Telegram Web Link
🔹 اگر یک ماه دلار گران نشود، تعجب دارد!

مرتضی ایمانی‌راد

🔻 حجم نقدینگی با سرعت بالایی که تقریبا بعد از انقلاب بی‌سابقه بوده در حال افزایش است. در همین حال تورم هم به بالاترین میزان خود در 45 سال گذشته رسیده است؛ از سوی دیگر احتمال ساماندهی و تفاهم در برجام به کمترین حد خود رسیده است و در کنار آن نیز کسری بودجه قابل توجه دولت و فقدان رقابت‌پذیری در کشور مشاهده می‌شود؛ در واقع می‌توان گفت اینها تعدادی از عوامل بنیادی هستند که دارند همزمان عمل می‌کنند و دلار را بالا می‌برند.

🔻 به دلایل متعدد و خصوصا به دلیل اینکه حکمرانی اقتصادی در اقتصاد کشور درست عمل نمی‌کند، سطح رقابت‌پذیری در کلیت اقتصاد ایران و در ارتباط با نظام جهانی پایین می‌آید. در نتیجه این روند، طبعا سطح بهره‌وری اقتصاد هم در مقیاس بین‌المللی پایین می‌آید. در نتیجه قدرت و توانایی بین‌‌المللی پول کشور نیز از دست می‌رود که نشانه و بروز آن، افزایش قیمت دلار در بازار خواهد بود. بنابراین خیلی طبیعی است که دلار هر ماه افزایش پیدا کند. در واقع اگر در یک ماه افزایش پیدا نکند باید پرسید که چرا افزایش پیدا نکرد!

لینک متن کامل
#ارز
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔻 گزارش تحولات بازار مسکن شهر تهران در آبان ماه۱۴۰۱

🔹 معاملات نسبت به ماه قبل 47.8 و ماه مشابه سال قبل 9.6 درصد افزايش یافت.
🔹 قيمت متوسط یک متر آپارتمان 46.7 ميليون شد که 6.8 درصد نسبت به ماه قبل و 45.9 نسبت به آبان سال قبل افزایش داشت.

لینک متن کامل گزارش
#مسکن
دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔴 فرشاد مومنی: از اینکه در اعتراضات مطالبات اقتصادی مطرح نمی شود، به خود بلرزید!

🔻دولت‌ها در ایران به جای مسئولیت پذیرش، توپ را به زمین دولت های قبل خود می‌اندازند.

🔻مردم همه دولت‌ها را ذیل جمهوری اسلامی حساب می‌کنند. این نشانه تلخی از ضعف بنیه ادراک و کیفیت علمی صاحبان مناصب است.

🔻در دولت فعلی ما با یک نوآوری جدید هم روبرو شده‌ایم. متاسفانه از رسانه‌های حامی دولت می‌شنویم که کسی در اعتراضات اخیر مطالبه اقتصادی ندارد و از این موضوع شادمان هستند و می‌گویند خارجی‌ها در حال نقش‌آفرینی هستند.

🔻اگر ظرفیت خرد و دانایی مناسب در اینها وجود داشت باید از اینکه مطالبات اقتصادی مطرح نمی‌شود، به خود بلرزند چون این علامت خطرناکی است و نشان‌دهنده یاس و سرخوردگی از وعده‌های دولت است.

🔻این اتفاق فقط متوجه مردم یا دولت نیست. این تصور برای همه خطرناک است. از این ماجرا خطرناک‌تر این است که تصمیم گیران به جای پذیرش ضعف‌های خود، مردمی که کارد به استخوان‌شان رسیده را به کشورهای خارجی نسبت دهد./ جماران

لینک متن کامل

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔺 تورم آذر ماه ۱۴۰۱ اعلام شد

🔻 نرخ تورم نقطه‌ای در آذر ماه ۱۴۰۱ به عدد ۴۸.۵ درصد رسیده است.
🔻 نرخ تورم ماهانه آذر ۱۴۰۱ به ۱.۹ درصد رسید.

🔹 نرخ تورم خوراکی‌ها ۶۵.۳ درصد شد.

متن کامل گزارش مرکز آمار
#تورم
@daraian
🔻 هیولای فرانکشتاین

🔹امیرحسین خالقی

🔻در قیاسی مشابه شاید بتوان بوروکراسی را به هیولای فرانکشتاین تشبیه کرد؛ هیولای قدرتمند و هوشمندی که بر سازنده خود می‌شورد. درست است که بوروکراسی‌های دولتی برای اجرای اهداف خاصی طراحی و ایجاد شده‌اند ولی منطق عمل و مناسبات خاص خود را دارند و در سیاست خنثی نخواهند بود. این هم خیلی ربطی به این یا آن کشور ندارد؛ بوروکراسی مجری صرف اهداف اهالی سیاست نیست، خود بازیگری است که از قضا نقش مهمی در شکل‌دهی به قضایا دارد.

لینک متن کامل

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
محسن رنانی: ایران و نسل صفر

این نسل، «نسل صفر» است و اگر عجله نکند، بازی را بدون خون و خشونت خواهد برد. چون عقبه این نسل تا دبستان‌ها ادامه دارد و فناوری هم روزاروز او را تقویت می‌کند و انرژی خود را نیز از شوق روزافزون به تغییر می‌گیرد. اما حکومت همه منابع خود را خرج کرده یا از دست داده است، از منابع طبیعی گرفته تا منابع مشروعیت دینی و سرمایه اجتماعی و منابع اندیشگی. تنها منبع باقی مانده حکومت، اقتدار کاریزما است؛ پس فرصت حکومت محدود به اکنون است تا زمانی که عصر کاریزما پایان یابد.


نسل صفر یعنی نسلی که هیچ باور غیرقابل نقد و هیچ انگاره مقدسی ندارد. «خدا، شاه، میهن» یا «خدا، امام، حکومت»، پرچم نسل‌های پیشاتوسعه و نشانه مرحله کودکیِ یک جامعه است. این‌ها سرانگاره‌های مقدسی است که نشانه تعهد یا سرسپردگی یک جامعه به آسمان، به حکومت، به جغرافیا یا به شخص است. یعنی نسبت عاطفی میان یک جامعه با آسمان با حکومت با قومیت و با فرد است. وقتی مناسبات و قواعد کلان یک جامعه بر نسبت عاطفی و رابطه احساسی چیده شد، جامعه خلع‌سلاح و بی‌دفاع می‌شود و امکان برقراری یک رابطه عقلانی از جنس گفت‌وگو، نقد، خردورزی و اصلاح، پایان می‌یابد.

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔻 جزییاتی از بودجه ۱۴۰۲

▫️بودجه ۱۴۰۲ بدون تصویب برنامه هفتم به مجلس رسیده است.
▫️زمان بررسی بودجه نامعلوم است.
▫️نظر هیات‌رئیسه مجلس این است تا زمانی که برنامه هفتم تصویب نشود، مجلس به سراغ بررسی لایحه بودجه سال آینده نخواهد رفت.
▫️اغلب نمایندگان مجلس اطلاعی از جزئیات لایحه بودجه 1402 ندارند.
سقف منابع عمومی دولت در بودجه سال آینده رقمی حدود 2000 هزار میلیارد تومان خواهد بود.
▫️دولت احتمالا رقم درآمدهای مالیاتی در لایحه سال آینده را حدود 800 هزار میلیارد تومان در نظر خواهد گرفت.
▫️ازجمله حدس و گمان‌های دیگری که درخصوص لایحه بودجه سال 1402 مطرح شده، نرخ 26 تا 28 هزار تومانی تسعیر نرخ دلار است. برخی‌ها می‌گویند فاصله چشمگیری که این نرخ با نرخ ارز بازار و حتی نرخ ارز مبادله‌ای دارد، پیشنهاد آن از سوی دولت بعید است. اما برخی دیگر نیز معتقدند با تجربه سال‌های قبل، بعید نیست دولت این نرخ را به‌عنوان نرخ تسعیر سال آینده پیشنهاد بدهد.
▫️حدس و گمان‌های اولیه از نفت در لایحه بودجه سال 1402 این است که دولت فروش روزانه ۱,۴ میلیون بشکه به قیمت 80 دلار را پیشنهاد بدهد.
▫️به احتمال زیاد دولت نرخ افزایش حقوق‌ها در سال 1402 را برای کارکنان و بازنشستگان خود حدود 20 درصد تعیین کرده است.
▫️تا این لحظه هیچ عدد و رقمی از جزئیات حامل‌های انرژی در سال آینده منتشر نشده است./فرهیختگان
#بودجه

@daraian
daraian.com
تیمور رحمانی: سلطه مالی تعمیم‌یافته و تورم

🔻 در طول تاریخ ۶۰سال گذشته این سلطه مالی به مفهوم محدود آن نیست که اسباب تداوم تورم‌های بالا است، بلکه سلطه مالی به مفهوم گسترده آن است که تورم دورقمی پنج دهه گذشته را شکل داده است. به این مفهوم گسترده، عامل مسلط تورم ماندگار ایران سلطه مالی است و درمان تورم ماندگار ایران هم مستلزم حذف تدریجی این سلطه مالی است. البته لازم به ذکر است در اصل سلطه مالی اسباب رشد نقدینگی را فراهم می‌آورد و رشد نقدینگی عامل تورم است؛ اما این رشد نقدینگی خود را در قالب ناچاری بانک مرکزی به افزایش پایه پولی نیز نمایان می‌کند.

لینک متن کامل
#تورم
#بودجه

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📺 اولین وعده رئیس جدید بانک مرکزی:

بر اساس سیاست جدید بانک مرکزی برای ثبیت نرخ ارز، نرخ هر دلار در سامانه نیما روی ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت می‌شود
#ارز
@daraian
daraian.com
مهدی پازوکی: دولت و مجلس دچار جهالت اقتصادی هستند

🔻 یکی از وظایف بانک مرکزی حفظ ارزش پول ملی است که تاکنون محقق نشده چرا که امروز بی‌انضباطی، اقتصاد ایران را فرا گرفته است. این بی‌انضباطی هم شامل سه بخش است؛ یکی بی‌انضباطی پولی در سیستم بانکی کشور که مسئول آن بانک مرکزی است، دوم بی‌انضباطی مالی در سند بودجه که مسئول آن سازمان برنامه و بودجه است و سوم بی‌انضباطی اداری در سیستم اداری کشور. در همه جای دنیا بهترین نیرو‌های متخصص را وارد دولت می‌کنند اما در دولت فعلی (سیزدهم)، آدم‌های ضعیف مربوط به یک قوم و قبیله را وارد دولت می‌کنیم و این کاملا اثر خودش را بر اقتصاد کشور نشان داده است.

🔻 مثلا در مورد برجام شما وضعیت را ملاحظه می‌کنید که چطور تصمیم می‌گیرند. برجام به نفع ما است، اما واقعا متوجه‌اش نیستند. در نهایت هم کسی را به عنوان مذاکره‌کننده ارشد وارد مذاکره برجام کرده‌اند که خودش از مخالفان برجام بوده است؛ بنابراین نظام مدیریت تدبیر حاکم نیست و این روند که می‌بینید طبیعی‌ترین وضعیت است و اصلا اگر خلافش رخ بدهد من به مبانی علمی که خوانده‌ام شک می‌کنم.

لینک متن کامل

دارایان داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
فرشاد مؤمنی: احتمال افزایش قیمت «حامل‌های انرژی» در سال آینده بسیار است/ بدنه حکومت از نظر کیفیت کارشناسی با یک سقوط بی سابقه روبه‌رو شده

🔹 فاجعه آمیزترین قسمت باز تولید نابرابری های ناموجه در ایران در بخش پولی است و در بالاترین سطح هم دو متغیر هستند که این پدیده فاجعه ساز را توضیح می دهند. این دو متغیر یکی، اصرار غیر متعارف حکومت گران به شوک درمانی است که یک سال شوک نرخ ارز و یک سال شوک حامل های انرژی را وارد می کند و از همین زاویه هم باید از همین امروز هشدار داد که دوباره بساطی تحت عنوان نیاز به شوک جدید برای قیمت حامل های انرژی پهن نشود. چون آثار فاجعه شوک نرخ ارز امسال برملا شده و احتمالاً در سال آینده به سراغ نرخ ارز نمی روند، اما این خطر در کمین اقتصاد و جامعه ماست که دوباره همان گروه های قدرت و ثروت ناعادلانه در راستای حداکثر سازی منافع پرفساد خودشان و علیه تمامیت ارضی و امنیت ملی ایران، دوباره به سمت شوک به قیمت های حامل های انرژی وارد کردن، حرکت کنند. بسیار فاجعه آمیز است که ضد عادلانه ترین کارها را با عنوان اینکه می خواهیم عدالت برقرار کنیم، انجام می دهند و این سناریوی تلخ به ویژه در مورد بنزین مکرر اجرا شده است.

لینک متن کامل

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
گزارش بازار معاملات مسکن شهر تهران در آذر ماه ۱۴۰۱

🔹 قیمت مسکن نسبت به ماه مشابه سال قبل ۴۷.۵ درصد افزایش یافت و به طور متوسط به ۴۸ میلیون تومان در هر متر رسید.

لینک متن کامل
#مسکن

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
موسی غنی‌نژاد: بن‌بست سیاستگذاری اقتصادی

🔻 مدعیان مجلس هفتم که در میان آنها برخی از «اقتصاددان‌های» اصولگرا هم حضور داشتند، راه عاقلانه و علمی برای اصلاح قیمت سوخت را بستند و هیچ‌گاه پاسخگوی فجایع بعدی ناشی از تصمیم نابخردانه خود که مدعی بودند مانع تورم خواهد شد، نشدند.

🔻 تورم نه‌تنها کاهش پیدا نکرد، بلکه در سال‌های بعد با شدت بیشتری تداوم یافت؛ اما هیچ‌کدام از این به اصطلاح اقتصاددانان حاضر به اعتراف به اشتباه خود و عذرخواهی از مردم نشدند و با اعتماد‌به‌نفسی بیمارگونه به مبارزه دُن‌کیشوت‌وار خود با یافته‌های علم اقتصاد ادامه دادند. متاسفانه با گذر زمان، مسوولیت‌های کلیدی اقتصادی به نمایندگان این تفکر ضد علمی واگذار شد که اوج آن همین دولت سیزدهم است. زمان آزمون و خطا با نظریه‌های من‌درآوردی «بومی» گذشته و ملت ایران به اندازه کافی تاوان تئوری‌بافی‌های مدعیان علم‌ستیز را داده است. زمان آن فرا رسیده که کارها به کاردانان سپرده شود نه به آنها که برای خوشامد مقام‌ها و رده‌های بالادست خود عکس مار می‌کشند. چه می‌توان گفت درباره این همه دانش‌آموخته برجسته اقتصادی که به حاشیه رانده شده‌اند و به حال نزار اقتصادی اکثریت مردم که محصول بی‌تدبیری و علم‌ستیزی برخی مسوولان است، خون گریه می‌کنند.

لینک متن کامل


دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
📽 انتقاد تند نماینده مجلس از دخالت در امور مجلس: اگر ما سرکاریم بگویید!

الیاس‌نادران، نماینده تهران با اعتراض به دخالت «شورای عالی هماهنگی اقتصادی سران قوا» در کار مجلس: شما که مجلس را ضایع کردید. شما که مجلس را بی‌خاصیت کردید. شما که مجلس را با تصمیم‌هایی که می‌گیرید از کارآمدی و کارایی انداخته‌اید. اگر ما سر کاریم به ما بگویید!

daraian.com
@daraian
🔻 دنبال بقا هستیم نه توسعه

محمد قاسمی

🔹در حال حاضر توسعه کشور عملاً نسبت به امنیت و بقا تبدیل به موضوعی فرعی شده است. زمانی که تبدیل به یک موضوع فرعی می‌شود، باعث می‌شود که نظام سیاسی و اداری به دنبال برنامه توسعه نباشند. بار مسائل روزمره هم زیاد است. حجم طرح‌های عمرانی نیمه‌تمام، حجم تعهدات دولت نسبت به گروه‌ها و اقشار که به هر حال احساس رضایت نمی‌کنند. معلمان، بازنشستگان و... حجم منابعی که لازم است برای اصلاح نظام بانکی، حجم منابعی که لازم است برای اصلاح منابع آب و خاک، حجم منابعی که لازم است برای حفظ سطح تولید فعلی نفت و گاز و برق. اینقدر از این مسائل وجود دارد که شاید بتوان اسمش را گذاشت مصائب؛ یعنی دیگر از جنبه مسئله عبور کرده است. ‌

🔹 یک مثال بزنم. مرتباً از اتاق بازرگانی خواسته می‌شود که بگویید مشکل تولید چیست. هنگامی که به نمایندگان محترم مجلس گفته می‌شود که بر مبنای پایش‌های مختلف، مشکل تولیدکنندگان عدم ثبات اقتصادی است که خود را در نوسانات عجیب قیمت ارز و قیمت مواد اولیه و تورم نشان می‌دهد، مشکل در نوع ورود دولت در بازارهای مختلف از طریق قیمت‌گذاری است، مشکل در نوع رفتار نهادهای حاکمیتی در عدم محترم شمردن حقوق مالکیت است، مشکل در رقابت غیرمنصفانه برخی نهادهای حاکمیتی با بخش خصوصی مثلاً در عرصه فعالیت‌های پیمانکاری است، مشکل در عدم ارتباطات بانکی و تجارت بین‌المللی است و از این قبیل؛ می‌گویند اینها را رها کنید بگویید کدام ماده درباره شهرک‌های صنعتی را اصلاح کنیم، یا به چه طریق بانک‌ها را وادار کنیم که وام ارزان‌قیمت بدهند. اصولاً تصور ساده‌اندیشانه آن است که می‌توان اقتصاد خوب و قدرتمند داشت بدون آنکه نظام سیاسی خوب، نظام حقوقی خوب و نظام اداری خوب و روابط بین‌الملل خوب و متعادلی داشته باشیم!

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
📢 سوال عباس آخوندی از احمد توکلی: چگونه از شورای انقلاب فرهنگی که وجودش خلاف قانون اساسی است انتظار تحقق عدالت دارید؟

نامه عباس آخوندی به احمد توکلی

چگونه شما از نهادی که اساسا وجودش خلاف قانون اساسی است انتظار مصوباتی در راستای تحقق عدالت، توسعه و انطباق با قانون اساسی دارید؟ جایگاه شورای انقلاب فرهنگی که اکنون در نهادی در ظرفیت قانونگذار و مجری در صحنه نظام حکمروایی کشور نقش‌آفرینی می‌کند در کجای قانون اساسی است؟

پرسش من از شما این است که چگونه از نهادی که به‌زعم شما هیچ‌گونه پاسخگویی عمومی ندارد و فعال مایشاء است انتظار نقشی توسعه‌گرا در نظام حکمروایی ملی دارید؟

به عنوان یک معلم دانشگاه به شما پیشنهاد می‌کنم با توجه به عنوانی که برای خود «رییس هیات‌مدیره دیده‌بان شفافیت و عدالت» انتخاب کرده‌اید و عضویتی که در مجمع تشخیص مصلحت نظام دارید، مطابق نظر مرحوم امام رضوان‌الله علیه سیاست بازگشت به قانون اساسی را پیشه کنید و پیشنهاد انحلال این شورا را بدهید. این به صواب نزدیک‌تر است./ اعتماد

لینک متن کامل
#حاکمیت_قانون

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
متن کامل لایحه بودجه ۱۴۰۲ + فایل پیوست

لینک متن کامل
#بودجه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
محسن رنانی: اذان به‌وقت دروغ

🔻 اکنون از دانشجویان پوزش می‌خواهم و اعتراف می‌کنم که فهم عینی و مبتنی بر عقلِ‌سلیم آنان از فهم تحلیلی و آکادمیک من عمیق‌تر و دقیق‌تر بوده است. راستش در آن جلسات من از عمق روشن‌بینی و دقت نظر و جسارت دانشجویان حیرت کردم و به همکارانم گزارش دادم که مشکل از ماست، ما باید برویم و خودمان را با فهم این نسل هماهنگ کنیم نه برعکس. این باید درسی شده باشد برای امثال من که در نوبتی دیگر که حضرات در تنگنای خیزشی دیگر قرار خواهند گرفت و از جامعه درخواست گفت‌وگو خواهند کرد، خوش‌خیالانی چون من طرف جامعه را رها نکنند و دم از گفت‌وگو نزنند، با این گمان که در این ساختار، عقلانیتی هست و با آن می‌توان گفت‌وگو کرد یا به آن اعتماد کرد.


🔻 اکنون به حاکمان می‌گویم، حواستان هست که از اعتراضات ۹۶ و ۹۸ تاکنون نتوانسته‌اید هیچ تحول مثبتی در کشور ایجاد کنید و هیچ افقی بگشایید و هیچ امیدی بیافرینید؟ از آن زمان تاکنون هیچ بحرانی حل نشده بلکه تعداد و شدت آنها بیشتر شده است. تازه در این چند سال بیشتر نقاط قوت و فرصت‌های خویش را هم، در داخل و خارج ضایع کرده‌‌اید. پس چرا فکر می‌کنید حالا که دوباره بر اوضاع مسلط شده‌اید کار تمام است و حکومت‌تان بردوام؟ چاههای نفت‌تان پر شده؟ درآمدتان بیشتر شده؟‌ مشروعیت دینی‌تان بالاتر رفته؟ جمعیت دلبسته‌تان انبوه‌تر شده؟ سرمایه‌ اجتماعی‌تان بهبود یافته؟ فرصت‌های‌تان در داخل و خارج فراوان‌‌تر شده؟ تحریم‌ها کاهش یافته؟ مقاماتتان جوان‌تر و کارآمدتر شده اند؟ نخبگان مهاجرت کرده‌تان بازگشته‌اند؟ فرار سرمایه کاهش یافته است؟ نکند گمان کنید چین یا روسیه کاری برای شما خواهند کرد؟ چین در بازی جهانی جدید، شما را به عربستان ترجیح نخواهد داد و روسیه در باتلاق اوکراین شما را از یاد خواهد برد. شما «اگر بتوانید»، نهایتاً و فقط با کمک و حمایت همین مردم باید بحران‌های کشور را حل کنید و به حکمرانی خود ادامه دهید.

لینک متن کامل
#توسعه

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
🔻سرنوشت بودجه ۱۴۰۲ در دست نمایندگانی با رشته‌های الهیات، فقه و سطح سه حوزه / از ۴۵ عضو کمیسیون تلفیق، فقط ۴ نفر اقتصاد خوانده‌اند

اقتصاد کشور بر روی ریل بودجه می‌گذرد، اما با وجود اهمیت و تاثیر چشمگیری که بر اقتصاد و معیشت مردم دارد، نمایندگانی با تحصیلات و گرایش‌های غیر مرتبط را در خود جای داده است.

چنان که از ۴۵ عضو این کمیسیون تنها چهار نفر اقتصاد خوانده‌اند و از اعضای هیئت رئیسه هم تنها رئیس کمیسیون دانش‌آموخته اقتصاد است./انتخاب
#بودجه

@daraian
daraian.com
فرشاد مومنی: می‌خواهند ارز جهانگیری را با 100 پله بی آبرویی بیشتر به عنوان ارز مخبر جا بیندازند

صندوق بین‌المللی پول گزارشی از میزان مسئولیت‌شناسی حکومت‌های جهان در خصوص تعهدات خود ارائه کرد که فقط 5 کشور در دنیا هستند که وضع بدتری از ایران دارند. یعنی شوک درمانی لاشخورها را چاق کرده و مردم و تولیدکنندگان را به فلاکت کشانده است و ایران را به یکی از بی‌مسئولیت‌ترین کشورها تبدیل کرده است. در اقتصاد سیاسی توسعه به این پدیده تسخیرشدگی و حاکمیت‌زدایی از حکومت گفته می شود. حاکمیت دولت در بازار پول، در بازار سرمایه، در بازار کار و بازار ارز زایل شده و بیشتر اراده لاشخورها در این بازارها حاکم شده است. آنها که حکومت را به یک بازنگری بنیادی در این رابطه دعوت می کنند، دلسوز هستند. وقتی گزارش‌های رسمی می‌گوید 58 درصد شاغلین کشور در بخش غیررسمی فعال هستند، یعنی قاعده‌گذاری‌های دولت در آن بخش کارکرد نخواهد داشت. اگرچه گفته می‌شود رقم واقعی این شاخص 75 تا 85 درصد است. مگر ما نمی‌گوییم انسان‌ها عامل توسعه و انسان‌های مولد برجسته‌ترین آنها در جریان توسعه هستند؟ چرا باید حکومت به دست خود در این بازار حاکمیت‌زدایی کند؟


لینک متن کامل
#ارز

دارایان: داشته‌های اقتصاد ایران
@daraian
2024/09/26 23:19:26
Back to Top
HTML Embed Code: