Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔹 خنکی امروز تهران در ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه بود

اصغری، کارشناس هواشناسی:

🔹کمترین دمای تهران ۲۰ درجه بود و این عدد برای چنین روزی در ۱۰ سال اخیر بی‌سابقه بود.
🔹امروز در ارتفاعات تهران، مازندران، البرز، قزوین و سمنان منتظر رگبارهای شدید هستیم.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 تاوان بورسی ریسک‌ها

🔺هفته گذشته، شاخص‌های اصلی بازار نوسان چندانی را به نمایش نگذاشتند.

🔺از منظر تحلیل تکنیکال، شاخص کل بورس و شاخص هموزن در حال حاضر در نزدیکی مقاومت کوتاه‌مدت خود قرار گرفتند و انتظار می‌رود روند کوتاه‌مدت بورس در کنار پارامترهای دیگر همچنان نزولی دنبال شود.

🔺از نگاه ارزش معاملات نیز با بررسی تحرکات ۵روزه و ۲۲روزه نشانه‌هایی از برگشت بازار به چشم نمی‌خورد.

🔺بازار در مقطع کنونی تحت تاثیر انتخابات ریاست‌جمهوری قرار دارد. با اعلام تایید صلاحیت کاندیداها توسط شورای نگهبان، در چند روز گذشته کاندیداهای ریاست‌جمهوری به اعلام برنامه‌های خود پرداختند.

🔺اما کاندیداها در برنامه‌های خود، رویکرد جدی برای حل مشکلات بورس عنوان نکرده‌اند. باید منتظر ماند و دید نامزدهای ریاست‌جمهوری در مناظرات خود برای بهبود وضعیت بازار سرمایه چه تدابیر و برنامه‌هایی در نظر دارند.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
✍️ دکه

🗣️ با نزدیک شدن به فضای انتخابات، اخبار رسانه ها هم هر روز انتخاباتی تر می شود. در این میان، هر یک از جریان های سیاسی نامزد مورد علاقه خود را برجسته می کنند.

🗣️ با این حال، به نظر می رسد جریان اصلاح طلب تمام قد پشت سر پزشکیان ایستاده و جریان اصولگرا همچنان متشتت است و صدای واحدی از آن به گوش نمی رسد.

▶️ دنیای اقتصاد

این روزنامه در تیتر یک خود «منوی مسکن ۵ نامزد» نگاه کاندیداهای انتخابات ریاست‌جمهوری به «خانه‌اولی»ها را بررسی می‌کند.

این گزارش معتقد است تحلیل دو نامزد ریاست جمهوری درباره بازار مسکن متفاوت از سه نامزد دیگر است.

با این حال، دو خلأ عمده در منوی مسکن نامزدها شامل «نحوه مهار محرک‌های بیرونی تورم مسکن» و «چگونگی رونق بخش مسکن در دل شهرها (بافت‌های فرسوده)» می‌شود.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «مچ‌اندازی "میلی" با رانت‌جویان» معتقد است که پس از کش و قوس‌های فراوان و اعتراضات شدید، بسته اصلاحی رئیس‌جمهور آرژانتین به تصویب رسید و تورم ماهانه به کف یکساله رسید.

این اصلاحات شامل خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی و افزایش درآمد مالیاتی است. میلی امیدوار است با این اصلاحات اقتصاد فروپاشیده آرژانتین را نجات دهد.

▶️ همشهری

این روزنامه عکس یک خود را به «نامزدها مراقب باشید؛ با هوادارانتان قضاوت می‌شوید» اختصاص داده است.

این گزارش معتقد است کاندیدایی که توانایی کنترل بی‌اخلاقی‌های هواداران خود را نداشته باشد، در برقراری «انسجام اجتماعی» نیز ناکام خواهد بود.

▶️ ایران

این روزنامه عکس و تیتر یک خود را با عنوان «یادگار ابراهیم برای خراسان رضوی» به بهره‌برداری و آغاز عملیات اجرایی از 109 پروژه مرتبط با سفر استانی رئیس‌جمهور شهید اختصاص داده است.

این روزنامه یکی دیگر از تیترهای خود را به «وزن‌کشی نامزد‌ها روی ترازوی میزگردهای تخصصی» اختصاص داده و رویکردهای هر یک از نامزدها در حوزه های مختلف را واکاوی می کند...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
✍️ دکه 🗣️ با نزدیک شدن به فضای انتخابات، اخبار رسانه ها هم هر روز انتخاباتی تر می شود. در این میان، هر یک از جریان های سیاسی نامزد مورد علاقه خود را برجسته می کنند. 🗣️ با این حال، به نظر می رسد جریان اصلاح طلب تمام قد پشت سر پزشکیان ایستاده و جریان اصولگرا…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ شرق

این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «در ستایش تخصص سالاری» نوشت:

شــب پنجشــنبه ۲۴ خرداد، حرف های مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی بازتاب زیادی داشت.

شاید بتوان بــرای این میزگــرد دو نقطه قوت قائل شــد؛ یکی اینکه پزشــکیان به صراحت اعلام کرد که کارشــناس نیســت و برای امور کشــور حتما نیاز به نظرات کارشناسی و تخصصی است.

دیگر اینکه او احمد میدری و حسین عبده تبریزی، نمایندگان دو طیف اقتصادی را به عنوان مشــاور خود اعلام کرد که می تواند گواه بهره گیری او از آرای کارشناسان طیف های مختلف در اداره اقتصاد باشد.

عکس یک این روزنامه هم به عکسی از دیدار پزشکیان و سید محمد خاتمی ارتباط دارد و تیتر «یک دیدار، یک نقطه عطف» برای آن برگزیده شده است.

در تیتر «پاسخ کنترل شده» افزایش غنی سازی اورانیوم و نصب سانتریفیوژهای جدید در ایران بررسی شده است.

پنجشــنبه هفته گذشــته رافائل گروســی، در گزارشــی، مدعی تصمیم ایران برای افزایش ظرفیت تولید اورانیوم غنی شده در دو سایت نطنز و فردو شد.

به نظر می رسد که این اقدامات تهران پاسخی باشد به قطع نامه تقابلی ۱۶ خرداد ۱۴۰۳ از سوی تروئیکای اروپایی.

«دیوار برلین نوین» گزارشی است از نشست اخیر سه جانبه چین، ژاپن و کره جنوبی در ماه می.

این نشســت با عکس العمل فوری کره شمالی مواجه شد که صدها بالن حامل کیسه های زباله را به آسمان کره جنوبی فرســتاد.

با گرم شــدن روابط ژاپن و کره جنوبی، سرد شــدن روابط چین و ژاپن و رویارویی آشتی ناپذیر چین و آمریکا، حزب کمونیست چین به طور فزاینده ای در چشم انداز ژئوپلیتیک شمال شرق آسیا احساس انفعال پیدا کرد.

برخی از تحلیلگران چینی معتقدند شبه جزیره کره در حال تبدیل شــدن به دیوار برلین جدید است.

در این گزارش روابط غول های شرق آسیا، تاثیر فروپاشی شوروی بر پیوندهای منطقه، احساس ترس کره شمالی از نزدیکی روابط چین با سایر غول ها و مسائل دیگر به تفصیل بررسی شده است.

▶️اعتماد

تیتر و عکس یک این روزنامه که پزشکیان و خاتمی را کنار هم نشان می دهد عنوان «موج فراگیر حمایت از پزشکیان» را بر خود دارد.

رضا پناهیان فرزند علیرضا پناهیان در توییتی نسبت به دیدار مسعود پزشكیان و سیدمحمد خاتمی در حاشیه مراسم ترحیم جعفر میلی‌منفرد واكنش نشان داد و به طعنه نوشت: «اینها همه با هم برای امریكان البته.»

بسیاری از كاربران با اشاره به اینكه تندروها مسوول معضلات امروز كشور هستند، خواستار توضیح پناهیان در خصوص نقش پدرش در بروز مشكلات شدند.

این گزارش البته با یادداشت ها و سخنان 4 حقوقدان همراه شده است که از ضرورت حاکمیت قانون در دوران ریاست جمهوری سخن می گویند.

تیتر دوم این روزنامه هم با عنوان «رقابت زیر سایه شعارهای اقتصادی» مروری است بر پنجمین و ششمین انتخابات ریاست‌جمهوری.

«زنگ خطر در شمال به صدا در آمد!» گزارش دیگری است که بر این باور است که درگیری‌ها میان اسراییل و حزب‌الله لبنان از لبه مرزها فراتر رفته و شدت آن نیز گسترش یافته است.

«زنان در كنش انتخاباتی دكتر پزشكیان» عنوان گزارش دیگر این روزنامه است.

«بدون بیمه، با كمترین حقوق» هم روایت اعتماد است از زندگی و كار زنان كارگر حوزه كشاورزی استان خوزستان.

زنان كارگر كشاورز از مشكلات‌شان می‌گویند؛ آنها می گویند شوهران‌شان كار ندارند و آنها در شرایط سختی مجبور به کار کردن هستند...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
. مروری بر روزنامه های صبح امروز: ▶️ شرق این روزنامه در تیتر یک خود با عنوان «در ستایش تخصص سالاری» نوشت: شــب پنجشــنبه ۲۴ خرداد، حرف های مسعود پزشکیان در برنامه میزگرد اقتصادی بازتاب زیادی داشت. شاید بتوان بــرای این میزگــرد دو نقطه قوت قائل شــد؛…
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ هم میهن

این روزنامه تیتر یک خود را با عنوان «رأی خاتمی» به بررسی تاثیر حمایت رئیس دولت اصلاحات از مسعود پزشکیان بر معادله انتخابات اختصاص داده است.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «طرح نور ما را به سیاهی می‌کشاند»، موضع‌گیری صریح پزشکیان در برابر برخوردهای خیابانی با زنان و دختران است.

دیروز تعدادی از زنان شناخته‌شده اصلاح‌طلب و اعضای ستاد مسعود پزشکیان، نامزد ریاست‌جمهوری دور هم جمع شدند تا از مطالبات زنان در جامعه امروز بگویند؛ مطالباتی که عدالت جنسیتی و کم‌کردن فشارها درباره حجاب از مهمترین آنهاست.

گزارش «تکیه بر چشم‌انداز» هم بر این باور است که مسعود پزشکیان با اجماع نظرات کارشناسی از جناح‌های مختلف و با تاکید بر انتصاب شایستگان به جای انتصابات سیاسی در مناظره اقتصادی حاضر شد.

در گزارش «بهارستان در سودای پاستور» هم آمده است که در میان ثبت‌نام‌کنندگان، بخش قابل توجهی از نمایندگان کنونی یا ادوار مجلس بودند.

جالب‌تر آنکه بودند نمایندگانی که در حوزه انتخابیه خود رای نیاورده اما اقدام به ثبت‌نام برای ریاست‌جمهوری کردند.

گزارش «وعده به گرسنگان؟» هم واکاوی تحلیلگران اجتماعی و سیاسی است در مورد وعده توزیع گوشت از سوی زاکانی.

سوال این است که آیا دادن وعده‌هایی که نشان‌دهنده نگاه تحقیرآمیز به مطالبات ملت است را هم می‌توان از مصادیق توهین به حیثیت ملت به‌عنوان شخص حقوقی و قابل پیگرد یا حداقل تذکر دانست؟

«جنگ تمام عیار و ثبات در خاورمیانه» هم در صدد پاسخ به این پرسش است که آیا تهاجم احتمالی اسراییل به لبنان، پای ایران را به جنگ باز می کند؟

«هشدار درباره خشونت روزمره در ایران» هم با استناد به آمارها بر این باور است که آماز نزاع در سال 1402 نسبت به 7 سال اخیر به بالاترین حد خود یعنی بالای 250 هزار مورد رسیده است.

▶️ کیهان

تیتر یک این روزنامه با عنوان «نامزدها باید از اقتصاد سردر بیاورند» می نویسد اداره دولت را نمی‌توان به مشاوران سپرد.

پزشکیان راه‌حلی برای عرصه اقتصاد ندارد و می‌گوید؛ اگر من الان برای شما نسخه بدهم، قطع یقین بدانید که بی‌ربط گفته‌ام زیرا من کارشناس این کار نیستم.

عکس یک این روزنامه هم با عنوان «شمال اسرائیل به عصر حجر برگشت» بر این باور است که در پی شهادت فرمانده ارشد حزب‌الله در چهارشنبه گذشته، این جنبش با حملات سنگین و مستمر خود شمال اراضی اشغالی را به معنای واقعی کلمه تبدیل به جهنم کرده است.

«یادداشت روز» این روزنامه هم با عنوان «نامزد باید سر در بیاورد» تلنگری به موضع پزشکیان است.

این یادداشت به کم و کاستی ها و ناهماهنگی های دولت های اصلاح طلب در ادوار مختلف پرداخته و می نویسد، نامزد فاقد تشخیص و عمق، به جای اینکه متوجه باشد هر پرسش اقتصادی، پاسخ دقیق خود را می‌طلبد، معمولا یا مانند یک منتقد عوام فقط وضع موجود را تخطئه می‌کند و یا به ناچار، پاسخ قالبی از پیش ساخته و کلیشه‌ای در آستین دارد و همان را برای انواع پرسش‌های متنوع ارائه می‌کند.

اما ستون «خبر ویژه» هم متشکل از سه خبر است:

روزنامه انگلیسی گاردین ضمن انتشار مطلبی جهت‌دار به نفع یکی از نامزدهای انتخاباتی در ایران، نامزدی او را «مبارزه سخت» توصیف کرد.

«پاتریک وینتور» دبیر سرویس دیپلماتیک گاردین، نامزد مذکور را «گزینه‌ای برای اعمال تغییراتی هر چند جزئی در فضای سیاسی و اجتماعی ایران» نام برده و نوشت: «تنها نامزد طیف[...]، فرزندانش را پس از مرگ همسرش به تنهائی بزرگ کرد.

او با یک نبرد سخت اما نه غیرممکن رو‌به‌رو می‌شود تا رای‌دهندگان سرخورده را متقاعد کند که او فرصتی برای تغییر است. بهترین شانس او این است که شکاف ایدئولوژیک بین رقبای دیگر ادامه یابد و رای آنها را تقسیم کند. او پس از اینکه همسرش را از دست داد، هرگز دوباره ازدواج نکرد».

اندیشکده آمریکایی کوئینسی ابراز امیدواری کرد نامزد اصلاح‌طلبان در انتخابات ایران پیروز شود.

این اندیشکده در تحلیلی نوشت: حضور گسترده مردم تنها در صورتی امکان‌پذیر است که طبقه متوسط، جوانان و آنچه در ایران به عنوان اقشار خاکستری جامعه یاد می‌شود تصمیم به رای دادن بگیرند.

شکی نیست که اکثریت بسیار زیادی از مردم ایران از نخبگان تندرو حمایت نمی‌کنند. آنها خشم خود را با ماندن در خانه در سه انتخابات سراسری گذشته مجلس و ریاست‌جمهوری نشان دادند.

اگر پزشکیان انتخاب شود سیاست خارجی ایران لحن معتدل‌تری به خود خواهد گرفت، روابط با اتحادیه اروپا و همکاری با آژانس در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران بهبود خواهد یافت و در داخل، یک دولت بسیار شایسته‌تر بر سر کار خواهد آمد.

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 بازار ارز در سایه آرامش اثر انتخابات

🔹 بررسی‌ها نشان می‌دهد که نوسانات نرخ ارز در هفته‌های اخیر به شدت کاهش یافته است. برخی فعالان بازار این وضعیت را ناشی از نزدیکی انتخابات ریاست جمهوری می‌دانند.

🔹تحلیلگران معتقدند که در دوره‌های انتخاباتی، معامله‌گران ارز با احتیاط بیشتری عمل می‌کنند و از ریسک‌های بزرگ پرهیز می‌کنند. این رفتار محتاطانه منجر به کاهش حجم معاملات و تثبیت نسبی نرخ‌ها شده است.

🔹بازار ارز منتظر نتایج انتخابات است و چشم‌انداز سیاست خارجی کاندیداهای مختلف می‌تواند تأثیر بسزایی بر نرخ ارز داشته باشد. کاندیدایی که به کاهش ریسک‌های سیاسی و بهبود روابط بین‌المللی اهمیت دهد، می‌تواند اثر مثبتی بر بازار داشته باشد.

🔹پس از اعلام نتایج انتخابات، واکنش بازار ارز به کاندیدای منتخب مشخص خواهد شد. تحلیلگران معتقدند که کاندیدایی که بتواند ریسک‌های سیاسی را کاهش داده و روابط اقتصادی بین‌المللی را بهبود بخشد، احتمالاً تأثیر مثبتی بر نرخ ارز خواهد داشت.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #دلار

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
هوش مصنوعی سیاست تعیین می‌کند

🔻زهرا تهرانی در «تجارت فردا» طی گزارشی با عنوان هوش مصنوعی چگونه در سیاست نقش ایفا می‌کند؟ به سراغ موضوع داغ این روزها رفته و خاطرنشان کرده است که، هوش مصنوعی این قابلیت را دارد که به طور قابل توجهی سیاست را متحول کند.
چکیده گزارش او را بخوانید:

🔹در حالی که این روزها مردم زمان زیادی را در فضای مجازی می‌گذرانند حتماً این موضوع توجهشان را جلب کرده است که هوش مصنوعی در حال ورود به همه ابعاد زندگی انسان است.

🔹سیاستمداران می‌توانند از هوش مصنوعی مولد برای پاسخ فوری به تحولات کمپین استفاده کرده و در عرض چند دقیقه جذابیت‌های بسیاری ایجاد کنند.

🔹ابزارهای مجهز به هوش مصنوعی می‌توانند به برگزاری انتخابات، بهبود کارایی و دقت در صحت‌سنجی انتخابات کمک کنند.

🔹هوش مصنوعی همچنین می‌تواند با تجزیه و تحلیل حجم وسیعی از داده‌ها و ارائه بینش، نقش لابی‌ها را افزایش دهد.

🔹با این حال، نقش هوش مصنوعی بر سیاست به تمامی مثبت نیست. اطلاعات نادرست، دروغ‌های بزرگ و الگوریتم‌های مغرضانه نگرانی‌هایی را به وجود می‌آورد.

🔹بخش بزرگی از مطالب، سخنرانی‌ها و ... در آینده از طریق فناوری‌های کمکی هوش مصنوعی نوشته خواهند شد و ما چه غلط، چه درست، باید از هوش مصنوعی در این زمینه بهره ببریم.

🔹برخی از مهم‌ترین دستاوردهای کوتاه‌مدت هوش مصنوعی در سیاست عمدتاً پشت درهای بسته اتفاق می‌افتد.

🔹هوش مصنوعی ممکن است دست به لابی‌گری بزند، ایده‌ها و مواضع خود را به سیاست‌گذاران کلیدی تلقین کند، و حتی قانون بنویسد.

🔹با تمرکز بر این جنبه‌ها، سازمان‌ها می‌توانند هوش مصنوعی را در حکمرانی اجرا کنند که به بهبود کارایی، تصمیم‌گیری و اعتماد عمومی منجر می‌شود.

منبع: تجارت فردا، شماره ۵۴۸

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 چرا میزگردهای جدید تلویزیون با استقبال عمومی مواجه شده؟

🔺صدا و سیما از سبک و سیاق جدیدی در مناظره‌ها و برنامه‌های انتخاباتی رونمایی کرده که در آن برای نخستین‌بار هر نامزد می‌تواند با ۲مشاور خود شرکت کند.

🔺در سوی مقابل نیز سه کارشناس با تفکرات مختلف سوال‌های خود را با نامزد انتخابات در میان می‌گذارند و دست کارشناسان برنامه در طرح سوال‌های چالشی از نامزدها و انتقاد از عملکرد آنها باز است.

🔺حسین انتظامی به صراحت از قالیباف پرسید: شما در صورت رئیس‌جمهور شدن فیلترینگ را برمی‌دارید یا خیر؟ چه برنامه‌ای مربوط به برگرداندن اساتید اخراجی و ممیزی حوزه فرهنگ و هنر دارید. شما به ممیزی پیش از نشر اعتقاد دارید؟ آیا وزیر ارشاد را نگه می‌دارید؟

🔺آنچه موجب برخی انتقادها به مسعود پزشکیان شده است، استفاده از دو مشاور اقتصادی از دو طیف مختلف اقتصادی است‌.

🔺عبدالرضا داوری فعال سیاسی که در توییتی خطاب به مسعود پزشکیان نوشت: آقای پزشکیان در مساله ارجاع به کارشناسان هم رویکرد علمی ندارد، وقتی حسین عبده تبریزی، اقتصاددان بازارگرا را در سمت راست و احمد میدری، اقتصاددان نهادگرا را در سمت چپ خود می‌نشاند یعنی حتی از امکان ایجاد اجماع در حلقه اول کارشناسی هم ناتوان است چه رسد به اجماع کارشناسی در سطح ملی!

🔺پزشکیان نیز چنین پاسخ داد: معنای اجماع، ایجاد هم‌نظری و یکدست‌سازی است. اگر دنبال منافع ملی باشیم، شنیدن تمام نظرات کارشناسی و رسیدن به بیشترین تفاهم روی راه‌حل‌ها در میان تنوع نظرات، یک دستاورد است. من روش دوم را برگزیده‌ام و دیدگاه اول را منشأ مشکلات کشور می‌دانم.

🔺حضور مهدی صفری، معاون اقتصادی وزارت خارجه به عنوان یکی از مشاوران جلیلی با انتقادهای بسیاری در فضای مجازی روبه‌رو شد.

🔺کاربران فضای مجازی معتقد بودند استفاده از معاون اقتصادی وزارت خارجه در ترکیب مشاوران یک کاندیدا خلاف قانون است‌.

🔺آنها همچنین به آن بخش از قانون استناد کرده‌اند که وزارت کشور را نیز از حمایت مستقیم نیروهایش از یک نامزد انتخاباتی منع کرده است.

🔺پورمحمدی در واکنش به اظهارات ابراهیم متقی که پورمحمدی را با عنوان دکتر مورد خطاب قرار داد، گفت: دکتر نیستم، آخوند و طلبه هستم.
معادل‌سازی دکتری نکنند و اگر بگویند طلبه سپاسگزارم.

🔺متقی گفت: شما می‌روید تطبیق می‌دهید، تا سطح خواندید می‌گویید کارشناسی ارشد، درس خارج خواندید می‌گویید دکتری، کسی هم نمی‌تواند چیزی به شما بگوید.

🔺پورمحمدی نیز گفت: بله اما همان که به ما بگویید طلبه و اسم‌مان را صدا بزنید، سپاسگزاریم. متقی هم گفت: ارادت داریم اما در آینده تطبیق ندهید.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #انتخابات #سیما #میزگرد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
⭕️نامزدها درباره 24 مسأله مهم جامعه چه دیدگاهی دارند؟

این تصویر کمک می‌کند که با مواضع نامزدهای این دوره انتخابات بیشتر آشنا شوید.
اطلاعات اینفوگرافیک از موضع‌گیری‌ شش نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری برداشت شده و اگرچه احتمال خطا وجود دارد اما با اطمینان زیاد نتیجه جهت‌گیری نامزدها درباره 24 موضوع مهم جامعه امروز ایران است.

#تجارت_فردا

@tejaratefarda
🔹آدرس 200هزار مسکن حمایتی شهرداری تهران کجاست؟

🔺دنیای‌اقتصاد:
9 خرداد ماه امسال، شهرداری تهران با اجرای یک طرح «مسکن‌سازی» در سطح شهر، اعلام کرد: «کلنگ ساخت 200 هزار واحد مسکونی در تهران را به زمین زدیم».

🔺این مراسم با حضور سرپرست ریاست‌جمهوری و شهردار برگزار شد.

🔺بعداز آن، مدیران شهری تهران اعلام کردند، «شروع به ساخت 200 هزار واحد مسکونی در تهران، یک اقدام عظیم و بی‌سابقه در شهر است».

🔺آیا واقعاً «شروع به ساخت 200 هزار مسکن»، کاری عظیم در تهران است؟

🔺بررسی‌های گروه شبکه‌های اجتماعی روزنامه «دنیای‌اقتصاد» درباره این پاسخ نشان می‌دهد، «ساخت 200 هزار واحد مسکونی در یک روز در شهر تهران، عظیم نیست، بلکه بسیار عظیم است».

🔺با این حال، در کنار این پرسش، «سوال مهمتر» آن است که «آدرس این 200 هزار واحد مسکونی که به نام مسکن حمایتی یا بخشی از طرح مسکن ملی، گفته شده که کلنگ‌زنی شده، کجاهای شهر تهران است؟»

🔺شهرداری هنوز اسامی کامل مناطق و محله‌هایی که این 200 هزار واحد مسکونی در آنها ابتدای خرداد ماه کلنگ‌زنی شد را منتشر نکرده است.

🔺این در حالی است که یک سامانه به نام سامانه شفافیت وابسته به شهرداری تهران وجود دارد که برخی مدارک و مستندات از جمله بودجه سالانه شهرداری در آن منتشر می‌شود.

🔺بهتر است برای «اثبات اینکه اتفاق بسیار عظیم در شهر رخ داده است، هر چه زودتر کروکی کامل این کلنگ‌زنی منتشر شود».

🔺ساخت 200 هزار واحد مسکونی در تهران بسیار عظیم است چون طی 8 سال گذشته، میانگین سالانه ساخت مسکن براساس پروانه ساختمانی، زیر 70 هزار واحد بوده است.

🔺همچنین طی همه 4 دهه گذشته و قبل‌تر، فقط در سه سال، تیراژ ساخت مسکن در تهران، به 200 هزار واحد رسید؛ سال‌های 90، 91 و 92 به ترتیب برای ساخت 233 هزار واحد، 253 هزار واحد و 239 هزار واحد، در شهرداری تهران پروانه ساختمانی صادر شد.

🔺مطابق بررسی «دنیای‌اقتصاد»، بازار مسکن برای تعادل نسبی در عرضه و تقاضای خانه، سالانه به حدود 80 تا 90 هزار واحد مسکونی نیاز دارد.

#دنیای_اقتصاد #تهران #شهرداری #مخبر #زاکانی #مسکن #ساخت_و_ساز

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 بسته اصلاحی رئیس جمهور آرژانتین تصویب شد

🔹در تاریخ 12 ژوئن، مجلس سنای آرژانتین پس از کش و قوس‌های فراوان و اعتراضات شدید، بسته اصلاحی رئیس جمهور خاویر میلی را تصویب کرد.

🔹این اصلاحات شامل خصوصی‌سازی شرکت‌های دولتی و افزایش درآمد مالیاتی است. میلی امیدوار است با این اصلاحات اقتصاد فروپاشیده آرژانتین را نجات دهد.

🔹در پی تصویب این لایحه، نرخ تورم ماهانه آرژانتین به 4.2 درصد کاهش یافته که کمترین میزان از ژانویه 2022 است.

🔹تصویب این لایحه، اولین پیروزی بزرگ میلی در تغییر قوانین کشور است و بازارها واکنش مثبتی نشان دادند.

🔹با این حال، دولت برای تصویب این لایحه امتیازات زیادی به مخالفان داد و تعدادی از مواد پیشنهادی حذف شد.

🔹محبوبیت میلی همچنان بالاست، اما تحلیلگران نگران رکود اقتصادی و افزایش دوباره تورم هستند.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #آرژانتین #بسته_اصلاحی #اعتراضات

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🔹 رکوردی دیگر برای طلای جهانی در راه است؟

🔹با پایان قرارداد نفتی نیم قرنی میان عربستان و آمریکا، پیش‌بینی می‌شود عربستان به سمت کاهش وابستگی به دلار و تنوع‌بخشی به معاملات خود با ارزهای دیگر برود.

🔹کاهش شاخص دلار به زیر 100 واحد ممکن است منجر به رکوردشکنی‌های جدید در بازار رمز ارزها و طلا شود.

⭕️ انقضای قرارداد و تنوع‌بخشی به معاملات عربستان، همراه با حمایت بانک‌های مرکزی از طلا، سیاست‌های پولی فدرال رزرو و تنش‌های ژئوپلیتیک، به افزایش تقاضا و قیمت طلا و رمز ارزها کمک خواهد کرد.

🔹داده‌های اقتصادی اخیر آمریکا، شامل کاهش تورم و افزایش شغل‌ها، مسیر قیمتی بازارها را تحت تأثیر قرار داده است.

🔹تنش‌های ژئوپلیتیک و سیاست‌های انبساطی آمریکا می‌توانند تأثیرات متفاوتی بر نوسان بازارهای جهانی داشته باشند.

⭕️ با این تغییرات، پیش‌بینی می‌شود بازار طلا و رمز ارزها با نوسانات قابل توجهی مواجه شوند و ممکن است رکوردهای جدیدی ثبت کنند.

#دنیای_اقتصاد #طلا #اونس_طلا #عربستان

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥قاضی زاده هاشمی: تک رقمی کردن تورم از تعهدات دولت من است/اگر رئیس‌جمهور شوم شرکت‌های دولتی را عمومی می‌کنم

قاضی‌زاده هاشمی در نشست خبری: اشکال سهام عدالت این است که مدیریت آن همچنان دولتی باقی‌مانده است.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🔹 برنده پنهان پول‌های بورسی

🔺بررسی روند ورود و خروج تجمعی پول در ابزارهای معاملاتی مختلف نشان می‌دهد که از ابتدای سال، 10‌هزار و 819میلیارد تومان پول از معاملات سهام و حق‌تقدم خارج شده است.

🔺از ابتدای سال 972میلیاد تومان نیز وارد صندوق‌های اهرمی شده است. صندوق‌های اهرمی از ابزارهای جدید سرمایه‌گذاری غیرمستقیم محسوب می‌‌‌شوند که در یک‌سال ‌‌‌اخیر به‌‌‌شدت مورد‌‌‌توجه قرارگرفته‌‌‌‌‌‌ و به‌‌‌نوعی به لیدر بازار تبدیل شده‌‌‌اند.

🔺این صندوق‌ها با توجه به مکانیزم واحدهای عادی و ممتاز که در بطن خود دارند، می‌‌‌توانند با اعتباری که از واحدهای عادی دریافت می‌کنند، اقدام به خرید سهام کنند و در شرایطی که اوضاع و احوال بازار سهام مناسب باشد، برای واحدهای ممتاز خود بازدهی‌‌‌‌‌‌های قابل‌‌‌توجهی به ارمغان بیاورند.

🔺این صندوق‌ها از قابلیت نوسان قیمت بیشتر نیز برخوردارند و طبیعتا با توجه به این موضوع، ریسک بیشتری نیز در دل خود دارند.

🔺با توجه به قابلیت نوسان زیاد این صندوق‌ها، هر زمان که شخص از وقوع یک روند صعودی مستمر، اطمینان داشته‌‌‌ باشد، باید سهم این صندوق‌ها را در سبد سرمایه‌گذاری خود افزایش دهد.

🔗جزئیات بیشتر

#دنیای_اقتصاد #بورس

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
🔹 رقابت در میانه طیف سیاسی / سبد رای کدام نامزدها سنگین تر است؟ دکتر رحمن قهرمان‌پور؛ تحليلگر انتخابات و سياست خارجي 🔺تا زمان شروع مناظره‌های تلویزیونی رقابت نامزد‌ها در وسط طیف سیاسی خواهد بود؛ مگر آنکه یکی از دو نامزد اصلی یعنی قالیباف یا پزشکیان تصمیم…
.
🔴 حجاب و فیلترینگ می‌تواند موضوع سرنوشت‌ساز انتخابات شود

دکتر رحمن قهرمان‌پور/تحليلگر انتخابات و سياست خارجي

🔺در دو روز بعد از تایید صلاحیت‌ها جهش اولیه نامزدهایی مثل پزشکیان شروع شد.

🔺پور‌محمدی توانست با چند اقدام رسانه‌ای و مخالفت با فیلترینگ دیده شود و آماده دیده شدن و ‌ای بسا شگفتی در مناظره‌ها شود.

🔺اصلاح‌طلبان تشکیلاتی حمایت خود را از پزشکیان اعلام کردند. پزشکیان در مناظره‌ها می‌تواند قوی‌تر از حد انتظار ظاهر شود.

🔺قالیباف با وجود پیشتازی نتوانست حمایت نخبگان اصولگرا را جذب کرده و موقعیت خود را مستحکم‌تر کند. شروع تخریب‌ها علیه او از سوی دو رقیب اصلاح‌طلب و اصولگرا هم موقعیت او را شکننده‌تر کرد.

🔺جلیلی در بدنه اصولگرایی فعال شد. سفری به قم داشت که قلعه رای اصولگرایان است و تلویحا از هواداران خود خواست که فشار بیاورند سران اصولگرا او را نامزد اصلی کنند.

🔺زاکانی هم اعلام کرد این‌بار انصراف نمی‌دهد. باید دید که آیا مناظره‌های تلویزیونی این وضعیت را تغییر می‌دهد یا نه؟

🔺با توجه به درصد بالای آرای مردد، مناظره‌های تلویزیونی نقش کلیدی خواهد داشت.

🔺اگر قالیباف قوی ظاهر شود و مارپیچ سکوت اصولگرایان درباره او بشکند، می‌تواند رقابت نزدیکی با پزشکیان داشته باشد.

🔺اگر جلیلی شگفتی‌ساز شود فشارها بر قالیباف برای انصراف به نفع جلیلی بیشتر می‌شود. اصولگرایان در وضعیت دشواری قرار گرفته‌اند.

🔺نامزد رای‌آور آنها محبوب بدنه حزب‌اللهی نیست و نامزد محبوب هم، می‌تواند طبقه متوسط را بترساند و مشارکت را افزایش دهد و سناریوی سال ۹۲ تکرار شود.

🔺اصلاح‌طلبان هم کم دردسر ندارند. در حال دست‌وپنجه نرم کردن با نیروی سنگین و قدرتمند عدم مشارکت طبقه متوسط شهری‌اند.

🔺پزشکیان، زاکانی و پورمحمدی جزو نامزدهایی هستند که قدرت سخنوری بیشتری دارند.

🔺موضوع حجاب و فیلترینگ می‌تواند موضوع داغ و سرنوشت‌ساز این انتخابات شود؛ منوط به آنکه نامزدها در این مورد حرف بزنند.

🔺در غیر این صورت موضوعاتی چون تحریم‌ها یا فساد می‌تواند موضوع سرنوشت‌ساز انتخابات شود.

#دنیای_اقتصاد #انتخابات #میزگرد #کمپین_شناسی

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📈 نبض بازار ارز امروز

🛍 درصد تغییرات، نسبت به قیمت‌های روز گذشته محاسبه شده است.

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
روزنامه دنیای اقتصاد
🎥قاضی زاده هاشمی: تک رقمی کردن تورم از تعهدات دولت من است/اگر رئیس‌جمهور شوم شرکت‌های دولتی را عمومی می‌کنم قاضی‌زاده هاشمی در نشست خبری: اشکال سهام عدالت این است که مدیریت آن همچنان دولتی باقی‌مانده است. ✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇 @den_ir
قاضی زاده هاشمی: وام ازدواج را به یک میلیارد تومان افزایش می‌دهم/ کابینه شهید رئیسی را تغییر نمی‌دهم/ ما مخالف دخالت دولت در بورس هستیم

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری:

🔺از سال ۸۴ درگیر نوشتن برنامه های نامزدهای ریاست جمهوری بودم

🔺یکی از وعده های من در دوره قبل انتخابات ریاست‌جمهوری اعطای وام ازدواج ۵۰۰ میلیون تومانی بود الان این رقم تا دو برابر قابل افزایش است ولی رقم دقیق آن را بعدا اعلام می کنم

🔺جوانی که می خواهد ازدواج کند باید بداند که دولت تا یک میلیارد تومان به او وام بدهد که برای خرید جهیزیه، پرداخت به کارآفرین برای ایجاد اشتغال و نیز ساخت مسکن یا حتی ودیعه مسکن استفاده کند

🔺برخی جریانات سیاسی به حرف های درست واکنش های پوپولیستی دارند.

🔺بازار سرمایه رشد و افتش ناشی از انتظارات و بر اساس اعتماد است.

🔺خود بورس هم باید اصلاح ساختاری شود الان نقش ذی نفعان خرد در تصمیم گیری های بورس کمرنگ است و شرکت های بزرگ نفوذ دارد با ایجاد سندیکای سهامداران خرد، امکان مداخله آنها هم فراهم می شود.

🔺ما مخالف دخالت دولت در بورس هستیم مگر جایی که به سواستفاده می انجامد زمانی که نایب رییس مجلس بودم افرادی از تصمیماتی مطلع بودند و رانت اطلاعاتی داشتند که با شکایت من سبب تشکیل پرونده برای آنها شد.

🔺اگر من رای بیاورم کل شاکله دولت حفظ می شود و هیچگونه تغییری در کابینه آقای رئیسی ایجاد نمی کنم زیرا بی ثباتی بدترین عامل است مگر اینکه فردی بگوید علاقه ای به همکاری ندارم.

🔺اگر جامعه مدنی مرتبط با حوزه هستند به شدن با مدیر مخالف باشند قطعا آن مدیر برای آن منصب مناسب نیست مثلا آقای محرابیان وزیر خوبی است و توانسته موفق شود چرا که توانسته با اهالی صنعت آب و برق بسیار رابطه خوبی برقرار کند و اعتمادشان را جلب کند.

🔺آقای اوجی وزیر نفت هم توانسته با برقراری ارتباط با بچه های صنعت نفت کار پیش را پیش ببرد و اگر خدایی ناکرده بچه‌های صنعت نفت وزیر را قبول نداشتند کارها انجام نمی شد زیرا فقط دستور وزیر مهم نیست.

✔️کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
🔹 فرجام اصلاحات ساختاری خودرو در دولت سیزدهم

🟡دنیای اقتصاد نوشت:

🔹فرجام فرمان هشت ماده ای ابراهیم رئیسی مبنی بر اصلاحات ساختاری خودرو چه شد؟

🔺مرور اتفاقات رخ‌داده نشان می‌دهد این فرمان به طور کامل اجرا نشد و در بسیاری از موارد همچون خصوصی سازی ناکام ماند.

🔹اسفند ۱۴۰۰ ابراهیم رئیسی فرمان هشت‌ماده‌ای را صادر کرد که «رشد ۵۰‌درصدی تولید، آزادسازی واردات خودرو، نوسازی سالی ۲۰هزار خودروی فرسوده تجاری و خصوصی سازی برخی از محورهای این فرمان بود.

🔹بررسی دنیای اقتصاد نشان می دهد که برخی از بندهای جزئی‌تر مانند «توقف واگذاری رانتی خودرو به دستگاه‌های دولتی»، «تکمیل خودروهای ناقص» و یا حذف قرعه‌کشی تا حد قابل قبولی در دولت سیزدهم اجرایی شد.

🔹یکی از بندهای بسیار مهم فرمان هشت‌ماده‌ای رئیس فقید، آزادسازی واردات است که با ورود قطره چکانی نتوانسته به تنظیم بازار منجر شود.

🔹همچنین رشد 50 درصدی تولید نیز به دلیل تداوم سیاست های قیمتی محقق نشد.

🔹اما به نظر می‌رسد تنها بند کاملا ناکام فرمان خودرویی هشت‌ماده‌ای که تقریبا وارد فاز اجرا نشد، به «واگذاری مدیریت خودروسازان به بخش خصوصی» مربوط می‌شود.

🔹هرچند اقداماتی مانند قرار گرفتن سهام خودروسازان در مسیر تعیین ارزش انجام شد، اما تا به امروز که حدود 28ماه از صدور فرمان هشت‌ماده‌ای می‌گذرد، همچنان سایه مدیریت دولتی بر سر دو خودروساز اصلی کشور است.

🔗متن کامل

#دنیای_اقتصاد #خودو #فرمان_8_ماده_ای #اصلاحات_ساختاری_خودرو

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
📈نبض بازار طلا و سکه امروز

🛍درصد تغییرات، نسبت به قیمت‌های روز گذشته محاسبه شده است

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
2024/11/15 07:46:38
Back to Top
HTML Embed Code: