Telegram Web Link
دیپلماسی pinned Deleted message
گویا مرگ‌ پروفسور چامسکی را که در بستر بیماریست همسر ایشان تایید نکرده اند....
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴مصطفی مهرآیین جامعه شناس:
من و امثال من دنبال ساختن راه دیگریم

#نگاهی_متفاوت


@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
جناب #دکتر_فاضلی عزیز شما فردی بودید که بیانیه #روزنه_گشایان را در انتخابات کاملا بسته مجلس اخیر امضا کردید اما مردم کنش عقلانی خود را بهتر انجام دادند.

حالا در برابر سوال فرضا کاملا غلط، میکروفون را در سیمای میلی #پرتاب می کنید
چگونه توقع دارید درد کشیدگان سالهای اخیر سخنان شما و دوستانتان را گوش دهند و وارد عرصه شوند
فاضلی عزیز شما از فرهنگ و درد مردم میگویید
اما چگونه تقاضا دارید برخی از مردمانی که شش ماه دست کم گوشت نخورده اند
نگران #اجاره_خانه خود هستند نگران تحصیل فرزندانشان هستند بیایند و با تنها یک رای در انتخابات به حق خویش برسند
شما #میکروفون را پرتاب کردید چون طرف مقابل با جنگ روانی و احیانا دروغ! شما را ناراحت کرد
مردم کوچه و خیابان چگونه باید در برابر دروغها و دردها واکنش نشان دهند

حق ملت را برسمیت بشناسید
ملت حق دارد رای دهد و حق دارد رای ندهد
بگذارید خود مردم تصمیم بگیرند
درون بسیاری از مردم عصیانی قدرتمند خفته است!
دریغا ایران!
#دیپلماسی

@bestdiplomacy
Forwarded from تحکیم ملت
♦️ آقای ظریف ، کاش فهم شما از دموکراسی بهتر و پایبندی شما به دموکراسی بیشتر شود!

🖊 لطف الله آجدانی

جناب آقای دکتر محمد جواد ظریف ،به رغم احترام فراوانی که برای اندیشه ها و عملکرد سیاسی شما به ویژه در مسند وزارت امورخارجه ، هرچند که خالی از پاره ای اشتباهات هم نبوده باشد، قائل هستم؛ اما پنهان نمی کنم که ای کاش فهم شما از دموکراسی بهتر و پایبندی شما به دموکراسی بیشتر باشد!
این ادعا در سخنرانی شما در همایش انتخاباتی حامیان دکتر مسعود پزشکیان در اصفهان که : " رای ندادن ، رای دادن به اقلیت است"، و حمل رای ندادن به انتقال پیام ناامیدی و توصیه شما به گوش ندادن به آن پیام و سفارشتان به رای دادن برای اثبات اینکه رای دادن یعنی خواهان زندگی بودن؛ واجد چند بدفهمی از دموکراسی و کژتابی از آن است.

به حکم دموکراسی, یکی از حقوق اساسی شهروندان، حق رای و دیگری حق داشتن آزادی برای استفاده از حق رای خود یا عدم استفاده از حق رای خود است. به عبارت ساده تر که درک آن نیاز به هوش چندانی ندارد، یعنی :  به موجب دموکراسی ، به همان اندازه که نمیتوان شهروندی را از حق مشارکت در یک انتخاب محروم کرد،  نمیتوان  شهروندان را به مشارکت در انتخاب مجبور کرد.  به موجب دموکراسی ، مشارکت یا عدم مشارکت یک شهروند در یک انتخابات ، حق شهروندی او ، و حق آزادنه استفاده یا عدم استفاده از حق مشارکت نیز ، از دیگر حقوق اساسی یک شهروند است .لاجرم به حکم دموکراسی،  نمی توان یک شهروند را از حق آزادی در  استفاده از حق خود برای مشارکت یا عدم مشارکت در یک انتخابات محروم یا وی را مجبور دانست.

شما از قوطی کدام عطار و کشکول چه کسی درآورده اید که رای ندادن، همان رای دادن به اقلیت است؟ مقصد و مقصود شما از اقلیت چه کسانی هستند و تکفیر و محکوم دانستن شهروندانی که از حق آزادنه خود برای استفاده یا عدم استفاده از حق خود برای مشارکت  یا عدم مشارکت، گزینه عدم مشارکت را برگزیده اند و رای نمی دهند در کجای دموکراسی قرار دارد؟ شما از کجا درآورده اید که لزوما و فقط با رای دادن است که خواهان زندگی بودن قابل اثبات است؟ در حالی که به حکم دموکراسی  یک شهروند به هر دلیلی ، با استفاده از حق آزادانه خود برای استفاده یا عدم اسنفاده از حق خود برای مشارکت ، از مشارکت خودداری کند، شما به حکم چه کسی و با چه حقی به خود اجازه می دهید رای ندادن و عدم مشارکت را ، رای به اقلیت بدانید؟ به حکم چه کسی و با چه حقی مدعی هستید اثبات خواهان زندگی بودن ، همیشه و لزوما و فقط از گذرگاه مشارکت در انتخابات عبور می کند؟! آیا در نسخه ای که برای مشارکت و عدم مشارکت پیچیده اید، عدم مشارکت و رای ندادن آقای سید محمد خاتمی در انتخابات پبشین در اسفند ۱۴۰۲ را نیز از جنس "رای ندادنی" می دانید که همان "رای دادن" به اقلیت و در بردارنده پیامی بود که ارزش شنیده شدن را نداشت؟!

فارغ از درست یا غلط بودن تصمیم گروهی از شهروندان به مشارکت و یا گروهی دیگر از شهروندان به عدم مشارکت در یک انتخابات، اگر قائل به دموکراسی و دو حق دموکراتیک و مدنی : " حق رای" و " حق آزادی" استفاده یا عدم استفاده یک شهروند از حق خود برای مشارکت یا عدم مشارکت در یک انتخابات باشیم ، هر گونه اقدام به سلب هر یک از این دو حق دموکراتیک برای شهروندان، چه شهروندان خواهان مشارکت و چه شهروندان خواهان عدم مشارکت، یک نگرش و رفتار ضد دموکراسی و ناقض حقوق شهروندی در چارچوب تعلقات فکری و تعهدات عملی به اصول مدنی و دموکراتیک است. اگر به دموکراسی بدون تحریف و جعل و سانسور و دروغ باور نداریم که هیچ ؛ اما اگر مدعی تعلق خاطر به حاکمیت دموکراسی و حقوق شهروندی هستیم ،  ای کاش فهم خود از دموکراسی را بهتر و پایبندی خود به آن را بیشتر کنیم و یاد بگیریم ، حقوق دموکراتیک و مدنی ملت ایران و مطالبات آنان را مطابق علایق و تعلقات و منافع شخصی و باندی و حزبی و جناحی خود تفسیر و محدود و مصادره به مطلوب و قربانی نکنیم!

به یاد داشته باشیم، شکوفایی و تحقق و گسترش امید برای ایرانیان و تحقق حق آنان برای زندگی بهتر ، مستلزم حاکمیت اراده ملی در امر حکمرانی و  روال حاکمیت به سود عقلانیت و اعتدال و تدبیر در راه استقرار عدالت و آزادی ها و امنیت قانونی و مدنی در عرصه های سیاست، اجتماع، اقتصاد و فرهنگ ؛ و دفاع از حقوق و مطالبات ملی و مدنی شهروندان با سمت و سوی تلاش کارآمد برای زوال رادیکالیسم سیاسی و تحجر فکری خرد ستیز مغایر با منافع ملی و ناقض حقوق شهروندی در ایران و دستاوردهای آن برای پایان بخشیدن به انباشت پاره ای بی تدبیری هایی است که به نارضایتی ها و نابسمانی های گسترده در وضع موجود،انجامیده است. با خیالبافی و توهم و خوش بینی ها و بزرگ نمایی ها و کوچک نمایی های دور از واقعیت، نه حال ایران خوب می شود و نه حال ایرانیان.

(۳۰ خرداد ۱۴۰۳)

🆔️@tahkimmelat
باید از کاندیداها سوال کرد
اگر فرضا #ترامپ
بار دیگر رییس جمهور آمریکا شود
آیا از مذاکره با او میگریزند یا تنها حاضرند در برابر تحریمهای خردکننده نفتی دوباره او فقط از مردم خواهان مقاومت باشند


@bestdiplomacy
🔵🔴صادق الحسینی پژوهشگر اقتصادی: اگر پزشکیان نتواند از فاضلی دفاع کند از ما هم نمی تواند دفاع کند
یا جبران کند یا به او رای نخواهم داد!....
@bestdiplomacy
پرتاب #میکروفون توسط دکتر #محمد_فاضلی برآمده از پریشانی موجود میان جامعه دانشگاهی و توامان جامعه ایرانست.
جامعه ای که از #فقر و فساد و دروغ خسته شده است
اگر یک استاد دانشگاه در دفاع از اتهامی که به او زده میشود میکروفون پرتاب می کند
طبقه فرودست که دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد

پریشانی جامعه امروز ایران را جدی بگیریم!
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 پزشکیان ؛ همچنان ناتوان در بیان و نقطه زنی

✍️ دکتر قدیر نصری / دانشیار علم سیاست در دانشگاه خوارزمی

🔺 دیشب و امروز ، حدود پنج ساعت پای مناظره شش نامزد نشستم. باز هم شلختگی و تکرار و کلی 
گویی !!! در بادی امر ، صدا و سیما با پخش چندین برنامه مقدماتی ، بیننده ها و البته نامزدها را به ستوه آورد! بالاخره نوبت به مناظره رسید اما دریغ از نوری ، شوری و شکوهی!!! شخصاً دنبال هیجان نبودم اما حداقل انتظارم ، شنيدن موضع و عبارتی دقیق و مانا و بدیع بود اما هر شش نفر عمیقاً ناامیدم کردند. اونی که بیان بلیغی داشت صادق نبود و اونی که صادق بود رسماً لال و الکن بود! میان این شش تا ، از دکتر پزشکیان انتظاری داشتم. وی از حیث وارستگی شخصیتی و پاکدستی و شهامت ، مرد بی نظیر آن جمع بود. اما او گفتاری ارایه کرد بسی کلافه کننده و ملال آور. گویی مشاورانش !
به او گفته بودند «با تکرار دو سه جمله نخ نما شده و تُپُق های مکرر ، مخاطبت را مأیوس و متلاشی کن! »
البته پزشکیان را تا حدی درک می کنم ؛ اطلاع دارم که همین چهار ماه پیش ، صلاحیتش برای نامزدی مجلس رد شده بود که با توصیه رهبری احراز شد! ده روز پیش هم ، پزشکیان در مخیله اش نمی گنجید نامزد جمهور برای ریاست ایران شود، ضمنن چون او غالباً به متکلم وحده بوده و فقط نطق های بی پرسش داشته و در حوزه انتخابیه اش به ترکی سخن گفته و علوم انسانی هم نخوانده  است لذا بانک لغات فارسی و جمله پردازی اش در حداقل است.
در سوی دیگر ، تراکم جلسات رنگارنگ ، رسماُ  فرسوده اش کرده است در نتیجه و در عمل ، او با تکرار عباراتی بسیار بدیهی و البته بی ثمر روی اعصاب مخاطب رژه می رود! 
نمی دانم مشاوران !!! او چه کسانی هستند که حداقل ها را یادش نمی دهند!  تحقیقاً هیچ جمله مانایی از لسان وی صادر نشد که نشد! نه مفهوم درخشانی ، نه فیگور دل انگیزی و نه کوبیدن بر وسط خال که مخاطب های مردد را جانی و نشاطی ببخشد!  او نشان داد که ناتوان از مدیریت لحظه و  ریتوریک تمام کننده است، اشتباهاتش سهمگین  و دلسرد کننده است ! این ضعف های اسفناک یا ناشی از تکروی و توصیه گریزی پزشکیان است که اگر این گونه باشد فاتحه ای باید خواند یا دست پخت مشاوران الکن و  بزدل است که  خاتمه ای باید خواست.  او برای بخط کردن انبوه مأیوسان ، چاره ای ندارد جز  تک تیراندازی سنجیده بجای رگبارهای بی معنی و عبث ، اجتناب مطلق از تکرار جمله های کلیشه ای ، مرزکشی مطمئن با رقبای نامحبوب و هتاک ، از رو نخواندن مواضع و  واگذاری حرفه ای مجال به کارشناس همراه.

❇️  در مورد دیگر نامزدها ، سخن بسیار است که در ادامه خواهم نوشت/ندای سیاست


T.me/bestdiplomacy
سپاس ویژه از مخاطبان فرهیخته کانال دیپلماسی
چه تلگرام
چه اینستاگرام
این بازدیدها مسوولیت ما را در بهتر عمل کردن بیشتر میکند
452هزار بازدید در یک ماه
#پاینده_ایران
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴باید برای #عدالت فریاد کشید!

فریادهای #آل_پاچینو علیه ظلم در دادگاه

@bestdiplomacy
🔵🔴چالشها و فرصتهای پیروزی #پزشکیان برای نظام!

واقعیت اینست که تمام افراد تاییدشده توسط شورای نگهبان مورد تایید راس نظام می باشند.


حال در میان کاندیداهای موجود اگر مسعود پزشکیان پیروز شود دو مزیت مهم برای نظام داشته و خواهد داشت
مزیت اول: پزشکیان در صورتی پیروز میشود که مشارکت حداقل پنجاه درصد باشد در چنین شرایطی پزشکیان با پشتیبانی رای قومی و رای مردم عادی و رای برخی اصلاح طلبانی که چهارسال پیش مشارکت نکردند یا رای باطله دادند میتواند چالش مشارکت بیش از حد پایین سه انتخابات گذشته(ریاست جمهوری و دو مجلس) را تا حدودی برای نظام جبران کند.

مزیت دوم او برای نظام اینست که میتواند با استفاده از تکنوکرات های نزدیک به جریان اعتدال و اصلاحات حداقل در بعد اقتصادی، شاید! کمی وضع را حداقل در مورد تورم بهتر کند.
اگرچه با توجه به نزدیکی انتخابات آمریکا و نتایج آن این اقدام می تواند #کم_دامنه باشد مگر اینکه نظام برای رفع تحریمها تصمیم قطعی برای مذاکره با هر رییس جمهوری در آمریکا را گرفته باشد.

اما این مزیت ها بدون پذیرش چالش ها امکان پذیر نیست.
یکی از چالشها می تواند آزادسازی گسل های قومی در برخی استانهای خاص کشور باشد
جاییکه با بالا رفتن مطالبات و عدم تحقق آن مشکلاتی پیش آید.
و چالش دوم اینست که پزشکیان برخلاف مزیتش در کاستن از #پتانسیل اعتراضی مردم با موانع مهم از سوی مجلس و برخی نهادهای انتصابی قدرتمند روبرو شود و این چالش نهادی مانع از تحقق شعارها و وعده ها شود و خود مزیت او برای نظام، تبدیل به چالشی جدی و بزرگتر شود.

تا انتخابات صبر میکنیم
و پس از اعلام نتایج بهتر می توان نظر داد
اما اگر خروجی انتخابات فردی چون پزشکیان باشد دو مزیت و دو چالش مورد اشاره امکانش محتملست.....
#دیپلماسی
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴عصیان و اصلاح!

🔻دکتر محمد فاضلی استادی است که اغلب می‌توان چیزی از او آموخت، اما راهی که برای سیاست‌ورزی برگزیده است، اعم از از اینکه درست یا نادرست باشد، بنا به سرشت خود صبوری بی‌نهایتی را طلب می‌کند. اگر قرار به عصیان در برابر هر بی‌عدالتی و ستمی باشد، خیلی نباید در پی اصلاح‌گری و بخصوص روزنه‌گشایی بود.

🔻اصلاح‌گری اساسش بر صبوری و کنش حساب‌شده و غیرپرخاشگرانه در مقابل برخی رفتارهای ظالمانه به قصد دستیابی به خیری بلندمدت و یا جلوگیری از شرّی فراگیر و خانمانسوز است.اگر این صبوری که گاه به مثابه خار در چشم و استخوان در گلو عمل می‌کند، در جایی ته بکشد، مشی اصلاح‌گری هم در همان نقطه به پایان رسیده است!

🔻آنچه گفتم تبیینی پیچیده دارد و برای همین است که اصلاح‌گری امری بسیار بغرنج و راهی بسیار باریک در بین محافظه‌کاری و شورش‌گری است،اما بدبختانه بسیاری از اصلاح‌طلبان کار را ساده و بسیط فرض کرده‌اند و برای همین هم فاقد ثبات فکری و عملی لازمند و دوره به دوره بین محافظه‌کاری و شورش‌گری در نوسان و تردیدند. به همین علت حاصل کارشان تاکنون این بوده است.

احمد زیدآبادی


@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
آقای #پزشکیان یعنی اگر تجزیه طلبان هم بیایند طوری نیست
اما سوال اینست هیچ کس در ستاد بدون سهم خواهی فعالیت نمیکند
کجا رفت درک ملی
کجا رفتند عاشقان ایران.....
پس بیهوده نیست که امثال قاضی پور با عنوان هویت گرایان حامی پزشکیان در ارومیه در حال فعالیت هستند!


@bestdiplomacy
#عرفان اگر نتوانسته است در گذشته از حکومتِ جبر و جهل جلو گیرد، لااقل مانع بوده است که حقّانیّتِ جبر و جهل در تاریخ ثبت گردد، افشاگرِ بزرگی بوده.
امروز حتّی می‌شود توقّعِ بیشتری از او داشت، و آن این است که به خشونتِ تمدّنِ بی‌قلب، قدری دهنه بزند.

          #نوشته‌های_بی‌سرنوشت

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

@bestdiplomacy
🔵🔴انقلابی نما

🔸خیانت⁩ یعنی با پذیرش fatf موافق باشی ‏اما بخاطر دولت روحانی مخالفت کنی و مردم را به فلاکت بیاندازی

@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
روانشاد #اسلامی_ندوشن از مفهوم
وطن پرستی میگوید
@bestdiplomacy
🔵🔴 نمادهای هویت‌ساز‌ تمدنی، اهمیت زبان فارسی و فرار روبه جلوی پزشکیان

غلامرضا علیزاده

در هیاهو و همهمه‌ی ناشی از جدل کلامیِ اسفندیاری، کارشناس غرض‌ورزِ میزگرد فرهنگی نسبت به محمد فاضلی، و متعاقبِ آن مواجهه‌ی ناپسند فاضلی که چاشنی تندی داشت؛ یک سوال مهم توسط کارشناس منصف و معقولِ دیگر برنامه (حسین انتظامی) در رسانه‌های اجتماعی مغفول واقع شد.

کارشناسِ نامبرده‌شده با اشاره به برداشتن فردوسی (نماد هویت ایرانی) در شهر سلماس، نسبت به رخنه‌ی عوامل واگرا (مشهور به پانترک) در ستاد انتخاباتی یا در دولت احتمالیِ پزشکیان هشدار داد.

اما پاسخ پزشکیان به‌جای اقناع افکار عمومی، تخطئه سیاست‌های حاکمیتی بود که خود جزئی از آن است. (عنایت بفرمایید این نقطه مورد بحث، قبل از جنجال مشاور و کارشناسِ میزگرد یعنی فاضلی و اسفندیاری بود)

اینجا کارشناس از اقداماتِ تقابل‌گرایانه‌ای می‌گوید که نسبت به هویت‌زداییِ ایرانی در بخشی از قلمرو سرزمینیِ ایران می‌گوید. پزشکیان به‌جای پاسخ به اصل سوال، فرافکنی کرده و دوباره موضوع تبعیض(احتمالی) نسبت به   قومیت‌ها را مطرح می‌کند.

دکتر پزشکیان اما برخوردهای سلبی را متاثر از پیشینه‌ی تبعیض وارده بر قومیت‌ها می‌داند. اما فی‌المثل عدم صدور مجوز برای مشارکت همه شهروندان در موردی چون انتخابات ریاست جمهوری ارتباطی با قومیت ندارد، بل‌که ناشی از تحدیدی است که نسبت به مذاهب صورت گرفته است. پزشکیان اما درصدد است شکاف حاصله را قومیتی جا بیندازد. حال آن‌که در خصوص قوم بلوچ این محدودیت‌ها در مورد خاندان‌هایی چون "سجادی" یا "بامری" که گرایشِ شیعی دارند، اِعمال نشده و شیعیان بلوچ بدون محدودیت خاصی به پست‌های اداریِ بالا گمارده می‌شوند.

در مورد سوال خاصی که از او پرسیده شده او از اصل پرسش طفره می‌رود. آیا پزشکیان بر این باور است، برخی رویکردهای واگرایانه ناشی از اِعمال تبعیض نسبت به شهروندانِ آذربایجانی‌ست؟ این شهروندان جز این‌که سال‌هاست دغدغه‌ی آموزش به زبان مادری دارند، مدعیِ چه تبعیضی هستند؟ آیا در تخصیص بودجه عمرانی در آن مناطق کوتاهی شده، یا آن‌ها را از سِمت‌های کشوری و لشکری محروم کرده‌اند؟ به گمان من تنها مشکل بخشی از قومیتِ ترک‌زبان، اینست که گمان می‌کنند زبان ترکی جایگاهی را که باید در ساحَت آموزشی کشور ندارد. در این خصوص پیشنهاد کرده بودم ادیبان و شاعران ارجمند خطه آذربایجان بر کرانه‌ی رود خروشان آراز بنشینند (اگر ترکیه با سد سازی‌هایش خروشی برای آن گذاشته باشد!)، عاشیق‌ها بنوازند و آن‌ها چون محمدحسین شهریار، روایت‌های مکنون تاریخیِ ترکی را به نثر یا به شعر دربیاورند و اگر رود ارس (آراز) صمد را نبلعد، افسانه‌های دلکش آذربایجان را قلمی کنند تا کودکی‌هایمان با خواندنِ قصه‌های پرکشش "دختر حاجی صیاد" و "آدی و بودی".... شکل بگیرد.

اما اینکه چرا باید زبان فارسی در قلمرو آذربایجان پا بگیرد، پرسش‌کنندگان می‌توانند روح نظامی گنجوی را احضار کنند و اورا به پرسش بگیرند که به کدام دلیل باید گنجینه‌ای گرانسنگ چون (خمسه =پنج‌گنج) را به فارسی بسراید که یکی از منظومه‌های سترگ ادبیات تعلیمی و عاشقانه زبان فارسی است و به همان‌گونه که سرایش شعر به فارسی، شهریار نازک‌طبع تبریز را از آفرینش منظومه‌ی جاودانه "حیدربابا یه سلام" بازنداشت. پس چگونه مدعی هستید که آموزش به زبان فارسی، شمایان را از گفتن و نوشتن به زبان ترکی باز می‌دارد؛ حال آن‌که هم‌اکنون نیز بدون محدودیت به زبان مادری‌تان سخن می‌گویید و کسی هم درصدد از میان‌بردن زبان قومی یا محلی نیست‌. اما در همان اصل ۱۵ قانون اساسی تاکید شده که خط و زبان رسمی کشور فارسی است‌.
نگارنده خود از باورمندانِ به مشارکت همه اقوام و ادیان در اداره امور کشور است، اما پیش از آن، باورمندی به یک اصل را باید از خاطر دور نگاه ندارند و آن اینکه:

《همه ما ایرانی هستیم و ایرانی‌بودن اصل لایتغیر منظومه‌ی فکری هر فردی باشد، همچون زرتشتیان و ارمنیان ایران که اصلاً غریبه و اقلیت نمی‌نمایند و تو گویی پاره‌ای از وجود ما هستند.》

با همه وجود و به رغمِ فتنه‌انگیزیِ خناسان، بسیار خرسندم که مهمترین میهن‌پرستان ما از دل خاک زرخیز آذربایجان برخاسته‌اند: از زنده‌یاد ستارخان و باقرخان و مرحوم تقی زاده تا زنده‌یاد جواد طباطبایی و سرکارخانم ژاله آموزگار و چند پژوهشگرِ جوانِ کوشا و پویا در این خطه./تحلیل و رصد

T.me/bestdiplomacy
2024/06/21 05:45:59
Back to Top
HTML Embed Code: