Telegram Web Link
🟢 مطالبه دوچرخه‌سواران از جمهور نهم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ بدترین ضربه به ترویج دوچرخه‌سواری در طول سه سال اخیر وارد شد. علیرضا زاکانی و هم‌فکرانش در روزنامه مرحوم همشهری، علناً به تمسخر مطالبه‌گران این حوزه پرداختند و حتی بسیاری از مسیرهای ایمن دوچرخه‌سواری در تهران، اصفهان، مشهد، یزد، شیراز و ... برچیده شد.

2️⃣ اما ما اجازه نخواهیم داد زمان به عقب رفته و همچنان خواهان تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری از جمهور نهم هستیم.

3️⃣ وعده ما: ساعت ۸:۳۰ صبح فردا، دوشنبه، ۴تیرماه ۱۴۰۳ ، پارک هنرمندان.

#نه_به_خودرومحوری
#برای_ایران
#محمد_درویش
🟢 ما چگونه ما شدیم؟! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ غروب دیروز - سوم تیر ۱۴۰۳ - هنگامی که به ایستگاه پایانی مترو رسیده و آخرین پله برقی را طی می‌کردم، ناگهان با تجمعی غیرعادی مواجه شده و احساس کردم ظاهراً همه از ترسِ چیزی یا تماشای رخدادی، خیال بیرون آمدن از ایستگاه را ندارند!

2️⃣ راستش یک لحظه از فکرم گذشت که نکند دوباره آن ون‌های آشنا با مامورینِ قلچماق و خشنش ایستاده و متعرض چند خانم با حجاب اختیاری شده‌اند!

3️⃣ اما همانطور که می‌بینید، ماجرا از قضا نه‌تنها نادلپذیر و خشن نبود، بلکه حکایت از غافلگیری مردم بدون چتر در یک عصر داغ و دم‌کرده تابستانی داشت که با رخداد رگباری بهاری و کم‌سابقه مواجه شده بودند ...

4️⃣ داشتم فکر می‌کردم بر سر حافظه دیداری و شنیداری اغلب ماها چه بلایی آمده که از هر تجمعی، نخست بدترین گمان ممکن از ذهن‌مان می‌گذرد؟ کاش آنهایی که با ما چنین کردند می‌دانستند که این جراحت‌ها به این راحتی‌ها درمان نخواهد شد ...

5️⃣ می‌دانم ... شاید دارم زیادی سخت می‌گیرم و شاید باید رها کرد! به قول سهراب: پشتِ سر باد نمی‌آید، پشت سر روی همه فرفره‌ها خاک نشسته‌است ... هرمان هسه سال‌ها پیش گفته بود: "برخی از ما فکر می‌کنیم دوام‌آوردن قوی‌ترمان می‌کند، اما گاهی قدرت در رها کردن است ...

#دلنوشته_های_محمد_درویش
Forwarded from کمیته محیط زیست ستاد مردمی دکتر پزشکیان
🔹امروز در برنامه گردهمایی دوستداران محیط زیست در ستاد مردمی دکتر پزشکیان میزبان حضور سبز شما هستیم.

🍃سه شنبه ساعت ۱۶ در ستاد مردمی دکتر پزشکیان
تهران - خیابان احمد قصیر - خیابان پژوهشگاه (دوم ) . طبقه دوم ستاد مردمی دکتر پزشکیان

https://www.tg-me.com/+sAEdDqVrRHJmZmM0
Forwarded from انصاف نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کمپین سفیران زندگی با حضور محمد درویش، فعال محیط زیست و حجت نظری رییس ستاد جوانان دکتر پزشکیان و با همکاری انجمن‌های دوچرخه سواری با هدف مطالبه گری و حمایت از دکتر پزشکیان برگزار شد
@ensafnews
دکتر پزشکیان و محیط‌زیست


علیرضا افشاری

دبیر دیده‌بان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران


خانم دکتر شینا انصاری مدیریت کمیته‌ی محیط‌زیست ستاد دکتر پزشکیان را بر عهده دارد. دوستانِ کنشگرِ محیط‌زیستی که با او در نشست‌هایی بودند از او به نیکی و دلسوزی یاد می‌کنند. دوست عزیزم مهندس محمد درویش هم برخی مطالبات محیط‌زیستی را با این کمیته در میان گذاشته است. امروز عصر هم این کمیته در ستاد یادشده نشستی دارد و بر همین پایه، خانم انصاری از کنشگران خواسته تا بیایند و خواست‌های‌شان را با کمیته در میان بگذارند تا این فرصت با حضور غیرمحیط‌زیستی‌ها از بین نرود. از این رو خواستم دو نکته را با دوستان، به‌ویژه خانم انصاری، در میان بگذارم و سپس درخواستی را طرح کنم. چرا که اگر ایشان چشم‌داشتی به پشتیبانیِ کنشگران و دوستداران محیط‌زیست دارد باید این گام‌ها را بردارد.

نخست آن که، تا جایی که آگاهی دارم، مطالبات دوستان محیط‌زیستی از هنگام دولت‌های آقای روحانی تا انتخابات دهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی که ما «پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی» را به قصد پشتیبانی از نامزدهای مدافعِ میراث فرهنگی و محیط‌زیست و با محوریتِ کنشگران این دو حوزه شکل دادیم و خودم گرداننده‌ی نشستی در حوزه‌ی محیط‌زیست نزدِ نامزدهای جریان اصلاح‌طلبی بودم تغییری نکرده است، چرا که چیزی ــ به صورت ماندگار و نهادینه ــ درست نشده و خواست‌های آن‌هنگام هم‌چنان پابرجا هستند. از این رو، اگر واقعاً کمیته نسبت به دانستن و پی‌گیری‌شان علاقه‌مند باشد می‌تواند همان‌ها را پی‌گیری کند و نیازی به حضور کنشگران در نشستی انتخاباتی، که طبیعتاً تبلیغاتی است، نیست.

دوم آن‌که روزهای تبلیغاتِ انتخاباتی صحنه‌ی ایجاد شور و هیجان و جذبِ عموم مردم است و نه نخبگان و کنشگران. در این روزها سخنان خوب و زیبا بسیار زده می‌شود، اما اینان به پیشینه‌ی افراد و جریان‌ها نگاه می‌کنند. مثلاً خوب است کمیته‌ی مزبور پیشینه‌ی آقای پزشکیان در مجلس شورای اسلامی را مروری کند و به ما بگوید چه گامی برای حوزه‌ی محیط‌زیست برداشته است؟ درست است که ایشان بیشتر در کمیسیون تخصصی «بهداشت و درمان» بوده اما در صحن با کدام موضوع محیط‌زیستی همراهی کرده، به‌ویژه آن که برای دوره‌ای نائب‌رییسِ مجلس هم بوده است و فراموش نکنیم که او جزو معدود نمایندگانی است که پنج دوره در مجلس بوده‌اند که زمان بسیار درازی است و نیز آن‌که موضوع محیط‌زیست موضوعی فرابخشی و حتا در زندگی «عینی» است و هر فرد علاقه‌مند و حتا دلسوز نسبت به وطن باید در این زمینه اقدامی کرده باشد.

برای نمونه، خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه یکی از بزرگ‌ترین اتفاق‌های دوران او و نیز معضلات محیط‌زیستیِ زمانه‌ی ما بود که حتماً باید واکنشی داشته باشد (تا جایی که به خاطر دارم تنها نگرانِ ستاد احیای دریاچه و نه خودِ آن بوده است). حتا اگر ایشان نگاهی به زیست‌بومِ پیرامونِ خودشان داشته باشند باید در هنگام ریاست‌شان بر دانشگاه علوم پزشکی تبریز و یا وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» هم نمودهایی از این حس مسؤولیت را ببینیم. امیدوارم که چنین نباشد که ایشان کوچک‌ترین واکنشی در حوزه‌ی محیط‌زیست نداشته باشد و نسبت به اصل پنجاهم قانون اساسی هم کاری نکرده و در سال‌های نمایندگی‌اش قدمی برای بهبود یا دفاع از محیط‌زیست برنداشته باشد.

دنباله‌ی یادداشت 👇

@didehbaanzistboom
دنباله‌ی یادداشت 👆

و نیز پیشینه‌ی جریان اصلاح‌طلبی در زمینه‌ی دفاع از محیط‌زیست چگونه است؟ درست است که برخی پست و مقام‌ها در دولت‌ها موقت هستند ــ هر چند دولت به نسبت دوره‌هایی طولانی در دستِ این جریان بوده است و حتماً باید کنشی در این زمینه داشته باشند که نهادینه شده و مانده باشد ــ اما احزاب که پایدار هستند و برای نمونه حزب اتحاد ملت، که بزرگ‌ترین و پیشروترین حزب در میان اصلاح‌طلبان است و بیشترین وکیل و مدیر دولتی پیشین را در خود دارد، چه کنش فعال محیط‌زیستی داشته و چند بیانیه در این زمینه داده و در کجاها توانسته ــ با توجه به آن که تقریباً فضای رسانه‌ای در ایران در دستِ این جریان است و امروزه می‌توان آن را آشکارا دید ــ برای دفاع از کنشی محیط‌زیستی و جلوگیری از اقدامی ضد محیط‌زیستی کاری نماید؟
در نظر داشته باشیم که این حزب ساختمان دارد و در همه استان‌ها نمایندگی دارد و حامیان قدرقدرتی دارد که امروزه حامی مالیِ ستادِ آقای پزشکیان هستند و از این رو به راحتی می‌تواند جریانی ماندگار و کارشناسی در زمینه‌ی دفاع از محیط‌زیست شکل دهد، کاری که تقریباً اکثر احزاب از انجامش ناتوان هستند چرا که دفتر و تالاری ندارند و فضاهای فرهنگی در شهر هم که عموماً در دستِ شهرداری‌هاست که از همکاری با احزاب معذورند!

اگر این پیشینه‌ها نباشد ما دقیقاً باید به چه چیزی اعتماد کنیم که این تلاش‌ها فقط نمایشی انتخاباتی نیست و دوستان از خوش‌نامیِ شما هم بهره نمی‌برند تا بعد دوباره کار را به دست همان بنیادگذاران سدسازی در کشور دهند؟!
این‌ها مقدمه بود، اما از آن‌جا که من هم کنشگر هستم و در نتیجه امیدوار، می‌خواستم پیشنهادی بدهم تا اگر آن زمینه وجود نداشت دست‌کم موضع‌گیریِ صریح و شفاف و قولِ روشن این نامزد در مواردی حیاتی رسانه‌ای شود تا آن دوستان محیط‌زیستی‌ای که می‌خواهند از کنشِ فعال و فکرشده‌ی «رأی ندادن» برگردند دست‌کم بتوانند خود را قانع کنند؛ چرا که حوزه‌ی محیط‌زیست ــ ان‌شاالله ــ هم‌چون حوزه‌ی مسائل کلان کشوری نیست که نامزد انتخاباتی نتواند به آن وارد شود یا دولت با تفنگ مانعش شود و میدان بر ستاد بچربد! و مقام رهبری هم اتفاقاً در این زمینه سخنان و همراهی‌های ارزشمندی داشته‌اند.

پس، اگر می‌خواهید کار کمیته‌تان مفید باشد به جای پافشاری بر گرد آوردنِ دوستان این حوزه و پخشِ مطالباتِ آن‌ها، که همه‌مان می‌دانیم، در چند زمینه‌ی اصلی که دغدغه‌ی اکثر فعالان است انگشت بگذارید که جناب پزشکیان، ضمنِ اعلامِ روشنِ گزینه‌ی خود برای ریاست بر «سازمان حفاظت از محیط‌زیست»، شفاف و صریح اجرای آن‌ها را بیان کند:

توقف سدسازی و راستی‌آزمایی سدهای ساخته‌شده تا امروز و تخریبِ سدهای نامفید؛ توقف طرح‌های انتقال آب و اولویت دادن به بازچرخانی آب و تصفیه‌ی فاضلاب؛ واقعی و مؤثر کردن ارزیابی‌های زیست‌محیطیِ طرح‌ها و پروژه‌ها در کشور؛ توجه ویژه به حفظ حریم محیط‌زیست و سخت‌گیری بر اجرای قانون در این مورد (مناطق چهارگانه‌ی حفاظت‌شده، کوه‌ها، رودها،...) و جلوگیری از ساخت‌وساز در این اکوسیستم‌ها و محدود کردن فعالیت‌های معدنی؛ پی‌گیری مطالعات آمایش سرزمین و پیش‌بردِ توسعه بر مبنای آن؛ تشکیل وزارت منابع طبیعی؛ پشتیبانی از دست‌اندرکاران انرژی‌های نو و تأمین بخشی از برق کشور از این راه؛...

قطعاً خودتان می‌توانید موردهای دیگری را هم بر فهرست بیفزایید اما مهم قول روشن آقای پزشکیان و بیان تک تکِ موارد است. حتا پیشنهاد می‌کنم اعلام کند که نسبت به سدسازی‌های گسترده‌ی کشور ترکیه بر روی رودهای اصلی کشور عراق نیز اعتراض خواهد کرد و می‌کوشد از پیادمدهای آن بکاهد، چرا که با ریزگردها در جنوبِ کشورِ ما پیوند مستقیم دارد.

▪️

@didehbaanzistboom
Forwarded from کمیته محیط زیست ستاد مردمی دکتر پزشکیان
enviro-document.pdf
616.4 KB
🔹سند برنامه حفاظت از محیط زیست و پایداری سرزمین در دولت چهاردهم


این برنامه با استناد به اصل پنجاهم قانون اساسی، سیاست های کلی محیط زیست و سند ملی آمایش سرزمین؛ و با توجه به بحران های جدی و نگران کننده محیط زیست و تاثیر متقابل آن در حوزه‌های مختلف و البته با جمع بندی نظرات اعضای گروه کمیته محیط زیست ستاد مردمی دکتر پزشکیان تهیه شده و تلاش گردیده تا رویکردی واقع‌نگرانه، آینده‌نگرانه و متوازن به محیط زیست در کلیه بخش‌ها برای تحقق و تامین پایداری سرزمینی در تمامی ابعاد توسعه اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی، سیاست منطقه‌ای و فرا منطقه‌ای مدنظر قرار گیرد.


🍃کمیته محیط زیست ستاد مردمی دکتر پزشکیان

https://www.tg-me.com/+sAEdDqVrRHJmZmM0
Forwarded from اکوایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📹 سوژه فراموش شده انتخابات/ چرا نامزدها از محیط‌زیست نمی‌گویند؟

▫️چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری ایران برای انتخاب نهمین رئیس جمهور کشور در حالی 8 تیر 1403 برگزار می‌شود که ابرچالش‌های محیط‌زیستی در مناظرات و سخنان نامزدهای انتخاباتی برجسته نبود. نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری در طول مناطره‌های خود جز اشاره‌های گذرا حرف جدی از ضرورت حفاظت از محیط زیست و منابع طبیعی نزدند.

▫️درمیزگرد گروه رسانه‌ای دنیای اقتصاد، عادل جلیلی استاد و پژوهشگر منابع طبیعی و محیط‌زیست از وابستگی متقابل محیط‌زیست با اقتصاد و جامعه گفت و بر ضرورت تغییر رویکرد منابع محور توسعه در ایران به اقتصاد خدمات محور برای نجات سرزمین تاکید کرد.

▫️همچنین محمد درویش از ابرچالش‌های جدی آب، فرونشست و بیابان‌زایی در ایران گفت و تاکید کرد به رغم سرمایه‌های انسانی وسیع در کشور، روز‌به‌روز به سمت قهقرایی سرزمینی پیش می‌‌رویم چرا که توسعه در ایران بر پایه مصرف منابع حیاتی بنیان‌گذاشته شده است.

▫️نسخه کامل میزگرد را در «تجارت فردا» بخوانید و‌ در «اکو‌ایران» ببینید.

📺 @ecoiran_webtv
Forwarded from هم‌میهن
مقایسه ۴نظرسنجی اصلی/ پیشتازی پزشکیان و برآورد مشارکت

🔹عباس کاظمی، پژوهشگر اجتماعی، با مقایسه نتایج نظرسنجی مورخ دوم و سوم‌ تیرماه۱۴۰۳ چهار موسسه اصلی نظرسنجی نوشت:

▫️میزان مشارکت در انتخابات

صداوسیما: ۴۶.۸درصد
موسسه خرد: ۴۸.۵درصد
ایسپا: ۵۱.۶درصد
شناخت: ۵۳ درصد

▫️رای مسعود پزشکیان

صداوسیما: ۲۷درصد
موسسه خرد: ۲۶.۵درصد
ایسپا: ۲۴.۴درصد
شناخت: ۲۸درصد

▫️رای سعید جلیلی

صداوسیما: ۲۶.۵درصد
موسسه خرد: ۲۳.۲درصد
ایسپا: ۲۴درصد
شناخت: ۲۰درصد

▫️رای قالیباف

صداوسیما: ۱۷درصد
موسسه خرد: ۲۰.۴درصد
ایسپا: ۱۴.۷درصد
شناخت: ۱۹درصد

▫️نکات کلی

🔹 میزان مشارکت حدودا ۵۰درصد خواهد بود (یعنی حدود ۳۱میلیون نفر). در نتیجه، حدود ۳۱میلیون نفر نیز در این انتخابات شرکت نخواهند کرد. پیش‌بینی نمی‌شود در بهترین حالت بیشتر از ۵۴درصد مردم مشارکت کنند.

🔹 در انتخابات ریاست‌جمهوری۱۴۰۰ میزان مشارکت ۴۸.۸درصد بود که ۱۳درصد آن آرای باطله بوده است. این در‌حالی‌است که در انتخابات ریاست‌جمهوری سال۱۳۸۸ میزان مشارکت  ۸۵درصد بوده‌است.

🔹 بر اساس نظرسنجی‌ها تا این لحظه رای پزشکیان از همه بالاتر است؛ اما با انصراف نامزدهای پوششی و ائتلاف احتمالی برخی دیگر، نتایج آرا تغییر خواهد کرد. احتمالا از چارشنبه عصر، انصراف‌ها شروع خواهد شد.

🔹 به‌زودی قالیباف و جلیلی با یکدیگر به توافق می‌رسند و تغییراتی در آرایش رای‌ها خواهیم داشت.

@hammihanonline
🟢 وقتی تهدید را فرصت معنی می‌کنیم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ همانطور که ملاحظه می‌فرمایید، سعید جلیلی در مناظره چهارم که در شامگاه چهارم تیرماه ۱۴۰۳ منتشر شد، دوبار تاکید کرد که مصداق بارز یک سیاست فعال خارجی این است که از چالش پیش‌آمده بین روسیه، اوکراین و اتحادیه اروپا نهایت استفاده را کرده و قدر بازار یازده میلیارددلاری صادرات صیفی‌جات به روسیه را بدانیم!

2️⃣ قابل توجه ایشان که بسیار از عمق راهبردی هم سخن می‌گوید، آنکه هم‌اکنون ایران با بدترین ناترازی منابع آب زیرزمینی‌اش در طول تاریخ روبرو است و رقم این ناترازی از آستانه خطرناک ۱۵۰ میلیاردمترمکعب هم گذشته و بیش از پنجاه هزار کیلومتر مربع از خاک وطن درگیر فرونشستی بیش از دو سانتی‌متر در سال شده است.

3️⃣ چگونه در چنین شرایطی تجویز صادرات محصولات کشاورزی، یعنی صادرات آب مجازی می‌کنید؟ درست مثل آنکه مریضی به دلیل خونریزی در حال احتضار باشد، اما ما برای درمانش تجویز به اهدای خون کنیم!

4️⃣ این در حالی است که سال گذشته در همین دولت ابراهیم رئیسی که ایشان خود را ادامه دهنده آن می‌داند، در سند امنیت غذایی کشور که به امضای رییس‌جمهور و رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید، مقرر شد دست‌کم سی میلیارد متر مکعب در مصرف آب در بخش کشاورزی تا افق ۱۴۱۱ کاهش رخ دهد و ۴۵ میلیارد مترمکعب هم از ناترازی آبخوان‌ها کاسته شود!

5️⃣ چقدر فاصله است بین ادعاها و حرف‌های قشنگ با رفتار و عمل زیبا و خردمندانه ... چقدر ...

#انتخابات
#سعید_جلیلی
#عمق_راهبردی
#محمد_درویش
🟢 جای خالی محیط‌زیست در مناظره‌های انتخاباتی نشانه چیست؟ 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ عادل جلیلی، سال‌ها رییس موسسه تحقیقات جنگل‌ها و مراتع کشور بوده و اینک مشغول جمع‌آوری و انتشار سیاهه‌ای از گونه‌های گیاهی در معرض خطر انقراض در ایران است. وی برای نخستین بار در این کتاب اشاره کرده که شمار گونه‌های اندمیک یا انحصاری ایران به بیش از ۲۵۰۰ می‌رسد که خبری مهم و غرورآفرین است.

2️⃣ در این گفتگو کوشیدیم تا انتظارات از جمهور نهم در حوزه محیط‌زیست را تبیین کنیم و البته به یک پرسش مهم هم پاسخ دهیم: اینکه چرا محیط‌زیست در مناظره‌ها اندازه سیاست، اقتصاد، هنر، فرهنگ و حتی ورزش حضور ندارد؟

3️⃣ البته در روزهای پس از این گفتگو، نشانه‌هایی از جستارها و میثاق‌نامه‌های محیط‌زیستی هم دیده شد که در موردش سخن گفته و باز هم خواهیم گفت ...

https://youtu.be/DNkl97kMpf4?si=awQVqch7dCb40lqR

#محیط_زیست
#انتخابات
#اکوایران
#عادل_جلیلی
#جواد_حیدریان
#محمد_درویش
برای نجات مام میهن: ایران

نامه وارده:

داریوش یاراحمدی هیات علمی دانشگاه لرستان

✍️ فرزندان ایران، مام میهن در حال احتضار است! برخیزید و پزشکی حاذق بر بالین این مادر پیر حاضر کنید که نفسش از رنج بیماری‌های مختلف به شماره افتاده است؛ پزشکی دلسوز و صادق که برای احیای این مادر پیر بقراط‌وار ادای سوگند کرده و حاضر است در ادامه سقراط‌وار جام شوکران سر بکشد؛ پزشکی که با بیماری‌های مختلف مام میهن آشناست و درمانش را نیز می‌داند؛ پزشکی که می‌داند او دچار بیماری استسقا یا تشنگی افراطی است و بحران بی آبی او را تهدید می‌کند. پزشکی که می‌داند مام میهن دچار خونریزی داخلی و خارجی است و به همین خاطر به رغم داشتن منابع غنی همواره دچار فقر خون است و عوامل داخلی و خارجی در ائتلافی شوم برای مکیدن خونش مسابقه گذاشته اند؛ پزشکی که میداند مام میهن دچار افسردگی مالیخولیایی است و امید در او تقریبا مرده است؛ پزشکی که میداند مام میهن دچار بیماری خود ایمنی است و خواسته و ناخواسته به خودش حمله میکند و سلولهای سالم(فرزندان صالح) خود را تباه می سازد،  خودی را دیگری می پندارد و فرزندان نخبه و دردآشنایش را از خود می راند و مجبور به مهاجرت درونی و بیرونی می کند؛ پزشکی که میداند برای درمان این بیماری های مام میهن نیازمند همکاری کارشناسان و متخصصان رشته های مختلف و همدلی آحاد فرزندان است؛ پزشکی که برای طبابت مام میهن اعلام آمادگی کرده و برای شروع کار طبابطش، توشیح مجوزش را در هشتم تیرماه از سوی آحاد فرزندان به انتظار نشسته است.

#مسعود_پزشکیان
#برای_ایران
#برای_مام_میهن
.
.
👈برای ایران و احتمال انقراضش

بخش دوم:
از «فرصت انتخاب» تا «خلق امکان»


✍️ محسن رنانی


گزیده متن:


حامیان تحریم انتخابات می‌گویند تحریم، مشروعیت نظام را کاهش می‌دهد. گیرم چنین باشد؛ جز خنک شدن چندماهه دل تحریمی‌ها و هلهله‌‌کردن چند هفته‌ای‌شان، چه ثمری برای کشور دارد؟ آیا چند تحریم قبلی تاثیری در رفتار حکومت گذاشت؟ آیا خارجی‌ها پس از تحریم‌، دیگر سفرای ما را راه نمی‌‌دهند و با آنها دیدار نمی‌کنند؟ آیا دیگر با حکومت ایران قرارداد نمی‌بندند؟ آیا دیگر با مقامات ما دست نمی‌دهند؟ آیا منافع کشورشان را برای حمایت از تحریم‌کنندگان ایرانی نادیده می‌گیرند؟ تجربه جهانی می‌گوید برای نمایش مشروعیت یک نظام سیاسی حمایت ۱۵ درصد از مردم آن کشور کافی است و تنها کافی است حکومت بتواند بخشی از آنها را به خیابان بیاورد تا مشروعیت و اقتدار بیرونی خود را به نمایش بگذارد.

برخی هم فکر می‌کنند با رای ندادن و کاهش مشروعیت نظام، امکان براندازی از خارج فراهم می‌شود. این تصور اشتباهی است. باتوجه به این که وجود جمهوری اسلامی با ساختار و رفتار کنونی‌اش به نفع همه قدرت‌های بزرگ (آمریکا، چین و روسیه) و به نفع اسرائیل و سایر کشورهای منطقه است، هیچ کشوری تمایل ندارد به ترکیب این نظام خدشه‌ای وارد شود. اما البته همه‌شان عزم جدی دارند که رفتار حکومت ایران مدیریت شود که خیلی هم در نظم ‌جهانی شِلتاق نکند.

اما تحریم انتخابات، که قاعدتاً منجر به سرکارآمدن یک رئیس‌جمهور جزم‌اندیش تندرو می‌شود، سه پیامد محتمل پرهزینه و خسارتبار دارد که دستکم یکی از آنها محقق خواهد شد:

یک: جامعه در سکوت و سرخوردگی فرو رود: دراین حالت با یک دولت تمامیت خواه روبه‌رو خواهیم بود که در تمام عرصه‌های زندگی مردم مداخله می‌کند و با اخراج و تعلیق و خالص‌سازی و سانسور و فیلترینگ و گشت ارشاد و پلمپ و زندان و حصر و خلع‌لباس و ممنوع التصویری و ممنوع‌الخروجی و اتهام جاسوسی و جنگ و سرکوب و زندان، زندگی را به کام ایرانیان زهر می‌کند. ادامه این فرایند به استهلاک تمدنی ایران و نابودی تتمه منابع و مواهبی می‌انجامد که متعلق به نسل‌های آینده است.

دو: اعتراضات فراگیری شکل بگیرد اما حکومت موفق به سرکوب آن شود: در این صورت حرکت به سوی فاشیزم آغاز می‌شود (در حکومت‌های فاشیستی، قانون و اخلاق و شرع و وجدان دیگر کاربردی ندارند و نظر پیشوا معیار درستی و نادرستی هر اندیشه، تصمیم و اقدامی است).

سه: اعتراضات فراگیری شکل بگیرد ولی سرکوب سنگین و خون‌بار حکومت هم نتواند آن را مهار کند: دراین‌صورت کشور به سوی هرج‌ومرج و فروپاشی یا تجزیه سوق داده خواهد شد.

هیچکدام از این سه نتیجه، برای یک ایرانی عاقل و منصفی که برای زندگی نسل‌های بعدی نیز حقی قائل است و فقط به بیرون ریختن خشم و نفرت خویش نمی‌اندیشد، مطلوب نیست.

اکنون ببینیم مشارکت گسترده منتقدان و معترضان و اصلاح‌جویان و تحول‌خواهان در انتخابات چه نتایجی خواهد داشت؟ برای این نیز سه وضعیت متصور است:

یک: رای نیاوردن پزشکیان
دو: تقلب برای ممانعت از پیروز شدن پزشکیان
سه: رای آوردن و رئیس‌جمهور شدن پزشکیان

در بخش اصلی این یادداشت، مورد به مورد نشان‌داده‌ام که هر کدام از این سه حالت که محقق شود، باز، دربلندمدت نتیجه به نفع جامعه است و در نهایت بازنده اصلی ساختار سیاسی موجود است. تنها در یک مورد (شکست پزشکیان) ممکن است طرفداران وضع موجود برای چندماهی دلشان خنک شود و هلهله کنند (مثل وقتی تحریمی‌ها از مشارکت پایین شادمان می‌شوند) اما هلهله‌ها خیلی زود تمام می‌شود و واقعیت‌های عریان و بحران‌های ویرانگر سربرمی‌آورد. همان واقعیت‌هایی که با استهلاک انرژی سیستم، سقوط نهایی ساختار را در یک بحران غافلگیرکننده رقم می‌زنند.

اما مهم‌ترین دستاورد مشارکت در این انتخابات را «خلق امکان» برای لحظه جانشینی می‌دانم. می‌توان احتمال داد که در سالهای آینده لحظه جانشینی فرا برسد. در دوره گذار فرصت‌هایی برای خلق امکان پدیدار می‌شود که فقط اگر یک فرد شرافتمند و توسعه‌خواه و معتقد به دموکراسی و متعهد به حق و رأی مردم در صندلی ریاست جمهوری نشسته باشد آن فرصت‌ها امکان بروز خواهند داشت. بنابراین رأی امروز ماست که تعیین می‌کند در لحظه جانشینی کدام خلق امکانی رخ بدهد یا ندهد و سرنوشت نسل‌های آینده در چه مسیری قرار گیرد.

رئیس‌جمهور، رئيس «شورای عالی امنیت ملی» و نیز رئیس «شورای امنیت کشور» است که در شرایط بحرانی تصمیمات امنیتی اصلی کشور ....

ادامه متن را در یکی از پیوندهای زیر بخوانید:
در تارنمای رسمی محسن رنانی:

https://renani.net/texts/notes/create-posibility/

به صورت فایل پی‌دی‌اف:

https://www.tg-me.com/Renani_Mohsen/630
---------

بخش اول این مقاله را نیز می‌توانید در پیوند زیر بخوانید:

https://renani.net/texts/notes/nursing-for-iran/

.
.
چرا نباید رای بدهیم؟
حسین آخانی
این روزها اکثر جامعه با صندوق های رای قهر کرده اند. ما بارها به پای صندوق رفتیم و جریان تند روی اصولگرا جلوی خواست مردم را گرفت. ۲۵ سال است، یعنی یک ربع قرن برای تفهیم خواست خود تلاش کردیم و حتی با پذیرش حداقل های گزینش شده، نتوانستیم آنچه را می خواهیم بدست آوریم. لذا بعد از ناکامی های دولت دوم روحانی مردم هماهنگ تصمیم گرفتند به صندوق رای به عنوان مهمترین روش "مسالمت جویانه تغییر" نه بگویند.  اتفاقات سال ۹۸ سبب شد بخش بزرگی از  مردم فکر کنند کار تمام‌شده است و این حاکمیت به پایان عمر خود نزدیک شده است.  ولی در عمل دیدیم که چنین فرضی فقط یک خوش خیالی بود. در جامعه متکثر فعلی رخداد انقلاب از جنس آنچه در ۵۷ اتفاق افتاد نه ممکن است و نه نجات بخش. بعد از جنبش مهسا، ما شمار زیادی از تحصیل کرده هایمان را از دست دادیم. دانشگاه ها به سرعت در حال افول هستند و این خطر کوچکی نیست.
جامعه ایران از زمان خاتمی دچار تحولات بزرگی شد، سطح آگاهی جامعه افزایش یافت‌، دانشگاهها دچار تحول بزرگی شدند. اگر چه رسانه ها سرکوب شدند، ولی مردم ما هوشمندانه با بهره گیری از توان شبکه های اجتماعی خالق بزرگترین تجمعات فرهنگی مجازی شدند؛ بطوریکه انسان از خواندن محصولات فرهنگی و فکری و گفتگوهای مردم در بسترهای مجازی احساس غرور می کند. به جرات می توانم بگویم کمتر کشوری مانند ایران را می توان یافت که سطح مطالب اینستاگرامی آن در بالاترین سطح فرهیختگی باشد. این دستاوردها مدیون همان رای هایی است که شما دادید. رای های شما اعضای خانواده های مسئولین را تغییر داده است. تغییر روش و منش خانواده های مسئولین مهمترین بیمه این سرزمین از خطر استبداد از جنس کره شمالی است.
می دانم حق ما خیلی خیلی بالاتر است. می دانم ما شایسته تحقیر نیستیم. می دانم سطح نخبگی مسئولان با جامعه فاصله عمیقی دارد. ولی قبول کنیم که در جغرافیایی زندگی می کنیم که هنوز آمادگی لازم برای به تفاهم رسیدن و گفتگوی بدون تنش را در بسیاری از مسائل کوچک خانوادگی و یا حرفه ای ندارد.
ما در مسیر رشد اجتماعی هستیم و این شما بودید که با قهر و آشتی خود آن را ساختید.
ما با رای خود معجزه نمی کنیم. ما فقط روزنه ها را برای ورود نور برای رشد گونه های نادر باز نگه می داریم. ایران برای ماندن، به حفظ گونه های نادر و ژنهای قوی نیاز دارد. نومیدی باعث انقراض گونه های نادر، افت تنوع و یا مهاجرت آنها می شود و در نهایت باعث فرسایش شدید ژنتیکی در ایران می شود. ما فقط گونه های گیاهی و جانوری خود را از دست نمی دهیم‌ بلکه بزرگترین سرمایه این آب و خاک، که سرمایه انسانی است را از دست می دهیم‌. مهاجرت در بهترین حالت می شود فیروز نادری یا مریم میرزاخانی. می دانم و می دانید که اگر روزی از ایران رفتید و نتوانستید دوباره باز گردید، تلخ ترین لحظات را در آخر عمرتان تجربه خواهید کرد و آنوقت است که مرگ در تنهایی و غربت برایتان جهنمی می سازد که من هرگز نمی خواهم آن را تجربه کنم.
قلم من عاجزتر از آن است که بتواند تحلیل های خوبی داشته تا شما را قانع کند، ولی من روز جمعه به خاطر ایران رای خواهم داد. با دوست بزرگواری مشورت کردم، او به من گفت اگر حس تو می گوید، باید رای بدهی، تردید نکن، حتی اگر منطق تو باهات می جنگد. به او گفتم، اتفاقا منطق من می گوید باید رای بدهی و احساس من مقاومت می کند. با خیلی افرادی که مخالف رای هستند صحبت کردم. بسیاری از آنها شک داشتند. هیچکدام برای آینده ایران برنامه نداشتند، و فقط نمی خواستند با رایشان باعث شادی کسانی شوند، که کوچکترین حقوق انسانی و حرفه ای را از آنها گرفته اند. به شما پیشنهاد می کنم دو یادداشت محسن رنانی را بخوانید، و بعد با خلوت کردن با خود تصمیمی که خود تشخیص می دهید درست است بگیرید. من و پسرم برای ایران در روز جمعه به "مسعود پزشکیان" رای می دهیم، چرا که نمی خواهم در آخرین روزهای عمرم، آریان در خارج و من تنها در بستر مرگ اشک بریزم. برای من که ماندن در این سرزمین را به رفتن انتخاب کرده ام، برای ماندنش این خرده آبرو را هم خرج می کنم.
حسین آخانی
۶ تیر ۱۴۰۳
#برای_ایران

https://www.tg-me.com/Renani_Mohsen
🟢میثاق‌نامه ۲۴ ماده‌ای دکتر مسعود پزشکیان با مردم ایران🟢

من ، مسعود پزشکیان ، سرباز وطن و خدمتگزار ملت ، در پیشگاه پروردگار متعال و در محضر مردم شریف ایران  :

۱- متعهد می شوم دولت فراگیر ملی تشکیل و در جهت انسجام و وحدت ملی قدم بردارم.

۲- متعهد می شوم پاسدار ومجری دقیق همه مفاد قانون اساسی باشم.

۳-متعهد می شوم از حقوق همه آحاد ملت دفاع کنم و صدای بی صدایان باشم.

۴- متعهد می شوم نظام شایسته سالاری را در همه انتصابات دولت برقرار و رعایت نمایم.

۵- متعهد می شوم عامل اصلی در هماهنگی و همدلی قوای سه گانه کشور باشم تا دست در دست هم برای آبادانی ایران قدم های بزرگ برداریم.

۶- متعهد می شوم با تمام توان با فقر و فساد و تبعیض مبارزه و مقابله نمایم.

۷-متعهد می شوم از حقوق قانونی زنان بعنوان ستون خیمه خانواده ایرانی - اسلامی دفاع نمایم.

۸- متعهد می شوم از حق مسلم مردم ایران در بهره مندی صلح آمیز از انرژی هسته ای و انرژی های نو ، برای توسعه کشور تا پای جان دفاع نمایم.

۹- متعهد می شوم ۳ اصل عزت ، حکمت و مصلحت را در تمام مناسبات بین المللی بطور کامل و به نفع مردم ایران رعایت نمایم و صمیمی ترین همسایه برای کشورهای منطقه باشم.

۱۰- متعهد می شوم در لحظه لحظه زندگی ام رعایت دقیق قانون و شرع و عرف و ادب و اخلاق و نزاکت را سرلوحه خود قرار دهم.

۱۱- متعهد می شوم سفره ایرانی در شان هر ایرانی باشد . به کمک خدا و مردم ، در وسیع تر شدن سفره ایرانیان و سلامت جسمی و روح آنان جهاد خواهم کرد.

۱۲-متعهد می شوم با تمام توان در جهت ارتقاء ارزش پول ملی مجاهدت نمایم.

۱۳-متعهد می شوم هیچکس یا هیچ تفکر یا هیچ جناح سیاسی را در مقابل خود و مخالف خود نبینم و از همه ظرفیت کشور برای حل مشکلات مردم استفاده نمایم.

۱۴-متعهد می شوم دولت فرهنگی تشکیل دهم و همه شئون اداره کشور اعم از سیاسی و اقتصادی و اجتماعی مبتنی بر فرهنگ غنی ایرانی- اسلامی باشد و فرهنگ زیربنای توسعه همه جانبه کشور خواهد بود.

۱۵- معتقدم اهالی فرهنگ و هنر باید صرفا در بستر فرهنگی مشغول خدمت باشند و دخالت سایر نهادهای غیرفرهنگی از نظر من مذموم و غیرقابل قبول است و جای اندیشه در زندان نیست بلکه در خدمت تعالی ایران و ایرانی باید باشد.

۱۶-متعهد می شوم از مهاجرت نخبگان و فرهیختگان و سرمایه های کشور جلوگیری نمایم.

۱۷- متعهد می شوم از هر میزان سرمایه گذاری خارجی بطور کامل حمایت نمایم و از ظرفیت عظیم ایرانیان خارج از کشور بعنوان ذخایر ارزشمند توسعه و پیشرفت ایران استفاده کنم.

۱۸- من با هرگونه برخورد خشن و زورمدارانه با مردم ایران حتی با مجرمین به شدت مخالفم و اجازه نخواهم داد هیچ احدی از دولت و نهادهای وابسته به دولت کوچکترین نقشی در اذیت و آزار مردم و رفتار خشونت آمیز با زنان و دختران و پسران و دانشجویان داشته باشند.

۱۹- من معتقدم اسلحه و باتوم باید برای دشمنان این آب و خاک آن هم در صورت لزوم استفاده شود نه برای جوانان و اندیشه مندان و زنان و حق خواهان این سرزمین.

۲۰-  متعهد می شوم همه اقوام ایران در نظام مدیریتی کشور بر اساس اصل شایسته سالاری حضور موثر داشته باشند و طبق اصول قانون اساسی مدافع هویت اصیل خویش باشند.

۲۱-معتقدم معلمان و اساتید دانشگاه باید از نظر مادی و معنوی تامین شوند تا بتوانند مومنانه و عاشقانه نسبت به تربیت نسل پرشور و اندیشه مند آینده کشور مجاهدت نمایند.

۲۲- متعهد می شوم در جهت توسعه و ترویج و بهره مندی آسان مردم از تکنولوژی های جدید از جمله فضای مجازی ، هوش مصنوعی و ... تمام توان خود را به کار برم.

۲۳-متعهد می شوم همه عوامل تخریب و نابودی محیط زیست و میراث فرهنگی را از سر راه آینده کشور بردارم.

۲۴-  متعهد می شوم با تدبیر شایسته ، با تفویض اختیار به استان ها ، مردمان هر قسمت از سرزمین ایران از مواهب موجود در محل زندگی شان نهایت استفاده و بهره مندی داشته باشند.
Forwarded from دیدارنیوز
🔴 محمد فاضلی: اين يک دروغ بزرگ است که دولت‌ها با هم فرق ندارند

محمد فاضلی، جامعه شناس و مشاور مسعود پزشکیان در نشست «انتخابات، مقاومت نامحدود» گفت: انتخابات و رأی دادن و رأی ندادن را حیثیتی نگاه نکنیم؛ مسأله سیاست، مسأله قدرت‌ است.

🔸مکانيسم توليد قدرت، انتخابات است.

🔸با مشارکت در انتخابات و نماینده داشتن در سطح فرادستان می‌شود مکانيسم را پيش برد.

🔸دموکراسی لوکس ترين و گران‌ترین کالای تاریخ سیاست است.

🔸ما مجموعه‌ای از ناتوانی ها و توسعه‌ نیافتگی ها داریم.

🔸من امیدی به راه‌کارهای خشن و یکباره نمی‌شناسم.

🔸ما هزاران اصلاح در ايران روی میز داریم که دولت‌ها برای‌ انجام‌ آنها قدرت‌ دارند.

🔸بدون‌ برداشتن تحریم‌ها یا توافقی در داخل، این روند نزول را با شتاب بیشتری ادامه خواهيم داد.

🔸بدون رفع اثر تحریم‌ها هيچ آینده خوبی برای این کشور میسر نيست و اين از طريق وفاق ملی ميسر خواهد بود.

🔸معضل پا اين است که از مسير توسعه‌ بيرون هستیم و از اساس‌ از مسير عقلانیت بيرون هستیم./ جماران

#دیدار_نیوز
@didarnews1| @didarnewsir
⭕️مرثیه خرسان
سد خرسان 3 چگونه زندگی را از مردم و طبیعت می‌گیرد؟

✍️جواد حیدریان / دبیر تحریریه

🔺سد خرسان که 17 تا 24 روستا با جمعیتی حدود هشت تا 12 هزار نفر را در خود فرو می‌برد، 10 سایت تاریخی دوره عیلامی را که مجموعه‌ای از گورستان‌های شگفت کاوش‌نشده است، برای همیشه ناپدید خواهد کرد. هشت حلقه چاه نفت پلمب‌شده از دوره پیش از انقلاب را مهروموم‌شده زیر می‌گیرد و از همه غم‌انگیزتر عامل مرگ درختان بلوط 12 هزار هکتار جنگل خواهد شد. ۷۰ درصد سد خرسان ۳ در استان کهگیلویه و بویراحمد و ۳۰ درصد در استان چهارمحال و بختیاری واقع شده است و نه‌تنها مردم و طبیعت روستاهای این دو استان در معرض تهدید ساخت این سد هستند، که کارون خوش گل‌ولای و تالاب‌های جنوب ایران نیز از ساخت این سد زیان می‌بینند.

🔺سد خرسان ۳ یکی از ۲۵ سد در پرونده سرشاخه‌های کارون در زاگرس است که بدون اخذ مجوزهای قانونی ارزیابی اثرات محیط‌زیستی و اقتصادی-اجتماعی، عملیات اجرایی آن بر روی رودخانه خرسان در مرز استان کهگیلویه و بویراحمد و چهارمحال و بختیاری آغاز شده است. سد خرسان ۳، یک سد مخزنی بتنی دوقوسی نازک با ارتفاع ۱۹۵ متر در فاصله ۵۰کیلومتری جنوب شهرستان لردگان، در دست اجراست و مجری طرح ملی سد خرسان3 وزارت نیرو و مکان ساخت آن نیز استان چهارمحال و بختیاری است.

🔺این سد با ۲۴ کیلومترمربع وسعت، ۱۵۵ متر ارتفاع، یک میلیارد و ۱۸۵ میلیون مترمکعب حجم و ۳۹ کیلومتر طول یکی از بزرگ‌ترین سدهای بتنی خواهد بود که عملیات اجرایی آن از سال ۸۶ آغاز شده است و اگرچه در ابتدا تنها قرار بود این طرح فقط به یک سد با اهدافی نظیر تولید انرژی محدود باشد اما در اقدامی غیرکارشناسی و بدون پشتوانه علمی انتقال آب بین‌حوضه‌ای نیز به این طرح اضافه شده است تا حجم قابل توجهی آب را به استان‌های اصفهان، یزد، کرمان و فارس منتقل کند.

📌متن کامل را در سایت تجارت فردا مطالعه کنید.

#تجارت_فردا

@tejaratefarda
🟢 دلنوشته‌ای شنیداری از جمال معینی برای مسعود پزشکیان! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ استاد جمال معینی، پزشک ریاضی‌دان و بنیان‌گذار یکی از مهم‌ترین و مشهورترین سازمان‌های مردم‌نهاد محیط‌زیستی به نام جبهه سبز در چند دهه پیش است.

2️⃣ او امروز - ۶ تیر ۱۴۰۳ - این پیام صوتی را برای نگارنده فرستاد و خواهش کرد تا به هر شکل ممکن که شده به دست مسعود پزشکیان برسد.

3️⃣ همانطور که در این پیام هم شرح داده شده، وی از دوستان صمیمی شهید یوسف پزشکیان برادر مسعود است.

4️⃣ حکایتی پندآموز از آخرین ملاقاتش با مسعود پزشکیان در میدان میوه و تره‌بار شهرک اکباتان نقل می‌کند و در نهایت یک خواهش از او ...

#جمال_معینی
#مسعود_پزشکیان
#برای_ایران
#محمد_درویش
.
.
👈 برای ایران و احتمال انقراضش

✍️ بخش سوم:

منطقِ موقعیتِ پزشکیان


محسن رنانی

تغییرات شدید سنی در مقامات دولت‌ها، که موجب دست‌به‌دست شدن بوروکراسی ایران بین «دولت‌ عصا» و «دولت‌ پستانک» شده است، امکان انباشت یادگیری را از بین برده و ساختار بورکراسی ایران را ویران کرده است. پزشکیان اگر رأی آورد البته باید مراقب باشد که دولتش «دولت عصا» نشود. اما در پاسخ به برخی گمانه‌ها و انگیزه‌خوانی‌ها درباره خودم، می‌گویم که از سال ۱۳۸۱ با خدای خود عهد کرده‌ام که در این نظام، هیچ پُست و مسئولیتی نگیرم و تاکنون بر عهد خویش مانده‌ام و البته اگر پزشکیان هم بیاید بر این عهد می‌مانم و کار فکری و مدنی خودم را ادامه می‌دهم. بنابراین آنچه این‌روزها می‌نویسم درچارچوب وظیفه روشنفکری من است و هزینه‌اش را پرداخته‌ام و بازهم می‌پردازم.

اما امروز رأی من به پزشکیان رأی به شخص پزشکیان، یا رأی به اصلاح‌طلبان نیست. رأی من به پزشکیان رأی به «منطق موقعیت پزشکیان» است. این منطق موقعیت را در بخش دوم همین نوشتار شرح داده‌ام (در لینک پایین بخوانید).

همانگونه که درپاسخ به سوال دوستی نوشتم (و متاسفانه او بدون اجازه، بازپخش کرد)، دراین انتخابات، با رأی به پزشکیان ما پای‌مان را می‌گذاریم لای درْ. چون اگر درْ بسته شود دو راه داریم: یا از خفگی بمیریم یا در و دیوار را به آتش بکشیم و سقف را بر سر خود خراب کنیم تا راهی بیابیم؛ وهر دو نتایجی اسفناک خواهند داشت. عقلانیت و حتی حس طبیعی خوددوستی حکم می‌کند پای‌مان را بگذاریم لای درْ تا هوای تازه را ازدست ندهیم. که اگر هوا نباشد مغزمان هم درست کار نمی‌کند. بعد، با مقاومت ما ممکن است خیلی گشایش‌ها رخ دهد؛ چون زمان به نفع ماست (به «خلق امکان» که در بخش دوم آمد بیندیشیم). بویژه آن که این ساختار، تمام منابع و فرصت‌های خود را یا مصرف کرده یا سوزانده و اکنون در محاصره دهها «بحرانِ اینکْ حل‌ناشدنی» است.

پزشکیان به خودیِ خود مطلوبیت و مزیت ویژه‌ای ندارد که مثلا قبلی‌هایی که رأی ما را ربودند، نداشته‌اند. مزیت پزشکیان در «منطق موقعیتی»‌ است که اکنون در آن قرار دارد. درک منطق موقعیت، مهم‌ترین وظیفه روشنفکران یک جامعه برای روشنگری است. و اصولا تفاوت روشنفکر با دیگران همین است که او برای تحلیل و تصمیم، امروز را با گذشته مقایسه نمی‌کند بلکه منطق موقعیت امروز را در کنار منطق موقعیت فردا قرار می‌دهد و از این طریق، به خلقِ امکان و خلقِ افق می‌اندیشد.

بنابراین، در پاسخ به خیلی از نقدها و پرسش‌های این دو روز، من همچنان معتقدم نظام در مرحله چهارم «سقوط» است و در همان مقاله هم (در لینک پایین) خیلی پوشیده گفته‌ام: این مرحله ممکن است خیلی کوتاه یا خیلی بلند باشد، اما نظام در ابتدای مسیر آن است، مگر آن که دراین فاصله تصمیم بگیرد انقلاب از بالا را شروع کند. و البته امروز معتقدم که این ساختار دیگر چنان در ناکارآمدی و فساد فرو رفته است، که توان افق‌گشایی یا انقلاب از بالا را هم ندارد.

و اکنون با ملاحظه تمام این نکات، می گویم: اگراصلاح طلبید، اگر اعتدالگرایید، اگر تحول‌خواهید، اگر گذارطلبید و حتی اگر رفراندوم یا انقلاب می‌خواهید، همه این اهداف با حضور پزشکیان در پاستور کم هزینه‌تر قابل تحقق است تا با حضور یک جزم‌اندیش تندرو. همین!

عرصه منافع بین نسلی عرصه‌ای نیست که به خودمان اجازه بدهیم بر اساس احساس و هیجان و غیرت تصمیم بگیریم. تا نگاهمان را تغییر ندهیم، روی بهروزی را نخواهیم دید. آخر پس‌از نیم قرن تجربه پرهزینه، چه فرقی است بین آنانی که در اوایل انقلاب به مخالفانِ اعدام لقب «بی‌شرف» می‌دادند و مدال شرافت به سینه خلخالی می‌زدند با آنانی که امروز به هر کس تصمیم به رأی داشته باشد برچسب «بی‌شرف» می‌زنند؟

از نظر من و با خط‌کش توسعه، در هنگام کنش‌های ‌اجتماعی، میزان شرف هر کس (مردم یا حاکمان) به اندازه فاصله‌ای است که از خشونت می‌گیرد. و دقیقا با همین خط‌کش است که می‌گویم پزشکیان گزینه‌ مناسب‌تری برای امروز ماست. چون با توجه به چهل میلیون جمعیت جوان کشور که اکثریت آنها خواسته‌هایی کاملا در تضاد با نظام سیاسی دارند، آمدن هرکدام از پنج گزینه رقیب پزشکیان، احتمال خشونت را در هر دو طرف بالا می‌برد.

هر تصمیمی که نتیجه آن ریختن قطره خونی بیشتر باشد پیشاپیش ضدتوسعه و ضدملی است. تمام هنر توسعه‌خواهی در این است بکوشیم در بازی جمعی، گزینه‌‌ای را انتخاب کنیم که در دل خود خشونت کمتری داشته باشد. همین یک نکته تمام هنر یک ملت برای گذار به توسعه است. اگر ملتی همین یک هنر را داشته باشد، کارْ تمام است. این آن هنری بود که ژاپنی‌ها و کره‌ای‌ها داشتند و توانستند راه چهارصد ساله پر خون اروپا را در پنجاه سال و بدون خون طی کنند. و البته تصمیم با ملت ایران است.
۶ تیر ۱۴۰۳


بخوانید:

بخش اول این‌جا

بخش دوم این‌جا

مقاله «سقوط» این‌جا

renani.net
.
.
Forwarded from اکوایران
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
📹 ایران در آستانه نشست

نسخه صوتی

▫️آبی برای نوشیدن نمانده و هوایی برای نفس کشیدن؛ با اینحال ابرچالش‌های محیط زیستی در اولویت برنامه های نامزدها نبوده است! جای آلودگی هوا و بحران آب کجای سوالات و مناظرات انتخاباتی قرار داشت؟

▫️در میزگردی با همکاری «تجارت فردا» و «اکوایران»، عادل جلیلی استاد و پژوهشگر منابع طبیعی و محیط‌زیست و محمد درویش فعال و کنشگر محیط زیست، ضمن تشریح وضعیت فعلی به مهمترین پیوست‌های محیط زیستی در دولت چهاردهم می‌پردازند.

📺 @ecoiran_webtv
2024/06/27 00:17:59
Back to Top
HTML Embed Code: