Telegram Web Link
🟢 برای آنها که پیروزی جنبش قیطریه را باور نداشتند و ندارند! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ همان‌طور که می‌دانید و خبرش را پیش‌تر انعکاس دادم، مقاومت مدنی خردمندانه، صبورانه و همدلانه بیش از دویست و دوازده‌هزار نفر از ایرانیان در قالب چهار کارزار که به نقد عملکرد علیرضا زاکانی در شهرداری تهران اختصاص داد، جواب داد و تا این لحظه نه‌تنها ساخت هر نوع سازه‌ای در پارک لاله منتفی شده است، بلکه پروژه ساخت آن مسجد بزرگ با سطح اشغال هشتصدمتر و گودبرداری بیست‌متر و ارتفاع بیست و هشت‌متر و زیربنای ۳۵۰۰ متر در پارک قیطریه هم کاملا منتفی شده و حالا با تغییر مکان مسجد در محلی که درخت ندارد، می‌خواهند در زمینی به وسعت دویست متر و یک‌طبقه بسازند که البته هنوز طرح مصوب ندارد حتی همین مسجد کوچک و البته کنشگری ادامه دارد ...

2️⃣ می‌گویند اگر بتوانی دنیا را اندکی بهتر از آنچه تحویل گرفته‌ای، تحویل دهی، خوشبختی و اثر مثبت را سزاوارانه تعریف کرده‌ای. آنهایی که مانع قطع آن چهار درخت کهنسال ارزشمند در پارک قیطریه و صدها درخت تنومند در پارک لاله شدند، آنهایی که شرایط اجتماعی و امیدواری در کنشگری اجتماعی را در امروز وطن اندکی بهبود بخشیدند، آنهایی که کوشیدند تا حتی یک نفر از شهروندان ایرانی ساده‌تر نفس بکشند، در این کارزار پیروز بوده‌اند ... موفقیت، انجام کاری بزرگ و تاریخ‌ساز نیست! موفقیت گاه گذر موفقِ نسلی از ایرانیان از دالانی است که همه می‌گویند، عبور از آن غیرممکن است و تمامیت‌خواهان هرگز کوتاه نخواهند آمد! الان هم یک عده می‌گویند: فقط به خاطر فضای انتخابات است و دوباره کار خود را خواهند کرد! آنها متوجه نیستند که پیروزی جنبش قیطریه خیلی پیش‌تر از فرود سخت و ایجاد جو انتخاباتی رخ داد. لطفا نسخه کامل سخنرانی‌ام در چهارم اردیبهشت را در چهارده‌دقیقه که در کانالم به نشانی زیر منتشر کرده‌ام تماشا کنید و روحیه‌بخش باشیم به مردمی که همچنان امیدوارانه و بدون خشونت برای تغییر می‌جنگند:

https://youtu.be/gfZfuPaDBuY?si=bwtWIhtb7AACBd_z

♦️همچنان می‌توانید به جمع ۴۶۸۵۶ نفری بپیوندید که خواهان عزل زاکانی هستند:

https://www.karzar.net/111183

#پارک_قیطریه
#دلیل_حال_خوب_هم_باشیم
#محمد_درویش
🔻مقابله با بیابان‌زایی از کدام خطر سخن می‌گوید؟
| محمد درویش |

◇نسبت‌به یکصدسال پیش، سرانۀ آب در دسترس جهانیان به‌طور متوسط به یک‌ هفتم کاهش یافته، وسعت رویشگاه‌های جنگلی هم حدود ۶۰۰ میلیون هکتار کم شده و اینک به کم‌تراز ۳.۹ میلیارد هکتار رسیده است. همین دو مؤلفه کافی است که خطر بیابان‌زایی یا تخریب سرزمین را عمیقاً درک کنیم؛ چراکه حتی اگر خردمندی بر مدیریت جهان حاکم شود، مؤلفۀ افزایش جمعیت، هم‌چنان بر کاهندگی این دو معیار نگران‌کننده می‌افزاید. در ایران، وضعیت به‌مراتب دشوارتر از متوسط جهانی است. چون هم مواهب طبیعی نظیر باران، کم‌تر و تبخیر بیشتر است و هم اقتصاد کشور به‌شدت به آب وابسته است.

◇خطر چنان جدی است، که ایران در شمار پنج کشور نخست جهان است که تقریباً بلافاصله پس‌از تصویب کنوانسیون جهانی مقابله با بیابان‌زایی، به عضویت آن درآمد و برنامۀ اقدام ملی مقابله با بیابان‌زایی را از تصویب مجلس شورای اسلامی در دهۀ ۷۰ گذراند. شاید مهم‌ترین نشانۀ اهمیت خطر بیابان‌زایی در نزد دولت ایران، فرمان تشکیل کمیتۀ ملی مقابله با بیابان‌زایی به ریاست رئیس‌جمهور و عضویت اغلب وزرا و سازمان‌های مرتبط بود.

◇بعدها اما قرار شد وزیر جهادکشاورزی به‌نمایندگی‌از رئیس‌جمهور، این کمیته را دست‌کم چهار بار در سال برپا و اداره کند. مهم‌ترین فلسفۀ وجودی این کمیته آن بود که اجازه ندهد سازمان‌ها و وزارتخانه‌های مختلف بدون رعایت هنجارهای ملی نهفته در برنامۀ اقدام ملی، خواهان اجرای مصوبه‌های ظاهراً پرسود خویش شوند. اما آرام‌آرام وزیر مربوطه هم فرصت شرکت در کمیته را نیافت و اینک کار به جایی رسیده که مدتهاست دیگر خبری از برگزاری کمیتۀ ملی نیست!

◇نتیجه آن‌که، ناترازی آبخوان‌ها از مرز ۱۵۰ میلیارد مترمکعب هم گذشت و نسبت‌به دو دهۀ پیش، بیش‌از پنج هزار روستای جدید عملاً متروکه و بر ابعاد حاشیه‌نشینی، افت حاصلخیزی خاک، افزایش برهنگی سرزمین، فزونی گردوغبار و پاک‌تراشی جنگل‌ها افزوده شد.

◇کوتاه سخن آن‌که، مناسبت روز جهانی مقابله با بیابان‌زایی خوب است که هنوز در ایران برگزار می‌شود؛ اما بد است که عملاً چیزی جز یک پیام کوتاه و چند یادداشت و مصاحبه و ابراز تأسف از آیندۀ ایران در اثر عدم توجه به خطر بیابان‌زایی در محافل رسانه‌ای قابل رصد نیست!

◇یادمان باشد: این روز جهانی به‌این‌دلیل در تقویم رسمی سازمان‌ملل افزوده شد، تا با رعایت هنجارها، آموزه‌ها و ملاحظات محیط‌زیستی و بر مبنای اصول آمایش سرزمین، به فرآیندی برسیم که رفاه مردم در گرو تخریب بیشتر زمین نباشد! اما شوربختانه، امروز کار را به جایی رسانده‌ایم که خطر بیابان‌زایی و جهان‌گرمایی چنان یک‌دیگر را تقویت می‌کنند، که احتمال دارد بیش از دوسوم از اهالی کنونی زمین، قرن آینده را درک نکنند

#محیط_زیست #بیابان‌زایی
@payamema
Forwarded from نشر همرخ
👥 گزارش اختصاصی نشست نقد و بررسی کتاب صلح ایرانی (در کتابفروشی اردیبهشت) با حضور استادان گرامی، آقای مصطفی ملکیان و آقای محمد درویش
۱۴۰۳/۰۳/۲۷

https://hamrokh.com/solh-e-irani-occasion-ordibehesht-bookstore/
Audio
سخنرانی استاد مصطفی ملکیان- نشست صلح ایرانی (۲۷ خرداد ۱۴۰۳)
Audio
سخنرانی مهندس محمد درویش- نشست صلح ایرانی (۲۷ خرداد ۱۴۰۳)
Forwarded from نشر همرخ
🕊📚 سفر صلح ایرانی ادامه دارد...
🚩 اصفهان
📍پنجشنبه ۳۱ خرداد ساعت ۱۹
.
⭕️ چگونه کاریزماتیک باشیم؟

✍️ معصومه صبور روح | کارشناس مشاوره 

💢 کلمه‌ کاریزما از کلمه‌ای یونانی با مفهوم لطف بی‌دریغ ریشه می‌گیرد. ماهیت کاریزما عشق و علاقه است و افرادی را که در آماج محبت شما قرار می‌گیرند، مجاب می‌کند تا لطف و توجه‌تان را با خوبی متقابل پاسخ دهند.

💢 برای این‌که شخصیتی کاریزما داشته باشید باید اصولی را رعایت کنید. مردم بیشتر به معاشرت با کسانی تمایل دارند که در کنارشان احساس شادی، خوشی، امنیت و آرامش داشته باشند و از حس زیبای دوست داشته‌شدن بهره‌مند شوند؛ بنابراین با دیگران با نهایت درک و مهربانی برخورد کنید و امیدوار باشید که می‌توانید با این طرز برخورد متقاعدشان کنید.

💢 گشاده‌رو و خوش‌قول باشید و از دورویی بپرهیزید و خودتان را با فریب و تظاهر آلوده نکنید. از کسی کینه به دل نگیرید و به دیگران هدیه دهید. ظرفیت و ذکاوت اطرافیان‌تان را باور کنید و به آنها روحیه بدهید و اهداف‌تان را مشخص کنید.

💢 از کسانی‌ که می‌شناسید، سپاسگزاری کرده و همچنین بجا و صادقانه از آنها تعریف‌ و تمجید کنید. شنونده خوبی باشید و با نشستن پای صحبت‌های دیگران شخصیت طرف مقابل‌تان را بهتر بشناسید و بینش خود را در مورد طبیعت انسان‌ها وسعت ببخشید.

💢 احتمال بروز سوء‌تفاهم را در روابط‌تان به حداقل برسانید. دانش خود را در مورد موضوعات مختلف ارتقا بدهید تا بتوانید پیرامون مباحث بیشتری صحبت کنید. در مورد شخصیت‌های کاریزماتیک، نظریه‌های روان‌شناسی و جامعه‌شناسی، سیاست، اقتصاد و حتی جنگ‌های تاریخی و ادیان مختلف اطلاعات کسب کنید.

💢 با مردم معاشرت کنید و اهل گفت‌و‌گو باشید و در جمع صحبت کنید. مردم دوست دارند مسائلی را که به حوزه‌ تخصصی‌شان مربوط می‌شود، برای دیگران توضیح دهند تا باهوش و کاربلد به ‌نظر برسند.

💢 پس این فرصت جلوه‌گری را با سؤال‌پرسیدن در اختیارشان قرار بدهید. از احساسات مخرب دوری کنید و هرگز وقتی بسیار عصبانی، ناراحت، دستپاچه و مضطرب هستید، اقدام به تصمیم‌گیری نکنید.

💢 دقیق و باریک‌بین باشید، هرگز دیگران را با اِعمال ناصحیح قدرت‌تان از خود نرنجانید و در تحقق اهداف‌تان محکم و استوار باشید. فرصت زندگی‌کردن را غنیمت بشمارید و لحظات عمر را به بیهودگی و تباهی نگذرانید. زندگی زیباست و این فرصت را با ناسپاسی از دست ندهید.

🆔 @JamejamDaily
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
🟢 پهنه‌بندی جمعیت امروز جهان و دریافت‌های آن! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ جمعیت جهان درحال حاضر از مرز ۸.۱ میلیاردنفر گذر کرده است. برای اغلب ما، این عدد بزرگی است. ولی وقتی به درصد تبدیل می‌شود، آمارها بهتر با ما سخن می‌گویند!

2️⃣ ۱۱ ٪ در اروپا هستند،
- ۵ ٪ در امریکای شمالی
- ۹ ٪ در امریکای جنوبی
- ۱۵ ٪ در افریقا
- و ۶۰ درصد بقیه در آسیا‌ زیست می‌کنند.

3️⃣ از میان کل جمعیت ۴۹ ٪ در روستاها و حاشیه شهرها و ۵۱ ٪ در شهرها زندگی می‌کنند
۷۷ ٪ خانه شخصی دارند و ۲۳ ٪ اصلاً خانه ندارند.
۲۱ ٪ پرخور هستند.
۶۳ ٪ خوب می‌خورند.
۱۵ ٪ کمبود تغذیه دارند‌ و یک درصد آخرین غذایشان را خورده ولی فردایی برایشان نیست.
درآمد روزانه ۴۸ ٪ کمتر از ۲ دلار است.
۸۷ ٪ آب سالم می‌خورند.
۱۳ ٪ یا آب سالم نمی‌خورند و یا منبع آبی آنها آلوده است.
٪۷۶ تلفن همراه دارند
۳۲ درصد دسترسی به اینترنت دارند.
۷ ٪ تحصیلات دانشگاهی دارند،
۸۳ ٪ باسوادند،

4️⃣ ۳۳ ٪ مسیحی
۲۲ ٪ مسلمان
۱۴ ٪ هندو
۷ ٪ بودایی
۱۲ ٪ دینهای مختلف
۱۲ ٪ اعتقاد به هیچ دینی ندارند.

5️⃣ بنابراین:
اگر شما خانه خودتان را دارید، غذای خوب می‌خورید، آب سالم دارید، می‌توانید وارد اینترنت شوید، به دانشگاه رفته‌اید، شما عضو تعداد محدودی از انسان‌های خوشبخت هستید (کمتر از ۷٪ جمعیت جهان)

6️⃣ یادمان باشد: فقط هشت درصد اهالی زمین، بیش از ۶۵ بهار را تجربه می‌کنند. قدر دوستان هشت درصدی خود را بدانیم و آن دوستان ۸درصدی هم قدر این بخت را ...

♦️نامه دریافتی با اندکی ویرایش

#جمعیت_جهان
#آمار_سخن_میگوید
#محمد_درویش
🟢 انتظارات محیط‌زیستی‌ها از نهمین جمهورِ ایران! 🟢

📚
@darvishnameh

✍️ روز گذشته - ۲۸ خرداد ۱۴۰۳ - در استودیو تلویزیونی اکوایران میزبان جواد حیدریان، یکی از روزنامه‌نگاران پرسابقه بودم تا در آستانه چهاردهمین انتخابات ریاست جمهوری به همراه یک اکولوژیست نام‌آشنا، عادل جلیلی درباره انتظارات متخصصان و کنشگران از رییس‌جمهور آینده در حوزه محیط‌زیست سخن گوییم. به زودی این گفتگو در سایت اکوایران به صورت تصویری و در شماره آینده مجله تجارت فردا به صورت نوشتاری منتشر خواهد شد.

#عادل_جلیلی
#انتخابات_چهاردهم
#محمد_درویش
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ویدیوی کامل نطق آتشین، طوفانی و مهم ظریف در صداوسیما

☑️ @persianbloomberg
بلومبرگ فارسی✔️
پویش‌های تاثیرگذار و تحول‌آفرین محلی

👈تجمیع توان‌های مردمی با راه‌اندازی جریان‌ها و پویش‌هایی به دست اهالی محلی برای رفع مسائل و چالش‌های اجتماعی، ظرفیتی مهم برای اثرگذاری بر جریانات توسعه، پیشرفت و تغییر در آینده مناطق کوچک و جوامع محلی است.

باور ما در مدرسه توسعه پایدار این است که «پویش‌های مردمی» ظرفیت زیادی برای تحول در مناطق خود دارند و بایستی آنها را در مسیر طراحی برنامه‌های پیشرفت، آبادانی و توسعه پایدار جوامع محلی به خوبی به کار گرفت. این پویش‌ها نقش مهمی در تقویت گفتمان‌هایی چون «مردمی‌سازی»، «خوداتکایی‌»، «توانمندسازی» در ابتکارات توسعه محلی دارند و البته نباید فراموش کرد که اجرایشان به سادگی نیست و راه‌ورسم خود را برای دستیابی به موفقیت نیاز دارند.

🌟در این رویداد مجازی، علاوه بر ارائۀ تجاربی دسته‌اول و ارزنده از برخی پویش‌های مردمی منتخب از گوشه و کنار کشور، سعی می‌کنیم با حضور اساتید و صاحب‌نظران، درس‌آموخته‌های آنها را نیز بررسی کنیم.

📌پنجشنبه 31 خرداد-ساعت 16 تا 20 (مجازی)
⬅️توضیحات بیشتر و ثبت نام: sdschool.ir/socialcamp

📍مدرسه توسعه پایدار
@sdschool
Forwarded from Water Online
⚠️🗞غول مدفون در کمین سرزمین ایران

⚠️ نتایج یک مطالعه دربارهٔ پیامدهای کشاورزی بر افزایش فرونشست هشدار داد.

⚠️ برداشت بیش‌ازحد آب زیرزمینی، به‌ قیمت صدها کیلومتر ریل راه‌آهن، هشت فرودگاه و تونل‌های مترو تمام می‌شود.

🗞گزارش روزنامه پيام ما (لينك)

#فرونشست
#كشاورزي

🔴 کانال خبری و اطلاع رسانی خانه آب ایران 🆕
📱 @WaterOnline
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
Forwarded from BBCPersian
⭕️یک مطالعه جهانی نشان می‌دهد که شمار بیشتری از مردم جهان از اخبار دوری می‌کنند.

در گزارش موسسه «رویترز» دانشگاه آکسفورد آمده است که ۳۹ درصد از پرسش شوندگان در این مطالعه، گفته‌اند که گاهی یا اغلب بطور فعال از اخبار اجتناب می‌کنند.

این رقم در سال ۲۰۱۷ میلادی ۲۹ درصد بود، بنابراین اجتناب مردم از اخبار حدود ۱۰ درصد بیشتر شده است.

بعضی از پاسخ‌دهندگان، پوشش خبری را مایه افسردگی، کسل‌کننده و بی‌امان توصیف کرده‌اند.

مولفان این مطالعه می‌گویند جنگ در اوکراین و خاورمیانه ممکن است در تشدید بی‌میلی مردم به اخبار نقش داشته باشد.

در این نظرسنجی تقریبا ۱۰۰ هزار نفر در ۴۷ کشور جهان مورد پرسش قرار گرفتند.

@BBCPersian
📷 Getty Images
🟢 به انگیزه پیاده‌روی در حد اهدای یک کفش ورزشی کمک کنیم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ باشگاه پیاده‌روی کندو می‌خواهد برای دوره جدید به هموطنانی که بیش از ۳۰۰هزار گام در ماه برمی‌دارند، کفش ورزشی هدیه می‌دهد. لطفاً افرادی که مایلند در اهدای این جوایز شریک شوند، به بنده در زیر همین پست پیام دهند.

2️⃣ تشویق بیشتر مردم به پیاده‌روی در ترددهای درون‌شهری و پرهیز از استفاده از وسایل نقلیه با پایه سوخت فسیلی، یعنی مشارکت در کاهش ترافیک، آلودگی هوا، آلودگی صوتی و هزینه‌های درمان ناشی از کم‌تحرکی. چه کار نیکی از این ساده‌تر و در عین حال، ارزشمندتر؟

3️⃣ یادمان باشد: درمان چهار بیماری عمده ناشی از کم‌تحرکی، یعنی: دیابت، کبد چرب، سکته‌های قلبی و فشار خون، بیش از ۲۰۰هزارمیلیاردتومان در سال هزینه بر دوش ملت تحمیل می‌کند. بیاییم به سهم خود حتی به اندازه تشویق یک نفر به پیاده‌روی هم که شده، بکاهیم.

4️⃣ آدم خوشبخت کسی است که عملاً بداند اگر به دنیا نمی‌آمد، جهان برای یک انسان، یک حیوان یا یک گیاه ممکن بود اندکی نادلپذیرتر شود. بی‌شک حامیان مالی باشگاه پیاده‌روی کندو در شمار آدم‌های خوشبختی هستند که می‌شناسیم و به احترام‌شان کلاه از سر برمی‌داریم.

#هرشنبه_های_پیاده_روی
#باشگاه_کندو
#محمد_درویش
فصل آتش‌سوزی جنگل‌ها


♨️هرسال جان زاگرس طعمهٔ حریق می‌شود و هرسال نیز بحث تکراری کمبود نیرو و امکانات مطرح است. سازمان‌ها و ارگان‌های متولی مسئولیت را به گردن دیگری می‌اندازند.

🔺وسایل اطفای حریق دیر می‌رسد، مردم محلی جانشان را به خطر می‌اندازند و در پایان، هم بخش‌ عمده‌ای از جنگل‌ها می‌سوزد و هم جان عده‌ای گرفته می‌شود.

▪️امید سجادیان، دبیر شبکه‌ٔ تشکل‌های محیط‌زیست و‌ منابع‌طبیعی استان کهگیلویه‌وبویراحمد که از ابتدای حریق روزهای اخیر از اوضاع منطقه باخبر است، به «پیام ما» می‌گوید «هیچ برنامهٔ جامع و اجرایی برای اطفای حریق جنگل وجود ندارد. آیا سازمان‌های متولی به‌دنبال دلایل آتش‌سوزی رفته‌اند که براساس آن دلایل برنامه‌ریزی و پیگیری کنند و راهکارهای مشارکتی ارائه دهند؟ اگر تعارض محلی دلایل آتش‌سوزی است، باید حل شود. اگر آتش‌سوزی عمدی است، باید دلایل آن بررسی شود و از واگذاری این مناطق خودداری و با متخلفین برخورد قانونی شود.»

🔸سجادیان مانند بسیاری دیگر از فعالان و کنشگران نگران وضع موجود است و می‌پرسد چرا مدیریت منابع به‌درستی صورت نمی‌گیرد و توزیع وسایل، استخدام دیده‌بان و منابعی که برای اطفای حریق در نظر گرفته می‌شود، در اختیار گروه‌های غیرتخصصی و بی‌تجربه قرار می‌گیرد؟ اتفاقی که باعث ایجاد تعارض با جوامع محلی و گروه‌های باتجربه می‌شود؟ «چرا سازمان‌های متولی همچنان شش ماه فصل سرد سال را جدی نمی‌گیرند تا آمادگی داشته باشند؟ چرا یک منطقه در باشت باید چندسال پشت سر هم به‌صورت متوالی دچار آتش‌سوزی شود؟ در طول فصل سرد سال بهترین فرصت برای برنامه‌های پیشگیری، ساماندهی و تیم‌سازی است؛ سازمان دقیقاً با وجود هشدار چندسالهٔ فعالان محیط‌زیست چه اقداماتی انجام داده است؟ چرا از تجربهٔ گروه‌ها استفاده نمی‌کنند و گروه‌های باتجربه و منتقد به این وضع را در لیست سیاه قرار داده‌اند؟»
 
🚫او در ادامه می‌پرسد منافع چه افرادی در خطر می‌افتد که برخی تمایلی برای کاهش آتش‌سوزی‌های جنگل ندارند؟

💢چرا نیروهای دولتی کم‌انگیزه هستند؟ نباید نیروهای یگان حفاظت نگران معیشت و بیمهٔ خود باشند. چرا کارگروه مدیریت بحران در حد اسم کار می‌کند؟ باید هر سازمانی عضو این کارگروه وظیفهٔ قانونی خود را انجام دهد. در طی آتش‌سوزی‌‌های اخیر ۱۷ نفر داوطلب مردمی آسیب دیدند. دقیقاً برای ساماندهی و تیم‌سازی و آموزش چه کاری انجام شده؟ چرا همچنان باید دمنده به دهیارها داده شود تا آنها اقدام به فراخوان عمومی کنند و افراد بدون تجربه و تجهیزات به آتش‌سوزی بروند؟ چرا روال قانون فداکار خدمت به‌صورت جدی برای داوطلبین پیگیری نمی‌شود؟ چرا آموزش‌ها در استان جدی گرفته نمی‌شود؟ مقابله با آتش‌سوزی یک عملیات سخت است و نیاز به آموزش دارد، دستگاه دمنده وسیلهٔ اطفای حریق نیست، ما به‌دلیل نیاز از آنها استفاده می‌کنیم. با وجود تکرار آتش‌سوزی غافلگیری هرساله و به این شکل گسترده معنا ندارد.
او و دیگر فعالان منطقه امسال نیز مانند سال‌های قبل نگرانند و تکرار این اتفاقات برایشان هیچ معنایی جز بی‌توجهی متولیان به حفظ جنگل‌ها، ندارد. سریال آتش‌سوزی‌ها با گرم شدن هوا ممکن است بارها تکرار شود و با وجود وضعیت فعلی ممکن است امسال نیز بخش بزرگی از زاگرس از دست برود. 

متن کامل👇

📝 https://payamema.ir/payam/107570

♻️ @nehzatsabzzagros

#نهضت_سبز_زاگرس
#امید_سجادیان
#اتش_سوزی_تکراری_زاگرس
#کهگیلویه_و_بویراحمد
#زاگرس
خط آتش می‌کُشد

رضا ساکی: نزدیک شدن به خط آتش، آن هم در سال‌هایی که بارش‌ها خوب بوده است و علف و گیاهان کف جنگل بلند است، کاری بسیار خطرناک است و نیازمند شناخت دقیق منطقه. یعنی فرد و گروه باید با توپوگرافی منطقه آشنا باشند و بتوانند بهترین سناریو را بر اساس جهت ورزش باد و عوارض طبیعی برای خاموش کردن آتش در نظر بگیرند.

کارشناسان بارها هشدار داده‌اند که خاموش کردن آتش باید به فرمان و مدیریت منابع‌طبیعی یا محیط‌زیست باشد. یعنی گروه‌های مردمی باید آماده باشند تا در قالب گروه‌های کمکی به محیط‌بانان یا جنگل‌بانان کمک کنند، نه اینکه خودجوش راه بیفتند توی مناطق.

البته در کشور گرو‌ه‌های مردمی آموزش‌دیده داریم اما اغلب تصاویری که از خاموش کردن آتش منتشر می‌شود نشان‌دهنده بی‌تجرگی گروه‌هاست.

لطفا هر جای ایران و زاگرس هستید، بدانید که باید زیرنظر این دو سازمان کار کنید و اگر به دلیل نزدیکی زودتر از آنها به محل آتش رسیدید، صبر کنید تا فرمانده میدان برسد. لزوما سریع رسیدن به محل آتش‌سوزی باعث نجات عرصه‌ها نمی‌شود.

اطفا حریق، کاری است تخصصی و کاملا جدی.

به‌ویژه امسال که باد، پدیده غالب است، مواجهه با خط آتش از همیشه خطرناک‌تر است. متاسفانه برخی ویدئوها نشان می‌دهد که در چند روز گذشته، برخی گروه‌ها در برخورد با آتش دچار محاسبه اشتباه شده‌اند و به شدت مصدوم شده‌اند و شانس آورده‌ایم که کسی را از دست نداده‌‌ایم.

یادتان باشد جان شما عزیزان از هزاران بلوط مهم‌تر و باارزش‌تر است.

پس جان خود را به خطر نیندازید.

برای آگاهی بیشتر این وبینار را در سایت گلونی ببینید و از «آرش مزبانی» محیط‌بان باتجربه، بشنوید که این کار چقدر حساس و خطرناک است:
https://golvani.ir/?p=167710
بیانیه_48_شورای_هماهنگی_نامزدهای_ریاست_جمهوری_چهاردهم_مطالبات_و.pdf
1.2 MB
#بیانیه #مطالبه_گری #دولت_چهاردهم #محیط_زیست #منابع_طبیعی

🔴📣 خــــبـــرداااار 🔴📣

✳️ پرسش‌ها و مطالبات تشکلهای مردم‌نهاد تخصصی، فعالان و کنشگران محیط زیست و منابع طبیعی کشور از نامزدهای محترم ریاست‌جمهوری، منتشر شد

⬅️بیانیه شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی کشور در آستانه چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

✳️ با عنایت به این نکته مهم که تا لحظه صدور این بیانیه، هیچ‌یک از نامزدهای ریاست‌جمهوری چهاردهم، هیچ برنامه جامع و متن یا سند منسجم و مشخصی که نشان‌دهنده رویکردهای سیاستی و یا برنامه‌های اجرایی آنها در حوزه محیط زیست، منابع طبیعی و توسعه پایدار کشور باشد، ارائه ننموده‌اند، از کلیه نامزدهای محترم درخواست می‌شود ضمن ارائه پاسخ مشخص به پرسش‌های طرح‌شده در بیانیه، دیدگاه‌ها و برنامه‌های خودر را در زمینه مطالبات مطروحه، به اطلاع مردم شریف ایران برسانند.

✳️ شبکه تشکلهای محیط زیست و منابع طبیعی کشور، آماده دریافت نظرات نامزدهای محترم و برگزاری نشست بررسی برنامه‌های آنها در این حوزه است.

⬅️ مفاد این بیانیه، مبنای رصد و ارزیابی عملکرد و مطالبه‌گری تشکلها، در دولت چهاردهم خواهد بود

🆔 @IranENGOs
Forwarded from Princejan
Political Neanderthalism.pdf
4.8 MB
رای بدهیم یا ندهیم؟ فکر می‌کنم این روزها اینقدر مردم بی‌حس و خشمگین هستند که جواب‌ات را بیشتر با دشنام بدهند تا یک بله و نه ساده. هزاردرصد حق دارند. مثل این است که از آدمی که در دریا در حال غرق شدن و کمک خواستن‌ است بپرسیم تشنه هستی یا نیستی؟

واقعیت‌اش در 5 ‌سال اخیر آنقدر بر سر ما ایرانی‌ها بلا نازل شده، که بلادونیِ کره‌ی زمین شده‌ایم. هر اتفاق غیرقابل پیش‌بینی که برای یک ملت می‌توانست در جهان رخ دهد، برای ایرانیان هفته به هفته افتاده. تحت این فشار کربن شده‌ایم یا که الماس، بماند. اما طبیعی است با "خشم"، "نفرت" و "بی‌حسی" به پدیده‌های سیاسی ایران نگاه کنیم؛ و به هر چیزی که مربوط به این رژیم منحوس می‌شود، و همینطور به هر چیزی که آن افتضاح و خیانت چهره‌های اپوزوسیون را به یادمان می‌آورد.

من هم حال‌ام خوب نیست، و نمی‌خواهم نمکِ از راه رسیده بر روی زخم عمیق جمعی بشوم، ولی خوب، چیزی نوشتم درباره این انتخابات، که تقاضای بسیاری از خوانندگان‌ام از چند روز پیش بود.

اما زودتر بگویم این متن واقعا اینقدر ارزش ندارد که وقت گرانبهای‌تان را برای‌اش بگذارید، همین‌طور که در توالت نشستید تا روحاً و جسماً سبک شوید، و یا در ترافیک و مترو و صف نون سنگک معطل هستید و دختر و پسر داف و خوشگلی نیست آن‌طرف‌ها که حظ بصری ببرید، اگر یک‌ مایکروگرم تحمل سیاسی دارید، می‌توانید این را هم مطالعه کنید. به امید حالِ خوبِ جمعی برای مردم ایران.

کانال تلگرامی پرنس‌جان

.
سیل جاده چالوس در تصاویر ماهواره ای سنتینل

◾️ تغییرات کناری بستر رودخانه چالوس در محل حادثه ناشی از طغیان محلی با بردار قرمز مشخص شده.

▪️بردارهای زرد حاکی از یک جریان دیگر هست که از ارتفاعات شرقی وارد رودخانه چالوس میشود. تفسیر دقیق تر تصاویر نیازمند مطالعات تکمیلی و بازدید های میدانی هست

@mahdi_motagh

منابع:
https://www.irna.ir/news/85510278/

https://www.asriran.com/fa/news/974998/%
🟢 هفت مطالبه مهم محیط‌زیستی‌ها از جمهور نهم! 🟢

📚
@darvishnameh

1️⃣ هادی کیادلیری، حمیدرضا میرزاده و محمد درویش از مهم‌ترین مطالبه محیط‌زیستی‌ها از جمهور نهم سخن می‌گویند.

2️⃣ در زمین سوخته از دست دموکراتیک‌ترین، مردمی‌ترین و مدرن‌ترین دولت جهان هم کاری برنخواهد آمد. برای نجات محیط‌زیست ایران، امروز هم دیر است چه رسد به انتظار برای فردای ظهور یک دولت آرمانی!

3️⃣ یادمان باشد: سیاستمداران بد، توسط مردم خوبی که رای نمی‌دهند انتخاب می‌شوند!

♦️ منتظر باشید ...

#هادی_کیادلیری
#حمیدرضا_میرزاده
#محمد_درویش
2024/09/24 22:30:47
Back to Top
HTML Embed Code: