Telegram Web Link
این حلقه‌های اسرارآمیز توسط دو ستاره‌ی پرجرم که در فاصله‌ حدود ۵۰۰۰ سال نوری از زمین قرار دارند، شکل گرفته‌اند. هنگامی که ستارگان منظومه ولف-رایه ۱۴۰ هر هشت سال در مدار خود به یکدیگر نزدیک می‌شوند، بادهای ستاره‌ای آن‌ها با هم برخورد کرده، ماده‌ی میانشان فشرده می‌شود و غباری غنی از کربن شکل می‌گیرد.

مشاهدات جدید تلسکوپ فضایی جیمز وب نشان می‌دهد که ۱۷ پوسته‌ی غباری در نور فروسرخ می‌درخشند و با فواصل منظم به فضای اطراف پخش می‌شوند.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
دانشمندان وجود یک سیاره فراخورشیدی را تأیید کردند که فقط ۲۰ سال نوری با زمین فاصله دارد. این سیاره در منطقه قابل سکونتِ ستاره‌ای شبیه به خورشید ما در حال گردش است. این ابرزمین، جرمی شش برابر زمین دارد و ۶۴۷ روز طول می‌کشد تا یک بار به دور ستاره‌اش بچرخد.

از آنجا که این سیاره در منطقه قابل سکونت ستاره خود قرار گرفته، فاصله آن به‌گونه‌ای است که می‌تواند آب مایع و اقیانوس داشته باشد. آب یکی از عناصر اساسی برای شکل‌گیری حیات است و کشف آب در این سیاره امید دانشمندان برای یافتن حیات فرازمینی را افزایش می‌دهد.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108223

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاسمین مقبلی، فضانورد ایرانی‌تبار ناسا، در مصاحبه‌ای جدید دیدگاه‌های الهام‌بخش و امیدبخشی درباره‌ی احتمال حضورش در مأموریت آرتمیس و سفر به ماه مطرح کرد.

دوبله و تدوین: تیم بیگ بنگ

🆔 @big_bangpage
😵‍💫 هابل سیبل کیهانی را هدف گرفت!

درست مانند اثر انگشت و دانه‌های برف، هیچ دو کهکشانی در سراسر جهان دقیقاً شبیه هم نیستند. اما یک کهکشان در فاصله ۵۶۷ میلیون سال نوری از زمین، واقعاً منحصر‌به‌فرد و حیرت‌انگیز است.

تلسکوپ فضایی هابل تصویری شگفت‌انگیز از کهکشان LEDA 1313424 ثبت کرده که به دلیل شباهتش به هدف تیراندازی، «کهکشان سیبل» نامیده شده است. این کهکشان در پی برخوردی نادر با یک کهکشان کوتوله آبی شکل گرفته که مستقیماً از مرکز آن عبور کرده و ۹ حلقه متحدالمرکز از خود به‌ جای گذاشته است....

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108373

🆔 @big_bangpage
Please open Telegram to view this post
VIEW IN TELEGRAM
تصاویر ماهواره‌ای نشان می‌دهد که چین در حال ساخت یک مرکز تحقیقاتی گسترده برای همجوشی هسته‌ای با استفاده از لیزر در شهر میانیانگ است. این تأسیسات برای پیشبرد تحقیقات انرژی و فناوری هسته‌ای طراحی شده است.

این مرکز شامل چهار بازوی جانبی برای محفظه‌های لیزری و یک اتاقک مرکزی برای همجوشی ایزوتوپ‌های هیدروژن است و گفته می‌شود که حدود ۵۰ درصد بزرگ‌تر از تأسیسات ملی احتراق ایالات متحده است.

کارشناسان معتقدند که این مقیاس بزرگ‌تر می‌تواند به چین امکان دهد تا واکنش‌های همجوشی را بدون نیاز به آزمایش‌های خطرناک مطالعه کند و ممکن است به پیشرفت‌هایی در تولید انرژی تقریباً عظیمی منجر شود.

این فناوری به دانشمندان امکان می‌دهد فشارهایی مشابه فشارهای موجود در مرکز ستارگان یا در سلاح‌های هسته‌ای ایجاد کنند 🤯😱

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
وقتی چرخ‌هات آسیب دیده و با نزدیک‌ترین تعمیرگاه در حال حاضر ۱۱۰ میلیون کیلومتر فاصله داری 🥲 تصاویر واقعی از چرخ‌های کاوشگر کنجکاوی ناسا را می‌بینید که بر روی مریخ در حال کاوش است.
‌‌
با وجود آسیب‌دیدگی‌های قابل توجه، مریخ‌نورد کنجکاوی همچنان فعال است و به کاوش مریخ ادامه می‌دهد. تیم مأموریت ناسا نیز با اتخاذ تدابیر مختلف، توانسته عمر این کاوشگر را فراتر از انتظار افزایش دهد.

مریخ در گذشته آب زیادی داشت و میزبان دریاها و رودخانه‌ها بود اما در حال حاضر به شدت سرد و خشک است. رودخانه‌ها و دریاهای سطح آن سالهاست که خشکیده و از بین رفته‌اند. اتمسفر سیاره نازک و ناچیز است و اگر میکروب‌های مریخی هنوز وجود داشته باشند، احتمالاً در لایه‌های زیرین و درونی مریخ گرد آمده‌اند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
خبر فوری از مرزهای ناشناخته فضا: یک پژوهش جدید نشان می‌دهد نمونه‌های سیارکی که ناسا از فاصله‌ی ۶۳ میلیون کیلومتری زمین جمع‌آوری کرد، نه‌تنها حاوی عناصر اولیه خالص حیات هستند، بلکه بقایای نمکی از یک دنیای آبی باستانی را نیز در خود حفظ کرده‌اند.

تحقیقات ‌نشان می‌دهد که سیارک بنو، حاوی ۱۴ مورد از ۲۰ اسید آمینه مورد نیاز برای ساخت پروتئین‌های حیات زمین است. علاوه بر این، تمامی پنج باز نیتروژنی لازم برای تشکیل دی‌ان‌ای و آر ان ای و همچنین ۱۱ نوع ماده معدنی ناشی از تبخیر آب شور در آن کشف شده است.

این شواهد نشان می‌دهد که جرم اصلی منشاء سیارک دارای عناصر سازنده حیات و احتمالاً یک اقیانوس شور بوده است. شاید این سیارک پیام‌آور تاریخ یک دنیای اقیانوسی باستانی باشد و حتی ممکن است سیارک‌هایی مانند این، بذرهای حیات را به زمین منتقل کرده‌اند.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108230

🆔 @big_bangpage
مایکروسافت از تراشه‌ی انقلابی مایورانا ۱ در حوزه‌ی محاسبات کوانتومی رونمایی کرد! پس از ۱۷ سال تحقیق، این شرکت موفق به ساخت ماده‌ای جدید و طراحی معماری پیشرفته‌ای شده که می‌تواند مشکل ناپایداری کامپیوتر‌های کوانتومی را حل کند. این تراشه از نوعی حالت کوانتومی خاص به نام مایورانا استفاده می‌کند که باعث می‌شود کیوبیت‌ها بسیار مقاوم‌تر و پایدارتر شوند، برخلاف کیوبیت‌های عادی که کوچک‌ترین اختلال آن‌ها را دچار خطا می‌کند.

مایکروسافت می‌گوید این تراشه اولین قدم به‌سوی کامپیوتر‌های کوانتومی بدون خطا است. اگر این فناوری عملی شود، می‌تواند تحولی بزرگ در علم و فناوری ایجاد کند؛ از توسعه‌ی سریع‌تر داروها گرفته تا ساخت مواد فوق‌العاده کارآمد و پیشرفت در هوش مصنوعی.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
تراشه نورالینک با قرارگیری در جمجمه، مغز را مستقیماً به کامپیوتر متصل می‌کند و از طریق الکترودهای ظریف با نورون‌های مغزی ارتباط برقرار کرده و امکان کنترل دستگاه‌های دیجیتال، بهبود حافظه و حتی درمان بیماری‌های عصبی مانند پارکینسون و فلج چهار اندام را فراهم می‌کند.

اولین آزمایش انسانی این فناوری در سال ۲۰۲۴ انجام شد و نشان‌دهنده پتانسیل آن برای کمک به افراد دارای ناتوانی جسمی است.

بااین‌حال، چالش‌هایی مانند امنیت داده‌های مغزی، حریم خصوصی و تأثیرات طولانی‌مدت بر عملکرد مغز وجود دارد. همچنین، نگرانی‌های اخلاقی درباره کنترل و هک شدن مغز انسان مطرح شده است.

به گفته ایلان ماسک تا چند سال آینده قیمت این تراشه به ۱۰۰۰ تا ۲۰۰۰ دلار می‌رسد و هر کسی می‌تواند برای عملکرد بهتر مغز درون سر خود بکارد.

🆔 @big_bangpage
دولت چین با ساخت یک مرکز تحقیقاتی در اعماق دریای جنوبی چین موافقت کرده است. این منطقه حدود ۷۰ میلیارد تن هیدرات متان دارد.

این مرکز مانند یک ایستگاه زیر آب طراحی خواهد شد و در عمق ۲۰۰۰ متری اقیانوس ساخته خواهد شد. دانشمندان می‌توانند برای مأموریت‌های یک‌ماهه در آن اقامت داشته باشند.

هدف این پروژه بررسی اکوسیستم‌های اعماق دریا، پایش گاز متان، تغییرات محیطی و فعالیت‌های زمین‌شناسی در یکی از غنی‌ترین مناطق دریایی جهان است. این مرکز تا سال ۲۰۳۰ آماده بهره‌برداری خواهد شد.

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
این ساختار عظیم کویپو نام دارد و شبکه‌ای گسترده از هزاران خوشه‌ و ابرخوشه‌ی کهکشانی است که حدود ۱/۳ میلیارد سال نوری وسعت دارد؛ به‌عبارتی، طول آن ۱۳۰۰۰ برابر بزرگ‌تر از کهکشان راه شیری است.

جرم این ابرساختار حدود ۲۰۰ کوادریلیون برابر جرم خورشید برآورد شده است. کویپو در فاصله ۴۲۵ تا ۸۱۵ میلیون سال نوری از زمین قرار دارد و دربرگیرنده تقریباً ۷۰ ابرخوشه کهکشانی است.

این کشف می‌تواند مفاهیم اساسی در کیهان‌شناسی را به چالش بکشد، زیرا وجود چنین ساختار عظیمی ممکن است با اصل کیهان‌شناختی که بیان می‌کند جهان در مقیاس‌های بزرگ همگن و یکنواخت است، در تضاد باشد.

جزئیات بیشتر مقاله در سایت:
bigbangpage.com/?p=108374

🆔 @big_bangpage
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
یاکوتسک، سردترین شهر مسکونی جهان، در جمهوری یاقوتستان (ساخا) در شرق سیبری واقع شده است. دمای زمستان این شهر معمولاً بین ۳۰- تا ۵۰- درجه سانتی‌گراد است و در منطقه‌ای نزدیک به مدار قطب شمال قرار دارد که زمستان‌های طولانی و بسیار سردی را تجربه می‌کند.

در سال ۱۹۳۳، دمای ۶۴- درجه سانتی‌گراد در منطقه اُیمیاکون، که در همان استان قرار دارد، ثبت شد. این شرایط جغرافیایی و آب‌وهوایی، یاکوتسک را به سردترین شهر مسکونی زمین تبدیل کرده است.

یاکوتسک یکی از بزرگ‌ترین تولیدکنندگان الماس در جهان است و بخش عمده‌ای از الماس‌های روسیه از این منطقه استخراج می‌شود. علاوه بر الماس، منابعی مانند طلا، نیکل و زغال‌سنگ نیز در این منطقه یافت می‌شود.

این شهر با جمعیتی حدود ۳۰۰ هزار نفر، دارای ساختمان‌هایی است که روی ستون‌های مخصوص ساخته شده‌اند تا در خاک منجمد دائمی (پرمافراست) فرو نروند. با وجود سرما و شرایط سخت، یاکوتسک همچنان یک مرکز مهم اقتصادی و فرهنگی در سیبری محسوب می‌شود.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎙️ عامل‌های هوش مصنوعی دیگر از گفتار انسانی استفاده نمی‌کنند!

در حین یک تماس تلفنی برای رزرو هتل، دو عامل هوش مصنوعی متوجه می‌شوند که هر دو ربات هستند و بلافاصله تغییر مود می‌دهند و با یک سیگنال صوتی پیشرفته با هم گفتگو می‌کنند.

این پروژه که توسط محققان آنتون و بوریس ساخته شده، برنده جایزه برنامه‌نویسی هکاتون در سال ۲۰۲۵ شده و به ما چشم‌اندازی از آینده می‌دهد: جایی که عامل‌های هوش مصنوعی، رزروها، مذاکرات و تراکنش‌ها را با سرعتی باورنکردنی انجام می‌دهند.

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
کاوشگر بلوگوست که هم اکنون در مدار ماه قرار دارد، تصاویری خیره‌کننده از ماه ثبت کرد. این کاوشگر که روز ۲۶ دی به فضا پرتاب شد، قرار است روز ۱۲ اسفند در شمال شرقی ماه فرود بیاید.

تمام ۱۰ ابزار ناسا که در این مأموریت حضور دارند، در وضعیت سالم قرار دارند و آماده فعالیت روی سطح ماه هستند. داده‌هایی که از این ابزارها جمع‌آوری می‌شود، به ما در آماده‌سازی مأموریت‌های سرنشین‌دار آرتمیس به سطح ماه کمک خواهد کرد.

🆔 @big_bangpage
کانال علمی بیگ بنگ
کاوشگر بلوگوست که هم اکنون در مدار ماه قرار دارد، تصاویری خیره‌کننده از ماه ثبت کرد. این کاوشگر که روز ۲۶ دی به فضا پرتاب شد، قرار است روز ۱۲ اسفند در شمال شرقی ماه فرود بیاید. تمام ۱۰ ابزار ناسا که در این مأموریت حضور دارند، در وضعیت سالم قرار دارند و آماده…
فرودگر بلوگوست، شرکت فایرفلای اروسپیس با موفقیت در شمال شرقی ماه فرود آمد. این مأموریت بخشی از برنامه ناسا و کمپین آرتمیس است و اولین فرود ماه‌نشین این شرکت محسوب می‌شود. فرودگر در وضعیت پایدار قرار دارد و ۱۰ ابزار علمی و فناوری ناسا روی آن به مدت ۱۴ روز زمینی فعالیت خواهند کرد. در این مدت، انتظار می‌رود تصاویری از ماه‌گرفتگی از دید ماه و غروب خورشید قمری دریافت کنیم.

در این تصویر که توسط دوربین فرودگر بلوگوست ثبت شده، زمین به شکل یک دایره‌ی آبی کم‌رنگ و کوچک در آسمان دیده می‌شود. سطح خاکستری ماه تضاد شدیدی با سیاهی فضا دارد. همچنین، سایه‌ی فرودگر روی سطح ماه قابل مشاهده است.

جزئیات بیشتر در سایت:
bigbangpage.com/?p=108716

🆔 @big_bangpage
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این ویدئوی شگفت‌انگیز یک سلول تی کشنده قدرتمند (نوعی سلول ایمنی) در نبرد علیه یک سلول سرطان تخمدان را نشان می‌دهد. سلول تی، شبیه یک جنگجوی کوچک و چابک، به سلول سرطانی بزرگ نزدیک می‌شود، در حالی که سطح آن پوشیده از گیرنده‌ است به آن حمله می‌کند. سلول سرطانی دارای شکلی نامنظم، متورم و پر از ویژگی‌های جهش‌یافته و غیرطبیعی است.

هنگامی که سلول تی تماس برقرار می‌کند، دانه‌های سیتوتوکسیک خود را آزاد کرده و حمله‌ای شدید را آغاز می‌کند. انفجاری از انرژی - شاید یک درخشش رنگی - نشان‌دهندهٔ حملهٔ سلول تی است، زیرا سمومی را آزاد می‌کند که دفاع سلول سرطانی را در هم می‌شکند.

در این لحظه سلول سرطان تخمدان شروع به فروپاشی می‌کند، سطح آن در نمایشی دراماتیک، تخریب و متلاشی می‌شود، در حالی که سلول تی محکم و پیروز، بدون هیچ آسیبی باقی می‌ماند. این صحنه هم پرهیجان و هم شگفت‌انگیز است، تجسمی چشمگیر از مبارزه سیستم ایمنی بدن با سرطان.

🆔 @big_bangpage
هشتمین پرتاب استارشیپ به روز جمعه ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت ایران موکول شد. استارشیپ تاکنون هفت ماموریت مداری انجام داده که همه آنها تاکنون بدون سرنشین انجام شده‌ است.

تاریخ اعلام‌شده قبلی پرتاب برای روز چهارشنبه، بدون ارائه توضیحی به تعویق افتاد. اسپیس‌ایکس در ابتدا قصد داشت هشتمین پرواز آزمایشی استارشیپ را روز دوشنبه، انجام دهد اما این پرواز انجام نشد.

🆔 @big_bangpage
کانال علمی بیگ بنگ
هشتمین پرتاب استارشیپ به روز جمعه ساعت ۳:۰۰ بامداد به وقت ایران موکول شد. استارشیپ تاکنون هفت ماموریت مداری انجام داده که همه آنها تاکنون بدون سرنشین انجام شده‌ است. تاریخ اعلام‌شده قبلی پرتاب برای روز چهارشنبه، بدون ارائه توضیحی به تعویق افتاد. اسپیس‌ایکس…
Media is too big
VIEW IN TELEGRAM
در هشتمین پرواز آزمایشی موشک استارشیپ، بوستر سوپرهوی با موفقیت جدا شد و برای سومین‌بار توسط «چاپستیک‌ها» روی برج پرتاب، فرود آمد. اما حدود ۹ دقیقه پس از پرتاب، استارشیپ در مدار دچار چرخش کنترل‌نشده شد و ارتباطش با اسپیس‌ایکس قطع گردید و لحظاتی بعد منفجر شد.
‌‌
اسپیس‌ایکس قصد دارد از موشک‌های استارشیپ برای انتقال انسان‌ها و محموله‌ها به ماه و مریخ استفاده کند. این غول ۱۲۰ متری از دو بخش تشکیل شده است که در آزمایش امروز بخش بالایی آن منفجر شد.

بازیابی سوپرهوی یک شاهکار مهندسی محسوب می‌شود. اما دومین انفجار متوالی استارشیپ کار این شرکت را سخت کرده است. هنوز اعلام نشده که چه مشکلی در پرواز ۸ رخ داده است.

🆔 @big_bangpage
2025/04/15 05:02:51
Back to Top
HTML Embed Code: