Telegram Web Link
بیماری های روانی
#سندروم_دست_بی_قرار در سال ۱۹۰۸، دکتر کورت گلدشتاین، متخصص مغز و اعصاب و روانپزشک آلمانی، با رفتارهای عجیب‌وغریب یکی از بیمارانش دچار سردرگمی شد. زن ۵۷ ساله‌ای از بیماران او گزارش می‌داد که دست چپش از او فرمان نمی‌برد. این اندام سرکش، ناخواسته حرکت می‌کرد…
به‌عنوان مثال:

- یکی از بیماران گزارش داده است که در استفاده از کنترل تلویزیون دچار مشکل شده بود؛ چون هر وقت با دست سالمش کنترلو میگرفت، دست بیگانه اش کنترلو از اون پس می گرفت و تلوزیونو خاموش میکرد!!.

-در موردی دیگر، فرد مبتلا به سندرم دست بیگانه در پوشیدن لباس به‌شدت به زحمت افتاده بود، چرا که هر وقت می‌خواست لباس بپوشه،
دست بیگانه دکمه‌های لباسش را باز می‌کرد!!

- همچنین یکی دیگه از بیماران مبتلا به سندرم دست بیگانه، زنی ۲۵ ساله اس که گفته:

- دیگه قادر به سیگار کشیدن نیستم؛ چون هربار که میخوام سیگارم رو روشن کنم دست بیگانه ام اونو پس میزنه..

پ.ن: انگار که این سندروم باعث ایجاد یک هوش جدید تو دست افراد میشه...

@bimari_ravani
اختلال اضطراب فراگیر( GAD)
این اختلال با نگرانی بیش از حد در مورد وقایع روزمره مشخص می شود.
در حالی که برخی از استرس و نگرانی ها یک جزء معمول و حتی شایع در زندگی به شمار می روند ، GAD نگرانی است که آنقدر زیاد است که سلامت و عملکرد فرد را با اختلال روبرو می کند.

@bimari_ravani
Valse
Evgeny Grinko
موسیقی باعث انحراف ذهن از وسواسهای فکری و جریان استرس به سوی آرامش می گردد و نوعی مکانیسم تخلیه تنشهای درونی محسوب می گردد.


💢 موزیک مورد استفاده در مراقبه و مدتیشن و ریلکسیشن

@bimari_ravani
[BehMusic.com]
[BehMusic.com]
موسیقی باعث انحراف ذهن از وسواسهای فکری و جریان استرس به سوی آرامش می گردد و نوعی مکانیسم تخلیه تنشهای درونی محسوب می گردد.


💢 یک موزیک احساسی برای لحظاتی که خیلی غمگین می شویم

@bimari_ravani
دانشجوی روانشناسی نبودی که مانیک ، پانیک ، تیپیک ، آتپیک ، سکشوال ، هموسکشوال ، مازوخیسم ، سادیسم ، تریکوتیلومانیا ، هایپرسامنیا ، اینسامنیا ، فروید ، فروم ، برن ، برنر ، برونر ، سلیگمن ، زاکرمن ، کلی ، کتل ، کافکا ، کهلر و ... رو باهم قاطی کنی عشق و عاشقی یادت بره 👩🏻‍🦯

#فان

@bimari_ravani
- حقیقت روانشناسی که شاید واستون جالب باشه دونستنش !

- در 5 سال اول زندگی هر فرد ، اتفاقی افتاده که صدرصد اون اتفاقو فراموش کرده،

اما تا آخرین لحظه‌ی زندگیش ، تصمیم‌های مهمش بر پایه‌ی اون اتفاق می‌چرخه و همه‌ی زندگی فرد را تحت الشعاع قرار میده!

@bimari_ravani
- یک نوجوان تگزاسی با وجود کشتن 4 عابر موقع رانندگی در حال مستی، بعلت ابتلا به آفلوئنزا تبرئه شد!

- حالا آفلوئنزا چیه؟ آفلوئنزا ناهنجاری روانیه ای هستش که فرد بخاطر داشتن پول بیش ازحد، از فهم پیامد اعمال خود ناتوان میشه!

@bimari_ravani
- یه ناهنجاری قلبی به نام "سندروم بروگادا" وجود داره که باعث میشه افراد سالم به طور ناگهانی بدون هیچ علائم هشداری بمیرن!

#فکت

@bimari_ravani
- فیکشیوفولیا

- به کسانی که کاملا علاقشون رو به آدمای واقعی از دست داده اند و جذب افراد خیالی که خودشون تو ذهشنون ساختن میشن فیکشیوفولیا میگن!

- فیکشیوفولیا یه زیرشاخه هم داره به اسم "شدیافیلیا" که مختص به جذب شخصیتای انیمه و کارتونی شدنه و خیلی حاد تره

- این مسئله چند سال پیش تو آمریکا انقد سر و صدا کرد که باراک اوباما ازدواج با کارکترای خیالی رو قانونی اعلام کرد :)

@bimari_ravani
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
اختلال کم ‌توجّهی یا بیش‌فعالی

#ADHD

 Attention-Deficit Hyperactivity Disorder

یک اختلال رفتاری رشدی است. معمولاً فرد توانایی دقّت و تمرکز بر روی یک موضوع را نداشته، یادگیری در او کند است و فرد از فعّالیّت بدنی غیرمعمول و بسیار بالا برخوردار است. این اختلال با فقدان توجه، فعّالیت بیش‌ازحد، رفتارهای تکانشی، یا ترکیبی از این موارد همراه است. هر فردی با شک ADHD باید به دقت تحت نظر یک پزشک معاینه گردد. بسیاری از این افراد، یک یا چند اختلال رفتاری دیگر نیز دارند. همچنین ممکن است یک مشکل روانی مانند افسردگی یا اختلال دوقطبی داشته باشند.

شایعترین اختلال رفتاری در سنین کودکی و بلوغ است، و حدود ۳٪ تا ۵٪ کودکان قبل از هفت سالگی به آن مبتلا می‌شوند. این عارضه بیشتر در دوران ابتدایی مدرسه برای کودکان و در هنگام بلوغ رخ می‌دهد و با افزایش سن بسیاری از بیماران بهتر می‌شوند. در نظر گرفتن این نکته میتواند حایز اهمیت باشد که بیش فعالی درمان نشده خطرناک است. تحقیقات نشان داده اند که 25 تا 40 درصد زندانیان به طور میانگین به این اختلال مبتلا هستند و آن را درمان نکرده اند

@bimari_ravani
بیماری های روانی
@bimari_ravani
قتل یا خودکشی ؟؟
Anonymous Poll
71%
قتل
29%
خودکشی
بیماری های روانی
قتل یا خودکشی ؟؟
- سیگار در دست چپ مقتول بوده و خودکار روی میزش نشون میده مقتول چپ دسته،

قاتل بطور ناشیانه ای اسلحه رو تو دست راست مقتول قرار داده تا نشدن بده این یک خودکشی بوده ..

@bimari_ravani
بیماری های روانی
#آگورافوبیا ترس شدید از مکان های باز و جمعیت، مکان های شلوغ
#آگورافوبیا( ترس از مکان های شلوغ)
این وضعیت با ترس از طیف وسیعی از مکان های عمومی خود را نشان می دهد.
افرادی که این اختلال را تجربه می کنند اغلب می ترسند که در شرایطی که امکان فرار دشوار است ، دچار وحشت زدگی یا حمله پانیک شوند.
به دلیل این ترس افراد مبتلا به آگورافوبیا اغلب از موقعیت هایی که ممکن است منجر به تحریک حمله پانیک شوند، دوری کنند.
در برخی موارد این رفتار اجتنابی ممکن است به جایی برسد که فرد حتی نتواند از خانه خود خارج شود.
فوبیاهای خاص:
این ترس ها شامل ترس شدید از یک شی یا موقعیت خاص در محیط هستند.
نمونه هایی از شایع ترین انواع ترس های خاص شامل ترس از عنکبوت ، ترس از ارتفاع و یا ترس از مارها هستند.
چهار نوع اصلی فوبیاهای خاص شامل
1- حوادث طبیعی ( رعد و برق و گرد باد)
2- پزشکی( اقدامات پزشکی ، دندان پزشکی و تجهیزات پزشکی)
3- حیوانات ( سگ ها ، مارها و حشرات)
4- موقعیتی ( فضاهای کوچک و رانندگی) هستند.
افراد ممکن است هنگام مواجهه با موضوع یا موقعیت فوبیک حالت تهوع ، لرزش ، افزایش ضربان قلب و حتی ترس ازمرگ را تجربه کنند.
بیماری های روانی
وسواس کندن مو ( #تریکوتیلومانیا) در این اختلال وقتی فرد تحت تاثیر تنش زیادی قرار میگیرد شروع میکند به کندن موهایش و این کندن مو باعث کاهش حجم موهای فرد میشود بطوریکه برای دیگران محسوس است. فرد میگوید وقتی تحت‌تأثیر افکار منفی و تنش ناراحت کننده است دست به…
معيارهاي تشخيصي تريکوتيلومانيا:

💢 الف ـ کندن مکرر مو که موجب از دست دادن قابل توجه موها شود.
💢 ب ـ احساس فزاينده تنش بلافاصله قبل از کندن مو يا هنگام مقاومت در مقابل رفتار.
💢 ج ـ احساس شادي، رضايت يا آرامش با کندن مو.
💢 د ـ اين اختلال با ساير اختلالات طبي بهتر توجيه نميشود و به علت يک بيماري طبي عمومي (مثلاً مشکلات پوستي) نيست.
💢 هـ ـ اين اختلال باعث نارضایتي قابل توجه از نظر باليني يا نقص در عملکرد اجتماعي، شغلي يا ساير حيطه های مهم عملکردی ميشود.

🔷 چه گروه هایی بیشتر مبتلا می شوند؟
این اختلال بیشتر، افراد در سنین قبل یا اوایل نوجوانی را گرفتار می کند . یک بیماری روانی است که درآن فرد به طور عادتی موهای خود را می کند. این بیماری در پسربچه ها شایعتر از دختر بچه ها است، حال آنکه در افراد بالغ خانمها بیش از آقایان مبتلا میشوند. حداکثر شیوع در دختر خانمهای نوجوان ۱۲تا ۱۷ سال است. عادت کندن مو به طور تدریجی و ناآگاهانه دربیمار شروع میشودو ممکن است تا جایی که منجر به کندن تمام موهای سر شود ادامه یابد.این بیماران غالبا” کندن مو را انکار نمی کنند ولی قادر به کنترل عمل خود نیستند.

درمعاینه موهای قطع شده به فواصل متفاوتی از پوست سر دیده میشود و پوست سر از سلامت کامل برخوردار است. حاشیه موها معمولا” دست نخورده است و در مرکز به شکل کاسه ای موها قطع شده اند. این بیماران باید تحت درمانهای روانپزشکی قرارگیرند.

اکثر بیماران موی سر خود را می کنند به طوری که در طی مدت زمان طولانی ناحیه ای بدون مو ایجاد می شود ( این ناحیه بدون مو می تواند ابرو ، موی ناحیه تناسلی یا زیر بغل باشد ) .با مشخص شدن منشاء ژنتیکى این بیمارى پزشکان بهتر قادر به درمان آن خواهند بود.

🔬 زمان شروع علائم:
استرسهای روانی در شروع تریکوتیلومانیا نقش دارند. بیماری افسردگی با تریکوتیلومانیا ارتباط زیادی دارد و بسیاری از افراد دچار این حالت از افسردگی رنج میبرند.

شکایات ممکن است در ابتدا در طی دوره های غیر فعال در کلاس درس, در خین تماشای تلویزیون, یا در بستر هنگاهی که هنوز به خواب نرفته است بروز کنند. والدین به ندرت این رفتار را می بینند. در بسیاری از کودکان تریکوتیلومانیا با بستری شدن در بیمارستان با مداخلات طبی, مشکلات خانه یا مشکلات مدرسه شروع میشود. مواردی نیز با حسادت شدید بین خواهر و برادر ها, یک رابطه مختل بین والدین و کودک, و عقب ماندگی ذهنی, رخ میدهند. در تریکوتیلومانیاهائی که در سنین بلوغ یابزرگسالی شروع میشود, میزان بروز و همراه بودن با بیماری روانی وسواس واضح و شدید بیشتر است.

🩺 درمان :
از آنجایی که اضطراب همواره به عنوان عامل ایجاد و تشدید بیماری مطرح میباشد، ایجاد محیطی امن و به دور از تنش در تخفیف علایم بیماری بسیار مؤثر است. لازم است کسانی که با بیمار در ارتباطند، از سرزنش یا توبیخ وی بپرهیزند و با روشهای حمایتی که توسط درمانگر به آنها آموزش داده میشود، فرد را در راستای بهبودی یاری نمایند. درمانهای دارویی متداول عبارتند از داروهای ضد اضطراب، ضد افسردگیها و داروهای آنتیسایکوتیک وتثبیت کننده خلق که البته هر کدام از درمانها موردی میباشد.

درمانهای غیردارویی موفق تریکوتیلومانیا عبارتند از هیپنوتراپی و درمانهای رفتاری (مانند بیوفیدبک، پایش و کنترل خود، حساس سازی، معکوس سازی رفتار عادتی و درمانهای بیزار کننده). چیزی که مهم است این است که این ناراحتی میتواند همراه با خیلی دیگر از ناراحتی های اعصاب و روان همزمان باشد ویا حتی خود عارضه ای از سایر ناراحتی های اعصاب و روانباشد لذا تشخیص اولیه دقیق بسیار در درمان صحیح موثر است.

@bimari_ravani
2025/02/24 20:05:41
Back to Top
HTML Embed Code: