Telegram Web Link
🔵🔴معرفی کتاب جدید آرش رئیسی‌نژاد

📚شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه

امیرتیمور شیبانی

🖇 آرش رئیسی‌نژاد، پژوهشگر و استاد دانشگاه در رشته روابط بین‌الملل، کتاب تازه خود را منتشر کرد. دکتر رئیسی‌نژاد که سابقه تدریس در دانشگاه تهران را دارد، پس از کنار گذاشته شدن از استادی این دانشگاه، در دانشگاه لندن مشغول به انجام فعالیت پژوهشی شد. عنوان کامل کتاب، «شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه، ایران، کردهای عراق و شیعیان لبنان» است و ترجمه فارسی آن که توسط خانم پریسا فرهادی انجام شده، چندی پیش از سوی نشرنی منتشر شده است. پیش از این نیز اث«ایران و راه ابریشم نوین: از ژئوپولیتیک راه تا دیپلماسی راه» از سوی انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده بود که با استقبال زیادی از سوی صاحب‌نظران روبرو شد.

🖇این استاد و پژوهشگر سابق دانشگاه تهران دغدغه‌های خود در رابطه با وضعیت امروز ایران در حوزه روابط منطقه‌ای و خطر عقب‌ماندگی کشور از رقابت‌های کریدوری و ترانزیتی و چالش‌های امنیتی، اقتصادی و تکنوپلیتیکی را در صفحات مجازی با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارد. اگر «ایران و راه ابریشم نوین» با تلفیقی دقیق و علمی از جغرافیا، تاریخ و دانش روابط بین‌الملل به تشریح موقعیت امروز ایران در مسیر شاهراه‌های تجاری می‌پردازد، «شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه» تلاش دارد با نگاهی ژرف و چندجانبه، بر روابط غیررسمی دولت شاهنشاهی ایران با کردهای عراق و شیعیان لبنان در بازه زمانی 1337 تا 1357 تمرکز کند.

🖇بحث برسر روابط میان بخش‌هایی از حاکمیتِ ایران با گروه‌های نیابتی منطقه‌ای و چرایی‌ها و چگونگی‌های چنین روابطی و میزان تاثیر این پیوندهای غیردولتی با این گروه‌ها بر امنیت و پیشبرد منافع ملی همچنان از موضوعات اصلی در سیاست روز چه در میان نخبگان و اهل سیاست و چه در میان عامه مردم است. با این حال، کتاب مورد بحث تنها تلاش دارد ضمن پرداختن به پویایی‌های حاکم بر شکل‌گیری، ادامه و پایان این روابط میان دولت شاهنشاهی از یک سو و کردها و شیعیان لبنان از سوی دیگر در یک بازه زمانی مشخص، دلایل آغاز پیوندهای استراتژیک میان دولت ایران با گروه‌های غیردولتی را بازشناخته، روند حاکم بر این روابط را موشکافی کند و ضمن ارجاع مخاطب به روایت‌ها، اسناد و گفت‌وگوهای دسته اول و ارزشمند، چگونگی به بن‌بست رسیدن و پایان پیوندهای میان پهلوی دوم با گروه‌های نیابتی کردی و شیعی را تشریح کند.

🖇شناخت پیشینه، روند و چگونگی پایان یافتن روابط استراتژیک میان دستگاه امنیتی  و نظامی ایرانِ پهلوی و گروه‌هایی که به لحاظ دینی و قومی پیوندهایی دیرین با ایران داشته و دارند، می‌تواند خواننده را نسبت به ماهیت، چالش‌ها و چگونگی‌ این ارتباطات آگاه‌تر سازد. به موازات پرداختن به عوامل منطقه‌ای حاکم بر روابط میان شاه و گروه‌های غیردولتی، نویسنده به تحلیل چالش‌های امنیتیِ ایرانِ پهلوی در بستر جنگ سرد، نقش و دیدگاه سردمداران آمریکایی در رابطه با جایگاه ایران در منطقه نیز پرداخته است.

🖇شاید موضوع جالب‌ توجه دیگر در رابطه با این پژوهش این باشد که نویسنده تلاش کرده کشاکش و نحوه تعامل میان صاحب منصبانِ دستگاه‌های داخلی دولت شاهنشاهی، از جمله  ساواک، ارتش و وزارت خارجه را نیز در رابطه با چگونگی پیشبرد رابطه با گروه‌های غیردولتی از منظر «چیدمان نهادی» داخلی تشریح کرده و به آسیب‌شناسی آن بپردازد.

🖇وقوع کودتای خونین سال  1337 شمسی  در کشور عراق و پایان پادشاهی در آن کشور که منجر به حاکمیت افسران عراقی و رشد کمونیسم در این کشور شد، حاکمیت جمال عبدالناصر بر مصر و خطر پان‌عربیسم که نویسنده از آنها به ترتیب با عنوان‌های «خطرسرخ» و «خطر سیاه» یاد کرده، شاه را بر آن داشت تا با هدف ایجاد موازنه دربرابر این چالش‌ها، دست به حمایت مالی و نظامی از کردهای عراق و حمایت مالی محدود از شیعیان لبنان بزند.

🖇روابط پرتلاطم میان رهبر پرنفوذ کردهای عراق، ملامصطفی بارزانی و امام موسی صدر در قامت رهبرِ ایرانی‌تبارِ شیعیان لبنان با مقامات دولتی، نظامی و امنیتی دولت شاهنشاهی به فراخور بازه‌های زمانی متفاوت گاه با خوش‌بینی و حس تفاهم و گاه با بدبینی و بی‌اعتمادی توام بود و نویسنده با بررسی نقش بازیگران ایرانی حاضر در این «میدان»، روایتی بدیع  از تاریخ روابط  ایرانِ پهلوی با متحدین غیردولتی منطقه‌ای خود به دست می‌دهد.

🔹اختصاصی کانال سیاست‌نامه/ نقل با ذکر منبع مجاز است

@goftemaann

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴و #ایران می‌ماند؛ #ایرانی هم می‌ماند

پایداری ایرانی؛ از زبانِ #فریدون_گله
کارگردان و فیلمنامه‌نویس مطرح ایرانی

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴تمدن #ایران دیرپاترین و پرافتخارترین تمدنی است که در سطح جهان پدید آمده است، آثار تمدنی پیش از تاریخ قبل از آنکه در تمدن‌های بزرگ دیده شود در سرزمین ایران وجود داشته است.

حتی مغول های وحشی در فرهنگ ایران حل شدند....

#پاینده_ایران
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴خبرنگاری از آقای #چکناواریان می پرسد: «تعلق شما به ،اقلیت ارمنی چه تاثیری در موسیقی شما گذاشته است؟
ایشان جواب می دهند: «اقلیت خودت هستی ، من #ایرانی ام و ازنسل #کوروش_کبیرم»

در پاسخ جناب چکناواریان، عمق تنفر از اقلیت خواندنش را می توان احساس کرد. اینکه گروهی از مردم یک سرزمین را اقلیت بخوانیم و بین او و جماعتی دیگر گسست عددی بوجود بیاوریم نتیجه ای جز چند دستگی، حقارت و دوری جستن و انزوای فردی که او را اقلیت شمرده ایم نخواهد داشت.

در فرهنگ ما ایرانیان همواره همبستگی، همزیستی مسالمت‌آمیز، محبت به همنوع، جوانمردی، مدارا و مروت، کرامت و عدالت، شفقت و عشق به یکدیگر، یک اصل اساسی و چند دستگی، تفرقه، خشونت، واگرایی، برتری‌جویی، اهانت، تحقیر، تبعیض و نامهربانی، یک امر ناپسند و غیر اخلاقی بوده است./کپشن برگرفته است


@bestdiplomacy
👤جوادی یگانه استاد جامعه شناسی  :

جامعه‌ی تحقیرشده، جامعه‌ای که بارها به امید تغیر رای داده و به منتخبش اجازه کوچکترین تغییری در ساختار داده نشده؛حق دارد که از تحقیر مجدد بترسد و امید نبندد و رای ندهد.

آنکه به افزایش مشارکت نیاز دارد و آنکه از این جامعه رای می‌خواهد،باید قانعشان کند که چرا باید دوباره رای بدهند./تحکیم ملت

@bestdiplomacy
در ایران غمگین بودن یعنی روشنفکر بودن

@bestdiplomacy
🔵🔴حسین موسویان: ۱۵ ماه فرصت نهایی برای غرب و ایران وجود دارد یا همه تحریم ها برمی گردد یا توافق هسته ای جدید رخ می دهد

🔹 سید حسین موسویان: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، شورای امنیت پرونده هسته‌ای ایران را تا اکتبر ۲۰۲۵ باید بسته شود. قبل از آن زمان، اروپا می‌تواند از مکانیسم اسنپ‌بک استفاده کند تا تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را علیه ایران بازگردانده و تحریم‌های بین المللی مجددا اعمال شود./جهان فوری

@bestdiplomacy
#سیاستمدارن افرادی هستند که آرمانها را در دایره واقعیتها دنبال میکنند ونه بالعکس.
سیاستمداران اشخاصی هستند که فرآیندها را مدیریت می کنند.
یکی از دلایل آشفته شدن حوزه اندیشه در دودهه گذشته ایران، ورود طیف عظیمی از #مهندسان به مدارهای مدیریت سیاسی و اقتصاد کشور است.

این افراد در چارچوبهای سیاسی و اقتصادی، نگاه باینری ریاضی(صفرو‌یک) دارند که نتیجه مطالعات تخصصی آنهاست.

سیاست و اقتصاد مانند کارخانه و سدسازی، پروژه نیستند بلکه فرآیندهای طولانی مدت اثرگذاری و اثر پذیری هستند.
سیاستمداری تخصص است و‌محتاج تراکم فکری در تاریخ،روان شناسی، جامعه شناسی،اقتصاد و روابط اجتماعی دارد.
🔦دکتر محمود سریع القلم ، ایران و جهانی شدن،ص۱۳۶

@bestdiplomacy
🔵🔴همه کاندیداها در پاسخ به این سوال مانده اند

سیامک قاسمی :

‏این همه سر و صدا اما همه این کاندیداها و مشاوران‌شان، اصلاح‌طلب یا اصولگرا، از پاسخ همین یک سوال عاجز هستند:

‏سوال: در صورت روی کار آمدن دوباره ترامپ در آمریکا و برگشتن صادران نفت ایران به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه صادرات روزانه، چگونه می‌خواهید از جهش ارز ، افزایش وحشتاک کسری بودجه دولت و در نتیجه افزایش شدید چاپ پول و افزایش انتظارات تورمی جلوگیری کنید؟

‏هر کدام از این اساتید اگر پاسخی برای این سوال داشتند، بگویید بریم برای سوال بعد!

@bestdiplomacy
🔵🔴 ‏هیچ‌یک از #نامزدها راهکاری حتی برای یکی از #بحرانهای‌کشور نداده:

۱.ناترازی شدید انرژی و یارانه پنهان ۱۲۷میلیاردی
۲.کسری بودجه ساختاری ۱۵۰۰ هزار میلیاردی
۳.رشد پایین و بی‌ثبات ۲٪ در ۱۳ سال
۴.افزایش شدید فقر از ۶٪ به ۲۴٪
۵.تنش آبی
۶.صندوقهای بازنشستگی
۷.تحریم‌ها، ترامپ و FATF
۸. بحران های محیط زیستی


صادق الحسینی/پژوهشگر اقتصادی



T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جناب پزشکیان امروز بخش هایی از سخنانش را در برابر سوالات دانشجویان مطرح کرد وگفت در برابر حصر یا خیلی مسائل مسوولیتی نداره و کار نهادهای دیگر است....

او اشاره کرد که ذوب در رهبریست....

«عده ای رای خواهند داد
عده ای رای نخواهند داد
هر دو طیف هم متناسب با مقدورات و محذورات موجود خویش تصمیم خواهند گرفت و قابل احترامست.

ولی نظرمان این است که به هرکه رای دهید فرضا اگر جناب پزشکیان است که گویی نماد اصلاح طلبی حکومت به او سپرده داده شده
بدانید که تحولات پردامنه ای رخ نخواهد گرفت
و توقع های رویایی نداشته باشید
ریاست جمهوری در ساخت ج.ا نهایتا بیست درصد نفوذ و قدرت دارد
پس #واقع_بینانه تصمیم بگیرید چه در رای چه در عدم رای،
وگرنه پس از برآورده نشدن خواستها ممکن است دوباره ناامید شوید....
@bestdiplomacy
"دنیا و آنچه در  آن می‌گذرد، هیچ‌گاه به آن صورت نیست که ما می‌خواهیم و یا فکر می‌کنیم باید باشد، بلکه هست و فارغ از خواست و فکر ما وجود دارد.
نادیده گرفتن این اصل و عناد با آن، گرفتاری می‌آورد و شیرازه‌ زندگی، خانواده، تربیت، و همه‌ امور را می‌پاشاند.
در ورای حقیقت، فراحقیقتی است که عقل و خرد آن را برنمی‌تاباند"


👤 چارلز دیکنز
📗 روزگار سخت
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
#علی_دهباشی مدیر نشریه #بخارا در گفت و گو با پادکست رادیو مضمون:
هرچه بیشتر ناامید میشم بیشتر برای ایران
کار میکنم....
@bestdiplomacy

🔵🔴 اندیشیدنِ ایرانشهری

✍️ جواد طباطبایی تبریزی، فیلسوف سیاسی ایران

خیام، فردوسی، نظامی، مولوی، سعدی و حافظ، به‌رغم این‌که همه شاعر بوده‌اند، اما هر یک از آنان جهانی در درونِ فرهنگِ ایران آفریده‌اند که من مجموع آن جهان‌های متکثر را با نام ایرانِ بزرگ فرهنگی، ایرانشهر، اندیشیدن ایرانشهری نامیده‌ام.

این اندیشیدن ایرانشهری، به خلاف آن‌چه مدعیان گفته‌اند، ربطی به «ملّی‌گرایی» ندارد، که ایدئولوژی ملّتِ واحد در وحدتِ بدونِ تکثّر و برتری قومی است، بلکه، چنان‌که در جای دیگری گفته‌ام، وحدتِ وحدتِ در کثرت همۀ وجوه فرهنگِ ایرانِ بزرگ است./ایران دل

T.me/bestdiplomacy
#عدالت‌خواهی خصیصه‌ای است خاصّ انسان؛ ناشی از شعور و آگاهیِ او، که او را نسبت به درد و رنجِ دیگران تأثّر پذیر می‌کند و بر آن می‌دارد تا خویش را به جای دیگران بگذارد و با خود بگوید: «اگر این رنجِ او را من می‌کشیدم چه ناگوار بود!»
جاذبه‌‌ی عدالت، ناظر به این اصل است که هر فرد انسان دارای حقوقی است ذاتی و باید این حقوق را درباره‌ی او مرعی داشت.

           #ذکر_مناقب_حقوق‌بشر

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی‌ نُدوشن

@bestdiplomacy
🔵🔴گروسی: برجام فقط یک کاغذ شده است

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی:

معتقدم ما نیاز به بازگشت به دیپلماسی داریم.

توافق برجام را قبلا داشتیم، اما حالا تنها یک توافق کاغذی است که هیچکس به آن پایبند نیست.

همواره به همکاران ایرانی خود می‌گویم ما باید برای آژانس حداقل دسترسی به تاسیسات هسته‌ای ایران را تضمین کرده و به بازگشت به نسخه دوم توافق هسته‌ای یا هر توافق دیگری کمک کنیم.

ما نباید سناریوی کره‌شمالی را تکرار کنیم؛‌ سناریویی که در نهایت چند دهه مذاکرات و تلاش بی‌ثمر ماند.
🔦ایسنا
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
دکتر محسن رنانی اقتصاددان از برنامه هفتم توسعه و حکومت کاریکاتوری می گوید
#آگاهی_بخش

@bestdiplomacy
2024/09/28 23:24:06
Back to Top
HTML Embed Code: