Telegram Web Link
داد و فرياد فرزند يعني
به من توجه نمي كني

نداشتن حرف شنوي فرزند يعني
درخواستهايت زياد است

پرخاشگري فرزند يعني
نسبت به من، خشن و سخت گيري

كم حرفي فرزند يعني
زماني براي صحبت كردن با او نميگذاريد


به دنبال دلیل رفتارهای کودکتان باشید.

👶 @childrentherapy
خواهش کودکان از پدر

بابا جونم ....
میدونی اگه هر روز فقط یک ساعت با من بازی کنی, من احساس ارزشمند بودن میکنم, اعتماد به نفسم میره بالا و میتونم توی سن بلوغ که سوالای زیادی برام پیش میاد از شما بپرسم...
اگر با من بازی نکنی و دستت رو برای ارتباط داشتن با من دراز نکنی من هم وقتی بزرگتر بشم. همش ازت خجالت میکشم, میترسم و دور میشم...
اون وقت نیای به مامان بگی تقصر توئه که بچمون با من دوست نیست و حرف نمیزنه....
بهترین دوستم, بابا جونم.... من الان به دوست نیاز دارم تا بتونم وقتی بزرگتر شدم روی دوستت حساب کنم..
من که تفاوت کفش مارک و غیر مارک رو نمیفهمم, ولی تفاوت بابای مهربون و با حوصله رو با بابای بداخلاق و بی حوصله رو خیلی خوب حالیم میشه.... بعد نگی کسی به ما نگفت!

👶 @childrentherapy
هفت رفتاری که  فرزندت را با آن فلج میکنی...

📌۱: دستش نباشید.

↔️از همون بچگی عادتش بدید که چیزی رو دستش ندید و‌ روی میز یا جای دیگه ای بزارید تا خودش بیاد برداره اگر نمیاد نزدیکش بذارید تا اینجوری مسئولیت‌پذیر بشه.

📌۲: زبانش نباشید.

↔️به جاش سلام نکنید،خداحافظی نکنید، شعر نخونید و اجبارش نکنید که این کار رو انجام بده و اگه دوست نداشت انجام بده سرزنشش نکنید.

📌۳: حامی افراطی نباشید.

↔️درسته که بعضی مواقع باید از کودکان حمایت کنیم ولی اگه همیشه و همه جا بخواهیم این کار رو بکنیم خیلی اشتباهه؛ برای این که یاد بگیره از حقش دفاع کنه با بازی و نمایش بهش یاد بدید.

📌۴: بلندش نکنید.

↔️وقتی زمین میخوره یا یه آسیب خیلی کوچیک می بینه فوراً بلندش نکنید و بذارید خودش تلاش کنه و از جا بلند شه ولی باهاش همدردی و همدلی کنید.

📌۵: کنترلگر نباشید.

↔️اگه همه کار و رفتارهای کودک‌ مثل بازی کردن، تمیزی اتاقش را، رفت و آمدش را  بیشتر از حد کنترل کنید از خودش ناامید میشه.

📌۶: پاهایش نباشید.

↔️بچه بالای دوسال رو نباید مرتب حمل کنید و اینطرف و اونطرف ببرید بلکه باید به راه رفتن تشویقش کنید.

۷: 📌به جاش تصمیم نگیرید.

↔️در نیمی از تصمیم گیری ها اجازه بدید کودک انتخاب گر باشه مخصوصاً کودک بالای ۳ سال؛ مثلاً میتونی تو انتخاب غذا و رنگ لباس….

👶 @childrentherapy
شوخی در این ۵ مورد با بچه ها نه تنها بامزه نیست، بلکه نابود کننده است!

۱) هیچ کسی حق نداره در مورد وزن یه بچه باهاش شوخی کنه،  با این کار تصویر بدنی و عزت نفسش رو تحت تاثیر قرار ندید.

۲)دوستی با غیر همجنس
اگه بچه دوست صمیمی دختر/ پسر داره، جای مزه پروندن لفظای دوست دختر/ پسرته نیست با این کار حس شرم  رو‌ به بچه ها منتقل نکنید و دوستیاشون رو ازشون نگیرید.


۳)ویژگی های ظاهری بچه ها هرچی که باشه نباید باهاش شوخی بشه.

۴) خجالتی بودن بچه ها
خجالتی بودن نباید دستمایه خنده بشه، حرفهای شما بعدا به صدای درونی اونها تبدیل میشه.

۵) هیچ وقت بچه ها رو بخاطر اینکه باهوش هستند یا نیستند دست نندازید.

+نذارید سمت کمال گرایی و اضطراب پرت بشن

و در آخر بچه ها بقدری قلب پاکی دارند که شوخی ها و انتقادات شما رو واقعیتهایی در مورد خودشون میدونند و به جای ناراحتی از شما خودشون رو سرزنش می کنند.

👶 @childrentherapy
رشوه دادن به کودکان، آن هم وقتی باید وظیفه‌شان را انجام دهند، باعث می‌شود همیشه از شما توقع جایزه داشته باشند.

🟨تشویق کردن بچه‌ها برای خوب رفتار کردن، بهتر از دادن وعده جایزه است.

🟨مثلا بهتر است به جای به کار بردن جمله «اگر امروز که رفتیم خونه خاله، پسر خوبی باشی، برایت اسباب‌بازی می‌خرم» بگید «من بهت افتخار می‌کنم که هر وقت می‌ریم خونه خاله پسر مودبی هستی، تو با این کارت منو خوشحال می‌کنی" استفاده کنید.

👶 @childrentherapy
چگونه رفتار جراتمندانه را در فرزندان خود پرورش دهیم؟

ویژگی افراد جرأتمند :

◼️ به آسانی می توانند آنچه را در درونشان است صادقانه بیان و ابراز عقیده کنند بدون اینکه آسیب و لطمه ای به روابط آنان با دیگران وارد شود.

◼️بدون هر گونه رودربایستی و تهدید، از دیگران تقاضا می کنند تا رفتار نامطلوبشان را تغییر دهند.

◼️ درصورتی که دیگران از آنها تقاضا و درخواست غیر منطقی (از جمله مصرف سیگار، مواد مخدر و روانگردان، الکل، روابط سوء جنسی و…) داشته باشند، با قاطعیت و صراحت جواب رد می دهند و توان ((نه گفتن)) آنها بالاست. به عبارتی نگران ناراحت شدن افرادی که تقاضا یا پیشنهاد نامعقول دارند، نیستند.

در منزل به فرزندمان حق بدهیم.

یعنی میهمان به منزل ما آمده و فرزند میهمان می خواهد اسباب بازی فرزند ما را بردارد و فرزند ما اجازه نمی دهد و ما در حالی که لب هایمان را در برابر فرزندمان گاز می گیریم به سمتش رفته و می گوییم این چه کاریه می کنی؟ مگه نمی بینی میهمانه؟ آبروم رو بیشتر از این نبر.
یعنی خودمان داریم به او می گوییم که از حق خودش دفاع نکنه.

او را به اجتماع های مختلف ببرید.

بعضی از پدرها و مادرها کودک را بیست و چهار ساعته کنار خود نگه داشته اند و اجازه نمی دهند برای لحظاتی از آن ها جدا شده و با بچه های دیگر هم بازی شود.
فرزندتان را به پارک ببرید و اجازه بدهید که برود بین بچه ها و با آن ها بازی کنه و دوست پیدا کنه.
حتما گاهی هم دعوایش می شه.
اجازه بدهید که خودش مشکلش را حل کنه.
او را به جاهای مختلف ببرید و اجازه بدهید که در کنار هم سن و سال های خودش باشد.

او را تشویق کنید.

اگر زمانی فرزندتان توانست (هر چند کوچک) به درستی از حقش دفاع کند، او را تشویق کنید.
نکته مهم در تشویق این است که باید دقیق بگوییم که به چه دلیلی تشویق شده است.
این که بگوییم آفرین، فایده ای ندارد.
بلکه باید دقیق بگوییم که من به خاطر این رفتارت (دقیق بگوییم که چه رفتاری) خیلی خوشحال شدم.

👶 @childrentherapy
برای تقويت هوش هيجانی کودکان، به کودک اجازه دهيد احساسات منفی خود را بروز دهند.

🔷ترس، عصبانيت، نگرانی، تنفر و اندوه احساساتی کاملا طبيعی است و نبايد آنها را سرکوب کرد به آن ها اجازه دهيد پس از بروز احساس بد خود، آن را به يک احساس مثبت و مفيد تبديل کنند.

📍به طور مثال بگويند من عصبانی شدم اما حالا بهترم.

🔷کودکانی که می‌توانند به موقع احساسات منفی و مثبت خود را بروز دهند، اغلب مشکلات رفتاری کمتری دارند و قادر به همدلی بيشتری با ديگران هستند.

🔷از او بخواهيد احساسات خودش را نقاشی کند. به او بگوييد فکر می‌کنی وقتی عصبانی هستی چه شکلی می‌شوی؟!

👶 @childrentherapy
اگر کودکان می‌دانستند پس از اعتراف به خطای خود از مجازات و توبیخ مصون خواهند بود کمتر به دروغ‌گویی متوسل می‌شودند!!

در حقیقت توبیخ و تنبیه بزرگترهاست که می‌تواند کودکان را به دروغ‌گویی سوق دهد! بنابراین باید با کمال صداقت اعتراف کرد که در این مورد هم مربیان و والدین هستند که کودکان را وادار به دروغ‌گویی می‌کنند.

کودک به تدریج با تجربه‌های مختلف در این زمینه متوجه می‌شود که راست‌گویی اسباب زحمت می‌شود و دروغ‌گویی برعکس آن سودمند است در واقع کودک برای دفاع از خود به دروغ متوسل می‌شود.

👶 @childrentherapy
روانشناسی رفتار با کودک.pdf
1.8 MB
کتاب روانشناسی کودک

🔷🔶کلیات تربیت
🔷🔶اختلالات دوران کودکی
🔷🔶بازی
🔷🔶نکات کلیدی درتربیت کودکان

👶 @childrentherapy
تشویق کودک بایستی متناسب با سن و سطح توانایی‌های او باشد.

زمانی که به یک کودک کم سن گفته می‌شود: «می‌بینم که کفشاتو خودت پوشیدی»، این برای کودک تشویق تلقی می‌شود اما برای یک بچه نوجوان این حرف یک توهین پنداشته می‌شود.

تشویق کودک هم نباید به گونه‌ای باشد که شکست‌های گذشته را نیز به او یادآوری کند: «فکر نمی‌کردم تو ریاضی نمره خوبی بگیری ولی گرفتی!»

شور و شوق فراوان از طرف والدین می‌تواند مانعی برای کودک محسوب شود گاهی اوقات شور و شوق بیش از حد والدین فشار زیادی به کودک می‌آورد: «تو بالاخره یک دانشمند بزرگ می‌شوی».
👶 @childrentherapy
کودكان تحت تاثیر پدرانی هستند كه از نظر عاطفی حضور دارند، برای فرزندان خود ارزش قائل می‌شوند و در ناراحتی‌ها و نگرانی‌ها می‌توانند فرزندانشان را آرام کنند

اما در عوض پدرانی كه خشونت می‌وزند، عیب‌جو هستند، فرزند خود را تحقیر می‌كنند یا از نظر عاطفی سرد هستند می‌‌توانند به شدت به فرزند خود آسیب برسانند.

شواهد تحقیقاتی حاكی از آن است كه پدرهای علاقه‌مند به ویژه آنهایی كه از نظر عاطفی در دسترس هستند، در خوشبختی فرزندانشان نقش منحصر به فردی را ایفا می‌كنند.
👶 @childrentherapy
به عقیده کاگان، بچه‌های بسیار کم‌رو یا معاشرتی، نوعی فیزیولوژی را به ارث می‌برند که آنها را به سمت سبک خُلق و خوی خاصی سوق می‌دهد. با این حال، پژوهش توارث‌پذیری نشان می‌دهد که ژن‌ها فقط اندکی در کم‌رویی و معاشرتی بودن مشارکت دارند. تجربه نیز تاثیر قدرتمندی دارد.

روش‌های فرزندپروری بر احتمال اینکه بچه‌ای که از لحاظ هیجانی واکنش‌پذیر است کودکی ترسو شود تاثیر می‌گذارند. فرزندپروری صمیمانه و حمایت‌کننده، واکنش فیزیولوژیکی شدید نوباوگان و کودکان پیش‌دبستانی به رویدادهای جدید را کاهش می‌دهد، در حالی که فرزند‌پروری سرد و بدون محبت، اضطراب را افزایش می‌دهد.

و اگر والدین از نوباوگانی که رویدادهای جدید را دوست ندارند در برابر استرس‌های جزئی محافظت کنند، این باعث می‌شود که کودک به سختی بتواند بر میل به عقب‌نشینی چیره شود. والدینی که از بچه خود می‌خواهند به تجربیات تازه نزدیک شود به او در غلبه کردن بر ترس کمک می‌کنند.

در صورتی که کم‌رویی ادامه یابد به احتیاط‌کاری زیاد، عزت‌نفس پایین و تنهایی منجر می‌شود. در نوجوانی، کم‌رویی خطر اضطراب شدید مخصوصا فوبی اجتماعی را افزایش می‌دهد. فوبی اجتماعی ترس شدید از تحقیر شدن در موقعیت‌های اجتماعی است. برای اینکه کودکان کم‌رو مهارت‌های اجتماعی موثری را اکتساب کنند، فرزندپروری باید با خُلق و خوی آنها تنظیم شود.

لورا برک
از کتاب روانشناسی رشد
ترجمه یحیی سیدمحمدی

👶 @childrentherapy
2024/11/17 03:30:47
Back to Top
HTML Embed Code: