Telegram Web Link
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

آنچه باید در مورد محیط‌زیست ایران بدانید؛ تاریخچه محیط‌زیست ایران

در این گفتگو تلاش کردیم راجع‌به مهم‌ترین و جدی‌ترین مسائل زیست‌محیطی ایران با دکتر درویش عزیز گفتگو کنیم.

00:00 محیط‌‌زیست یعنی چی؟
02:39 معرفی؛ زندگی دکتر درویش چگونه می‌گذرد؟
05:00 چرا باید با مردم صحبت کرد؟ نابودی ۶۰ هکتار جنگل
12:00 علاقه به محیط‌زیست از کجا میاد؟ داستان زندگی محمد درویش
22:10 علل تاریخی خشک شدن دریاچه‌ها و سفره‌های زیرزمینی
25:39 مثال‌های نابودی محیط‌زیست توسط سیاستمدار خوش‌نیت
29:17 فرونشست‌های وحشتناک ایران
33:44 چرا محیط‌زیست باید برای یک آدم عادی مهم باشد؟
45:20 تاریخ محیط‌زیست ایران قبل از انقلاب
47:07 اسکندر فیروز که بود و چه کرد؟
54:20 شوک اول در زمان اشغال ایران توسط متفقین
58:11 شوک دوم به محیط‌زیست دراوایل انقلاب
01:01:05 دوران جنگ
01:02:05 محیط‌زیست در دوران سازندگی
01:03:09 داستان نابودی دریاچه ارومیه
01:11:58 ادامه دوران سازندگی
01:17:13 دوران خاتمی
01:21:21 دوران احمدی‌نژاد
01:42:20 دوران روحانی
01:47:44 دوران رئیسی



.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @choraz
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
♦️ محمد درویش، فعال محیط زیست:

🔹 وضعیت کنونی محیط زیست ایران بسیار نگران کننده است

🔹 از دکتر پزشکیان می‌خواهیم «برای ایران» حداقل در یکی از حوزه‌های محیط زیستی پرچم امید را بالا ببرند

🔹 با حل حداقل یکی از بحرا‌ن‌ها، این امید ایجاد می‌شود که می‌توان مشکلات را حل کرد

جزئیات در👇👇
https://www.entekhab.ir/003Kac
🆔 @Entekhab_ir
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🟢 طرح انتقال آب خوب، طرح مرده است! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ ما طرح انتقال خوب و بد نداریم. مطلقاً و جملگی عوارض آنها بیشتر از منافع احتمالی است.

2️⃣ آن شخصیت حقیقی یا حقوقی، آن تشکل مردم‌نهادی که بین این طرح‌ها تفاوت قایل شده و علیه برخی موضع می‌گیرد، اما نسبت به اجرای برخی دیگر چراغ سبز نشان داده و یا سکوت می‌کند، بداند که در طرف درست قضاوت آیندگان قرار نمی‌گیرد.

3️⃣ منتظر باشید ...

#نه_به_غلبه_تفکر_سازه_ای_در_مدیریت_آب
#محمد_درویش
🟢 محیط‌زیستی‌ترین عکس به روایت محمد درویش! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ محمد درویش چهره‌ی نام آشنای مردمی و فعال محیط زیست در دیدار از آثار نمایشگاه گروهی عکس «زاستار» نگاه کیارنگ علایی را محیطی زیستی‌ترین عکس این نمایشگاه معرفی کرد.
به گزارش دفتر رسانه پایگاه عکس چیلیک «مهندس درویش» کنشگر محیط زیست، پژوهشگر، کویرشناس و فعال در حوزه حفاظت منابع محیط زیست کشور، پس از برگزاری نشست نقد و بررسی نمایشگاه عکس زاستار در گالری ثالث حضور یافت و همراه با دکتر پژمان دادخواه، کیوریتور/گرداننده نمایشگاه، پس از دیدار از عکس ها، مجموع حرکت های فرهنگی_هنری را در شکل‌گیری فرهنگ حفاظت از محیط زیست موثر خواند و در مواجهه با نگاه کیارنگ علایی در این نمایشگاه مکث و تامل کرد.

♦️ادامه در نشانی زیر:

https://chiilick.com/?p=280561

#محیط_زیستی_ترین_عکس
#محمد_درویش
.
مروری بر روزنامه های صبح امروز:

▶️ شرق

این روزنامه تیتر یک خود را با عنوان «وعده های نشدنی» به گزارشی از قول های عجیب برخی نامزدهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری بدون توجه به تبعات پول پاشی و واقعیت های اقتصادی اختصاص داده است.

قاضی زاده هاشمی وعده داد به هر زوج ۵۰۰ میلیون تومان برای اشتغال، ازدواج و مســکن می پردازد! قاضی زاده در انتخابات دوره قبل هم مدعی شــده بود که مشــکل بورس را سه روزه حل می کند!

محمدباقــر قالیبــاف وعــده داد کــه در صورت انتخاب شــدن به عنــوان رئیس جمهوری در ۸۰ درصد شــهرها و صددرصد روستاها، زمین رایگان در اختیار مردم قرار خواهد داد.

علیرضا زاکانی هم گفت در صورت پیــروزی در انتخابات، قیمت بنزین را از ســه هزار تومان فعلی به هزارو ۵۰۰ تومان کاهش دهــد.

او همچنین تأکید کرد که از ابتــدای دولت، ۲۲ میلیون یارانه اعتبــاری انرژی با اعتبار طلا به مردم پرداخت می کند و به هر خانوار ایرانی سالانه ۲۰ گرم طلا یارانه می دهد.

«نجواگر ترامپ جانشین استولتنبرگ» هم بر این باور است که رومانی مسیر انتخاب نخست وزیر سابق هلند برای دبیرکلی ناتو را هموار کرد.

رومانی آخرین کشــور عضو ناتو بــود که اعلام کرد از مقاومت خود در برابر اعطای این پســت عالی به نخست وزیر پیشــین هلند دست می کشد.

روته یک کارشــناس بســیار با تجربه در حوزه سیاســت خارجی است. او پیش تر برای مدت حدود ۱۴ سال رئیس دولت هلند بود.

در محافل ناتــو، از زمانی که مارک روته توانســته بود ترامپ عصبانی را در بحث درباره هزینه های دفاعی در نشست ناتو در سال ۲۰۱۸ آرام کند، عنوان «نجواگر ترامپ» به او داده بودند.

محمد درویش، پژوهشگر محیط زیست، هم بر این باور است که ایرانیان ذخیره هزار ساله اب را در طول این سه دهه اخیر مصرف کرده اند.

او معتقد است با ادامه روند کنونی برداشت آب در آینده نزدیک، نه دیگر آب کافی برای مصرف داریم و نه برای کشــاورزی.

با وجودی که حد معقول و مجاز برداشــت از منابع آب زیرزمینی ایران ۲۷ میلیارد مترمکعب در ســال اســت، اکنون بالغ بر ۴۲ میلیارد مترمکعب آب برداشــت و به صورت بی رویه مصرف می شود.

او همچنین نرخ فرسایش خاک در ایران را هشت برابر متوسط جهانی دانست و تأکید کرد که متأسفانه سالانه ۵۶ میلیارد دلار ارزش خاکمان را از دست می دهیم.

▶️ کیهان

این روزنامه در تیتر یک خود با اشاره به الگو قرار دادن رئیسی عنوان «به عقب بر نمی گردیم» را انتخاب کرده است.

انتخاب بین دوگانه‌ای مهم آینده کشور را تعیین خواهد کرد، یک مسیر بازگشت به عقب و گذشته شکست خورده در طی 8 سال دولت یازدهم و دوازدهم است و مسیر دیگر راه شهید رئیسی به عنوان الگوی حکمرانی اسلامی و ایرانی است.

عکس یک این روزنامه باز هم اشاره ای دارد به دستاوردهای دولت رئیسی. تیتر طولانی آن هم چنین است: «اتصال ریلی- دریایی شمال و جنوب کشور با بهره‌برداری از راه‌آهن رشت- کاسپین».

خط آهن رشت- کاسپین؛ سومین ابرپروژه ریلی کشور روز پنجشنبه با حضور و دستور محمد مخبر؛ سرپرست ریاست جمهوری به بهره‌برداری رسید و اتصال ریلی دریاهای شمال و جنوب کشور، برقرار شد.

این مسیر ریلی به طول ۳۷ کیلومتر، اردیبهشت ماه تکمیل شد که ظرفیت انتقال بار آن، حداکثر هفت میلیون تن و ظرفیت جابه‌جایی مسافر آن ۶۰۰ هزار نفر و به علت مسافر کمتر این مسیر، ظرفیت امکان انتقال بار تا ۱۰ میلیون تن وجود دارد.

این روزنامه همچنین به بررسی میزگرد فرهنگی صدا و سیما با حضور پزشکیان پرداخته و تیتر بلند «قبیله‌گرایی مدعیان اصلاحات با ذبح فرهنگ و اخلاق و گردنکشی مقابل قانون» را برای آن برگزیده است.

به نوشته کیهان، میزگرد فرهنگی مسعود پزشکیان نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری به همراه محمد فاضلی مشاور او روز چهارشنبه ۳۰ خرداد برگزار شد، اما با یک جدال و رفتار زشت از سوی فاضلی خاتمه یافت.

در ستون «خبر ویژه» هم می توان به دو خبر قابل اشاره پرداخت:

بررسی نشریه فارن افرز از سقوط شدید مقبولیت آمریکا در غرب آسیا و اقبال مثبت مردم منطقه نسبت به چین حکایت می‌کند.

همچنین با شروع جنگ غزه، حمایت اعراب از عادی‌سازی روابط با اسرائیل را به شکل عمیقی کاهش داده است.

در خبر «عملکرد گازانبری دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟» هم آمده است که بررسی‌های اقتصادی نشان از این موضوع دارد که تورم ماندگار، ریشه در 4 سال تورم پیاپی بالای 40 درصد در دولت تدبیر و امید دارد، در آن سال‌ها رشد اقتصادی به صفر نزدیک شد...

✍️ادامه در پست بعد

#دکه

کانال رسمی روزنامه دنیای اقتصاد👇
@den_ir
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🌎 گفت و شنود در حزب ندای ایرانیان با حضور دکتر محمد درویش، پژوهشگر و فعال محیط‌زیستی

🔹 بررسی و ریشه‌یابی دکتر محمد درویش از دلایل فرونشست زمین در جلسه شورای سیاست‌گذاری حزب ندای ایرانیان


🔸 ایرانیان ذخیره هزارساله آب را در طول سه دهه اخیر مصرف کرده‌اند / باید چیدمان توسعه‌ را تغییر دهیم و از اقتصاد آب‌محور فاصله بگیریم / نرخ فرسایش خاک در ایران هشت برابر متوسط جهانی است / فرونشست ٢ سانتی‌متری سالانه بیش از ۵٠ هزار کیلومتر خاک کشور / طرح تعادل‌بخشی سفره‌های آب زیرزمینی شکست خورده است / احزاب باید مطالبه گر باشند / شبکه فاضلاب‌ شهری فرونشست زمین را تشدید می‌کند / ۱۰۰ درصد شبکه فاضلاب تهران فرونشست‌ خاک را تشدید می‌کند / قانون هوای پاک را هم نادیده گرفته‌ایم / اجرای سند امنیت غذایی در سال اول مطلقاً با شکست روبرو شده است / کمپین قیطریه موفق عمل کرد و مانع از قطع درختان شد / سالانه بیش از ۵۰ هزار نفر در کشور و ٩ هزار نفر در تهران از آلودگی هوا می‌میرند!

▫️ مطالعه متن کامل:

https://www.sharghdaily.com/fa/tiny/news-934826

@nedafori
🇮🇷🇮🇷🇮🇷🇮🇷
*🟢 نهاد گنجه ی پشتیبان زیست بوم*

🔶 *دوستان گرامی* :
گروه‌های مردمی، شامل مرتع‌داران، عشایر، روستانشینان، کوه‌نوردان، و کنشگران محیط زیست، در هماهنگی با اداره‌های منابع طبیعی و محیط زیست، نقش اساسی در مهار آتش‌سوزی‌های جنگل و مرتع دارند.

*گنجه‌ی پشتیبان زیستبوم* که یک نهاد نیکوکاری محیط زیستی است با همکاری چند تشکل معتبر دیگر در نظر دارد تا آخر تیر ماه ۱۴۰۳ ده گروه ده‌نفره‌ی مردمی را به وسایل مهار آتش‌سوزی شامل دمنده، آتش‌کوب، مخزن آب، چراغ‌پیشانی، کوله‌پشتی، و پوشاک مناسب مجهز کند. 

*دوستدارانِ طبیعت میهن* را به مشارکت در این کار دعوت می‌کنیم.

کارت
6221 - 0612 - 1185 - 6341

شماره‌ی شبا
IR 16 - 0540 - 1070 - 4700 - 0591 - 8996 - 06
بانک پارسیان به‌نام گنجه‌ی پشتیبان زیستبوم

برای آگاهی از فعالیت‌های گنجه بنگرید به:
www.edfi.blogfa.com
🟢امیدبان کیست و امیدبانی چیست؟🟢

📚
@darvishnameh

✍️ تماشای مستند امیدبان، اثر محمدصادق دهقانی را به همه آنهایی که دنبال نشانه‌هایی ملموس از امید، ژینایی و تاب‌آوری در وطن هستند، توصیه می‌کنم:

https://youtube.com/shorts/xVyuKeP45rM?si=DvydMggfPEtrGA6c

#امیدبان
#محمد_درویش
🟢 یک پیروزی بزرگ برای طرفداران محیط‌زیست در ایران! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ در طول نزدیک به چهار دهه‌ای که در حوزه محیط‌زیست فعالیت می‌کنم، به یاد ندارم که ایران برخوردار از رییس دولتی باشد که چنین آشکارا، شفاف و بدون ملاحظه و مصلحت‌اندیشی از اولویت نخست دولتش سخن بگوید.

2️⃣ یادم هست در انتخابات مجلس شورای اسلامی که در اواخر دولت سیدمحمد خاتمی برگزار می‌شد، یکی از دوستانم که دارای مدرک دکترای مرتبط با منابع طبیعی و محیط‌زیست بود، با یک توصیه نادلپذیر روبرو شد! اینکه اگر می‌خواهی از حوزه انتخابیه خود رای بیاوری، هرگز از تمایلات و تخصص محیط‌زیستی خود سخن مگو که رای‌هایت را دچار ریزش خواهد کرد.

3️⃣ اینک پس از دو دهه، در اثر روشنگری‌ها و تلاش‌های روزافزون متخصصان و کنشگران محیط‌زیستی و ارتقای دانایی و مطالبه‌های مردمی به چنین گرانیگاه امیدبخش و غرورآفرینی رسیدیم.

4️⃣ ممکن است بگویید: این فقط یک ژست است برای جلب آرای محیط‌زیستی‌ها! اما می‌گویم: این سند را همیشه به یاد مسعود خواهیم آورد!

#مسعود_پزشکیان
#برای_ایران
#محمد_درویش

https://x.com/darvish100/status/1804810695176778239?t=qNckfKm4jAS4XiQBBEfy9g&s=19
🟢 در ستایش پنجاه‌سالگی یک رفیق نوجوان!🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ کمتر مثل آرش رحیمی آدمی‌ را می‌توان شناخت که هم اهل خواندن باشد در حد تمایل ریچارد برتون به الیزابت تیلور و هم اهل نوشتن باشد در حد عشق شادی به آرش ...

2️⃣ آرش رحیمی نزدیک به پنجاه کتاب تاکنون منتشر کرده، یک ریاضی‌دانِ بالفطره است! با این وجود، عاشق بازی است، عاشق گفت و گو با نوجوانان، با هم‌نسلان فرزندش، سپهر و آنها که قرار است روزی سپهر شوند ...

3️⃣ حوصله شگفت‌انگیزی در آفرینش فضایی دارد که مهارت در ذهن دانش‌آموزان یگانه دبیرستان اقتصاد ایران، دم بکشد و پخته شود و درست مثل یک جوان شوریده همچنان ذوق دارد و شور می‌آفریند و با کودک درونش بسیار خلوت می‌کند ...

4️⃣ آرش، نیاز جامعه امروز ایران است؛ اینکه اختلاف‌ها را برای یک ارزش والاتر به نام حال خوب آدم‌ها کنار بگذاریم و البته که همواره داوطلب است از خود شروع کند ...

5️⃣ برنارد شاو می‌گوید: بدون تغییر نمی‌توان پیشرفت کرد، آنهایی که نتوانند ذهنیت‌شان را تغییر دهند، قادر به تغییر هیچ چیز نخواهند بود. و آرش رحیمی از این منظر یک استاد بی‌رقیب است. باز هم مبارک باشد بر ما و دانش‌آموزانت در دبیرستان اقتصاد، مجال چنین آشنایی دلچسب و شدیداً دلپذیر و یادگیرنده‌ای.

#تولد_آرش_رحیمی
#دلنوشته_های_محمد_درویش
Forwarded from گفتگوی محیط زیستی( موقت)
اینک و در آستانه انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری، گرد هم خواهیم آمد تا از مطالباتمان #برای_پایداری_سرزمین بگوییم.

🍃قرار ما سه شنبه ساعت ۱۷ در ستاد مردمی دکتر پزشکیان
تهران - خیابان احمد قصیر - خیابان پژوهشگاه (دوم ) . طبقه دوم ستاد مردمی دکتر پزشکیان

https://www.tg-me.com/+sAEdDqVrRHJmZmM0
.
.
👈برای ایران و ... احتمال انقراضش...

بخش اول: پرستاری برای ایران



✍️ محسن رنانی


دو هفته است آشوبی دارم. دوهفته است خواب ندارم. دو هفته است بین عقل و دلم جنگی است. عقلم با چشمی اشکبار می‌گوید باید رأی‌ داد؛ نباید فرصتی که گویی خدا به ملت ایران پاس داده است را از دست داد. نباید گذاشت شرایط ایران سخت‌تر و پیچیده‌تر از این شود. ایران مستعد یک انفجار است. جسم و روح ایران دیگر تاب یک درهم‌ریزی تازه را ندارد. باید برخیزیم و این «فرصت انتخاب» را به «خلق امکان» تبدیل کنیم.

اما دلم با چشمی خونبار می‌گوید آخر بی‌وجدان، با چه رویی با چه شرافتی و با چه انسانیتی می‌خواهی رأی بدهی؟ آن هم به دعوت حکومتی که در همین جنبش مهسا وقتی شهروندانش در اعتراضات خیابانی مسالمت‌آمیز، کشته و نابینا شدند این جوانمردی را نداشت که مسئولیتش را بپذیرد و از آسیب‌دیدگان دلجویی کند و به دهان آنانی بکوبد که گفتند تروریست‌های خارجی آمدند و کور کردند و کشتند و رفتند! به چهره کیان نگاه کن! به چشمان دختر کردستان نگاه کن! به زخم صورت پسر نازی‌آباد نگاه کن! به صد کشته مظلوم زاهدان فکر کن و به چشمان دانشجویان و همکاران دانشگاهی اخراج شده‌ات زُل بزن و آنگاه بگو باز می‌روی رأی بدهی؟

سرانجام بعد از دو هفته بی‌خوابی و آشوب و جنگ، دلم تسلیم شد. عقلم نزدیک سی استدلال آورد تا دلم را راضی کند و نهایتا موفق شد.

و اکنون این نویسنده که معلم توسعه است و از سال ۱۳۸۱ جز تدریس، گرفتن هرگونه مسئولیتی را در این ساختار سیاسی بر خود حرام کرده‌ است و با وجود پیشنهادهای چرب‌وشیرین داخلی و خارجی، بیست و دو سال است بر این عهد خویش باقی مانده است و همچنان باقی خواهد ماند؛ و نیز همراه مردم ایران، انتخابات سال گذشته را تحریم کرده بود، با چشمی‌ گریان می‌گوید: برای ایران بی‌پرستار که «حسرت یک زندگی معمولی» بر دلش مانده است، در این انتخابات شرکت خواهم کرد.

ایران امروز به یک رئیس‌جمهور جنگی یا انقلابی نیازی ندارد.

به یک رئیس‌جمهور برانداز هم نیازی ندارد.

ایران امروز به یک رئیس‌جمهور پوپولیستِ دروغزن که شعارهای عجیب‌وغریب و فریبنده بدهد و هنوز نیامده از منابع نفت و آب و خاک کشور حاتم‌بخشی کند، نیازی ندارد.

حتی به یک رئیس‌جمهور اصلاح‌طلب یا تحول‌خواه هم نیازی ندارد.

ایران امروز خیلی خسته و فرسوده است، تحمل جراحی را هم ندارد. امروز جراحی اقتصادی و اجتماعی موجب خون‌رَوی بیشتری از جسم ایران (سرزمین) و هرزرَوی انرژی بیشتری از روح ایران (مردم) می‌شود.

امروز ایران حتی به .......

ادامه مطلب را در یکی از پیوندهای زیر بخوانید:

در تارنمای رسمی محسن رنانی:
https://renani.net/texts/notes/nursing-for-iran/

به صورت فایل پی‌دی‌اف:
https://www.tg-me.com/Renani_Mohsen/627

.
.
@sokhanranihaa
@sokhanranihaa
🔊فایل صوتی

سخنرانی مهندس محمد درویش-

نشست صلح ایرانی

(۲۷ خرداد ۱۴۰۳)


.
🆔 @sokhanranihaa
🆔 @
🆑 #کانال‌سخنرانی‌ها
🌹
🟢 مطالبه دوچرخه‌سواران از جمهور نهم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ بدترین ضربه به ترویج دوچرخه‌سواری در طول سه سال اخیر وارد شد. علیرضا زاکانی و هم‌فکرانش در روزنامه مرحوم همشهری، علناً به تمسخر مطالبه‌گران این حوزه پرداختند و حتی بسیاری از مسیرهای ایمن دوچرخه‌سواری در تهران، اصفهان، مشهد، یزد، شیراز و ... برچیده شد.

2️⃣ اما ما اجازه نخواهیم داد زمان به عقب رفته و همچنان خواهان تغییر مبلمان شهری از خودرومحوری به بوم‌محوری از جمهور نهم هستیم.

3️⃣ وعده ما: ساعت ۸:۳۰ صبح فردا، دوشنبه، ۴تیرماه ۱۴۰۳ ، پارک هنرمندان.

#نه_به_خودرومحوری
#برای_ایران
#محمد_درویش
🟢 ما چگونه ما شدیم؟! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ غروب دیروز - سوم تیر ۱۴۰۳ - هنگامی که به ایستگاه پایانی مترو رسیده و آخرین پله برقی را طی می‌کردم، ناگهان با تجمعی غیرعادی مواجه شده و احساس کردم ظاهراً همه از ترسِ چیزی یا تماشای رخدادی، خیال بیرون آمدن از ایستگاه را ندارند!

2️⃣ راستش یک لحظه از فکرم گذشت که نکند دوباره آن ون‌های آشنا با مامورینِ قلچماق و خشنش ایستاده و متعرض چند خانم با حجاب اختیاری شده‌اند!

3️⃣ اما همانطور که می‌بینید، ماجرا از قضا نه‌تنها نادلپذیر و خشن نبود، بلکه حکایت از غافلگیری مردم بدون چتر در یک عصر داغ و دم‌کرده تابستانی داشت که با رخداد رگباری بهاری و کم‌سابقه مواجه شده بودند ...

4️⃣ داشتم فکر می‌کردم بر سر حافظه دیداری و شنیداری اغلب ماها چه بلایی آمده که از هر تجمعی، نخست بدترین گمان ممکن از ذهن‌مان می‌گذرد؟ کاش آنهایی که با ما چنین کردند می‌دانستند که این جراحت‌ها به این راحتی‌ها درمان نخواهد شد ...

5️⃣ می‌دانم ... شاید دارم زیادی سخت می‌گیرم و شاید باید رها کرد! به قول سهراب: پشتِ سر باد نمی‌آید، پشت سر روی همه فرفره‌ها خاک نشسته‌است ... هرمان هسه سال‌ها پیش گفته بود: "برخی از ما فکر می‌کنیم دوام‌آوردن قوی‌ترمان می‌کند، اما گاهی قدرت در رها کردن است ...

#دلنوشته_های_محمد_درویش
Forwarded from گفتگوی محیط زیستی( موقت)
🔹امروز در برنامه گردهمایی دوستداران محیط زیست در ستاد مردمی دکتر پزشکیان میزبان حضور سبز شما هستیم.

🍃سه شنبه ساعت ۱۶ در ستاد مردمی دکتر پزشکیان
تهران - خیابان احمد قصیر - خیابان پژوهشگاه (دوم ) . طبقه دوم ستاد مردمی دکتر پزشکیان

https://www.tg-me.com/+sAEdDqVrRHJmZmM0
Forwarded from انصاف نیوز
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کمپین سفیران زندگی با حضور محمد درویش، فعال محیط زیست و حجت نظری رییس ستاد جوانان دکتر پزشکیان و با همکاری انجمن‌های دوچرخه سواری با هدف مطالبه گری و حمایت از دکتر پزشکیان برگزار شد
@ensafnews
دکتر پزشکیان و محیط‌زیست


علیرضا افشاری

دبیر دیده‌بان یادگارهای فرهنگی و طبیعی ایران


خانم دکتر شینا انصاری مدیریت کمیته‌ی محیط‌زیست ستاد دکتر پزشکیان را بر عهده دارد. دوستانِ کنشگرِ محیط‌زیستی که با او در نشست‌هایی بودند از او به نیکی و دلسوزی یاد می‌کنند. دوست عزیزم مهندس محمد درویش هم برخی مطالبات محیط‌زیستی را با این کمیته در میان گذاشته است. امروز عصر هم این کمیته در ستاد یادشده نشستی دارد و بر همین پایه، خانم انصاری از کنشگران خواسته تا بیایند و خواست‌های‌شان را با کمیته در میان بگذارند تا این فرصت با حضور غیرمحیط‌زیستی‌ها از بین نرود. از این رو خواستم دو نکته را با دوستان، به‌ویژه خانم انصاری، در میان بگذارم و سپس درخواستی را طرح کنم. چرا که اگر ایشان چشم‌داشتی به پشتیبانیِ کنشگران و دوستداران محیط‌زیست دارد باید این گام‌ها را بردارد.

نخست آن که، تا جایی که آگاهی دارم، مطالبات دوستان محیط‌زیستی از هنگام دولت‌های آقای روحانی تا انتخابات دهمین دوره‌ی مجلس شورای اسلامی که ما «پویش پاسداری از میراث فرهنگی و طبیعی» را به قصد پشتیبانی از نامزدهای مدافعِ میراث فرهنگی و محیط‌زیست و با محوریتِ کنشگران این دو حوزه شکل دادیم و خودم گرداننده‌ی نشستی در حوزه‌ی محیط‌زیست نزدِ نامزدهای جریان اصلاح‌طلبی بودم تغییری نکرده است، چرا که چیزی ــ به صورت ماندگار و نهادینه ــ درست نشده و خواست‌های آن‌هنگام هم‌چنان پابرجا هستند. از این رو، اگر واقعاً کمیته نسبت به دانستن و پی‌گیری‌شان علاقه‌مند باشد می‌تواند همان‌ها را پی‌گیری کند و نیازی به حضور کنشگران در نشستی انتخاباتی، که طبیعتاً تبلیغاتی است، نیست.

دوم آن‌که روزهای تبلیغاتِ انتخاباتی صحنه‌ی ایجاد شور و هیجان و جذبِ عموم مردم است و نه نخبگان و کنشگران. در این روزها سخنان خوب و زیبا بسیار زده می‌شود، اما اینان به پیشینه‌ی افراد و جریان‌ها نگاه می‌کنند. مثلاً خوب است کمیته‌ی مزبور پیشینه‌ی آقای پزشکیان در مجلس شورای اسلامی را مروری کند و به ما بگوید چه گامی برای حوزه‌ی محیط‌زیست برداشته است؟ درست است که ایشان بیشتر در کمیسیون تخصصی «بهداشت و درمان» بوده اما در صحن با کدام موضوع محیط‌زیستی همراهی کرده، به‌ویژه آن که برای دوره‌ای نائب‌رییسِ مجلس هم بوده است و فراموش نکنیم که او جزو معدود نمایندگانی است که پنج دوره در مجلس بوده‌اند که زمان بسیار درازی است و نیز آن‌که موضوع محیط‌زیست موضوعی فرابخشی و حتا در زندگی «عینی» است و هر فرد علاقه‌مند و حتا دلسوز نسبت به وطن باید در این زمینه اقدامی کرده باشد.

برای نمونه، خشک شدن دریاچه‌ی ارومیه یکی از بزرگ‌ترین اتفاق‌های دوران او و نیز معضلات محیط‌زیستیِ زمانه‌ی ما بود که حتماً باید واکنشی داشته باشد (تا جایی که به خاطر دارم تنها نگرانِ ستاد احیای دریاچه و نه خودِ آن بوده است). حتا اگر ایشان نگاهی به زیست‌بومِ پیرامونِ خودشان داشته باشند باید در هنگام ریاست‌شان بر دانشگاه علوم پزشکی تبریز و یا وزارت «بهداشت، درمان و آموزش پزشکی» هم نمودهایی از این حس مسؤولیت را ببینیم. امیدوارم که چنین نباشد که ایشان کوچک‌ترین واکنشی در حوزه‌ی محیط‌زیست نداشته باشد و نسبت به اصل پنجاهم قانون اساسی هم کاری نکرده و در سال‌های نمایندگی‌اش قدمی برای بهبود یا دفاع از محیط‌زیست برنداشته باشد.

دنباله‌ی یادداشت 👇

@didehbaanzistboom
دنباله‌ی یادداشت 👆

و نیز پیشینه‌ی جریان اصلاح‌طلبی در زمینه‌ی دفاع از محیط‌زیست چگونه است؟ درست است که برخی پست و مقام‌ها در دولت‌ها موقت هستند ــ هر چند دولت به نسبت دوره‌هایی طولانی در دستِ این جریان بوده است و حتماً باید کنشی در این زمینه داشته باشند که نهادینه شده و مانده باشد ــ اما احزاب که پایدار هستند و برای نمونه حزب اتحاد ملت، که بزرگ‌ترین و پیشروترین حزب در میان اصلاح‌طلبان است و بیشترین وکیل و مدیر دولتی پیشین را در خود دارد، چه کنش فعال محیط‌زیستی داشته و چند بیانیه در این زمینه داده و در کجاها توانسته ــ با توجه به آن که تقریباً فضای رسانه‌ای در ایران در دستِ این جریان است و امروزه می‌توان آن را آشکارا دید ــ برای دفاع از کنشی محیط‌زیستی و جلوگیری از اقدامی ضد محیط‌زیستی کاری نماید؟
در نظر داشته باشیم که این حزب ساختمان دارد و در همه استان‌ها نمایندگی دارد و حامیان قدرقدرتی دارد که امروزه حامی مالیِ ستادِ آقای پزشکیان هستند و از این رو به راحتی می‌تواند جریانی ماندگار و کارشناسی در زمینه‌ی دفاع از محیط‌زیست شکل دهد، کاری که تقریباً اکثر احزاب از انجامش ناتوان هستند چرا که دفتر و تالاری ندارند و فضاهای فرهنگی در شهر هم که عموماً در دستِ شهرداری‌هاست که از همکاری با احزاب معذورند!

اگر این پیشینه‌ها نباشد ما دقیقاً باید به چه چیزی اعتماد کنیم که این تلاش‌ها فقط نمایشی انتخاباتی نیست و دوستان از خوش‌نامیِ شما هم بهره نمی‌برند تا بعد دوباره کار را به دست همان بنیادگذاران سدسازی در کشور دهند؟!
این‌ها مقدمه بود، اما از آن‌جا که من هم کنشگر هستم و در نتیجه امیدوار، می‌خواستم پیشنهادی بدهم تا اگر آن زمینه وجود نداشت دست‌کم موضع‌گیریِ صریح و شفاف و قولِ روشن این نامزد در مواردی حیاتی رسانه‌ای شود تا آن دوستان محیط‌زیستی‌ای که می‌خواهند از کنشِ فعال و فکرشده‌ی «رأی ندادن» برگردند دست‌کم بتوانند خود را قانع کنند؛ چرا که حوزه‌ی محیط‌زیست ــ ان‌شاالله ــ هم‌چون حوزه‌ی مسائل کلان کشوری نیست که نامزد انتخاباتی نتواند به آن وارد شود یا دولت با تفنگ مانعش شود و میدان بر ستاد بچربد! و مقام رهبری هم اتفاقاً در این زمینه سخنان و همراهی‌های ارزشمندی داشته‌اند.

پس، اگر می‌خواهید کار کمیته‌تان مفید باشد به جای پافشاری بر گرد آوردنِ دوستان این حوزه و پخشِ مطالباتِ آن‌ها، که همه‌مان می‌دانیم، در چند زمینه‌ی اصلی که دغدغه‌ی اکثر فعالان است انگشت بگذارید که جناب پزشکیان، ضمنِ اعلامِ روشنِ گزینه‌ی خود برای ریاست بر «سازمان حفاظت از محیط‌زیست»، شفاف و صریح اجرای آن‌ها را بیان کند:

توقف سدسازی و راستی‌آزمایی سدهای ساخته‌شده تا امروز و تخریبِ سدهای نامفید؛ توقف طرح‌های انتقال آب و اولویت دادن به بازچرخانی آب و تصفیه‌ی فاضلاب؛ واقعی و مؤثر کردن ارزیابی‌های زیست‌محیطیِ طرح‌ها و پروژه‌ها در کشور؛ توجه ویژه به حفظ حریم محیط‌زیست و سخت‌گیری بر اجرای قانون در این مورد (مناطق چهارگانه‌ی حفاظت‌شده، کوه‌ها، رودها،...) و جلوگیری از ساخت‌وساز در این اکوسیستم‌ها و محدود کردن فعالیت‌های معدنی؛ پی‌گیری مطالعات آمایش سرزمین و پیش‌بردِ توسعه بر مبنای آن؛ تشکیل وزارت منابع طبیعی؛ پشتیبانی از دست‌اندرکاران انرژی‌های نو و تأمین بخشی از برق کشور از این راه؛...

قطعاً خودتان می‌توانید موردهای دیگری را هم بر فهرست بیفزایید اما مهم قول روشن آقای پزشکیان و بیان تک تکِ موارد است. حتا پیشنهاد می‌کنم اعلام کند که نسبت به سدسازی‌های گسترده‌ی کشور ترکیه بر روی رودهای اصلی کشور عراق نیز اعتراض خواهد کرد و می‌کوشد از پیادمدهای آن بکاهد، چرا که با ریزگردها در جنوبِ کشورِ ما پیوند مستقیم دارد.

▪️

@didehbaanzistboom
2024/09/28 12:16:39
Back to Top
HTML Embed Code: