Telegram Web Link
محمد طبیبیان درباره لایحه بودجه ۱۱۴۰۲

🔹 صحبت از اندیشیدن برای مالیات گیری تهاجمی در بودجه است. کسانی که به مجلس حداقلی رضایت دادند ناچاراً باید به مالیات حداقلی رضایت دهند. مالیات‌گیری زوری، مثل غارت می‌شود، فقط یکبار درآمد حاصل می‌کند. یک نفر را دوبار نمی‌توان غارت کرد چون در دفعه اول اموالش را از دست داده است. مردم راه فرار را پیدا می‌کنند و همچنین از سطح فعالیت اقتصادی می‌کاهند.

لینک متن کامل
#بودجه
#مالیات

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
نرخ تورم دی ماه 1401 اعلام شد


نرخ تورم نقطه‌ای در دی ماه ۱۴۰۱ به عدد ۵۱.۳ درصد رسیده است؛ یعنی خانوارهای کشور به طور میانگین ۵۱.۳ درصد بیشتر از دی ۱۴۰۰ برای خرید یک «مجموعه کالاها و خدمات یکسان» هزینه کرده‌اند.

نرخ تورم نقطه‌ای دی ماه ۱۴۰۱، در مقایسه با ماه قبل ۲.۸ واحد درصد افزایش یافته است.

لینک متن کامل
#تورم

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
گزارشی از محمود سریع القلم⁩: در داووس 2023 چه گذشت؟

عموم مدیران و سیاست مداران کشورهای در حال توسعه در داوس تاکید داشتند که بدون مشارکت مالی، فن‌آوری و دانشی نمی‌توان وضعیت کشور را بهبود بخشید. دیجیتالی شدن جهان باعث شده که دولت‌ها دیگر نتوانند ناکارآمدی خود را مخفی کنند. بی‌توجهی به بهره‌وری و نیازهای عامه در نهایت به بی‌ثباتی‌های اجتماعی منجر می‌شود. ثبات در سیاست‌گذاری و دولت‌های همکار با بخش خصوصی، به روشی جهان شمولی تبدیل شده است.

لینک متن کامل گزارش
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
عبدالناصر همتی: چگونه اروپا را از دست دادیم؟

با ایــن وضعیت تــورم ۴۰ تا ۵۰ درصدی تثبیت قیمــت ارز بدون تزریق (بگویید هـدر دادن ذخایر ارزی) مقدور نیست و اگر با تزریق سنگین با نرخ پایین انجام گیرد صرفا موجب خروج سرمایه می‌شود حتی اگر تحریم رفع‌شود ممکن است‌ شوک مثبت کوتاه‌مدتی باعث کاهش‌شود اما ساختار اقتصاد به‌خصوص حجم دولت در اقتصاد و تداوم کسری‌‌ سنگین بودجه درست نشود، کاری نمی‌توان کرد. سازندگی

لینک متن کامل
#ارز
#برجام

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
نامه مهم احمد توکلی به ابراهیم رئیسی درباره امتیاز واردات ۱۳ میلیون تن کالای اساسی


امتیاز واردات ۱۳ میلیون تن کالای اساسی بدون رعایت قانون به یک شرکت تازه کار واگذار شده و این رانت بی سابقه است.

ماجرا از این قرار بوده است که واردات ۱۳ میلیون تن کالای اساسی شامل: گندم، ذرت دامی، کنجاله سویا، جو، برنج، روغن و گوشت قرمز و سفید به یکباره طی قراردادی با طبقه­ بندی کاملا محرمانه و بدون رعایت تشریفات قانونی به شرکتی بدون پیشینه­ در واردات کالای اساسی، واگذار گردد! در این قرارداد عجیب، حتی تأمین منابع ریالی لازم جهت خرید ارز را دولت تضمین کرده است. سود نیز ۵۰-۵۰ تقسیم می‌شود! یعنی امتیاز واردات کالا‌هایی که به حیات و ممات مردم بستگی دارد، به شرکتی تازه­کار داده می‌شود.

لینک متن کامل
#فساد
#واردات

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
واکنش حسن سبحانی به مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت: در صدر وحشت‌هایم قرار دارد

لینک متن


🔹 مصوبه مولدسازی دارایی های دولت
متن


🔻 پاسخ رئیس سازمان خصوصی‌سازی به ابهامات درباره مصوبه مولدسازی دارایی‌های دولت
لینک

#بودجه
#خصوصی‌سازی


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔻 روز رکوردشکنی بازار سرمایه؛ پیش‌بینی ۳۵ خبره مالی چیست؟

🔹 نظر‌سنجی دنیای اقتصاد با حضور ۳۵ نفر از فعالان بازار سرمایه، می‌توان متوجه شد نظر آن‌ها درباره آینده بورس چیست. یکی از سوالات درباره روند نماگر اصلی بورس تا پایان سال بود که بیش از ۵۷درصد از این فعالان به رشد این شاخص اعتقاد داشتند. در این میان ۳۴درصد کارشناسان پیش‌بینی کردند شاخص کل بورس در همین محدوده‌های فعلی نوسان خواهد داشت و انتظار رشد یا افت قابل‌توجهی از این نماگر ندارند. از دیگر سوال‌های نظرسنجی‌شده عبارت است از عوامل اثرگذار بر روند بازار سهام تا پایان سال. بیشتر تحلیلگران معتقد بودند روند قیمت ارز مهم‌ترین متغیری به حساب می‌آید که بر بورس تهران اثر می‌گذارد. در حدود نیمی از افراد حاضر در نظرسنجی اعتقاد داشتند نوسانات دلار باعث مشخص شدن روند آتی بازار سهام است.

لینک متن کامل
#بورس

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
سازمان شفافیت بین‌الملل در گزارش جدید خود ایران را در کنار گینه و بنگلادش در رده‌های انتهایی جدول شاخص ادراک فساد در سال ۲۰۲۲ قرار داد.

بر اساس این گزارش، ایران با کسب امتیاز ۲۵ از 100 در بین ۱۸۰ کشور، با یک امتیاز بیشتر نسبت به کشورهای افغانستان، کامبوج، آفریقای مرکزی، گواتمالا، لبنان، نیجریه و تاجیکستان در رتبه ۱۴۷ جهان قرار گرفت.

@daraian
علی سرزعیم: در دفاع از سازوکار جدید مولدسازی

🔹 واقعیت این است که دولت کسری بودجه شدیدی دارد و این کسری بودجه شدید، تورم را به مرز بی‌سابقه‌ای رسانده است و دور از ذهن نیست که در آینده، کشور دچار تورم‌های شدیدتر شود. طبیعی‌ترین کار در چنین وضعیتی این است که دولت به جای دمیدن در تورم بیشتر و تضعیف قدرت خرید مردم، دارایی‌های خود را بفروشد و نیازهای خود را تامین کند. ممکن است گفته شود که در این صورت اموال دولت کم می‌شود و نمی‌تواند در بلندمدت هزینه‌های خود را تامین کند. ممکن است برخی بدبینانه بگویند که دولت فعلی قصد دارد سرزمین سوخته برای دولت‌های بعد باقی بگذارد. پاسخ این ذهنیت این است که اولا کاهش دارایی‌های دولت برای جامعه ایران امر بسیار میمونی است.

لینک متن کامل
#خصوصی‌سازی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
حسین راغفر: بحران‌های آتی اقتصاد با بحران حمله مغول قابل مقایسه است

🔻 فرصت‌های کسب درآمد‌هایی به مراتب بیشتر از آنچه که در بودجه ذکر می‌شود، برای نهاد‌های مختلف فراهم شده که این منابع اصلی‌ترین محل ایجاد اختلال و ناکارآمدی در اقتصاد کشور بوده و هست. با این توضیح که کماکان این نهاد‌ها در حال فعالیت هستند و شاید در مواردی ده‌ها برابر بودجه‌ای که برای یک نهاد ذکر شده است، از طرق واردات، قاچاق و دستکاری در دارو در بازار سیاه، واردات خودرو، سوداگری و فعالیت‌های سفته‌بازی در زمین و مسکن و سوداگری خرید و فروش سکه، ارز و ...

در واقع این‌ها بخشی از مواردی هستند که منابع بسیار بزرگی را برای این دسته از نهاد‌ها فراهم کردند و همه این‌ها اصلی‌ترین بازیگر بحران کنونی اقتصاد کشور هستند؛ بنابراین مسئله بودجه، فقط به این بودجه‌ای که در مجلس می‌آید و کلیات آن تصویب می‌شود، مربوط نیست.

🔻 معمولا در نیمه دوم سال شروع به افزایش قیمت ارز می‌کنند تا بتواند بخشی از این کسری بودجه‌ای را که مجلس در ابتدای سال خوشبینانه تصویب کرده تحقق بخشد.

🔻 حتی برای بقای نظام سیاسی مسئله توجه به واقعیت‌های اقتصاد کشور و الزامات ساختاری یک امر حیاتی برای نظام سیاسی است. در غیر این صورت کشور با بحران‌های تاریخی مواجه خواهد شد که در تاریخ این کشور احتمالا باید پیامد‌های آن را با حمله مغول‌ها مقایسه کنیم.


لینک متن کامل
#رانت #فساد

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
از نقشه تجارت جهانی حذف شدیم

محمد قاسمی

🔻 ما از نقشه تجارت بین‌الملل حذف شده‌‌ایم و این جدا از تبعاتی که برای رشد اقتصادی ما دارد، خطراتی برای امنیت ملی ما دارد که باید به آن توجه شود.

🔻برای اینکه کشورها بتوانند از ظرفیت تجارت بین‌الملل هم در ایجاد رشد اقتصادی و هم در شتاب رشد اقتصادی استفاده کنند، باید سیاست ارزی و تجاری مناسبی داشته باشند و همزمان، سیاست‌های پولی و مالی نیز بر این وضعیت اثرگذار است. از آن‌سو هم کشورهای علاقه‌‌مند به رشد اقتصادی سعی می‌کنند به طراحی و اجرای استراتژی توسعه صنعتی دست ‌بزنند تا جایگاه خود را در نظام تجارت بین‌المللی پیدا بکنند. ضمن اینکه این کشورها نیاز دارند از نقطه‌‌نظر سیاست خارجی که با سیاست اقتصادی همبسته است، جایگاه خود را در عرصه سیاست بین‌الملل پیدا کنند تا به بازیگری توانمند برای حداکثر‌کردن منافع ملی خود تبدیل شوند.

🔻دردآورترین نتیجه که بر مبنای محاسبات جدول داده- ستانده جهانی در اتاق ایران به‌ دست آمده این است که «بود و نبود اقتصاد ایران» اثرچندانی بر اقتصاد بین‌الملل ندارد. موضوعی که بسیار تاسف‌‌بار است و بزرگ‌ترین اثر این وضعیت آن است که آسیب رساندن به اقتصادکشور به‌سادگی ممکن خواهد شد.

🔻 با توجه به تلاش دو سال‌گذشته سیاستگذار برای توسعه روابط تجاری با روسیه، نتیجه این تلاش‌ها چه بوده ‌است؟ و اینکه با توجه به رقابت ایران و ترکیه در بازار روسیه، امکان جایگزینی ایران با ترکیه در این بازار چقدر است؟ محاسبات صورت‌گرفته نشان داد در بسیاری از حوزه‌‌ها چنین امکانی وجود ندارد و اصولا ساختار تولید ما به‌ویژه در حوزه صنعت به گونه‌ای نیست که امکان رقابت با محصولات ترکیه را به ما بدهد و محصولاتمان را به روسیه صادر کنیم.

لینک متن کامل
#بازرگانی
#رشد_اقتصادی

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
جزئیات تجارت خارجی ایران تا پایان دی ماه ۱۴۰۱

در ۱۰ ماهه امسال صادرات کالا‌های ایرانی ۳.۵ برابر ارزان‌تر از متوسط کالا‌های وارداتی است.

صادرات کالا‌های غیرنفتی به ارزش ۴۵ میلیارد و ۳۱۹ میلیون دلار است. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی ۴۴۰ دلار بوده.

واردات به ۴۸ میلیارد و ۴۸۵ میلیون دلار رسیده که متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی ۱،۵۷۱ دلار بوده است.

لینک متن کامل
#بازرگانی


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
هشدارهای نگران کننده فرشاد مومنی در خصوص لایحه بودجه 1402: خبری از رفع مشکلات کشور نیست

🔻 در شرایطی که فساد در کشور بیداد می کنند، بحث درباره اینکه به چه کسی پول بدهیم و به چه کسی پول ندهیم، یعنی چه؟اگر شما شرم می کنی که بگویی به نام هدفمندی یارانه ها منابع را صرف چه کارهایی می کنی، راه حل این نیست که صورت مساله را پاک کنید و جداول مرتبط با آن را از لایحه بودجه حذف کنی بلکه باید آن کار شرم ساز را متوقف کنی!

🔻 بر اساس مفاد قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت، به مجری بودجه اجازه داده شده حدود 30 درصد از کل اعتبارات عمرانی را جابجا کند. از طرفی در 50 سال گذشته بین 20 تا 45 درصد ردیف های بودجه، ردیف های متفرقه است یعنی 50 تا 75 درصد بودجه می تواند غیربرنامه ای و تابع صلاحدید های شخصی باشد یعنی بر اساس قانون به بی قانونی مطلق اجازه داده اند. در چنین شرایطی ما سه گروه آسیب پذیر خواهیم داشت که عبارتند از نهاد دولت، تولیدکننده ها و عامه مردم. مطالعات سازمان برنامه و بودجه می گوید آسیب پذیری نهاد دولت 3.5 برابر مردم و تولیدکننده ها است.

لینک متن کامل
#بودجه


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
مسعود نیلی: رشد حجم پول در وضعیت هشدار

🔹 تورم ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱، ‌بدون تردید، قله تورمی اقتصاد ایران، پس از سال‌های ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ محسوب می‌شود. در طول ۲۵۰ماه گذشته، تنها ۱۵ماه تورم ماهانه بیش از ۴درصد بوده که ۱۲ماه آن از ۱۳۹۷ به بعد اتفاق افتاده و ۳ماه آن به‌تنهایی در ۱۰ماه سال۱۴۰۱ بوده است.

🔹 در تاریخ ثبت‌شده عملکرد اقتصاد ایران، تورم نقطه به نقطه بالاتر از ۵۰درصد، فقط در ۶ماه اتفاق افتاده که چهار دفعه آن در سال ۱۴۰۱ بوده است.

🔹 کافی است مروری بر چگونگی بروز ابرتورم در ونزوئلا داشته باشیم که متوسط تورم آن در فاصله ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳، حدود ۲۴درصد بوده است. اما تورم سال۲۰۱۴ آن به ۶۲درصد، ۲۰۱۵ به ۱۲۰درصد، ۲۰۱۶ به ۲۵۰درصد و ظرف کمتر از دوسال به بیش از 65هزار درصد رسید. بنابراین شرایط موجود را باید بسیار جدی گرفت.

🔹 متغیر مرتبط‌تری را که در شرایط رشد تورم، باید با دقت دنبال کنیم رشد حجم پول است. هرچند نقدینگی پوششی فراگیرتر از پول دارد، اما از آنجا که پول، دارای سیالیت بیشتر است، وقتی افزایش پیدا می‌کند به‌طور مستقیم گرایش به‌کارگیری نقدینگی در بازارهای مختلف را منعکس می‌کند.

🔹 رشد حجم پول به‌یکباره در فاصله سال‌های ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰، با جهشی بسیار بزرگ، به عدد کاملا هشداردهنده ۵۰ درصد در سال رسیده و در مسیر ویژه ذکرشده، ‌طی هفت ماه سال جاری به ۵۶.۳ درصد افزایش پیدا کرده است.

🔹 غافل از اینکه سرعت تحولات نامطلوب بسیار بالاتر از حد تصور است. به جای اجرای مانورهای متعدد درگیر شدن با دشمن فرضی دولت قبل و اعلام پیروزی، متمرکز بر درگیری با دشمن واقعی مشکلات فعلی شوید. باید پذیرفت که اقتصاد ما در تله تحریم‌های خارجی، سیاستگذاری‌های غیر علمی و بحران نبود سرمایه اجتماعی اسیر شده است و درد اینجاست که تصمیم‌گیرندگان، حداقل در بیان ظاهری، هرسه مشکل را انکار می‌کنند.

لینک متن کامل
#نقدینگی
#تورم


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
سکوت آن که نباید
حسین عبده تبریزی

سفر عبدالله کوثری از اقامتگاهش در مشهد به تهران برای داوری جایزه ی ابوالحسن نجفی، فرصتی بود که به اتفاق به دیدار دکتر مهدی تقوی، استاد بازنشسته ی اقتصاد در دانشگاه‌های علامه طباطبایی و علوم تحقیقات برویم که دوستیمان دیگر پنجاه ساله شده است. تقوی معلمی به غایت مهربان، زلال، بی ادعا، پرتلاش و محبوب نزد هزاران دانشجوی خود بوده است. وی جان و دل بسیاری از دانشجویانش را طی سال‌های طولانی خدمت، روشن کرده و پیام‌آور شادی و کامیابی برای آنان بوده و وجودش برای جوانان نویدبخش آبادانی، تلاش و علم بوده است.
دریغا که سکوتی شگرف بر این جان پرتلاش سایه افکنده است. به صد زبان و اشارت، کوشیدیم مثل همیشه به سخن آوریمش تا از گذشته‌ها و از ولوله ی امروزی جانش بگوید. همه چیز عادی به نظر می‌رسید: مثل همیشه نحیف و لاغر، گشاده و خنده رو و بی‌نهایت مهربان و پذیرنده بود. اما آرامتر از همیشه، ساکت و در سکوت عمیق.
از هیبت سکوت نامنتظر دکتر تقوی زخمی مهلک بر دلمان نشست. خانه اش را با بار گرانی از اندوه و حسرت ترک کردیم. با آرزوی سلامتی کامل برای این معلم زندگی و شایستگی.
@daraian
اردوغان: در زلزله امروز تاکنون ۹۱۲ نفر کشته شدند

🔻 رئیس‌جمهور ترکیه با بیان اینکه زلزله امروز بزرگترین فاجعه در این کشور از سال ۱۹۳۹ میلادی است، گفت در این بلای طبیعی تاکنون بیش از ۹۰۰ نفر کشته و حدود ۵ هزار و ۳۰۰ تن مجروح شدند.

#زلزله
@daraian
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
مسعود نیلی: رشد حجم پول در وضعیت هشدار 🔹 تورم ۱۰ماهه سال ۱۴۰۱، ‌بدون تردید، قله تورمی اقتصاد ایران، پس از سال‌های ۱۳۲۱ و ۱۳۲۲ محسوب می‌شود. در طول ۲۵۰ماه گذشته، تنها ۱۵ماه تورم ماهانه بیش از ۴درصد بوده که ۱۲ماه آن از ۱۳۹۷ به بعد اتفاق افتاده و ۳ماه آن به‌تنهایی…
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥سخنگوی دولت در پرسش و پاسخ دانشجویی در دانشگاه شهید چمران اهواز:

🔹تورم و خلق پول که در دولت یازدهم و دوازدهم بوجود آمد در صد سال گذشته بی سابقه بوده

🔹حجم نقدینگی در سال ۱۴۰۰ مبلغ ۴۱۰۰ هزار میلیارد تومان بود یعنی یک بمب و بهمن نقدینگی؛ این نتیجه ۱۰ سال اعتماد به غرب و معطل نگه داشتن کشور به غرب بود.

🔹شاخص های اقتصادی بانک مرکزی در دولت یازدهم و دوازدهم اعلام می کند تورم و خلق پول در ۱۰۰ سال گذشته بی سابقه بوده است.

🔹دولت باید سال ها تلاش کند تا شر بهمن نقدینگی را از دلار و بورس و سکه و ارز و اقتصاد کشور کم کند.

#تورم
#نقدینگی
@daraian
گفته‌اند رشد نقدینگی در سالهای گذشته نتیجه اعتماد به غرب و معطل نگه داشتن کشور بود

عبد الناصر همتی: حتما رشد ماهانه ۵ درصدی پایه پولی در دو ماه پاییزی امسال و چاپ ۱۲۴ هزار میلیارد تومان پول، ظرف ۹ ماه اول سال، هم نتیجه سرعت قطار پیشرفت و کانال‌های جدید مالی است؟!
#نقدینگی

@daraian
🚗 بازگشت خودرو به بورس قطعی شد

🔹 درحالی که شورای رقابت روز یکشنبه اطلاعیه مبنی بر توقف عرضه خودرو در بورس کالا منتشر کرد، جلسه امروز شورای عالی بورس با تصمیم بازگشت خودرو به بورس به پایان رسید./ ایسنا
#خودرو #بورس

@daraian
محسن رنانی: سقوط

🔻 سقوط هر شرکت، سازمان یا ساختار سیاسی و اجتماعی چهار مرحله دارد؛ وقتی مرحله چهارم رخ دهد «رخداد سقوط» پایان می یابد. جمهوری اسلامی سه مرحله اول سقوط را طی کرده است، نمی‌دانم تا کی و تا چه حد می‌تواند، با مقاومت، خشونت و امنیتی کردن جامعه، مانع تحقق مرحله چهارم شود؛ اما می‌تواند با تغییر رویه،‌ پیش از آن که با «انقلاب از پایین»، مرحله چهارم سقوط نیز رخ دهد، از طریق «انقلاب از بالا»، احتمال فروپاشی را کاهش دهد.

🔻 این روزها هیچ‌کدام از اخباری که می‌شنویم، نشانی از «خردمندی سیستماتیک» حکومت در خود ندارد. از یک سو غرب دارد به سرعت به سوی اجماعی جهانی برعلیه حکومت ایران می‌رود؛ ایرانیان مهاجر نیز برای اولین‌بار در تاریخ بعد از انقلاب، به سوی همبستگی و هماهنگی در کنشگری و سیاست‌ورزی رفته‌اند. در داخل نیز به مرحله هم‌آیندی بحران‌ها رسیده‌ایم و تصمیم‌گیری در بیشتر حوزه‌ها در حالت انتظار و ابهام قرار دارد. «زندگی انفعالی» در جریان است اما «زندگی فعال» در تعلیق است و همه منتظر تحولی یا گشایشی هستند؛ تحولی که نمی‌دانند چیست و از جایی که نمی‌دانند کجاست. تیغه قیچی از درون و بیرون بر روی حکومت در حال بسته شدن است، و یک حادثه کافی است تا دو تیغه این قیچی را به هم برساند.


لینک متن کامل


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/26 21:48:31
Back to Top
HTML Embed Code: