Telegram Web Link
صداش باشیم
صبا با قید وثیقه آزاد شد♥️♥️
به امید آزادی مرضیه
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
⛔️ این یک تصویر هولناک است؛ و الگوی ثابت قتل ناموسی همین است: چرخه غیرت، فشار جامعه، زیر سوال رفتن مردانگی! این مردان که بدن بی‌جان معصومه را دوره گرفته‌اند، در این چرخه مخوف خودشان را و همدیگر را به بی‌غیرتی متهم می‌کنند، خودشان و همدیگر را زیر سوال می‌برند، اما زنان را قربانی می‌سازند تا این غیرت و مردانگی را به اثبات برسانند

▫️خبر قتل‌های ناموسی را باید با اسم قاتل شروع کرد، اسم‌هایی که اغلب پنهان می‌شوند! در بیشتر موارد هیچ اثری از اسم مردی که مرتکب قتل ناموسی می‌شود در اخبار و گزارش‌ها نمی‌بینیم مگر اینکه آن مورد از قتل ناموسی خیلی شدید رسانه‌ای شود، یا پای خبرنگاران به خانواده مقتول باز شود و ما بتوانیم اطلاعات بیشتری درباره کل مساله به دست بیاوریم. در غیر اینصورت، این پدران و برادران و همسران قاتل، بدون اسم، بدون مجازات، بدون هیچ تبعاتی به شکل سایه‌های مخوف به زندگی در میان مردم ادامه می‌دهند تا شاید بار دیگر دستشان به خون زن دیگری آلوده شود.

🔺معصومه، هفده ساله در همین روزهای اخیر به دست یکی از همین مردها کشته شد. به دست مردی چهل و پنج ساله که پدر او بود و در کودکی دخترش را مجبور کرده بود ازدواج کند. سینا قلندری، خبرنگاری که قتل ناموسی مبینا سوری را هم پیش از این اطلاعرسانی کرده بود در توصیف قتل معصومه نوشته است : معصومه از دست شکنجه‌های شوهرش به خانه پدر پناه می‌بره، شوهر بی اساس و بدون مدرک شایعه می‌کنه که معصومه بهش خیانت کرده، پدر چهل و پنج ساله تحت فشار قرار می‌گیره و برای حفظ آبرو ساعت هشت شب دخترش را با چاقو به قتل می‌رسونه و جنازه‌اش را به نشانه داشتن غیرت می‌بره جلوی خانه شیخ طایفه". این سرنوشت زنی است که به "خیانت" در زناشویی متهم شده، درحالیکه حتی اگر کسی عهد ازدواج را هم بشکند مستحق مجازات نیست چه برسد به قتل!!

▫️وقتی از اهمیت زن، زندگی، آزادی حرف می‌زنیم یعنی تا زمانی که زنان از چرخه مخوف تبعیض و خشونت بیرون نیامده‌ باشند ما نمی‌توانیم از آزادی و رهایی حرفی به میان بیاوریم. زن، زندگی، آزادی شعار زندگی روزمره‌ی همه زنان است که زیر سقف خانه‌ها به دست پدران و برادران و همسران و مردان فامیل شکنجه می‌شوند، به قتل می‌رسند و حتی جنازه‌شان هم در تجمع همه مردان محله احاطه می‌شود.

🔺زن، زندگی، آزادی یعنی زنان مالک بدن خودشان بشوند، به وقت زندگی و حتی به وقت مرگ!


#زن_کشی
#قتل_ناموسی
#زن_زندگی_آزادی
#خشونت_علیه_زنان


no to honor
@Zane_Ruz_Channel
دختر هیس!
چرا این مسئله مهمه؟ #شانزده_روزنارنجی ✧・゚࿐ @dokhtar_his
* درستش این بود که مترجم دیگه از پرده بکارت استفاده نکنه، خودشون توضیح دادن چرا( با نشون دادن کش دیگه میدونیم شکل پرده نیست!)،نباید استفاده بشه چون بیانگر خود همین افسانه هاست که توی ویدیو گفته شد به هرحال فکر میکنم مترجم بخاطر اینکه افراد متوجه بشن( پرده بکارت ) ترجمه کرد بخاطر رواجی که در جامعه داره. سعی کنید خودتون هایمن رو بکار ببرید که همینطور که خودشون میگفتن*
Forwarded from pathétique
زارا محمدی تابستان سال ۹۸ به علت درس دادن به کودکان به زبان مادریشون، کوردی، دستگیر شد و هنوز هم در زندانه. از سه روز پیش هم زارا محمدی و فعال زنان اهل کردستان ژینا مدرس گرجی که در اعتراضات اخیر دستگیر شد برای حمایت از اعتراضات و اعتصابات ما، دست به اعتصاب غذا در زندان زدند.
Forwarded from pathétique
دختر هیس!
زارا محمدی تابستان سال ۹۸ به علت درس دادن به کودکان به زبان مادریشون، کوردی، دستگیر شد و هنوز هم در زندانه. از سه روز پیش هم زارا محمدی و فعال زنان اهل کردستان ژینا مدرس گرجی که در اعتراضات اخیر دستگیر شد برای حمایت از اعتراضات و اعتصابات ما، دست به اعتصاب…
امروز دیدم که نام زارا محمدی در لیست ۱۰۰ زن تاثیرگذار و الهام‌بخش جهان ثبت شده. این لیست‌ها ممکنه بی اثر یا معنی باشن به نظرتون اما حقیقت انکار نا‌پذیر اینه که بالاخره تلاش ها، از خود‌گذشتگی ها و جنگیدن های افرادی مثل زارا مورد توجه جهانی قرار گرفته و فراموش نخواهد شد. ما نمی‌ذاریم که فراموش بشه.
بخونید در مورد خشونت اقتصادی علیه زنان!
- از نجمه واحدی

#شانزده_روزنارنجی
✧・゚࿐ @dokhtar_his
‌[عکس رو باز کنید و بخونید ]
در یک دور و تسلسل معیوب و باطل گیر افتادیم!
مربی ها و مددکار و مسئول فنی مرکز، به شدت تحلیل میرن در چنین شرایطی! و این فقط بخشی از چالش های خانه امن غیردولتی هست که ما روزانه با اون روبرو هستیم.

هم باید به رسالتمون در برابر توقف هر شکل از خشونت و ایجاد پناهگاه امن برای زنان و دختران و کودکان اونها وفادار باشیم، و هم با قوانین دست و پاگیر، ناکارآمد، تبعیض آمیز مبارزه کنیم.
باید ساعت ها مسیر دادگاه خانواده و دفتر دادستان رو طی کنیم، بریم و بیاییم تا بتونیم کسی رو مجاب کنیم تا در نبود قوانین کافی متوجه عدم امنیت این زنها باشه.
تا بتونیم ثابت کنیم جان این زنان مهمه!
- فاطیما باباخانی
#شانزده_روزنارنجی
Forwarded from Pishgum-Archive
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
📝 رام کردن بدنهای ناآرام در مدارس

دکتر شهلا اعزازی


🔺کودکان از شش سالگی وارد مدارس میشوند تا پس از گذراندن سالهای تحصیل در مدرسه به عنوان فردی با مهارتهای مناسب اجتماعی وارد جامعه شوند مدارس گذشته از انتقال دانش و معلومات به نسل جوان وظیفه جامعه پذیری انتقال ارزشها و هنجارهای فرهنگی جامعه را نیز بر عهده دارند.

▫️از طریق نظارت بر رفتار به تدریج ارزشها و هنجارهای ارایه شده درونی خواهند شد یعنی قبول ارزشها و هنجارها بدون وجود فرد ناظر. هرچند که نظارت میتواند نظارت انسانی و حمایت کننده باشد در مدارس ایران از نظارت اقتداری یا محدود کننده استفاده میشود. ارزشها و هنجارهایی که از طرف مدرسه به دانش آموزان ارایه میشود نه در جهت رفع نیازهای فردی بلکه در جهت حفظ منافع نظام حاکم است و چون نگاه نظام حاکم رو به گذشته است ارزشهایی نامناسب با زندگی در جامعه امروزی و از طریق ایجاد محدودیت و تنبیه و تحقیر دانش آموز انتقال داده میشود و در نتیجه درونی شدن ارزشها نیز صورت نمیگیرد.

▫️محدودیت های بدون دلیل برای دختران بسیار بیشتر از پسران است. آنان در مورد رنگ کفش یا جوراب و حتی رنگ بند ،کفش اندازه مقنعه و در مجموع در مورد پوشش محدود هستند، بازرسی کیفها در جست وجوی آینه یا لوازم آرایشی دیگر همراه با تحقیر و دشنام هایی که به هیچ عنوان با ویژگی دختران دانش آموز سنخیت ندارد از شیوه های دیگر جامعه پذیری مدارس هستند.

🔺 از طرف دیگر توصیه و تشویق دانش آموزان برای ازدواج در سنین پایین و تشکیل خانواده و در خدمت همسر بودن برای دختران نه ساله ای که مشغول آموختن مهارتهای ابتدایی خواندن و نوشتن و سواد هستند، بی معنی است.

▫️دانش آموزان باید بر طبق اصول مدنظر وزارت آموزش و پرورش با جهان بینی خاصی که در مواردی برای آنان قابل قبول نیست بهنجار گردند و برای این کار از قدرت انضباطی نهاد آموزش استفاده میشود. هدف از قدرت انضباطی، بهنجار سازی است؛ دانش آموز باید بر طبق هنجارهای مدرسه که در بسیاری از موارد با هنجارهای خانوادگی و اجتماعی در تعارض است رفتار کند. چیزی که مجازات میشود ناهمنوایی است که اعمال قدرت انضباطی درصدد اصلاح آن است. انضباط از طریق تنبیه و مجازات و نه از طریق تشویق و دادن پاداش و امتیازات.

🔺مقاومت در برابر هنجارهای مدارس همیشه از طرف درصدی از دانش آموزان وجود داشت اما مقاومت معمولا به شکلی پنهانی صورت میگرفت، هرچند خارج از محیط مدرسه. از آنجا که اجبارهای مدرسه برای دانش آموزان قابل قبول نبود آنان چه در خانواده و چه در جامعه شیوه های زندگی خود را که با هنجارهای مدرسه تفاوت داشت پنهانی و با قبول تنبیهات مرتبط با آن انجام میدادند.

▫️امروز اما به هنجارهایی که مورد قبول آنان نیست اعتراض کرده و در مقابل قدرت انضباطی و اجبار کننده ایستادگی می کنند آن چه که تا این زمان پوشیده و پنهان بود، صورت عمومی به خود گرفت و بسیاری دیگر که در آرزوی چنین سبک زندگی همراه با شادی و آزادی بودند و به شیوه های تحقیرآمیز اعتراض داشتند به آنان پیوستند.

🔺درخواست آنان داشتن یک زندگی معمولی برای نوجوانان است و متاسفانه مدیران و سایر مسئولان مدارس به جای محافظت از دانش آموزی که به آنان سپرده شده است در مقابل اعتراض آنان به رفتارهای تحقیرآمیز و بهنجار ساز با کمک گرفتن از نیروی انتظامی و پذیرفتن خشونت گاز اشک آور و ضرب و شتم دانش آموزان سلامت جسمی و روانی آنان را به خطر می اندازند و تعدادی از آن هم پیشتر رفته و دانش آموز معترض را به عنوان فردی دچار مشکلات روانی و نیازمند دارو و درمان روانی معرفی میکنند.


#زن_زندگی_آزادی


@womenstudiesisaorg
@Zane_Ruz_Channel
مشهد🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨🚨

🔸 حیوان آزاری در مشهد .

گربه بیچاره رو آتش زدن 😭

🔸 ناله میکنه درد داره 😭

کمکش کنید متن داخل عکسو با دقت بخونید😔🙏🏻

@sarparastmehraban88
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این کلمه ممکنه جدید باشه ولی پدیده ی جدیدی نیست، دلیل ساخت این کلمه ها اینکه وقتی روی پدیده ای اسم میذاریم آگاهی نسبت بهش بالا میره و این اتفاق خوبیه!
#مرضیح | #فمینیسم | #واژه_نامه_فمینیستی
✧・゚࿐ @dokhtar_his
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تاحالا به این فکر کردین از بچگی چقدر داخل تلویزیون، مدرسه و کتاب درسی تبلیغ شده که خانه داری یه کار زنونه هست؟

#کارخانه #کلیشه
✧・゚࿐ @dokhtar_his
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
⛔️ قانون فعلی از زنان خشونت‌دیده حمایت نمی‌کند

⛔️ تعداد قربانیان خشونت در ایران کم نیست


▫️مرجان رستگار وکیل خانه امن آتنا:


🔺در پرونده‌های خشونت خانگی سخت‌ترین کار این است که ثابت کنم که این خشونت از سوی همسر رخ داده؛ چرا‌که خشونت خانگی در خانه و فضای خصوصی رخ می‌دهد و عموما هیچ شاهدی وجود ندارد و اکثر مواقع هم که دادسرا همسر را برای ادای توضیحات فرامی‌خواند، همسر به‌راحتی ادعای قربانی را رد می‌کند.

▫️برای مثال در یکی از نمونه‌ها قربانی از ناحیه سر دچار شکستگی شده بود و همسر هم در دادگاه مدعی شد که حادثه در باشگاه ورزشی رخ داده و سر همسرش در باشگاه ورزشی بر اثر اصابت به یکی از دستگاه‌ها شکسته است. قاضی که بازپرس هم بود، قبول کرده بود و گفت شما شاهدی ندارید که ثابت کند همسر، سر زن را شکسته است. متأسفانه حتی فرزندان‌شان هم در خانه نبودند که برای توضیحات تکمیلی آنان را در دادگاه بخواهیم. در این مورد خاص از دادگاه خواستم تحقیق محلی از اهالی آن ساختمان انجام دهد؛ چون شوهر این زن بارها سابقه خشونت خانگی نسبت به همسرش را داشت و حتی پیش‌از‌این هم با کتک‌زدن همسرش به پرده گوش او آسیب رسانده بود یا یک بار آب جوش روی صورت خانم ریخته بوده یا بار دیگر در پاسیو خانم را هل داده و شیشه‌ها را شکسته بود که به بدن این قربانی، آسیب رسانده بود.

🔺این خانم هرگز شکایت نکرده بود و هر بار هم بزرگ‌ترهای خانواده‌ سعی کرده بودند کدخدامنشانه موضوع را حل کنند تا خانم سر زندگی‌اش برگردد و هیچ مدرکی برای اثبات خشونت‌ همسر وجود نداشت.

▫️در نتیجه من از قاضی خواستم تحقیقات محلی انجام دهد که شاید اهالی ساختمان علیه خشونت همسر این زن شهادت دهند که خوشبختانه خانم‌های همسایه در همان ساختمان شهادت دادند و کلانتری اظهارات‌شان را گرفت و قاضی هم با توجه به سابقه خشونتی که شوهر داشت، جرم همسر را پذیرفت.

🔺اما نکته مهم اینجاست که در خیلی از موارد، قاضی شاهدِ در صحنه می‌خواهد و حتی در صورت نرمش قاضی، همسایگان که می‌توانند به خشونت صورت‌گرفته شهادت دهند، به دلایل مختلفی از‌جمله ترس از فرد خشونتگر و دلایل دیگر حاضر نمی‌شوند شهادت دهند و پرونده منع تعقیب می‌خورد و تکرار این منع تعقیب‌ها هم باعث تبرئه خشونتگر و حتی گستاخی او می‌شود. خانم‌ها چون می‌دانند هیچ شاهدی ندارند، عملا اصلا شکایت نمی‌کنند یا اگر شکایت هم بکنند، پرونده را پیگیری نمی‌کنند که این موضوع به مختومه‌شدن پرونده‌ها منجر می‌شود

▫️ما یک موردی داشتیم که قربانی یک دختر ۲۱‌ساله بود که پدرش از هفت‌سالگی به او تجاوز می‌کرد و در ۲۱‌سالگی قربانی جرئت پیدا می‌کند که شکایت کند و به خانه امن آتنا معرفی می‌شود و من وکالت او را بر عهده گرفتم. پدر در کلانتری یک بار به ارتکاب جرم اقرار کرد و گفت که به دخترش تجاوز کرده است. حتی جمله‌ای که این پدر به کار برد این بود: «من به دخترم تجاوز کردم؛ چون سادیسم دارم». این جمله با خط پدر در کلانتری نوشته شده بود؛ ولی قانون می‌گوید اقرار باید نزد قاضی باشد و حتی خود قاضی در جلسه به من گفت کلانتری اشتباه کرده از این آقا اقرار گرفته است، این آقا باید نزد من اقرار می‌کرد و بعدها پدر منکر شد که من چنین کاری نکرده‌ام. حتی شهودی که ما برای این پرونده معرفی کرده بودیم که صداهای این ارتباط جنسی را شنیده بودند؛ ولی تجاوز را ندیده بودند؛ اما وقتی به ارتکاب تجاوز هم شهادت دادند، قاضی شهادت این افراد را چون به چشم خود شاهد عمل جنسی نبودند، نپذیرفت و در نهایت قاضی آقا را به شلاق محکوم کرد و جرم تجاوز را محرز ندانست و در حد یک رابطه نامشروع با دختر خودش، متهم را به ۹۹ ضربه شلاق محکوم کرد.

🔺نمونه دیگری داشتیم که در آن پدر به دختر تجاوز کرده بود و در نتیجه این تجاوز، دختر حامله و بچه‌ای هم به دنیا آمده بود که در این مورد پدر به اعدام محکوم شد. در این پرونده هم به دلیل اینکه دختری به دنیا آمده بود، دیگر نمی‌شد آن را کتمان کرد و برهمین اساس مدرکی وجود داشت که بر علم قاضی تأثیر گذاشته بود و قاضی مستند بر آن، حکم بر اعدام داد. ولی متأسفانه ما یک جاهایی حکم اعدام می‌گیریم ولی خود این دختر خانم می‌گفت من نمی‌خواهم پدرم اعدام شود بلکه می‌خواهم به زندان برود، چرا پدرم را به زندان نمی‌فرستند؟ این دقیقا از خلأ قانون ماست که یا شلاق است یا اعدام و حد وسط ندارد.


#خشونت_علیه_زنان


https://lnk.pw/fkyx

@Zane_Ruz_Channel
وقتی می گوییم غیرت، ناموس جان زنان را می گیرد و زن ناموس کسی نیست، سریعا می گویند نه غیرت و ناموس این نیست یعنی فلان فلان فلان.
حمایت خوب و لازمه زندگی مشترک است و حمایت کردن هم از طرف زن و مرد خانواده می تواند باشد اما ناموس بودن چه؟ ایا با توجه به معنی های گل و بلبلی که ازش می شود و می گویند یعنی مراقبت آیا می تواند زن انتخاب کند که نیازی به مراقبت ندارد؟ قطعا خیر
ناموس بودن یعنی زن اموال مرد است ، مرد مالک آن است و حتی می تواند سرش را ببرد که آبرویش را حفظ کند.غیرت اجباریست و بوی خون می دهد.

#غیرت #زن_ناموس_هیچکس_نیست
✧・゚࿐ @dokhtar_his
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
الهام افکاری هشت روز است اعتصاب غذا کرده، حبیب افکاری از ۱۵ شهریور ۱۳۹۹ در انفرادی‌ست و نوید افکاری را در تاریخ ۲۲ شهریور ۱۳۹۹ اعدام کردند.

«یکی‌اشو کشتید، یکی‌اش الآن دو ساله توی انفرادیه. به کی بگم؟ به کی پناه بیارم؟ دخترمو آزاد کنید، حالش بده، ۸ روزه فقط آب خورده»

بهیه نامجو، مادر نوید، وحید، حبیب، سعید و الهام افکاری، جلوی درب زندان عادل‌آباد شیراز.

ویدئو از سعید افکاری که نوشت «دیر نیست روزی که ضجه‌های مادران ایران، خنجری در گلویتان شود و راه نفستان را برای همیشه ببندد».
Forwarded from جامعه‌شناسی زن روز (Parastu.Z.Farrokhi)
⚠️ کلمات صدمه می زنند


📌 کمپین خلاقانه سازمان Kafa در لبنان این پیام را دارد که فحش، توهین و خشونت‌های کلامی درست مثل خشونت‌های جسمانی به زنان آسیب می‌رساند.

🔲 فرم موجیِ(Waveform) کلماتِ توهین‌آمیز، مثل «فاحشه» که خطاب به زنان گفته می‌شود، به شکل یک زخم واقعی روی سر و گردن آنان گریم شده، تا نشان دهد که کلمات هم آسیب می‌زنند اگر چه ما نمی‌توانیم آن زخمها را ببینیم.

📌 کافا یک سازمان فمنیستی غیردولتی در لبنان است که سال 2005 تاسیس شده و تلاش دارد با تبعیض‌های جنسیتی و خشونت علیه زنان در جامعه لبنان مبارزه کند. به همین منظور در سال 2011، این سازمان با کمک آژانس تبلیغاتی Y&R، کمپینی منتشر کرد که نمونه موفقی از کمپین‌های فرهنگی است. این کمپین در جشنواره تبلیغات اپیکا 2011 برنده جایزه برنز شد.

🔲 این کمپین که «کلمات صدمه می زنند» نام دارد. تلاش دارد تا نشان دهد که توهین‌های کلامی، درست مانند خشونت‌های فیزیکی به زنان آسیب می‌رسانند، آسیبی که واقعی است، اما دیده نمی‌شود و درمانش مدتها طول می‌کشد. سازمان کافا در این کمپین از زنانی که قربانی خشونتهای کلامی شده‌اند، خواسته که برای مشاوره و درمان با کارشناسان این سازمان تماس بگیرند.

📌 ایده این کمپین بسیار بکر و خلاقانه است که به خوبی هم طراحی و اجرا شده. کلمات توهین‌آمیزی که علیه زنان به کار می‌رود (مثل فاحشه) توسط یک مرد گفته شده و صدایش ضبط شده. سپس وِیوْ فٌرم ( شکل موج صدا) آن به دست آمده و به شکل یک زخم، روی صورت زنان گریم شده،‌ به شکلی که کاملا واقعی به نظر می‌رسد و انگار واقعا در نتیجه یک خشونت فیزیکی به وجود آمده است.

🔲 در این کمپین، آسیبی که به روح و روان یک زن بخاطر فحش و ناسزا وارد می‌شود، به شکل واقعی روی صورتش پیاده شده تا مخاطبان آنها را ببینند و عمق آسیبها را درک کنند. چشمها، چیزی را که می‌بینند باور می‌کنند، بنابراین در کمپین کافا، هم مردان متوجه زخمهایی که ایجاد کرده‌اند (‌اما نمی‌بینند)، می‌شوند و هم زنان مجاب می‌شوند که به دنبال درمان این آسیب‌ها بروند.


#خشونت_کلامی
#خشونت_علیه_زنان


AR_NOSRATI
@Zane_Ruz_Channel
2024/10/02 04:29:39
Back to Top
HTML Embed Code: