Telegram Web Link
😎✌️پیش به سوی موفقیت در درس بازاریابی ویژه کنکور ۱۴۰۳

♨️ آموزش رایگان نکات مهم و پرتکرار درس بازاریابی

🔗 حتما کانال بازاریابی کنکور را در تلگرام سنجاق (Pin) کنید تا همیشه در سریع‌ترین زمان به مطالب دسترسی داشته باشید.

🔛 آغاز راه: ۱۴۰۲/۰۵/۱۴
🔚 پایان راه: ۱۴۰۲/۱۲/۰۴

📢 به دوستان خود خبر دهید

@BazaryabiKonkur
🎯 نبض بازاریابی کنکور رو به دست بگیر

😊 سلام دوستان

مثل سال‌های قبل قراره امسال هم برای درس بازاریابی کنارتون باشم و کمکتون کنم تا در کنکور استخدامی و ارشد و دکتری بترکونید. البته امسال شیوه متفاوت‌تری در پیش گرفتم و میخوام نکات مهم و پر تکرار درس رو رایگان و به زبان کاملا ساده و خودمونی براتون شفاف سازی کنم و یاد بدم. بعد هم تست‌های کنکور که مربوط به مبحث مربوطه هست رو براتون بزارم صفا کنید. تست‌های ارشد رو با نماد گوی آبی رنگ و تست‌های دکتری رو با نماد گوی قرمز رنگ میزارم که مشخص بشه.الان در واقع شما در این کانال دارید در یک دوره نکته تست رایگان شرکت می‌کنید.

امسال به طور کامل‌تر و ویژه تر کلاس نبض بازار هم داریم که به موقع خودش بهتون اطلاع میدم. من همیشه با اینکه خودم مدرس‌ام اما رفیق داوطلبام و هم‌تیمی شما هستم. پس شما هم همراه من بیایید و مطمئن باشید ضرر نمی‌کنید.

همین اول کار هم بگم سر خودتون رو با انواع کلاس و کتاب و جزوه و... شلوغ نکنید که اصلا درس بازاریابی نیازی به این همه سردرگمی نداره. ضمنا خودتون رو درگیر مافیای کنکور و تبلیغات رنگارنگ کلاس‌ها نکنید. اگر پا به پای من بیایید و بچه‌های خوبی باشید و حرف گوش کنید به جاهای خوبی میرسیم و بهتون میگم در هرمورد چیکار کنید.

من سالهاست در زمینه بازاریابی و فروش مشاوره میدم و تدریس میکنم. تدریس کنکور هم جزو علایق من هستش. اما هیچ ادعایی ندارم و ترجیح میدم نمونه‌کار و عملکردم بیانگر توانایی‌ و دانش تخصصی‌ام باشه. در مورد درس بازاریابی نگران نباشید و با قدرت برید جلو و توکل کنید به خدا.

راه ارتباطی با من آیدی زیر هست هروقت سوالی داشتید بپرسید در اسرع وقت جواب میدم👇
🆔 @mmsharifi1403

ارادتمند 🙏💙
محمدمهدی شریفی

@BazaryabiKonkur
💡#ابعاد_مارکتینگ

❗️دوستان قبل از هرچیز باید بدونید که مارکتینگ (Marketing) فقط به معنی بازاریابی نیست. بلکه بازاریابی، فقط یک بُعد از ابعاد مختلف مارکتینگ هستش. یعنی مارکتینگ ۹ درب ورودی داره که بازاریابی فقط ۱ درب از اون ۹ تاست. پس لازمه با همه ۹ درب آشنا بشیم.

1⃣ بازار #گرایی: مفهومش در خود کلمه موجوده. گرایش به بازار و هرچیزی که مشتریا نیاز دارن.

2⃣ بازار #شناسی: برای اینکه بازار رو خوب بشناسیم باید هرچی اطلاعات هست گرآوری و ضبط و ثبت بشه و از بهترین فرصت‌ها استفاده کنیم.

3⃣ بازار #یابی: بگردیم و اون قسمت‌هایی از بازار که به درد ما میخوره و برامون درآمد ایجاد میکنه بیاییم و بخش‌بندی کنیم. از قدیم گفتن جوینده یابنده است و تلاشمون باید آگاهانه باشه. باید دقت کنیم که ما در نهایت دنبال ایجاد تخصص در بازار هستیم.

4⃣ بازار #سازی: با استفاده از ابزارهایی که در اختیار داریم (قیمت، محصول، تبلیغ و توزیع) در بازار نفوذ کنیم و بازار خودمون رو بسازیم و به بقیه با تصویر ذهنی مناسب معرفی کنیم*

5⃣ بازار #گردی: اسمش داره داد میزنه که برید بازار رو بگردید تا بفهمید بازار دنیا دست کیه. حضور در صحنه‌ها، نمایشگاه‌ها و... باعث میشه دیدمون بازتر بشه.

6⃣ بازار #سنجی: واسه اینکه به مسیر حرکمتون جهت بدیم باید موقعیت بازار رو بسنجیم و بفهمیم اصطلاحا چند مردِ حلاجیم و با خودمون چند چندیم. چی بودیم چی هستیم و چی میخواییم باشیم.

7⃣ بازار #داری: همون مشتری مداری و حفظ مشتریه. با مشتری رفیق باشیم و خدمات مناسب ارائه بدیم و حواسمون هم به حرکات رقبا باشه. راضی کردن مشتری خودش یک نوع هنر و مهارته

8⃣ بازار #گرمی: برای اینکه بازاردار خوبی باشیم باید بلد باشیم بازارگرمی کنیم و خلاصه شلوغش کنیم البته از نوع درست حسابیش‌. به موقع تبلیغ کنیم و تشویق کنیم و به مشتریا حال خوب بدیم که بیان دوباره از ما خرید کنند.  خلاقیت و نوآوری هم خیلی مهمه در این مورد.

9⃣ بازار #گردانی: همه اینها که گفتم عصاره اش میشه همین. یعنی مدیریت بازار. از برنامه‌ریزی و اجرا بگیر تا کنترل و خدمات پس از فروش و.... مناسب ترین کلمه برای واژه مارکتینگ هم همین بازارگردانی هستش.

@BazaryabiKonkur
💡#انواع_تقاضا

❗️در ابتدا لازمه بدونید که تقاضا وقتی اتفاق می افته که شما در پی یک نیاز، خواسته مشخص هم داری و قدرت برآورده کردن اون نیاز (خرید) هم در خودت می بینی. مثلا نیاز شما رفع تشنگی، خواسته ات یک نوشیدنی خنک و تقاضا همون آب معدنی هست که پول میدی و میخری.به همین راحتی... حالا بریم سراغ انواع تقاضا:

1️⃣ تقاضای #منفی: مشتری به دلایلی مثل ارزشها، احساسات و هزینه ها و... تمایلی به محصول شما نداره و یک جورایی بدش میاد جنس شما رو بخره حتی حاضره خرج کنه تا اون محصول یا خدمت رو نداشته باشه! مثلا خدمت سربازی برای آقا پسرها، یا خرید خودروهای بی کیفیت، بیمه عمر و..... در این وضعیت باید تقاضا از منفی به مثبت تبدیل بشه و تقاضا رو به نوعی بالا ببریم. که بهش میگن بازاریابی تبدیلی (معکوس کردنی).

2️⃣ تقاضای #صفر: وقتی برای یک محصول تقاضایی وجود نداشته باشه که میتونه بر اثر بی خبری یا بی اعتنایی مشتری نسبت به محصول صورت بگیره. در این وضعیت شما به عنوان یک مدیر بازاریابی لازمه که با بیان مزایای محصول خودت، مشتری رو علاقه‌مند کنی که محصولت رو بخره و تقاضا رو ایجاد کنی که بهش میگن بازاریابی ترغیبی (انگیزشی) مثلا برای مناطق سردسیر کسی کولر نمیخره یا کاغذ باطله یا محصولات نوآورانه انقدر تقاضایی براشون وجود نداره.

3️⃣ تقاضای #پنهان: گروهی از مشتریان نیاز شدیدی به یک محصول دارن که الان در بازار وجود نداره. خب این فرصت خوبیه که بازاریابی های زرنگ و نوآور تقاصا برای اون محصول رو پرورش و توسعه بدند که بهش میگن بازاریابی پرورشی (آشکار کننده، توسعه‌ای) مثلا نیاز به ماسک و دستکش در دوران ویروس منحوس کرونا یا خودروهای ایمن و کم مصرف

4️⃣ تقاضای #تنزلی (رو به پایین): تقاضای مشتری برای یک محصول نسبت به قبل کمتر بشه. مثل محصولات ایرانی (فرش، پسته، زعفران و...) در بازار های بین المللی. یا خریدهای سنتی پس از رشد خریدهای آنلاین. در این وضعیت باید پیشنهادهای تازه ای برای محصولت پیدا کنی و رونق بدی که بهش میگن بازاریابی احیایی (مجدد)

5️⃣ تقاضای #فصلی (نامنظم): مشتری در زمان های مختلف تقاضاهای متفاوتی داره و قانون و الگوی مشخصی برای اون محصول وجود نداره. مثلا تورهای گردشگری شمال در زمستان یا بخاری در تابستان متقاضی نداره و بازارش راکد میشه. در این وضعیت باید تعدیل تقاضا کرد که نه سیخ بسوزه نه کباب. بهش میگن بازاریابی تعدیلی (انطباقی،همزمانی)

6️⃣ تقاضای #کامل: هر وقت سطح تقاضای محصول با عرضه اش یکی باشه تقاضا کامل و متعادل حساب میشه و مطلوب ترین حالت هم همینه. یعنی هرچی مشتری میخواد سریع بهش بفروشیم و به این ترتیب هم ما راضی باشیم هم خدا و هم خلق خدا. در این وضعیت باید از شرایط محافظت کنیم که بهش میگن بازاریابی محافظتی (ابقایی)

7️⃣ تقاضای #بیش_از_حد: وقتی یک محصول انقدر واسش مشتری باشه اما درست حسابی عرضه نشه و مشتریا دستشون در پوست گردو بمونه و به نوعی تقاضا سرریز بشه. در این حالت باید تقاضا رو تضعیف کرد یا کاهش داد.بهش میگن بازاریابی تضعیفی (وارونه). در این وضعیت ممکنه قیمتها افزایش پیدا کنه یا از کیفیت خدمات کم بشه. بازاریاب باید فردی صبور باشه چون از نظر گروهی از مردم چهره ای موجه قلمداد نمی شه. در مورد هر محصولی این اتفاق می تونه بیفته.

8️⃣ تقاضای #ناسالم: هر تقاضایی هم از سمت مشتری باشه مضره و باید باهاش مقابله و تخریب بشه. که بهش میگن بازاریابی مقابله ای (بازارزدایی). مثلا تقاضا برای دخانیات و مشروبات الکلی.

@BazaryabiKonkur
🔵 در شرایطی که برای محصولی تقاضا منفی باشد کدام مورد وظیفه مدیریت بازار است؟
Anonymous Quiz
69%
معکوس کردن تقاضا
23%
ایجاد تقاضا
3%
توسعه تقاضا
5%
رونق تقاضا
🔵 کدام یک از وضعیت های تقاضا در بازار فرصتی را فراهم می‌آورد تا بازاریابان زیرک و نوآور در صدد پرورش و ارائه محصول یا خدمتی باشند که مردم خواهان آن هستند؟
Anonymous Quiz
2%
منفی
88%
پنهان
6%
فصلی
3%
کامل
💡#گرایش_های_مارکتینگ

❗️گرایش های مارکتینگ (فلسفه های بازاریابی) در واقع 5 طرز فکر مدیران بازاریابی هستش که بر اساس اون برنامه های خودشون رو پیاده می کنند:

1️⃣ گرایش #تولید: قدیمی ترین فلسفه - محصولات ارزان و در دسترس - کاربردی در کشورهای در حال توسعه - مناسب برای زمانی که تقاضا از عرضه بیشتر باشه و شرکت بخواد هزینه ها رو کاهش بده - توجه به تولید انبوه یعنی بیش تر تولید کن تا هزینه ها کمتر بشه./ خودرو فورد فقط مشکی

2️⃣ گرایش #محصول: مشتری محصول باکیفیت و با عملکرد مناسب می خواد - شرکت به دنبال بهبود دائمی محصول - نوآوری و طراحی محصول باعث جذب مشتری میشه/ مشک آن است که خود ببوید نه آنکه عطار بگوید - تله موش بهتری بسازید مردم دنیا بلافاصله آن را می خرند

3️⃣ گرایش #فروش: محصول فروخته میشه نه اینکه مشتری اونو بخواد ( زورکی هم شده بفروش!) - هرچی تبلیغ بیشتر فروش بیشتر! - برای محصولات ناخواسته و ناشناخته ( بیمه عمر، اهدای خون ، قبر و...) - استفاده از تکنیک های تهاجمی فروش - محوریت با فروشنده

4️⃣ گرایش #بازاریابی: شرکت به دنبال ارائه ارزش بیشتر از رقبا - تولید محصول بر اساس نیازها و خواسته های مشتری (محوریت مشتری) - استفاده از تحقیقات بازاریابی / نیاز را پیدا کن جواب بده - تا شما راضی نشوید راضی نمی شویم - با تمام قدرت پول مشتری را مملو از فایده و کیفیت می کنیم.

5️⃣ گرایش #بازاریابی_اجتماعی: توجه همزمان به سودآوری شرکت، رضایت مصرف کننده و رفاه جامعه - به دنبال تغییر یا حفظ رفتار یک گروه با هدف مشخص / ترغیب اهدای خون، حفظ محیط زیست، کاهش آلودگی هوا و...

@BazaryabiKonkur
🔴 درشعار شرکتی آمده است: تا شما راضی نشوید راضی نمی شویم. این شعار مبیّن کدام رویکرد یا مفاهیم بازاریابی است؟
Anonymous Quiz
6%
فروش
3%
تولید
66%
بازاریابی
25%
بازاریابی اجتماعی
🔵 شرکتی با سستی و مقاومت خریداران مواجه شده است و به اجبار برای ترغیب خریداران به ابزارهای پیشبردی حجیم روی آورده است. این شرکت برای هدایت فعالیت‌های بازاریابی خود از کدام مفهوم رقابتی پیروی می‌کند؟
Anonymous Quiz
71%
فروش
8%
تولید
15%
بازاریابی
6%
کالا
💡 #ماتریس_بوستون (BCG)

❗️استفاده از این ماتریس یکی از روش‌های  ارزیابی وضعیت کسب و کار هستش. یعنی بررسی‌می‌کنیم الان محصول (واحد) ما در کدوم شرایط به سر می‌بره بعد میاییم در موردش تصمیم‌گیری می‌کنیم این ماتریس بر اساس دو بعد نرخ رشد بازار و سهم نسبی بازار عمل می‌کنه و چهار بخش داره:

1⃣ #علامت‌های_سوال: واحدهای جوانی هستن که سهم بازار پایین اما رشد بالایی دارند و سرمایه‌گذاری زیادی باید روی اونها انجام بشه. براتون بخوام مثال تازه و امروزی بزنم میتونم همین ربات‌های هوش مصنوعی رو بگم که تازه مُدشده و به سرعت دارن رشد میکنن.
👈(سهم کم / رشد زیاد)

2⃣ #ستاره‌‌ها : این دسته از محصولات و واحدها که رهبر بازار حساب میشن هم سهم بازار و هم رشد بالایی دارن و برای اینکه همچنان در اوج نگه‌داشته بشن لازمه که سرمایه‌گذای زیادی روی اونها انجام بشه.مثل شبکه‌های اجتماعی
👈(سهم زیاد / رشد زیاد)

3⃣ #گاوهای_شیرده: واحدهای باتجربه و سودآوری هستن که در بازارهای بالغ سهم بازار بالایی دارن اما اون در اون بازار رشدشون پایینه. ضمنا سرمایه کمی هم لازم دارن تا رشد کنند. اما حسابی شیرده و درآمدزا هستن. مثل تلویزیون که سهم بازار زیادی در بازار داره و الان دیگه توی تقریبا همه خونه‌‌ها حداقل یک تلویزیون هستش.
👈(سهم زیاد / رشد کم)

4⃣ #سگ‌ها: این واحدها دیگه آخرای عمرشونه و دارن دست و پا میزنن. سهم بازار و رشد پایینی دارن و بهتره که زودتر منحل بشن و فقط برای جوری جنس نگه‌داشته میشن.مثل رادیو در بین رسانه‌ها در چنین وضعیتی قرار داره.
👈 (سهم کم / رشد کم)

حالت مطلوب برای سبد محصولات: علامت سوال و سگ کم، ستاره و گاوشیرده زیاد باشه

@BazaryabiKonkur
🔴 ستاره‌ها در ماتریس نرخ رشد بازار سهم نسبی بازار (بوستون) مربوط به کدام شرایط است؟
Anonymous Quiz
7%
نرخ رشد بالا - سهم نسبی پایین
85%
نرخ رشد بالا - سهم نسبی بالا
4%
نرخ رشد پایین - سهم نسبی پایین
4%
نرخ رشد پایین - سهم نسبی بالا
🔵 یک شرکت تولیدی متوجه شد که تولید تلویزیون‌‌های لامپ تصویر آینده روشنی ندارد و سود آن روند کاهشی دارد. این محصول بر اساس ماتریس بوستون در چه وضعیتی قرار دارد و استراتژی مناسب آن کدام است؟
Anonymous Quiz
13%
علامت سوال / تجزیه و انحلال
76%
سگ / تجزیه و انحلال
5%
علامت سوال / حفظ
7%
سگ / حفظ
🔵 کدام بخش از ماتریس بوستون دربرگیرنده واحدهای جوانی است که شرکت برای بالابردن سهم بازار آن‌ها نسبت به رقبا باید سرمایه‌گذاری زیادی انجام دهد؟
Anonymous Quiz
21%
ستاره‌ها
4%
سگ‌ها
11%
گاوهای شیرده
65%
علامت‌های سوال
استراتژی‌های رشد
شریفی
💡#استراتژی‌های_رشد (ماتریس توسعه محصول - بازار)

👈 نفوذ در بازار / توسعه محصول/ توسعه بازار / تنوع

@BazaryabiKonkur
🔵 استراتژی معرفی محصولات جدید برای بازارهای فعلی چه نام دارد؟
Anonymous Quiz
15%
تنوع محصول
62%
توسعه محصول
11%
توسعه بازار
12%
نفوذ در بازار
2024/11/05 09:32:11
Back to Top
HTML Embed Code: