Telegram Web Link
#خبری_دروغ در برخی کانالهای تلگرامی مبنی بر دفاع استاد کدکنی در دفاع از جناب پزشکیان به دروغ پخش شده بود
که ایشان تکذیب کردند

@bestdiplomacy
🔵🔴جامعه زنده از نگاه استاد محمود سریع القلم

@bestdiplomacy
چه کسی به ایران می اندیشد؟

جواد رنجبر درخشیلر

داشتم فکر می کردم که اگر مرحوم استاد دکتر جواد طباطبایی زنده بودند درباره قوم‌گرایی در انتخابات فعلی چه می نوشتند؟ در همین افکار بودم که دوستان نوشته ی استاد محمد مجتهد شبستری را بارها و بارها برایم فرستادند. ایشان از پزشکیان حمایت کرده‌اند‌ با زبان روشنفکرانه ‌ی دینی. روشنفکری در ایران راه رفته ی اشتباهی است که روندگان برای حیثیت خود یا لحاجت از ابراز پشیمانی خودداری می کنند‌. نتیجه سخت مصیبت بار است. هر چه در این‌راه می روند اشتباه ها بزرگ تر می شود. روشنفکری به ویژه نوع دینی آن از واقعیت های سیاسی و تاریخی ایرانی سخت دور است. در مقابل در نظر و عمل دچار مخلوطی از آرمان و وهم است. اینکه پزشکیان «دولتی عقل‌محور تشکیل خواهد داد که اعضای آن بر مدار خردورزی، تخصص و برنامه عمل می‌کنند» گزاره ای بی سر و بن است. آرزویی شریف یا تذکری مشفقانه است اما عقل و تخصص و برنامه سه واژه فوق العاده فربه و بحث برانگیز است و نخست باید پرسید که این مفاهیم چه نسبتی با سیاست در ایران امروز دارد؟
سیاست بر خلاف آنچه روشنفکران ایرانی می دانند امری محقق و قابل مشاهده و اندازه گیری است. به عبارت بهتر با علم تجربی فهمیدنی است. علم تجربی سیاست به طور مشخص نسبتی با جیب شهروندان دارد. عقل و تخصص و برنامه در این فضای مغشوش و آلوده چگونه محقق خواهد شد؟ اگر هدف سرایش شعر باشد بله، می توان این واژه ها را برشمرد، اما در نظام گفتاری سیاسی نمی توان این واژه ها را به سیاست امروز ربط داد.
گزاره ی بعدی: «به ملت دروغ نمی‌گویند» هیچ معنای محصلی ندارد. سیاست کلاس اخلاق نیست و راست و دروغ در جهان سیاسی متفاوت است. همین طور «وعده‌های فریبنده» را نمی توان به آسانی فهمید. سیاست در ایران با عدد و رقم و جزییات دقیق نسبتی ندارد. همه ی گزاره ها در هاله ای از وعده و آزمون و خطا و احتمالات است. همچنین سیاست ما چه در حکومت و چه در مخالفان آن رویاپردازانه است.
گزاره ی بعدی هم قابل مناقشه است. نوشته اند: «در هیچ شرایطی تسلیم رانت و فساد نمی‌شوند.» این گزاره را جز درباره معصومان نمی توان گفت. همه افراد فاسد و اختلاس گر از اول فاسد نبوده اند. در سنت عرفانی و دینی هم به مراقبت از نفس تاکید شده است. بر چه اساسی می توان فردی را برای همیشه و این چنین قطعی ضمانت کرد؟ این سخن بی پایه است.
التزام به حقوق شهروندی هم عبارتی است بی مبنا. حقوق شهروندی چیست و پزشکیان چگونه به آن ملتزم خواهد بود؟ اگر از عبارات بی مبنا و بی سر و بن دوره روحانی درباره ی حقوق شهروندی بگذریم اولین شاخصه ی حقوق شهروندی امکان مشارکت همه در سیاست است. پزشکیان چگونه راه مشارکت سیاسی را باز خواهد کرد در حالی که ده ها نفر از رقابت سیاسی در همین انتخابات بازمانده‌اند؟
غرض بیان بی پایه و در هوا بودن و دور از واقعیت سیاسی بودن گزاره های روشنفکرانه دینی است. روشنفکری دینی صرفا آرزوهای آدم ساده لوحی است که دوست دارد همه چیز خوب و همه کس خوش باشد. از بازرگان تا پزشکیان روشنفکری دینی جز تهی کردن ایران از مفاهیم قدرت و سیاست نیست. باید به ایران با ویژگی های مشخص و چارچوب معین آن اندیشید و برای ایران قوی قدرتمند شد. راهی که هم اکنون در غباری از سیاست ورزی های غیر ایران دوستانه پنهان مانده است.
www.tg-me.com/melliiran
نظر دکتر رحمان قهرمانپور تحلیلگر سیاسی و کارشناس و تحلیلگر مباحث انتخاباتی

در مورد مناظره اول

@bestdiplomacy
رقابت در اقتصاد، رقابت در سیاست را به وجود می آورد....
استاد محمود سریع القلم

@bestdiplomacy
Forwarded from عکس نگار
‌ژان‌ ژاک #روسو بر آن بود که انسان علاوه بر خودخواهی و حس صیانت نفس که غریزهٔ اصلی است، تمایلی طبیعی به نوع‌دوستی و همدردی با دیگری هم دارد.

به‌علاوه، انسان به نظر او موجودی ذاتاً آزاد است، به این معنی که می‌تواند برخلاف حیوانات از بند غریزهٔ خودخواهی هم آزاد باشد، و بدین معنا موجودی اخلاقی شود.

اما جامعه و تمدن این دو ویژگی طبیعی آدمی را سرکوب و به جای آن‌ها خودخواهی و خوددوستی را تشدید کرده و وابستگی و انقیاد به دیگری یا ناآزادی و سلطه و استثمار را به همراه آورده است.

علت اصلی این دگردیسی پیدایش نابرابری و مالکیت خصوصی بود که حس جماعت و نوع‌دوستی را از بین برد و در نتیجه انسان از طبیعت خود بیگانه شد.
دو راه گریز از این ازخودبیگانگی، از نظر روسو، وجود دارد که یکی #سیاسی و دیگری #آموزشی است.
راه‌حل سیاسی ایجاد نظام سیاسی جدیدی است که جامعه‌ای مرکب از شهروندان آزاد یعنی شهروندانی اخلاقی و برابر و خودمختار و خودگردان به ارمغان آورد؛ و راه‌حل آموزشی، تربیت آدمیان آزاده و اخلاقی و نوع‌دوست است.

غایت مطلوب در دیدگاه روسو نیز، به سیاق حکمت سیاسی دیرین، بنای نظام و تمدنی تازه براساس #آزادگی اخلاقی و #مدنی و #نوع‌دوستی و تعادل نفسانی آدمی است.

📚از کتابِ «احیای علوم سیاسی»
گفتاری در پیشهٔ سیاستگری
پروفسور حسین بشیریه ‌
‌‌@bestdiplomacy
🔵🔴یکی واجب و دیگری حرام؟

#احمد_زیدآبادی

ظاهراً در مناظرات انتخاباتی حمله و تهاجم به عملکرد دولت‌های قبلی بخصوص دولت حسن روحانی نه فقط مباح بلکه گویی واجب است، اما نقد عملکرد دولت مرحوم رئیسی پنداری در شمار تابوها و امور ممنوعه و حرام قرار گرفته و صرفاً باید مورد تعریف و تجلیل قرار گیرد!

آیا در این باره دستورالعملی به کاندیداهای منتقد وضع موجود اعلام شده است؟ اگر شده است، آنها به قیمت کناره‌گیری از مناظرات هم که شده، نباید زیر بار آن بروند.
تن دادن به چنین ممنوعیت احتمالی، به منزلهٔ "سالی که نکوست از بهارش پیداست" خواهد بود! /نواندیش

T.me/bestdiplomacy
#دیکتاتور به خیال خودش این‌طوری موفق شد برای همیشه به «دیپلماسی التماسی» در برابر غربی‌ها پایان دهد و "اقتدار پوشالی ابرقدرت استعماری بریتانیا"را زیر پا له کند و مایه «غرور و سرافرازی» ملتش شود.عیدی امین،حاکم اوگاندا،در اواسط دهه هفتاد میلادی،عده‌ای از بازرگانان انگلیسی‌ را که در پایتخت اوگاندا کار و زندگی می‌کردند دستگیر و سپس وادارشان کرد که وی را این گونه روی دست حمل کنند و سپس در برابرش زانو بزنند و سرود وفاداری بخوانند.این روش محبوب همه دیکتاتورهای قدرت‌پرست و پوپولیستی است که برای مردمشان جز فقر و‌ محرومیت چیزی به ارمغان نیاورده‌اند.عیدی امین با به راه انداختن چنین نمایش‌هایی ،خود را "فاتح امپراتوری بریتانیا" لقب داد و به مردم کشورش بشارت داد که اوگاندا در جنگ با بریتانیا و غرب به پیروزی رسیده است.
بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

@bestdiplomacy
دیپلماسی pinned Deleted message
گویا مرگ‌ پروفسور چامسکی را که در بستر بیماریست همسر ایشان تایید نکرده اند....
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مصطفی مهرآیین جامعه شناس:
من و امثال من دنبال ساختن راه دیگریم

#نگاهی_متفاوت


@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جناب #دکتر_فاضلی عزیز شما فردی بودید که بیانیه #روزنه_گشایان را در انتخابات کاملا بسته مجلس اخیر امضا کردید اما مردم کنش عقلانی خود را بهتر انجام دادند.

حالا در برابر سوال فرضا کاملا غلط، میکروفون را در سیمای میلی #پرتاب می کنید
چگونه توقع دارید درد کشیدگان سالهای اخیر سخنان شما و دوستانتان را گوش دهند و وارد عرصه شوند
فاضلی عزیز شما از فرهنگ و درد مردم میگویید
اما چگونه تقاضا دارید برخی از مردمانی که شش ماه دست کم گوشت نخورده اند
نگران #اجاره_خانه خود هستند نگران تحصیل فرزندانشان هستند بیایند و با تنها یک رای در انتخابات به حق خویش برسند
شما #میکروفون را پرتاب کردید چون طرف مقابل با جنگ روانی و احیانا دروغ! شما را ناراحت کرد
مردم کوچه و خیابان چگونه باید در برابر دروغها و دردها واکنش نشان دهند

حق ملت را برسمیت بشناسید
ملت حق دارد رای دهد و حق دارد رای ندهد
بگذارید خود مردم تصمیم بگیرند
درون بسیاری از مردم عصیانی قدرتمند خفته است!
دریغا ایران!
#دیپلماسی

@bestdiplomacy
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ آقای ظریف ، کاش فهم شما از دموکراسی بهتر و پایبندی شما به دموکراسی بیشتر شود!

🖊 لطف الله آجدانی

جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف ،به رغم احترام فراوانی که برای اندیشه ها و عملکرد سیاسی شما به ویژه در مسند وزارت امورخارجه ، هرچند که خالی از پاره ای اشتباهات هم نبوده باشد، قائل هستم؛ اما پنهان نمی کنم که ای کاش فهم شما از دموکراسی بهتر و پایبندی شما به دموکراسی بیشتر باشد!
این ادعا در سخنرانی شما در همایش انتخاباتی حامیان دکتر مسعود پزشکیان در اصفهان که : " رای ندادن ، رای دادن به اقلیت است"، و حمل رای ندادن به انتقال پیام ناامیدی و توصیه شما به گوش ندادن به آن پیام و سفارشتان به رای دادن برای اثبات اینکه رای دادن یعنی خواهان زندگی بودن؛ واجد چند بدفهمی از دموکراسی و کژتابی از آن است.

به حکم دموکراسی, یکی از حقوق اساسی شهروندان، حق رای و دیگری حق داشتن آزادی برای استفاده از حق رای خود یا عدم استفاده از حق رای خود است. به عبارت ساده تر که درک آن نیاز به هوش چندانی ندارد، یعنی :  به موجب دموکراسی ، به همان اندازه که نمیتوان شهروندی را از حق مشارکت در یک انتخاب محروم کرد،  نمیتوان  شهروندان را به مشارکت در انتخاب مجبور کرد.  به موجب دموکراسی ، مشارکت یا عدم مشارکت یک شهروند در یک انتخابات ، حق شهروندی او ، و حق آزادنه استفاده یا عدم استفاده از حق مشارکت نیز ، از دیگر حقوق اساسی یک شهروند است .لاجرم به حکم دموکراسی،  نمی توان یک شهروند را از حق آزادی در  استفاده از حق خود برای مشارکت یا عدم مشارکت در یک انتخابات محروم یا وی را مجبور دانست.

شما از قوطی کدام عطار و کشکول چه کسی درآورده اید که رای ندادن، همان رای دادن به اقلیت است؟ مقصد و مقصود شما از اقلیت چه کسانی هستند و تکفیر و محکوم دانستن شهروندانی که از حق آزادنه خود برای استفاده یا عدم استفاده از حق خود برای مشارکت  یا عدم مشارکت، گزینه عدم مشارکت را برگزیده اند و رای نمی دهند در کجای دموکراسی قرار دارد؟ شما از کجا درآورده اید که لزوما و فقط با رای دادن است که خواهان زندگی بودن قابل اثبات است؟ در حالی که به حکم دموکراسی  یک شهروند به هر دلیلی ، با استفاده از حق آزادانه خود برای استفاده یا عدم اسنفاده از حق خود برای مشارکت ، از مشارکت خودداری کند، شما به حکم چه کسی و با چه حقی به خود اجازه می دهید رای ندادن و عدم مشارکت را ، رای به اقلیت بدانید؟ به حکم چه کسی و با چه حقی مدعی هستید اثبات خواهان زندگی بودن ، همیشه و لزوما و فقط از گذرگاه مشارکت در انتخابات عبور می کند؟! آیا در نسخه ای که برای مشارکت و عدم مشارکت پیچیده اید، عدم مشارکت و رای ندادن آقای سید محمد خاتمی در انتخابات پبشین در اسفند ۱۴۰۲ را نیز از جنس "رای ندادنی" می دانید که همان "رای دادن" به اقلیت و در بردارنده پیامی بود که ارزش شنیده شدن را نداشت؟!

فارغ از درست یا غلط بودن تصمیم گروهی از شهروندان به مشارکت و یا گروهی دیگر از شهروندان به عدم مشارکت در یک انتخابات، اگر قائل به دموکراسی و دو حق دموکراتیک و مدنی : " حق رای" و " حق آزادی" استفاده یا عدم استفاده یک شهروند از حق خود برای مشارکت یا عدم مشارکت در یک انتخابات باشیم ، هر گونه اقدام به سلب هر یک از این دو حق دموکراتیک برای شهروندان، چه شهروندان خواهان مشارکت و چه شهروندان خواهان عدم مشارکت، یک نگرش و رفتار ضد دموکراسی و ناقض حقوق شهروندی در چارچوب تعلقات فکری و تعهدات عملی به اصول مدنی و دموکراتیک است. اگر به دموکراسی بدون تحریف و جعل و سانسور و دروغ باور نداریم که هیچ ؛ اما اگر مدعی تعلق خاطر به حاکمیت دموکراسی و حقوق شهروندی هستیم ،  ای کاش فهم خود از دموکراسی را بهتر و پایبندی خود به آن را بیشتر کنیم و یاد بگیریم ، حقوق دموکراتیک و مدنی ملت ایران و مطالبات آنان را مطابق علایق و تعلقات و منافع شخصی و باندی و حزبی و جناحی خود تفسیر و محدود و مصادره به مطلوب و قربانی نکنیم!

به یاد داشته باشیم، شکوفایی و تحقق و گسترش امید برای ایرانیان و تحقق حق آنان برای زندگی بهتر ، مستلزم حاکمیت اراده ملی در امر حکمرانی و  روال حاکمیت به سود عقلانیت و اعتدال و تدبیر در راه استقرار عدالت و آزادی ها و امنیت قانونی و مدنی در عرصه های سیاست، اجتماع، اقتصاد و فرهنگ ؛ و دفاع از حقوق و مطالبات ملی و مدنی شهروندان با سمت و سوی تلاش کارآمد برای زوال رادیکالیسم سیاسی و تحجر فکری خرد ستیز مغایر با منافع ملی و ناقض حقوق شهروندی در ایران و دستاوردهای آن برای پایان بخشیدن به انباشت پاره ای بی تدبیری هایی است که به نارضایتی ها و نابسمانی های گسترده در وضع موجود،انجامیده است. با خیالبافی و توهم و خوش بینی ها و بزرگ نمایی ها و کوچک نمایی های دور از واقعیت، نه حال ایران خوب می شود و نه حال ایرانیان.

(۳۰ خرداد ۱۴۰۳)

🆔️@tahkimmelat
باید از کاندیداها سوال کرد
اگر فرضا #ترامپ
بار دیگر رییس جمهور آمریکا شود
آیا از مذاکره با او میگریزند یا تنها حاضرند در برابر تحریمهای خردکننده نفتی دوباره او فقط از مردم خواهان مقاومت باشند


@bestdiplomacy
🔵🔴صادق الحسینی پژوهشگر اقتصادی: اگر پزشکیان نتواند از فاضلی دفاع کند از ما هم نمی تواند دفاع کند
یا جبران کند یا به او رای نخواهم داد!....
@bestdiplomacy
پرتاب #میکروفون توسط دکتر #محمد_فاضلی برآمده از پریشانی موجود میان جامعه دانشگاهی و توامان جامعه ایرانست.
جامعه ای که از #فقر و فساد و دروغ خسته شده است
اگر یک استاد دانشگاه در دفاع از اتهامی که به او زده میشود میکروفون پرتاب می کند
طبقه فرودست که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد

پریشانی جامعه امروز ایران را جدی بگیریم!
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 پزشکیان ؛ همچنان ناتوان در بیان و نقطه زنی

✍️ دکتر قدیر نصری / دانشیار علم سیاست در دانشگاه خوارزمی

🔺 دیشب و امروز ، حدود پنج ساعت پای مناظره شش نامزد نشستم. باز هم شلختگی و تکرار و کلی 
گویی !!! در بادی امر ، صدا و سیما با پخش چندین برنامه مقدماتی ، بیننده ها و البته نامزدها را به ستوه آورد! بالاخره نوبت به مناظره رسید اما دریغ از نوری ، شوری و شکوهی!!! شخصاً دنبال هیجان نبودم اما حداقل انتظارم ، شنيدن موضع و عبارتی دقیق و مانا و بدیع بود اما هر شش نفر عمیقاً ناامیدم کردند. اونی که بیان بلیغی داشت صادق نبود و اونی که صادق بود رسماً لال و الکن بود! میان این شش تا ، از دکتر پزشکیان انتظاری داشتم. وی از حیث وارستگی شخصیتی و پاکدستی و شهامت ، مرد بی نظیر آن جمع بود. اما او گفتاری ارایه کرد بسی کلافه کننده و ملال آور. گویی مشاورانش !
به او گفته بودند «با تکرار دو سه جمله نخ نما شده و تُپُق های مکرر ، مخاطبت را مأیوس و متلاشی کن! »
البته پزشکیان را تا حدی درک می کنم ؛ اطلاع دارم که همین چهار ماه پیش ، صلاحیتش برای نامزدی مجلس رد شده بود که با توصیه رهبری احراز شد! ده روز پیش هم ، پزشکیان در مخیله اش نمی گنجید نامزد جمهور برای ریاست ایران شود، ضمنن چون او غالباً به متکلم وحده بوده و فقط نطق های بی پرسش داشته و در حوزه انتخابیه اش به ترکی سخن گفته و علوم انسانی هم نخوانده  است لذا بانک لغات فارسی و جمله پردازی اش در حداقل است.
در سوی دیگر ، تراکم جلسات رنگارنگ ، رسماُ  فرسوده اش کرده است در نتیجه و در عمل ، او با تکرار عباراتی بسیار بدیهی و البته بی ثمر روی اعصاب مخاطب رژه می رود! 
نمی دانم مشاوران !!! او چه کسانی هستند که حداقل ها را یادش نمی دهند!  تحقیقاً هیچ جمله مانایی از لسان وی صادر نشد که نشد! نه مفهوم درخشانی ، نه فیگور دل انگیزی و نه کوبیدن بر وسط خال که مخاطب های مردد را جانی و نشاطی ببخشد!  او نشان داد که ناتوان از مدیریت لحظه و  ریتوریک تمام کننده است، اشتباهاتش سهمگین  و دلسرد کننده است ! این ضعف های اسفناک یا ناشی از تکروی و توصیه گریزی پزشکیان است که اگر این گونه باشد فاتحه ای باید خواند یا دست پخت مشاوران الکن و  بزدل است که  خاتمه ای باید خواست.  او برای بخط کردن انبوه مأیوسان ، چاره ای ندارد جز  تک تیراندازی سنجیده بجای رگبارهای بی معنی و عبث ، اجتناب مطلق از تکرار جمله های کلیشه ای ، مرزکشی مطمئن با رقبای نامحبوب و هتاک ، از رو نخواندن مواضع و  واگذاری حرفه ای مجال به کارشناس همراه.

❇️  در مورد دیگر نامزدها ، سخن بسیار است که در ادامه خواهم نوشت/ندای سیاست


T.me/bestdiplomacy
2024/09/28 21:33:24
Back to Top
HTML Embed Code: