Telegram Web Link
در باب محدودیت ‌های تفکر (قسمت دوم)

در قسمت قبل محددودیت های تفکر، درباره‌ی دو جنبه مهم پیشرفت علم یعنی فهم و پیش بینی و سیر تاریخی آ‌ن‌ها صحبت کردیم و در ادامه به تناقض‌ها و توهمات بشری، به عنوان دو مثال جذاب از رابطه درهم‌تنیده‌ی بین پیش بینی و فهم رسیدیم. در این قسمت، درباره‌ی تناقض‌های ماشینی بحث کرده و در ادامه پیوند میان هستی‌شناسی و معرفت شناسی را به عنوان همزادی برای رابطه بین فهم و پیش ‌بینی بررسی خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/Yf3dU6j

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
در باب محدودیت های تفکر (قسمت پایانی)

در قسمت‌های اول و دوم محدودیت های تفکر درباره‌ی رابطه‌ی فهم و پیش بینی و همچنین هستی شناسی و معرفت شناسی صحبت کردیم. در قسمت سوم و پایانی درباره تمایز دانش و فهم و در نهایت جدال نفس‌گیر بشر و ماشین دست‌ساخته‌اش برای تصرف آینده بحث خواهیم کرد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/9f4UT88

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰ هم به کیهانی‌ها رسید!

دقایقی پیش جایزه نوبل فیزیک ۲۰۲۰ به طور مشترک به راجز پنروز، راینهارد گنتزل، آندره‌آ ام. گز رسید. با دیپ لوک همراه باشید...

https://cutt.ly/DgwsVqE

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
زنان با قیچی‌ های ژنتیکی، نوبل شیمی 2020 را درو کردند!

دقایقی پیش، کمیته نوبل، جایزه نوبل شیمی ۲۰۲۰ را به طور مشترک به دو شیمیدان زن، ایمانویل شارپنتیه (Emmanuelle Charpentier) و جنیفر دودنا (Jennifer Doudna) به خاطر «توسعه‌ی روشی برای دستکاری ژنوم» اهدا کرد.

https://cutt.ly/GgemqvJ

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گربه شرودینگر زمانی که هیچ‌کس در حال نگاه کردن به آن نیست، چه می‌کند؟ (قسمت اول)

برخی از گیج‌کننده‌ترین مسائل فیزیک، در قلمروی نظریه کوانتومی جای دارند. این گیج‌کنندگی را می‌توان به وضوح در مشهورترین آزمایش فکری کوانتومی یعنی آزمایش‌ فکری گربه شرودینگر و همچنین در پارادوکس سیاه‌چاله و گم شدن اطلاعات در تبخیر آن دید. در نوشتار زیر که ترجمه‌ای مقاله‌ای از وب‌سایت ناتیلوس است، دنیل سودارسکی (Daniel Sudarsky) از دانشگاه ملی مکزیک، به این موضوعات بحث‌برانگیز می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/8glk6Er

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
گربه شرودینگر زمانی که هیچ‌کس در حال نگاه کردن به آن نیست چه می‌کند؟ (قسمت دوم)

در قسمت پیشین، سودارسکی اهمیت آزمایش فکری گربه شرودینگر را در حل مسائل مختلف کوانتومی، از جمله اندازه‌گیری کوانتومی و نتایج آن در میدان تورمی و نظریه فروپاشی خودبخودی مطرح کرد؛ در ادامه به بررسی اهمیت این موضوع در موضوعات جذاب دیگری همچون فروپاشی خودبخودی کوانتومی میدان تورم، نظریه گرانش کوانتومی و پارادوکس سیاه‌چاله می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/SgvgL5U

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
محققان اثر منحصربفرد کوانتومی را در پاک کردن اطلاعات کشف کردند!

محققان ترینیتی (Trinity) یک اثر کوانتومی منحصر بفرد در پاک کردن اطلاعات کشف کرده‌اند که می‌تواند پیامدهای مهمی برای طراحی تراشه‌های محاسبات کوانتومی داشته باشد. کشف شگفت‌انگیز آن‌ها تناقض شیطانک ماکسول را زنده می‌کند که فیزیکدانان را به مدت بیش از ۱۵۰ سال عذاب داده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/mgSNrrN

_________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
استفاده از نظریه بازی برای یافتن هوش فرازمینی

اخترشناسی به نام ایمون کرینز (Eamonn Kerins) با همراهی دانشگاه منچستر، رویکرد جالبی برای جست‌وجوی هوش فرازمینی موجود در سیارات دیگر با استفاده از نظریه بازی توسعه داده است. او مقاله‌ای در توصیف ایده‌هایش نوشته و پیش‌نویس آن را در آرشیو (arXiv) منتشر کرده ‌است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/pgJJCtR

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
سفر در زمان بدون هیچ تناقضی امکان‌پذیر است!
با توجه به مدل سازی ریاضی ژرمین توبر (Germain Tobar) دانشجوی دانشگاه کوئینزلند (Queensland) سفر در زمان از لحاظ نظری، امکان‌پذیر است. توبر با تحقیق روی اعداد مربع به این نتیجه رسیده ‌است که بدون ایجاد پارادوکس می‌توان به گذشته سفر کرد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/EhaLv6P
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
کمی‌سازی کوانتومی بودن : یک پروژه فوق‌العاده زیبای ریاضی

مرز بین قلمروهای کلاسیک و کوانتوم همیشه مورد توجه بوده است. چه عاملی موجب کوانتومی‌تر شدن چیزها می‌شود؟ آیا راهی برای توصیف کوانتومی بودن وجود دارد؟ محققان در گزارش منتشر شده در مجله AVS Quantum Science مرز بین کوانتوم و کلاسیک را بررسی کرده‌اند. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/BhkGNHA

____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
یک رکورد جدید شیمی کوانتومی

جوزپه بارسا (Giuseppe Barca) به کمک ۲۶هزار واحد پردازش ابررایانه سامیت و با استفاده از روش هارتری-فاک (Hartree Fock) توانسته خواص کوانتومی بیش از ۲۰ هزار ملکول آب را در نیم ساعت پیش‌بینی کند و یک رکورد جدید شیمی کوانتومی را ثبت نماید! با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/NhUNjP7

___________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
هوش مصنوعی موفق به حل معادله شرودینگر شد!

حل معادله شرودینگر و بیرون کشیدن جعبه اسرار سیستم (یعنی تابع موج)، از دل آن، یکی از مهم‌ترین وظایف شیمی کوانتومی است؛ وظیفه‌ای که انجام آن حتی در کوچک‌ترین سیستم‌های شیمیایی نیز، فوق‌العاده دشوار بوده و راه‌ حلی عمومی برای انجام بهینه‌ آن وجود ندارد؛ اما اکنون گروهی از دانشمندان در دانشگاه آزاد برلین، یک روش هوش مصنوعی (AI) را برای محاسبه حالت پایه معادله شرودینگر در شیمی کوانتومی توسعه داده‌اند. نتیجه‌ی این پژوهش مهم و تاثیرگذار در مجله معتبر Nature Chemistry منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/0hMeoYL

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
شباهت مغز انسان به کیهان شگفت‌آور است

سه سال پیش،‌ مقاله‌ای درباره‌ی شباهت عجیب و عمیق شبکه نورون و شبکه کهکشانی در دیپ لوک منتشر شد که توسط یک عصب‌شناس و کیهان‌شناس نگاشته شده بود. اکنون این دو دانشمند، به نتایج تازه‌ و هیجان‌انگیزی درباره‌ی شباهت مغز انسان به کیهان دست‌ یافته‌اند که ما را به پاسخ سوالی تاریخی در مورد دینامیک مقیاس‌های بزرگ و کوچک چند قدم نزدیک‌ می‌کند. با دیپ‌ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/Th54cZD

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
داستان فیزیک در سال ۲۰۲۰ چگونه گذشت؟

به مناسبت آغاز سال ۲۰۲۱ میلادی و ضمن تبریک سال نو،‌ در این مقاله هرآنچه باید از دنیای فیزیک در سال ۲۰۲۰ و اکتشافات هیجان‌انگیزش بدانید گرداوری شده است: از سیاهچاله‌های متناقض تا ساخت ابررساناهایی در دمای اتاق و راهی جدید برای فرار از زندان زمان. با دیپ ‌لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/1jy0e2o
____________________

نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فراسوی قضیه بل : ترسیم جدیدی از محدودیت‌های کوانتومی (قسمت اول)

یک مشاهده‌گر در مکانیک کوانتومی چگونه تعریف می‌شود؟ آیا یک اتم، ویروس یا هوش مصنوعی می‌تواند یک مشاهده‌گر باشد؟ فیزیکدان‌ها در حال بررسی قضیه جدیدی هستند که نشان می‌دهد یا قوانین مکانیک کوانتومی همیشه اعمال نمی‌شوند، یا یک فرض اساسی در مورد واقعیت اشتباه است! نوشتار دو قسمتی زیر، ترجمه مقاله‌ای به قلم آنیل آنانتاسوامی معاون سردبیر مجله New Scientist، برنده جایزه روزنامه نگاری فیزیک موسسه فیزیک انگلیس است که از وب‌سایت معتبر کوانتامگزین منتشر شده است. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/MjUB7CN

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
فراسوی قضیه بل : ترسیم جدیدی از محدودیت‌های کوانتومی (قسمت دوم)

در قسمت پیشین در مورد قضیه بل و تحقیقات جدید برگرفته از آن صحبت کردیم و از دوستی محلی ویگنر کمک گرفتیم، اما همچنان چندین سوال اساسی بی‌پاسخ ماندند. قوانین مکانیک کوانتومی در آزمایش‌های جدید، چه نتیجه‌ای دارند؟ آیا این قوانین برای تمامی اجسام کوچک و بزرگ، قابل اعمال هستند؟ کدام یک از سه فرضیه عمومی را باید رها کرد؟ در قسمت دوم و پایانی، به کمک یک دوست محلی جدید برگرفته از آزمایش ویگنر، به این سوالات پاسخ خواهیم داد. با دیپ لوک همراه باشید…


https://cutt.ly/zjSN2Mq

________________________________
نگاهی به ژرفای کوانتومی
@deeplook
آیا افق کیهانی ، پایان پهنه گیتی است؟ (قسمت اول)

سیاره ما همچون پنجره‌ای است که رو به اقیانوس عظیم هستی باز شده، اما شبیه هر دریایی، افق دید ناظران آن محدود است. حال سوال اینجاست که آیا می‌توان به اسراری ورای این افق کیهانی محدود دست ‌یافت؟ در نوشتار زیر که ترجمه‌ی مقاله‌ای به قلم کتی مک (Katie Mack)، کیهان‌شناس دانشگاه کارولینای شمالی در وب‌سایت ایون است، در یک سفرشگفت‌انگیز با دیپ ‌لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/Fj51npq

_____________________________
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
آیا افق کیهانی ، پایان پهنه گیتی است؟ (قسمت دوم)

در قسمت قبل دیدیم که افق کیهانی و پهنه گیتی همچون یک اقیانوس، بسیار وسیع‌تر از محدوده دید مسافران کشتی کوچک ما، زمین است. هرچند احتمالا تا سالیان سال امکان عبور از مرزهای مشاهده برای انسان وجود ندارد، این موضوع دانشمندان را از حرکت بازنداشته، آن‌ها را برای رفتن به فراسوی مرزهای توانایی فعلی بشر مشتاق‌تر می‌کند. در بررسی تعدادی از این فرضیات جسورانه با دیپ ‌لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/xkoPJ3V

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
الکترون‌ها می‌توانند دارای خودآگاهی باشند!

آیا ممکن است تمام مواد، دارای نوعی ذهن باشند؟ آیا این ذهن از درجه و مرتبه انسانی است؟ در نوشتار زیر که ترجمه‌ای مقاله‌ای از وب‌سایت ناتیلوس است، تام هانت (Tam Hunt) فیلسوف ذهن در دانشگاه کالیفرنیا، به بررسی امکان وجود خودآگاهی در ذرات عالم می‌پردازد. با دیپ لوک همراه باشید…

https://cutt.ly/9kMe1Bn

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
نگاهی به ژرفای کوانتوم
@deeplook
2024/11/16 06:54:18
Back to Top
HTML Embed Code: