Telegram Web Link
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 چرا جلیلی بعد از هر مذاکره‌ای با کوله‌باری از تحریم به وطن بازمیگشت؟؟

صحبت‌های ظریف در مورد اینکه جلیلی در
جلساتی که قرار بود برای منافع مردم ایران مذاکره کند درباره چه چیزهایی صحبت می‌کرد؟

در دستور کار مذاکرات، آقای #جلیلی از دزدی دریایی تا بحرین و سوریه وجود داشت در صورتیکه ما اجازه نداشتیم این موارد را بیان کنیم و راجع به موردی غیر از مسئله هسته‌ای صحبت کنیم.

کلی طول می‌کشید راجع به زمان و مکان به توافق برسند. از مدیریت جهان تا سومالی مطرح می‌کردند. در مذاکرات هسته‌ای نیز دنبال اقناع طرف مقابل بودند، نه پیدا کردن نقاط مشترک، به همین دلیل به نتیجه نمی‌رسیدند./اسکان نیوز


@bestdiplomacy
🔵🔴 رقیب اصلی  #بایدن دیگر دونالد #ترامپ نیست!
#اکبرمختاری/کارشناس ارشد روابط بین الملل

وقتی جیمی کارتر درسال ۱۹۷۶ به مقام ریاست جمهوری رسید و‌ دکترین حقوق بشر خویش را پایه سیاست خارجی خود دانست هیچ گاه فکر نمیکرد ضربه اصلی را از حاکمان انقلابی بخورد که روشنفکران انقلابیش از این دکترین برای رساندن پیام اقدامات انقلابشیان استفاده کردند.
یک سال و نیم مانده به انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۹۸۰، نظرسنجی ها برای جیمی کارتر بسیار بهتر از جوبایدن تا پیش از اعلام مجرم بودن ترامپ بود.

جیمی #کارتر خوشبین ناگهان با بحرانی جدی در سیاست خارجی روبرو گشت بحرانی که برخی از کارشناسان آن را تیر خلاص به او جهت پیروزی دوباره می دانند.
حمله به سفارت آمریکا در سیزده آبان سال ۵۸ خورشیدی، فضا را کاملا به ضرر جیمی کارتر برگرداند. گروگان گرفتن شش و شش دیپلمات آمریکا برای۴۴۴ روز کارتر را کاملا با بحرانی بسیار سخت روبرو ساخت.
در کنار دوگانگی جنگ یا عملیات ویژه بین مشاور امنیت ملی او برژینسکی، و وزیرخارجه سایروس ونس سرانجام  عملیات کوتاه دامنه توفان شن تایید شد عملیاتی که شکستش از ارا کارتر بیش از گذشته کاست.
از سوی دیگر تورم دو رقمی و رسیدن آن به حدود دوازده درصد و افزایش قیمت بنزین سبب شد کارتر کارت بازی موثری در داخل نیز نداشته باشد و تمرکز شبکه CNN که بعنوان تنها شبکه خبری ۲۴ ساعته از چهار ماه پیش از انتخابات وارد عرصه رسانه شد و دائما بر ضعف دولت کارتر در آزادسازی گروگانها تاکید داشت روندها را تغییر داد.
از بدحادثه کاندیدای رقیب کارتر فردی خوش تیپ و جذاب و سخنوری بود که توانست حتی ارای الکترال سنتی کالیفرنیا به دموکراتها را نیز بسمت جمهوریخواهان برگرداند.
رضایت مردم کالفرنیا از فرماندار جمهوریخواهاشان دیگر روزنه ای برای پیروزی جیمی کارتر باقی نگذاشت.
حالا پس از چهل و هشت سال کاندیدایی نماینده حزب دموکرات هست که بهیچ وجه نمی خواهد سرنوشت کارتر را پیدا کند.

جوبایدن که تاحدودی می توان کاندیدای ساختار در سال ۲۰۲۰ دانست حالا در سن هشتاد ویک سالگی نیز باز هوای کاندیداتوری مجدد را کرده است.
جوبایدن اگرچه از بخش راست میانه حزب دموکرات می آید اما جناح چپ حزب دموکرات به رهبری برنی سندرز این بار برخلاف چهارسال قبل در مورد موضوع و نحوه اداره جنگ غزه با او اختلاف جدی پیدا کرده اند.
بایدن تاکنون سیاست همه را راضی کن تا پیروزشوی را پیشه کرده اما هنوز موانع جدی در برابر پیروزی مجدد او وجود دارد.
جوبایدن از یکسو هرچه اسراییل در جنگ غزه را خواسته تاکنون برآورده ساخته است و از سوی دیگر دائم از تلاش برای پایان دادن به جنگ غزه و عدم ورود دولت بی بی به رفح سخن گفته است.
اسراییل از بایدن ناراضی نیست اما جریان چپ حزب دموکرات که به برنی سندرز نزدیک است نقدهای بسیاری به او دارند.
واقعیت این است که بایدن پیروزی سال ۲۰۲۰ خویش را مدیون اتحاد دوجریان اصلی حزب دموکرات و مشارکت بالای مردم بخصوص جوانان بود اما حالا در دانشگاه های آمریکا همان جوانان بیست تا سی ساله فریاد نارضایتی از سیاستهای جوبایدن در قبال جنگ غزه میزنند.
عدم مشارکت این جوانان و کاهش آمار مشارکت کنندگان جوان در انتخابات از پاشنه آشیل های جدی جهت پیروزی جوبایدن است.
پاشنه آشیل دیگر بایدن ضعف در قانع سازی جریان چپ حزب دموکرات بوده است.بایدن برای پیروزی حتما باید جریان چپ حزب دموکرات به رهبری سندرز را برای رای به خود به پای صندوقهای رای بکشاند.
نکته دیگر کاراکتر نه چندان جذاب بایدن باوجود سیاستمدار بودن اوست. این ویژگی میتواند رای دهنده مستقل آمریکایی را یا به سمت عدم رای یا به سمت رای به ترامپ بکشاند.
اما با تمام این نقاط ضعف و قوت مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ برای بایدن گویی هدیه ایست که از آسمان برای او آمده است.
طبق آخرین نظرسنجی رویترز «ده درصد» جمهوریخواه و حدود «۲۵ درصد» رای دهندگان مستقل بیان کرده اند که بدلیل مجرم شناخته شدن دونالد ترامپ در دادگاه نیویورک به او رای نمی دهند و این فرصتی تاریخیست که بایدن بتواند با یک تیم تبلیغاتی قوی از این چالش انتخاباتی هم عبور کند.
ترامپ اگرچه شخصیت نسبتا جذابی برای حامیانش دارد اما اساسا حتی نیمی از پشتوانه و کاراکتر برجسته سیاسی رونالد ریگان را در حزب جمهوریخواه و میان جمهوریخواهان دارا نیست پس این فرصت طلایی است که بایدن می تواند برای پیروزی از آن استفاده کند...
ادامه مطلب در👇👇👇👇
https://hammihanonline.ir/%D8%A8%D8%AE%D8%B4-%D8%AA%DB%8C%D8%AA%D8%B1-%DB%8C%DA%A9-14/16948-%D8%B1%D9%82%DB%8C%D8%A8-%D8%A7%D8%B5%D9%84%DB%8C-%D8%A8%D8%A7%DB%8C%D8%AF%D9%86-%D8%AF%DB%8C%DA%AF%D8%B1-%D8%AA%D8%B1%D8%A7%D9%85%D9%BE-%D9%86%DB%8C%D8%B3%D8%AA
دیپلماسی pinned «🔵🔴 رقیب اصلی  #بایدن دیگر دونالد #ترامپ نیست! #اکبرمختاری/کارشناس ارشد روابط بین الملل وقتی جیمی کارتر درسال ۱۹۷۶ به مقام ریاست جمهوری رسید و‌ دکترین حقوق بشر خویش را پایه سیاست خارجی خود دانست هیچ گاه فکر نمیکرد ضربه اصلی را از حاکمان انقلابی بخورد که…»
Forwarded from آذری ها |Azariha
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🎥 مصاحبه پزشکیان در انتخابات اسفند ۱۴٠۲


راه‌حل درخشان پیشنهادی پزشکیان برای اصلاح امور:
کشورهای مختلفی برای ترک و کرد و عرب و عجم داشته باشیم که هر کشوری برای خودش تلاش کرده و صاحب دسترنجش باشد نه اینکه از مشهد و تهران بیایند.



پی نوشت:
نماینده مجلس و رؤسای جمهور متعهد به قانون اساسی و حفظ تمامیت ارضی باید باشند یا متعهد به برنامه‌های جدایی‌طلبانه؟

🆔 @IR_Azariha
🔵🔴چرا مساجد چنان خالی شده اند؟


📌چرا کسانی انتظار دارند مساجد همواره مورد اقبال گرم جامعه قرار گیرد و دست کم در وقت ادای فریضه‌ی نماز و مراسم عبادی مملو از جمعیت باشد؟ آیا کاهش چشمگیر مراجعان به مساجد، یک آسیب است؟ مساجد در گذار کدام تحول کارکردی قرار دارند؟مساجد در وقوع انقلاب 57 واجد چه نقش و سهمی بودند؟پرسش‌های مطرح شده، نمونه‌ای از پرسش‌هایی است که می‌توان در باب مسجدشناسی مطرح کرد.از میان انبوهی از پرسش‌ها،در این جا اختصارا به چرایی کاهشِ معنادار جمعیت مساجد اشاراتی می‌شود.

چرا مساجد چنین خالی شده‌اند؟
واگذار شدن بخش‌هایی از کارکردِ سنتی مساجد به سازمان ها و ساختارهای جدید.در تمایزهای ساختاری و تفکیک نقش‌ها و ساحت‌ها، مساجد بسیاری‌ از کارکردهای سنتی خود را (مانند سوادآموزی)،از دست داده‌اند و این روند طبیعی زندگی در جهان جدید است.
 
پررنگ شدن کارکرد توجیه سیاست و چهره‌ی دولتی مساجد.مساجد تا چند دهه ی قبل، کم و بیش نقش دفاع از شهروندان در برابر نظام سیاسی را نیز بردوش می‌کشید. مسجد، فضا و محلی بود خالی از امر و نهی‌های سیاسی دولت.به تعبیر دیگر، مسجد به منزله‌ی پناهگاهی تلقی می‌شد که سیاست رسمی،حق ورود به آن را نداشت. اما اینک، مساجد تماما در خدمت نظام سیاسی، توجیه رفتارها ،کنش‌ها، و محلی برای بروز و فرامین حکومتی شده‌اند. حتی دکوراسیون و چهره‌ی داخلی مساجد نیز تماما از سوی نظام سیاسی آذین بندی می‌شود. زندگی مدرن امروزی و سبک زندگی، چندان امکان و فرصتی برای حضور در مساجد ایجاد نمی‌کند. مثالا، در گذشته‌ی نه چندان دور به ویژه در روستاها و یا شهرهای کوچک،ساکنان محل تقریبا با یکدیگر آشنایی داشتند و همدیگر را می‌شناختند. حضور در مساجد برای آنان به معنای دیدار با دوستان و همدلی با آنان تلقی می‌شد. جماعتی آشنا که فارغ از کار و دغدغه‌های روزانه دقایقی در کنار هم می‌نشتند. گردهمایی آشنایان و دلگرمی ناشی از آن سبب می‌شد که افراد میل بیشتری برای حضور در مساجد داشته باشند. اما امروزه، آن تعداد اندکی هم که در مساجد حضور می‌یابند، جمع غریبه‌هایی است که نمی‌توانند با یکدیگر ارتباط برقرار نمایند. مسجد، معنای مازاد خود را که محل ملاقات آشنایان بود، از دست داده است. 
 
رشد پدیده ی خود اتکایی در شیوه‌ی عمل به دین (خود کشیشی)مسجد، خود، یک رسانه است. رسانه‌ای که چندین کارکرد را با یک‌دیگر جمع کرده است. اما امروزه، رسانه های مدرن جای مساجد را گرفته‌اند.نه تنها نظر و نگاه بخشی از مراجعان را از مسجد برگرفته و به خود کشانده است، بلکه این تلویزیون است که در نقش "مساجدِ خانگی" ظاهر شده و در رقابت تام و تمام با مساجد قرار گرفته است. به عنوان مثال،تلویزیون تلاش می‌کند تا با پخش پر حجم و متعددِ برنامه‌های مذهبی و نمایش مراسم و شعائر، نظر جامعه را به سوی خود جلب نماید. پخش سخنرانی‌ها، مصاحبه‌های مکرر با روحانیان و اجرای برنامه‌هایی متنوعِ برای نشر مسایل دینی،از تلویزیون، یک "مسجد خانگی" ساخته است. مسجدی که هر یک از دین‌داران، در حالی که روی مبل خانه لم داده‌اند، فراخور میل و نیازشان به آن مراجعه می‌نمایند. این گونه می‌شود که افرادِ مشتاقِ برنامه‌های مذهبی، به جای رفتن به مساجد و حضور در مراسم و گوش سپردن به مواعظ، در خانه‌ی خود می‌نشینند و از برنامه‌هایی که در این باره تهیه شده است، استفاده می‌کنند.

پاسخ‌های فرسوده و تکراری، به ویژه نسل‌های جدید را از منابر دور کرده است.روحانیان،دانش کافی برای مواجه شدن با مسئله‌های‌ نو را ندارند. از این رو قدرت جذب و جذابیت سخن‌شان را از دست داده‌اند. سخنان‌شان کمتر کسی را اقناع می‌کند. ناتوانی در اقناع مخاطبان، سبب شده است که افرادی مساجد را ترک نمایند.

خطابه گریزی از وظایف اصلی روحانیان این است که نگذارند توده مردم غیر روحانی نسبت به دین سرد گردند. امروزه این وظیفه را به صورت موعظه و ارشاد انجام می دهند. اما به علت فرسودگی و انحطاط عنصر کراماتی و تقویت رویکرد استدلالی، "عصر وعظ و نصیحت" گذشته است. واعظان که روزگاری دل ها را به سوی خود جلب می کردند امروزه به سختی می‌توانند مخاطب‌ جذب نمایند.

منابر و مساجد، محل وعظ و خطابه‌ی روحانیان است. با کاهش جذابیت وعظ و خطابه، مخاطبان مسجد نیز کاسته می‌شود.به ویژه این که وعظ و خطابه، یک سویه و عموما کنشی از بالا به پایین است. و این هر دو (یعنی یک سویه بودن به جای گفتگو و از بالا در مردم نظر کردن به جای هم عرض بودن با آن‌ها) رماننده‌ی مخاطبان مساجد محسوب می‌شود.

مساجد خالی، پدیده‌ای قابل توجه و نیازمند مطالعه‌ی بیشتر جامعه شناختی است. آن چه گفته شد، بخشی از علل و عواملی بود که این پایگاه تاریخی و موثر اجتماعی را به جایی کشانده است که ظاهر مساجد پر طمطراق، اما توانایی جذب مخاطب را از دست داده است./مدرسه علوم انسانی
علی زمانیان

T.me/bestdiplomacy
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴رشد اقتصادی کشورهای منطقه در پنجاه سال گذشته

متاسفانه ایران در پایین سطح قرار دارد


@bestdiplomacy
🔵🔴کوروش احمدی، دیپلمات بازنشسته: چین جزایر سه گانه را متعلق به ایران نمی‌داند و در این پرونده بی‌طرف نیست

دخالت کشور سوم در دعوای ارضی و مرزی میان دو کشور امر غیرمعمول و شاذ است

هر کشوری که با اقدام خصمانه امارات همراه شود، نمی‌تواند دوست ایران باشد

آیا چین حاضر است مسائل تایوان و جزایر ادعایی در دریای چین جنوبی را در معرض قضاوت یک دادگاه بین‌المللی قرار دهد؟

🔹کوروش احمدی هشدار داد
: اگر این تصور ایجاد شود که در موقعیتی نیستیم که واکنشی علیه دعاوی بی اساس علیه تمامیت ارضی کشورمان نشان دهیم، حتما مشکلات ما در سیاست خارجی بیشتر خواهد شد.

🔹کما اینکه آمریکا نیز برای اولین بار در سپتامبر 2023 یعنی بعد از حمایت چین و روسیه از ادعای امارات پذیرفت که بند مشابهی در بیانیه مشترک با عربها وارد شود.

🔹یک راه حداقلی برای نشان دادن ناخرسندی نسبت به چین، خودداری از مخالفت فعال با عضویت تایوان در سازمان ملل است که همه ساله از سوی برخی کشورها در آستانه نشست مجمع عمومی مطرح می شود./ جماران

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴آژانس اتمی قطعنامه علیه ایران را به تصویب رساند

🔹شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی قطعنامه‌ای را به تصویب رساند که از ایران می‌خواهد همکاری با این نهاد بین‌المللی را افزایش دهد.

🔹خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌ها نوشته این قطعنامه همچنین از ایران خواسته تصمیم خود در لغو انتصاب بازرس‌های باتجربه را به عقب برگرداند.

🔹این قطعنامه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع به تصویب رسیده است./نواندیش

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴مجید تفرشی: رسانه‌های خود را بی‌اعتبار و بی‌آبرو کردیم آنوقت از مردم می‌خواهیم که بی بی سی و اینترنشنال گوش نکنند/دامنه‌ مخالفین به فرزندان مسئولین رسیده! برخی نانشان در تبدیل ایران به کره شمالی است/ تندروهای داخلی و اپوزیسیون خارجی هم‌راستا عمل می‌کنند


🗣مجید تفرشی، تاریخ‌دان و پژوهشگر گفت:


اپوزیسیون خارج نشین می گوید ۹۹ درصد مردم ضد نظام حاکم هستند و طرفدار تغییرات اساسی و فوری هستند از آن طرف جریان افراطی در داخل می‌گوید مخالفین ما تنها دو سه هزار نفر آدم به دنبال برهنگی هستند.
پایگاه فکری هر دو گروه مثل هم است. ظاهرا با هم دشمن‌اند اما در باطن رفیق همدیگراند. من فرقی بین کسی که اعتراض مردم ایران را محدود به بیماری جنسی یا برهنگی می‌بیند با گفتار مجاهدین خلق نمی‌بینم.

ما در حال حاضر دو مساله در ایران داریم. یک مساله این است که در بین مطالبه‌ بر حق مردم ایران و تاثیرگذاری بدخواهان ایران و مزدوران ضد ایرانی تنها به یک عنصر و آن هم عوامل خارجی توجه می‌کنیم.

ما نمی‌توانیم همه‌ مطالبات مردم را به توطئه‌های خارجی نسبت بدهیم همانطور که نمی‌توانیم توطئه دولت‌های خارجی را نادیده بگیریم چرا که هر دو یک واقعیت‌اند. همانطور که مطالبه‌ی مردم یک واقعیت است توطئه‌ دشمن جمهوری اسلامی هم یک واقعیت است. منتها ما فقط به عنصر عوامل خارجی توجه کردیم و به بهانه توطئه دشمنان مطالبه‌ مردم را نادیده گرفتیم.


برای اینکه حکومت بتواند خودش و کشور را نجات دهد نیازمند داشتن طبقه میانجی و نخبگانی هست که حرفشان را شنیده شود. من نکته‌ایی را می‌گویم که شاید برای بعضی‌ها خنده‌دار باشد؛ حرف‌های حسابی که الان در روزنامه‌ها و رسانه‌های مستقل ایران گفته می‌شود به مراتب مهم‌تر از گذشته است اما آبرو و حیثیت و ضریب تاثیرگذاری توسط حکومت گرفته شده است به همین خاطر حرف‌های حساب رسانه‌های داخل کشور دیده و شنیده نمی‌شوند آنوقت حرف‌های تند و افراطی اپوزیسیون خارج نشین تاثیرگذار می‌شوند. حاکمیت خودش این بلا را سر خودش آورده است.

یعنی روزنامه‌ها و رسانه‌های خود را بی‌اعتبار و بی‌آبرو کردیم آنوقت از مردم می‌خواهیم که بی بی سی و ایران اینترنشنال گوش نکنیم. ما نسل میانجی، معتدل و خردمند را از بین بردیم پس جای تعجب ندارد که اپوزیسیون خارج نشین روی افکار عمومی تاثیر بگذارد. این شرایط نتیجه‌ی یک خودسوزی کاملا هدفمند توسط حاکمیت ماست.

انگلیسی‌ها یک مثلی می‌زنند: « خیلی کم، خیلی دیر». من فکر می‌کنم گفت‌وگو نه کم است نه برای گفت‌وگو دیر شده است. اگر فقط به گفت‌وگو دلخوش باشیم در حالی که دولت همان راه قبلی را برود؛ نمی‌توان به بهبود اوضاع امید داشت.

اما اگر گفت ‌وگو همزمان بشود با اینکه دولت مطالبه‌ مردم را جدی بگیرد و دست به تغییرات اساسی بزند آنوقت می‌شود امیدوار بود که گفت‌و‌گوی آَشتی ملی هم شکل بگیرد و دوران تازه‌ایی به روی ایران گشوده شود. الان در بخش گشت ارشاد و حجاب اجباری، آنچیزی که بخشی از مردم را خشمگین کرده است مساله‌ حق انتخاب است.

من در سفری که آمدم در فرودگاه سه هیترو در لندن، حدود چهل نفر از خانم‌های کارمند فرودگاه محجبه بودند. نه کسی به این خانم‌های محجبه عجیب و غریب نگاه کرد و نه آن خانم‌ها به حجابشان مفتخر بودند چرا که یک حق انتخاب خیلی عادی به آن‌ها داده شده بود.

به همین دلیل شما می‌بینید که در انگلستان با تمام اختلاف‌های قومی و نژادی تاریخی، درصد نزاع‌های قومی و خطرهای تروریستی یک دهم فرانسه هم نیست. چرا؟ چون فرانسه در مورد حجاب به مردم زور آورده است اما انگلستان با همان رندی و زیرکی تاریخی‌شان حق محجبه بودن را به زنان مسلمان داده و حتی تنها کشور غربی است که پلیس محجبه دارد.


دولت انگلستان با تعامل کار خود را پیش ببرد و جواب می گیرد. آنوقت ما حق انتخاب را از مردم سلب می‌کنیم بعد با سالی چند میلیارد بودجه از بیت‌المال گشت ارشادی را راه می‌اندازیم که یک نفر را محجبه نکرده که هزاران نفر را هم بی‌حجاب کرده و تازه آن را به یک مساله امنیتی هم تبدیلش کردیم.

وضعیت الان جوری است که حتی قشر مذهبی هم از وضع موجود ناراضی شده است. خانواده‌های محجبه هم با حجاب اجباری مخالف‌اند. حق انتخاب را اگر از مردم بگیرید مثل رفتاری که رضا شاه با کشف حجاب کرد همان پاسخ را هم می‌گیرید چون هر دو رفتار یکی است.|| خبرآنلاین
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 تفاوت "رشد"، "پیشرفت" و "توسعه"



سه واژه رشد (Growth)، پیشرفت (Progress) و توسعه (Development) در سه معنای مختلفی به کار برده می‌شوند و حال اینکه ما در بسیاری اوقات آن‌ها را جابه‌جا به کار می‌بریم.


"رشد"تکثیر وضع موجود است. به عنوان مثال ایران خودرو امسال 100 هزار خودرو تولید کرده است و سال دیگر 200 هزار خودرو با همان وضعیت تولید می‌کند یا افزایش تعداد جاده‌ها، فرودگاه‌ها، سدها نشانه رشد است.

"پیشرفت" اما در مرحله بالاتری از رشد و به معنای این است که وضع موجود را با کیفیت مادی یا فناوری بهتری تکثیر کنیم یا ارتقا دهیم. به طور مثال ایران خودرو در سال آینده خودروهای مدل بالاتری را با کیفیت و فناوری بهتر تولید می‌کند. یا اینکه سدها با فرآیند متفاوت و کیفیت بهینه‌تری ساخته شود. یا اینکه فولاد مبارکه تولید فولاد را به جای روش کوره بلند با روش قوس الکتریکی تولید کند. این‌ها نمونه هایی از مصادیق پیشرفت هستند. ما بعد از انقلاب شاهد رشد و پیشرفت زیادی بودیم، حتی در برخی حوزه‌ها بیش از حد رشد و گاهی پیشرفت داشته‌ایم.


اما واژه سوم یعنی "توسعه" برخلاف دو مفهوم قبلی، به معنای تحول کیفی در پدیده موجود است. توسعه به معنای تغییر در خلق‌وخوی فردی و الگوهای رفتاری، اجتماعی و حتی ماهیت پدیده‌هاست. به طور مثال اگر عضلات را قوی کنیم و افزایش دهیم با پدیده رشد روبه‌رو هستیم. اگر با این عضلات بتوانیم کارهای حرفه‌ای ورزشی مثل ژیمناستیک انجام بدهیم با پدیده پیشرفت همراه بوده‌ایم اما اگر از لحاظ رفتارها و خلق‌وخوها انسان متفاوت دیگری شدیم، توسعه یافته‌ایم.


در توسعه، جامعه جان‌دارترمی‌شود. در جامعه توسعه یافته، حساسیت‌ها و توجهات بیشتر است و جامعه نسبت به هر رفتاری واکنش نشان می‌دهد. به همین دلیل است که در جوامع توسعه یافته، جامعه زنده و پویاست و به نوعی روح پیدا می‌کند. زمانی که توسعه روی می‌دهد ابعاد کمّی پیشرفت و رشد در روح متجلی می‌شود و کیفیت تحول، مدنظر قرار می‌گیرد.


در واقع، از منظر دیگری، توسعه دارای دو بعد است:

«بعد اقتصادی و مادی» و بعد «فرهنگی و رفتاری».

در بعد اقتصادی، توسعه تولید «رفاه» می‌کند و رفاه زمانی است که ما می‌توانیم خود را از فشارها و تصادف‌های طبیعی و غیرطبیعی مصون کنیم. در این بعدِ توسعه، ما نیازمند سرمایه اقتصادی هستیم.

سرمایه اقتصادی هم نیروی انسانی می‌خواهد و نیروی انسانی هم در دانشگاه تربیت می‌شود.بنابراین احساس نیازبه نیروی فنی شکل می‌گیرد. بعد اقتصادی به دنبال رفاه است و فرآیندی که طی می‌شود،رشدو پیشرفت است. اماتوسعه، بعد فرهنگی و رفتاری هم دارد؛ زمانی شما تمامی ابزارها وامکانات اقتصادی و رفاهی را در اختیار دارید اما از وضعیت جامعه‌تان احساس ناراحتی و کلافگی می‌کنید، آرام و قرار ندارید و نسبت به رفتارهای پیرامونی خود احساس انزجار می‌کنید. با وجود اینکه رفاه دارید اما احساس رضایت نمی‌کنید. مثلا ما در خودرویی مدرن با «رفاه» کامل نشسته ایم اما به علت بی‌نظمی و بی‌قانونی، از رانندگی در این شهر «رضایت» نداریم. در واقع فرزندان ما به دلیل عدم احساس رضایت است که مهاجرت می‌کنند و با پدیده فرار مغزها مواجه می‌شویم.

ما به طور نسبی «رفاه» داریم اما «رضایت» همان چیزی است که ما نمی‌توانیم تولید کنیم و به واقع رضایت نتیجه همان بعد دوم توسعه یعنی بعد فرهنگی رفتاری است.زمانی که بعد دوم توسعه رخ نمی‌دهد، روابط و رفتارهای ما تیز و برنده و پرهزینه می‌شود. در جوامع توسعه نیافته، شما اگر چه ابزارهای پیشرفت را در اختیار دارید اما رفتارهایتان تیز و همراه با خشونت است.

بنابراین در این مفهوم، توسعه به معنای صیقل دادن تیزی‌های اجتماعی است. جامعه‌ای که توانایی این را داشته باشد که تیزی‌ها را صیقل دهد، مناسباتش توسعه می‌یابد. بعد فرهنگی و رفتاری توسعه، تیزی های رفتار ما را صیقل می‌دهد و مناسبات اجتماعی ما را کم هزینه تر می‌کند و در نتیجه صیقل خوردن تیزی‌ها، رضایت شکل می‌گیرد.



دکتر محسن رنانی

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴مطهرنیا: لبه‌های اصطکاک ایران با آژانس فعال‌تر شده است/ به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه هستند

🔦خبرآنلاین /مهسا مژدهی

#بخش_اول

 آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در اقدامی که تهران آن را کاملا سیاسی می‌داند، عصر چهارشنبه قطعنامه‌ای را علیه ایران تصویب کرد. قطعنامه پیشنهادی سه کشور اروپایی عضو برجام درباره برنامه هسته‌ای ایران روز چهارشنبه با ۲۰ رأی موافق، ۲ رأی مخالف و ۱۲ رأی ممتنع در شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تصویب شد. این قطعنامه را سه کشور اروپایی، یعنی انگلیس، فرانسه و آلمان تنظیم کرده بودند و در ایران خواسته شده تا درباره ذرات اورانیوم کشف‌شده در ۲ سایت توضیح دهد، همکاری با آژانس را بهبود ببخشد و از تصمیم خود برای لغو انتصاب بازرسان باتجربه آژانس بازگردد. در هفته‌های قبل رسانه‌های آمریکایی مدعی شده بودند که این کشور از اروپایی‌ها خواسته تا سراغ قطعنامه‌ای علیه ایران نروند. اما در نهایت روز چهارشنبه این کشور اعلام کرد که با تروئیکای اروپایی همکاری خواهد کرد. در واکنش به این اتفاق سفیر و نماینده دائم کشورمان نزد سازمان‌های بین‌المللی مستقر در وین در واکنش به قطعنامه غیرسازنده انگلیس، فرانسه و آلمان در شورای حکام هشدار داد که مسئولیت عواقب منفی این رفتار بر فضای مثبت مورد نیاز در تعاملات ایران با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، بر عهده سه کشور اروپایی است.

مهدی مطهرنیا کارشناس مسائل بین‌الملل در گفتگو با خبرآنلاین  در مورد اینکه ایران تعهدات خودش را آنطور که اروپایی‌ها مدعی هستند در زمینه هسته‌ای کاهش داده یا نه، می‌گوید: جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که در نظر دارد تعهدات خود را کاهش دهد. رئیس سازمان انرژی اتمی اخیرا اعلام کرد که با توجه به فشارهای بین‌المللی که بر ایران از سوی شورای حکام و طرف‌های دیگر برجام وارد می‌آید، ایران در نظر دارد تعهدات بین‌المللی خود را کاهش دهد. آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای اعلام کرده که تهران به پادمان هسته‌ای و تعهدات خود به ارائه گزارش در مورد مسائل باقی‌مانده عمل نکرده است. گروسی اخیرا گفته امید دارد که در دولت جدید همکاری‌های بیشتری با تهران داشته باشد. اما سه کشور اروپایی در پیش‌نویس قطعنامه‌ای که در ارتباط با ایران به شورای حکام ارائه داده‌اند می‌گویند ایران به هیچ‌وجه به تعهدات خود پایبند نبوده و در حال خرید زمان است. آمریکایی‌ها در این زمینه با توجه به مذاکرات غیرمستقیمی که با تهران و جدا از کشورهای اروپایی انجام می‌دهند، تلاش کرد تا قطعنامه در سطح شورای حکام در مرحله اول مطرح نشود. اما با هماهنگی‌هایی که کشورهای اروپایی با امریکا داشتند، آنها هم در صحن شورای حکام با تروئیکای اروپا در ارتباط با فشار بیشتر بر تهران از طریق آژانس بین‌المللی انرژی اتمی همراهی کردند.


️کانال مطالعات روابط بین الملل

T.me/bestdiplomacy
🔵🔴مطهرنیا: لبه‌های اصطکاک ایران با آژانس فعال‌تر شده است/ به دنبال فعال‌سازی مکانیسم ماشه هستند

🔦خبرآنلاین /مهسا مژدهی

#بخش_پایانی

او ادامه داد: ایران معتقد است که طرف مقابل در توافقنامه ۵+۱ یعنی کشورهای اروپایی و امریکا به تعهدات خود عمل نکردند و فشارهایی را بر ایران اعمال کردند. دولت انقلابی مرحوم رئیسی با گفتمانی که بر آن حاکم بود زمینه‌های ایجاد نوعی حرکت فعال در جهت فشار آوردن بر آژانس را آغاز کرد. مذاکرات وین در ارتباط با احیای برجام با شکست روبه‌رو شد و باقری کنی به تهران بازگشت و تیم دولت سیزدهم نتوانست با دیپلماسی که آن را فعال می‌خواند و می‌گفت می‌تواند منجر به برداشتن بخش عمده‌ای از تحریم ‌ها شود، تحریم‌ها را کاهش دهد.مطهرنیا توضیح داد: ایران کاهش تعهدات هسته‌ای خود را به‌طبع در مقابل با فشارهایی که درچارچوب برجام می‌آمد در دستور کار قرار داد و در چند مرحله تلاش کرد تا محدودسازی بازرسی از نقاط هدف آژانس بین‌المللی انرژی هسته‌ای را در دستور کار قرار دهد. اکنون لبه‌های اصطکاک تهران با آژانس فعال‌تر شده است و تروئیکا درحال زمینه‌سازی برای فعال کردن مکانیسم ماشه هستند.

او در پاسخ به اینکه نوع فشارها بر ایران از چه نوع است، گفت: اگر یکی از طرف‌ها اعلام کند طرف دیگری به تعهداتش عمل نکرده است و در مسیر کارشناسی مورد توافق قرار گیرد، با توجه به آرائی که اروپایی‌ها و امریکا دارند، هر کدام می‌توانند درخواست را ارائه داده و با هماهنگی با طرف‌های دیگر ایران را تحت فشار قرار دهند. اخیرا ایران به همراه روسیه و چین بیانیه مشترک در زمینه عمل طرف‌های مقابل به تعهدات برجامی منتشر کردند که نشان می‌دهد آنها هم در حال ایجاد جبهه‌ای واحد در صورت ادامه فشارها از طریق آژانس بر ایران هستند. ما اکنون با جبهه متحد سه کشور اروپایی و آمریکا از یک سو و سه کشور درواقع آسیایی یعنی ایران و چین و روسیه در برابر آنها روبه‌رو هستیم.

این کارشناس مسائل بین‌الملل در مورد همراهی نهایی آمریکا با تروئیکای اروپایی برخلاف آنچه رسانه‌های غربی مدعی بودند؛ می‌گوید: اصل قضایا در این مساله امریکا بود. با وجود همه چالش‌هایی که این کشور اکنون دارد، هنوز ابرقدرت است. در مذاکرات هسته‌ای کشورهای ۵+۱ به غیر از امریکا با نمایندگان ایران صحبت می‌کردند اما در نهایت مجبور بودند هماهنگی را با نماینده امریکایی در هتل دیگری انجام دهند. این عملا نشان داد جایگاه امریکایی‌ها محکم است. بایدن می‌خواست از برگ ایران در انتخابات ۲۰۲۴ استفاده کند که البته این فرصت دیگر برای او وجود ندارد. انتخابات در امریکا نزدیک است و به‌نظر می‌رسد که رسیدن به توافقی با ایران مشکل خواهد بود. بین امریکایی‌ها و اروپایی‌ها اگر چه وحدت عمل وجود دارد اما نوعی رقابت هم وجود دارد. اما این رقابت به حدی نیست که اروپا بخواهد متحد اصلی خود یعنی امریکا یا امریکا اروپا را به‌عنوان متحد خود نادیده بگیرند یا از خود برانند. میزان هماهنگی بین آنها بیش از رقابت‌هایی است که در این زمینه وجود دارد.


️کانال مطالعات روابط بین الملل
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
🔵🔴سقوط‌ اصفهان به روایت کروسینسکی*

   
سقوط اصفهان کتابی است درباره حوادث منجر به یورش محمود افغان به پایتخت حکومت صفوی.این کتاب بر پایه گزارش‌های تادوش‌کروسینسکی،کشیش مسیحی لهستانی است که آن سالها در اصفهان حضور داشته و مشاهدات و تحلیل‌های خود را درباره یورش افغانان ثبت کرده است.

سیدجوادطباطبایی از میان گزارش‌های دقیق این راهب لهستانی، بخش‌هایی را بازنویسی کرده و در کتاب سقوط اصفهان آورده است. این کتاب، فقط یک روایت تاریخی ساده نیست بلکه به دلایل مختلف سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و مذهبی که منجر به ضعف حکومت صفوی شد اشاره می‌کند از جمله ضعف شاه، رقابت‌های درونی دربار، فساد، وخامت اوضاع اقتصادی، فشارهای مذهبی... به عبارت دیگر، سقوط حکومت صفوی، دلیلی نداشت جز ضعف و اشکالات درونی.

مرور این حوادث در کتاب، آنقدر تلخ است که خواننده چاره‌ای جز آه کشیدن بر این همه درد تاریخی ندارد. نویسنده یورش افغانان را با حمله اعراب و مغولان مقایسه می‌کند، با این تفاوت که حمله افغانها یک حمله خارجی نبود، بلکه شورشی داخلی علیه حکومت مرکزی به حساب می‌آمد.
بخشهایی کوتاه از کتاب سقوط اصفهان:


● ‏اراده شاه بر آن تعلق گرفته بود که عمارت‌های او چیزی کم نداشته باشند اما اهمیتی نمی‌داد که سپاه فاقد همه چیز باشد.

● در زمان شاه عباس (عکس دوره شاه سلطان حسین) مجازات اعمال خلاف بزرگان، اعدام و در مورد عامه مردم، جریمه‌ی مالی بود. زیرا جریمه مالی در مورد بزرگان به سبب توانگری آنان کارساز نیست، در حالی که مجازات اعدام نیز در مورد عامه مردم کارساز نمی‌تواند باشد.

● فساد اداری و رشوه‌خواری از دربار سرچشمه می‌گرفت و در همه سطوح کشور جریان پیدا می‌کرد...داروغه‌ها به جای محاکمه دزدان، از آنان جریمه می‌گرفتند و اگر برخی از آنان قادر به پرداخت جریمه نبودند، شبانه آنان را آزاد می‌کردند تا از راه دزدی، جریمه پرداخت کنند!

● ‏کروسینسکی بر آن است که در کشورهایی که تاثیر دیانت و اخلاق بسیار اندک باشد، تنها ترس می‌تواند عامه مردم را در محدوده رعایت وظایف خود نگاه دارد. در آستانه یورش افغانان ترس نیز که یگانه عامل حفظ خانه‌ی از پای‌بست ویران نظام خودکامه بود،از میان رفت.

● ‏پیش از بر تخت نشستن شاه سلطان حسین نیز تباهی در رفتارهای ایرانیان راه یافته بود اما وخامت وضع اقتصادی، سقوط اخلاقی بی‌سابقه‌ای را بدنبال آورده بود...تنها ملاک تصدی شغل، پرداخت پول بود. همه امور دربار، دائرمدار اخاذی و رشوه‌خواری شد و رشوه جای صناعت و تجارت را گرفت.کسی که با سکه ده شاهی می‌خوابید، اگر حاکم شهر، شب عوض می‌شد، فردا صبح صاحب تنها پنج شاهی بود.

● ‏کینه یا در بهترین حالت، نوعی وحشت نسبت به هرچیزی که به فرقه مخالف تعلق داشت، با شیر در جان کودکان وارد می‌شد.

● ‏اعلام مذهب رسمی که در آغاز و در دوره شکوفایی فرمانروایی صفویان در رویارویی با خلافت عثمانی، نقطه قوتی برای نظام حکومتی ایران به شمار می‌آمد، با چیره شدن ضعف بر ارکان قدرت به نقطه ضعفی جدی تبدیل شد.

● وصیت میرویس افغان: ‏اگر ایرانیان بخواهند به شما حمله کنند، به هر قیمتی با آنان صلح کنید اما اگر جرات و توان حمله به شما را پیدا نکردند،خود شما به آنان حمله کنید.

● ‏محمود در دو سال نخست با بهره گرفتن از بی‌حرکتی دربار، سرزمین‌های هزاره‌نشین را که اهالی آن شیعی مذهب بودند تصرف کرد. اگرچه هزاره‌ها به حکومت مرکزی تمایل داشتند اما حکومت ایران روی خوشی به آنان نشان نداد و آنان به ناچار زیر فشار محمود افغان با او متحد شدند.

● در زمان شاه سلطان حسین بر اثر سختگیری و تعصب شریعت‌مداران قشری، مدارای دینی که از زمان شاه عباس موجب شده بود تا معتقدان همه ادیان و مذاهب با صلح و آرامش کنار هم زندگی کنند از میان رفت و مومنان بسیاری از ادیان و مذاهب در تنگنای نخوت رقیبان خود گرفتار شدند.

● در ولایاتی که مومنان مذاهبی غیر از تشیع سکونت داشتند، آن شهرها آسانتر به تصرف افغان‌ها در می‌آمد. در کرمان زرتشتیان چنان مورد آزار و اذیت متولیان شریعت رسمی بودند که ورود افغانان را همچون پیام رهایی‌بخش تلقی کردند و محمود افغان به آسانی شهر را به تصرف خود در آورد.

● در هر شهر و روستا دودستگی حاکم بود و مردم آنها نمی‌توانستند در برابر دشمن مشترک متحد شوند. ‏کروسینسکی می‌نویسد: در شاه حسی ،دربزرگان غیرتی، در مردم اعتمادی و در وزیران تدبیری باقی نمانده بود...بی‌نظمی چنان عمومیت داشت که گویی همه بخش‌های شاهنشاهی ایران در آستانه فروپاشی است./مدرسه علوم انسانی

زنده یاد سید جواد طباطبایی


*این کتاب را می توان از بهترین کتابهایی دانست که طی دوسال اخیر در ایران منتشر شده و متاسفانه چاپ جدید آن پس از مرگ استادطباطبایی متوقف شده
در صورت چاپ مجدد کتاب پیشنهاد ویژه دیپلماسی مطالعه این کتابست و از خواندن آن و آگاهی بخشی آن لذت بسیار خواهید برد


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴نامه ۳ کشور اروپایی به شورای امنیت درباره ایران

▪️۳ کشور اروپایی عضو برجام بدون اشاره به ریشه‌های واقعی مربوط به وضعیت کنونی توافق هسته‌ای در نامه‌ای به شورای امنیت سازمان ملل متحد کشورمان را به نقض این توافق هسته‌ای حاصل‌شده در سال ۲۰۱۵ متهم کرده‌اند.

▪️انگلیس، فرانسه و آلمان در این نامه به صورت مستقیم ایران را به کلید زدن ساز و کار موسوم به «مکانیسم ماشه» تهدید نکرده‌اند اما خاطرنشان کرده‌اند که قطعنامه ۲۲۳۱ که برای تأیید برجام صادر شده ۱۸ اکتبر ۲۰۲۵ به پایان می‌رسد./تسنیم

پ ن: کم کم غرب فضا را برای مکانیسم ماشه در ماه های آتی آماده می کند!
@bestdiplomacy
Forwarded from عکس نگار
من، شوخی یا جدی، همیشه اعتقاد داشته‌ام مردی که کیسه پلاستیکی در دست دارد اهلی‌ترین و بی‌خطرترین موجود دنیاست.

هر موقع از مغازه‌ای بیرون می‌آیم با کیسه حاوی خریدهای روزانه در دستم، همیشه به یاد این مرد چینی کیسه به دست می‌افتم.
مرد" کیسه پلاستیکی به دست" اصولا جز خانواده‌اش به چیز دیگری فکر نمی‌کند.
انسانی است  از طبقه زیر متوسط و چه بسا فقیر که احتمالا هیچ کاری با سیاست ندارد  زیرا  تنها هدفش معیشت روزانه و پر کردن شکم  گرسنه‌ی خودش و خانواده‌اش است.
اما اینجا در میدان #تیانانمن پکن در سی و پنج سال پیش، در روز چهارم ژوئن، مرد آرام کیسه به دست یک بار برای همیشه قید بی‌طرفی و بی‌عملی همیشگی‌اش را زد و با شجاعت هر چه تمام در برابر قدرت عریان دیکتاتوری حاکم ایستاد.
این تصویری نمادین از به جان آمدن یک شهروند معمولی تحت یک حکومت استبدادی و به پا خاستن  تمام قد او در برابر قدرت سخت دیکتاتوری است.
شجاعتی بی حد و مرز، و نمادی از همه شورشیان  گمنام در جای جای جهان بی ترحم مستبدان.در آن یکی دو روز ارتش چین کمونیست بیش از سه هزار #آزادیخواه چینی را قتل عام کرد.
موقعی که یک جنبش بیشترین نیروی خود را از قدرت اخلاقی‌اش می‌گیرد و نه از قدرت سیاسی، کار برای سرکوب کردن چنین جنبشی بسیار دشوار، و چه بسا ناممکن، می‌شود.

بیژن اشتری/مترجم و نویسنده

🔦عکس از :جف وایدنر، خبرنگار آسوشیتدپرس

@bestdiplomacy
2024/09/23 23:15:01
Back to Top
HTML Embed Code: