Telegram Web Link
سرانجام آزمایش‌ها از راز پادماده درون پروتون پرده برداشتند (قسمت اول)

بیست سال پیش دانشمندان برآن شدند تا عدم تقارن رازآلود موجود درون پروتون را توجیه کنند. نتایج جالبی که بدست آمد، نشان از نقش مهم پادماده در پایداری هسته اتم‌های ماده دارد!‌ با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/flMxEZZ

______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سرانجام آزمایش‌ها از راز پادماده درون پروتون پرده برداشتند (قسمت دوم)

در قسمت قبل دیدیم که آزمایشات مربوط به پادماده درون پروتون نشان از وجود عدم تقارن در نسبت تعداد پادکوارک‌های پایین و بالا داشت. این موضوع دانشمندان زیادی را متحیر ساخت، اما دانشمندان با ارائه آزمایشی هوشمندانه که با تجهیزات اوراقی آزمایش‌های قدیمی انجام شد، درصدد پاسخ به این پرسش برآمدند و به چگونگی تشکیل هسته‌های اتمی و در واقع تشکیل عالم پی بردند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/Bl6iv1T

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
راه حل یک دانشجوی کارشناسی برای حل مشکل نظریه میدان کوانتومی

جهان واقعی با آنچه در ذهن یک فیزیکدانان یا حتی شبیه‌سازی‌های کامپیوتری آن‌ها می‌گذرد متفاوت است. اما آن‌ها چگونه این دو دنیای متفاوت و بعضا متناقض را به هم مربوط می‌کنند؟ این موضوع سال‌ها دردسری بزرگ در نظریه میدان کوانتومی بود تا اینکه یک دانشجوی کارشناسی به پاسخی هوشمندانه رسید. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/rbr0m

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
نفس‌های پایانی فیزیک یا آغاز ماجراجویی‌های جدید؟

آیا علم فیزیک به پایان راه رسیده یا تازه افق‌های جدیدی برای ماجراجویی‌های هیجان‌انگیزتر نمایان شده‌اند؟ قلمرو فیزیک تا کجا ادامه دارد و ما در کدام نقطه هستیم؟ ضمن تبریک سال نو و آرزوی بهترین‌ها برای دیپ‌ لوکی‌های عزیز، از شما دعوت می‌کنیم تا برای پاسخ به سوال بالا، مقاله‌ی زیر را به قلم رابرت دیکگراف (Robbert Dijkgraaf) برنده جایزه اسپینوزا و رئیس موسسه مطالعات پیشرفته پرینستون که در وب‌سایت کوانتامگزین منتشر شده، مطالعه فرمایید. با دیپ لوک همراه باشید…


https://zaya.io/yj2gg

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حوزه ترمودینامیک کوانتومی داغ‌تر می‌شود!

اگرچه قدمت علم ترمودینامیک به اواسط سده‌ی نوزدهم میلادی باز می‌گردد، اما امروزه ترکیب آن با فیزیک کوانتومی، قلمروی جذابی به نام ترمودینامیک کوانتومی ایجاد کرده است. به تازگی ریاضیدانان دانشگاه ناتینگهام، نسخه کوانتومی جدیدی از یک آزمایش فکری ترمودینامیکی ۱۵۰ ساله به نام پارادوکس گیبس را توسعه داده‌اند که می‌تواند زمینه را برای توسعه موتورهای گرمایی کوانتومی هموار کند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/j2ea9

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آزمایش‌های داغ میون : آیا فیزیک جدیدی در راه است؟

دانشمندان مدام درحال آزمایش فهم بنیادی ما از جهان هستند. با این حال هنوز چیزهای بسیار زیادی برای کشف کردن باقی مانده است. حال آزمایشات جدید و هیجان‌انگیز ذره میون جی-۲ خبر از وجود ذرات یا نیروهایی ناشناخته می‌دهد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/af1el

______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کرم ‌چاله های میکروسکوپی به صورت نظری امکان‌پذیرند!

با حل معادلات نسبیت عام انیشتین در حالتی خاص، کرم‌چاله ها به صورت شکلی از فضازمان بوجود می‌آیند. اگر امکان سفر به کرم‌چاله فراهم شود، فیلم علمی‌-تخیلی میان‌ستاره‌ای می‌تواند به حقیقت بپیوندد! به تازگی یک گروه بین المللی به رهبری دکتر خوزه بلازکز (Jose Luis Blázquez-Salcedo) از دانشگاه اولدنبورگ آلمان، مدل نظری جدیدی را مبنی بر وجود کرم چاله‌ ها ارائه کرده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/rhb5o

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
چگونه می‌توان با ایده‌ای منسوخ، فیزیک کوانتومی را ملموس‌ کرد؟

در نوشتار جذاب زیر که چندی پیش در وب‌سایت معتبر ناتیلوس منتشر شد، سابین هوسنفلدر (Sabine Hossenfelder)، فیزیکدان موسسه مطالعات پیشرفته فرانکفورت آلمان، به بحث درباره چالش همیشگی ذهن فیزیکدان‌ها در مورد فهم عمیق‌تر نظریه فیزیک کوانتومی می‌پردازد. هم‌چنین در این راستا، امکان توفیق یا شکست نظریه جایگزین ملموس‌تری را بررسی می‌کند: ایده منسوخ ابرجبرگرایی، شاید ما را در مسیر غلبه بر بحران فعلی فیزیک یاری کند. با دیپ ‌لوک همراه باشید…


https://zaya.io/he37i

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
با زندگی جذاب فرانک ویلچک همراه شوید (مصاحبه)

فرانک ویلچک نوبلیست، جزئیات دستاوردهایش را برای نیل فرودنبرگر رمان‌نویس بیان می‌کند. مصاحبه خواندنی زیر که به جزئیات کارهای علمی و همچنین زندگی و تفکرات فرانک ویلچک می‌پردازد، پاسخی ساده به برخی از پیچیده‌ترین سوالات خوانندگان عادی فیزیک است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/26ca9

_________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
پژوهش جدید نشان داد: انتخاب آزاد ما چه هزینه‌ای برای علم دارد؟

آیا ما توانایی انتخاب آزاد داریم یا تصمیماتمان از قبل قابل پیش‌بینی است؟ آیا واقعیت فیزیکی، موضعی است، یا کاری که در زمان حال و در اینجا انجام می‌دهیم تاثیری آنی بر اتفاقات در دیگر نقاط عالم دارد؟ تلاش در جهت پاسخ به این پرسش‌های جنجالی به صورت نابرابری‌های بل ظاهر شده است. مشخص شده است که انتخاب آزاد و رئالیسم موضعی در آزمایش‌ها قابل اندازه‌گیری و مقایسه هستند. نتایج حاصل، باعث بروز ویژگی‌هایی شگرف از طبیعت در شکل بنیادین و کلی آن می‌شود که حتی از مرزهای مکانیک کوانتوم نیز فراتر است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/u3rkm

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا گذشته و آینده، اگر که کسی به آن‌ها نگاه نکند، وجود خواهند داشت؟

پژوهش جدید محققان نشان می‌دهد برای پیش‌بینی آینده در آزمایش فکری دوست ویگنر باید یکی از سه فرضیه اساسی مکانیک کوانتومی را قربانی کرد! با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/002zb

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
بخش موهومی مکانیک کوانتومی واقعا وجود دارد!

یک گروه تحقیقاتی بین‌المللی ثابت کرده است که بخش موهومی مکانیک کوانتومی را می‌توان در آزمایش‌ها و در واقعیت نیز مشاهده کرد. فیزیکدانان تقریبا یک قرن، به دنبال پاسخ یک سوال اساسی بودند: چرا اعداد مختلط، اعداد شامل یک جز با عدد موهومی i، تا این حد در مکانیک کوانتومی مهم هستند؟ مقالاتی که اهمیت اعداد مختلط را در فیزیک کوانتومی توصیف می‌کنند به تازگی در مجلات Physical Review Letters و Physical Review A منتشر شده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/78wga

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
دستاورد جدید سرن و کشف یک ذره عجیب جدید: یک تتراکوارک !

سه روز پیش، در تاریخ ۲۹ جولای ۲۰۲۱ میلادی (۷ مرداد ۱۴۰۰) و در کنفرانس جامعه فیزیک اروپا پیرامون فیزیک انرژی های بالا، از دستاورد جدید آزمایش LHCb متعلق به شتابدهنده CERN رونمایی شد. ذره جدیدی کشف شده در این آزمایش که +Tcc نام دارد یک تتراکوارک (شامل چهار کوارک) می‌باشد و در واقع یک هادرون عجیب است که از دو کوارک و دو پادکوارک تشکیل شده است. این ذره دارای زمان پایداری طولانی‌تری در میان تمام ذرات عجیب بوده و اولین ذره از این نوع است که از دو کوارک سنگین و دو پادکوارک سبک تشکیل شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/s0e26

______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جستارهایی در باب فلسفه و کوانتوم: در باب وجه اشتراک خدا ، مکانیک کوانتومی و آگاهی

مدتی بود که در فکر نوشتن مقاله‌ای در ادامه‌ی جستارهایی در باب فلسفه و کوانتوم (و با محوریت موضوع خدا و کوانتوم) بودم، تا اینکه چند روز پیش، مقاله‌ی بسیار جالبی در وب‌سایت معتبر ساینتیفیک امریکن منتشر شد که به طرز بسیار جالبی شباهت بسیار زیادی به مقاله‌ای داشت که در حال نوشتن آن بودم (حتی نقل قولی از فیلسوف محبوبم، ولتر که در انتهای نوشته‌ام آورده بودم نیز، در این مقاله آمده بود!). بنابراین فرصت را غنیمت شمردم و به افزودن نکاتی به همین مقاله، بسنده کردم. با دیپ لوک همراه باشید…


https://zaya.io/natn6

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در جستجوی مرزها: وسعت دنیای کوانتوم چقدر است؟ (قسمت اول)

یکی از سوالات باز و جنجالی در حوزه فیزیک، این است که دنیای کوانتومی چقدر می‌تواند بزرگ باشد یا به عبارتی وسعت دنیای کوانتوم چقدر است؟ یک جسم چقدر می‌تواند بزرگ باشد و هنوز مانند یک موج کوانتومی عمل کند؟ به لحاظ نظری، ابعاد جسم اهمیتی ندارد. فیزیکدان‌ها امیدوارند با نشان دادن اینکه حتی اشیا بزرگ می‌توانند رفتارهای عجیب کوانتومی از خود نشان دهند، راز فروپاشی کوانتومی را روشن کنند، ماهیت کوانتومی گرانش را تشخیص دهند و شاید حتی گربه شرودینگر را به واقعیت بدل کنند. فیلیپ بال (Philip Ball)، در وب‌سایت کوانتامگزین در این باره توضیح می‌دهد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://zaya.io/3xmit

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در جستجوی مرزها: وسعت دنیای کوانتوم چقدر است؟ (قسمت دوم)

در قسمت نخست با فیلیپ بال همراه شدیم و دیدیم که ابعاد ماده در برهم‌ نهی چه تاثیری دارد. در دنیای کوانتوم، برهم‌ نهی درحال گسترش، شرایط را بسیار سخت‌تر می‌کند. بعلاوه واهمدوسی، اصلی‌ترین مانع برای ایجاد برهم‌ نهی کوانتومی در اجسام بزرگ است، پس لازم است برهمکنش‌های ذره با محیط به حداقل برسد؛ اما همچنان چند پرسش اساسی وجود دارد. آیا محدودیتی برای وسعت دنیای کوانتوم وجود ندارد؟ در تقابل نظریه کوانتوم با نسبیت عام، کدام یک برنده می‌شود؟ در قسمت دوم و آخر با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/11hqm

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حیات کوچک ما در احاطه احتمال و ضدواقعیت ؟ (قسمت اول)

آیا جهان، تنها به وقایعی که در آن رخ می‌دهند، خلاصه می‌شود یا وقایع محتمل هم جایی در سرنوشت آن دارند؟ به نظر می‌رسد علمی که تنها برحسب آنچه رخ می‌دهد، بیان شود، مانع پیشرفت است. نوشتار جذاب زیر که قسمت اول ترجمه مقاله‌ای از کیارا مارلتو (Chiara Marletto) در وب‌سایت ناتیلوس می‌باشد، به تاثیر این وقایع محتمل یا ضدواقعیت بر رشد و پیشرفت علوم می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/x4d9u

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
حیات کوچک ما در احاطه احتمال و ضدواقعیت ؟ (قسمت دوم)

در قسمت قبل از ضدواقعیت یا اتفاقات محتملی سخن به میان آوردیم که با آنکه هنوز رخ نداده‌اند، اما می‌توانند بر سرنوشت جهان تاثیر بگذارند. در قسمت دوم و پایانی، درباره‌ی یک ویژگی شگفت‌انگیز و رازآلود در عالم، یعنی بقا بحث می‌کنیم و نقش ضدواقعیت‌ ها را در این ویژگی سرنوشت‌ساز بررسی خواهیم کرد. خواهیم دید موجودات زنده چگونه با این ویژگی منحصربفرد از تمام چیزهای دیگر در جهان، گوی سبقت را می‌ربایند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/vjc3e

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
برگی دیگر از یافته‌هایی فرای مدل استاندارد فیزیک ذرات!

آیا مدل استاندارد فیزیک ذرات در نقاط کلیدی نادرست است؟ اخیرا، میزان مشاهدات تجربی که از پیش‌بینی‌های نظریه‌های پذیرفته شده فیزیکی انحراف نشان می‌دهند، افزایش پیدا کرده است. در حال حاضر، پژوهشی که توسط دانشگاه بن (Bonn)انجام شده و اکنون در مجله Physics Letters B منتشر گردیده، شواهد قوی‌تری برای وجود فیزیک جدید ارائه می‌دهد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://zaya.io/uhft3

_______________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
اینبار نوبل فیزیک ۲۰۲۱ به سیستم های پیچیده رسید!

جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۱ دقایقی پیش به شوکورو ماکابه (Syukuro Manabe) و کلاسوس هسلمن (Klaus Hasselmann) نیمی به صورت مشترک و نیم دیگر آن به جورجیو پاریسی (Giorgio Parisi) به دلیل مشارکت پییشگامانه آن‌ها در فهم ما از سیستم های پیچیده اهدا گردید.

https://zaya.io/mlafz

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2024/11/16 04:27:02
Back to Top
HTML Embed Code: