Telegram Web Link
Forwarded from نواندیش
بایدن برای اولین بار در نظرسنجی‌ها از ترامپ جلو افتاد


🔹بر اساس نظرسنجی جدید Yahoo News/YouGov، برای اولین بار از اکتبر ۲۰۲۳ میزان حمایت‌ها از بایدن با ۴۶ درصد در مقابل ترامپ با ۴۴ درصد که به دلیل جعل سوابق تجاری برای مخفی کردن پرداخت پول به یک ستاره فیلم‌های مستهجن محکوم شده، بیشتر شده است.


@Noandishnews
🔵🔴انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از کوتاه آمدن در برابر مواضع ضدایرانی چین در مورد جزایر سه گانه/ سه سال است که دولت فقط شعار می دهد


روزنامه جمهوری اسلامی نوشت:
عرض به تمامیت ارضی ایران درخصوص جزایر سه‌گانه ایرانی ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک، از خواسته‌های شیوخ امارات و شیوخ سایر کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس است و رئیس ‌جمهور چین به خاطر تأمین منافع کشورش آمادگی دارد به این خواسته شیوخ عرب خلیج فارس تن بدهد و ایران را در این راه قربانی کند.

ماجرای جزایر سه‌گانه ایرانی خلیج فارس به عنوان نمونه مشترک سوء‌استفاده چین و روسیه و ماجرای کشاندن نام ایران به جنگ اوکراین و کارشکنی در برجام به عنوان نمونه‌های اختصاصی سوء‌استفاده روسیه، شواهد روشنی برای اثبات این واقعیت تلخ هستند.

ضعف سیاست خارجی دولت مربوط می‌شود که علیرغم شعارهای پرزرق و برق تکیه بر عزتمندی، در سه سال گذشته در قبال چین و روسیه دچار انفعال شدید بوده و این ضعف و انفعال همچنان ادامه دارد.

T.me/bestdiplomacy
امشب این جمله« زیبای»جوزف استالین ، استاد رعب و وحشت و جنایت در کتابی به چشمم خورد که دریغم آمد آن را با شما شریک نشوم:«مرگ‌ شکست‌خوردگان برای آرامش‌خاطر فاتحان ضروری‌ست » حالا می‌فهمید این دیکتاتور چه حالی می‌کرده از کشتن و سربه نیست کردن مخالفان مغلوب و بی‌دفاع خودش؟ این کار برای آرامش خاطرش ضرورت داشته، در حکم لورازپام بوده براش، وگرنه شب‌ها نمی‌تونسته راحت بخوابه.

استاد یک‌جای دیگه می‌فرماید:«کشت و کشتار از نظر ما بسیار ناخوشایند است .کار واقعا کثیفی‌ست.اگر می‌خواهیم دستمان را پاک نگه داریم، باید از سیاست دور باشیم.ولی اگر بخواهیم خلق ستم‌دیده را آزاد کنیم نمی‌توانیم از سیاست دور بمانیم.حق این کار را نداریم.وقتی قبول می‌کنیم وارد سیاست شویم ، باید همه کار بکنیم حتی کشت و کشتار.حاکمیت از ما می‌طلبد که بی‌رحم باشیم.»

چنین کنند دیکتاتورها.

✍️به نقل از کتاب کتابخانه استالین ،جفری را برتر ،کتاب کوله‌پشتی


بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

T.me/bestdiplomacy
کمونیسم به این دلیل در بازار پرآشوب اندیشه‌ها به موفقیت چشمگیر دست‌یافت که می‌توانست قدرت مطلق را به‌طورکلی توجیه کند. درواقع استالین به‌عنوان دیکتاتور نیمه دوم قرن بیستم با تکیه بر سابقه لنین، برنامه‌های رهایی‌بخشی را تبلیغ کرد و از این طریق مشروعیت بی‌سابقه‌ای به دست آورد. او ادعا می‌کرد می‌تواند کشورش را با نسخه‌ی جدیدی از دموکراسی مدرن، از رهن سرمایه‌داری برهاند و به‌سوی سوسیالیسم سوق بدهد. این الگوی نظری به‌قدری گسترده بود که می‌توانست دولت‌های بسیار مختلفی از ویتنام و یمن تا لهستان و چکسلواکی را شامل شود؛ اما همیشه قدرت باید به تمامی در یک حزب واحد متمرکز می‌بود، حتی اگر احزاب دیگری نیز به‌طور اسمی در کشور وجود داشته باشند. قدرت باید در دست الیگارشی کوچکی باقی می‌ماند که حزب را به نام قوانین تاریخ هدایت کند و دبیرکل حزب بالاتر از تمام اعضای آن محفل سیاسی قرار می‌گرفت. به‌این‌ترتیب رژیم شوروی بر اساس دروغی در خاک روسیه بنا شده بود و همین دروغ را نیز تحت لوای انقلاب جهانی به تمام کشورهای دنیا تسری می‌داد. طی این برنامه شوروی در مواردی مستقیماً به سمت کشورگشایی می‌رفت و خاک کشورهای دیگر را ضمیمه می‌کرد مثل کشورهای بالتیک، و در مواردی جمهوری‌های اقماری ایجاد می‌کرد که تحت کنترل احزاب کمونیستی محلی و تابع مسکو باشند، مثل کشورهای شرق اروپا. اما قدرت این نظام مکتبی و سیاسی، به فتوحات نظامی و ارتباط هم‌جواری بین احزاب برادر ختم نمی‌شد، بلکه دایره‌‌ی بسیار گسترده‌تری داشت و به همه‌جا قابل صدور بود و در تمام کشورهای اروپای ثروتمند و جهان تهی‌دست راه پیدا می‌کرد. با تماشای تأیید و تحسین این نظام از سوی مردمان کشورهای دیگر، اروپا باید قبول می‌کرد که کمونیسم شوروی واقعاً جهانی است.

#بریده_ای_از_کتاب

گذشته‌ی یک توهم: جُستاری درباب اندیشه‌ی کمونیسم در قرن بیستم
#فرانسوا_فوره
#کتابستان_برخط

🌏جامعه‌شناسی
T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴انسان بدون #آزادی هیچی نیست!
درسی بزرگ در یک دقیقه و سی ثانیه

#عدالت


@bestdiplomacy
سود یکساله آرامکوی عربستان ۴۱۲ میلیارد دلار

یعنی سود فقط یک سال این شرکت عربستانی معادل ارزش ۱۲ سال صادرات نفت ایران و نه سود حاصل از آن است
و معادل چهار برابر ارزش کل بورس ایران!!!

@bestdiplomacy
دیپلماسی
🎥 مصاحبه پزشکیان در انتخابات اسفند ۱۴٠۲ راه‌حل درخشان پیشنهادی پزشکیان برای اصلاح امور: کشورهای مختلفی برای ترک و کرد و عرب و عجم داشته باشیم که هر کشوری برای خودش تلاش کرده و صاحب دسترنجش باشد نه اینکه از مشهد و تهران بیایند. پی نوشت: نماینده مجلس و رؤسای…
تایید مسعود #پزشکیان جهت افزایش #مشارکت است و فضاساز جهت آوردن بخشی از اصلاح طلبان به صحنه انتخابات!

اما معمای مهم این است که پزشکیان با برخی #قومگرایان در ارتباط جدیست
و میتواند در صورت پیروزی یا حتی عدم پیروزی سبب ساز خطر امنیتی شود!
و گسل های قومی را در برخی نقاط کشور فعال کند.
فراموش نکنیم او همان فردیست که پیشنهاد دهنده تشکیل فراکسیون قومی در مجلس بود
مجلسی که باید برای ایران قانون وضع کند و ملی بیاندیشد...
@bestdiplomacy
ارزش شرکت NVIDIA  با رقم شگفت انگیز ۳.۹ تریلیون دلاری با تولید ناخالص داخلی #هند با جمعیت حدود یک و نیم میلیارد نفر برابری می‌کند. به عبارتی ارزش یک شرکت آمریکایی با اقتصاد کشوری چون هند تنه به تنه می زند.
حال در ایران کاندیدایی مانند جلیلی می خواهد با اقتصاد تهاتری( اقتصاد سه هزار سال پیش ) اقتصاد کشور را راهبری کند. و البته اندیشه حاکم بر نظام در پی تقابل با آمریکا و دلار زدایی از اقتصاد هستند.
دلار عطسه کند اقتصاد ایران بالا پایین می شود. دولت آمریکا #چین را خطر بالقوه اول خود میداند اما چین در تقابل با آمریکا به مانند ایران عمل نمی کند بلکه در پی پیشبرد منافع ملی بدون رویارویی است.
مادامی که ساختار قدرت در ایران بر مدار فعلی بچرخد، امکان اصلاح امور نیست، حال جلیلی باشد یا پزشکیان.

#ماجد_کیاست

@bestdiplomacy
ایرانی حکم کسی را داشته که یک قدحِ چینیِ گران‌بها زیرِ بغلش بوده و همه‌ی سرمایه‌اش همان بوده، می‌ترسیده که اگر بیفتد این قدح بشکند؛ به هر قیمت خواسته است آن را نگاه دارد. از این‌رو دست‌ به‌ عصا راه می‌رفته. با خود نگفته: «یا زنگیِ زنگ یا رومیِ روم»، با خود نگفته: «مرگ یک‌بار، شیون یک‌بار»! این قدح عبارت بوده است از «موجودیّت ایرانی» که او می‌خواسته است حفظ کند، برای حفظِ این امانت خود را به هر آب‌ و آتشی زده. به هر رنگی که لازم بوده درآمده و از همین‌روست که در تاریخِ ایران بهترین انسان‌ها دیده شده‌اند و بدترین نیز. می‌توان دریافت که راه چقدر ناهموار و پُرخطر بوده است و ایرانی می‌بایست شخصیّتِ دوگانه به خود بگیرد: هم در راه باشد و هم در بی‌راه؛ هم همراه باشد و هم حریف. تمام نیروی این ملّتِ نگون‌بخت در طیّ تاریخ به این نحو مصرف شده است؛ این که هم خود باشد و هم آنچه به آن واداشته می‌شده است، باشد. "دینامیسمِ" فرهنگیِ او نیز از همین خصوصیّت سرچشمه می‌گیرد.
فرهنگِ ایران، فرهنگِ ناشی از دوگانگی و مقاومت است و به همین سبب توانسته فرهنگی بسیار نیرومند از آب درآید.

              #ایران_و_تنهایی‌اش

کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «تایید مسعود #پزشکیان جهت افزایش #مشارکت است و فضاساز جهت آوردن بخشی از اصلاح طلبان به صحنه انتخابات! اما معمای مهم این است که پزشکیان با برخی #قومگرایان در ارتباط جدیست و میتواند در صورت پیروزی یا حتی عدم پیروزی سبب ساز خطر امنیتی شود! و گسل های قومی را در…»
محمد پارسی


تا دیروز یاران دولت رئیسی فاتحان قله پیشرفت بودند؛

امروز شورای نگهبان صلاحیت همه آنها را رد می‌کند!

و این خلاصه ... حکمرانی بر پایه
#توهم و #ناکارآمدی است.../نواندیش
@bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
به هوش ملعبه ی دست دیگران نشوید!

شعرخوانی امیرحسین خوشنویسان، مشهور به
#بیداد_خراسانی، غزل سرا و شاعر معاصر ایرانی ...

@bestdiplomacy
حق و عدالت؛ قربانی جدید!

جواد رنجبر درخشیلر

در هر انتخاباتی، مفهومی سیاسی، فلسفی یا تاریخی قربانی می شود. فهرست قربانیان طولانی است: توسعه، جامعه مدنی، آبادی، عدالت، سیاست خارجی و این بار حق و عدالت.
گویا چنین مقدر است که ما هر چه در زمان پیش می رویم از مفاهیم تهی شویم و احتمالا در آینده ای نه چندان دور چیزی از ما و اندیشه ما باقی نماند.
حق و عدالت شعار یکی از سوداگران قدرت فعلی است. خب، عالی است. چه کسی از حق و عدالت بدش می آید؟ اما حق و عدالت ادعایی از چه سنخ و بر مبنای چه مکتبی است؟
ما در ایران هم در دین زردشتی و هم پس از آن داد و دهش و عدالت را به عنوان مفهومی بنیادین و اصلی در اختیار داریم. در فلسفه غرب نیز از افلاطون تا جان راولز عدالت مساله فربه و مهمی است و هم چنان در معرض تفسیر و نقد.
حق و عدالت مدعایی سوداگر قدرت فعلی بر کدام مبناست؟
لازم نیست حتما متخصص درجه اول فلسفه غرب باشیم تا بدانیم که آنچه ادعا می شود ربطی به صورت بندی دقیق مساله عدالت در غرب ندارد. به فرهنگ ایرانشهری هم مربوط نیست. داد در ایرانشهر مفهومی هستی شناختی است و عدالت توزیعی بی اهمیت ترین جزو آن؛ به این دلیل روشن که عدالت توزیعی مفهومی کمونیستی و خود ماحصل فقدان عدالت است و بنا به تجربه تاریخی دقیقا به بی عدالتی دامن می زند.
گفته می شود که عدالت مدعایی از آموزه های امام علی و از نهج البلاغه است.
نهج البلاغه کتابی فوق العاده عمیق و از نظر دستگاه مفهومی بسیار پیچیده است. فهم نهج البلاغه مراتبی دارد. ظاهر ساده و گاه روایی دارد، اما بنیان آن سخت فلسفی و حکمت آمیز است. فهمی که از عدالت امام علی در اذهان وامانده و تهی از دانش و ناآشنا به دستگاه های مفهومی منسجم وجود دارد همان عدالت توزیعی کمونیستی است. چون تاکنون کاری نظری درباره عدالت در هستی شناسی ایرانی و اسلامی نشده است، سخن از عدالت بلافاصله به توزیع می انجامد. این نوع فهم نهج البلاغه تداوم مظلومیت امام علی است.
آیا توزیع حتی در حد فهم ناقص این افراد محقق می شود؟ قطعا خیر.
عدالت توزیعی به معنای واقعی در ایران امروز مستلزم شکستن بسیاری از ساختارهای تبعیض است و چون شکستن ساختارهای تبعیض (همین حق نامزدی) منافع بسیاری از اهل قدرت و البته مدعیان حق و عدالت را از بین می برد بنابراین باید برای حق و عدالت مدلولی جعلی ساخته شود. به عبارت دیگر نه سیخ بسوزد و نه کباب. هم از عدالت گفته باشیم‌ و هم از بی عدالتی نگفته باشیم که خودمان را زیر سوال نبریم. بهترین مدلول جعلی بی عدالتی آن است که اقوام را دچار آن بدانیم. اقوام کجاست؟ چه حقی از آنها ضایع شده و اصلا چگونه می توان حقوق آنها را رعایت کرد؟ کاملا آشکار است که داریم درباره مشکلات معیشتی در جزایر لانگرهانس حرف می زنیم.
T.me/melliiran
🔵🔴 «اصلاح‌طلبان و امید به پزشکیان»

✍️ مهدی تدینی/فاشیسم پژوه

با کمال بی‌میلی این مطلب را می‌نویسم و به خودم قول داده‌ام این واپسین نوشته‌ام دربارۀ انتخابات باشد؛ اما حقیقتاً نگفتن این حرف‌ها به روانم فشار می‌آورد. برخی حرف‌ها را هم در زمانش باید گفت و بیانش در آینده هیچ ارزشی ندارد.

متحیرم که اصلاح‌طلبان در حال ارتکاب همان اشتباه دوران روحانی به شکل حادتری‌اند. اصلاح‌طلبان در دور دوم روحانی به معنای واقعی کلمه آچمز شده بودند؛ نه راه پس داشتند نه راه پیش؛ نه در بالا گوش شنوایی داشتند و نه در پایین چشمی حاضر به دیدنشان بود و مقصر این وضع هم بیشتر خودشان بودند. آنها بدون هیچ تضمینی چک سفیدی به روحانی داده بودند و حالا هیچ فشاری نمی‌توانستند به روحانی بیاورند، جز اینکه نظاره‌گر اقدامات دولت باشند. این بی‌عملی اصلاح‌طلبان بدنۀ رأی‌دهنده‎شان را سال به سال عصبانی‌تر می‌کرد، اما کاری نمی‌توانستند بکنند، چون هیچ پیوند ارگانیک و سیستماتیکی میان روحانی و اصلاح‌طلبان وجود نداشت. بر اساس مصالح موقت انتخاباتی ائتلافی شفاهی میان افرادی شکل گرفته بود و دیگر هیچ! نتیجه این شده بود که تعدادی از اصلاح‌طلبان به کرسی‌های اداری میان‌رتبه رسیده بودند و اگر هم جامعه غر می‌زد و مطالبه‌ای داشت می‌گفتند هیس! روحانی هر کاری بتواند می‌کند.

دوباره همان آرایش پرهزینه و بی‌فایده در حال تکرار است: هیچ پیوند ارگانیکی میان پزشکیان و اصلاح‌طلبان وجود ندارد. دوباره چک سفیدی تحویل نامزدی می‌دهند و فردا آن نامزد هر چرخشی بخواهد می‌کند و دلیلی هم برای پاسخگویی ندارد. فردای پیروزی در انتخابات، اصلاح‌طلبان هیچ سازوکاری برای مشارکت در تصمیم‌ها و اِعمال نظرات خود درون دولت نخواهند داشت، جز اینکه دوباره شماری از اعضای منتسب به اصلاحات اینجا و آنجا مشغول کار شوند و دوباره جامعه لب فرو ببندد تا دولت کارش را بکند. اینکه شما یک اشتباه مهلک را دوبار می‌کنید تقصیر زور زیاد حکومت نیست، تقصیر ندانم‌کاری خود شماست.

از دیگر سو، می‌بینم امید بسته‌اند که برخی از هموطنان عزیز ترکمان به دلیل همذات‌پنداری و علاقۀ زبانی یا ولایتی به آقای پزشکیان رأی دهند. متر و معیاری ندارم که این عامل چقدر مؤثر است. اینکه هموطن عزیزی بخواهد به این دلایل به آقای پزشکیان رأی بدهد صاحب‌اختیار است و نظرش محترم ــ گرچه نظر مرا بخواهید، معیار قرار دادن چنین چیزهایی حرکت رو به جلو به شمار نمی‌آید؛ ترقی نیست؛ پسرفت است.

اما اینکه اصلاح‌طلبان چشمشان را به روی این واقعیت بسته‌اند یا اینکه بسیار بدتر، به چنین احتمالی دل بسته‌اند، سراسر تناقض است. اصلاح‌طلبی یک پروژۀ ملی‌ــ‌اجتماعی است (البته وجه اجتماعی بودن آن به مراتب بیشتر است). یعنی یک بدنۀ اجتماعی نیرومند باید وجود داشته باشد که با اهداف مدنی یکسان پشت یک کادر همصدا و قوی باشد تا بتوان رَه به جایی برد. اینکه عزیز هموطنی به دلایل زبانی و ولایتی به آقای پزشکیان رأی بدهد ارتباطی با ایده‌های پروژۀ اصلاح‌طلبی ندارد. این یعنی اصلاح‌طلبان خیال می‌کنند می‌توانند با اسب دیگران به نبرد بروند.

راهبرد اصلی اصلاح‌طلبان ــ روزگاری که در اوج بودند، نه در دورانِ بلاتکلیف و بی‌بخار روحانی ــ خلاصه شده بود در تئوریِ «چانه‌زنی از بالا ــ فشار از پایین». وقتی بخش بزرگی از بدنۀ رأی‌دهنده به جناب پزشکیان تابع دغدغه‌هایی متفاوت از اصلاح‌طلبان رأی داده باشد، یعنی آرمان مشترکی وجود ندارد. چگونه ممکن است فردای انتخابات این بدنۀ مردمیِ ناهمگن به اصلاح‌طلبان در جهت تحقق ایده‌هایشان کمک کند وقتی اصلاً دغدغه‌ها مشترک نیست!؟ این یعنی «پایۀ راهبرد شما می‌لنگد». اگر این لنگی را نمی‌بینید که وای بر شما، اگر می‌بینید و به روی خود نمی‌آورید که وای بر همۀ ما!

در دوران روحانی فشار از پایین وجود داشت و چانه‌زنی در بالا نبود، در این دوره نه فشار از پایین خواهد بود (فشار مورد نظر اصلاح‌طلبان... شاید فشارهای دیگری باشد که خدا می‌داند چیست) و نه چانه‌زنی در بالا! این نمایی از رویکرد نسنجیدۀ اصلاح‌طلبان است. اینک که ۲۷ سال پس از خرداد ۷۶ با سواد سیاسی و تاریخی ناچیزی به عقب می‌نگرم این حرکات هیجانی و نسنجیده را در رفتار کلی آنها می‌بینم ــ گرچه هرگز منکر تلاش‌های صادقانۀ برخی از آنها و لطماتی که متحمل شده‌اند نیستم.

اگر کسی در این برهه دغدغۀ اصلاح و بهبود وضع موجود را دارد، باید منتقد این سازوکار انتخاباتی باشد، باید بپرسد چه شد که این تأیید شد و آن نشد... داستان چیست، ما کجای کاریم و شما چه کاره‌اید؟ نه اینکه نسنجیده جفت پا بپرد در هر به زعم خودش روزنه‌ای. وقتی در روزنه گیر کردید و راهکاری نداشتید، یا سطح فهم جامعه را زیر سوال می‌برید یا با مظلوم‌نمایی از پاسخگویی می‌گریزید.

اما چنان‌که گفتم این آخرین حرف من با شما و کلاً آخرین حرف من در این انتخابات است.

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴 پزشکیان نامزد ریاست جمهوری ایران : به بچه‌هام اجازه نمیدم فارسی صحبت کنند
واقعا به دوران « قحط الرجال » رسیده‌ایم !


خطر رییس جمهور قومگرا
باید آگاه بود......

@bestdiplomacy
🔵🔴معنای خیزش راست افراطی در اروپا

افزایش حمایت از راست‌ گراهای افراطی، باعث زلزله‌های سیاسی در شماری از کشورها شده است. این قدرت نمایی در انتخابات اخیر پارلمان اروپا می‌تواند تاثیرات قابل توجهی بر تصمیم‌گیری‌های اتحادیه از جنگ اوکراین گرفته تا مساله مهاجرت و تغییرات آب‌وهوایی بر جای  بگذارد و چالش‌هایی جدی برای سران لیبرال و میانه رو اروپایی ایجاد کند.

🔺نمایندگان پارلمان اتحادیه اروپا می‌توانند پیشنهادات قانونی جدید را اصلاح کنند، با آن‌ها مخالفت کنند و یا طرح‌هایی جدید را مطرح سازند.

🔺اگر این پیروزی راست افراطی بتواند مقدمه پیروزی احتمالی ترامپ در انتخابات آبان ماه آمریکا شود، تاثیرات چشمگیرتری را در سطح جهانی مشاهده خواهیم کرد. این مسئله بویژه برای دولت جدید ایران می تواند حائز اهمیت باشد.

🔺وعده ترامپ برای اخراج مهاجران از آمریکا یکی از سیاست هایی است که بیشترین تاثیر را بر مسلمانان و به تبع آن ایرانیان بر جای خواهد گذاشت.

🔺تقویت گفتمان صهیونیست های یهودی، تقویت توافقات ابراهیم و صلح اعراب و اسرائیل، تشدید تنش ها با جمهوری اسلامی در حوزه تحریم ها و فروش نفت، محتمل ترین اثراتی است که روی کار آمدن ترامپ جمهوری خواه می تواند برای ایران و خاورمیانه به دنبال داشته باشد.

🔺با توجه به حمایت های راست گرایان از ترامپ در اروپا با فرض اینکه نسیم تغییرات به برکناری امانوئل مکرون در فرانسه نیز برسد، می تواند مسیر فشار بر ایران را بیشتر کند.

🔺این دومینو که در خاورمیانه نیز خود را نشان خواهد داد، باعث خواهد شد تا اقتدارگرایان عرب به عنوان متحدان آمریکا و راست گرایان در اروپا نیز با خیال آسوده تری سیاست های خود را دنبال کنند./ دنیای اقتصاد

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴ویژگی‌های #دولت_توسعه‌خواه


مسیر توسعه ایران در یک قرن اخیر با فراز و نشیب‌های گسترده‌ای همراه بوده است که حاصل آن اجماع قریب به اتفاق کارشناسان در خصوص عقب ماندگی کشور به لحاظ بسیاری از شاخص‌های توسعه یافتگی حتی در بین کشورهای منطقه است. ‌

دهه‌هاست که در مورد این آرزوی دست نیافتنی ایرانیان مقالات، کتب و تحقیقات متعددی در حوزه‌های علوم سیاسی، اقتصادی، جامعه شناسی و مطالعات فرهنگی صورت گرفته است. اما همچنان مسائل بسیاری محل مناقشه است.‌

در گفتگو با دکتر محمود سریع القلم استاد دانشگاه شهید بهشتی و تنها ایرانی مدعو از جامعه آکادمیک ایران در اجلاس اصلی داوس و نشست‌های منطقه‌ای آن، به بررسی سیر تاریخی توسعه در ایران از زوایای سیاسی و اقتصادی پرداختیم تا مشخص کنیم مهمترین نکات افتراق ایران در نظام حکمرانی چیست که راه به توسعه نبرده است./اکو ایران

#محمودسریع_القلم
#توسعه
#پیشرفت

#ویتنام
@bestdiplomacy
تعریف دقیق #دموکراسی از دیدگاه
روانشاد استاد جواد طباطبایی

@bestdiplomacy
🔵🔴به بهانه گستاخی دوباره #روسیه در بازی تعلیق توافق همکاری با ایران
🔦زنان سرزمین شیر و خورشید با مروری بر خاطرات #مورگان_شوستر
ماجد کیاست
در ابتدای نهضت مشروطه، زنان ایران در برپایی پرچم آزادی نقشی ایفا کردند که بر سپهر تاریخ ایران جاودانه خواهد ماند
در اوایل انقلاب مشروطه " ایران قربانی بی دفاع بازی کثیفی شد" که قدرتهای اروپایی به خصوص روسیه بر سر راه ترقی این ملت، شروع کردند. بی گمان اندیشه های آزادی خواهی و مترقی ایران بازیگران بسیاری داشته که جای تاسف دارد برخی از آنان در لابلای برگهای تاریخ ایران مغفول مانده اند. یکی از تاثیر گذار ترین آنان زنان آزاد اندیش ایران هستند که به دلایل ناصواب نادیده گرفته شده اند. سال 1290 بی گمان یکی از پر افتخار ترین سالهای ایران و در عین حال حسرت برانگیزترین سالهای دوران معاصر است.
زمانی که در سال 1289 مجلس ایران از طریق سفارت خود در آمریکا برای" سر و سامان دادن وضعیت آشفته مالیه " خود از آن کشور درخواست داشت، نتیجه آن قبول مقام خزانه داری کل ایران توسط مورگان شوستر و حضور او به همراه تنی چند از کارشناسان مالی آمریکایی" برای سازماندهی و جمع و خرج در آمدهای کشور" بود. این دور اندیشی هیئت حاکمه میتوانست سیر تاریخی ایران را به گونه ای دیگر رقم زند ولی باز همچون گذشته های همیشگی، روسیه مانع اصلی ظهور و بروز این امر حیاتی برای ایران شدند. هر چند در حال حاضر کشور روسیه جزو اولویت‌های ایران در تمامی جنبه های روابط خارجی است اما حافظه تاریخی این سرزمین چیز دیگری را مرقوم کرده، از اشغالگری تا . . .
به هر حال اولتیماتوم روسیه به بهانه توقیف اموال شعاع السلطنه و ادعای واهی در گرو بودن اموال او به بانک استقراضی روسیه و ماجراهای بعد از آن در نهایت به حوادثی منجر شد که برای مشروطه بنیان کن بود." هر چند مزدوران روس یکی دو هفته بعد در کودتایی مجلس را نابود کردند، مجلس بدون ننگ وطن فروشی از میان رفت".
این سطور را البته به دلیل دیگری است، ولی چنان زخم هایی بر آرمانهای آزادی خواهی ایرانی ها در طول تاریخ وارد آمده که التیام آن را ناممکن کرده است.

سخن بر سر رشادت مردمان این سرزمین است که با شکست ظاهری و از دست دادن پایگاه مشروطه، سربلندی ایران را در این برهه فراهم کردند. مجلس در آن دوره خود را ثبت در تاریخ سربلندی ایران کرد و نشان داد نمایندگان واقعی مردم هیچگاه حاضر به خم کردن سر خود در برابر زورگویان بیگانه و مزدوران داخلی آنان نخواهند بود

در این بین" زنان ایرانی دوباره ایفاگر عالی ترین نقش ملی اصیلی شدند که در انقلاب مشروطه نیز آن را به نمایش گذاشته بودند. زنان ایرانی از آن زمان یکباره با جهشی پیشروترین، اگر نگوییم انقلابی ترین، زنان جهان شده بودند."
زنان با تفکر آزاد اندیش خود مانع اضمحلال نهضت مشروطه خواهی شدند." در تمام طول پنج سال بعد از انقلاب بدون خونریزی 1285 علیه ستمکاری و بیدادگری قجری، آتش هیجان و گاه غضب در چشمان زنان  ایرانی زبانه کشیده بود و آنها در مبارزه برای آزادی و مظاهر امروزیش برخی از مقدس ترین رسوم دیرینه ی دامن گیر زن در ایران را زیر پا گذاشته بودند." در آن دوران سخت، مورگان شوستر با روحیه خلل ناپذیر و اصالت شخصیتی و باور به وظیفه خود در اصلاح امور مالی ایران با تلاشی سخت و دشوار به پشتوانه مردمانی روشن نهاد و وطن دوست از مجلس و هیئت حاکمه ایران، با مانعی به نام روسیه برخورده بود که اصلاح گری را در سرزمین شاهزادگان و خوانین و اقتدارگرایی دیرینه، ناممکن می نمود
به هر روی" در روزهای تاریکی که شایعات زیادی درباره موضع مجلس راجع به اولتیماتوم بر سر زبانها بود، زنان ایرانی، با شور آزادی خواهی و عشق غیورانه خود به وطن، آخرین موانع جنسی را هم فروریختند و جلوه های خیره کننده ای از شهامت سیاسی خود به منصه ظهور رساندند. بارها شایع شد مجلس در جلسات غیر علنی تصمیم گرفته که به مطالبات روس ها گردن نهد . ملت چگونه میتوانستند نمایندگان خود را به وظیفه شان نگه دارند؟ پاسخ را زنان فراهم آوردند."
در ملاقاتی که زنان سرزمین" شیر و خورشید" با رئیس مجلس داشتند" قسم خوردند که اگر مجلس از وظیفه حفظ آزادی و شرف ملک و ملت ایران کوتاه بیاید با دست خود، شوهران و پسرانشان را میکشند و خود را هم در کنار آنها هلاک میکنند."
بله اینگونه زنان ایرانی به همه فهماندند میراث مشروطه متعلق به تک تک ایرانین است" زنی که هنوز پاییده میشود و تو دهنی میخورد و رانده میشود با اینهمه، از جام آزادی خواهی سیر می نوشد و سهم خود را به وطنش ادا میکند. حتی در لحظه ناگوار فاجعه خود را نمی بازد، لحظه ای که دل مردان از ترس فلج کننده زندان و شکنجه و گلوله و طنابی که گریبانگیر دلیرترین مردان وطن شده بود می لرزد."
پرده آخر اینکه « چون نه تهدید و نه رشوه نتوانست مجلس را به تسلیم وادارد، روس ها حکم به نابودی آن دادند.»

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴دفاع مسعود #پزشکیان از فدرالیسم!

این دیدگاه خطرناک همیشه پشت صحنه بود
حالا با نامزدی ریاست جمهوری وی به روی صحنه آمده است!

فدرالیسم برای ایران خطرناک است
فدرالیسم برای کشورهایی است که اساسا ملت نبوده اند
اما #ملت_ایران از کهن ترین ملتهای جهان است

فدرالیسم نه تنها دعوای قومیتی را از بین نخواهد برد بلکه گسلهای قومیتی را در ایران فعال خواهد کرد


شگفت انگیز است که برخی اصلاح طلبانی
که بانام دغدغه ایران فعالیت میکنند هم حامی او شده اند

👈منافع ملی
👈امنیت ملی
👈و درک درست ملی بر هرجناح و حزبی ارجحیت دارد
بقول استاد اسلامی ندوشن
#ایران_را_از_یاد_نبریم


@bestdiplomacy
2024/06/21 06:10:38
Back to Top
HTML Embed Code: