Telegram Web Link
بیماری عجیب هیکیکوموری در ژاپن!

‏یکی از نگران‌کننده‌ترین پدیده‌های جامعه‌شناختی در ژاپن امروز، پدیده‌ هیکیکوموری است، وقتی اتفاق می‌افتد که فرد، مختارانه خودش را دست‌کم به مدت ۶ ماه منزوی می‌کند و وارد جامعه نمیشود. این فرد تقریبا اصلا از خونه و حتی اتاقش خارج نمیشود!

‏فرد در انزوا معمولا فقط بازی‌های ویدئویی انجام میدهد یا انیمه تماشا می‌کند. ‌‌دست‌کم یک میلیون نفر در ژاپن به این اختلال اجتماعی دچار هستند. ‌‌میانگین سنی افراد ۳۱ سال هست و شمار مردان مبتلا به این اختلال بیشتر از زنان است.

+ ‏البته این پدیده هیکیکوموری کمابیش در کشورهای دیگه از جمله آمریکا و کانادا هم دیده شده اما خب به این شدت نیست.

@bimari_ravani
🧠 وقتی سر انسان شلوغ است، احساس شادی بیشتری می کند!!

این موقعیت ها را در ذهن تصور کنید:

شما وارد فرودگاه شده اید، تا از هواپیما پیاده شده و به قسمت بار می رسید حدود ۱۰ دقیقه طول می کشد. به محض رسیدن چمدان خود را بر می دارید و می روید.

شما اولین نفر از هواپیما پیاده شده و در عرض دو دقیقه به قسمت تحویل بار می رسید، اما تا آغاز به کار قرقره ۸ دقیقه طول می کشد و بالاخره پس از طی شدن این دقایق چمدان خود را دیده و آن را بر می دارید.

در هر دو موقعیت بالا، شما فقط ۱۰ دقیقه برای تحویل گرفتن چمدان خود زمان صرف کرده اید. اما در موقعیت دوم، شما کم صبر و عصبی بودید و تصور می کردید که چقدر در آن محل وقتتان تلف شده است!

💢 واقعیت این است که مغز انسان از بطالت و بی هدفی خوشش نمی آید و ترجیح می دهد مشغول باشد. به همین خاطر، هر وقت مشغله کاری و زندگی شما بیشتر است، برای قدردانی از کارهایی که انجام می دهید، دوپامین – هورمون شادی –  ترشح می کند.
#اختلال_انفجاری_متناوب :
اختلال انفجاری متناوب با بروز ناگهانی عصبانیت و خشونتی که فراتر از وضعیت پیش آمده است ، مشخص می شود.
افراد مبتلا به این اختلال ممکن است در واکنش به ناراحتی های روزمره یا ناامیدی ها ، با انفجار خشم و عصبانیت روبرو می شوند.
@bimari_ravani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
😰😨😱
وحشت‌زدگی یا حمله #پانیک (به انگلیسی: Panic attack)؛

💢 عبارت است از حملهٔ حاد شدید اضطراب همراه با احساس مرگ قریب‌الوقوع که فراوانی بروز آن‌ها از چند حمله در یک روز تا یک مورد در سال، متفاوت است. 

💢 اختلال وحشت‌زدگی، نوعی وضعیت روانی از گروه اختلالات اضطرابی است که با هجوم ناگهانیِ وحشت به بیمار و ترس شخص از وقوع مجدد آن‌ها مشخص می‌شود.

💢 این حملات که معمولاً بیش از چند دقیقه طول نمی‌کشند، با علایمی چون تپش قلب، عرق‌کردن، احساس تنگی نفس و فشردگی در قفسهٔ سینه، احساس ازدست‌دادن تعادل یا گیجی همراه است.

💢 این علایم آنقدر گسترده هستند که افراد فکر می‌کنند دچارسکتهٔ قلبی شده‌اند و می‌ترسند که بمیرند!!
در سال ۲۰۱۸ روانپزشکان ۴۰۰ فیلم و ۱۲۶ شخصیت روان پریش رو مورد بررسی قرار دادند.

و به این نتیجه رسیدند که کاراکتر "آنتون چیگور" در فیلم :
( اینجا جایی برای پیر مردها نیست )
دقیق ترین تصویر از یک فرد روانپریش و روانی است ...

@bimari_ravani
Weightless
Marconi Union
موزيك Weightless
که آرامش بخش ترین موسیقی در جهان معرفی شده است.

@bimari_ravani
بیماری های روانی
Marconi Union – Weightless
در هنگام گوش كردن به اين موزيك تپش قلب انسان به 50 بار در دقيقه ميرسد كه نزديك به ميزان تپش در خواب است !

ترجیحا در مکان نسبتا تاریک و ساکت و با هندزفری یا هدفون گوش کنید
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 کلیپ جالب کمبود خواب 😴
اختلال سلوک:
اختلال سلوک شرایطی است که در کودکان و نوجوانان زیر ۱۸ سالی که مرتبا معیارهای اجتماعی و حقوق دیگران را نقض می کنند ، تشخیص داده می شود.
کودکان مبتلا به این اختلال نسبت به مردم و حیوانات خشن هستند ، اموال را نابود کرده و دزدی می کنند، این رفتارها منجر به مشکلات قابل توجهی در فعالیت های تحصیلی شغلی یا اجتماعی کودک می شود.

@bimari_ravani
پایرومانیا( جنون آتش افروزی)
پایرومانیا به معنی شیفتگی به آتش است و با اقدام به آتش سوزی، فرد و اطرافیان را به خطر می اندازد ، افرادی که با پیرومنیا دست و پنجه نرم می کنند بیش از یک بار آتش سوزی براه انداخته اند.
آنها همچنین پیش از آتش سوزی با تنش و تحریک عاطفی روبرو می شوند.

@bimari_ravani
بیماری های روانی
Photo
(Delayed Sleep Phase Syndrome)

#سندرم_تاخیر_در_فاز_خواب
سندرم تأخیر در فاز خواب (DSPS) نوعی ناهنجاری مربوط به خواب می‌باشد که در آن ریتم شبانه‌روزی (چرخه‌ی خواب و بیداری) از آنچه که باید باشد عقب می‌ماند. چنین افرادی تمایلی طبیعی دارند که دیرتر به رختخواب بروند و روز هم دیرتر از آن چیزی که معمول است بیدار شوند.


ناهنجاری‌های ریتم شبانه‌روزی خواب چگونه عمل می‌کنند؟
سندرم تأخیر در فاز خواب یکی از ناهنجاری بیشمار ناهنجاری‌های ریتم شبانه‌روزی خواب است و در واقع شایع‌ترین نوع از این ناهنجاری‌هاست. این ناهنجاری دقیقاً برعکس سندرم پیشرفت در فاز خواب می‌باشد که در آن افراد زودتر از معمول می‌خوابند و بیدار می‌شوند. افرادی که دچار تأخیر در فاز خواب هستند معمولاً در نزدیکی‌های صبح، از ۱ تا ۴ صبح به خواب می‌روند و صبح هم بین ۸ تا ۱۱ بیدار می‌شوند. کسانی که از لحاظ اجتماعی فعال‌ترند یا آن‌ها که به اصطلاح “جغد شب” اند و عصرها بیشتر سر حال اند، احتمال بیشتری دارد که دچار این ناهنجاری شوند.

زمانی که این ناهنجاری نتیجه‌ی ناهنجاری دیگری نباشد، افرادی که آن را دارند همان مقدار کیفیت و طول خوابی را خواهند داشت که افراد معمولی دارند. اگر تأخیر در فاز خواب با کارهای روتین روزانه تداخل نداشته باشد یا برای فرد تعریف شده باشد، احتمالاً توصیه می‌شود که در همان ریتم بماند؛ چون شاید مضر نباشد.

(Delayed Sleep Phase Disorder)

🔹 ناهنجاری تأخیر در فاز خواب چیست؟
زمانی که سندرم تأخیر در فاز خواب شروع کند به تداخل در “زندگی” و با کار و تحصیل جور در نیاید، به آن ناهنجاری تأخیر در فاز خواب می‌گویند. در این حالت شما نیاز دارید تا زودتر از خواب برخیزید؛ این مسأله می‌تواند به محرومیت از خواب و دیگر مشکلات بیانجامد. ناهنجاری تأخیر در فاز خواب مسئول ۱۰% کل بی‌خوابی‌های مزمن می‌باشد.

نشانه‌های شایع ناهنجاری‌های ریتم شبانه‌روزی مثل DSPS و DSPD
افرادی با چنین ناهنجاری‌هایی اغلب با چرت زدن در روز کمبود خوابشان را جبران می‌کنند یا آخر هفته‌ها بیشتر می‌خوابند. این کارها شاید به طور موقتی تسکین‌دهنده باشند ولی چرخه‌ی فار تأخیر به جای خود خواهند ماند.

ناهنجاری‌های ریتم شبانه‌روزی توسط ساعت درونی بدن ایجاد می‌شوند؛ چون ریست نشده و با تغییرات در الگوهای خواب تطابق نمی‌یابد یا این کار را بسیار آهسته انجام می‌دهد. در بسیاری از افراد، خوابیدن در زمانی متفاوت از چیزی که برای آن‌ها نرمال است، به تنظیم ریتم شبانه‌روزی می‌انجامد و به آن‌ها اجازه می‌دهد آنطور که مناسب‌شان است بخوابند و بیدار شوند. در افرادی که ناهنجاری تأخیر در فاز خواب دارند، حتی زمانی که از نبود خواب رنج می‌برند، بدن تمایل دارد تا در زمان معمول به خواب رود؛ این کار با وجود خستگی فیزیکی خوابیدن را مشکل می‌کند. به همین ترتیب بدن تمایل دارد تا در وقت مشخص بیدار شود، بدون توجه به میزان خواب!

برخلاف فاز خواب پیشرفته که کمترین اثرات را بر کار و تحصیل دارد، احتمال بیشتری وجود دارد که ناهنجاری تأخیر در فاز خواب به اختلالاتی بیانجامد که با برنامه‌های روزانه تداخل دارد.

افرادی با DSPS و DSPD شاید برچسب هایی مثل تنبل، بی انگیزه یا بی نظم را نیز دریافت کنند!

چه کسی بیشتر احتمال دارد به این عارضه دچار شود؟
تأخیر در فاز خواب ۱۵% نوجوانان و بزرگسالان را تحت تأثیر قرار می‌دهد. اغلب این ناهنجاری در نوجوانی شروع شده و تا اوایل بزرگسالی ادامه می‌یابد ولی ممکن است در بزرگسالی هم شروع شود. شیوع آن به جنسیت بستگی ندارد ولی ارتباط ژنتیکی در این ناهنجاری دیده می‌شود؛ کسانی که سابقه‌ی خانوادگی این بیماری را دارند، ۳ برابر بیشتر احتمال دارد آن را داشته باشند.

عوارض محیطی می‌توانند به تأخیر در فاز خواب بیانجامند. قرار نگرفتن در معرض نور صبحگاهی و قرار گرفتن بیش از حد در معرض نور عصر، احتمالاً می‌تواند به جابه‌جایی در ریتم شبانه‌روزی، به سمت تأخیر در فاز خواب بیانجامد.

💢 آیا درمانی برای سندرم تأخیر در فاز خواب وجود دارد؟
اگر تأخیر در فاز خواب با برنامه‌ی روزانه‌ی شما تداخل دارد، برداشتن قدم‌هایی برای به حداقل رساندن اثرات بسیار مهم است. نزدیک به ۵۰% درصد موارد گزارش شده از تأخیر در فاز خواب، از افسردگی هم رنج می‌برند. با این که درمان آسانی برای تأخیر در فاز خواب وجود ندارد و این اختلال مقاومت بالایی به درمان نشان می‌دهد، مشاوره با پزشک باید در اولویت باشد.

شایع‌ترین درمانی که برای این ناهنجاری در نظر گرفته می‌شود، عقب برگرداندن تدریجی زمان خواب، تا زمان‌های مناسب می‌باشد. برنامه را باید سختگیرانه اجرا نمود. با این که این راهکار می‌تواند اثرگذار باشد، باقی ماندن در روتین جدید امری ضروری است و شاید با یکبار دیر خوابیدن همه چیز خراب شود.

@bimari_ravani
بی‌خوابی یا اینسومنیا (Insomnia) یکی از اختلالات خواب است که در آن فرد، با ناتوانی و اشکال در به خواب رفتن مواجه می‌شود و به‌طور مستمر به خواب نمی‌رود.

@bimari_ravani
یک اصطلاح انگلیسی خوبی هست در روانشناسی walking on the eggshell، قدم زدن روی تخم مرغ، یعنی اطرافِ کسی مرتب باید مواظب باشید که چگونه رفتار میکنید، مبادا که مسئله ای بوجود بیاد. در موارد حاد به ترس دائمی تبدیل میشه،‌آدم به نوعی اصالتِ واقعی خودش در رابطه رو از دست میده.

@bimari_ravani
Sad And Glorious
@music_lights -Siavash Kamkar, Roxane Genot
"غمگین و شکوهمند" ...
تلفیقی زیبا از موسیقی شرقی و کلاسیک،
اثری از هنرمند ایرانی "سیاوش کامکار" نوازنده ی سنتور و خانم "رکسانا ژنت" نوازنده ی ویولنسل از کشور فرانسه
در آلبوم "منظره ی نگاه"
تلفیق ساز ایرانی سنتور و ساز ویولنسل در نوع خود جالب و شنیدنیست.

@bimari_ravani
2025/02/24 17:07:55
Back to Top
HTML Embed Code: