Telegram Web Link
به کودکتان هرگز نگویید چیزیت نشده.
وقتی فرزندتان به خود آسیب میرساند بلافاصله می گویید " چیزی نیست ". شنیدن این جمله از طرف شما برای کودک اصلا خوشایند نیست. درست مانند این است که شکایت هایش را به گوشی ناشنوا می گوید ! وقتی کودکی به خاطر آسیب رساندن به خودش گریه می کند، استفاده از چیزی نیست بی احساس ترین چیزی است که می توانید بگویید.
به جای استفاده از این جمله به او بگویید که می فهمید.
برای مثال زمین خوردن چقدر درد دارد و می خواهید به او کمک کنید تا دردش زودتر کم شود. این کارتان باعث می شود کودک خیلی زود احساس تسکین کند و آن آسیب را فراموش کند.

👶 @childrentherapy
با دنبال کردن این پیج حال خودتونو خوب کنید😍😍👇👇👇

https://instagram.com/hasanalishah_?igshid=YmMyMTA2M2Y=
👆👆👆
این فرصت رو از دست ندید و همین حالا عضوشوید👌👌
از رفتار فرزندت شغلشو پیش بینی کن


آیا بچه تون یه کودک اجتماعی است که دیگران را به تغییر رفتار شون تشویق می کنه؟ این کودکان بیشتر از دیگران به دیگران و احساسات شان اهمیت می‌دهند.
آنها مشاغلی مانند مشاوره، تدریس و روانشناسی را انتخاب می کنند.
بچه تون نمی تونه اروم بگیره؟ دوست داره همه کار ها رو با عجله انجام بده.
از هر کاری که حرکتیه خوشش میاد.
اینجور بچه ها شغل هایی مثل ورزش حرفه‌ای،فوتبالیست،مربی ورزش یا شغل های پر تحرک استعداد دارند.
فرزندتون همیشه تو رویا هست و توی دنیای خودش سیر می کنه؟ این دسته از کودکان معمولا از نقش بازی کردن لذت می برند وقت آزاد شان رو با عروسک بازی می‌کنن یا نمایش میدن. ذهنشون پر از ایده های مختلف است.
این بچه ها در شغل های نویسندگی،هنرپیشگی،فیلمسازی،طراحی لباس و طراحی داخلی موفق ترند.
آیا فرزندتان کارهایش را با نظم و محافظه کارانه پیش می برد؟
وظیفه شناس انعطاف ناپذیر و پیگیره ؟
این افراد معمولا مایل به انتخاب مشاغل اداری هستند.
آیا بچه تون پر حرف، زیاده طلب، سلطه جو، برونگرا،ماجراجو و با انرژی هست؟
و به کسب مقام و قدرت علاقه داره؟
این افراد بیشتر به مشاغل سیاسی و اقتصادی می پردازند و ایفای نقش های مدیریت و فرماندهی را دوست دارند‌.
بچه تون بی وقفه حرف میزنه؟ بچه شما توانایی صحبت کردن زیادی داره و داستان ها و موضوعات مختلف را به طرز عجیبی بهم ربط می دهد و تند حرف می زند. اگه می تونه با زبان چربش شما رو متقاعد کنه.....
این بچه ها در شغل وکالت و روزنامه‌نگاری موفق ترند.
آیا بچه تون همه چیو دستکاری می کنه به شدت دوست داره کشف کنه که اشیا مختلف چطور کار می کنند؟
عاشق بازی با بلوک های خانه سازیه ولی فعالیت های ذهنی اجتماعی و هنری رو دوست نداره.
این بچه ها در شغل های مهندسی معماری و مکانیکی استعداد دارند.


👶 @childrentherapy
کلمات بار حسی سنگینی با خود دارند.
به جای اینکه بگویید دستهات کثیف شده،
بگید دستهات غذایی، رنگی یا خاکی شده.
به جای اینکه بگید همه جا رو نجس کردی، بگید این کار فقط مخصوص سرویس بهداشتیه.
به جای اینکه بگید بده من بلد نیستی بگید بیا یادت بدم.
یادتون باشه، همه ما افکار منفی و سرزنشگر و طعنه آمیزمون در کودکی، در ما نهادینه شده.
با این تمرین به خودمون هم کمک میکنیم در لحظه زندگی کنیم که باعث سلامت روانی ما هم میشه.

👶 @childrentherapy
ما همواره کوله باری از آسیب رو حمل میکنیم.
آسیبهایی که والدین ما، ناخواسته به ما زدند و اثر و زخمی تو وجودمون حک شده.
آسیبی که منبع اون ناآگاهی و جهل بوده
اونها هم به واسطه جهل و ناآگاهی والدینشون آسیب دیدند و این چرخه معیوب همچنان ادامه داره،چرخه ای به نام زخم خوردگان که زخم می زنند!

چند باور غلط که به واسط والدین بر ما تحمیل شده و آسیب زده :

۱. به فرزندت سخت بگیر تا برای بیرحمی های دنیا آماده بشه
کودکی که نیازهای دیده نشده داره یا محبت کافی دریافت نکرده، به تنهایی آمادگی و توانایی لازم برای مواجهه با سختی ها و رنج های دنیا رو نداره بلکه خودش با زخم هاش تبدیل به یکی از بی رحمی های دنیا میشه!

۲. کودکت رو تنبیه کن تا از کار بدش درس بگیره. همدلی، در آغوش گرفتن، درک علت رفتار بد کودک و ارائه محبت، دقیقا همون زمانی که بچه ها کار بدی انجام میدن، احتمال تکرار اون رفتار اشتباه رو کاهش میده، گاهی پیامد برای بچه ها لازمه اما همون پیامد باید اصولی و همدلانه باشه.

👶 @childrentherapy
📙گروه خرید وفروش کتابهای دست دوم
📗گروه درخواست پی دی اف

@booknoteland
@ravan_bookgroup
گاهی والدین به دلایل منطقی یا غیرمنطقی بین فرزندان شان تبعیض قائل می شوند.
اعمال تبعیض بین فرزندان موجب کاهش اعتماد به نفس، منزوی شدن و کینه ورزی در آنها می شود
بسیاری از ناهنجاری های دوران کودکی، نوجوانی و به خصوص جوانی، ریشه در تبعیض والدین نسبت به فرزندان شان دارد.

حسادت به خواهر یا برادر وجه ديگر خشم است كه بر اثر كمبود عشق از طرف والدين بوجود می آید زمانی که به كودك اجازه داده نمي شود از احساسش نسبت به فرزندان دیگرِ خانواده صحبت کند حسادت به رفتار پرخاشگرانه تبدیل می شود و کودک خشمش را متوجه خواهر و برادرش می کند

حسادت اشاره به اين موضوع دارد كه كودك احساس می كند سهمش را دريافت نكرده است و نفر آخر است.
👶 @childrentherapy
کمبود عزت نفس به عنوان شالوده تمام آسیب های دوران نوجوانی است!


⚛️زمانی که والدین در ارتباط خود با فرزندانشان از سرزنش کردن، انتقاد کردن، رفتار های تند و طرد کننده، عدم تایید آنها، تنبیه کردن، عصبانیت ها ، محبت نکردن، صمیمی نبودن با فرزندان و ... می تواند عزت نفس کودکان را کاهش دهد و این کاهش عزت نفس در دوران نوجوانی و بلوغ که دوران بسیار بحرانی می باشد بسیار تاثیر گذار خواهد بود.


⚛️فرد با تغییرات اساسی جسمی ، جنسی، روانی ، شناختی و ... رو به رو است. وقتی دوران کودکی مناسبی نداشته باشد در گذشتن این دوره بحرانی با مشکلاتی رو به رو خواهد شد. دوران نوجوانی دوره ای حساس می باشد زیرا که فرد در آن ترجیح می دهد که با همسالان خود در ارتباط باشد و ارتباط او با والدینش کمتر خواهد شد و به عبارتی در تلاش برای مستقل شدن می باشد.

⚛️در صورتی که نوجوان با والدین خود از گذشته رابطه مناسبی نداشته باشد در این دوران بسیار خطر ناک خواهد بود و احتمال این که به سمت دوستان ناباب ، استفاده از سیگار و مواد مخدر ، روابط جنسی خطر ناک و .... گرایش پیدا خواهند کرد. 

 
⚛️عزت نفس به عنوان مقیاسی از حس ارزشمندی می باشد و زمانی ایجاد خواهد شد که نوجوان از سوی والدین ، همسالان ، معلمین و ... مورد تایید و احترام قرار گیرد. اگر  از همان دوران کودکی تایید و احترام در خانواده باشد فرد در دوران نوجوانی می تواند  عزت نفس مناسب را داشته باشد.

⚛️دختران نوجوان نسبت به پسران نوجوان در حفظ عزت نفس مشکلات بیشتری دارند و والدین باید به آن توجه کنند. اگر به این سنین توجه نکنیم خواهیم دید که آن ها برای داشتن اندام ایده آل، چهره زیبا پیوسته با خود درگیر هستند.

زمانی که به عزت نفس توجه نشود و والدین کمبود آن را جدی نگیرند و به دنبال جبران آن نباشند احتمال این که نوجوان به آسیب های روانی دچار شود بسیار زیاد خواهد بود.
👶 @childrentherapy
اگر دائما در حال ايراد گرفتن از کودک باشيد و قضاوت منفی نسبت به او داشته باشيد

🔶فرزند شما در آينده نسبت به کوچک‌ترین قضاوت یا حتی نظر شما یا ديگران واکنش نشان خواهد داد و ممکن است به مرور شخصیتی کمال‌گرا و حساس پیدا کند.

🔶و همیشه با احساس عذاب وجدان همراه باشد یا از طرفی دیگر به مرور منزوی شده و از کوچک‌ترین فعالیت یا تلاشی واهمه داشته باشد.

✔️کودک باید فضا و امکانات کافی برای بازی و ابتکار عمل برخوردار باشد حتی اگر اشتباه ‌کند و نباید با توصیه و راهنمایی‌های بی‌پایان کودک را از کار انداخت.

👶 @childrentherapy
جملات تأثیرگذار در تربیت کودک :

خودت تصمیم بگیر :

👌🏻این گونه به کودک می آموزیم که مسئولیت عمل خودش را برعهده دارد و هر تصمیمی که بگیرد باید منتظر عواقب بد یا خوبش باشد.

دوستت دارم ولی این کار تو را نمی پسندم :

👌🏻کار [درست] و [نادرست] را به صورت واضح برای کودک مشخص کنید یعنی به او بیاموزید ما کار [درست] و کار [نادرست] داریم، نه بچه خوب و بچه بد.

از تو می خواهم مساله را حل کنی :

👌🏻اگر کودک رفتاری دارد که باعث رنجش شما می شود، به او بگویید که دچار مشکل شده اید و از او بخواهید در حل مشکل به شما کمک کند.

احساس تو را درک می کنم :

👌🏻وقتی کودک عصبانی است جملاتی را به کار می برد تا دیگران را متوجه احساس خود کند. مثلا ً می گوید: “از تو متنفرم” یا “خیلی بدی” این تنها جملاتی است که همه ذهن او را پر کرده. شما می توانید به او کمک کنید تا جمله مناسب را به کار گیرد.

👶 @childrentherapy
اگر ما بتوانیم کودکان خود و نسل آینده را با محبت بدون قید و شرط و با انضباطی محکم و یکنواخت و بدون تنبیه بزرگ کنیم،
این کودکان هرگز از زندگی یا مرگ نخواهند ترسید ...

📕 #ماندن_در_وضعیت_آخر
✍🏻 #تامس_هریس

👶 @childrentherapy
اگر به فرزندتان نه مي گوييد و او گريه ميكند قرار نيست توجه ويژه ای به او بدهيد. به ياد داشته باشيد توجه به كار كودك، آن را تقويت مي كند و بدترين رفتار اين است به خاطر گريه كودك، كوتاه بياييد.

همينجاست كه گفته مي شود فلاني به بچه هاش توجه و آزادي و محبت داده اما بچه اش لوس شده، توجه و محبت و احترام، كودك را لوس نمي كند، اما تقويت رفتار منفي كودك، باعث لوس شدنش خواهد شد و كودك ياد مي گيرد آنقدر گريه كند، خودش را زمين بياندازد، گاز بگيرد، سرش را به زمين بكوبد تا به هدفش برسد.

اگر فرزندتان چنين كاري مي كنند تا زماني كه آسيبي ندارد كاملا به رفتارش بي توجهي كنيد. نه نصيحت نه بغل كردن نه داد زدن نه كوتاه آمدن، كمك نخواهد كرد، بلكه به او مي آموزد قدرت دست اوست.

تا دو سالگي نيازهاي فرزندتان بايد در كوتاه ترين زمان ممكن انجام شود. اگر "نه" ميگويد قرار نيست كوتاه بياييد.

از دو سالگي به كودك صبر آموخته ميشود. اگر فرزندتان گريه كردن براي رسيدن به خواسته هايش را آموخته بهترين روش بي اعتنايي به رفتار اوست.

اگر فرزندتان جملات شما رو ميفهمد به او بگوييد ميدونم ناراحتي اما وقتي گريه مي كني نميفهمم چي ميگي گريه هات كه تموم شد حرف مي زنيم. رمز موفقيت اينجاست كه كوتاه نياييد.

يادتان باشد زماني كه خسته شديد، كلافه شديد، دلتان سوخت و كوتاه امديد؛ چه داد بزنيد، چه تنبيه كنيد، چه او را به خواسته اش برسانيد تنها رفتار اشتباه او را تقويت كرده ايد.

👶 @childrentherapy
آدم‌ها می‌توانند قوی‌ترین سم را در وجودشان تولید کنند، وقتی خودشان را سرزنش می‌کنند. انگار آدمی در این لحظه‌ها تبری برداشته باشد تا تنه‌ استوار هستی‌اش را عمیقاً خراش بدهد و آن حس سرخوردگی بعد از سرزنش‌های مداوم که با مونولوگ‌های درونی بی‌پایان شدیدتر می‌شود، بدترین چیزی است که آدم در رابطه با خودش تجربه می‌کند. من برای کم کردن آن حس تخریب‌کننده‌ بود که تصمیم گرفتم امسال دیگر خودم را سرزنش نکنم. چون آدم در این دنیا تنهاست و جز خودش هیچکس همیشه و همه‌ جا کنارش نیست تا غمخوارش باشد؛ پس چطور می‌تواند اینقدر در ارتباط با خودش، خشونت به خرج بدهد. وقتی به تنهایی خودمان و غریبگیمان در جمع و جهان فکر ‌کنیم، حتماً برایمان سخت می‌شود که خودمان را آزار بدهیم با تحقیر و سرزنش و خودخوری. موقع اشتباه کردن به‌جای سرزنش به این فکر می‌کنم که چطور اثرات اشتباهم را کم‌ رنگ و راههای جبران را پیدا کنم. مراقب خود بودن، که قسمتی از وظیفه دشوار انسان بودن است باشیم.

👶 @childrentherapy
هرگز این جملات را به کودکی که ترس‌ از‌ مدرسه دارد نگویید :

◾️اگر گریه کنی و توی مدرسه نمونی دیگه دوستت ندارم .
◽️اگر گریه کنی دیگه مامانت (یا بابات) نیستم!
◾️ببین اون بچه ها چقدر راحتند، ببین گریه نمی کنند!
◽️مثل بچه کوچولوها رفتار می کنی!
◾️ببین ما چقدر کار می کنیم و زحمت می کشیم تا تو مدرسه بری ولی تو چطور رفتار می کنی !
◽️اگه مدرسه نری همه بهت می گن تنبل!
◾️اگه مدرسه نری بی سواد می مونی باید بری دنبال فلان شغل!
◽️اگه گریه کنی به همه می گم آبروت بره!
◾️اگه گریه کنی به معلم ( مدیر ، ناظم و...)می گم تنبیهت کنند!
◽️تو مامان و بابا رو دوست نداری وگرنه این طور گریه نمی کردی!
◾️اگه گریه کنی خانوم معلم دوستت نداره اون فقط بچه های خوب رو دوست داره!
◽️تو با این کارات بچه بدی هستی !
◾️همه دارند بهت می خندن!
◽️همه دارند مسخره ات می کنند !

👶 @childrentherapy
هیچ وقت مدرسه را به عنوان تنبیه برای بچه ها قرار ندهید.

گاهی برخی از والدین وقتی جمعه است میگویند : "کی شنبه میشه بری مدرسه از دستت راحت شیم"!
یا می گویند چقدر اذیت می کنی بگذار در دفترت بنویسم خانم معلمت امروز رفتی دعوات کنه.
با این رفتار، مدرسه را به عنوان یک زندان برای بچه ها تداعی می‌کنید که میتواند موجب ضعف درسی و افسردگی در کودکان شود.

👶 @childrentherapy
🔰آیا والدین باید در انجام #تكالیف مدرسه به فرزند خود كمك كنند؟

اگر كودك به تنهایی از عهده انجام تكالیف خود برمیآید، خیر، فقط از دور نظارت کنید. درغیراین صورت نیاز به مداخله است اما والدین نباید فراموش كنند كه با آرامش و رغبت به كودك خود كمك كنند و اگر قرار باشد عصبانی شوند بهتر است اصلا هیچ كمكی نكنند چون مشکل تشدید خواهدشد❗️

اگر خود والدین، مضطرب و نگران درس کودکان باشند، کودکان از تکالیف منزجر میشوند. فرصت دهید تا فرزندتان خود شروع کند و از شما کمک بخواهد. مدام تذکر ندهید «بیا درس بخوان»
گاهی لازم است اجازه دهید با عواقب کارش مواجه شود، اشکالی ندارد که بدون انجام تکالیف به مدرسه برود و معلم از او بخواهد

برنامه ریزی کردن را آموزش دهید. از فرزند خود بخواهید که فهرستی از فعالیتهای خود٬ اعم از درسی و غیر درسی تهیه کند و سپس به او کمک کنید تا مدت زمانی را که در اختیار دارد٬ برای انجام آن فعالیتها تقسیم کند.

دانش آموزان ابتدایی، گستره توجه کوتاهی دارندپس بهتر است که زمان انجام تکالیف دانش ۶ تا ۹ ساله بیشتر از نیم ساعت نباشد و زنگ تفریح های جالبی بین زمان انجام تکالیف داشته باشد. برنامه ریزی نباید صرفا درسی باشد، همه فعالیتهای مورد علاقه اش را بگنجانید

خودتان الگوی مناسبی برای او باشید و با برنامه ریزی در امور منزل به صورت غیر مستقیم برنامه ریزی را به او آموزش دهید  

شروع انجام تکالیف یا تمرین درس ها بلافاصله پس از مراجعت دانش آموز از دبستان نباشد بلکه زمانی باشد که او استراحت کافی کرده باشد .

برنامه دانش آموز طوری تنظیم شود که در خانه بیش از 2 ساعت مشغول انجام تکالیف درسی نباشد

اوقاتی که بانظم، برنامه را اجرا می کند اورا تشویق کنید تا این رفتار در او پایدار شود و در آینده نیز از آن استفاده کند . 

تاحد امکان تلویزیون را خاموش كنید. قانونی وضع كنید كه برطبق آن بچه ها تلویزیون تماشا کنند و بقیه زمانها تلویزیون باید خاموش شود.

مکانی را برای درس خواندن و انجام تكالیف مدرسه درنظر بگیرید. تمام وسایل لازم در اختیار كودك قرار دهید و لوازم غیرضروری را از آنجا خارج كنید. كارآیی اتاق مهم تر از زیبایی آن است.

نظم نقش مهمی در موفقیت دارد. سعی کنیدتاحدامکان، فضای خانه منظم و پیش بینی پذیر باشد.

بعد از شروع بکار فرزندتان، خودتان در کنارش قرار بگیرید البته مشغول به کار خود باشید -مثل دوخت و دوز یا مطالعه- و به محض نیاز، به او کمک کنید. مستقیما سرتان روی دفترو کتاب او نباشد.

او باید بتواند به زودی تکالیفش را به تنهایی انجام دهد، برای ایجاد احساس مسولیت، آرام آرام کنار بکشید. اگر شما همیشه نگران و مسوؤل انجام تکالیف فرزندتان باشید، خیالش راحت میشود و نگرانی احساس نمی‌کند علاوه بر اینکه ناخواسته لذت درس خواندن را از او سلب کرده اید.

👶 @childrentherapy
هرگز کودکتون را با جمله‌ «برسیم خونه حسابتو می‌رسم»، تهدید نکنید!

🔸خونه باید برای فرزندتون محل امنیت و آرامش باشه نه جایی برای تسویه حساب‌های شخصی!

🔸تهدید شما به مرور خونه رو برای کودک ناامن می‌کنه.

👶 @childrentherapy
2024/10/01 15:42:01
Back to Top
HTML Embed Code: