Telegram Web Link
#عوامیت و عصب یک مشکلِ ملّی برای ایرانی بوده.
کسی که در محیطِ نااَمن زندگی کند، طبعاً قدری
#خرافی می‌شود، و کسی که مرجعِ رسیدگیِ عادلانه‌ای در برابر خود نبیند، تک‌رو، عقده‌ای و افراطی از کار در می‌آید؛ این است که چون راه در برابرش باز شود واکنش‌های تند نشان می‌دهد و از اعتدال دور می‌ماند.

              #دیروز_امروز_فردا

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
اصلاح طلبان مشارکت محور هنوز در #گیجی پرشدت بسر می برند

آنها هنوز درک نکردند که چگونه با دست خویش به پای خود #شلیک کردند
برخی از آنها سعی میکنند کابینه را توجیه کرده و امیدوار باشند
و برخی هنوز بدلیل شوک وارده سکوت پیشه کرده اند!

دلیل امیدواری گروه اول هم به دو دلیل است یا هنوز به پست های کم مرتبه دل بسته اند یا غرورشان به آنها اجازه عذرخواهی از مردم رای دهنده را نمیدهد.
اما #خردجمعی در دو مرحله انتخابات ریاست جمهوری نشان داد
مردم توانایی کارت خوانیشان بسیار بیشتر از آنهاست یا بهتر باید گفت از برخی به اصطلاح جامعه شناسان توخالی خیلی بیشتر است!...
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴  از این ستون تا ستون بعدی فرجی در کار نخواهد بود!

محسن زینلی‌پور

حاکمیت اگر اندکی دوراندیشی و آینده‌نگری داشت باید دست پزشکیان را برای انتخاب افراد کابینه‌اش کاملا باز می‌گذاشت.

کمک گرفتن از اصلاح‌طلبان حکومتی آخرین شانس حاکمیت برای آوردن درصدی از مردم پای صندوق رای بود و با آنچه که امروز می‌بینیم، در انتخابات سال‌های آتی، دیگر حتی با سختی بسیار هم نتیجه بخش نخواهد بود.


اگر تصمیم حاکمیت، تغییر فضای اقتصادی و سیاسی و اجتماعی موجود بود، باید مانع همه‌ی فشارها به پزشکیان می‌شد و اجازه می‌داد کابینه‌ای متناسب و کارآمد در جهت تغییر، تشکیل دهد.

حتی اگر تصمیم حاکمیت حفظ فضای موجود و باقی ماندن فشارهای حداکثری در اقتصاد و سیاست و اجتماع بر  مردم رنج‌دیده و ملت بی‌پناه ایران بود، باز هم بهتر می‌بود که از فرصت پیش آمده برایش، نهایت استفاده را ببرد و با تشکیل دولت دلخواه پزشکیان و شورای راهبردی او، ادامه‌ی این فشارها و سختی‌ها را بر گردن پزشکیان و طیف اصلاح‌طلبان تشنه‌ی قدرت بیندازد.

از آنجا که پزشکیان در امور اجرایی تجربه و سابقه‌ی خاصی نداشته و حتی مانند روحانی در متن حاکمیت حضور جدی نداشته و فوت و فن‌های مقابله با فشارها از یک سو و اقتدار حداقلی برای انجام برخی نظرات و خواسته‌های خود را ندارد و بسیار بعید است که موفقیت‌های چشمگیری نصیب او و کابینه‌ی معرفی‌شده‌اش بشود، ( هر چند نگارنده با تمام وجود برای او و دولتش آرزوی توفیق و تغییر رویه‌ی جاری اداره‌ی کشور را دارد) به نفع حاکمیت بود که بهانه‌‌ای برای او باقی نگذارد که نتواند ناکارآمدی و عدم نتیجه‌بخشی سیاست‌هایش را معلول فشار‌ها و کارشکنی‌های کنسرسیوم متشکل از گروه‌های فشار اصولگرا و اصلاح‌طلب و نهادهای حاکمیتی و انتصابی، جلوه دهد.

به نفع اصلاح طلبان و در راس آنها پدران معنویشان هم بود که اجازه بدهند تا پزشکیان با صلاح‌دید خودش و شورای راهبردیش، افرادی لایق و کارآمد انتخاب کنند که به حاکمیت اثبات کنند که در کمک گرفتن از آنها اشتباه نکرده و برای بهبود اوضاع و احوال کشور و مردم و جلب مشارکت آنها در انتخابات سال‌های آتی نیز می‌تواند روی آنها، ولو به صورت حداقلی، حساب کند. به مردم هم ثابت کنند که فقط در پی سوار شدن بر خر مراد قدرت نبوده و اندکی نیز دغدغه و اراده‌ی تغییر مثبت به نفع آنان را دارند.
نه اینکه با تحمیل گزینه‌ی کاملا خنثی و بی‌خاصیتی مانند عارف به پزشکیان، مسببات فشل شدن کل دولت او را فراهم نمایند. حتی اگر از جانب حاکمیت هم فشار بر روی اصلاح‌طلبان بود که عارف را برای معاونت اولی انتخاب کنند، بازهم به نفع و صلاح پدران معنوی اصلاحات بود که با چانه و مقاومت زیربار چنین کاری نروند و آینده‌ی سیاسی‌شان را نزد مردم، خراب‌تر از چیزی که هست، نکنند.

در پایان خواست و آرزوی خود را برای موفقیت پزشکیان و دولتش، صرفا با هدف کاهش فشار بر روی ملت ایران در همه‌ی زمینه‌ها، تکرار می‌نمایم اما به وضوح باید گفت که از ترکیب پیشنهادی کابینه، بوی توفیق و تغییر و شادی کام ملت به مشام نمی‌رسد. خدا کند که هزار بار اشتباه کرده باشم و این تخمین و پیش‌بینی نگارنده از اساس اشتباه از کار دربیاید.
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴لیست وزرا و آش کشک خاله!

عیسی سحرخیز

با حضور وزرای مورد اعتراض، از جمله کشور، اطلاعات و... در کمیسیون های مجلس و ارائه برنامه اکنون مشخص است که دکتر پزشکیان انتقادها و اعتراض های حامیان خود را اگرچه شنیده اما به دلایلی خاص قصد تغییر لیست ارائه شده را نداشته و ندارد.

پیام او دقیقا بیانگر این نظر قطعی و غیرقابل تغییر است و در مقابل توقع از ملت برای اتخاذ سیاست صبر و انتظار تا دست بالا دولت سوم روحانی و دست کم دولت دوم رئیس مستقر شود و شروع به کار کند.

او در پیام خود به ملت- در واقع معترضان و  منتقدان- در مورد قطعی کردن لیست توافق شده با ولی مطلقه فقیه اصرار کامل داشته و به شیوه ی خاص خویش اعلام کرده است که این لیست "آش کشک خالته، بخوری پاته، نخوری پاته!"

"در مرحله انتخاب و بررسی کابینه از صاحبنظران متعددی مشورت گرفتیم و تلاش کردیم با رویکرد وفاق و همدلی، بهترین وضعیت ممکن را با ظرفیت‌های موجود رقم بزنیم.
صبر کنید کابینه کار کند و آن‌را از روی عملکردش نقد کنید."

اشتباه اساسی مسعود پزشکیان این است که گمان می کند در پشت پرده توافق های لازم و قطعی صورت گرفته و نمایندگان مجلس لیست وزرای معرفی شده را لیست مورد تائید رهبری تلقی می کنند و دربست به آن رای خواهند داد؛ اشتباهی فاحش و غیرقابل بخشش.

رئیس جمهور محترم یا خلقیات و عملکرد رهبری را خوب نمی شناسد و تجربه ی روند تائید وزرای دولت های گذشته را به خاطر ندارد یا توجه نکرده است که تازه اول کار است و نمایندگان جناح تندرو و محافظه کار  با وجود گرفتن اعتراف و اعلام برائت از خطاهای گذشته ی جمعی از وزرای پیشنهادی ( همچون مورد احمد میدری نماینده مجلس ششم) مسلما دست به غربال کردن لیست ارائه شده خواهند زد.

آن ها در گام اول، از یک سو "اکثر" وزرای شاخص مورد تائید شخصیت های حقوقی و حقیقی حامی پزشکیان را حذف و از سوی دیگر "تمام" وزرای ادامه دهنده ی راه و روش و برنامه های رئیسی را تائید خواهند کرد.

پس از این مرحله، در شرایطی که نامزدهای وزارت مورد تائید یا حمایت  تحول خواهان و اصلاح طلبان پیشاپیش حذف شده اند، هربار از نامزدهای نزدیک به جناح محافظه کار و مستقل نیز از عملکرد گذشته خود توبه کرده یا در پروسه ی تائید کم و کمتر می شوند و به وزرای مطلوب تندروها افزوده خواهد شد.

درنتیجه، دولت پزشکیان در عمل تبدیل خواهد شد به "دولت خدمت" دوم رئیسی که مطلوب ترین گزینه برای انتخابات مهندسی شده آقای خامنه ای ست.

پس از چند دور رفت و برگشت حالا چاره ای برای مسعود پزشکیان باقی نخواهد می ماند جز این که به "خیرالموجودین " رضایت دهد و به قول معروف "خر بیاورد و باقلی بار کند"، شرایطی اسفناک و تجربه شده که در دولت های پیشین بسیار شاهدش بوده ایم.

پس از مدتی، با تحمیل برنامه ها و منویات رهیری و کنار گذارده شدن اکثر مطالبات ملت، این بار دیگر نقدها و اعتراض ها بر سر شخص وزرا نخواهد بود، بلکه عملکرد رئیس جمهور و کابینه اش زیر ذره بین خواهد رفت و دیگر حتی نمی تواند بگوید که "صبر کنید کابینه کار کند و آن‌را از روی عملکردش نقد کنید."

آن زمان است که با افزایش نارضایتی های غیرقابل اجتناب، روز به روز از تعداد حامیانش کاسته شده و بر حجم منتقدانش افزوده می شود.

با توجه به این واقعیت ها است که به ناچار بخش پایانی یادداشت پیشین را باید دوباره تکرار کنم.

"این چشم اندازی روشن است... بعید است دکتر پزشکیان در شرایط بر سر پیمان ماندن با ملت بتواند در این شرایط چهار سال کامل ریاست جمهوری را دوام بیاورد، الا این که به تابعیت مطلق ولایت فقیه تن دهد و سکان دولت را در عمل به هسته سخت قدرت بسپارد."
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴وای به روزی که اژدها بخوابد!

امیرحسین خالقی

🔹ناپلئون گفته بود چین اژدهای خفته است و وای به روزی که بیدار شود که آن وقت جهان را به لرزه در می آورد! در یک نوشته جالب فارن افرز می خوانیم چین با یک بحران اقتصادی روبه روست که پس از پایان دوران کرونا و «کوید صفر» شدت گرفته است؛ چینی ها نتوانسته اند با همان فرمان قبل اقتصادشان را بزرگ کنند، اعتماد مصرف کنندگان کمتر شده است و چنانکه باید خرج و سرمایه گذاری نمی کنند. اهل فن از چند عامل اصلی برای رکود اقتصادی چین نام می برند: از بحران مستغلات و تغییرات جمعیتی گرفته تا اقتدارگرایی دولت و حزب کمونیست، اما ام المصائب اقتصاد چین چیزی نیست جز مازاد تولید.

منطق استراتژی صنعتی چینی ها در این سال ها تاکید بر تولید بیشتر و بیشتر بوده است و سرمایه‌گذاری بیش از اندازه در تولید در بخش‌های مختلف  باعث شده انقدر محصولات مختلف شوند که دیگر عرضه از تقاضای داخلی و بین‌المللی هم فراتر رفته است. پمپاژ یارانه‌های دولتی با توجیهات سیاسی به تکثیر "شرکت‌های زامبی" انجامیده است؛ شرکت هایی که از منظر منطق بازار باید تعطیل شوند چرا که سود کافی نمی‌سازند ولی همچنان سرپا می مانند و بر مصیبت ظرفیت مازاد می‎افزایند.

پیامدهای این تاکید ریشه دار بر تولید صنعتی این بوده که مصرف خانوار به شکل متناسب رشد نکرده و با توجه به نااطمینانی های موجود اعتماد مصرف کنندگان کاهش یافته است. این البته چیز غریبی نیست بنا به دلایل ایدئولوژیک از همان چند دهه پیش سیاستگذاران چینی  «مصرف» را عملی فردگرایانه می دانستند و با بدبینی به آن می نگریستند؛  تامین مالی به طور عمده بر روی تولید در حوزه های خاص متمرکز است و در حوزه هایی نظیر بهداشت و آموزش که شاید برای مصرف کنندگان جذابتر باشند نیاز به سرمایه گذاری های بیشتری وجود دارد. چین شاید غول زیرساخت جهان باشد که در صورت ادامه می تواند کار را بهبود بخشد ولی با همه اینها حضور پررنگ دولت و رقابت های سیاسی آتی چالش های مهمی هستند. رقابت مخرب حکومت های محلی برای تحقق اهداف باعث شده وضعیت بدتر شود، انبوه بدهی و البته دوباره کاری هایی که عمدتا اهداف نمایشی دارند به معضلی جدی بدل شده که نمونه ای از آنها را در بحران مستغلات اخیر دیدیم. طبیعی است که فساد افسارگسیخته هم بخشی از کار باشد.
اما ماجرا ابعاد بین المللی هم دارد، چین باید برای جذب این مازاد به صادرات گسترده جهانی رو بیاورد و این باعث تاترازی تجاری گسترده آن با دیگر کشورها شده است. کالای ارزان به معنای فشار شدید بر تولیدکنندگان دیگر کشورها به ویژه در حوزه هایی نظیر فولاد و خودروهای الکتریکی است که تعطیلی کسب و کارها و افزایش بیکاری از پیامدهای آن است. رقابت های سیاسی  تنش های ژئوپلیتیک هم جریان آزاد اقتصاد را مختل می کند و زنجیره تامین جهانی را آسیب پذیر می سازد پیامد طبیعی آن است که البته به زیان همه است! 

نکته مهم در رقابت قدرت های بزرگ شاید این باشد که منزوی کردن چین و دور کردنش از مناسبات اقتصادی گسترده با دنیا لزوما بهترین سیاست نیست! از جنبه اقتصادی که بگذریم، وقتی چین در بازی اقتصاد جهانی باشد از منظر سیاسی هم شاید بهتر بتوان آن را مهار کرد و همچنان اهرمی برای اثرگذاری بر آن وجود دارد. خلاصه خوابیدن اژدها هم مصائب خودش را دارد، الله اعلم.
🔦کانال اکونومیست فارسی


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴امتدادِ جنگ اوکراین و ختمِ رویاهای روسیه

✍🏻 #طوس_طهماسبی

🍂 چرا معتقدم که اگر جنگ اوکراین یک تا دو سال دیگر با شدت متوسط ادامه یابد، حتی اگر اوکراینی‌ها نتوانند تمام سرزمین‌های خود را آزاد کنند، دیگر چیزی به نام «ارتش بزرگ روسیه» یا روسیه به عنوان یک «قدرت جهانی» وجود نخواهد داشت؟

🍂 تصویر پیوست مربوط به مانور زاپادِ ۸۱ ارتش شوروی در آغاز دهه ۸۰ میلادی است. این بزرگترین رزمایش یک نیروی زمینی در تاریخ بود؛ مربوط به دورانِ اوج قدرت نظامیِ شوروی، کمی پیش از آغاز روند اضمحلال آن. در آن زمان، شوروی ۵۰ تا ۶۰ هزار تانک عملیاتی در اختیار داشت. پس از فروپاشی شوروی، روسیه بیش از ۳ تا ۵ هزار تانک را نتوانست در خدمت نگه دارد. شوروی ۱۳ هزار هواپیمای جنگی در اختیار داشت، حال آنکه هواپیماهای رزمی روسیه به ۱ هزار فروند هم نمی‌رسد.

اما آیا ارتش روسیه که همواره بر کمیت متکی بوده، توانست که در مقابل چنین کاهشِ قدرت تکان‌دهنده‌ای، دکترین و فونداسیونِ نظامیِ جدیدی بر پایۀ کیفیت و فن‌آوریِ نظامی هوشمند بنا کند؟ به هیچ وجه!

🍂 سطح فن‌آوری ارتش روسیه امروز تفاوت ناچیزی با ارتش شوروی ۳۳ سال پیش دارد. شکست‌های خردکنندۀ آنها در اوکراین، ریشه در همین واقعیت دارد.

🍂 شوروی کمونیستی ساختارِ صنعتیِ عظیمی به‌وجود آورد که بر پایۀ «منطق اقتصادی»، مفهوم «بازدهی» و «تناسب با کشش بازارها» بنا نشده‌بود. این ساختار زیانده، به‌تدریج به‌معنای دقیق کلمه گندید و مضمحل شد. یلستین و پوتین ناچار شدند آن را تقریبا به تمامی تعطیل کنند.

🍂 روسیه برخلاف شوروی، یک «قدرت صنعتی» نبود و به یک «صادر کنندۀ مواد خام» تبدیل شد. روسیه با اختلاف، غنی‌ترین کشور جهان از لحاظ «منابع زیرزمینی» است، اما امروز در رده‌بندی اقتصاد جهانی، جایگاه ۱۱-ام را  به‌خود اختصاص داده‌است، در حالی که شوروی پس از پیروزی در جنگ جهانی دوم، اقتصاد دوم جهان بود.

🍂 روسیه با یک دولت فاسد و مافیایی، به‌هیچ‌وجه قادر نشده تا اقتصاد و تکنولوژی خود را بر پایه‌ای جدید بنا کند.

🍂 روسیه در پارامترهای بنیادینِ توسعه و قدرت، تنها یک پیکرِ بدقواره، نیمه‌نصفه و زوار-در-رفته از دوران شوروی است. به همین سبب است که روسیه، قادر نشده در این سال‌ها، سلاح‌های واقعا جدیدی در اختیار نیروهای مسلح قرار دهد. به همین سبب است که سلاح‌های جدیدی نظیر سوخو پاکفا و تانکِ آرماتا، با این که ظاهرا تکمیل شده‌اند، اما عملا وجود ندارند؛ چرا که بنیۀ اقتصادی و تکنولوژیِ لازم برای تکمیل آنها وجود ندارد. هند که شریک برنامۀ جنگندۀ نسل پنجم پاکفا بود، دریافت که این پروژه پوچ و توخالی است و کناره‌گیری خود را اعلام کرد.

🍂 پوتین در طول بیش از ۱۰ سال دورۀ رونق ناشی از قیمت بالای نفت و گاز، توانست چند طرح نیمه‌کاره‌مانده از دوران شوروی را تکمیل کرده و در اختیار ارتش روسیه بگذارد. جنگنده‌های سوخو 30، 34 و 35، و نیز تانک‌های T90 شامل طرح قدیم و جدید در این دسته قرار می‌گيرند. بدین‌ترتیب، ۳۸۰ جنگندۀ جدید و حدود ۴۵۰ تانک جدید در اختیار ارتش روسیه قرار گرفت. امروز حدود ۶۰ فروند از این هواپیماهای جدید از بین رفته‌اند و رقمی که در مقابل تولید شده، حدود ۱/۸ تلفات است.

🍂 در مورد نیروی زمینی، وضعیت بارها و بارها بدتر است. روس‌ها نزدیک به ۵ هزار تانک و بیشترِ خدمه زرهی زبدۀ خود را از دست داده‌اند. بیش از نیمی از تانک‌های جدیدِ کم‌تعداد از میان رفته‌اند. تولید نظامی روس‌ها تا اینجا، بسیار کم‌تر از تلفات بوده و به همین سبب، ناچار شده‌اند تانک‌های قدیمی تولیدیِ ۵۰ تا ۷۰ سال پیش را از انبارها و از حالت ذخیره بیرون بیاورند.

🍂 بررسی‌ها نشان داده با روند تولید و تلفات فعلی، روس‌ها یکسال دیگر تقریبا تانکی در میدان نبرد ندارند. از سوی دیگر، هر چه آنها به‌سوی تولید بیشتر جنگ‌افزارهای سنگین بروند، فشار بر اقتصاد غیرنظامی روسیه بیشتر شده و زمینه برای «فروپاش اقتصادی دومِ» امپراتوری مسکو فراهم‌تر می‌گردد.

🍂 تلفات در زمینۀ نفربرها, توپ‌های خود-رانش و سیستم‌های پدافندِ موشکی زمین به هوا هم بسیار زیاد بوده‌است و در مجموع، رقمی حدود ۵ هزار دستگاه را شامل می‌شود.

🍂 روس‌ها مشکل دیگری نیز دارند. آنها در زمینۀ فن‌آوری نظامیِ پیچیدۀ الکترونیک، خودکفا نیستند و در دو دهۀ آخیر، در این زمینه وابسته به قدرت‌های غربی، به‌خصوص فرانسه، بوده‌اند.

🍂 تحریم‌هایی که پس از اشغال کریمه، یعنی ۱۰ سال قبل اعمال شد، ارتش روسیه را دچارِ مشکلات جدی کرد. علت اینکه چرا روس‌ها نتوانستند برتری هوایی بر فراز اوکراین را بدست گیرند و نیروی هوایی کوچک اوکراین را نابود کنند، مربوط به همین عقب‌ماندگی در زمینه دانشِ پیشرفتۀ الکترونیک است.


🗄پست‌ مرتبط

📕زوال ماشین جنگی روسیه

#نظامی #سیاست #روسیه


@Naqdagin


@bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «اصلاح طلبان مشارکت محور هنوز در #گیجی پرشدت بسر می برند آنها هنوز درک نکردند که چگونه با دست خویش به پای خود #شلیک کردند برخی از آنها سعی میکنند کابینه را توجیه کرده و امیدوار باشند و برخی هنوز بدلیل شوک وارده سکوت پیشه کرده اند! دلیل امیدواری گروه اول هم…»
Audio
فایل صوتی

سخنرانی مجازی جواد رنجبر درخشیلر

صلح در حوزه تمدنی ایرانشهر

در دانشگاه آنلاین روشن افغانستان

چهارشنبه ۲۴ مرداد / اسد ۱۴۰۳
www.tg-me.com/melliiran
🔵🔴جامعه‌شناسان می‌گویند در آینده فقر به‌صورت عادلانه بین تمام ایرانیان تقسیم خواهد شد؛

👈در مسیــر فقر مطلق

جامعه به سمت فقر مطلق پیش می‌رود؛ فقری که به درآمد و امکانات و نابرابری‌های اجتماعی و اقتصادی گره خورده است.

پژوهشگران اجتماعی دور هم جمع شدند تا درباره آینده اجتماعی ایران در مواجهه با فقر و نابرابری بحث کنند. آنها اعلام کردند که یک‌سوم جمعیت کشور با فقر مطلق دست‌وپنجه نرم می‌کند. بخشی از گروه‌های اجتماعی درگیر گرسنگی‌اند. بخشی دیگر شکاف طبقاتی و ناامنی را تجربه می‌کنند که درنهایت تبدیل به اعتراضات خیابانی شده و در آینده با تکرار سیاست‌های  شکست‌خورده قبلی، تاریخ جدیدی از اعتراضات ثبت خواهد شد.

یک سوم خانوارهای ایرانی با فقر مطلق مواجه اند

مقصود فراستخواه، جامعه‌شناس:

نمی‌توان فقر را با عدد و رقم بیان کرد چرا‌که به مصاحبه و توصیف عمیق نیاز دارد، گفت: «تنها می‌توان سطحی‌ترین لایه‌های فقر را با عدد و رقم توصیف کرد. براساس تحقیقاتی که داشتم، یک‌سوم خانوارهای ایرانی حداقل به‌نوعی با خط فقر مطلق مواجه‌اند. البته اینها مربوط به افراد زیر خط فقر نیست. ما با گروهی مواجه‌ایم که گرسنگی می‌کشند و با کمترین میزان کالری زندگی می‌گذرانند. در شاخص گرسنگی جهانی، در سال گذشته ایران جزو 10 کشور با گرسنگی پایین بود. درحالی‌که گزارش‌های میدانی نشان می‌دهد که در کشور میلیون‌ها نفر با گرسنگی زندگی می‌کنند.»

توزیع عادلانه فقر

زهرا کاویانی، پژوهشگر اقتصادی:

فقر یک پدیده بین‌رشته‌ای و متغیری است که زاده سیاست‌های اقتصادی است: «یعنی آنچه فقر را ایجاد می‌کند، سیاست‌های اقتصادی است که فقر را می‌آورد اما پیامدهای اجتماعی دارد، وقتی کلان روندها را نگاه می‌کنید، همزمان که اقتصادها رشد می‌کنند، تولید ناخالص داخلی سرانه‌شان بالا می‌رود و فقر هم در آنها کاهش می‌یابد. در تمام کشورهای ثروتمند که بالاترین درآمد سرانه را داریم، همچنان فقر دیده می‌شود، ما کشوری با نرخ فقر صفر نداریم. در تمام کشورها زمانی که رشد اقتصادی رخ می‌دهد، یک عده از افرادی هستند که از رشد اقتصادی باز می‌مانند، اینها افرادی هستند که دولت‌ها در قبال‌شان مسئول هستند. باید سیاست‌های حمایتی برایشان داشته باشند. اینها فقیر هستند. اینکه چه چیزی فقر را به‌وجود می‌آورد، چه اقتصادی فقرزاست و چه سیاست‌هایی فقرزداست؟ باید به کارکردهای اقتصادی توجه کرد.»

فقیرتر شدن مردم از سال 91

«اگر روند فقر در کشور را بررسی کنیم متوجه می‌شویم که پایین‌ترین نرخ فقر در ایران، مربوط به سال‌های 80 تا 85 است. بعد از آن سال‌ها، یعنی از سال 85، روند فزاینده فقر در کشور شروع شد که 15 درصد بود. یعنی 15 درصد جمعیت کشور زیرخط فقر قرار داشتند. این خط فقری که به آن اشاره می‌کنم، نتیجه مطالعه‌ای است که از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس شروع و توسط وزارت رفاه منتشر شد و به‌عنوان خط فقر کشور در سال‌های 99 و 1400 شناخته شد.»

ارتباط درآمد و فقر

ناهید سرداری، جامعه‌شناس:

«باید فقر را در جامعه هدایت و برای کاهش آن اقدام کرد. از فقر تعاریف مختلفی می‌شود که دو بُعد دارد؛ فقر نسبی و مطلق. فقر مطلق به درآمد و ناتوانی در تامین حداقل استانداردهای زندگی گفته می‌شود، اما فقر نسبی به ناتوانی افراد در دسترسی به یکسری از امکانات گفته می‌شود. یعنی امکاناتی که جامعه به‌عنوان وضعیت مطلوب می‌شناسد. باتوجه به این تعریف، فقر و نابرابری با هم مساوی است. یکی از شاخص‌هایی که فقر را با آن مقایسه می‌کنند، پایین بودن درآمد است.»

فقر دو رویکرد دارد؛ فقر درآمدی و فقر قابلیتی. فقر درآمدی تک‌بعدی است، اما فقر قابلیتی شاخص‌های اجتماعی و  انسانی را بررسی می‌کند که قابل مشاهده هم نیست: «درآمد را به‌عنوان وسیله‌ای برای دسترسی به امکانات می‌شناسند، به همین دلیل فقر را با پایین‌بودن درآمد یکی می‌داند که شکاف طبقاتی ایجاد می‌کند و منتهی به اعتراضات خیابانی می‌شود. همچنین مردم احساس ناامنی می‌کنند.»

با فقر آماری مواجه‌ایم

فرشاد اسماعیلی، پژوهشگر روابط کار:

«هنوز نمی‌دانیم چند میلیون کارگر در کشور داریم، نمی‌دانیم چند میلیون بیمه‌شده هستند، هرچه هستند، آمار جمعیتی است. در کشور سیاست ندادن آمارها و عقیم‌بودن آنها پیاده می‌شود. ما نمی‌دانیم باید درباره چه جمعیتی حرف بزنیم. در سازمان تامین اجتماعی آمار بیمه‌‌شده‌ها را داریم اما نمی‌دانیم از این تعداد چند نفر کارگر هستند. نمی‌دانیم تحصیلات‌شان چقدر است، در جلسات شورایعالی دستمزد، عدد و آمارهای اعلام‌شده قابل اتکا نیستند؛ چرا که همه تخمین‌زده شده‌اند.
سازمان پزشکی قانونی، اعلام کرد که در سال گذشته روزانه 5 تا 6 نفر در روز به‌دلیل حوادث کار، جان‌شان را از دست داده‌اند، اما وزارت کار این تعداد را یک تا دو نفر اعلام کرده‌ است.»/ دنیای اقتصاد
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 تاریخ‌سازترین وزیر خارجه آمریکا چگونه مخالف تاسیس اسرائیل بود؟

☑️ تاسیس اسرائیل یکی از نقاط بحران ساز در تاریخ سیاست خارجی آمریکا به شمار می رود و این مسئله باعث واگرایی در هیات حاکمه ایالات متحده شد که در راس آن جرج سی مارشال وزیر امور خارجه و هری ترومن رئیس جمهور وقت ایالات متحده حضور داشتند.

🔹 وزیر امور خارجه آمریکا که با طرح تاریخی خود و ایده مشهورش یعنی «طرح مارشال» سرنوشت جنگ سرد را تعیین کرد و  معمار اتحادیه اروپا و اروپای نوین نام گرفت از مخالفان جدی تاسیس اسرائیل بوده است.

🔹 وزیر امورخارجه دولت هری ترومن به سه دلیل مخالف ایده تاسیس اسرائیل بوده است. مارشال البته در مخالفت خود تنها نبود بلکه بدنه نظامی-امنیتی آمریکا هم ارزیابی می‌کردند که دولت یهود فوراً از سوی اعراب مورد حمله قرار خواهد گرفت.

🔹 مارشال در وهله نخست از وقوع جنگ بین اسرائیل و کشورهای عربی واهمه داشت. دومین دلیل مخالفت مارشال با ایده تاسیس یک دولت کاملا یهودی، به اختلال احتمالی در واردات نفت آمریکا از کشورهای عربی برمی‌گشت که سال ها بعد در شوک نفتی 1973 در خلال جنگ یوم کیپور خودش را نشان داد.

🔹 دلیل سوم مخالفت مارشال این بود که او تصمیم ترومن برای به رسمیت شناختن اسرائیل را خارج از  دریچه دیپلماسی و منافع ملی ایالات متحده و تحت تأثیر ملاحظات سیاست داخلی از جمله رضایت یهودیان پرنفوذ در آمریکا می‌دانست.

🔹 تمام پیش بینی های مارشال به ترتیب به وقوع پیوست اما ایالات متحده و اسرائیل توانستند از هریک از آن مهلکه ها بگریزند تا بعدها سناتور جو بایدن از ایالت دلاویر که امروز رئیس جمهور ایالات متحده شده است در نطق معروف خود بگوید حتی اگر اسرائیلی وجود نداشت باید آمریکا خودش یک اسرائیل درست می کرد.

🔹 با گذشت ۷۸ سال، پایه بحث های اساسی میان مارشال-ترومن‌ پابرجاست. آیا اسرائیل در خدمت منافع ملی آمریکا بوده است یا باری گران قیمت و پرهزینه بر دوش ایالات متحده؟ آنچه مسلم است ماراتنی که جرج مارشال و هری ترومن به راه انداختند هنوز به خط پایان نرسیده است!

@World_Orders


T.me/bestdiplomacy
آنجا که همه‌ی مناسک به‌جا آورده شود، ولی دنیا به دستِ یک مشت ستمگر و ریاکار اداره گردد، از انسانیّت چه می‌ماند؟
آیین و نظم و قانون، همه برای آن است که «انسانیّت» مفهومِ واقعیِ خود را از دست ندهد، نه آنکه اسمی از آن بماند و خود هیچ!

                 #شهرزاد_قصه‌گو

کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴پزشکیان می‌گوید:« قولی ندادم».عباس عراقچی هم گفته است:«برجام قابل احیاء نیست و تخاصم با آمریکا هم تمام نمی‌شود» و البته عده‌ای هم هورا می‌کشند برای این صداقت‌ها.

🔦‏جاحظ می‌گوید از عالمی هر سوالی می‌پرسیدند می‌گفت:«نمی‌دانم» و هر روز جلسه درسش شلوغتر. فرزانه‌ای پرسید چرا به مجلس درسش می‌روید؟ گفتند: «اقرار به ندانستن نیمِ علم است!». گفت:« آری اما نیمه بی‌ارزش آن!».


سهند ایرانمهر


@bestdiplomacy



«تنها کابینه ای که وزیری میگوید نمیخواستم انتخاب شوم و به اجبار مرا آوردند وزیری از کابینه پزشکیان است
وزیری که هرچه داشت و نداشت در کابینه روحانی انجام داده بود»
🔵🔴در ضرورت اتخاذ سیاست "همه یا هیچ"

عیسی سحرخیز

نتایج آرای کمیسیون های مختلف مجلس از جمله کمیسیون برنامه و بودجه که مدعی هستند نقش "کمیسیون مادر" را بازی می کند، بر آن چه قابل که پیش بینی بود، صحه گذارد؛ هرچند که جریان خوش بین و خوش خیال این واقعیت را قبول نمی کردند و هنوز هم به راحتی پذیرای آن نمی باشند.

دکتر پزشکیان آرمان گرایانه  دولت وفاق ملی و فراجناحی معرفی کرد، اما کمیسیون ها و در پی آن اکثریت نمایندگان در صحن مجلس به وزرای پیشنهادی آرای سیاسی و جناحی داده و می دهند.

درنتیجه، در صحنه عمل وزرای نسبتا مطلوب ملت حذف یا مجبور به توبه و همکاری می شوند و  وزرای منصوب به حاکمیت با آرای بالا انتخاب می گردند.

با توجه به روند پیش رو، دکتر پزشکیان یا از همین ابتدا باید تن به سازش دهد یا "مشی و منش" و "برنامه و روش" خود را به صورت بنیانی تغییر دهد و از این پس مقتدرانه سیاست "همه یا هیچ" را پیش بگیرد.

رئیس جمهور منتخب لازم است از هم اکنون با تکیه بر آرای ملت و حتی اکثریت مردمی که رای نداده اند،  قاطعانه و علنی، به صورت  شفاف و روشن، اعلام کند یا همه وزرای پیشنهادی را می پذیرید یا لیست پیشین را پس می گیرم و  "لیست جدید یک دست" معرفی خواهم کرد و به هیچ وجه با سیاست "یک بام و دو هوا" کنار نخواهم آمد.

آیا پزشکیان مرد چنین میدانی است؟
امید است که باشد، چون اگر نباشد روز به روز دوروبر خویش را بیش از پیش خالی خواهد دید و برای ماندن بر مسند قدرت چاره ای جز این نخواهد داشت که بیشتر و بیشتر به هسته سخت قدرت نزدیک شود و به حمایت فراقانونی رهبری دل ببندد.

آیا این چاره کار است و آن چه جبهه اصلاحات و حامیانش در انتخابات دنبال می کردند؟
T.me/bestdiplomacy

🔴 الیناسیون در موجودیتِ دیگری/ تأملی بر سیاست‌های زبانی مدیرکل شبکۀ سهند و رو شدنِ دستِ پانترکانِ آذربایجان‌ستیز

✍️ سالار سیف‌الدینی

در پی اظهاراتِ علمی آقای اکبر رضایی، مدیرکل صداوسیمای مرکز استانِ آذربایجان شرقی (شبکۀ سهند) پیرامونِ بایستگی استفاده از زبانِ اصیلِ آذربایجانی در این رسانه و در نتیجه پرهیز از وارد کردنِ واژه‌های برساختۀ آن‌سوی مرز، خاطر گروهی از پانترکیست‌ها را که ظاهراً مدعی‌اند دغدغۀ «زبانِ مادری» دارند، مشوّش کرده و در عرض چند روز گذشته، تعدادی از رسانه‌ها و عناصر تجزیه‌طلب با حمله به اکبر رضایی نسبت به دغدغۀ او در خصوصِ حفظِ اصالتِ زبانِ آذربایجانی، واکنشِ منفی نشان داده‌اند.

اما مگر نه این است که جریاناتِ تجزیه‌طلب، تاکنون، پشتِ «زبانِ مادری» استتار کرده و مدعی حفظ آن بودند! پس چرا اکنون به جای استقبال از اظهاراتِ اکبر رضایی به او حمله می‌کنند؟ مگر نه اینکه همین گروه، سال‌ها چنین تبلیغ کرده‌اند که زبانِ آذربایجانی به قدری قوی است که نیازمند هیچ زبانِ دیگری نیست؟ با این وجود، چرا وقتی همین سخنان در عمل از سوی مدیرکل شبکۀ سهند تبدیل به سیاستِ اعلامی می‌شود، عکس‌العمل منفی نشان می‌دهند؟ مادام که زبانِ آذربایجانی آنقدر نیرومند است پس چه حاجتی به استفاده از لغاتِ برساختۀ ترکی استانبولی و باکویی؟ کسی‌که که مدعی توانمندی زبانِ آذربایجانی است چرا باید از واژه‌هایی مانند کولتور، اونیورسیته، اندیسکوپدی، بلدیه، یانقین و ... استفاده کند؟

اکبر رضایی‌ یک نکتۀ دیگر را نیز مورد توجه قرارداده و گفته‌ است که گویشِ معیار تبریز و در نتیجه زبانِ آذربایجانِ ایران باید ملاک قرار گرفته و منشأ تأثیرگذاری بر سایر کشورها یا مناطق قرار بگیرد. این نکته نیز به شدت، موجبِ خشمِ پانتُرکان شده است! باید پرسید چرا عناصری که دم از هویت‌طلبی می‌زدند، با این سیاست، مشکل دارند و نمی‌خواهند، تبریز به مرکزِ تأثیرگذاری (نه تأثیرپذیری) تبدیل شود؟

البته برای کسانی که زمانِ خود را با ساعتِ باکو تنظیم می‌کنند و مانند توده‌ای‌هایی که به هوای زمستانی مسکو در مهر ماه پالتو می‌پوشیدند، مقلد و پیرو سیاست‌های بیگانه‌اند، این سخنان، سخت، گران آمده، والا هر شخص وطن‌خواهی از این سیاست باید استقبال کند.

این موضع نشان می‌دهد که پانترکان به فکر استقلال و توانمندی زبانِ آذربایجانی نیستند، بلکه الیناسیون این زبان را در تُرکی استانبولی و باکویی به عنوان یک هدف دنبال می‌کنند. الیناسیون، پیش از آنکه از سوی مارکس به معنای از خودبیگانگی مورد استفاده قرار بگیرد، یک معنای قدیمی (قرون وسطایی) نیز داشت و در زبان‌های اروپایی به مفهومِ انتقالِ مالکیت از خود به دیگری است. عناصر فوق نیز به شرحی که گذشت، مالکیتِ عقل و روح خود را به خارجی سپرده و از خود بیگانه شده‌اند. واژه‌های برساخته‌ای مثل یانقین در هیچ نقطه از آذربایجان رایج نیست. برای مثال در آذربایجان از «الو» یا «اوت توتماخ» بجای آتش‌سوزی استفاده می‌شود که همین واژۀ «الو» در سایر نقاطِ ایران مانند اصفهان نیز رایج است.

بماند که در خودِ ترکیه از واژه «آتش» به وفور استفاده می‌شود، چه در معنای اول آن و چه در معنای نظامی آن. کافی است یک نفر عبارت ateş altında را در گوگل جستجو کند تا حجم استفاده از این واژه را متوجه شود.

همچنین در ترکیه و زبانِ ترکی استانبولی به ادارۀ آتش‌نشانی، «اطفائیه» و به آتش‌نشان نیز «اطفائیه‌جی» گویند نه خبری از واژۀ برساختۀ «یانقین» است نه یانقین‌چی! خنده‌دار اینکه این عده ترجیح می‌دهند به فرهنگ بگویند «کولتور»، دانشگاه را «اونیورسیته» بخوانند و شهرداری را «بلدیه»!

اطلاعات پان‌ترکیست‌ها حتی در حوزۀ زبانِ ترکی نیز کاملاً محدود است. یک نمونۀ خنده‌دار آن، تلاش برای جایگزین کردنِ نوروز با کلمۀ «بایرام» در سال‌های اخیر است. آنان با این توهم که چون نوروز، واژه‌ای پارسی است، سعی می‌کنند از واژه «بایرام» استفاده کنند. کافی است یک نفر این عبارت را گوگل کند: ریشۀ واژۀ بایرام "bayram kelimesinin kökeni" آنگاه به ده‌ها منبعِ آنلاین به زبانِ ترکی استانبولی دسترسی خواهد داشت که نشان می‌دهد، واژه بایرام از پدرام است و ریشۀ فارسی دارد.

پان‌ترکیسم، محصولِ فراموشی تاریخی است، اما فراتر از آن، پروژۀ دشمنانِ کشور و ملت ایران برای تفرقه و جنون قومی است. اما مشکل اینجاست که فاقدِ پشتوانۀ تاریخی و ادبی نیز هست در نتیجه بیش از همه به زبانِ آذربایجانی لطمه می‌زند.

اظهاراتِ قابل تحسینِ مدیرکل شبکۀ سهند، نشان از تیزبینی و بینشِ آکادمیک به زبان و کیستی آذربایجان است و جا دارد سیاستی که هم‌اکنون دنبال می‌شود از سوی سایر استان‌ها به عنوانِ وحدت‌رویه، به واحدها ابلاغ شود.



🔴 پی‌نوشت کانال ایران‌دل:
هدف از بازنشرِ این یادداشت، دفاع از یک رویکرد درست است.

@IranDel_Channel

💢
🔵🔴استراتژی سه وجهی آمریکا برای حمله ایران به اسرائیل

کامفرت ارو، رئیس و مدیر اندیشکده بین‌المللی بحران
🌿 فارن پالیسی

🔹 اگر تلاشهای آمریکا برای محدود کردن چرخه تنش شکست بخورد، بدترین سناریوی ممکن احتمالا شامل حمله‌ای از جانب ایران خواهد بود که تلفات و خسارات گسترده ای بر جای خواهد گذاشت و اسرائیل را ناگزیر از عملی کردن تهدیداتش برای انجام یک حمله همه جانبه به لبنان، گسترش جبهه نبرد در یمن با حوثیها و حمله به ساختار فرماندهی ایران یا اماکن مهم هسته‌ای این کشور خواهد کرد. با چنین اقدامی ممکن است که تهران نتیجه بگیرد چیز دیگری برای از دست دادن ندارد. حملات نیروهای نیابتی ایران به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه که پس از مدتی مجددا از سر گرفته شده، ممکن است مجددا پای نیروهای آمریکایی را به درگیری های فعال در ابعاد گسترده باز نماید

🌿 خاورمیانه با لحظه خطرناکی روبروست. از زمان حمله حماس به اسرائیل و اقدام نظامی وحشیانه تل آویو در غزه منطقه در لبه پرتگاه حرکت می کند. هرچه جنگ غزه طولانی تر می شود، احتمال آغاز یک جنگ منطقه ای بالاتر می رود. به دنبال ترور اسماعیل هنیه، رهبر شاخه سیاسی حماس احتمالا یک چرخه شوم خشونت در حال پدیدار شدن است و ایران و متحدانش از جمله حزب الله در لبنان، حوثی ها در یمن و شبه نظامیان مقاومت اسلامی در عراق و سوریه در حال آماده شدن برای اقدام تلافی جویانه اسرائیل هستند.

🌿 در حالی که چشم انداز منطقه هولناک به نظر می رسد، تاریخچه تنش.های اخیر نشان می دهد که می توان از بروز یک چرخه خطرناک تشدید تنش بین دشمنان دیرین جلوگیری کرد. 19 روز پر استرس در ماه آوریل نشان داد که چگونه می توان به چنین هدفی دست یافت. پس از حمله هوایی اسرائیل به بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق که منجر به کشته شدن چند فرمانده ارشد سپاه قدس شد، تهران یک حمله مستقیم بی سابقه و گسترده را علیه اسرائیل به اجرا گذاشت. 
در آن ماجرا، این واقعیت که شبکه متحدان غیردولتی ایران عمدتا دست از ماشه کشیدند و سامانه های دفاع هوایی اسرائیل در کنار آمریکا و دیگر کشورهای غربی و عربی توانستند سطح آسیب را کاهش دهند و همچنین بسنده کردن اسرائیل به یک حمله محدود در داخل ایران مانع از بروز فاجعه شد.

🌿 اما این بار تاریخ ممکن است تکرار نشود.
این بار جنگ لفظی مقام های ایرانی و آنچه آنها به صورت مکرر به دیپلمات ها می گویند نشان می دهد که یک اقدام تلافی جویانه بزرگتر و احتمالا خسارت بار تر در جریان است که از جمله شامل حملات هماهنگ از جانب متحدان ایران خواهد بود. تهران ممکن است نگران اقدام تلافی جویانه اسرائیل باشد، اما به نظر می رسد که نگرانی آنها از شکل گیری این برداشت که ایران در برابر حمله اسرائیل رفتار منفعلانه ای داشته است به مراتب بیشتر است.

🌿 دستگاه امنیتی ایران نگران است که هر اقدامی کمتر از یک اقدام تلافی جویانه گسترده ممکن است این سیگنال را ارسال کند که تهران آماده تن دادن به ترور مقام های ایرانی و و رهبران نیروهای متحد این کشور توسط اسرائیل است. اسرائیل به نوبه خود این موضوع را روشن کرده که اگر ایران حمله ای انجام دهد، اقدام متقابل دردناکی انجام خواهد داد و حتی ممکن است دست به اقدام پیش‌دستانه بزند.

🌿 آمریکا و متحدانش در تلاش برای محدود کردن اقدام تلافی جویانه ایران و حزب الله یک استراتژی مدیریت ریسک سه وجهی را در پیش گرفته‌اند: پیگیری آتش‌بس فوری در غزه؛ ارسال ادوات دفاعی بیشتر به اسرائیل و تلاش از طریق کانال های پشت پرده برای درخواست از ایران جهت محدود کردن دامنه اقدام تلافی جویانه اش.

🌿 اگر تلاش های آمریکا برای محدود کردن چرخه تنش شکست بخورد، بدترین سناریوی ممکن احتمالا شامل حمله ای از جانب ایران خواهد بود که تلفات و خسارات گسترده ای بر جای خواهد گذاشت و اسرائیل را ناگزیر از عملی کردن تهدیداتش برای انجام یک حمله همه جانبه به لبنان، گسترش جبهه نبرد در یمن با حوثی ها و حمله به ساختار فرماندهی ایران یا اماکن مهم هسته‌ای این کشور خواهد کرد. چنین اقدامی ممکن است منجر به این شود که تهران نتیجه بگیرد چیز دیگری برای از دست دادن ندارد. حملات نیروهای نیابتی ایران به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه که پس از مدتی مجددا از سر گرفته شده، ممکن است پای نیروهای آمریکایی را به درگیری‌ها باز کند. یعنی درگیری های محلی، حملات هدفمند محتاطانه و تبادل آتش در مناطقی بیرون از غزه به یک رویارویی بزرگتر تبدیل شود؛ یک جنگ منطقه‌ای تمام‌عیار با تاثیراتی احتمالا مخرب بر تجارت جهانی، عرضه انرژی و تلفات انسانی بسیار بالا.

🌿 این سناریو همچنان قابل اجتناب است. هرچند که تلاش های آمریکا در حال حاضر بی‌نتیجه مانده، اما این تلاش ها از این واقعیت سود می برد که نه واشنگتن و نه تهران به دنبال یک جنگ طولانی مدت نیستند.


کانال تحلیلی سیاسیون ایران




T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴استاد #بهرام_بیضایی:
استبداد نمیتواند برای همیشه مردم را خفه کند
زنها در شاهنامه در مرکز قرار دارند


@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
این که از قدیم گفته‌اند «همه چیز را همگان دانند» حرف درستی است، ولی همه‌ی مردم مجالِ اظهار نظر درباره‌ی همه‌ی مسائل ندارند، این است که باید به دنبال «تبلورِ وجدانِ عمومی» رفت، که تحقّقش در مطبوعاتِ آزاد و مشاوره‌ی اجتماعِ آزاد میسّر می‌گردد. بنابراین «آزادیِ بیان» اگر اهمّیّتش از رأیِ آزاد که پایه‌ی حکومتِ مردمی است، بیشتر نباشد، کمتر نیست.

             #سخن‌ها_را_بشنویم

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن
#دیدن_ویدئو توصیه میشود
چقدر #خردجمعی مهم است

@bestdiplomacy
🔵🔴روایت مرحوم سحابی از مخالفت «محسن میردامادی و همراهان» با طرح دبیرکل سازمان ملل برای حل بحران گروگانهای سفارت آمریکا در سال ۵۸...


عزت‌الله سحابی در جلد دوم کتاب خاطرات خود نوشته است:
«در اوایل اسفند [۱۳۵۸] کورت والدهایم، دبیرکل سازمان ملل متحد به منظور میانجیگری در موضوع گروگانهای امریکایی در این مساله دخالت کرد.

راه حل والدهایم برای حل مساله گروگانها به «سناریوی والدهایم» مشهور شد.

والدهایم در طرح خود چنین پیش‌بینی کرده بود که همزمان با آزادی تدریجی گروگانها، آمریکا نیز اموال و سپرده‌های ایران در نزد بانکهای خارجی را آزاد نماید.

طرح والدهایم بعد از بررسی در شورای انقلاب،
برای کسب نظر اقای خمینی به دفتر ایشان ارسال شد و ایشان هم آن را تائید کردند و قرار شد که این سناریو به اجرا در آید.

به دنبال موافقت ایران،
پنج نفر از شخصیت‌های بی‌طرف جهانی مطابق طرح والدهایم تعیین و به ایران آمدند.
طبق طرح والدهایم قرار بود آنها در روز پنجم ورود به ایران، به محل سفارت امریکا بروند و با گروگانها ملاقات کنند که در این میان دانشجویان پیرو خط امام! با این مساله مخالفت کردند و اجازه آن ملاقات را ندادند.

شورای انقلاب تصمیم گرفت برای حل این مشکل نماینده‌ای را برای گفتگو با دانشجویان پیرو خط امام! به سفارت اعزام نماید.

در همین رابطه شورای انقلاب، آقای باهنر را تعیین کرد اما دانشجویان پیرو خط امام!
ایشان را نپذیرفتند و این‌بار بنده به عنوان نماینده شورای انقلاب به سفارت رفتم و با آقای محسن میردامادی و دانشجویان، به بحث و گفتگو پرداختم.

آنان دلیل نپذیرفتن هیئت میانجی کورت والدهایم را «مشکوک» بودن اعضای آن عنوان کردند و آن جلسه بدون نتیجه خاتمه یافت.

بالاخره روز پنجم، بدون بازدید هیئت کورت والدهایم از سفارت اشغال شده امریکا به پایان رسید.

هیئت مزبور برای ملاقات با گروگانها، دو روز دیگر هم صبر کردند
ولی این صبر و تحمل هم نتیجه نداد و آقای محسن میردامادی و دوستان‌شان، [علیرغم نظر آقای خمینی] هیئت کورت والدهایم را به سفارت راه ندادند و به تبع آن، طرح میانجی‌گری دبیرکل سازمان ملل متحد برای حل بحران گروگانگیری شکست خورد!

🔦منبع: نیم قرن خاطره و تجربه، خاطرات مهندس عزت الله سحابی، جلد دوم، انتشارات خاوران، چاپ اول بهار ۹۲ ، صص ۱۰۹ و ۱۱۰
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from اتچ بات
استراتژی ویرانگر
دولت کارتر چگونه به خروج ایران از منظومه غرب کمک کرد؟

محمدحسین باقی

یکم) پیشینه خبر
به دنبال انتشار خبری در ۲۳ جولای (۲ مردادماه ۱۴۰۳) مبنی بر درگذشت «جیمز ارل کارتر جونیور»، رئیس جمهور اسبق امریکا مشهور به «جیمی کارتر»، پزشک او تایید کرد که این شایعات دروغ است. دکتر مایکل رینز، پزشک معالج کارتر، طی مصاحبه ای اعلام کرد که کارتر هنوز زنده است. او گفت:«خُب، من می توانم تأیید کنم که گزارش های موجود صحت ندارند. پرزیدنت کارتر در سه یا چهار هفته گذشته هیچ مشکل بهداشتی قابل توجهی نداشته است. او در آسایشگاه حالش خوب است، اما از دنیا نرفته است». جیمی کارتر، رئیس جمهور اسبق امریکا، با ۹۹ سال سن، مسن ترین رئیس جمهور سابق زنده است. سخنگوی مرکز کارتر، یک موسسه خیریه جهانی (که توسط کارتر و همسر فقیدش، روزالین تأسیس شده است) در ۲۳ جولای گفت که کارتر هنوز زنده است و شایعه رسانه های اجتماعی را رد کرد. کارتر از ۱۸ فوریه ۲۰۲۳ در خانه خود در پلِینز، جورجیا، تحت مراقبت های آسایشگاهی قرار گرفته است.
رئیس جمهور سابق با چندین مشکل از جمله سرطان پوست ملانوم که در نهایت به کبد و مغزش سرایت کرد، دست و پنجه نرم می کند. او تصمیم گرفت که از درمان های پزشکی خودداری کند. بهار سال جاری میلادی، جیسون، بزرگ‌ترین نوه‌ جیمی کارتر، اعلام کرد که پدربزرگش همچنان به دلیل مخالفت با دریافت درمان های پزشکی شانس‌ زنده ماندن خود را پس از ۱۷ ماه اقامت در آسایشگاه از دست می دهد. او تصریح کرد:«پایان نزدیک است» [ممکن است تا زمان انتشار این گزارش عمر کارتر هم به سر آمده باشد] کارتر از سال ۱۹۷۷ تا ۱۹۸۱ به عنوان سی و نهمین رئیس جمهور ایالات متحده خدمت کرد. او به مدت ۷۷ سال با همسرش روزالین – که در ۱۹ نوامبر ۲۰۲۳ درگذشت- زندگی کرد.
* این گزارش ۱۳ مردادماه ۱۴۰۳ در هفته‌نامه‌ی «تجارت فردا» منتشر شد.
متن کامل در کانال «جام جهان‌نما»
آدرس صفحات مجازی من:
www.tg-me.com/MHBaghi
@baghiabuzar
https://www.linkedin.com/in/mohammad-hossein-baghi-901657169/
2024/09/23 23:26:07
Back to Top
HTML Embed Code: