Telegram Web Link
دیپلماسی pinned «پروژه برخورد تند و خشن با زنان ایران در این روزها را هرچه زودتر متوقف کنید این حرکت #خطرناکترین_ریسک برای امنیت ملی و ضد همبستگی ملت در این روزهای خطیر است..... @bestdiplomacy»
🔵🔴کاظم صدیقی بخاطر باغ ۱۰۰۰ میلیاردی مشمول گشت ارشاد مدیران نمی‌شود اما زنان ایرانی را کشان کشان داخل ون گشت ارشاد می برند/نه انصاف است،نه تدبیر نه خدمت

▫️قرار بود به جای این که زنان و دختران را به زور سوار بر ون کنند و زمینه ساز حوادث تلخی مانند قصه پر غصه مهسا امینی شوند، با مسوولان خطاکار برخورد کنند.

▫️قرار بود به جای تنزل فریضه امر به معروف و نهی از منکر به روسری، صاحبان منصب را که عهده‌دار سرنوشت مردم‌اند، به نیکی امر کنند و از بدی ها بازدارند... .

▫️اما به جای همه این ها ، دیدیم که رئیس ستاد امر به معروف و نهی از منکر که مرتکب منکر انتقال باغ ۱۰۰۰ میلیاردی بیت‌المال به خود و پسرانش شده بود، با گفتن "غفلت کردم" مشمول این فریضه و گشت ارشاد مدیران نشد و در عوض، بار دیگر زنان و دختران را با جیغ و داد و کشان کشان به داخل ون‌ها بردند تا تجربه شکست خورده گشت ارشاد را برای چشیدن شکستی دیگر تکرار کنند./ عصرایران

@Noandishnews



T.me/bestdiplomacy
🔵🔴اسرائیل گزینه های خوبی در برابر ایران ندارد

ریچاد هاس،رئیس شورای روابط خارجی آمریکا
🔦فایننشال تایمز

حمله پهپادی و موشکی روز شنبه ایران به اسرائیل یک خط قرمز مهم را زیر پا گذاشت. این اولین باری بود که ایران از خاک خود و توسط نیروهای نظامی اش به صورت مستقیم اسرائیل را هدف قرار داد. جنگ قبلی ایران علیه اسرائیل در سایه و عمدتا از طریق نیروهای نیابتی ای نظیر حزب الله یا حماس انجام می گرفت که هرچند از حمایت ایران برخوردارند اما در خارج از مرزهای این کشور فعالیت می کنند. هدف این حمله ایجاد بازدارندگی در برابر حملات آینده اسرائیل و ارسال این پیام به تل آویو بود که دیگر نمی تواند بدون متحمل شدن هرگونه عواقبی فرماندهان نظامی ایران را هدف قرار دهد. هرچند بعید است تهران به هدف خود دست یابد، اما سایر تاثیرات این حمله در حال آشکار شدن است. اولا، این حمله یک راه نجات برای بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل ایجاد کرد و فرصتی فراهم نمود تا او دولتش را علیه ایران متحد سازد. حتی با وجود شکاف های عمیقی که پیشتر در روابط میان اسرائیل و شرکای غربی اش ایجاد شده بود، آنها به کمک اسرائیل شتافتند. گزارش های تایید نشده ای نیز از کمک برخی کشورهای حاشیه خلیج فارس به اسرائیل در دفع حمله ایران منتشر شده است.

سوال بزرگ اینجاست که اسرائیل و کل خاورمیانه از اینجا به بعد در چه مسیری گام خواهند گذاشت. روشن است که ایران می خواهد وضعیت به زمان قبل از حمله بازگردد، یعنی شرایط جنگ غیرمستقیم که به صورت پنهانی یا از طریق نیروهای نیابتی در جریان بود. آمریکا نیز خواهان آرام شدن وضعیت است. آخرین چیزی که کاخ سفید بدان نیاز دارد یک جنگ گسترده منطقه ای در خاورمیانه است، به ویژه با توجه به توانمندی ایران برای بستن تنگه هرمز که می تواند قیمت نفت را به شدت افزایش دهد و فشارهای تورمی بیشتری را بر دولت بایدن وارد نماید. دولت بایدن به طرف اسرائیلی توصیه کرده که به موفقیت کوچک به دست آمده یعنی دفع حمله هوایی ایران بسنده کند. بنابراین اکنون سوال این است که آیا اسرائیل آماده است به توصیه واشنگتن عمل (کاری که در جنگ علیه حماس انجام نداده) و داستان را در همین جا رها کند. به طور کلی، گزینه های اسرائیل شامل این موارد اند: اینکه هیچ کاری انجام ندهد، به وضعیت قبلی یعنی جنگ غیرمستقیم علیه ایران برگردد؛ حمله ای محدود علیه اهداف نظامی در درون ایران که به حمله روز شنبه مرتبطند انجام دهد؛ یا یک اقدام تلافی جویانه گسترده شامل حمله به یکی از سایت های هسته ای ایران انجام دهد.

عدم انجام اقدام تلافی جویانه یا حتی بازگشت به وضعیت قبلی درگیری غیرمستقیم دارای مزیت هایی است. این کار به اسرائیل اجازه می دهد تا روی غزه و بازگرداندن گروگان ها متمرکز شود، از ورود به جنگی گسترده با هزینه های اقتصادی، نظامی و انسانی اجتناب نماید، آمریکایی ها را آرام کند، و جلوی اقدامی که موجب عادی شدن بیشتر حملات از خاک دو کشور به یکدیگر می شود را بگیرد. اما در عین حال چنین گزینه ای هزینه قابل توجهی بر ایران بابت حمله اخیر تحمیل نخواهد کرد. به این دلیل، خودداری از اقدام موجب جلب رضایت آن دسته از اسرائیلی ها در درون و خارج از دولت که اولویتشان بازیابی بازدارندگی دولت یهودی است نخواهد شد. این موضوع استدلال حمله محدود علیه اهداف نظامی ایران را تقویت می کند. چنین پاسخی می تواند ولو به صورت موقت توانمندی ایران برای تولید پهپادها و موشک های تهاجمی را تضعیف کند و این پیام را ارسال نماید که حمله مستقیم به اسرائیل یک اقدام خطرناک و پرهزینه است. اما چنین حملاتی ریسک انجام حملات بیشتر از سوی ایران به اسرائیل و وادار کردن ایران به سرعت بخشیدن به برنامه هسته ای اش را به دنبال دارد، زیرا تهران را به این جمع بندی خواهد رساند که داشتن سلاح هسته ای خاک ایران را در برابر حملات آینده اسرائیل ایمن می کند. در عین حال حمله به سایت های شناخته شده هسته ای در ایران به عنوان یک اقدام مهم تنش زا تلقی خواهد شد و بار دیگر اسرائیل را در موضع تدافعی قرار خواهد داد. این احتمال وجود خواهد داشت که ایران تلاش های خود برای احداث سایت های هسته ای خود به نحوی که اسرائیل نتواند آن را تهدید نماید تقویت کند؛ تحولی که به نوبه خود می تواند منجر به دنبال کردن برنامه تسلیحات هسته ای توسط چند کشور دیگر منطقه شود. کم ضررترین و محتمل ترین انتخاب برای اسرائیل یا از سرگیری جنگ غیرمستقیم علیه ایران و یا انجام یک حمله محدود علیه اهداف نظامی در داخل کشور است. گزینه دوم تاثیر بیشتری در برقراری بازدارندگی دارد، اما در عین حال ریسک حملات جدید ایران و شکل گیری چرخه ای از تنش را در پی خواهد داشت./سیاسیون ایران
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴 دهه‌ هشتادی‌ها


دهه ‌هشتادی‌ها، که اینک در دوران پرشور نوجوانی و ابتدای جوانی‌شان هستند،بی‌گمان محور مهمترین موضوع روز هستند چرا که اغلب کسانی که در روزهای (اخیر_۱۴۰۱)
برای بیان اعتراضات خود به خیابان‌ها رفتند، نوجوانان و جوانان متولد اوایل و اواسط دهه ۸۰ خورشیدی‌اند.

فارغ از مطالباتی که آن‌ها در [سال گذشته] فریادش زده‌اند و بدون قضاوت محتوایی در این باره، باید گفت که نظام سیاسی حاکم بر ایران، هم اکنون با روان‌شناسی جدیدی از معترضان مواجه است که با جنس معترضان پیشین، تفاوتی جدی دارد.

نسل پدرها و مادرهای دهه ‌هشتادی‌ها، نسل "اطاعت" بود. به آن نسل یاد داده بودند که باید در برابر بزرگ‌ترها، سر به پایین بیندازند و هرچه شنیدند، بگویند "چشم". اصلا، ملاک اصلی بچه‌ی خوب یا بد بودن همین حرف‌شنوی از بزرگ‌ترها بود.این بزرگ‌ترها، دایره وسیعی را در بر می‌گرفت، از پدر و مادر و خاله و عمو گرفته تا معلم و مدیر مدرسه و مقامات.آن نسل، از روی ادب و احترام یا از ترس و بعدها که چیزهایی برای از دست‌دادن داشت از سر محافظه‌کاری، اطاعت‌پذیر بود.

دهه هشتادی‌ها اما، اطاعت نمی‌کنند. آن‌ها واقع‌بین‌تر از پدر و مادرهایشان هستند و لُبّ کلام‌شان در برابر آن بزرگ‌ترها این است:

به‌جای دستوردادن، ما را قانع کنید.
این یک اصل مسلّم دهه‌ هشتادی است.


از این‌رو، با این نسل، نمی‌توان با تحکم، آمرانه و از موضع بالا سخن گفت چرا که مزیت نسبی بزرگ‌ترهای پیشین که داشتن "اطلاعات بیشتر" بود، به مدد گسترش کتاب و رسانه در بین نسل جدید، از بین رفته و آگاهی‌ها و شبه‌آگاهی‌های این نسل، در مواردی حتی بیشتر از بزرگ‌ترها شده است.

دهه هشتادی‌ها برخلاف نسل پیشین که عمدتا دنیا را در محدوده روستا و شهر و کشور خودشان می‌دیدند، با ابَرپدیده‌ی اینترنت، "جهان‌آگاه"‌تر از همه اجدادشان در تمام طول تاریخ شده‌اند و دارای سطح بالاتری از "مقایسه و انتظار" هستند.بنابراین، برخورد قهری، دستوری و خشونت‌بار با این نسل، اشتباهی استراتژیک است و می‌تواند نتایج عکس به‌بار آورد.

نظام سیاسی حاکم باید این مؤلفه را در تحلیل وضع موجود و تدوین راهکارهایش مورد توجه جدی قرار دهد و به‌جای تقویت دستگاه‌های کنترلگری اعتراضات، "مفاهمه و اقناع" را گسترش دهد.بدیهی است که اقناع این نسل، با شعاردرمانی و مراسم‌تراپی و بلعیدن بودجه‌های کلان تبلیغی و فرهنگی توسط صدها دستگاه و بنیاد و موسسه و ... میسر نمی‌شود که اگر می‌شد، شاهد حوادث اخیر نبودیم (حال بماند که همین بودجه‌خوارها، مسئول بخشی از بحران کنونی‌اند).

اقناع هم، معنایی ندارد جز شنیدن حرف‌های این نسل، گفت و گو از موضع برابر و متعهدبودن به نتیجه آن.در این مکالمات و مباحثات مستمر، ممکن است آرایی تغییر کند یا اصلاح و حتی تثبیت شود. مهم این است که به برآیند آن که در قالب "خواست اکثریت" خود را نشان می‌دهد باید احترام گذاشت و به برآوردن مطالبات اکثریت همت گماشت.در غیر این صورت، نسل جدید، اطاعت نخواهد کرد و نظام با این نسل متقاعدنشده، اطاعت‌ناپذیر و البته جسور، از بحرانی به بحرانی دیگر با آینده‌ای ناامن حرکت خواهد کرد که به‌نفع هیچکس نیست.


دکتر جعفر محمدی
کانال مدرسه علوم انسانی
T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی
احتمالا اسراییل پاسخی #محدود و هدفمند به حمله ایران خواهد داد ولی زمانش مشخص نیست! #بازدارندگی_متقابل Mutual deterrence @bestdiplomacy
اشاره شده بود حمله خیلی محدود بود
بدون برعهده گرفتن
ولی امریکایی ها تایید کردند که حمله محدود اسراییل با آنها هماهنگ شده بوده است...
🔵🔴جزئیات حمله "محدود" منتسب به اسرائیل به ایران

🔸 رسانه های آمریکایی از حمله موشکی به تاسیساتی در ایران و انفجار در نزدیکی فرودگاه اصفهان نوشتند.

🔸 رسانه های ایران از وقوع انفجار در نزدیکی فرودگاه اصفهان و پایگاه هشتم نیروی هوایی ارتش و تلاش پدافند هوایی برای جلوگیری از پرواز ریزپرنده ها (3 انفجار) خبر دادند و آژانس دولتی ایرنا نوشت: پدافند هوایی در چندین استان فعال شد.

🔸 برخی پروازهای تهران، اصفهان و شیراز برای مدت نامعلومی لغو شد.

🔸 تسنیم: تأسیسات هسته‌ای ایران در اصفهان کاملاً امن است و کمی بعد سی ان ان اعلام کرد که تأسیسات هسته‌ای ایران هدف حملات اسرائیل نبوده است.

🔸 بلومبرگ: اسرائیل روز جمعه به آمریکا اعلام نمود که اقدام تلافی جویانه علیه ایران ظرف 24 تا 48 ساعت انجام می شود.

🔸 رسانه آمریکایی: ایالات متحده از حمله تلافی جویانه اسرائیل به ایران حمایت نمی کند.

🔸 فاکس نیوز: حمله اسرائیل به خاک ایران «محدود» بوده است.

🔸 یک مقام ایرانی: در حمله به ایران هیچ موشکی استفاده نشد و صداهای انفجار از پیامدهای پدافند هوایی بود....

Sputnik Iran


T.me/bestdiplomacy
🔵🔴فایننشال تایمز می‎گوید قیمت جهانی نفت پس از حمله اسرائیل به ایران بیش از ۴ درصد افزایش یافت.

▪️الجزیره فارسی

@bestdiplomacy
پیرمردها اعلام جنگ می کنند؛ اما این جوانان هستند که باید بجنگند و بمیرند.

👈 هربرت هوور

@bestdiplomacy
🔵🔴(انسانِ متجدّد و انسانِ وا‌پَس مانده)


در طیّ بیست سال اخیر، بیش از اندازه درباره‌ی «عقب ماندگی» صحبت شده است، امّا در عمل هیچ راه حلّی برای مسائل مردمانی که در عقب‌ماندگی به سر می‌برند، یافته نشده است.
اقتصادِ جدید با همه‌ی های‌و‌هو و ادّعایی که دارد، قادر نبوده است که دنیا را به سوی گشایش و تسلّی رهنمونی کند. بنا به یکی از آخرین گزارش‌های اکافه، اگر بیست و پنج سال پیش چهل درصد مردم جهان دچار کمبود غذا بودند، اکنون این رقم به شصت درصد رسیده است. افزایش تعداد گرسنگان به میزان بیست درصد در مدّتی بدین کوتاهی، نشانه‌ی آن است که کوشش‌های اقتصادِ جدید به صورت کنونی، ثمر‌بخش نبوده است.
اکنون چه باید کرد که از این بن‌بست راهی به در برده شود؟ تردیدی نیست که باید به ژرفای مسئله رفت و از ریشه به علاجِ آن پرداخت. چنین به نظر می‌رسد که زمامدارانِ جهان فراموش کرده‌اند که هیچ قدمی در جهتِ رفعِ عقب‌ماندگی نمی‌توان برداشت، اگر تغییری اساسی، چه در زمینه‌ی مادّی و چه در زمینه‌ی معنوی در امورِ جاریِ جهان پدید نیاید.
تا به امروز دو مانعِ بزرگ در برابر راهِ عقب‌ماندگی بوده است، یکی خارجی و دیگری داخلی؛ نخستین مانع از کشورهای صنعتیِ پیشرفته ناشی شده است، که می‌کوشند تا تسلّطِ خود را بر ملّت‌های فقیر حفظ کنند و این تسلّط را در نقابِ راهنمایی و ارشاد پوشانده‌اند. لیکن، اعمال و روش اینان کمتر توانسته است از شائبه‌ی سود پرستی مبرّیٰ باشد.
واقعاً انسان تعجّب می‌کند که سرزمین‌هایی که یکی از بزرگترین تمدّن‌های دنیا را به وجود آورده‌اند، و بدیع‌ترین شاهکارهای فکر و منطق و حکمت و ادبیات و هنر به دستِ مردمِ آنها آفریده شده است، چگونه در برابرِ مسائلِ بسیار بدیهی و انسانیِ دنیای امروز، دستخوشِ چنین بی‌منطقی، بی‌انصافی، کوته‌بینی و زمختی شده‌اند. ادّعای آنان این است که در فکرِ مردمِ بینوا هستند، خود را هوادارِ آزادی، برابری و دموکراسی قلمداد می‌کنند؛ لیکن اعمالِ آنان به نحو عصیان‌انگیزی ادّعاهای آنان را نفی می‌کند. مع ذلک، می‌توان دید که تراژدیِ واقعی مربوط به داخل است و از قلبِ خودِ کشورهای عقب‌مانده سر بر می‌آورد. در این سرزمین‌ها بیدادگری و نابرابری، ریشه‌ی درد است. اقتصادی را که در آن غنی روز به روز غنی‌تر بشود و فقیر، روز به روز فقیرتر، نمی‌توان اقتصادِ سالمَش خواند. دور نمای پیشرفت مسخره می‌نماید هنگامی که می‌بینیم که از یک سو ثروت‌های هنگفت است و از سوی دیگر، بینواییِ سیاه؛ از يک سو، يک تن در يک شب چند صد هزار تومان در جشن عروسی فرزندش خرج می‌کند و از سوی دیگر کودکانی در سرگینِ اسب دانه‌های جو می‌جویند تا بخورند و خود را از مرگ برهانند...

                  #آزادی_مجسمه
                  #ارمغان_ایرانی
                #روزها_جلد‌چهارم
   #انسان_متجدد_و_انسان_واپس‌مانده

💎کانال دکتر محمّد‌علی اسلامی نُدوشن
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴معنای آنچه گذشت!

صرف نظر از این که امروز در اصفهان چه اتفاقی افتاده است، اما شکل واکنش اسرائیل و ایران به آن بیانگر سه نکته مهم است:

نخست این که چنان که قبلا نیز نگارنده پیش و بعد از پاسخ ایران تاکید داشت، هیچ طرفی به دلیل هزینه‌های گزاف جنگ، به دنبال آن نیست و قرار نیست جنگی رخ دهد و به طرق مختلف تلاش می‌شود که اوضاع به این سمت پیش نرود.

دوم این که نوع مواجهه دو طرف با اتفاقات امروز نشان می‌دهد که این دور از تنش نظامی شدید، اما کنترل شده و کنش واکنش‌های دو سویه پس از حمله به سفارت ایران در دمشق فعلا به پایان رسیده و به احتمال زیاد بعید است که دیگر اسرائیل در آینده دست به حمله‌ای مستقیم در واکنش به پاسخ اخیر ایران بزند.

سوم این که آینده به احتمال زیاد آبستن شروع دور تازه‌ای از جنگ غیر مستقیم در اشکال مختلف است. از این رو، چنان که قبلا نیز عرض شد، اسرائیل به احتمال زیاد تلاش خواهد کرد بیشتر از گذشته بر روی خرابکاری علیه تاسیسات حساس ایرانی و همچنین ترورهای غیر مستقیم متمرکز شود.
صابر گل عنبری
T.me/bestdiplomacy
Forwarded from دیپلماسی
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
همه عاشقان ایران ببینند
در سال های جنگ از دکتر #فریدون_جنیدی دعوت شد که در دانشگاه ناپل ایتالیا تدریس کند.
او در پاسخ گفت: باید مراقب مادر پيرم باشم!
اما مادر او چه کسی بود؟
@bestdiplomacy
🔵🔴سوال یکی از مخاطبان:
اگر آمریکا وارد جنگ شود ، انتخابات به تاخیر نمی افتد یا بایدن در زمان جنگ
ابقا نمی شود ؟!

🔵🔴درود جنگ تمام عیار و گسترده به ضرر پیروزی بایدن است

فضای عمومی داخل امریکا و‌رقیب بایدن بیشتر از بازگشت و توجه به درون امریکا حمایت میکنند
بنابراین بایدن باید یکی از کارت های انتخاباتی ترامپ را از دستش بگیرد
بنابراین جنگ گسترده ای که امریکا وارد آن شود به نفع پیروزی بایدن نخواهد بود
اگرچه نبرد کوتاه مدت وبرنده محور برای بایدن نه تنها ضرری ندارد بلکه مثبت است
همچو حمایت امریکا از اسراییل و سفر به اسراییل در دوران جنگ که محبوبیت او در اسراییل را به بیش از نود درصد رساند!

گرچه حمایت بدون قید وشرط از اسراییل نیز
می تواند بر رای تاثیرگذار مسلمانان و عرب تباران آمریکا به بایدن تاثیر منفی بگذارد.


اکبرمختاری

T.me/bestdiplomacy
دیپلماسی pinned «🔵🔴سوال یکی از مخاطبان: اگر آمریکا وارد جنگ شود ، انتخابات به تاخیر نمی افتد یا بایدن در زمان جنگ ابقا نمی شود ؟! 🔵🔴درود جنگ تمام عیار و گسترده به ضرر پیروزی بایدن است فضای عمومی داخل امریکا و‌رقیب بایدن بیشتر از بازگشت و توجه به درون امریکا حمایت میکنند…»
This media is not supported in your browser
VIEW IN TELEGRAM
🔵🔴عبدالناصر همتی: مردم همچنان در انتظار چنین دولت کارآمدی هستند .

صادق در قول ها و اهل اقدام و عمل در مورد تورم، بورس، دلار، معیشت، سفره مردم ...!

خصوصاً، در مورد وعده برقراری  گشت ارشاد مدیران، که قرار بود جایگزین گشت ارشاد کنند، ولی به نسخه ارتقاء یافته آن تبدیل شد که البته #نوری هم در آن دیده نمی شود !/اسکان نیوز

@bestdiplomacy
🔵🔴رفح پلاس; بده بستان بایدن و بی بی!

واکنش محدود اسرائیل به حملەی پهپادی و موشکی ایران به این کشور، به منزلەی کاهش تنش های فزایندەی است که در یک ماه اخیر خاورمیانه را با مخاطرەی گسترش درگیری ها و جنگ تمام عیار روبرو ساخت.
ظاهرا اسرائیل در ارزیابی واکنش ایران به حمله به کنسولگری اش در دمشق، دچار اشتباه شده بود.
  اگر حادثەی دیشب اصفهان عملا نفطەی پایان این زد و خوردها باشد، می توان گفت موازنەی جدیدی میان دو طرف برقرار شده و ایران دستکم در کوتاه مدت بازدارندگی اش را احیا کرده است. در این زمینه باید واکنش "ضعیف " اسرائیل را در چهارچوب بده بستان آن با دولت بایدن ارزیابی نمود.
اسرائیل در یک جنگ تمام عیار متکی به حمایت های آمریکاست و بایدن هم نشان داده که در سال انتخابات و در بحبوبەی جنگ مغلوبەی اوکراین علاقەای بە گسترش درگیری ها در منطقه ندارد.
اعلام موافقت دیشب کاخ سفید با عملیات در رفح، احتمالا امتیازی است که نتانیاهو بابت کاستن از تنش با ایران گرفته است.
مخالفت دولت آمریکا با حمله به رفح نه به دلایل انسانی و اخلاقی بلکه به علت مخالفت یکپارچەی افکار عمومی بر اثر طولانی شدن بیش از حد جنگ غزه و تلفات فوق العادەی غیرنظامیان است.

به همین خاطر کاخ سفید بر این اندیشه است که حملەی ایران قسمی مصونیت در افکار عمومی غرب برای اسرائیل به ارمغان آورده که مابه ازای آن را می شود در رفح خرج نمود.

از سوی دیکر، شیشەی عمر سیاسی نتانیاهو در گرو خروج آبرومندانه از مخمصەی غزه است و عملیات در رفح که ماوای بیش از یک میلیون فلسطینی آواره است، آخرین امید وی محسوب می شود.
سرسختی حماس در آخرین دور مذاکرات بر سر تبادل اسرا، دولت بی بی را در موقعیتی دشوار گذاشته.
حوادث اخیر تا حدی نتانیاهو را از انزوای دیپلماتیک خارج و به نحوی دستش را برای ادامەی جنگ عملا به بن بست رسیدەی غزه بازتر نمود.
نتانیاهو امیدوار است در تونل های رفح که تنها نقطەی نوار غزه است که هنوز توسط ارتش اسرائیل شخم زده نشده،  سران حماس و گروگان های اسرائیلی را بیابد.

اگر اسرائیل در دست یابی به اهدافش در کوتاه مدت در رفح شکست بخورد و تلفات غیرنظامیان باز هم بالا برود، بحران به نقطەی اول باز می گردد و ضریب گسترش تمام عیار جنگ به جاهای دیگر مثل لبنان بالا می رود.
به نظر نمی رسد که در این زمینه راهی آسان و افقی روشن پیش روی نتانیاهو باشد. قحطی قریب الوقوع در غزه و پیامدهای آن هم فعلا بماند.
صلاح الدین خدیو
T.me/bestdiplomacy
🔵🔴روزنامه کار و کارگر: کارگر ایرانی ارزان‌ترین نیروی کار منطقه است

با توجه به افزایش ۳۵درصدی حداقل حقوق کارگران و محاسبه حداقل حقوق ۱۱ میلیون و ۶۰۰هزار تومان و نرخ جدید دلار در سال ۱۴۰۳، دریافتی کارگران ایرانی رقمی معادل ۱۷۳ دلار می‌شود. این در حالی است که دریافتی کارگران در کشور ترکیه ۵۶۰ دلار، در عربستان ۸۰۰ دلار و در امارات متحده عربی ۴۰۸ دلار است و کمترین دریافتی مربوط به کارگران آذربایجان است که ۲۰۰ دلار دریافت می‌کنند.

@bestdiplomacy
🔵🔴چرا آژیر خطر در خاورمیانه به صدا درآمده است
👈جزیره‌ی بی‌ثباتی

محمدحسین باقی

همه‌چیز از می 1916 آغاز شد زمانی که توافق‌نامه‌ی سرّی «سایکس- پیکو» میان «سر مارک سایکسِ» بریتانیایی و «فرانسوا ژرژ پیکو»ی فرانسوی برای تقسیم امپراتوری عثمانی منعقد شد. در آن زمان عثمانی «مرد بیمار اروپا» لقب گرفته بود و نفس‌های آخر را می‌کشید. به دنبال این توافق‌نامه، سرزمین‌های عربی از سیر طبیعی خود خارج و از دل مرز کشی‌های استعماری صورت نوینی یافتند. با گذشت بیش از یک قرن از توافق‌نامه‌ی «سایکس- پیکو» اما این توافق‌نامه همچنان در ذهن و ضمیر اعراب زنده است به‌طوری‌که با ظهور داعش در قرن 21، ابوبکر البغدادی (رهبر این گروه) به دنبال این بود که با برداشتن مرزهای مصنوعی و ساخته‌ی استعمار، آخرین میخ را بر تابوت این توافق‌نامه بکوبد. برخی این توافق‌نامه را سرمنشأ تمام بحران‌ها در خاورمیانه می‌دانند.
صرف‌نظر از درستی یا نادرستی این رویکرد اما درک تحولات منطقه‌ی پیرامونمان در گروِ شناخت این توافق‌نامه است. در روزهایی که امپراتوری عثمانی رو به احتضار بود، این پرسش در محافل بریتانیایی مطرح بود که با سرزمین‌های وسیع عثمانی چه باید کرد. در یک روایت آمده است که سایکس چهار راه پیش روی مقام‌های کشورش قرار داد: 1- وصل کردن قلمروِ عثمانی به سرزمین‌های برندگان جنگ، یعنی متفقین-2- تقسیم سرزمین‌های عثمانی به حوزه‌ی نفوذ متفقین-3- حفظ حکومت و قلمروِ عثمانی اما با حاکمی که تحت نفوذ بریتانیا باشد-4- تمرکززدایی از قلمروی عثمانی و اعطای خودمختاری به واحدهای مستقل. هر یک از این راه‌ها مشکلات خاص خود را داشت و در نهایت، نتیجه این شد که این سرزمین وسیع تقسیم شود.
این تقسیم نقطه‌ی شروع بحران در منطقه‌ای وسیع بود. اگر از متصرفات اروپایی عثمانی و مشکلات آن بگذریم، می‌توان گفت که خاورمیانه‌ی عربی با مرز کشی‌های مصنوعی وارد عصر بحران شد؛ بحرانی که به شکل‌های مختلف تا امروز ادامه دارد: روزگاری جنگ میان دولت‌ها و سرزمین‌های عربی بود و زمانی دیگر گروه‌های فروملی همچون القاعده و داعش از دل آن بیرون می‌آیند و منطقه‌ای را به آشوب می‌کشند.

پی نوشت: این گزارش 1 اردیبهشت ماه 1403 در هفته نامه ی «تجارت فردا» منتشر شد.

@bestdiplomacy
2024/09/25 21:21:35
Back to Top
HTML Embed Code: