Telegram Web Link
🚨وظیفه ی زنان زیباسازی شهر نیست!

1/2
این جمله این روزها زیاد شنیده میشه که وقتی یه زنی بدون حجاب بیرون میاد بهش میگن : مرسی که شهر رو زیبا می کنی.
در حالت عادی جمله ی قشنگیه ولی یه بعد آسیب زننده ای داره که با یه داستان توضیح میدم:
یه آقایی با خنده تعریف می کرد که یه روز توی سوپرمارکت یه خانمی رو بدون حجاب می بینه که ظاهرش خیلی معمولی بوده. سر و صورت بدون آرایش ، موهای سشوار نشده و کمی بهم ریخته و پشت سر بسته شده و لباس شلوار معمولی. انگاری از خواب بلند شده باشه، اومده سوپر مارکت خرید کنه و برگرده خونه و این آقا با خنده برگشته بود به زن گفته بود : شما استثنا حجاب داشته باش و قه قه می خنده!
این فشار رو می بینید؟ اینکه زن باید همیشه زیبا باشه ( حالا با هر تعریفی ) و حالا اگه قراره حجاب اختیاری باشه قراره شهر رو زنان با موها و چهره ها و لباس های زیباشون آذین ببندن.
فشار رو می بینید؟! اینکه : حجاب اختیاری زمانی قشنگه که چهره و اندام و لباس زن ها بر اساس استاندارد های زیبایی شناسی ما باشه وگرنه اگر زنی خوش هیکل و خوشگل یا خوش پوش نیست، همون بهتر که حجاب داشته باشه.
اخبار تجاوز به زنی چاق منتشر شده بود اولین واکنش ها این بود که دروغه! اخه کی میاد به این تجاوز کنه! اوج فاجعه رو می بینید؟؟
ادامه 👇🏽

#شانزده_روزنارنجی
#نه_به_خشونت_علیه_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his | -javad
دختر هیس!
🚨وظیفه ی زنان زیباسازی شهر نیست! 1/2 این جمله این روزها زیاد شنیده میشه که وقتی یه زنی بدون حجاب بیرون میاد بهش میگن : مرسی که شهر رو زیبا می کنی. در حالت عادی جمله ی قشنگیه ولی یه بعد آسیب زننده ای داره که با یه داستان توضیح میدم: یه آقایی با خنده تعریف…
🚨وظیفه ی زنان زیباسازی شهر نیست!
2/2
و این چه بلایی سر اعتماد به نفس زنان میاره!
در سیستم پوشش اجباری، همیشه موی عادی و لباس عادی، زیر یه روسری یا مانتو مخفی می شده برای همین مای زن دیگه عادت نداریم ورژن عادیمون رو نمایش بدیم یا جامعه انگار بلوغ مواجه شدن با ورژن عادی مارو از دست داده! همیشه باید ورژن آراسته و پیراسته و خوشگل مارو ببینه!
طبیعتا نیاز نیست ادم به خودش برسه. بعضی جاها به خود میرسه بعضی جاها نمیرسه! فرد به فرد موقعیت با موقعیت متفاوته! این فشار که از امروز می تونم روسری و مانتو نداشته باشم پس همیشه باید خوشگل و خوش پوش و... باشم با هر تعریفی فشار ناعادلانه ای!

۱-شجاعت زنانی که بدون حجاب بیرون میان، ستودنیه. چه عادی باشه ظاهرشون چه به قول مادربزرگم چیسان فیسان کرده باشن.

۲- زنی که نمی تونه بدون حجاب بیرون بیاد به خاطر ترسش، بزدل نیست! این ترس و این تغییر خیلی بزرگه! نیاز به زمان بیشتری داره برای خیلی ها. با ترستون مهربون باشین.

۳- زن ها قراره پوششون رو انتخاب کنن چون آزادن نه چون وظیفه دارن شهر رو بر اساس ملاک زیبایی شناسی ما زیبا کنن.

#شانزده_روزنارنجی
#نه_به_خشونت_علیه_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his | -javad
Forwarded from دختر هیس!
#مرضیه_زیاری کنشگر فمینیست و فعال حقوق زنان و پایه گذار کمپین #امنیت_نداشته_زنان حدود ساعت 10 شب دوشنبه نهم آبان، توسط نیروهای امنیتی شهر آمل ربوده شد.مرضیه پیش تر بخاطر فعالیت حقوق زنان منزلش تفتیش و بارها بازجویی شده بود.
لطفا صدای مرضیه ی شجاع باشید 🙏♥️
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔲 فرزندان ناامید مادران ایرانی/ مجلس یک امکان مهم را حذف می کند

▫️مجلس که می‌خواهد وضعیت مهاجران به ایران را با تاسیس یک سازمان ملی سامان دهد، نقشه لغو یک قانون موثر را کشیده است؛ قانون اعطای تابعیت به فرزندان حاصل از ازدواج مادر ایرانی و پدر خارجی که سال ۹۸ پس از کش و قوس‌های فراوان بالاخره به صورتی موثر اصلاح و تصویب شد.

▫️این، یکی از اصلی‌ترین ضعف‌های طرح مجلس است؛ زیرا تاکید دارد که تنها به موضوع اقامت می‌پردازد و حرفی از اعطای تابعیت در آن مطرح نیست اما در عین حال، قانون انتقال تابعیت از مادر را بی‌دلیل لغو می‌کند؛ قانونی که به گواه آمار سازمان ثبت احوال، در ۳ سال اخیر، هویت ایرانی حدود ۱۳ هزار فرزند فاقد تابعیت و شناسنامه را با صدور شناسنامه به رسمیت شناخت و آنها را از حقوق اولیه شهروندی برخوردار کرد.

▫️مجلس با لغو این قانون که تلاشی برای رسیدن به عدالت جنسیتی به شمار می‌رفت، به سوی نابرابری عقبگرد می‌کند. / اکوایران


#مادرم_ایرانی_است_من_هم_ایرانی_ام


@Zane_Ruz_Channel
احترام به زنان ایرانی
اوکراین را نجات دهید
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
🎥 حمایت فعالان حقوق زنان در شیلی از زنان در ایران



#مهسا_امینی
#زن_زندگی_آزادی



@Zane_Ruz_Channel
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
🔲دسگوھاراں: مبارزه ما زنان بلوچ از مبارزه مادرانمان پس از انقلاب ۵۷ سخت‌تر است

🔺شماری از زنان کنش‌گر بلوچ که با نام «دسگوھاراں» به تحلیل خیزش انقلابی جاری می‌پردازند، در پاسخ به پرسش‌های «زمانه» می‌گویند: «اینک، در جنبش زن زندگی آزادی، زنان بلوچ در شهرها و روستاهای مختلف ویدیوهای حمایتی از این قیام منتشر می‌کنند و خط بطلان‌ بر کلیشه‌ها و بازنمایی‌های کهنه از زن بلوچ می‌کشند.»

▫️همزمان با خیزش انقلابی «زن، زندگی، آزادی» در ایران، گروهی از زنان بلوچ داخل کشور صفحه‌ای در اینستاگرام برای رساندن صدای خود تأسیس کردند. زنان بلوچ نه تنها با شکل‌های ویژه‌ای از سرکوب و ستم جنسیتی بنا به بستر زندگی‌شان مواجهند، مسأله‌ها و شکل‌های گوناگون و متفاوتی در مبارزه و مقاومت خود دارند.

▫️زنان بلوچ خود را «دسگوھاراں» خوانده اند و تصمیم گرفته اند نمایندگی خودشان را خودشان برعهده داشته باشند و خودآیینی در بازنمایی را به کس دیگری واگذار نکنند. چرا که عموماً این نظرگاه حقوق بشری مرکزگرا است که می‌خواهد «صدای بی‌صدا» باشد و عاملیت سوژه مقابلش را ــ در این نمونه زن بلوچ در حاشیه ــ نادیده می‌گیرد. و از سوی دیگر، جنبش زنانه علیه مردسالاری در بلوچستان با حادثه تجاوز به یک دختر چابهاری گره خورد و ساختارهایی از سلطه و ارتجاع را در بلوچستان عیان کرد که شاید فعالان مرکزنشین از آن بی‌خبر بودند و متن‌های دسگوھاراں به روشنگری دراین‌باره پرداخت.

▫️قصد ما از ایجاد این پیج همین بود که بگوییم ما از طرفی خودمان را در پیوند با جنبش «زن زندگی آزادی» می‌بینیم و از طرف دیگر، ما نیز در این بین مسائل خاص خودمان را داریم که مرکز یا کلا از آن‌ها بی‌اطلاع است، یا در مورد آن‌ها دچار کج فهمی است، و یا با یک نگاه بالا به پایین فکر می‌کند فردای انقلاب می‌تواند مسایل و معضلات ما را حل کند. در مقاله‌مان با عنوان «چرا دختر چابهاری اسم رمز ماست؟» اشاره کردیم که ما با نظام‌های در‌هم‌تنیده‌ای مواجهیم که مبارزه‌ ما را از مبارزه مادرانمان بعد از انقلاب ۵۷ سخت‌تر کرده است. به نقش دستگاه دین (روحانیت اهل سنت) و نظام طایفه (سرداری) اشاره کردیم و توضیح دادیم که چگونه بنیادگرایی سنی و شیعه و نیز نظام مردسالار طایفه‌سالار به شدت وابسته به نهادهای نظامی هستند و چگونه این نهادها بنا به ضرورت منافعشان اتحاد و ائتلاف شکل می‌دهند.

▫️برای هیچ یک از نهادها، اصلا زنان و نقش آن‌ها در امروز و حتی فردا مطرح نیست. تاریخ به ما این را نشان داده است. در مورد مولوی عبدالحمید هم که پیش‌تر نوشتیم و موضع ما مشخص است. توضیح دادیم که اگر او دغدغه نابرابری و بی‌عدالتی نسبت به زن‌ها را دارد، پیش از این اقدامات زیادی می‌توانست انجام دهد. نقش ایشان قطعا نقشی تعیین‌کننده و کلیدی است و نمی‌تواند پشت کلمات زیبا پنهان شود و همه چیز را گردن جمهوری‌اسلامی بیندازد. ما در مقاله آخرمان با عنوان «جریان مسجد مکی و جنبش زن زندگی آزادی» با جزئیات درباره این موضوع توضیح دادیم.

▫️باید بگوییم که علی‌رغم فعالیت‌های سیاسی و اجتماعی، زنان بلوچ همواره با سرکوب‌هایی چندلایه مواجه هستند. طرد و منزوی کردن زنان، یکی از سازوکارهای نهادهای محلی است که همواره به خاموشی صدای زنان بلوچ کمک کرده است. اما اینک، در جنبش زن زندگی آزادی، زنان بلوچ در شهرها و روستاهای مختلف ویدیوهای حمایتی از این قیام منتشر می‌کنند و خط بطلان‌ بر کلیشه‌ها و بازنمایی‌های کهنه از زن بلوچ می‌کشند.

▫️اگرچه که مرکز با بی‌خبری از پشت پرده ائتلاف‌ها و اتحادها به استقبال از مولوی عبدالحمید می‌رود، اما مردم بلوچ و زنان بلوچ نمی‌گذارند تاریخ مبارزه و سرکوب در بلوچستان فراموش شود. از همین روست که مسئله بازنمایی اتفاقا یکی از دغدغه‌های مهم این روزهای ماست.

▫️ما زنان بلوچ حتی پیش از جنبش زن زندگی آزادی نیز با « کلیشه زن بلوچ» روبرو و به آن معترض بودیم. این کلیشه خیلی زمخت است و برانداختن آن زمان می‌برد. ما در یادداشت «چرا زن بلوچ معترض ما را متعجب می‌کند؟» به تفصیل به این کلیشه پرداختیم و تا حدودی به آن پاسخ دادیم. اما هم‌چنان با اتهامات و کلیشه‌های جدیدتری روبرو می‌شویم. در حالی‌که خیزش سراسری هر روز در حال شکل‌گیری و تغییر و تحول است و مردم مدام امکان‌ها و شیوه‌های خلاقانه‌ای از مبارزه را ابداع و ترویج می‌کنند، اما کماکان از زن بلوچ مطالبه می‌شود که تصویر روشنی از خود ارائه دهد و مدام توضیح دهد که در میانه هر اعتراضی کجاست؟ حتی زمانی که او حضور فعال میدانی در تظاهرات سالگرد آبان دارد، عده‌ای پخش تصاویرش را با پخش «تصاویر برهنه» مقایسه می‌کنند و آن را تابویی بزرگ می‌دانند.

#زنان_بلوچ
#زن_زندگی_آزادی


📑 ادامه مطلب:

https://www.tg-me.com/iv?url=https://www.radiozamaneh.com/742391/&rhash=0ceb6994783a68


@Zane_Ruz_Channel
•| خشونت خانگی علیه زنان |•
- بنابر تعریف سازمان ملل

هر نوع عمل خشونت آمیز مبتنی بر جنسیت که منجر به آسیب جسمی، جنسی و روانی زنان شود.
انواع خشونت خانگی :
خشونت جسمی، خشونت جنسی، خشونت روانی و عاطفی، خشونت کلامی، ازدواج اجباری، ازدواج و بارداری دختران زیر 18 سال.

- خشونت فیزیکی:
اعمالی مانند مشت زدن، لگد زدن، گاز گرفتن، هل دادن، خفه کردن، زخم کردن، غرق کردن، کشیدن مو، سوزاندن و حتی تهدید به حمله ی فیزیکی از جمله این خشونت هاست. قطع کردن نیاز های فیزیکی مانند تغذیه، بهداشت، کمک به درمان جراحت یا بیماری و زندانی کردن هم از خشونت های فیزیکی شمرده می‌شوند. پرتاب اشیا، شکستن و آسیب زدن به وسایل منزل و حتی آسیب زدن به حیوان خانگی.

- خشونت روانی :
این نوع خشونت به معنی هر نوع رفتار و گفتار خشنی است که سلامت روانی زنان را با خطر مواجه می نماید. مانند تمسخر، توهین، تهدید به ازدواج مجدد، تهدید به طلاق، اعمال مالکیت، عدم اجازه خروج از خانه، تهدید به بچه دزدی، تهدید به تخریب دارایی، متلک گویی و اجبار و...

- خشونت جنسی :
خشونت جنسی به معنای هر نوع رفتار جنسی خشنی است که از روی قصد و نیت توام به زور و بی رضایتی یا بی میلی به تهدید و صدمه جنسی انجام شود مانند ان تجاوز، آزار جنسی و مزاحمت و تماس بدنی، ختنه دختران( درستش ناقص سازی هستش) بارداری اجباری، اجبار به روابط جنسی، اجبار به روابط جنسی در بیماری و قاعدگی.

- خشونت اقتصادی :
خشونت اقتصادی یعنی رفتار خشن در امور مربوط به اشتغال، اقتصاد، دارایی که زنان را تحت فشار و آزار و تبعیض قرار می دهد. مثل تبعیضات و نابرابری های اقتصادی و...

« درمورد خشونت فیزیکی لازم است که اقدامات فوری از طریق مراکز و منابع حمایتی صورت گیرد تا از آسیب های جدی پیشگیری شود »

دنیا را نارنجی کن 🧡
#شانزده_روزنارنجی
#نه_به_خشونت_علیه_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his
streetHarassment2.pdf
488.1 KB
کتابچه آموزشی مواجهه با آزارهای خیابانی
-چرا این مسئله مهمه؟
-آزار خیابانی چیه؟
-آزار خیابانی به چه اشکالی رخ میده؟
-آزار جنسی معمولا کی و کجا اتفاق می افته؟
-آزار دهندگان چه کسانی هستن؟
-آزار دیدگان چه کسانی هستن؟
- کلیشه ها و باور های نادرست
-با یک مزاحم چطور برخورد کنیم؟
-پس از حادثه چگونه از فرد آزار دیده حمایت کنیم؟
-سخنی با مردان شما چگونه میتوانین به کاهش آزار خیابانی کمک کنین؟
- چگونه به عنوان ناظر به فرد آزار دیده کمک کنیم؟
« تهیه شده توسط گروه بیدارزنی و خشونت بس، خواندن این کتابچه توصیه میشه »

#شانزده_روزنارنجی
✧・゚࿐ @dokhtar_his •| بازنشر کنید
Forwarded from بيدارزنى
🟣 کتاب انقلاب در نقطه صفر با ترجمه؛ سروناز احمدی منتشر شد.

سروناز احمدی فعال حقوق کودکان در تاریخ ۱۵ آبان ماه به همراه همسرش «کامیار فکور» در منزلشان در تهران بازداشت شدند.

این فعال حقوق کودکان که دارای کارشناس ارشد رشته‌ی مددکاری اجتماعی از دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی است، در حوزه ی زنان نیز فعال است و مقالاتی را در این زمینه ترجمه و منتشر کرده است.

این فعال حقوق کودکان ۲۵ روز است که در زندان به‌سر می‌برد و وضعیت وی مشخص نیست.

#ژن_ژیان_ئازادی
#اعتصاب_سراسری

@bidarzani
متاسفانه باز شاهد قتل ناموسی در اهواز هستیم! قوانین ضدزن، فرهنگ ناموس پرستی لعنت بهشون
از تبعیضاتی که علیه زنان عرب میشه اینجا بخونید:
https://www.tg-me.com/PlasticHeartts/10604
https://www.tg-me.com/PlasticHeartts/10606
درمورد قتل های ناموسی و دلیلشون براتون پست میذاریم
هیچ آزادی دیگری بدون استقلال بدنی نمی تواند زنده بماند!
قوانین خود را از بدن ما دور نگه دارید
#شانزده_روزنارنجی
✧・゚࿐ @dokhtar_his
End Virginity Test 2018.pdf
349 KB
امحای آزمایش بکارت، بیانیه تفصیلی
سازمان بهداشت جهانی

فهرست مطالب:
-پیشینه
-دلایل ریشهای انجام آزمایش بکارت
-آزمایش بکارت در کجای دنیا انجام میشود
-بخشی از جامعه در معرض خطر
-قربانیان خشونت جنسی
-فعالان سیاسی، بازداشت شدگان و زندانیان
-آزمایش بکارت برخالف حقوق بشر است
-حق حفظ حریم خصوصی و مالکیت بر بدن
-حق دسترسی به باالترین سطح سالمت
-حق محفوظ ماندن از تبعیض جنسیتی
-حق زندگی
-حق در امان بودن از شکنجه یا رفتار تحقیرآمیز و غیر انسانی یا مجازات
-حقوق کودک
-مروری بر شواهد علمی
-کمبود دلایل پزشکی مبنی بر سودمندی آزمایش بکارت
-بررسی هایمن
-آزمایش دو انگشتی
-پیامدهای آسیبرسان آزمایش بکارت
-فواید متصور از آزمایش بکارت
-استراتژیهای جهانی برای حذف آزمایشهای باکرگی
-تقویت دانش و آموزش نهادهای ارائه دهنده خدمات درمانی
ساخت چهارچوبهای سیاستی و قانونی حمایتگر
-قدرتدهی و فعال کردن گروهها

#شانزده_روزنارنجی
#بکارت
#نه_به_خشونت_علیه_زنان
✧・゚࿐ @dokhtar_his
2024/10/02 02:42:52
Back to Top
HTML Embed Code: