Telegram Web Link
🟢 گزارش تصویری نشست تهران شهر بی دفاع؛

در این جلسه ابتدا با تشریح وضعیت کنونی محیط زیست شهر تهران و کشورمان به سیاست‌های کلان حکمرانی در ارتباط با این حوزه پرداخته شد و پس از آن ابعاد حقوقی و کیفری ساخت‌وسازهای خلاف ضوابط شهرسازی پایدار در شهر تهران بویژه در مسئله پارک قیطریه توسط جناب آقای توسلی مورد بررسی موشکافانه قرار گرفت.
آنچه در ادامه به صورت ویژه توسط سخنرانان و همچنین پرسشگران دنبال شد، پاسخ به این پرسش بود که راهکار برون‌رفت از حلقه‌های تکرار پذیر تخریب محیط‌زیست در ایران که گرفتار حکمرانی نادرست شده است توسط مردم و دلسوزان این حوزه چه میتواند باشد و شهروندان چه نقشی می‌توانند در حفاظت از کیان جغرافیای ایران از بند نابودی زیستی ایفا کنند.

به زودی می‌توانید مشروح سخنرانی و گفت‌وگوی امروز را به صورت فایل صوتی در کانال انجمن رویش دانشجویان دریافت نمایید.

شنبه ١٢ خرداد، آمفی تئاتر دانشکده‌ی معماری و شهرسازی

🆔@Rouyesh_IUST
🟢چرا بزرگداشت روز جهانی دوچرخه مهم است؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ امروز، چهاردم خرداد برابر با سوم ژوئن، روزی است که به پیشنهاد یک کشور مسلمان همسایه، ترکمنستان به عنوان روز جهانی دوچرخه در تقویم رسمی سازمان ملل متحد ثبت شده است.

2️⃣ چقدر دوست داشتم ایران برخوردار از مدیران خردمندتری بود که مانند پنجاه و چهار سال پیش که افتخار ثبت نخستین کنوانسیون محیط‌زیستی جهان را به نام ایران در رامسر ثبت کردند، چنین کرده و در حمل و نقل پاک هم پیشگامانه و تحول‌خواه حرکت می‌کردند ... اما نه‌تنها آنگونه نشد که حالا در پایتختش شهرداری چون علیرضا زاکانی دارد که آشکارا می‌گوید: روز تاریک است و دربرابر ترویج دوچرخه‌سواری ایستاده است ... بدتر آنکه عزم خود را جزم کرده که ایران را تهران کند!

3️⃣ اما ما یادش می‌اندازیم: بزرگ که باشی، مترسک‌ها لو می‌روند! مترسک، هرقدر هم که پرهیبت، عظیم و باوقار به نظر رسد، عاقبت در پیشگاهِ آنکه ترس را کناری نهاده و او را لمس کند، چوبِ خشکی بیش نیست!

4️⃣ بسیاری از مشکلات آدم‌‌زمینی‌ها از همین دریچه قابل تحلیل است؛ اینکه اگر می‌خواهی از شر تابوهای نفس‌گیری که همه‌ی سال‌های زندگی عذابت داده است، رها شوی؛ به جای آنکه بکوشی تا آنها را حذف کرده یا نبینی، باهاشون چشم در چشم شو.

5️⃣ #شکسپیر می‌گوید: "وقتی می‌توانستم صحبت کنم، گفتند: گوش کن؛ وقتی می‌توانستم بازی کنم، مرا کارکردن آموختند؛ وقتی کاری پیدا کردم، ازدواج کردم؛ وقتی ازدواج کردم، بچه‌ها آمدند؛ وقتی آنها را درک کردم، مرا ترک کردند؛ و سرانجام وقتی یاد گرفتم چگونه زندگی کنم، زندگی تمام شد!"

5️⃣ در طول یک دهه اخیر، هزاران هموطن برایم پیام داده‌اند که چه فایده دارد از ترویج دوچرخه‌سواری سخن می‌گویید، وقتی عملاً نیمی از جمعیت کشور را محروم از این حق کرده‌اند؟ و پاسخم همواره این بوده که مگر نمی‌بینید زنان اهل رکاب را در شهر؟ فرق آنها با شما این است که از پیله درآمده و مترسک را لمس کرده و پوشالی‌بودنِ قدرتش را درک کرده‌اند! نکرده‌اند؟

5️⃣ به قول حسین صفا: "مفصل‌اند زمستان‌ها و برف، نسخه‌ی خوبی نیست برای سرفه‌ی گلدان‌ها؛ گلی نمانده، خودت گل‌باش ... تو را بکار و شکوفاشو، تو را بچین و تو را بو کن ..." ما خود می‌توانیم دلیل حالِ خوبِ خود باشیم!

#روز_جهانی_دوچرخه
#محمد_درویش
‼️دپارتمان شهرسازی به مناسبت روز جهانی دوچرخه سواری برگزار می‌کند:

لزوم توسعه دوچرخه سواری شهری

📅 زمان
چهارشنبه ۱۶ خرداد ساعت ۱۸

👥 مهمانان
👤پیروز حناچی
🔹️شهردار سابق تهران/ عضو هیئت علمی و استاد دانشگاه تهران
▪️عنوان سخرانی: نقش حمل و نقل پاک و دوچرخه در پایداری شهرها

👤محمد نظرپور
🔹️پژوهشگر دکتری شهرسازی و فعال دوچرخه سواری شهری
▪️عنوان سخنرانی: هفت مانع اصلی توسعه دوچرخه سواری شهری در تهران

👤محمدصادق امینیان
🔹️پژوهشگر دکتری برنامه ریزی حمل و نقل شهری دانشگاه فنی وین
▪️عنوان سخنرانی: مروری بر تجربه وین در اعتلای سفرهای شهری با دوچرخه

🔴 لینک ورود
https://www.skyroom.online/ch/sa_tiau/uaur

🔻اتحادیه معماری، مرمت و شهرسازی ایران🔻

#اتحادیه_انجمن‌های_علمی_دانشجویی
#معماری
#مرمت
#شهرسازی
#دوچرخه

🆔 @uaurir
🟢 فاصله شهردار «تهران» با شهرداران برتر «جهان»!🟢

📚 @darvishnameh

🟡 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

◀️ شهرداران برتر جهان به ویژه در شهرهای بزرگ، دو دغدغه دارند؛ «تامین رفاه شهروندان» و «بهبود شرایط محیط‌زیست شهر».

🔺 آنها برای حل این دو مساله، برنامه ۵ ساله برای «تجهیز شهرها به انرژی تجدید‌پذیر»، «افزایش ظرفیت حمل و نقل عمومی»، «مدیریت زباله‌ها» و «افزایش فضای سبز» درنظر گرفته‌اند.

🔺 شهرهای سبز جهان توسط همین‌ افراد اداره می‌شود.

🔺 در یکی از همین شهرها، به اندازه «همه خیابان‌ها و‌ بزرگراه‌های تهران»، مسیر دوچرخه ایجاد شده است.

🔺 در یک شهر سبز دیگر اروپایی، میزان زباله‌های بازیافت شده در روز معادل ۳ برابر بازیافت تهران است.

🔺 شهرداران برتر قصد دارند «فضای سبز شهر» را گسترش دهند تا «سلامت روحی و سلامت جسمی افراد تضمین شود»، «دمای هوای شهر و آلودگی هوا به شدت افت کند» و «نشاط اجتماعی» تقویت شود.

🔺 این مجموعه اقدامات از سوی شهرداران موفق می‌تواند «میزان مطلوبیت‌ یا عدم مطلوبیت اقدامات شهرداری تهران» را قابل تشخیص کند.

در تهران در حالی‌که «مترو و‌ اتوبوسرانی» تشنه منابع مالی برای سرویس‌دهی شایسته به شهروندان است، منابع شهر همچنان صرف غلبه تفکر خودرومحوری در مبلمان شهری و تخریب پوشش سبز بوستان‌ها به بهانه ساخت مسجد و هتل و شهربازی و ... می‌شود!

برای همین است که در کارزار نه به زاکانی ۴۶۴۷۹ نفر مشارکت کرده و همچنان بر شمار امضاکنندگان افزوده می‌شود:

https://www.karzar.net/111183

#نه_به_زاکانی
#کارزار_قیطریه
#محمد_درویش

🔗متن کامل
Audio
⭕️ فایل صوتی نشست تهران شهر بی دفاع (واکاوی شهرسازی ناپایدار در شهر تهران)؛

▫️ 00:00 | مقدمه

▫️ 8:15 | ارائه آقای درویش

▫️ 28:30 | ارائه آقای توسلی

▫️ 48:15 | پرسش و پاسخ

سخنرانان:
محمدسجاد توسلی و محمد درویش

١٢ خرداد ۱۴۰۳، دانشگاه علم و صنعت ایران، انجمن رویش دانشجویان

🆔@Darvishnameh
🆔@Rouyesh_IUST
🔷خبر خوش این که؛ همین #چهارشنبه ١۶ خرداد، ساعت ١٧ توی پردیس سینمایی مهرکوهسنگی مشهد، دور هم جمع می‌شیم تا با حضور مستندساز و کارگردان فیلم؛ #صادق_دهقانی و کنشگر محیط‌زیست؛ #محمد_درویش دو فیلم مستند از مجموعه‌ی #امیدبان رو ببینیم و از تجربه‌های ارزشمندِ محمد درویش بشنویم.

🔷این #اولین نمایش از مجموعه جذابِ امیدبانه و شما عزیزان برای ثبت‌نام و حضور در این برنامه و تجربه‌ی حال خوب، می‌تونین به لینک زیر مراجعه کنین.

https://harkatensani.org/omidban/

🔶به دوستاتون که اهل توجه به محیط‌زیست و حالِ خوبِ جمعی هستن هم خبر بدین. ممنونیم.

#آگاهی_را_به_اشتراک_بگذاریم
#انجمن_علمی_محیط_زیست
#اهل_حرکت_انسانی_باش
#دانشگاه_فردوسی
#حرکت_انسانی
#محیط_زیست
#مستند
#ایران

@harkatensani_org
@environmentalfum
📚 @darvishnameh

♦️بزرگ‌ترین و مهم‌ترین تهدید تاب‌آوری وطن به روایت محمد درویش:

https://youtu.be/Onf_y5epKW4?si=WUBxUqnZufNFCVbJ

#بزرگترین_تهدید_ایران
#محمد_درویش
به مناسبت روز جهانی دوچرخه و روز جهانی محیط زیست #با_دوچرخه همرکاب شویم برای تماشای مستند زیبای امید بان
💚با حضور و همرکابی جناب محمد درویش فعال محیط زیستی ایران.
🚴‍♂️زمان چهارشنبه ۱۶ خردادماه
🚴‍♀️محل گردهمایی میدان فلسطین
🚴زمان حرکت ۱۶:۱۵
مقصد ساختمان مهر انتهای کوهسنگی
هزینه تماشای مستند بصورت نیم بها ویژه دوچرخه سواران ۴۰ هزار تومان میباشد
.
⚡️کلاه ایمنی و قفل مناسب به همراه داشته باشید💪
@harkatensani
@hamrekabaneshahri
Forwarded from Firoozeh saadati
🔰اصفهان- ایرنا- رابطه انسان با محیط پیرامونش دیربازی است که از حیث ماهیت بایسته و محتومی که برای ادامه حیات دارد، مورد توجه همگان بوده و طبیعت به مثابه مادری که انسان را گاه اغوا و گاه تأدیب می‌کند، همواره پاسخی در خور به کنش‌های ناشی از این رابطه داده است، واکنشی که آزمندی‌های یکسویه انسان را آشکارا با ترسیم خط بٌُطلانی بر تمام آرمان‌های سوداگرایانه‌اش به مجازات می‌رساند.

رابطه انسان و محیط پیرامونش در اعصار گذشته دستخوش دگرگونی‌های بیشمار بوده است. بشر از زمان‌های دور برای در امان ماندن از خطرات و خشم طبیعت به غارها پناه می‌برده است، اما آرام آرام و در همین بستر با ساخت ابزار و سلاح از خود دفاع کرد، ماجراجو شد، سفر کرد و با کشف رموز اعجاب‌انگیز زمین به بهره‌گیری از منابع روی آورد.
با این حال، آنچه اکنون در کره زمین شاهد آنیم، حکایت از استیصال حریصانه و بی‌حد و حصر بشر بر منابع زمین دارد، سیطره‌های تمام عیاری که بی‌شک پایانی غمگنانه جز زوال و حرمان جبران ناپذیر در این یگانه زیستگاه مشترک ندارد.

🔗متن کامل را می توانید از طریق لینک زیر دریافت فرمایید
.👇
https://www.irna.ir/service/province/esfahan
سلسله برنامه‌های هفته محیط زیست

انجمن علوم و مهندسی محیط زیست و انجمن فرهنگ و سیاست دانشگاه شیراز برگزار می‌کنند:

مناظره‌ی تخصصی زیست‌محیطی

با عنوان《 محیط زیست و سرمایه‌داری》

مناظره کنندگان:

محمد درویش
(عضو هیات علمی موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور)

شهرام اتفاق
(پژوهشگر اقتصاد سیاسی محیط زیست)

زمان: شنبه، ۱۹ خردادماه، ساعت ۱۶
مکان: میدان ارم، دانشگاه شیراز، تالار فجر

ورود عموم (غیر دانشجویان) آزاد است.
برای هماهنگی و اطلاعات بیشتر:
۰۹۳۸۵۸۰۲۳۴۶
@environment_shirazuni
Forwarded from بلوطبانان پا به ركاب (Raouf Azari)
همه روز و شب برای محیط‌ زیست
https://www.tg-me.com/oaktree_loverbikers/1571

امروز برابر با پنجم ژوئن، مصادف است با روزجهانی محیط زیست..

ما بلوطبانان پا به رکاب، گرچه از اهتمام سازمان ملل و نیز گرانسنگ های به پاخاسته برای تکریم چنین روزهای مبارکی، سپاسگزاریم اما از عمق دل و کُنه فهم حداقلی مان از محیط زیست، باور داریم که هر آنکه پای در وادی خدمت داوطلبانه به محیط زبست و برپاداشتن شعائر سبز می نهد، خوب می داند که نه یک روز بلکه همه روزها، شب ها، ساعات و لحظه های عُمرش ناکافی است تا از غم بهبود نوع تعامل و ارتباط و نیز زدودن غبار بر سیمای طبیعت و صدالبته تیمارگری زخم وارده بر تن آن رها شود.

وااسفا که طبیعت و محیط امروز زیست جمعی ما، چنان در تاروپود بروکراسی زنگ زده، متولیان متکی به صندلی، مردمان خودبین طبیعت قربانی و فعالان کلیک کن مجازی گرفتار شده که نفس های آخر زندگی خود را تجربه می کند و اگر عزمی جزم و مطالبه ای مستمر، جمعی و ملی شکل نگیرد چه بسیار محتمل است که شاهد انقراض گونه های گیاهی، درختی و جانوری باشیم.

بر همین اساس، بلوطبانان پا به کاب، در چنین روزهایی(هفتم خردادماه ۱۳۹۹)تشکل یافتگی خود را با حضور و البته راهبری مهندس محمد درویش-رییس کمیته محیط زیستی کرسی سلامت اجتماعی یونسکو، جشن گرفتند تا همه عُمر، پاسبانان واقعی محیط پیرامونی باشند.

‌ اینک بعد از چندسال، گرچه مفتخریم که به پاس فعالت های جسته و گریخته مان، چند مقام و عنوان منطقه ای و ملی را نصیب برده ایم ولی همواره دل نگرانیم که آنی نشدیم که می باید می شدیم و هنوز راه درازی درپیش داریم تا هر شب و روزمان و هرساعت و لحظه مان به صورت مؤثر برای طبیعت و در خدمت ژینایی آن باشد.

باشد که چنین روزها و مناسبت هایی یادمان بیندازند چه هستیم و چه نیستیم و باید باشیم تا بلکه سرسوزنی به اهداف جمع توافق و البته بنیان ساخت #سی_دوچرخه، #سی_بلوطبان و #ده_هزارحامی، نزدیک شده و آنی شویم که باید می شدیم...

فرصت کوتاه و تهدیدها زیاد و همتی بباید،
تا هر شب و روز و لحظه مان،
افزودن بر فهم ارزش اکولوژیکی گونه ها و عناصر طبیعت و پایداری محیط زیست جمعی مان باشد..

🌳🚴
#بلوطبانان_پابه_رکاب
#روز_جهانی_محیط_زیست
#کنشگری_تمام_وقت

@oaktree_loverbikers
@darvishnameh
@sopskf
🔴 رتبه تهران در «کیفیت زندگی» بین ۱۰۰۰ شهر جهان

🔹 روزنامه «دنیای‌اقتصاد» نوشت:

🔺 ۱۰۰۰ شهر از ۱۶۳ کشور جهان توسط نهاد مطالعاتی دانشگاه آکسفورد با شاخص «کیفیت‌ زندگی» رده‌بندی شدند.

◀️ نتایج این رتبه‌بندی نشان می‌دهد، تهران در جایگاه ۷۴۵ قرار گرفته است.

🔺 شهرهای اروپا در جایگاه بهترین کیفیت زندگی قرار دارند.

🔻 شاخص جهانی «کیفیت زندگی» براساس درآمد خانوارها، نابرابری، هزینه مسکن، خدمات رفاهی و تفریحی و همچنین سرعت اینترنت به دست می‌آید.

در گزارش آکسفورد، تاکید شده است افزایش هزینه مسکن اثر مخرب بر روی کیفیت زندگی شهروندان یک شهر دارد.

⚠️ در شهرهای برتر به لحاظ «کیفیت زندگی»، مشکل آنچنانی برای هزینه تامین مسکن وجود ندارد.

#دنیای_اقتصاد #شهر #کیفیت_زندگی #تهران #آکسفورد

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟢 سیل مشهد، از سری آزمندانه‌ترین سیل‌های تلفیقی ایران! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ سه‌شنبه‌ای که گذشت - ۱۵ خرداد ۱۴۰۳ - به همت بنیاد حرکت انسانی و حمایت انجمن ناجیان آب توانستم در یک بازدید میدانی از محل وقوع سیل حادثه‌خیز مشهد که در تاریخ ۲۶ اردیبهشت ۱۴۰۳ رخ داده بود، حضور یافته، ضمن بررسی شواهد و گفتگو با اهالی محله سیدی و کوچه سپاه ۶۹ از کم و کیف چرایی سیل اشراف بیشتری پیدا کنم.

2️⃣ حاصلش را در یک گزارش ۱۴ دقیقه‌ای می‌توانید در کانالم در یوتوب تماشا کنید. در اینستاگرام هم یک دقیقه از این گزارش را قرار دادم. متاسفانه به دلیل کندی شدید اینترنت، گمان نمی‌کنم اکثر مخاطبان صفحه بتوانند این گزارش‌ها را با کیفیت اصلی و کامل ببینند. واقعاً برای دولت و مسوولین وزارت ارتباطات کشور متاسفم که اینگونه ایرانیان را برای دریافت تفسیر و تحلیل‌های واقعی از رویدادهای کشور با دشواری‌های روزافزون مواجهه کرده‌اند. یادشان باشد تفکری که جریان آزاد اطلاع‌رسانی را تاب نیاورد، خود قربانی نخست این نابخردی است.

3️⃣ به هر حال، آنهایی که یادداشت‌های مرا تعقیب می‌کنند، لابد گزارشم را از سیل قم - ۱۱ فروردین ۱۳۸۸ - با عنوان احمقانه‌ترین سیل جهان به یاد دارند که با عنوان نابخردانه‌ترین سیل در پنج فروردین ۱۳۹۸ در شیراز تکرار شد و حالا شاهد تلفیقی از آزمندی، حماقت و کسوف خرد در سیل مشهد هستیم. اگر اندکی، فقط اندکی به اصول آبخیزداری شهری اشراف داشتند، اگر مسوولین شهرداری و آستان قدس رضوی و پادگان‌های نظامی در ارتفاعات منطقه مشرف به محله سیدی مشهد، دیوارکشی محوطه‌های خود را در تضاد با نظام آبشناختی حوضه انجام نمی‌دادند، هرگز چنین سیل خسارت‌بار و تاسف‌آوری که منجر به مرگ دلخراش چندین نفر از هموطنان ما شد، رخ نمی‌داد.

4️⃣ مردم مشهد باید از شخص استاندار و نمایندگان شورای شهر و نهادهای بازرسی دلایل واقعی وقوع سیل و مجازات عاملین آن را مطالبه کنند، وگرنه باید خود را آماده خسارتی سنگین‌تر در سیل بعدی کنند. همین و تمام!

#سیل_مشهد
#محمد_درویش
2024/11/16 12:36:58
Back to Top
HTML Embed Code: