─  باهاش موافقم شما چی؟
› feminist.persian
دختر هیس!
نوال سعداوی رو میشناسید؟
─  #نوال_سعداوی کنشگر اجتماعی، فمینیست، روان‌پزشک و پزشک مصری بود. نوال سعداوی در روستای کوچک کفر طحله در نزدیکی قاهره بدنیا امد. یکی از تجربیات تلخ نوال سعداوی در دوران کودکی ناقص سازی اندام جنسی در سن ۶ سالگی بود برای همین، او در طول زندگی خود همواره علیه ختنه زنان( ناقص سازی اندام جنسی )تلاش می‌کرد در کتاب چهره پنهان حوا تجربه دردناک خود را از ناقص سازی اندام جنسی تعریف میکند.

-نوال سعداوی در سال ۱۹۵۹ به جایگاه مدیر بهداشت عمومی دولت مصر رسید. اما در سال ۱۹۷۲ پس از انتشار کتاب زن و جنس که علیه ناقص سازی اندام جنسی زنان و ستم جنسی علیه زنان بود از این جایگاه برکنار شد.

-تلاش خستگی‌ناپذیر سعداوی در بهبود حقوق سیاسی و جنسی زنان الهام بخش نسل‌های پس از او بود. کتاب زن و جنس او الهام‌بخش موج دوم فمینیسم در جهان بود.
-سعداوی در ۲۱ مارس ۲۰۲۱ پس از گذراندن دوره‌ای بیماری درگذشت.

کتاب چهره عریان زن عرب رو بهتون پیشنهاد میکنیم که بخونید!

#زنان_تاثیرگذار
#book
چند سال پیش با دوستم رفتیم بازار،،دقیق یادمه ساعت ۹ شب بود که دوتا پسر به شدت مزاحممون شده بودن و هرجا میرفتیم دنبالمون میومدن،حتی یادمه یجا شروع کردیم به دوییدن که گممون کنن ولی بازم ولکن نبودن،اون‌موقع بچه تر بودیم و با عقل کوچیکمون گفتیم زنگ بزنیم پلیس تا راحت شیم!
زنگ زدیم و پلیس اومد و اونا هم پا به فرار گذاشتن،خوشحال از اینکه ازمون دفاع میکنن ماجرا رو براشون تعریف کردیم اما میدونی چی بهمون گفتن؟!
یکیشون گفت: تقصیر خودتونه که این وقت شب میاین بیرون!
اما چرا؟
ما حق بیرون رفتن رو نداریم؟
حق نداریم بریم بیرون و یکم خوش بگذرونیم؟
فقط چون شب بود مقصر ما بودیم؟!
دوستم بهش گفت: اگه دخترِ خودتم بود همینو میگفتی؟
با افتخار گفت: دختر من این وقت شب بیرون نمیاد...
یجوری حرف میزد انگار چون ما تا ساعت ۹ بیرون بودیم یه گناه خیلی بزرگی کردیم و یه دختره نقطه‌چینیم...
اونم فقط چون تا ۹ بیرون بودیم..
کار به جایی کشیده بود که اگه ده دقیقه دیگه میموندیم مارو میبردن،مایی که بیگناه بودیم و به پلیس پناه برده بودیم!
از همون موقع فهمیدم اینجا هیچکس حق‌رو به ما نمیده!
#ارسالی
Forwarded from دختر هیس!
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
💔چیزی که رسانه ها در طول سال ها به ما گفتن :
✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from دختر هیس!
جنسیت هیچ گاه عامل تعیین کننده سرنوشت یا عاملی برای رفتار های خاص انسانی نبوده، بلکه نشان دهنده ی کلیت شرایطی ست که تنها به توصیف آن شرایط کمک میکند.
تیکه ای از کتاب جنس دوم
#تیکه_کتاب

✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
https://instagram.com/zohat_?igshid=YmMyMTA2M2Y=


"ضحا موسوی" زنی که در خیزش مردمی انقلاب #زن_زندگی_آزادی بینایی اش آسیب دیده در این آدرس اینستاگرامی آنلاین شاپ باز کرده و به فروش کلاه های زیبا مشغوله..... تنهاش نذاریم


#زن_زندگی_آزادی


@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from دختر هیس!
🚨عبرت از تاریخ
خلاصه مبارزات زنان ایران از زمان مشروطه تا ۵۷ برای

۱_حق رای
۲_حق کاندید شدن
۳_حقِ داشتن آزادی انتخاب در پوشش
۴_داشتن حقوق برابر با مردان
در کل برای رهایی نصف جمعیت از بردگی
روی لینک کلیک کنید و کامل بخونید :
🔗Link up

#مبارزات_زنان | #حقوق_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his
2024/11/05 19:09:44
Back to Top
HTML Embed Code: