Telegram Web Link
#پرسش و پاسخ
👈کژ پیوندی ذهنی چیست؟
👈چگونه شکل می گیرد؟
👈چه پیامدهایی دارد؟
👈چگونه از آن اجتناب کنیم؟

با سپاس از جناب محمدرضا سلیمی
■سوال: زمانی که احساس بدی دارید یا برای شما اتفاق بدی می‌افتد، چه کسی را مقصر و مسئول آن می‌دانید؟

□ما انسان‌ها معمولاً قادر نیستیم منشا احساسات، رفتار و افکارمان را درست و دقیق مشخص کنیم. در واقع، بیش‌تر اوقات احساسات، رفتار و افکارمان را به منابع و عوامل نادرست و نامناسب پیوند می‌دهیم. به این پدیده «کژپیوندی ذهنی» می‌گویند.

●کژپیوندی ذهنی چیست؟ کژپیوندی ذهنی نوعی خطای شناختی است که در آن ما تمایل داریم احساسات، افکار و رفتارمان را به منابع و عوامل نامناسب و نادرست نسبت دهیم. برای مثال، اگر فردی منشا احساسات ناخوشایند و رفتار نادرست خود را به همسرش نسبت بدهد و او را مقصر بداند، در دام «خطای کژپیوندی ذهنی» افتاده است.

○برای فهم درست و دقیق کژپیوندی ذهنی، لازم است با اصطلاح «روان‌شناسی اِسناد» آشنا شویم. روان‌شناسی اِسناد به این سوال مهم و اساسی پاسخ می‌دهد: افراد چگونه علت و منشا رویدادها و رفتارها را تبیین و تفسیر می‌کنند؟

■طبق نظریه‌ی روان‌شناسی اِسناد ما تمایل داریم موفقیت‌هایمان را به عوامل درونی مانند هوش، تلاش و شخصیتمان ربط بدهیم و موفقیت‌های دیگران را به عوامل بیرونی مانند شانس، موقعیت، محیط و روابط نسبت بدهیم. برای مثال، اگر ما در امتحانات نمرات عالی کسب کنیم، آن را به تلاش و استعداد خودمان نسبت می‌دهیم. اما اگر دیگران نمرات عالی بگیرند، آن را به عوامل بیرونی مانند شانس یا آسان بودن امتحان ربط می‌دهیم. طبق این نظریه ما همچنین تمایل داریم شکست‌هایمان را به عوامل بیرونی و شکست‌های دیگران را به عوامل درونی نسبت بدهیم.

□کژپیوندی ذهنی چگونه شکل می‌گیرد؟ یکی از عوامل شکل‌گیری کژپیوندی ذهنی تحریف‌های شناختی است. تحریف‌های شناختی شکل افراط‌گونه‌ی خطاهای شناختی‌اند که معمولاً به افسردگی، استرس و اضطراب منجر می‌شوند. در واقع، تفاوت تحریف شناختی و خطای شناختی این است که تحریف‌های شناختی افراط‌گونه، اغراق‌آمیز، شخصی، منحصربه‌فرد و بسیار مخرب‌اند. برای مثال، فیلتر کردن نوعی تحریف شناختی است که در آن فرد تمام نقاط مثبت دیگران را کلاً نادیده می‌گیرد، و تمام تمرکزش روی نقاط منفی آنهاست. تفکر سیاه‌وسفید، تعمیم افراطی، فاجعه‌سازی و شخصی‌سازی از دیگر انواع تحریف‌های شناختی هستند.

●کژپیوندی ذهنی چه پیامدهایی دارد؟ کژپیوندی پیامدهای متعددی به دنبال دارد، از جمله:

۱. روابط ناسالم
۲. سوءتفاهم
۳. مشاجره و دعوا
۴. سوءادراک
۵. به خطر افتادن سلامت روان
۶. تکرار شکست در زندگی

○از آنجا که کژپیوندی ذهنی سبب می‌شود عوامل بیرونی را منشا شکست‌هایمان بدانیم و به‌هیچ‌وجه خودمان را مقصر نمی‌دانیم، شکست‌ها تکرار می‌شوند. حتی اگر سرمان هم به سنگ بخورد، باز هم اشتباهاتمان را تکرار می‌کنیم. این ویژگی ماهیت موذیانه‌ی کژپیوندی ذهنی را به‌خوبی نشان می‌دهد.

■چگونه از کزپیوندی ذهنی اجتناب کنیم؟ ما نمی‌توانیم به طور کامل از شر خطای کژپیوندی ذهنی خلاص شویم، چون ما مدام احساسات، افکار و رفتار ناخوشایندمان را به عوامل خارجی نسبت می‌دهیم. با این‌حال، می‌توانیم با گام‌های فکری پیامدهای آن را کاهش دهیم. گام‌های فکری که می‌توانند آسیب‌های این خطای شناختی را کاهش دهند عبارت‌اند از:

۱. آگاهی از خطای کژپیوندی ذهنی
۲. تمرین ذهن‌آگاهی و خودآگاهی
۳. تمرین خویشتن‌نگری یا درون‌کاوی
۴. به چالش کشیدن باورها و پیش‌فرض‌ها

□کژپیوندی ذهنی یک خطای شناختی رایج است که زندگی ما را به‌شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد. این خطای شناختی روابط و سلامت روان ما را به خطر می‌اندازد. بنابراین، لازم است با تقویت خودآگاهی، جمع‌آگاهی، سازمان‌آگاهی، ذهن‌آگاهی، خویشتن‌نگری و به چالش کشیدن پیش‌فرض‌ها و باورها آسیب‌های این خطای شناختی را کاهش دهیم.
@bitasoltani_3p
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
چرایی ارتباط با خدای درون......واقعا چرا....
@bitasoltani_3p
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
زیبا فکر کنید
زیبا زندگی کنید
مبادا خودتان و زندگی تان بشود مایه عبرت دیگران.
#بیتا_سلطانی
@bitasoltani_3p
آدم خواران.pdf
25.3 MB
💠کتاب آدم خواران
📝نویسنده ژان تولی
#رمان
توضیحات:
 داستان آدم‌خواران براساس واقعه‌ای هولناک نوشته شده که در ۱۸۷۰، در سال‌های همان جنگ، در دهکده‌ای در جنوب‌غربی فرانسه رخ داده و نویسنده، علاوه‌بر مطالعه مدارک تاریخی، در خودِ دهکده نیز واقعه را از زبان نسل‌های بعد شنیده و تصویر ناب و تکان‌دهنده آن واقعه را به داستان کشیده است. این جنگ منجر به سقوط ناپلئون سوم و آغاز دوره جدیدی از جمهوری فرانسه شد. 

@bitasoltani_3p
#کتاب_هفته
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
شاید برایت باور پذیر نباشد
اما.....
گاهی....
برای رسیدن و دست یافتن حقایق در زندگی باید در سکوت مطلق درونی باشی...
#بیتا_سلطانی
@bitasoltani_3p
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 ویدیو انگیزشی:

انضباط رو‌ دست کم نگیرید.
@bitasoltani_3p
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
تا می تونی.....برای همیشه حال خوب درونت تلاش کن.....
#بیتا_سلطانی
@bitasoltani_3p

پشه و باد

   انسانِ واقعاً خوشبخت، خوشبختی را در بوق و کرنا نمی‌کند. جار نمی‌زند.

   چون خوشبختی واقعی، خوشبختیِ او نیست! اگر او باشد، خوشبختی نیست. و اگر خوشبختی باشد، او نمی‌تواند باشد.

   بنابراین باور نکن کسانی را که داد می‌زنند که «من خوشبختم». (این داد زدن البته که بطور غیرمستقیم و با استفاده از علائم و نمایشات زیرکانه هم هست.)

   خوشبختی، ساده و طبیعی و بای‌دیفالت(پیش‌فرض) است. مثل نفس کشیدن.

   آیا دیده‌ای کسی فریاد بزند که «آی مردم، من نفس می‌کشم»؟!

   کسی که نفس می‌کشد به تنفس خود إشعار ندارد. یعنی اصلاً نمی‌داند که دارد نفس می‌کشد. خودبخودی است. به آن افتخار هم نمی‌کند! با نفس کشیدنش سلفی هم نمی‌گیرد. خوشبختی واقعی هم اینطور است.

@bitasoltani_3p
🌺👌حکایتی زیبا از مفهوم خوشبختی
#چالش
👌👌قاعده ۹۹ چیست؟
اگر دوست داشتید بدانید همراه باشید....
🤓🤓🤓😇😇😇😇
@bitasoltani_3p
الگوهای انسان های حرفه ای*3p pinned «#چالش 👌👌قاعده ۹۹ چیست؟ اگر دوست داشتید بدانید همراه باشید.... 🤓🤓🤓😇😇😇😇 @bitasoltani_3p»
2024/11/06 01:24:49
Back to Top
HTML Embed Code: