Telegram Web Link
انجمن علمی دانشجویی زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علّامه طباطبائی برگزار می‌کند:

☑️ «کنکور کارشناسی ارشد و چگونگی آن»

سخنران: جناب آقای عباس رضوانی


🕕 زمان: دوشنبه ۲۸ تیرماه ساعت ۱۸

📌 ورود برای عموم آزاد و رایگان است.

لینک شرکت در برنامه:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/anjoman-adabiyat

🟠 لطفاً پس از ورود به لینک بدون وارد کردنِ نام کاربری و گذرواژه، گزینه‌ی "ميهمان" را انتخاب کنید.

📡 @atu_lit
Audio
📢 ... #پوشه_شنیداری نقد و بررسی کتاب «شکسپیر: ایران و شرق»

سخنرانان: دکتر امید طبیب‌زاده، دکتر مصطفی حسینی و دکتر مسعود فرهمندفر

سه‌شنبه پنجم اسفند ۱۳۹۹

این نشست بدون حضور مخاطب و در صفحه اینستاگرام مرکز فرهنگی شهرکتاب به آدرس ketabofarhang@ بصورت زنده پخش شد.
لازم بذکر است کلیه نشست‌ها و درس‌گفتارهای مرکز فرهنگی شهرکتاب بدون حضور مخاطب و بصورت مجازی برگزار می‌شود.
📡 @atu_lit
💠 کانون شعروادب دانشگاه شریف برگزار می‌کند:

📜 جایگاه حکمت خسروانی در پارادایم فکریِ «سهروردی»

🙎🏻‍♀️ با حضور ارزشمند دکتر مریم حق‌شناس

📅 دو‎شنبه، ۲۸ تیرماه

🕖 ساعت ۱۹

📡 @atu_lit
ایران‌شناسی و ایران‌شناسان

گروه دانشنامۀ تحقیقات ادبی، پس از به پایان رساندن تألیف دانشنامۀ زبان و ادب فارسی، به سرپرستی و مدیریت زنده‌یاد استاد اسماعیل سعادت، عضو پیوستۀ فقید فرهنگستان، در دو نسخۀ ۷ و ۱۲جلدی، در حال سامان دادن به مجموعه‌های تخصصی مندرج در دانشنامه است. از جملۀ این موضوعات است: انواع ادبیات و سبک‌های ادبی، ادبیات معاصر، ایران‌شناسان، ادبیات ایران پیش از اسلام، مداخل مربوط به حوزۀ بلاغت و فنون و آرایه‌های ادبی، دستور زبان فارسی، کتاب‌های تاریخی و تذکره‌های فارسی، زبان‌ها و گویش‌های ایرانی، اعلام قرآنی و دینی، نویسندگان و شاعران پارسی‌گوی، اهم کتاب‌های نظم و نثر فارسی، جای‌های تاریخی و افسانه‌ای، فرهنگ‌ها.
مجموعۀ حاضر گزیدۀ دیگری از مقالات دانشنامۀ زبان و ادب فارسی است در صدویازده مقاله، شامل مهم‌ترین اطلاعات مربوط به ایران‌شناسانی که سال‌ها در زمینه‌های متنوع فرهنگ، تمدن، تاریخ و زبان و ادبیات ایران‌زمین مطالعه، تحقیق، تحصیل و تدریس کرده‌اند. حاصل این پژوهش‌ها آثار مهمی است که در بسیاری از موارد، به‌عنوان منابع معتبر و دست اول، در دانشگاه‌های ایران معرفی و تدریس می‌شوند.
در مقالۀ «ایران‌شناسی»، با توجه به مفاهیم ارائه شده در باب ایران‌شناسی خارجی و داخلی، به تعریفی از ایران‌شناسی پرداخته شده است و آن را از تعاریف غیرعلمی، که بر جلوه‌های سیاحتی و زیارتی یا جاذبه‌های گردشگری ایران تأکید می‌کند، متمایز کرده و آن را چنین تعریف کرده است: ایران‌شناسی عبارت‌ است از مطالعه و تحقیق در کلیۀ جنبه‌ها و مظاهر تمدنی ایرانی و شناساندن این تمدن به جهان. مجموعۀ دستاوردهای ایران‌شناسی نشان می‌دهد که این علم شامل بررسی تمدن ایران باستان و، به‌موازات آن، در تمدن عصر اسلامی و تأثیر تمدن ایران باستان در ادبیات فارسی دورۀ اسلامی است. پیوند این دو دورۀ تاریخی سبب شد که ایران‌شناسان در تحقیقاتشان به تمام جوانب تمدن ایران بپردازند.
مجموعۀ ایران‌شناسی و ایران‌شناسان، برگزیده‌ای از مقالات دانشنامۀ زبان و ادب فارسی است که به کوشش سمیه پهلوان، پژوهشگر گروه دانشنامۀ تحقیقات ادبی، گردآوری شده و فرهنگستان زبان و ادب فارسی، با همکاری انتشارات سخن، آن را در ۹۶۸ صفحه و با شمارگان ۷۰۰ نسخه، به بهای ۱۶۵هزار تومان منتشر کرده است.

پیوند خبر در وبگاه فرهنگستان:
https://apll.ir/?p=10044
https://apll.ir/wp-content/uploads/2021/07/B270400-1200x675.jpg


📡 @atu_lit
تقویم دانشگاهی سال تحصیلی ۱۴۰۰تا ۱۴۰۱

👇👇👇
📡 @atu_lit
📍 پژوهشکده مطالعات ترجمه دانشگاه علامه طباطبائی

🔶 دوره تخصصی "پژوهش نظری در مطالعات ترجمه"

🔸 استادان دوره: دکتر غلامرضا تجویدی و دکتر ثمر احتشامی، اعضای هیئت علمی گروه مترجمی انگلیسی دانشگاه علامه طباطبائی

🔸 زمان: ۲۰ و ۲۷ مهر ماه، و ۴ و ۱۱ آبان ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۶:۳۰-۱۴:۳۰

🔸 هزینه: ۵۵۰،۰۰۰ تومان

🔸 مکان: پژوهشکده مطالعات ترجمه، آنلاین در اسکای روم

🔸 ثبت نام: جهت ثبت نام، نام و نام خانوادگی و نام دوره را به آدرس [email protected] ایمیل بفرمایید.

🔸 در پایان دوره به شرکت کنندگان گواهی معتبر اعطا خواهد شد.

🔸 در صورت نیاز به مشاوره در مورد این دوره به آدرس زیر پیام دهید:
➡️ http://www.instagram.com/parhamfatemeh

📡 @atu_lit
"حیاط دانشکده ی ما "

حیاط دانشکده ی ما هر فصل ، حال و هوای دیگری داشت. اردیبهشت که از راه می رسید بیدهای مجنون با شاخه های سر به زیر و لرزان خود،دل ها را شیفته و شیدای خود می کرد، گاهی دلی می لرزید و گاه چشمی در انتظار می نشست. هم غم غربت بود هم غم عشق. هم دلهره بود هم آرامش. فرزانگی و شیدایی را با هم داشت.
از روی پل مدیریت، ساختمان کندویی دانشکده ی ادبیات، واقع در بلندی های سعادت آباد به خوبی نمایان بود.طی کردن سربالایی مسیر منتهی به آن نیز ورزش شیرینی بود.
اتوبوس ها ومینی بوس های دانشکده هم که سرویس کارکنان اداری ودانشجویان خوابگاه بودند سربالایی مسیر دانشکده را ناله کنان طی می کردندتا خودرا قبل ازساعت هشت
به درب حیاط دانشکده برسانند.
حیاط پر گل و نقش و نگار دانشکده ی ما لبریز از شوق شکفتن و شور رسیدن بود.
غزل های سعدی و حافظ،عاشقانه های نظامی،هفت شهر عشق عطار، داستان های شاهنامه،قصیده های خاقانی،وصف های منوچهری، سروده های فروغ و سهراب گل ها و درختان دانشکده را هم عاشق کرده بود.
البته فضا و حال و هوای دانشکده همیشه شاعرانه بود.آنچه دانشکده ی ما را علامه ساخته بود وجود استادان بزرگ آن بود؛شمیسا، دادبه ،کزازی، حمیدیان، عبادیان، احمدی گیوی، معین، دقیق، نفیسی، طباطبایی، شکری، حائری، دانش پژوه ، واعظ، مصطفوی، ترابی، صفوی، بیرجندی،میرعمادی ،دبیرمقدم، نجفی،نظام و ...
همه آمده بودند تا ما را بسازند.
بچه های دانشکده ی ما بسیار مهربان،عاطفی و خردمند بودند.شاید طبیعت و ذات ادبیات بود که ما را به سمت جویبار مهرورزی ،احساس لطیف و فوران عواطف می کشاند.
من آنان را به گلان و سرو قدان تعبیر کرده ام و این تعبیر را از همان حیاط و فضا گرفته ام.
آنچه باعث زیبایی،طراوت و شادابی حیاط می شد همین آوای نرم و رنگین و موسیقی دلنشین و جان فزای شعر و ادب بود.
مگر می شود شاخه گلی زیر بارش احساسات ،شاداب و شکوفان نشود؟
ورودی حیاط ،سمت چپ ،بوفه دانشکده بود و چای و خوراکی ها ی معمول آن. نوشیدن چای در زیر سایه ی درختان و کنار گل ها و حوض و فواره ی آن شور شیرینی داشت. کمتر کسی پیدا می شد که از حوض وسط حیاط، عکسی نگرفته باشد.
در مسیر ورود به پیشانی ساختمان، در سمت چپ،زمین بازی کوچکی بود که حصاری از توری داشت و بچه های دانشکده در آن زمین آسفالت والیبال، بسکتبال و فوتبال از نوع گل کوچک بازی می کردند.
بالادست این محوطه ورزشی ودر همان ضلع غربی بنایی بود که از پنجره آن ژتون یا بن غذا می دادند. هر هفته باید بن غذای هفته بعد را می خریدیم. پس از زمانی باجه تهیه فیش غذا به داخل ساختمان در طبقه همکف سمت درب شمال که به ندرت رفت و آمد می شد انتقال یافت.
طبقه زیرین ساختمان کندویی به دو قسمت تقسیم می شد از پله ها که پایین می رفتیم سمت چپ آن کتابخانه دانشکده بود و سمت راست آن سالن غذاخوری ؛
یک سو غذای روح ،سوی دیگر غذای جسم.
پنجره ها یا نورگیر های آن ها به طرف حیاط بود.
بیشتر کلاس های ما در طبقات بالا تشکیل می شد. جای آسانسور با اینکه تعبیه شده بود ولی راه اندازی نشده بود.هنوز از کنار آن پله ها صدای دانشجویان گروه های ادبیات فارسی ، عربی، انگلیسی و فرانسه به گوش می رسد.

به باور من دهه ی شصت ، دهه ی دوران ساز بود.
سال ها از آن زمان می گذرد و من در کوچه های تودرتوی ذهنم همچنان در جست و جوی زمان از دست رفته ای هستم که دیگر بازگشتی ندارد.هرچه هست آن روزهای قشنگ گاه گاه از فاصله ها مرا به سوی خود می خوانند.
#دکترسیدرسول_موسوی

📡 @atu_lit
‍ کتاب نظام معرفت شناسی؛ بازخوانی بنیان های معرفتی فارابی

بسیاری از منتقدان و مفسران فلسفه اسلامی بر این باورند که سنت فلسفه اسلامی باید با تمرکز بر هستی شناسی مورد مطالعه و بررسی قرار بگیرد. غلبه این پارادایم فلسفی، باعث شده است که فلسفه اسلامی تا حد یک متافیزیک نظری صرف فروکاسته شود. این در حالی است که مباحث معرفتی، عملی و اخلاقی بخش قابل توجهی از نوآوری های فیلسوفان بزرگ اسلامی کلاسیک و مدرن را در بر می گیرد و طبیعتاً تأکید افراطی بر مباحث وجودشناسی، می تواند منجر به غفلت از بسیاری از وجوه مهم تفکر فلسفی در عالم اسلام شود.

دکتر قاسم پورحسن استاد فلسفه دانشگاه علامه طباطبایی در کتاب جدید خود تحت عنوان “نظام معرفت شناسی؛ بازخوانی بنیان های معرفتی فارابی” که توسط انتشارات صراط منتشر شده است، سعی دارد تا این تفسیر نادرست را طی یک بحث آسیب شناسانه و بنیادین و از طریق بازخوانی نظام فلسفی بنیانگذار فلسفه اسلامی یعنی فارابی مورد نقد قرار دهد.
این اثر که نخستین کوشش نظام مند در خوانش اندیشه معرفتی فارابی و فیلسوفان اسلامی می باشد در پی آن است تا نشان دهد التفات به عقل و بنیانهای معرفتی جایگاهی مهم در فلسفه اسلامی دارد. کتاب نظام معرفت شناسی کنکاشی تازه در نگره ها و اندیشه های انضمامی و ارزش یگانه عقل است.
فیلسوفان اسلامی از فارابی تا علامه طباطبایی بنحوی بنیادین به معرفت شناسی توجه نشان داده و فارابی با تدوین اثری درباره معانی عقل، بنیادی مهم در التفات به عقل شناسی را فراهم آورد. متاسفانه توجه اندکی به اهمیت اساسی بحث های معرفت شناسی شکل گرفته است.
کتاب نظام معرفت شناسی قاسم پورحسن، کوششی برای بازخوانی دیدگاه متفکران اسلامی و بطور خاص فارابی در موضوعاتی همچون چیستی معرفت، چگونگی سازوکار ادراک، ارزش و اعتبار عقل، مسئله باور و صدق، رویکردهای گوناگون در باب توجیه و دلایل باورها، کنکاشی در باب نفس و ادراکات، تفاوت ها و تمایزات سنخ های علم، معرفت یقینی، فرایند ظهور دانش ها و نحوه پیدایش تفکر فلسفی، مسئله خیال و رؤیا و نبی می باشد.
در این اثر تلاش شده است تا بنحوی عام به مسائل اساسی معرفت شناسی التفات شده و در پرتو آراء فارابی و فیلسوفان اسلامی، تبینی درخور از موضوعات بدست داده شود.

📡 @atu_lit
پرسمان نوآوری
شناخت خاستگاه نوآوری در فرهنگ ایرانی
میرجلال‌الدین کزازی
چهارشنبه، ۲۰ مرداد ماه ۱۴۰۰
ساعت ۱۷/۳۰
📡 @atu_lit
که باور می کند در باغ ما مرگ شقایق را؟

دوست گرامی استاد احمد گل محمدی، مدیر گروه علوم سیاسی و عضو وابسته گروه تاریخ دانشگاه علامه طباطبایی، نویسنده،مترجم و محقق برجسته کشور، بر اثر ابتلا به کرونا، جان به جانان سپرد.انا لله و انا الیه راجعون.

هنوز صدای گرم ِ استاد گل محمدی- که با صفا و صداقت و صمیمت، آهنگ دلنواز داشت- نیوشای جانمان است.
یادش گرامی و نامش متبرک باد.


رئیس دانشکده ادبیات فارسی و زبانهای خارجی دانشگاه علامه طباطبایی.
۱۴۰۰/۰۵/۳۱

📡 @atu_lit
📌 گفت‌وگوی صمیمی در کلاب‌هوس با موضوع "از پژوهشکده مطالعات ترجمه چه خواسته‌ای دارید؟"

دوم شهریور ماه ۱۴۰۰، ساعت ۱۸:۳۰

🔗 لینک پیوستن به گفت‌وگو:

https://www.clubhouse.com/join/%D9%BE%DA%98%D9%88%D9%87%D8%B4%DA%A9%D8%AF%D9%87-%D9%85%D8%B7%D8%A7%D9%84%D8%B9%D8%A7%D8%AA-%D8%AA%D8%B1%D8%AC%D9%85%D9%87/e4gQYtTg/M4K59YdA

📡 @atu_lit
📍 پژوهشکده مطالعات ترجمه دانشگاه علامه طباطبائی

🔸 دوره تخصصی آموزش ترجمه مکتوب با مدل نورد

🔸استادان دوره: دکتر فاطمه پرهام، رئیس پژوهشکده مطالعات ترجمه، زهرا هدایتی و مائده بشارت، کارشناسی ارشد مطالعات ترجمه دانشگاه علامه طباطبائی

🔸زمان: از ۱۹ مهر ۱۴۰۰، به مدت ۱۰ جلسه، دوشنبه‌ها، ساعت ۱۷-۱۹

🔸 هزینه: ۹۳۰،۰۰۰ تومان

🔸 مکان: پژوهشکده مطالعات ترجمه، آنلاین در اسکای‌روم

🔸ثبت نام: جهت ثبت‌نام، نام و نام خانوادگی و نام دوره را به آدرس [email protected] ایمیل بفرمایید.

🔸در پایان دوره به شرکت‌کنندگان گواهی معتبر اعطا خواهد شد.

🔸 در صورت نیاز به مشاوره در مورد این دوره به آدرس زیر پیام دهید:
➡️ http://www.instagram.com/parhamfatemeh

کانال تلگرام پژوهشکده:
➡️ @Research_Institute_for_TS

اینستاگرام:
➡️https://instagram.com/rits.atu?utm_medium=copy_link
لینکدین:
➡️http://linkedin.com/in/atu-rits-4a8193218
توئیتر:
➡️https://twitter.com/ATU_RITS?s=09

📡 @atu_lit
📍پژوهشکده مطالعات ترجمه دانشگاه علامه طباطبائی

📽 نشست علمی آنلاین با موضوع «ترجمه و رسانه»

زمان: دوشنبه ۲۲ شهریور ۱۴۰۰، ساعت ۱۷ تا ۱۹

👩🏻‍💻دبیر نشست: دکتر فرزانه فرحزاد، استاد تمام مطالعات ترجمه دانشگاه علامه طباطبائی

👨🏻‍💻سخنران: دکتر عبدالله کریم زاده، عضو هیئت علمی موسسه مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت عتف

🔗لینک ورود به نشست:
https://meeting.atu.ac.ir/ch/translation-studies

💰حضور در نشست برای همه علاقه‌مندان آزاد و رایگان است.

📡 @atu_lit
2024/06/26 03:04:32
Back to Top
HTML Embed Code: