Telegram Web Link
یادتان هست گفتید #برجام بد هست
یادتان هست گفتید که هواپیمای نو مگر دغدغه ما است
یادتان هست گفتید ما توافق بهتری می کنیم
یادتان هست گفتید #تحریم فقط بیست درصد تاثیرگذار بوده است
گفتید مشکل مدیریت است و ما مدیران لایقیم
یادتان هست گفتید مشکل دولت روحانی
عدم ارتباط جدی و نادیده گرفتن #چین و #روسیه است
یادتان هست از #زمستان_سخت اروپا سخن گفتید!

حالا این توافق براحتی به مرحله اجرا برنخواهد گشت زمان در حال گذر است
اما به ضرر ایران!
دیپلماسی در یک نگاه

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 #فرهاد_نیلی اقتصاد دان
از دردهای بزرگ ایران می گوید
اگر روزی #جوانان به آمریکا و کانادا و... مهاجرت می کردند حالا برخی به دوبی و... می روند

خطر را دریابید

#قابل_تامل
@bestdiplomacy
یک نوجوان یا جوان به علّت همان جوان بودن، بنا به غریزه، رو به آینده و رو به دنیای زنده دارد، ولو از دورترین روستاها سر برآورده باشد، ولو از ساده‌ترین خانواده‌ها بیرون آمده باشد. بنابراین نمی‌شود یقه‌اش را گرفته او را به عقب کشید‌. نمی‌شود او را در حبسِ آموزه‌هایی نگاه داشت که با دنیای امروز سازگاری ندارند.

                 #هشدار_روزگار

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن


@bestdiplomacy
دوستان می پرسند اگر ‌ #فدرالیسم⁩ راه چاره نیست پس چه کنیم و درمان از که جوییم؟
‏چاره روشن و درمان معین است: سیاست قدرت واقع گرا در داخل و خارج.
‏خرد ایرانی را مبنا قرار دهیم و سیاست را به عنوان علم (نه آرمان و وهم) درست بشناسیم. سیاست، قدرت، خرد عناصری از نظام گفتاری چاره گر است.

جواد رنجبر درخشیلر/شاهنامه پژوه و دانش آموخته علم سیاست
@bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴 مقدماتی درباره امکان یا عدم امکان فدرالیسم در حقوق اساسی و اندیشه سیاسی ایران
 جواد رنجبر درخشی لر





🔹️مقدماتی درباره امکان یا عدم امکان فدرالیسم در حقوق اساسی و اندیشه سیاسی ایران جواد رنجبر درخشی لر 

مقدمه: فدرالیسم به عنوان یک روش اداره کشور چه نسبتی با حقوق اساسی و اندیشه سیاسی ایرانی برقرار می کند؟ آیا پیشینه ای از فدرالیسم در تاریخ ایران وجود دارد؟این پرسش ها از این رو مهم است که گاه برخی اصول قانون اساسی جمهوری اسلامی، همچون اصل پانزدهم، به روشی خوانده می شود که راه فدرالیسم (فرهنگی) را باز کند. یا برخی سوابق تاریخی همچون دوره اشکانیان یا هزاره اول پس از ورود اسلام دوره های خوانده می شود که کشور به صورت فدرالی اداره می شد.به نظر می رسد نه تاریخ و نه اندیشه سیاسی ایران (قبل و بعد از اسلام) و نه حقوق اساسی نسبتی با فدرالیسم برقرار نمی کند. اساسا فدرالیسم روشی اروپایی است و...


#فدرالیسم
🔵🔴جبهه اصلاحات و گیجی فزاینده
یادم هست دکتر سروش متقدم نه متاخر روزگاری فرمود

شجاعت در عمل فرزند بصیرت در نظر است

@bestdiplomacy
#نسل_جوان زیر ۲۵ سال برای دو واژه ‎#پاکدست و ‎#ساده_زیست تره هم خرد نمیکند چه برسد به اینکه بخواهد انگیزه همراهی پیدا کند. از نظر او تو اگر امکان زندگی مرفه را داشته ای اما استفاده نکرده ای مشکل خودت است و سلیقه او نیست.
می‌گوید برای من از امکانات و رفاه و تفریح و موضوعات جذاب روز چه داری؟ اینکه تو عاشق ساده زیستی هستی دلیل نمی‌شود من در بدبختی و فلاکت زندگی کنم.اصلا دلم نمیخواهد به سبک تو زندگی کنم. در واقع تو برایش مهم نیستی، سوال او این است، برای من چه آورده ای مارکو؟!!/تحلیل زمانه

علی خسروانی
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴ویژگی جهان امروز، وجود تناقضات است

دکتر محمود سریع القلم/استاد تمام علوم سیاسی دانشگاه شهید بهشتی

جهان امروز با نااطمینانی‌های فراوانی روبه‌روست؛ اما یک ویژگی مهم این جهان، وجود تناقضات زیاد است. به‌عنوان مثال ترکیه عضو ناتو است، اما سامانه دفاعی خود را از روسیه تهیه می‌کند. مجارستان جزو اتحادیه اروپاست، اما در جنگ اوکراین از روسیه دفاع می‌کند. کشوری مانند عربستان از نظر امنیتی با آمریکا قفل است، اما در اوپک‌پلاس سیاست‌های نفتی خود را با روسیه هماهنگ می‌کند، 1‌1هزار تحریم علیه روسیه از سمت اروپا و آمریکا برقرار شده‌است، اما در عین‌حال در سال‌2023، چین و روسیه 240‌میلیارد دلار با یکدیگر تبادل کرده‌اند و هر آنچه روسیه از تراشه و قطعات الکترونیک نیاز دارد می‌تواند از چین وارد کند. او افزود: جهان پر از تناقض است و همه تلاش می‌کنند خود را با سه قدرت نامبرده هماهنگ کنند، کار کنند و بهره ببرند. وقتی آمریکا یک قطعنامه علیه روسیه درخصوص جنگ اوکراین در سازمان‌ملل مطرح کرد، 52 کشور از 193کشور به آن رای ندادند. این امر نشان می‌دهد  که کشورهای مختلف می‌توانند با سه قدرت کار کنند و از آنها بهره ببرند و در عین‌حال تلاش کنند مصالح و منافع ملی خود را پیش ببرند. حدود 700‌میلیارد دلار پول بانک‌های آمریکا و اروپا در ترکیه کار می‌کند، ولی ترکیه طرفدار حماس است......

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴نیویورک‌تایمز: بایدن در اقدامی شجاعانه از انتخابات کناره‌گیری کند!

June 13, 2024 by اکرم ترابی
روزنامه نیویورک‌تایمز در مطلبی با فهرست کردن ناکامی‌های چهار ساله بایدن، تاکید کرد که او هنوز هم می‌تواند انتخاب کند که نامزد انتخابات ۲۰۲۴ نشود و میدان را به دموکراتی واگذار کند که ممکن است پیروز شود.
به گزارش ایسنا، نیویورک‌تایمز در مطلبی تحت عنوان «شجاعانه‌ترین کاری که جو بایدن می‌تواند انجام دهد» نوشت: «در سال ۱۹۷۷، رونالد ریگان افکار خود را در مورد جنگ سرد با دستیار خود ریچارد آلن در میان گذاشت. ریگان گفت ایده من از سیاست آمریکا در قبال اتحاد جماهیر شوروی ساده است و برخی می‌گویند ساده انگارانه. اینکه ما برنده می‌شویم و آنها می‌بازند.»
برت استفنر در این مطلب می‌نویسد: «امسال، جو بایدن هدف از ریاست جمهوری خود را مبارزه با اقتدارگرایی در داخل و خارج از کشور دانست. نظریه پیروزی او چیست؟
به نظر می‌رسد که او نظریه‌ای ندارد. سبک حکومت او مدیریت تهدیدهاست، نه شکست دادن آنها. او تلاش کرده است تا تسلیحات کافی را برای اوکراین فراهم کند تا از ولادیمیر پوتین شکست نخورد. اما حتی قبل از اینکه جمهوری‌خواهان کنگره مجبور به توقف هزینه‌ها شوند، او تمایلی به دادن انواع یا تعداد سلاح‌های مورد نیاز اوکراین برای بیرون راندن نیروهای روسی از قلمرو آن نداشت.
او در مورد برنامه‌های هسته‌ای ایران تلاش کرد تا انتقاد دیپلماتیک را کاهش دهد.
او قول داده است که در صورت تهاجم به تایوان دفاع کند. اما هزینه‌های نظامی پیش‌بینی‌شده ایالات متحده، زمانی که با تورم تنظیم می‌شود، اساسا ثابت است و قدرت دریایی ایالات متحده همگام با رشد چین نیست.
در مورد تهدید در داخل چطور؟ بایدن با چشم بسته راه می‌رود تا در برابر دشمن جنایتکاری که سه سال پیش برای براندازی انتخابات به خشونت دامن زد، شکست بخورد. براساس یک میانگین نظرسنجی، او کمترین میزان محبوبیت را در دوران ریاست خود دارد: ۳۷.۶ درصد. جیمی کارتر و جورج بوش پدر در مقاطع مشابهی در دوره ریاست جمهوری یک دوره‌ای خود در موقعیت مشابهی بودند.
جو بایدن شدیدا به پیروزی‌هایی نیاز دارد - پیروزی‌های واقعی، نه تصنعی. چه کسی در دولت او به این فکر می‌کند که چگونه او چنین چیزی را به دست آورد؟
خطر فروپاشی آتش‌بس غزه بسیار بالا است زیرا تا زمانی که حماس قدرت خود را حفظ کند، هیچ دولت اسرائیلی از تمام غزه عقب‌نشینی نخواهد کرد و حماس، تا زمانی که نیروهای اسرائیلی در این منطقه بمانند، همه اسیران را آزاد نخواهد کرد.این بدان معناست که آتش‌بس ممکن است در آستانه انتخابات از هم بپاشد، آن هم در زمانی که بایدن خواستار بحران دیگری در خاورمیانه نیست. چیزی که می‌تواند بایدن را نجات دهد، معامله با عربستان سعودی است – به رسمیت شناختن اسرائیل توسط پادشاهی آل سعود به علاوه استقرار یک نیروی امنیتی عرب در غزه در ازای تضمین دفاعی ایالات متحده و وعده‌های مبهم اسرائیل مبنی بر تشکیل کشور مستقل فلسطین.
اما آیا پس از اینکه دولت بایدن این همه توهین و دشمن‌تراشی با سران تل‌آویو و ریاض انجام داده، کارساز خواهد بود؟ یا آنکه همه مقام‌ها صبر می کنند تا این جایزه به دونالد ترامپ تحویل داده شود؟  این یک سوال - و یک درس - برای آینده است.
اوکراین می‌تواند یک پیروزی دیگر برای بایدن باشد، پیروزی آسان‌تر.
اما بزرگترین بُردی که بایدن به آن نیاز دارد، در داخل کشور خواهد بود.
این بُرد، قطعا فرمان اجرایی جدید او نخواهد بود که ممنوعیت پناهندگی برای مهاجران ایجاد می‌کند. این اقدام تنها تأیید کرد که او از هر گزینه‌ای که در اختیار داشت برای مقابله با بحران استفاده نکرده است. این بُرد، بیکاری کم نخواهد بود؛ هیچ عصای جادویی تورم سال ۲۰۲۲ یا نرخ‌های بهره بالای امروزی را پاک نمی‌کند. این بُرد، مشکلات حقوقی ترامپ نخواهد بود، که به نظر می‌رسد حداقل به همان اندازه که مخالفانش را خوشحال کرده، حامیانش را هم برانگیخته است.
حتی یافتن راهی برای حذف کامالا هریس از معاونت ریاست جمهوری و رفع دلهره و نگرانی بسیاری از رای‌دهندگان در مورد روی کار آمدن یک گزینه غیرمحبوب به جای یک رئیس‌جمهور ضعیف، آن بُرد مدنظر نخواهد بود. بیرون راندن اولین معاون زن در ریاست جمهوری که سیاه‌پوست است، بسیاری از رای‌دهندگان دموکرات را بیزار می‌کند.
همه این‌ها یک گزینه را برای رئیس‌جمهور آمریکا باقی می‌گذارد که می‌تواند یک پیروزی برای آمریکا و در نهایت جایگاه او در تاریخ باشد.
او هنوز هم می‌تواند انتخاب کند که نامزد ریاست جمهوری ۲۰۲۴ نشود و میدان را به دموکراتی واگذار کند که می‌تواند پیروز شود و کارهای سخت و شجاعانه‌ای را که برای تامین امنیت و صلح برای جهان آزاد لازم است، انجام دهد. هنوز زمان هست. این یک میراث شجاعانه، افتخارآمیز و متحول‌کننده خواهد بود.»

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴معرفی کتاب جدید آرش رئیسی‌نژاد

📚شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه

امیرتیمور شیبانی

🖇 آرش رئیسی‌نژاد، پژوهشگر و استاد دانشگاه در رشته روابط بین‌الملل، کتاب تازه خود را منتشر کرد. دکتر رئیسی‌نژاد که سابقه تدریس در دانشگاه تهران را دارد، پس از کنار گذاشته شدن از استادی این دانشگاه، در دانشگاه لندن مشغول به انجام فعالیت پژوهشی شد. عنوان کامل کتاب، «شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه، ایران، کردهای عراق و شیعیان لبنان» است و ترجمه فارسی آن که توسط خانم پریسا فرهادی انجام شده، چندی پیش از سوی نشرنی منتشر شده است. پیش از این نیز اث«ایران و راه ابریشم نوین: از ژئوپولیتیک راه تا دیپلماسی راه» از سوی انتشارات دانشگاه تهران منتشر شده بود که با استقبال زیادی از سوی صاحب‌نظران روبرو شد.

🖇این استاد و پژوهشگر سابق دانشگاه تهران دغدغه‌های خود در رابطه با وضعیت امروز ایران در حوزه روابط منطقه‌ای و خطر عقب‌ماندگی کشور از رقابت‌های کریدوری و ترانزیتی و چالش‌های امنیتی، اقتصادی و تکنوپلیتیکی را در صفحات مجازی با مخاطبان خود به اشتراک می‌گذارد. اگر «ایران و راه ابریشم نوین» با تلفیقی دقیق و علمی از جغرافیا، تاریخ و دانش روابط بین‌الملل به تشریح موقعیت امروز ایران در مسیر شاهراه‌های تجاری می‌پردازد، «شاه و شطرنج قدرت در خاورمیانه» تلاش دارد با نگاهی ژرف و چندجانبه، بر روابط غیررسمی دولت شاهنشاهی ایران با کردهای عراق و شیعیان لبنان در بازه زمانی 1337 تا 1357 تمرکز کند.

🖇بحث برسر روابط میان بخش‌هایی از حاکمیتِ ایران با گروه‌های نیابتی منطقه‌ای و چرایی‌ها و چگونگی‌های چنین روابطی و میزان تاثیر این پیوندهای غیردولتی با این گروه‌ها بر امنیت و پیشبرد منافع ملی همچنان از موضوعات اصلی در سیاست روز چه در میان نخبگان و اهل سیاست و چه در میان عامه مردم است. با این حال، کتاب مورد بحث تنها تلاش دارد ضمن پرداختن به پویایی‌های حاکم بر شکل‌گیری، ادامه و پایان این روابط میان دولت شاهنشاهی از یک سو و کردها و شیعیان لبنان از سوی دیگر در یک بازه زمانی مشخص، دلایل آغاز پیوندهای استراتژیک میان دولت ایران با گروه‌های غیردولتی را بازشناخته، روند حاکم بر این روابط را موشکافی کند و ضمن ارجاع مخاطب به روایت‌ها، اسناد و گفت‌وگوهای دسته اول و ارزشمند، چگونگی به بن‌بست رسیدن و پایان پیوندهای میان پهلوی دوم با گروه‌های نیابتی کردی و شیعی را تشریح کند.

🖇شناخت پیشینه، روند و چگونگی پایان یافتن روابط استراتژیک میان دستگاه امنیتی  و نظامی ایرانِ پهلوی و گروه‌هایی که به لحاظ دینی و قومی پیوندهایی دیرین با ایران داشته و دارند، می‌تواند خواننده را نسبت به ماهیت، چالش‌ها و چگونگی‌ این ارتباطات آگاه‌تر سازد. به موازات پرداختن به عوامل منطقه‌ای حاکم بر روابط میان شاه و گروه‌های غیردولتی، نویسنده به تحلیل چالش‌های امنیتیِ ایرانِ پهلوی در بستر جنگ سرد، نقش و دیدگاه سردمداران آمریکایی در رابطه با جایگاه ایران در منطقه نیز پرداخته است.

🖇شاید موضوع جالب‌ توجه دیگر در رابطه با این پژوهش این باشد که نویسنده تلاش کرده کشاکش و نحوه تعامل میان صاحب منصبانِ دستگاه‌های داخلی دولت شاهنشاهی، از جمله  ساواک، ارتش و وزارت خارجه را نیز در رابطه با چگونگی پیشبرد رابطه با گروه‌های غیردولتی از منظر «چیدمان نهادی» داخلی تشریح کرده و به آسیب‌شناسی آن بپردازد.

🖇وقوع کودتای خونین سال  1337 شمسی  در کشور عراق و پایان پادشاهی در آن کشور که منجر به حاکمیت افسران عراقی و رشد کمونیسم در این کشور شد، حاکمیت جمال عبدالناصر بر مصر و خطر پان‌عربیسم که نویسنده از آنها به ترتیب با عنوان‌های «خطرسرخ» و «خطر سیاه» یاد کرده، شاه را بر آن داشت تا با هدف ایجاد موازنه دربرابر این چالش‌ها، دست به حمایت مالی و نظامی از کردهای عراق و حمایت مالی محدود از شیعیان لبنان بزند.

🖇روابط پرتلاطم میان رهبر پرنفوذ کردهای عراق، ملامصطفی بارزانی و امام موسی صدر در قامت رهبرِ ایرانی‌تبارِ شیعیان لبنان با مقامات دولتی، نظامی و امنیتی دولت شاهنشاهی به فراخور بازه‌های زمانی متفاوت گاه با خوش‌بینی و حس تفاهم و گاه با بدبینی و بی‌اعتمادی توام بود و نویسنده با بررسی نقش بازیگران ایرانی حاضر در این «میدان»، روایتی بدیع  از تاریخ روابط  ایرانِ پهلوی با متحدین غیردولتی منطقه‌ای خود به دست می‌دهد.

🔹اختصاصی کانال سیاست‌نامه/ نقل با ذکر منبع مجاز است

@goftemaann

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴و #ایران می‌ماند؛ #ایرانی هم می‌ماند

پایداری ایرانی؛ از زبانِ #فریدون_گله
کارگردان و فیلمنامه‌نویس مطرح ایرانی

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴تمدن #ایران دیرپاترین و پرافتخارترین تمدنی است که در سطح جهان پدید آمده است، آثار تمدنی پیش از تاریخ قبل از آنکه در تمدن‌های بزرگ دیده شود در سرزمین ایران وجود داشته است.

حتی مغول های وحشی در فرهنگ ایران حل شدند....

#پاینده_ایران
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴خبرنگاری از آقای #چکناواریان می پرسد: «تعلق شما به ،اقلیت ارمنی چه تاثیری در موسیقی شما گذاشته است؟
ایشان جواب می دهند: «اقلیت خودت هستی ، من #ایرانی ام و ازنسل #کوروش_کبیرم»

در پاسخ جناب چکناواریان، عمق تنفر از اقلیت خواندنش را می توان احساس کرد. اینکه گروهی از مردم یک سرزمین را اقلیت بخوانیم و بین او و جماعتی دیگر گسست عددی بوجود بیاوریم نتیجه ای جز چند دستگی، حقارت و دوری جستن و انزوای فردی که او را اقلیت شمرده ایم نخواهد داشت.

در فرهنگ ما ایرانیان همواره همبستگی، همزیستی مسالمت‌آمیز، محبت به همنوع، جوانمردی، مدارا و مروت، کرامت و عدالت، شفقت و عشق به یکدیگر، یک اصل اساسی و چند دستگی، تفرقه، خشونت، واگرایی، برتری‌جویی، اهانت، تحقیر، تبعیض و نامهربانی، یک امر ناپسند و غیر اخلاقی بوده است./کپشن برگرفته است


@bestdiplomacy
👤جوادی یگانه استاد جامعه شناسی  :

جامعه‌ی تحقیرشده، جامعه‌ای که بارها به امید تغیر رای داده و به منتخبش اجازه کوچکترین تغییری در ساختار داده نشده؛حق دارد که از تحقیر مجدد بترسد و امید نبندد و رای ندهد.

آنکه به افزایش مشارکت نیاز دارد و آنکه از این جامعه رای می‌خواهد،باید قانعشان کند که چرا باید دوباره رای بدهند./تحکیم ملت

@bestdiplomacy
در ایران غمگین بودن یعنی روشنفکر بودن

@bestdiplomacy
🔵🔴حسین موسویان: ۱۵ ماه فرصت نهایی برای غرب و ایران وجود دارد یا همه تحریم ها برمی گردد یا توافق هسته ای جدید رخ می دهد

🔹 سید حسین موسویان: بر اساس قطعنامه ۲۲۳۱ شورای امنیت سازمان ملل، شورای امنیت پرونده هسته‌ای ایران را تا اکتبر ۲۰۲۵ باید بسته شود. قبل از آن زمان، اروپا می‌تواند از مکانیسم اسنپ‌بک استفاده کند تا تمامی قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل را علیه ایران بازگردانده و تحریم‌های بین المللی مجددا اعمال شود./جهان فوری

@bestdiplomacy
#سیاستمدارن افرادی هستند که آرمانها را در دایره واقعیتها دنبال میکنند ونه بالعکس.
سیاستمداران اشخاصی هستند که فرآیندها را مدیریت می کنند.
یکی از دلایل آشفته شدن حوزه اندیشه در دودهه گذشته ایران، ورود طیف عظیمی از #مهندسان به مدارهای مدیریت سیاسی و اقتصاد کشور است.

این افراد در چارچوبهای سیاسی و اقتصادی، نگاه باینری ریاضی(صفرو‌یک) دارند که نتیجه مطالعات تخصصی آنهاست.

سیاست و اقتصاد مانند کارخانه و سدسازی، پروژه نیستند بلکه فرآیندهای طولانی مدت اثرگذاری و اثر پذیری هستند.
سیاستمداری تخصص است و‌محتاج تراکم فکری در تاریخ،روان شناسی، جامعه شناسی،اقتصاد و روابط اجتماعی دارد.
🔦دکتر محمود سریع القلم ، ایران و جهانی شدن،ص۱۳۶

@bestdiplomacy
🔵🔴همه کاندیداها در پاسخ به این سوال مانده اند

سیامک قاسمی :

‏این همه سر و صدا اما همه این کاندیداها و مشاوران‌شان، اصلاح‌طلب یا اصولگرا، از پاسخ همین یک سوال عاجز هستند:

‏سوال: در صورت روی کار آمدن دوباره ترامپ در آمریکا و برگشتن صادران نفت ایران به ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار بشکه صادرات روزانه، چگونه می‌خواهید از جهش ارز ، افزایش وحشتاک کسری بودجه دولت و در نتیجه افزایش شدید چاپ پول و افزایش انتظارات تورمی جلوگیری کنید؟

‏هر کدام از این اساتید اگر پاسخی برای این سوال داشتند، بگویید بریم برای سوال بعد!

@bestdiplomacy
2024/11/16 09:07:24
Back to Top
HTML Embed Code: